Dette er en arkivert nettside. Den blir ikke oppdatert, men er tilgjengelig av hensyn til brukere som har behov for historikk. Klikk her for å gå til den nye nettsiden.

 
Grefsen Terrassehus
 Forside | Innhold | Kontakt
 
Søk Hovedmeny

Skriv innlegg - Les innlegg fra 2002 - 2003 - 2004 - 2005 - 2006 - 2007 - 2008 - 2009 - 2010 - 2011 - 2012 - 2013 - 2014 - 2015

Gjestebok

Innlegg fra 2005


Kommentarer:
Jeg er helt enig at det trengs mer strøing i bakken, men trodde det var vaktmesteren som hadde den jobben. Det er forresten veldig trivelig til jul i 4 etg. med lagring av skrot i gangen.

Mottatt: 30.12.2005 10:53
Fra: Anti-skrotnisse 3

Kommentarer:
Det var hyggelig at du koser deg i varme omgivelser på Hawaii Kjell! Jeg satt faktisk og formet en mail til deg ang. strøing fredag, men det er nok lite du får gjort med den saken. Håper du feirer med måte og bruker solkrem! Godt Nytt år ønskes fra en kald og frossen sameier:)

Mottatt: 29.12.2005 19:33
Fra: Simen

Kommentarer:
Nyttårshilsen fra Hawaii/California

Jeg leser på vår hjemmeside at det snør på Grefsen. Dette er en hilsen fra California/Hawaii der det ikke snør. Har tilbrakt 15 dager i Stillehavet og 5 dager på fire av Hawaiis øyer der det var 20-28 grader. Her i Syd California er det nå - på nyttårsaften - ca 20 grader. Jeg ønsker alle lesere av Hjemmesiden et riktig godt nyttår.

Vennlig hilsen
Kjell Huslid
Styremedlem i SGT

Mottatt: 29.12.2005 18:52
Fra: Kjell Huslid

Kommentarer:
Hei og godt nytt år alle sammen!! Som alle ser snør det kraftig. Jeg vet med 100% sikkerhet at en eller flere biler ikke vil komme opp bakken fra garasjeanlegget i morgen (les fredag). Har vaktmester en bøtte med sand/salt som kan settes ut så kan vi strø selv. (Jeg vet ikke hvilken avtale eller ordning sameiet har med strøing). På slike ekstreme dager hadde det vært fint om nordporten ble åpnet slik at vi som ikke har firehjulstrekkere kom oss på jobb i tide.

Mottatt: 29.12.2005 18:32
Fra: Anonym

Kommentarer:
Alle i Grefsen Terrassehus ønskes en god jul og et godt nytt år.

Mottatt: 22.12.2005 14:02
Fra: Leil. 410

Kommentarer:
Vil bare få ønske Styret, Web-redaksjonen og alle naboer en riktig god jul!! Vi trives kjempegodt her, og har mange venner som gjerne vil flytte hit. Synes Styret gjør en veldig bra jobb og at dere har fått mye ufortjent kritikk i året som har gått. Må også få berømme Web-redaksjonen for en glimrende nettside. Dere er veldig flinke til å informere om både store og små saker og vi har fortsatt en av landets beste hjemmesider!! Vi gleder oss til rehabiliteringen blir ferdig i 2006 og oppfordrer alle til å vise positiv innstilling i det nye året selv om det alltid vil være ting vi kan være misfornøyd med:))

Mottatt: 22.12.2005 09:26
Fra: Fornøyd sameier

Kommentarer:
til ellen amundsen
i vår leilighet pusset vi trappen helt ned til treverket. trappen var, når vi flyttet inn, lakket flere lag med maling og lakk, der det siste laget var i mørk brun nesten svart (æsj)... det tok 2-3 dager, flere typer slipemaskiner og to folk i arbeid før trappen stod der i heltre, vakker og lys. alt som var igjen å gjøre var ett enkelt lag med lakk for å gjøre trappen lettere og rengjøre og slitesterk. det smarteste vi har gjort...

Mottatt: 22.12.2005 00:23
Fra: chris

Kommentarer:
Har nylig mottatt brev fra CanalDigital hvor de gratulerer oss med at 40% av beboerne har valgt bredbånd fra dem. Men hvilken avtale er det vi har inngått? Er det den som er inngått imellom NBBL og CanalDigital? Den sier nemlig at når over 40% av beboerne har inngått avtale må samtlige beboere betale bredbåndsavgift til CanalDigital på kr 25 pr mnd = kr 300 pr år. Det betyr i praksis at de som ikke har bredbånd og de som har annen leverandør må sponse de 40% som har. Klar det blir billig når det sponses av 60% av beboerne! Hele avtalen kan leses på følgende adresse: http://www.bs.no under medlem.

Mottatt: 19.12.2005 21:41
Fra: Anonym

Kommentarer:
Hensetting av gjenstander i korridorene har vært tatt opp her flere ganger. Jeg er enig i at vi bør prøve å få bedret dette, og at vi bør diskutere hva som skal til for å få gjennomført dette. Selv ønsker jeg at boområdet vårt skal se presentabelt ut. For tiden er det hensatt møbler lengst syd i korridoren i 4. etasje. De står foran vinduet og gir et negativt førsteinntrykk av Terrassehuset når man kommer gående fra Grefsenkollveien til Terrassehuset.
For øvrig: Nødutgangene på enden av byggene blir fortsatt brukt som oppholdsrom av ukjente personer. Vi bør også diskutere hva vi skal gjøre for å unngå slikt opphold.

Mottatt: 19.12.2005 18:24
Fra: Leil. 410

Kommentarer:
Vedr. oppfordring til utskiftning av gamle varmtvannsberedere: Kostnader som påløper den enkelte seksjonskader etter vannlekasje bes spesifiseres nærmere. Det er bygningsforsikringen til sameiet som skal dekke en evt. vannlekkasje med følgeskader.

Mottatt: 19.12.2005 09:51
Fra: Anonym

Les svar fra styreleder

Kommentarer:
Kamera er en mulighet som jeg vurderer - og har råd til. Bor i oppgang B, 1. etg. Kanskje et større problem for de som bor i 1. etg, for der er nok trafikken i korridorene noe større enn ellers i bygget. Vet ikke om naboene har samme problem, men avisbudet er nok ikke synderen. Det at jeg ikke alltid er hjemme og derfor lar avisen ligge noen timer bør ikke gi noen rett til å forsyne seg.

Mottatt: 08.12.2005 18:57
Fra: Even

Kommentarer:
Ville bare si at jeg stortrives i SGT. Det er så hyggelig å få et smil og et nikk fra andre beboere når man stresser avgårde til jobb om morgenen eller kommer hjem sliten. Folk holder igjen heisen og spør om du skal være med, holder opp døra når man har mye å bære på, smilende barnefamilier, enslige, studenter og pensjonister. Det koster så lite med et smil og gir så utrolig mye når hverdagen krever sitt. Tusen takk til alle som bidrar til dette...

Mottatt: 07.12.2005 22:31
Fra: Simen

Kommentarer:
Til Even. Hvilken oppgang bor du i? Selv har jeg ikke problem med stjålene aviser men hvis du forhører deg med dine naboer så kansje de har samme problem. Hvis såfall så er det muligens en uærlig sjel som stjeler aviser. Hvis dine naboer får sine aviser som normalt så ligger kansje problemet hos avisbudet som er litt sløv. Hvis problemet vedvarer så kan du anskaffe deg et trådløs digitalkamera. Dette kameraet ligger på rundt en tusenlapp, men selv om det er dyrt så er det vel anvendte penger om man har økonomi til det for å ta skurken. Kameraet kan brukes til andre anledninger også som å se hvem som ringer på etc. Kameraet er mest brukt som babycall og har innebygd microfon.

Mottatt: 07.12.2005 22:05
Fra: Anonym

Kommentarer:
Har i høst opplevd massivt svinn av Aftenposten utenfor døren min. Avisen stjeles 2-3 ganger i uken, og jeg begynner å bli ganske oppgitt over dette. Føler at det blir i drøyeste laget å sette opp overvåkningskamera over døren, men oppfordrer istedenfor den eller de som ikke greier å skaffe seg nyhetene på rederlig vis om snarest å slutte med denne tåpelige og mildt sagt barnslige oppførselen.

En dag blir du kanskje tatt på fersk gjerning. Håper du har en god forklaring å gi meg da.

Mottatt: 07.12.2005 19:52
Fra: Even Kristoffersen

Kommentarer:
Vedrørende skrotet i gangen. Bærer vaktmesteren det bort for dem har de jo vunnet!!!??? Det er jo det våre late naboer ønsker å oppnå.

Mottatt: 07.12.2005 11:29
Fra: Anti-skrotnisse 2

Kommentarer:
Hadde vært hyggelig med en tilbakemelding om hva styret gjør for å bli kvitt alt dette "skrotet" (møbler, sykler, tompapp, skuffer, gamle barnevogner nedlesset med skrot) som står i korridorene ? Foruten å sette på disse lappene med henvisning til husreglene, som ikke hjelper. Bør ikke dette snart få konsekvenser for de som bruker korridorene som sin privat bod. Er det ikke bare å gjøre kort prosess og bære disse tingene bort i containeren ? Eneste måten å få bukt med dette problemet på er å statuere eksempler, så får de som savner tingene sine fiske de opp igjen fra containeren.

Mottatt: 06.12.2005 12:16
Fra: Anti-skrotnisse

Kommentarer:
Gangomåder og trekk/lukt og oppussing av trapp.

Vi synes også at fellesområdene i 4 etg hvor vi bor begynner å se ut som "slum". Det er under en hver kritikk at styret lar de forskjellige la rotet sitt bli lagret i fellesområder over lang tid uten konsekvenser. Sjekk også kjellerene. Hos oss i A-blokken var det masse rot som bare var stablet ute i gangområdet. Rotet er også en brannfare.

Vi har også til tider høyt trykk i leiligheten som gjør at det "uler" i terrassedør og trekker røyklukt/mat inn i hallen i 4 etg og vi har ikke byttet dører hos oss!

Vi pusset opp vår inngangtrapp. Den var malt og lakkert. 5 forskjellige slipemaskiner, 2 personer og veldig mye tålmodighet har skapt en vakker tretrapp med lett lag av lakk.

Mottatt: 06.12.2005 09:57
Fra: Kari

Kommentarer:
Når en sak blir styrebehandlet - hvor lang tid tar det før man får svar?

Mottatt: 05.12.2005 07:55
Fra: Lever i håpet

Les svar fra styreleder

Kommentarer:
Når det gjelder avtrekk i leilighetene så har jeg registrert at hver eneste dag kl. 06.36 øker avsuget kraftig. Dette bråker voldsomt i tillegg til utett terrassedør som lager en ulende lyd. Må stå opp og regulere åpningen. Da min leilighet er bare på 35 m2 så setter jeg åpningen helt opp før jeg legger meg for å få ut mat- og røyklukt. Det beste hadde vært å hatt fullt trøkk på ventilasjonsystemet hele døgnet slik at man kan regulere avtrekket etter dette og ikke periodevis i løpet av døgnet.

Mottatt: 03.12.2005 18:02
Fra: Anonym

Kommentarer:
Ang. oppussing av leiligheter. I 8. etg korridor i D og E blokka ser det ut som korridoren benyttes som oppbevaring under oppussing. Synes dette er en uting, at det står en barnesykkel eller vogn i korridoren er greit, men når der ligger matrialer, møbler, avishauger, skap og annet kan jeg ikke se annet enn at det går på sikkerheten løs - og det er vel ikke forventet bruk av fellesareal??? Eller er jeg ut på viddene.

Mottatt: 03.12.2005 14:32
Fra: Irritert beboer

Kommentarer:
AVTREKK I LEILIGHETENE, FORTS.:
De opprinnelige dørene til bad, WC og soverom i Grefsen Terrassehus hadde alle åpning på ca. 1 cm i underkant for å sikre luftgjennomgang. Dersom man har byttet ut dørene, f.eks. til bad og WC, er det ikke sikkert at de nye dørene har slik lufteåpning. Hvis man har problem med at det trekkes inn luft fra naboleiligheten på badet og WC, og dørene er uten lufteåpning, må man sørge for at dørene har en liten gløtt på seg når rommene ikke er i bruk. Dersom man samtidig har åpning på et vindu, danner det seg ikke undertrykk i baderom/WC, og man får ikke trukket inn luft fra naboleiligheten.

Mottatt: 02.12.2005 11:49
Fra: Leil. 410

Kommentarer:
AVTREKKET OG RØYKLUKT I LEILIGHETEN.
Avtrekket kan reguleres i den enkelte leilighet ved å regulere åpningene til ventilasjonskanalene. Er de helt igjen er det ikke noe avtrekk, er de litt åpen er det litt avtrekk osv. Når man har på avtrekket i leiligheten, bør man har et vindu på gløtt, f.eks. på et soverom, og gløtt på soveromsdøra dersom det ikke er lufteåpning i underkant av døra. Dette gjør at ny luft kan trekkes inn i leiligheten i stedet for den som trekkes ut via avtrekket. Dersom leiligheten er helt uten åpning på vinduene, vil avtrekket skape undertrykk i leiligheten. Da vil det trekkes inn luft fra gangen og fra naboleilighetene. Hvis det er dårlig lukt eller røyk der, vil man få dette inn i sin egen leilighet.
Dersom man bruker avtrekket på kjøkkenet når man lager mat, er det av samme grunn lurt å ha en liten gløtt på et kjøkkenvindu slik at avtrekket kan virke som det skal. Avtrekket er et stort gode her i blokka, særlig fungerer det fint på bad og WC.

Håper dette kan være til hjelp for dem som har vært plaget av røyklukt i leiligheten sin.

Mottatt: 01.12.2005 18:10
Fra: Leil. 410

Kommentarer:
Til Styret!

Sak 1:
Flyttet inn i B-blokka for halvannet år siden og trives veldig godt! Men problemer oppstår når det skal komme folk på besøk!! De finner ikke fram! Det er pga en ting;
Hver oppgang er forsynt med 2 bokstaver, ingen oppgang er tydelig definert som hovedoppgang (for f.eks. B-blokka). Dermed finner ikke folk navnetavlen og kan ikke få ringt den riktige koden. Vær så snill, fjern skiltene nå når det rehabiliteres og sett opp 1 bokstav for hver oppgang!!

Sak 2:
Er veldig nyttig med trallene som man kan låne til transport av div ting til og fra! Disse kunne med fordel vært lettere tilgjengelig enn de er idag! Hva med å plassere en som kan låses med vanlig husnøkkel utenfor hver oppgang!?

Mottatt: 29.11.2005 21:44
Fra: Kristian Evensen, leil. 313

Kommentarer:
Jeg opplever også at sigarettrøyk fra nabo-seksjoner siver inn på baderom. Vet ikke om gode måter å unngå dette på. Opplever ventilasjonssystemet generelt som et problem fordi motorene på taket avgir til tider plagsom støy og fordi hver enkelt seksjon ikke har mulighet for å regulere ned styrken på eget avtrekk.

Mottatt: 29.11.2005 20:42
Fra: Anonym

Kommentarer:
Har noen fersk erfaring med sliping av trappa inne i leiligheten? Mottar gjerne tips om en god håndverker/gulvsliper.

Mottatt: 29.11.2005 04:38
Fra: Ellen Amundsen

Kommentarer:
Har nettopp overtatt seksjon i E-blokka og har oppdaget at det konstant lukter fersk sigarettrøyk på badet og særlig på toalettet (ingen i vår familie røyker). Kan det være feil med ventilasjon eller avtrekk hos oss? Hva kan vi gjøre for å unngå dette? Alle gode råd mottas med takk!

Mottatt: 28.11.2005 23:02
Fra: Jan Eirik Smeby

Kommentarer:
Det slår meg at gangene i sameiet etterhvert bærer preg av å være rene søppelfyllinga. I 4. etg. der jeg bor står det plassert reoler, skuffer, tomme pappkasser og annet skrot hele veien fra E-blokka og helt bort i A-blokka. Er det slik vi ønsker å ha det ? Er det ikke på tide at dere som har plassert skrotet deres i gangen gidder å gå de få meterene det dreier seg om, og kaste dette i containeren ? Eller forventer dere at andre skal kaste dette for dere ? Dette er også ekstremt brannfarlig, så jeg håper de ansvarlige nå tar ansvar og får fjernet dette !

Mottatt: 28.11.2005 09:35
Fra: Anonym

Kommentarer:
Vedr diskusjon om nye postkasser: I inngangspartiet mellom A og B-blokka har postkassene sett bedre dager. Førsteinntrykket er slitasje og ødeleggelse. Det bør være på tide å skifte ut postkassene nå. Samtidig bør det også være felles skilt på alle postkassene og ikke slik det er i dag med navnelapper i alle varianter (og mange uten navn). Vet at dette er beboernes ansvar men det ser ikke ut til å fungere. Kan styret ta et overordnet ansvar for å bedre inntrykket i inngangspartiet samt rydde opp i navnelappjungelen?

Mottatt: 26.11.2005 12:32
Fra: Beboer i A-blokka som også er veldig fornøyd med nettsidene

Kommentarer:
RØYKING. Jeg har ved flere anledninger kjent røyklukt i korridoren i D-blokka, 1. etg. Det ber tydelig preg av at noen tar seg noen trekk av en sigarett. Forklaringen er kanskje at det ikke er mulig å gå ut på terrassen grunnet rehabiliteringen, og tar seg noen trekk i gangen i steden for å gå ut.

Mottatt: 26.11.2005 10:02
Fra: Inger i 1. etg.

Kommentarer:
Har først lyst å si at jeg synes de som jobber med hjemmesiden til SGT gjør en glimrende jobb med å legge ut relevant informasjon. Gjesteboken er blitt et diskusjonforum - ja - og det er vel greit nok, men noen ganger slår det meg at et intranett for SGT med bruker/passord hadde vært smart - men sånt koster vel også litt penger. Diskusjonene rundt anonym ikke anonym blir som for nettet ellers så lenge informasjonen i gjesteboken ligger åpen vil jo navn kunne kobles i søkemotorer her og der.

Mottatt: 24.11.2005 15:35
Fra: En som er fonøyd med hjemmesiden til SGT

Kommentarer:
Enig med sistnevnte, eget diskusjonsforum med undergrupper burde opprettes. Tips phpBB. Slik det fungerer nå, så er ikke dette en 'gjestebok'.

Mottatt: 23.11.2005 18:42
Fra: Anonym

Kommentarer:
Gjesteboken fungerer som et diskusjonsforum. Hvorfor ikke opprette et diskusjonsforum og la gjesteboken være gjestebok?

Mottatt: 23.11.2005 07:28
Fra: He he, Anonym jeg også!

Kommentarer:
Støtter loppesalg med inntekt til oss selv (";)

Mottatt: 22.11.2005 20:37
Fra: Anonym

Kommentarer:
Jeg fikk en knallgod ide som slo ned som et lyn fra klar himmel: Mange har "lopper" som man ønsker å kvitte seg med. Hva med et loppemarked hvor inntektene går til SGT. Inntektene settes inn på en konto til bruk for f.eks sosiale aktiviteter, innvestering i nytt utstyr, oppusning av korridorene m.m.. Selv bor jeg på en liten hybel og har mange ting jeg har lyst å kjøre bort på Brobekk, men synd å kaste ting som malerier, tepper, sofaer databord osv... Noen enig?

Mottatt: 22.11.2005 18:24
Fra: Anonym

Kommentarer:
Til orientering til styret så har jeg i den senere tid oppdaget at det står polskregistrerte biler på private parkeringsplasser (også min egen). Har en misstanke om at disse bilene tilhører arbeiderne som driver med rehabiliteringen. Litt irritabel ble jeg da jeg to ganger måtte parkere i en sidevei utenfor SGT. Uff dette ble en klage:( ikke meningen, synes de gjør en kjempejobb, men man må vel få lov å si ifra?

Mottatt: 22.11.2005 18:10
Fra: Anonym

Kommentarer:
Vedr. nedgraving av høyspent: Takk for utfyllende informasjon fra styreleder - veldig bra! Føler for å kommentere et par opplysninger i styreleders artikkel. Det ene går på endemastens størrelse dersom Oslo Vei velger å grave ned kabel ihht. alternativ 2 og 3 i styreleders artikkel. Det er ikke et rykte, men et faktum at endemasten i så fall vil være betydelig større enn dagens mast (bla som følge av oppgradering av linje, og som følge av at det defakto er en endemast). Disse opplysningene kan bl.a. leses ut fra informasjon utsendt fra utbygger til berørte parter ifb. med nedgraving av kabel. Styrets kommuniserte negative holdning til å plassere en slik endemast foran blokk A bifalles fra undertegnede. Som sameiere vil det for oss alle være fullstendig uakseptabelt med en slik løsning! Det bør legges press på Oslo Vei for å få kabeltrasse nedgravd mot Grefsenveien. Det vil gi stor verdi for oss både estetisk og rent økonomisk i form av verdiøkning. Når det gjelder trasé ned mot Grefsenveien så har undertegnede vært i samtale med grunneier (som er en bekjent) som har innsigelser mot graving på sin eiendom. Denne grunneier er meget positiv til nedgraving, og har skissert en justert trasé for Oslo Vei. Denne trasé har Oslo Vei sagt medfører en ekstrakostnad på ca. 500.000 ift. opprinnelig foreslått trasé (som var den rent økonomisk mest optimale for Oslo Vei uten hensyn til grunneieres behov). Dette medfører en kostnadsøkning på nedgravingsprosjektet på anslagsvis + 2,5 % for Oslo Vei i forhold til det økonomisk mest optimale forslaget (Oslo Vei har selv offentliggjort noen tall, mens andre tall er uoffisielle). Så at dette er et tungtveiende argument for utbygger til å velge en annen trasé skal vi ikke akseptere! Uansett endemastens størrelse og utforming så er det mye bedre for oss at traseen legges ned mot Grefsenveien enn motsatt (da blir vi jo kvitt dagens master og luftspenn også), denne muligheten bør vi forsøke å få igjennom på en eller annen måte! Årsaken til nedgraving er at Oslo Vei skal få størst mulig økonomisk overskudd på salget av sin tomt - Grefsenkollveien 14.

Siden mange innlegg her i det siste har kritisert styret så vil jeg bare avslutningsvis få si at undertegnedes inntrykk er at styret gjør en meget god jobb. Uansett fremgangsmåte - tatt sameiets størrelse i betraktning - kan ikke alle bli 100% fornøyd - dessverre.

Mottatt: 22.11.2005 12:58
Fra: Beboer i A-blokken (som nå er fornøyd)

Kommentarer:
Vedr anonymitet i gjesteboken: Det å beholde anonymitet i gjesteboka gjør at man i større grad nok får ett riktig bilde på hva folk her er opptatt av evt. misfornøyde med. Mange ønsker ikke av ulike årsaker å identifisere seg - det synes jeg vi skal respektere. Min oppfatning er at ved å beholde anonymiteten gir det beboerne anledning til å lufte også ideer man ellers kanskje ville kviet seg for. Et viktig moment i et slikt tilfelle vil være administrators mulighet for å avslå innlegg dersom man benytter uakseptabel ordbruk (merk: ikke "uakseptable" meninger), og/eller at man kommer med direkte injurierende påstander mot andre eksplisitt identifiserte beboere i kraft av å være beboer - ikke i kraft av rolle (eks. styre). Sistnevnte tilfeller bør håndteres mellom de berørte parter. Sitter man i et valgt organ er det fullt ut legitimt for andre å ytre eventuell misnøye dersom dette gjøres på et saklig grunnlag.

Mottatt: 22.11.2005 12:13
Fra: anonym :-)

Kommentarer:
Jeg er en av dem som ikke ønsker å bruke fullt navn i gjesteboka, fordi jeg ikke vil at utenforstående skal finne adressen min ved å "google".
Samtidig har jeg ikke ønsket å være anonym i forhold til mine med-sameiere. Mellomløsningen for min egen del har blitt å undertegne med seksjonsnummer.
Gjestebøker og debattfora pleier ikke å kreve at man bruker fullt navn på nettet, selv om man kan gjøre det dersom man ønsker.
Så blir spørsmålet om i alle fall web-master skal vite hvem som står bak hvert enkelt innlegg. Det kan kanskje være at noe færre da vil sende innlegg.
Dersom jeg hadde vært den som administrerte gjesteboka, hadde jeg nok følt meg mest bekvem med å kunne finne identiteten til dem som hadde innlegg der. For øvrig har jeg ikke noen bestemt mening om hva man bør gjøre - det ser jo ut til å fungere rimelig bra som det er.
Det synes som at gjesteboken nå er i en slags "mellomtilstand" hvor den blir et sted hvor folk får gitt utløp for misnøye og frustrasjon. Det er ikke sikkert at det er så galt. Andre sameiere har anledning til å svare på innlegg de er uenig i, eller gi rettledning til hvor folk kan henvende seg eller hva de kan gjøre. Jeg tror gjesteboka kommer til å utvikle seg i en slik debatterende retning.

Mottatt: 21.11.2005 18:31
Fra: Leil. 410

Kommentarer:
Jeg synes det er en strålende idé å prøve å påvirke Oslo Sporveier med tanke på 56 bussen. I rushen er den jo stapp full begge veier. Hadde vært fint om den hadde flere avganger i dette tidsrommet også. GLIMRENDE TILTAK!

Mottatt: 21.11.2005 14:55
Fra: Fornøyd sameier

Kommentarer:
Ser at høyspent ved A-blokken blir gravd ned. MEN - hvor langt skal denne føres i bakken? Dersom Oslo Vei/Hafslund bestemmer seg for å grave ned denne kabelen videre oppover forbi Akebakkeskogen (i motsetning til nedover mot Grefsenveien) vil det medføre at vi får en gigantisk endemast stående som vårt fremste utsiktspunkt. En slik endemast er MYE større enn dagens master og vil resultere i en forværring av situasjonen. Dersom kabelen fortsettes gravd ned i retning Grefsenveien vil endemasten bli stående oppe mot Akebakkeskogen istedet Kabelen skal nemlig graves ned 1km fra Oslo Vei tomten den ene veien og 200 m. den andre veien - dette er et krav. Så dersom styret har vedtatt å finansiere noe som betyr at vi får endemasten foran våre blokker (dvs. graving ikke hovedsakelig ned mot grefsenveien) har de gjort en meget dårlig deal - som må trekkes tilbake. Det er et krav at endemast den skal stå min. 200 m. fra tomten til Oslo Vei for at det skal kunne bygges der. Dersom man har bidratt til finansiering den andre veien dvs. ned mot Grefsenveien derimot har man gjort en meget bedre avtale :-) (finansiering av alternativt er bortkastede penger iom. at det måtte blitt gjort uansett) Kan styret legge ut litt mer informasjon om dette på nettsidene - evt. kommentere dette innlegget?

Mottatt: 21.11.2005 10:26
Fra: Beboer i A-blokken (som kanskje er fornøyd)

Kommentarer:
Mulig at det ikke blir så pent med postkasser ved dørene, men hvis det kan redusere avistyveriene er det kanskje viktigere at det er praktisk enn at det er pent? Dessuten kommer det jo ann på hvordan kassene ser ut, farvevalg osv.. Det er jo sørgelig at vi har folk i sameiet som er så interesert i nyheter og har så dårlig råd at de må rappe aviser som andre har betalt for, men det kan godt hende det er lurere måter å unngå tjuvene på?? Avisluke i døra, skjult kamera eller superlim er jo ikke så dumt;) Kanskje vi skulle hatt en liten "avisbinge" i hver etasje hvor vi kan legge avisen fra igår når vi har lest den ferdig, så kan de som ikke gidder og betale abbonement hente nesten ferske aviser der....? En slags "gjenbrukstasjon" før avisene havner i den blå containern? Kanskje brannfarlig men bare et forslag.... Noen andre som har gode ideer??

Mottatt: 20.11.2005 19:03
Fra: Også lei av avistyver

Kommentarer:
Ja, enig i at det bør vurderes å bytte ut postkassene. Flere grunner til det, unngå at post blir returnert pga av størrelse, gjøre dem mere vandalsikre. Blokkene våre må jo være en drøm for postbetjenten, kanskje på tide vi utfordrer Posten og ønsker oss postombering ut i korridorene. Etter min mening er det ikke mye forlangt og gir mere nærhet til egen postkasse med de fordeler de gir, inkludert mulighet for å få levert aviser. Om en ikke gjør det med engang - så noe å tenke på. Et skritt på veien hadde jo vært å fordele postkassene som en nå har i etasjene.

Mottatt: 20.11.2005 17:04
Fra: En som åpner postkassen med spenning

Kommentarer:
Jeg ser at sameiere blir oppfordret til å undersøke hvor stoppekranen står. Kjempebra tiltak! Husk også å stenge denne hvis leiligheten står tom noen dager eller over lengere tid (ferie). Anbefaler også alle til å rengjøre sluket på baderommet en gang i kvartalet og sjekke at ikke vannstanden stiger når det tappes vann. Hvis baderommet er gammelt (15-20 år) så er det stor fare for (ved tilstoppet sluk) at vannet kan sive ut under overgang klemring i sluk og membranen og forårsake vannskade i underliggende leilighet. Dette gjelder også sameiere med dusjkabinett da vannet blir ledet ned i eksisterende sluk. Forøvrig gir dusjkabinett gir en falsk trygghet da membranens svakeste punkt er i sluket hvor tilkomstmuligheten er vanskelig for rengjøring. Kloke råd fra en takstmann som vasser i vannskader hver dag:)

Mottatt: 20.11.2005 16:16
Fra: Simen

Kommentarer:
Til anonym - innlegg datert 9 november.
En gjestebok skal selvfølgelig være "romslig" i den forstand at det skal være mulig å komme med kritiske innspill. Men det du bommer totalt på, er når du kommer med kritiske innlegg om både dette og hint, så er du samtidig ikke modig nok til å stå fram med navn for dine meninger ved navn. Det reagerer jeg på. Som sagt er jeg i valgkomiteen, og vi ønsker å få inn folk som har ulike meninger og stort engasjement for at sameiet skal være et godt sted å bo. Du må gjerne melde deg til styrearbeidet, slik at sameiet kan utnytte din gode kompetanse, energi og positivitet.

Mottatt: 19.11.2005 18:31
Fra: Tanja Thorsen

Kommentarer:
Man kan ikke ha postkasser ved dørene de blir jo bare styggt. Ja vi bør få større postkasse nede i første eta. men ikke foran døra det blir for styggt.

Mottatt: 19.11.2005 18:09
Fra: fredrik

Kommentarer:
Veldig enig i at det er behov for nye postkasser! Vi ønsker oss også større postkasser. Det er knapt plass til en bok og et par CD'er i de kassene vi har nå og det er såvidt vi greier å få ut pakker m/pappemballasje pga. måten kassene er konstruert på. En del av postkassene og låsene ser også ut til å være ødelagt. Er det forresten lov å sette opp låsbare postkasser ved dørene slik at vi kan unngå avistyver?

Mottatt: 18.11.2005 13:48
Fra: Postmann Pat

Kommentarer:
Er det noen som er enig i at postkassene våre har sett sine bedre dager? Hva med en oppgradering? Lei uadressert post? Nå kan du bestille klistremerker du kan sette på postkassa og døra for å stoppe reklamen. Helt gratis, og linken er som følger: http://www.gronnhverdag.no/artikkel.php?artikkelid=1264

Mottatt: 17.11.2005 17:34
Fra: Simen

Kommentarer:
Leste med gru i aftenposten at mus kan trenge igjennom 1 cm hull. Er det mulig at det kan komme mus igjennom ventilasjonsystemet i leilighetene? Det er jo ganske stort vakum, men slår meg ikke helt til ro med det.. Har iallefall skrudd igjen ventilen inntil videre..

Mottatt: 16.11.2005 19:24
Fra: Hilsen hysteriker

Kommentarer:
Jeg vil bare si at jeg er dritt lei av at ting blir stjålet i garasjeanlegget!!!! Noe må gjøres for å sikre dette bedre. For noen måneder siden hadde jeg innbrudd i bilen hvor de tok sterioen min og i helgen som var er det noen som har skrudd ut frontlyktene på bilen min!!!! Jeg skjønner ikke at dette kan være mulig, er det noen som har sett noe eller har noen tips, så vær så snill kom med det!

Mottatt: 15.11.2005 13:16
Fra: Anette

Kommentarer:
Jeg vet ikke hvilken leilighet det "uler" fra. Hadde jeg visst det hadde jeg tatt kontakt. Noe forslag til å løse mysteriet?

Mottatt: 13.11.2005 17:16
Fra: Hilsen beboer i 4. etasje

Kommentarer:
Til deg som hører det uler fra rørene i en leilighet i A: Har du fortalt dem som bor i leiligheten at du hører slik uling? Det er ikke alltid det høres best i den leiligheten problemet stammer fra.

Mottatt: 13.11.2005 04:19
Fra: Hilsen seksj. 410 A-blokka

Kommentarer:
Det er en seksjonseier i A blokken som bør skifte pakningen på vannkranen sin. Det "uler" i rørsystemet hver gang du tapper vann.

Mottatt: 12.11.2005 20:09
Fra: Hilsen beboer i 4. etasje

Kommentarer:
Tanja Thorsen : Hva skal man med en gjestebok, hvis det ikke er lov å "klage" og å ytre sine meninger ? Er det slik at de som er så "dumme" at de ikke er fornøyd med tingenes tilstand skal ties ihjel, mens de som er positive uansett hvilke ekstraregninger de blir presentert, og uansett forsinkelser, er velkommen til å skrive så mye de vil ? Gjerne med STORE bokstaver i tillegg...
Du skriver også at vi har et MEGET godt styre, husk at dette er din personlige mening og langtfra noen fasit, slik det kan virke som her. Vi følger med, men uansett hvor mye vi følger med hjelper det lite når ekstraregningene begynner å "ramle ned i postkassa".
Tviler ikke på engasjementet til styremedlemmene, det jeg tviler på er kompetansen.
Som nevnt, et anbud med ekstraregninger og forsinkelser er for meg et noget underlig anbud. Har styret fått med i anbudet at evt. forsinkelser skal gi avslag i pris ? Og vil dette avslaget evt. tilbakeføres til beboerne ?

Mottatt: 09.11.2005 17:51
Fra: Anonym

Kommentarer:
Parkering i rehab-perioden.
Burde vært organisert en ordning for de som "mister" sin p-plass i perioden arbeidet pågår. Foreløpig har det ikke vært noe problem, men fra i dag blir det det kanskje. Ser at mange garasjer og p-plasser står ledig. Antar at det er fordi disse beboerne ikke har bil. Styret kunne godt ha fått til en slags låneordning med disse.

Ellers kunne godt styret vært litt flinkere til å informere om fremdriften i arbeidet som pågår. Dersom tidsfrister forlenges håper jeg dette blir opplyst om på hjemmesiden - som forøvrig er kjempebra.

Mottatt: 09.11.2005 15:03
Fra: Jon

Kommentarer:
Ser på nettsiden at høyspenten vil bli lagt i grøft. Flott at styret fikk gjennom dette. Vet styret når dette arbeidet antas påbegynt?

Mottatt: 09.11.2005 13:00
Fra: Seksj. 359

Kommentarer:
Enig. Styret har gjort en fantastisk jobb. Dette er et stort og omfattende rehab prosjekt og for meg som nyinnflyttet føler jeg at styret er veldig seriøse og tar veloverveide og gode beslutninger. Jeg skryter til de jeg kjenner av internettsidene. Maken til godt drevet sameie skal man lete lenge etter. Stå på!

Mottatt: 08.11.2005 16:48
Fra: Anonym

Kommentarer:
Kjære alle gode naboer.....
Nå er det mange sure miner, og irritasjon på gang her i gjesteboka. Dette er et fantastisk sameie, og med et MEGET godt Styre. Alle personene i Styret er valgt av oss på GENERALFORSAMLING og.. fått vår velsignelse til å STYRE......
Vi er tre personer i valgkomiteen, og ingen av oss er blitt kontaktet av noen som gjerne vil inn i styret, eller har noe negativt å utsette om det nåværende styret.
På "valgrunden" i våres ble det spurt rundt 15........personer om å stille til valg, men neida det var ikke av interresse. Noe som tyder på at vi alle er vel fornøyd.
Styremedlemmene våre er alle mennesker med full jobb og et veldig engasjement for at vi alle skal ha det så bra som mulig her, så tenk litt over all den tid de yter for oss. Håper at du/dere som er meget irriterte vil kontakte meg om du/dere ønsker plass i styre, ellers så følg litt bedre med på hva du stemmer på, og SLUTT Å KLAGE
vennlig hilsen Tanja

Mottatt: 08.11.2005 16:05
Fra: Tanja Thorsen

Kommentarer:
Oppfordrer alle sameiere til å se nederst i gjesteboken. Vi begynte faktisk denne gjesteboken rimelig positivt, men i det siste ser det ut til at det har glidd litt over til den andre siden. Håper vi igjen om ikke lenge kan se lyst på livet der oppe på kollen.

Mottatt: 08.11.2005 14:51
Fra: Kristin

Kommentarer:
Hvem er det egentlig som dummer seg ut?
Sitter her og leser i gjesteboka og ser at de ivrigste til å kritisere styret og det arbeidet som er gjort i forkant av og nå under rehabiliteringen - er noen skikkelig historieløse feiginger: Ikke tørr dere å oppgi navnene deres og hadde dere undersøkt litt før dere skyter spurv med kanoner, så burde dere ha visst at sameiere som enten er spesielt interessert eller har relevant fagbakgrunn faktisk er invitert til et konsultativt råd. Har de anonyme kritikerne deltatt der? I tillegg er det hentet inn eksternkompetanse - OBOS prosjekt - nettopp for å ha nødvendig faglig tyngde til denne store og komplekse rehabiliteringen. Men dere leser kanskje ikke den informasjonen dere har tilgang til????

Når det gjelder markiser, terrassedører og vinduer så er det faktisk den enkelte sameiers ansvar. Dersom noen kan forhandle fram bedre priser enn hva styret kan, så for all del: viderebring dette til styret på en ordentlig måte - det vil styret bli glad for! Selv har jeg på egenregning skiftet absolutt alle vinduer + terrassedør i min 5-roms leilighet - den regningen ble langt høyere enn hva sameiet har fått tilbud om.

Mottatt: 08.11.2005 13:01
Fra: Nina Sundqvist - styremedlem

Kommentarer:
Anbud og anbud fru blom?! Hva skal man med anbud når man har oss beboere å dele regningen på?
I rute er vel også litt vel optimistisk. E-blokken skulle jo være avduket og framme i lyset igjen i går, og med litt realistisk tankegang ser man jo at det arbeidet ikke er ferdig før til helgen (",)
Vel, litt prosjektstyring hadde vel kanskje ikke vært så dumt til neste prosjekt. Hva med å hente inn ekspertise fra beboere. Kan jo hende det sitter en eller annen prosjektleder/prosjektassistent i en av leilighetene. Det er ikke et nederlag å hente inn kompetanse "utenifra" før man setter igang et slikt kjempeprosjekt. Et anbud/fastpris har vel heller ikke vært dumt.
Ifølge de som jobber med renoveringen står det veldig dårlig til med vinduer hos oss. Det er jo heller ikke veldig mange som har meldt seg og det skjønner jeg når man ser prisene. Hva med å få forhandlet fram en pris som flere kunne sett seg mål på? Det må jo være mulig å tjene penger på å bytte alle de vinduene og dørene der oppe om man justerer prisen noe?

Mottatt: 08.11.2005 09:59
Fra: Undrende og oppgitt sameier

Kommentarer:
Undrer meg litt over oppussingsarbeidet, og dette anbudet som er signert. Sitter med en følelse av at styret ikke har vært helt heldig med den jobben de har gjort her. For det første, og som det har vært nevnt tidligere : Man kan da ikke presentere ekstraregninger etter at et anbud er signert ? Jada, leste svaret fra styret, men dette er svada fra ende til annen for å dekke over en elendig jobb.
Og for det andre, arbeidene går jo overhodet ikke som planlagt ! C-blokka skulle påbegynnes 17.oktober. Dette ble utsatt til 31.oktober. I dag er det 8.november, og fremdeles har intet skjedd. Og for hver dag dette utsettes, blir ferdigstillelse også utsatt. Etter planen skulle det være ferdig i slutten av februar, med disse utsettelsene nærmer det seg vår før det kan beregnes å være ferdig...
Nei, "kjære" styre, neste gang dere legger ut et prosjekt på anbud bør dere forhøre dere med noen som har peiling, for her har dere dummet dere ut.

Mottatt: 08.11.2005 00:26
Fra: Anonym

Kommentarer:
Ser at en vurderer å pusse opp østfasaden også (forstår også at eventuell entrepenør kan ønske å selge inn det nå). Det er positivt at en følger med på vedlikeholdsbehovet. Imidlertid stiller jeg et stort spørsmålstegn til at etter en periode med oppussing av vestfasaden umiddelbart skal fortsette med å pusse opp østfasaden. Det er en god del som bor i blokken også på dagtid og det å se frem til en ny periode med støy og andre ulemper tror jeg det er få som ønsker nå. Nei, la oss bli ferdig med vestfasaden, la det gå litt tid, la vedlikeholdsfondet bygge seg opp - så kan en vurdere dette.

Mottatt: 06.11.2005 18:55
Fra: Beboer i blokk-E (som gleder seg over at arbeidet i blokka snart er over)

Kommentarer:
Spørsmål 1: Er det på sikt planlagt rehabilitering også på baksiden av blokka? Denne delen er vel av samme dårlig forfatning som forsiden?
Spørsmål 2: Heisene har unaturlig støy og går ujevnt (napper), er det trygt? Velger trappene om dagen:)

Mottatt: 02.11.2005 20:20
Fra: Erik Simen Andreassen

Kommentarer:
LÅST INNE I GARASJEN! NATT TIL MANDAG 31 OKT!!!!!!!!
Det hele startet med att koden på inngang A/B på baksiden ikke virket og jeg tok det med fattning og brukte inngangen lengre ned... men når jeg skulle ned i garasjen å slippe ut en gjest, ville ikke Garasjeporten reagere på koden den heller.... etter uendelige forsøk på å taste koden og ringe opp med porttelefonen ga vi opp og dro helt ned i andre enden for å se om det var mulighet for å komme ut denne veien... noe det ikke var og jeg hadde heller ikke en nøkkel som passet... jeg løp da ut 1 egt, rundt barnehagen og hoppet over gjerdet (noe som resulterete i ett fall og en hissig person dekket i gjørme) fikk jeg åpnet garasje porten fra utsiden, og sluppet ut en en noget forvirret og claustofobisk gjest. Da lurer jeg på følgenede:
1: hva var grunnen til denne feilen.
2: Jeg lette men fannt ikke en måte å åpne porten med nøkkel... (er ikke dette påbudt??)
3: skal ikke en port gå opp automatisk ved kortsluttning/systemfeil av sikkerhetsmessige grunner?? feks ved brann el. lignede.?????????

hilsen trøtt og irritert!!!!!!!

Mottatt: 31.10.2005 00:37
Fra: Christine

Kommentarer:
Da er vinteren her og problemet med glatt veibane opp fra parkeringsplassen har allerede blitt registrert. Som beboer i A blokken så hører jeg "morrarushet" med biler som spinner. Nå må det en gang for alle bli en ordning på salting/strøing i oppkjørselen. Har noen forslag til hvordan dette skal løses?

Mottatt: 27.10.2005 17:46
Fra: Anonym

Kommentarer:
Hvilket anbud er det egentlig vi har godtatt? Har noen utenfor styret sett anbudet? Grunnen til spørsmålene er vel alle disse ekstra regningene vi får.

Mottatt: 24.10.2005 08:10
Fra: Onkel Skrue

Les svar fra styret

Kommentarer:
Skimter vi en ny overraskende regning fra sameiet i det fjerne? Skal dette sameie bidra økonomisk til nedgraving av høyspentkabelen vil vel sameiebrøken bli høy for de i a-blokken, litt mindre for de i b-blokken da de bor lengre unna og nesten gratis for de i e-blokken. Nei da, jeg synes det er en fin idé å bidra for å få bort høyspentkabelen. Hvorfor ikke la styre sjekke saken og komme med en informasjon på siden vår så snart de har noe.

Mottatt: 20.10.2005 14:28
Fra: Støtter bekymret sameier

Kommentarer:
Vet at Oslo Vei vurderer å grave ned høyspentkabelen. Noe som hadde vært flott for Grefsen Terrasse! Men Oslo Vei som prosjekterer dette arbeidet vurderer også å grave ned kabelen andre veien dvs. oppover mot Akebakkeskogen dersom det blir billigere for de. Dette alternativet kan bli billigere fordi borettslaget i Akebakkeskogen vurderer å bidra økonomisk for å få dette til. Har ikke vi i Grefsen Terrasse vurdert å bidra med noe her. Dette vil være en god investering for våre barns og vår egen helse, samt at det estetiske blir bedre og den generelle verdien på eiendommen øker. Rapporter viser at det er økt helserisiko opptil 600 meter fra en slik linje. I tillegg vet vi jo av erfaring at høyspent blir brukt som argument for lavere takstverdi på leiligheter.

Bør ikke vi kontakte Oslo Vei og si at vi er villige til å diskutere et bidrag for å sikre at kabel graves ned på vår side av tomten Grefsenkollveien 14?

Mottatt: 20.10.2005 13:52
Fra: Hilsen Bekymret

Kommentarer:
Ref. ekstra regning for de som bor i 7. og 8. etasje. Synes dette er litt rart da kontraktører jeg har vært i kontakt med sier at en ikke kan komme med ekstra regninger dersom det er signert et anbud med pris. Har vi ikke gjort det vi???

Mottatt: 19.10.2005 09:04
Fra: Oppgitt

Les svar fra styret

Kommentarer:
Kommentar til regningen til etasje 7 og 8 i A-blokken. Har ikke sameiet signert et anbud med selskapet som driver rehabiliteringen???? I så fall - hvorfor dukker disse ekstrakostnadene opp i tide og utide??? Tror det er på sin plass med litt informasjon vedrørende dette, da dette virker noe søkt.

Mottatt: 19.10.2005 08:53
Fra: Undrende sameier

Les svar fra styret

Kommentarer:
En kommentar til nok en "ANONYM" - vedr. innedugnad.

1: Med innedugnaden er vi alle med på å holde inneområdene litt penere - litt renere enn om vi ikke skulle hatt noen dugnad. Dessverre er det ikke alle som har skjønt at litt renhold rundt egen inngang/bod trengs en gang i mellom.
2: Du har ikke tenkt tanken på at det er sosialt med en dugnad? Plutselig oppdager du kanskje at naboen er en hyggelig person eller du oppdager hvem som bor i naboleiligheten.
3: Du kan stille opp å male, men vegrer deg for å vaske. OK. Ta kontakt med MILJØGRUPPA - vi skal også male når vaskingen er unnagjort. Vi er alltid takknemlige for nye ansikter.

Mottatt: 18.10.2005 10:34
Fra: Terje Risø, leil. 348

Kommentarer:
Herlighet... Innedugnad for å vaske??? Hvorfor blir ikke slikt arbeid satt bort til et rengjøringsfirma? Hadde det bare vært en dugnad med å male/pusse opp så hadde jeg deltatt med glede. Dette blir for dumt..

Mottatt: 13.10.2005 19:13
Fra: Anonym

Les svar fra styret pr. 28.10.2004

Kommentarer:
Kanskje vi skal danne en forening? Også jeg opplever til stadighet at min avis blir tatt. Jeg har faktisk alvorlig overveiet å oppsi abonnementet. Noen kreative løsninger?

Mottatt: 12.10.2005 13:44
Fra: Mona Majgaard, l. B286

Kommentarer:
Flott om den eller de som er glad i Aftenposten skaffer seg sitt eget abonnement istedenfor å rappe mine aviser. Dersom jeg ikke tar inn avisen før kl 12 betyr ikke det at hvem som helst kan komme å forsyne seg. Jeg er overrasket over at det står så dårlig til hos enkelte at de ikke er istand til å betale for avisen sin selv. Hva om jeg tar deg på fersken en dag? Det kan fort skje det, vet du! Ettersom det står så dårlig til har du vel neppe internett heller, så jeg må vel kanskje henge opp en lapp for å advare deg.

Mottatt: 09.10.2005 19:00
Fra: Oppgitt beboer i 1. etg.

Kommentarer:
Vi i 7. og 8. skal dekke kostnadene selv for kostnadsoverskridelser. Er vi ikke et sameie da og var ikke oppussing av blokkene på "fellesen"?

Mottatt: 05.10.2005 20:34
Fra: Forvirret

Les svar fra styret

Kommentarer:
Har sett litt på de som arbeider med oppussingen. For meg ser det ut som det er harde belastninger på de som arbeider til tider. Tenker da på borring i betongen. Jeg støtter det 100% om styret hadde spandert en god lunsj på dem en dag.

Mottatt: 03.10.2005 19:20
Fra: En som bor i E blokka og setter enda mere pris på utsikten som ikke er der nå

Kommentarer:
Må bare komme med et innlegg ang. skole bak SGT. Jeg har i 25 år bodd 100 meter fra norges største barne og ungdomskole (les kjelsås skole) og har aldri opplevd ubehageligheter med støy, søppel , tagging eller hærverk. Har vi blitt et samfunn der vi skal ha skoler lengst unna bebygd område som den Amerikanske Ambasaden?

Mottatt: 29.09.2005 21:20
Fra: Anonym

Kommentarer:
Merker vi har fått en ny parkeringssituasjon i vårt sameie og at enkelte nå finner det for godt å parkere under tak der garasjene er og i innkjørslene til disse. Har vi blitt så late at vi ikke gidder å gå fra parkeringen og inn også?????

Mottatt: 28.09.2005 09:45
Fra: Oppgitt samboer

Kommentarer:
Til Anonym 27.09. Jeg synes heller ikke "Kjell's avenue" er noe fint navn, men hva mener du med at dette tar kaka? Jeg har bodd her i 1 1/2 år, og det navnet har det hatt hele tiden. Så hvis styret har skylden er det i tilfellet gamle synder. Eller har jeg misforstått deg?

Mottatt: 28.09.2005 09:37
Fra: Stort sett fornøyd beboer

Kommentarer:
Kjell's avenue, det er rett og slett for tåpelig. Har forstått at styret gjør som de vil men dette tar kaka.

Mottatt: 27.09.2005 21:43
Fra: Anonym

Kommentarer:
Enig i kritikken av fargevalget, - blokk A ser halvferdig ut!

Mottatt: 27.09.2005 21:39
Fra: Tobias i tårnet

Kommentarer:
Betong er inn! Har du ikke skjønt det. Det kommer mer og mer på møbelsiden også. Vi ligger et "hestehode" foran de andre. Om ti år har vi den kuleste arkitekturen i byen med maximal betongstruktur fra 70 tallet! Det blir gøy og vi kan selge leilighetene våre til himmelske summer fordi vi har ivaretatt den originale arkitekturen og ikke ødelagt den med kipe åtti/nittitalls ansiktsløftninger:-)

Mottatt: 26.09.2005 16:57
Fra: Anonym

Kommentarer:
Er det noen som vet hvorfor det borres i store mengder også i de tilsynelatende pene og fine veggene på terrassene? Det så jo helt fint ut før de begynte å borre inne på terrassen. Jeg synes det ser litt skummelt ut. Den nye murpussen de legger utenpå her etterpå er jo ikke like holdbar som den opprinnelige støpen og jeg lurer på hvor lenge den vil sitte før den begynner å skalle av? Vil vi da få nye runder? Hvorfor begrenses ikke arbeidet til de ødelagte flatene? Og det ser helt tilfeldig ut for meg hvorfor de borrer på et sted og ikke et annet inne på min terrasse? Bare lurer. Dette er vel helt sikkert i orden får man håpe.

Mottatt: 26.09.2005 16:47
Fra: Anonym

Kommentarer:
Når fasaden etter 30 år pusses for millioner så syns jeg det er utrolig at det velges betonggrått på samtlige blomterkasser, konsoller og betongrekkverk! Styret synes antagelig at vi har litt for lite betong-image? Det er etter min mening fullstendig talentløst å ikke benytte sjansen til et ansiktsløft av Grefsen terrassehus ved en slik sjelden og kostbar anledning!!!

Mottatt: 25.09.2005 11:41
Fra: Oppgitt sameier

Kommentarer:
Har bodd i sameiet over fire år, men har aldri opplevet makan. På gulvet langs verandadør var det fullt med maur. Noen hadde også beveget seg lenger inne i stua. Har hatt den store maurjakten i dag, og håper jeg har fått kverket all mauren. Ikke noe særlig hyggelig syn..... Dette var bare et hjertesukk.

Mottatt: 21.09.2005 14:13
Fra: Inger i 1. etg.

Kommentarer:
Jeg kan ikke se at skole skulle være bedre enn en evt. boligblokk! (Fortettet bomiljø) Det er da ingen særlig støy fra en boligblokk som nabo. Omtrent den samme støyen som i vår blokk, og det er da lite. En skole derimot medfører mye mer støy. Kanskje blir det røyke-corner nede ved blokkene våre, og tenk når det ringer ut og alle barna kommer stormende... Noen av våre beboere er jo hjemme om dagen også. Alle liker jo barn, men det er ikke noen fordel for oss å selge tomten hvis de heller kan bygge en skole et annet sted. Det er jo litt av luksusen med å ha så stor tomt som vi har... he he, at vi kan holde folk på litt avstand:-) Dessuten blir tomten bare mer og mer verdt. Det er ikke noe problem å få solgt den i fremtiden til boligformål i allefall, men dersom vi ikke er nødt til å selge av økonomiske grunner bør vi la det være. Nå har vi jo klart å holde på tomten i snart 30 år.

Mottatt: 21.09.2005 12:39
Fra: Hilsen Børshai

Kommentarer:
Skole! Er det virkelig tankene til noen å foreslå noen slikt. Har selv bodd ved siden av en skole og vet hva det innbefatter. Før det ble en skole og etter. Her snakker dere om inntjening av kr osv. Er det noen som ser litt lenger frem? Bråk, ødeleggelse, hærverk osv på våre områder er faktisk noe som følger med når det gjelder skoler. Jeg ser for meg ungene koser seg med lunsj rundt i våre områder der hvor det passer seg!!!! Selvsagt har jeg selv bare gode tanker om barn, men vet hvordan det til tider så ut rundt skolen og nærområdet vårt. Selg gjerne tomten, men tenk konsekvens også ikke bare kr her. Vi bruker nå millioner av kr for at det skal se bra ut på forsiden. Pluss og minus må være med i tankene når man skal få en nabo så tett opp i vår vegg. Tror også hvis et nabovarsel går ut til tomtene rundt at det ikke jubles her.

Barn/lekeplass/inneareal. Kommentar til nattevakten. Helt enig med deg. Det er utrolig hvor mye innebarn det finnes. Frisk luft og regn har aldri skadet noen barn, men det er tydelig her at noen tror det. Bodde selv i blokk med låst dør nede da barn var små. Det vil da si at foreldre må bevege seg mer ut og ivareta de minste slik at de kommer seg ut. Å få barn tilsier at hverdagen styres mere av deres aktiviteter. Få de ut. Her klager man på områder som er til overs osv. "Hiv" ungene opp i skogen bak blokken. Det må da være gøy å leke der oppe. Slik det ser ut i dag i fellesarealene så ser man følgende: SYKLER; BALLSPILL og møbellager. Når man henviser til at dette ikke er tillatt sier folk at det ikke finnes noen skilt som forbyr dette. Er helt enig at litt støy tåler man i blokk, men når krystallen skrangler og ting faller ut av hyllene mener jeg at grensen er nådd.

Mottatt: 19.09.2005 16:26
Fra: Hilsen KHA A

Kommentarer:
Kommer det en skole bak blokka flytter jeg!! :( en skole er ikke verdens beste nabo, det kan jeg love deg. bodde ved siden av engebråten skole både før og etter den var bygd og der er det bare 7 til 10 klasse. maken til leven, herverk, og generellt mas hele dagen (de har jo etter-skole-aktiviteter også) skal du lete lenge etter. flyttet fra en skole er ikke intresert i å bo ved siden av en ny. Nei takk til skole på den ledige tomten bak blokka!

Mottatt: 19.09.2005 16:22
Fra: chris

Kommentarer:
"I følge våre parkeringsregler er det ikke anledning for sameiere/gjester å benytte gjesteparkeringen mer enn 4 dager i strekk selv om bilen flyttes i mellomtiden. (Se kapittel 7 om Parkering i Sameiepermen og oppslag om parkeringsbestemmelser i garasjeanlegget)". Dette er direkte sitert fra forsida her. Da må jo løsningen for de med 2 biler være enkel: Dere parkererer bil A på deres egen plass i 4 dager og bil B på gjesteparkeringen. Etter 4 dager bytter dere, bil B på egen plass og bil A på gjesteparkeringen. Dermed kommer dere ikke i konflikt med reglene, og mafiaen kan heller ikke bøtelegge.

Mottatt: 18.09.2005 23:56
Fra: Lykkelig bileier som har funnet løsningen

Kommentarer:
En skole bak blokka vår vil kun øke verdien av våre leiligheter, ikke senke den. Det er svært populært å bo i nærhet til skoler her i byen. Det er bygget mange pene skoler i byen i det siste, og jeg er sikker på at et tilsvarende flott bygg vil bli tilfelle for området bak oss. Det er mye bedre å selge til skolebygg enn til enda flere leilighetsprosjekt. På skolen vil det jo kun være aktivitet på dag- og ettermiddagstid.

Mottatt: 17.09.2005 21:53
Fra: Glad i penger

Kommentarer:
Synes ikke en stor skole rett bak blokka er noen god ide. Har noen tenkt på hva det vil kunne føre til for bomiljøet? NEI til mer fortetting av bomiljøet. I fjor kjempet vi for nei til regulering av denne tomta. Det synes jeg vi fortsatt vi skal gjøre.

Mottatt: 17.09.2005 18:33
Fra: Guri

Kommentarer:
Hm hvor mye vil man egentlig få for 15 mål tomt bak blokka? 20 millioner kroner? omtrent det samme som det kostet for murpuss og maling på vestfasaden. Vil leilighetsverdien tape seg, når vi ikke lenger kan skryte av marka som nærmeste nabo, men en barneskole? Dette må utredes nøye så vi ikke blir lurt her. Det må gode argumenter på plass før jeg er overbevist om at dette er lurt! Mister vi tennisbanene?

Mottatt: 17.09.2005 17:45
Fra: Markaelsker

Kommentarer:
Endelig er stilaset nede, men entreprenøren har glemt å fjerne dekkplasten!!! Jeg kan gjerne fjerne den selv men da vil jeg sende renging på dette på lik linje som entreprenøren skulle ha kr 500,- for å montere ny sikkerhetslenke..

Mottatt: 17.09.2005 17:40
Fra: Anonym

Kommentarer:
Hør, hør! Ja selg tomta bak blokka, når vi først er i gang, så burde hele arealet foran blokka selges også, noen høyhus hadde passet bra glimrende der. Så kan vi få en svært så rimelig husleie.. Hva pokker skal vi med all denne skogen og grøntarealene? Her har vi jo en gyllen sjanse til å samle skilling på kistebunnen.. ;-)

Mottatt: 17.09.2005 10:22
Fra: Gulbrand G.

Kommentarer:
Skulle ikke forundre meg om det ble skole bak blokka.. Tenk om dette gikk i gjennom, da ville SGT fått en stor kapital gevinst som dertil vil gi lavere husleie for sameierne.. Derimot om det ble en skole forran blokka ville jeg protestert høylytt. Ja til å selge tomten!!!!

Mottatt: 16.09.2005 20:28
Fra: Anonym

Kommentarer:
Hallo? Er det noen som har tatt helt av her eller? Skole for ikke mindre enn 750 elever på baksiden av blokken. Dette må være en forsinket 1. april spøk!

Mottatt: 16.09.2005 11:54
Fra: Undrende sameier

Kommentarer:
1-10 skole for inntil 750 elever bak blokka vår?? Der Tennisbanen er? Tror knapt hva jeg leser. Hvorfor skal på død og liv alle ledige områder her oppe fortettes? La den grønne lungen få være i fred! Utbygging vil forringe miljøet her på alle måter...

Mottatt: 13.09.2005 14:09
Fra: Fredrik

Kommentarer:
Etter at A-blokken nå ser dagens lys igjen vil jeg bare si at jeg synes det ser veldig bra ut. Fargevalgene har vært toppers da det nå ser noe mer eksklusivt ut enn tidligere.

Mottatt: 13.09.2005 09:18
Fra: En som gleder seg til å bli "avduket" senere i år

Kommentarer:
I. I forbindelse med med rehab av blokka må jeg snart rydde terrassekassa. Har 2 stk pyramideformede barnålstrær der og har lite lyst til å kaste de. Er det noen som har erfaring med omplanting av sånne busker? Vil de kunne overleve et annet sted i velegnet miljø?

II. Synes forøvrig det er svært synd at det nå blir gråhvite vinduskarmer på terrassen, det gir fasaden et sterilt gråhvitt utseende.. den gamle orange fargen bryter bra og liver opp..ok..stemt er stemt :-)

Mottatt: 12.09.2005 10:03
Fra: Kalle

Kommentarer:
Kjære nattevakt - dette er kanskje ingen trøst, men det var betydelig værre før..... Nå kommer høsten og våre søte små flytter igjen inn i gangene med full styrke. Jeg anbefaler sov-i-ro. Har tatt opp dette tidligere, men fått beskjed om at en må ta hensyn til andre når man bor i sameie. Dette betyr: at vi som ikke har barn må ta hensyn til de som har det og forstå at barn må få leke og bråk så mye de vil inn i gangene. Dette er bare sånn det er (",)

Mottatt: 11.09.2005 19:49
Fra: "sov-i-ro"

Kommentarer:
"Sameiere som har 2 biler bør vurdere å flytte såfremt det ikke er mulig å leie en ledig parkeringsplass" var det konstruktive bidraget fra en "luring" lenger nede her. Det eneste man kan si om slike bidrag er at avsender ikke bør drikke så tidlig på kvelden som kl. 19.20 når dette innlegget er postet. 2 biler er en nødvendighet for mange i dagens samfunn, så om man er ufrivillig enslig, eller simpelten ikke har råd til 2 biler (slik som tilfellet sikkert er her), bør man ikke la sin bitterhet over dette gå ut over andre.

Mottatt: 11.09.2005 13:06
Fra: Mikke

Kommentarer:
Dette gjelder ikke p-plasser men stillase foran A-blokka, den skulle vel være på vei ned nå ihverfall etter skriv fra styret. Vi skulle kunne glede oss over en helg eller to på høsten med terassse. Men ut ifra det jeg kan se fra min terasse i leilighet 403 8 etg så har det ikke blitt fjernet noe. Traff en nabo i gangen i dag på vei ned i boden med puter til hage møbler han sa "det ser ikke ut til at vi får noe terrasse denne sommeren". Det er vel greit det, men hadde vært greit med en melding om at det har blitt forsinkelser. Stillasen skal være nede fredag 16.09 å da må det jobbes for de trengte jo 8 -10 dager for å få den ned. Men det som er gjort er veldig bra å jeg mener ikke å sutre men en beskjed kanske om hva som skjer.

Mottatt: 10.09.2005 16:38
Fra: Nina

Kommentarer:
Sameiere som i sin tid kjøpte sin seksjon visste at det var kun 1 parkeringsplass som var disponibel og burde være inneforstått med de regler sameiet har på parkingsbestemmelseme. Gjesteparkeringen er for gjester og skal overholdes. Sameiere som har 2 biler bør vurdere å flytte såfremt det ikke er mulig å leie en ledig parkeringsplass. Jeg oppfordrer derfor sameiere som ikke bruker sin parkeringsplass og leie den ut. Forslag til å løse problemet er å anlegge parkeringsplass bak blokka der hvor det i dag er tennisbane. Det er svært få som benytter tennisbanen og SGT er tjent med å gjøre om denne plassen til parkering for sameiere som har 2 biler eller flere. Et slikt tiltak er selvfølgelig kostbart. Derfor er det nødvendig med en tilbakemelding fra sameiere som ønsker å benytte seg av et tilbud om ekstra biloppstillingsplass mot å betale for det.

Mottatt: 09.09.2005 19:20
Fra: Anonym

Kommentarer:
Hallo i luken.. Hva skal sameiet med lekeplassen utenfor blokka, når man føler at hovedmajoriteten av barna leker inne i gangene? Uansett om det er fint eller stygt vær leker de inne i korridorene. Jeg stortrives med unger, det er ikke det som er problemet, men når man jobber skift trenger man å sove på litt ubekvemmelige tider av døgnet.... Derfor oppfordrer jeg alle de foreldre som vet at ungene sine som leker i korridorene at de går ut å leker. Men også en takk til de foreldre som tar tak i problemet å jager barna sine ut i naturen (lekeplassen) :)

Mottatt: 08.09.2005 23:04
Fra: Nattevakten

Kommentarer:
Hvorfor i alle dager skal ikke sameiere med 2 biler kunne benytte gjesteparkeringen til en av bilene? Har bodd her i over 3 år, og har til dags dato ikke opplevd å ikke finne plass. Riktignok ikke alltid utenfor blokka jeg bor, men jeg har da 2 friske ben og klarer å gå en 30-40 meter. I dagens samfunn er det vanlig med 2 biler, og jeg har vanskelig for å tro at det er nok ledige plasser under tak til å dekke behovet til alle med 2 biler. Synes det er tøvete av styret og plutselig skulle begynne å stramme så voldsomt inn nå, og har en mistanke om at de fleste som ytrer seg under her har en bil. Noen forslag til hvor vi skal parkere bil 2 hvis det ikke er noen plasser til leie? Som nevnt, på over 3 år har jeg ennå til gode å ikke finne plass.

Mottatt: 06.09.2005 22:49
Fra: Mikke

Kommentarer:
Støtter forslaget ang. heiser. På et år går heisene i A-D sannsynligvis flere titalls tusen unødvendige turer fordi styringssystemet er primitivt i forhold til E. Håper dette kan forandres siden jeg ikke kan se en eneste fordel ved å ha det slik som i A-D.

Mottatt: 06.09.2005 12:02
Fra: Ståle i C

Kommentarer:
Rehabilitering innvendig: hva med nye inngangsdører? Ser at en av beboerne har hvit dør.... De trenger en oppgradering og enkelte kunne vel med fordel også blitt åpnet ut mot gangen (1. etg) og ikke inn i leilighetene.

Gjesteparkering: navnet sier seg vel selv??? Dersom vi skal være litt edruelige var også dette et problem før renoveringen og renovering i A-blokken skal da vel ikke påvirke gjesteparkeringen...... Det er tydelig at sameiere parkerer på gjesteparkeringen - for også natterstid er denne parkeringen full. Skjerpings (",) Til dere som har parkeringsplass men ikke bil - lei eller lån den ut til de med 2 biler (",)

Mottatt: 06.09.2005 11:55
Fra: Glabilist

Kommentarer:
Rehabiliteringen av fasaden utvendig er topp! Kanskje man bør vurdere innsiden også? Nytt belegg i gangene skifer/fliser (lettere og holde rent), lyspotter i taket, male veggene... Hva med å henge opp malerier?

Mottatt: 05.09.2005 18:23
Fra: Interiørarkitekt

Kommentarer:
Med smidighet løser en vel det meste, har selv stått på gjesteparkeringen noen dager nå da garasjen var full av saker fra terrassen. Er vel bare å innse at mange har 2 biler og at gjesteparkeringen. For vår del tok det ikke så lang tid å få leie en garasjeplass under tak (anbefales særlig om vinteren). Det står jo en del tomme garasjeplasser som med fordel kan leies ut til glede for eier og leietaker, særlig nå med oppussingen av fasaden.

Mottatt: 04.09.2005 22:34
Fra: Heldig beboer med låsbar garasje

Kommentarer:
Jeg bor i blokka og parkerer på egen parkeringsplass. Jeg har også snakket med andre som bor i blokka og vi er også av den mening at det har vært vanskelig å parkere for gjester lenge før stillasbygging. Og det parkeres et godt stykke bortover ved E-blokka nå også. Jeg har blitt frastjålet ting på bilen min, så det er kanskje derfor dere som står ute gjør det?

Mottatt: 02.09.2005 10:08
Fra: Anonym

Kommentarer:
Situasjonen med gjesteparkeringen har vært litt spesiell nå, i og med at alle gjesteplassene utenfor E-blokka har vært avstengt grunnet stillasbygging. Dermed blir det trangere om plassen. Forøvrig har jeg ikke spesielt sansen for at en som ikke engang bor her i blokka skal diktere hvor vi som bor her skal parkere. Hva om jeg fortalte deg hvor du skulle parkere utenfor ditt eget hus?

Mottatt: 01.09.2005 22:07
Fra: Mikke

Kommentarer:
Jeg har vært en del på besøk i deres sameie den siste tiden og det slår meg hvor mange gjester dere har her. Dette da gjesteparkeringen nesten alltid er full....??? (vel i alle fall etter arbeidstid). Til dere beboere, som parkerer ikke bare 1 men 2 biler per seksjon på gjesteparkeringen, kan dere i det minste benytte 1 plass per bil og ikke 2?

Mottatt: 31.08.2005 22:53
Fra: Gjest som håper på enklere parkering

Kommentarer:
På hjemmesiden står det "Fordelen er at hvis du trenger en stor heis så kommer den, noe den ikke gjør i DE-blokka fordi der kommer den heisen som er nærmest deg helt automatisk - enten du trenger liten eller stor heis." Det stemmer ikke, for i DE blokka kommer kun den store heisen hvis du trykker på den. Normalt trykker du på liten heis og den nærmeste kommer, altså optimalt i forhold til ventetid og minst mulig "dobbelt-kjøring". Synd hvis tekniske problemer gjør denne styringsregelen umulig i de andre tårnene.

Mottatt: 24.08.2005 15:59
Fra: Lars Onstad

Kommentarer:
Hei! Bare et lite tips til sameiere som vurderer å kjøpe sofa: HUSK Å TA MÅL! Undertegnede tok ikke mål og kjøpte en 3 seter sofa på IKEA som ikke gikk inn i heisen eller opp trappa. Dette var en helt normal størrelse så hvis du er på sofajakt så velg modeller som er til å demontere. Sofaer på over 2,20 i lengde kan man bare glemme å få opp i etasjene...

Mottatt: 23.08.2005 17:40
Fra: Simen Andreassen

Kommentarer:
Jeg lurer på om det er mange i sameiet som har mottatt brev fra styret om mislighold av terrasse og spesielt området under terrassekassen sin? Dette har da jeg fått og her kommer det "trussel" om nok en regning som når den kommer skal deles på oss som har vært så heldige å fått hyggelig brev...... Synes nå det begynner å bli litt for mange uforutsette kostnader i denne renoveringsprosessen! Har vært i kontakt med ekstern juridisk bistand som setter noen spørsmålstegn rundt dette. Har vi signert et fast anbud eller har vi ett eller flere anbud der prisene endres etter hvert som de finner noe nytt? Dersom betongen er værre enn antatt er dette noe vi sameiere skal ta regningen for? Hvorfor hadde vi da befaring av eksperter? Her er det mange spørsmål og sikkert like mange svar. Synes renoveringen så langt virker noe uorganisert.

Tilbake til terrassekassene og det hyggelige brevet. Hvordan er vi utvalgte blitt utvalgt? Hva er lagt til grunn for at vi har mottatt dette? Jeg ønsker om mulig en gjennomgang av min terrasse av kyndige før jeg godtar noen regning for eventuelle skader.

Nå er jeg litt lei!

Mottatt: 23.08.2005 10:10
Fra: Irritert sameier

Kommentarer:
Jeg leier en leilighet i A-blokken. Utleier er på ferie og jeg får ikke tak i vedkommende. Hvordan skal jeg forholde meg til den korte svarfristen på å få malt dør- og vinduskarmer innen 23 aug.?

Mottatt: 22.08.2005 19:46
Fra: Johan

Kommentarer:
Ønsker en dato for når man kan forvente at stilaset er demontert i A blokken da det nå er blitt vedtatt at vindu-/dørkarmer skal males.

Mottatt: 19.08.2005 20:51
Fra: møkka lei stilas

Kommentarer:
Jeg håper så mange som mulig støtter forslaget for gråhvite vinduskarmer på møtet i morgen. Har du ikke "helse" til å møte selv, gi fullmakten din til noen som stemmer for!

Mottatt: 17.08.2005 11:17
Fra: Kristin

Kommentarer:
Fra 1500-4000 kr for å male litt pr. veranda!!!! 300 kr på runes minivare for maling...vet ikke jeg...

Mottatt: 16.08.2005 20:14
Fra: Thomas i a-blokka

Kommentarer:
Helt enig!! Hvis vi skal få noe som helst ut av sommerværet, kunne det ha vært deilig å få bort stillasene mens det enda er noen soldager igjen. Det tar ikke lang tid å male selv, dessuten blir det helt sikkert billigere dersom man gjør det selv. Jeg stemmer for å kunne åpne verandadøren 19 august (hvis de klarer å overholde den fristen da..)

Mottatt: 16.08.2005 20:11
Fra: Thomas i a-blokka

Kommentarer:
Rehabiliteringen: Så er vi pån igjen med enda flere hastevedtak. Skal vi male dør-/vinduskarmer? Hvorfor var ikke dette planlagt før rehabiliteringen startet. Hvorfor hadde ikke styret en langsiktig fremdriftsplan i stedet for å haste i vei slik at vi som bor i A blokken fikk ødelagt hele sommeren og for min del måtte avlyse to selskaper bla. st aften. Jeg er veldig for at vi skal male, men nå orker jeg rett og slett ikke mer stilaser. Jeg maler gjerne selv for å slippe enda 1 mnd. med gardiner trukket for og høylytte håndverkere som ødelegger morgenstunden.. Hadde gledet meg så inderlig mye til å bruke terrassen nå i september i håp om å få nyte siste rest av sommeren.. Så kjære dere som går til "valgurnene" 18 august, det tar ca 4 timer å male selv. Alternativet er enda flere uker med stilaser...

Mottatt: 16.08.2005 17:16
Fra: Beboer i A blokken

Kommentarer:
Støtter forslaget ang. heisene. Bruker både DE, CD og AB. Alle tårnene utenom DE mangler samordning og har innstillinger som gir unødig lang ventetid og unødig mange turer opp og ned. Har aldri opplevd problem i DE.

Mottatt: 04.08.2005 22:28
Fra: Lars Onstad

Kommentarer:
Er helt enige med at hvitt er bedre enn orange. Men det blir ikke bedre hvis bare noen maler hvitt. Styret må da ta en beslutning om at alle må skifte farge - ikke bare noen. Hva med å innhente tilbud til dem som ikke vil/kan male selv?

Mottatt: 03.08.2005 21:39
Fra: Anonym

Kommentarer:
Henger meg gjerne på gjengen som ønsker hvite karmer. Det virker ikke som om noen er for de orange, så styret bør vurdere om det er mulig å tillate at man maler om til hvitt. De nye terrassedørene som tilbys skiftet ut i forbindelse rehab. er vel ikke hvite heller så da er det vel bare å male for de som ønsker dette?

Mottatt: 31.07.2005 18:25
Fra: Anonym

Kommentarer:
Ja til hvite karmer herfra også. Har noen tips om hvordan dette gjøres enklest for et pent og varig resultat. Legg ut tips til oss andre på nettet da vel! Og er det slik at vi bare kan sette i gang med dette?

Mottatt: 29.07.2005 12:07
Fra: Lise Andresen

Kommentarer:
Forslag til Styret: Jeg har merket meg at heisen i D/E-oppgangen er forskjellig og mer hensiktsmessig innstilt enn i de andre oppgangene. Trykker du på liten heis, kommer den heisen som er nærmest og ledig. Trykker du på stor heis, kommer kun den store. Det virker fornuftig og effektivt.

I de andre heistårnene ser det ikke ut for å være noen samordning, hvilket gjør at mange trykker på begge knapper og begge heiser kommer. Dette fører til unødig mye heisaktivitet, forlenget ventetid og sløsing med strøm.

Jeg foreslår at innstillingene for alle heistårn gjøres lik D/E.

Mottatt: 28.07.2005 13:58
Fra: Anonym

Kommentarer:
Jeg er enig i å male vinduene hvite nå mens vi har en helhetlig rehabilitering. Ta dette som en del av fellesregningen så er vi sikret at alle får en ensartet farge, selv om en god del sikkert er malekyndige selv!

Mottatt: 28.07.2005 08:18
Fra: Lasse Aune - D-blokka leil 186

Kommentarer:
Det er nå vi har sjansen/muligheten til å få byttet ut den gyselige gul-orange fargen. Det er sikkert også mange som etterhvert må skifte vinduer.... Så jeg støtter også forslaget om hvite vinduskarmer:)

Mottatt: 27.07.2005 08:39
Fra: E-blokken

Kommentarer:
Jeg ser at en seksjonseier i D-blokken har bygd inn terrassen sin med glass. Dette er jo en ganske så vesentlig fasadeendring. Da kan det vel ikke gjøre noe om de som vil maler karmene hvite? Jeg setter igang jeg:)

Mottatt: 26.07.2005 20:32
Fra: Anonym

Kommentarer:
Ja til hvite vinduskarmer..... de gule er bare lettere kvalmende.

Mottatt: 24.07.2005 23:57
Fra: Christine

Kommentarer:
Tror jeg rett og slett setter igang med å male vinduskarmene hvite:)

Mottatt: 21.07.2005 17:48
Fra: Anonym

Kommentarer:
Noe som irriterer deg? Forbedringsforslag? Sameiestyret setter pris på innspill og oppfordrer deg til å ta kontakt, er oppfordringen fra Styret på hjemmesiden. Og det er derfor naturlig at man skriver inn innlegg som kan virke negativt og sytete. Hensikten med gjesteboka er å komme med både positive og negative innspill. Det er bra at man engasjerer seg og får igang debatter både om filleting og større problemer fra sameierne. Jeg vil på det sterkeste ta avstand fra innlegget fra anonym som grøsser over gjengen som bor i SGT. Det er faktisk ikke bare negative innlegg. Styret gjør en kjempejobb. Fortsatt god sommer:)

Mottatt: 20.07.2005 18:24
Fra: Anonym

Kommentarer:
Jeg kan ikke skjønne at noen frivillig kan jobbe som styremedlem i sameiet. Her er bare syting og klaging over de minste filleting. Og mye av sytingen bunner i misforståelse og dumhet. Grøss og gru for en gjeng som bor i dette sameiet!

Mottatt: 20.07.2005 16:24
Fra: Anonym

Kommentarer:
Jeg ønsker å si TUSEN TAKK for BBC Prime, CNN og MTV. I tillegg kaster jeg meg på den positive bølgen FOR hvite vinduskarmer. Jeg maler også mine svært gjerne selv!

Mottatt: 20.07.2005 11:45
Fra: Kristina

Kommentarer:
Jeg bor i A-blokken og har innfinnet meg i stillasene og bråket. Dette måtte gjøres. Det jeg ikke kan fatte og begripe er at jeg måtte fjerne min busk som jeg har stelt i så mange år? Den var en halv meter høy og ville ikke hindret arbeidene.. Det er ca 1 meter fra balkongkassen og opp til stilaset, hvorfor måtte man fjerne alt? Om jeg hadde fått en malingsflekk på busken hadde ikke gjort noe... Dette er tull og pølsevev. Med andre ord så oppfordres seksjonseiere å protestere på at alle planter og busker over 20 cm må fjernes som BMR påstår vil hindre deres arbeid... derimot over 1 meter har jeg forståelse for... Vi alle har våre meninger. Fortsatt god sommer alle sammen:)

Mottatt: 19.07.2005 18:02
Fra: Anonym

Kommentarer:
JA TAKK til hvite eller grå vinduskarmer/dører. Det er en grusom gul/oransjefarve. Maler gjerne selv også vi. Ingen problemer. Men er helt enig i at det skal ikke opp flere stillaser når vi endelig blir kvitt de vi har. VI VIL HA LYS OG LUFT tilbake til leiligheten.

Mottatt: 19.07.2005 11:58
Fra: Kari og Terje i A blokken over barnehagen

Kommentarer:
Er det pålegg å ha dusjkabinett i SGT da baderommene er såpass gamle? Synes og ha hørt dette en tid tilbake... Hvis såfall så er dette en uheldig løsning da man hindrer tilkomstmuligheten til sluket for rengjøring. Når sluket blir tilstoppet av håravfall etc. vil vannet stige og trenge ut under membranen. Dette til orientering fra en VVS konsulent som leier en seksjon i SGT uten dusjkabinett. Har styret vært i kontakt med fagkyndige som byggforsk ang. dette eller er det blitt vedtatt internt uten innhenting av ekspertise?

Mottatt: 17.07.2005 19:57
Fra: Anonym

Kommentarer:
Kaster meg inn i gjengen som er FOR hvite vinduskarmer. Skjønner de som ikke orker en omgang stillaser igjen, men minner om at kontraktør ikke har kommet til maledelen enda ifølge vår internettside. Hva med en hurtig avgjørelse så kan det gjøres samtidig som det males grått? Kan vi eventuelt få gjøre dette selv? Gjør det gjerne selv så lenge det oransje forsvinner.

Mottatt: 16.07.2005 00:55
Fra: Entusiast i d-blokken

Kommentarer:
Hei alle sammen i SGT og god sommer... Jeg bor i A-blokken og har registrert at heisen ikke blir rengjort. Lukter innestengt og fingermerker på speilet... Gulvet er møkkete og jeg tror nok rengjøringspersonalet er slumsete... Noen enig?

Mottatt: 15.07.2005 20:37
Fra: Anonym

Kommentarer:
Ja det var en god ide å male det oransje feltet hvitt!! Men ikke pokker om jeg er med på en ny runde med stillaser...:)

Mottatt: 14.07.2005 17:04
Fra: Anonym

Kommentarer:
Jeg støtter forslaget om hvite vinduskarmer! GOD SOMMER (",)

Mottatt: 14.07.2005 12:46
Fra: Christina D-blokken

Kommentarer:
Hei og strålende sommer alle sameiere. Hva om vi nå som vi pusser opp fjerner den GRUSOMME oransjefarven på alle vinduskarmer og skifter til hvitt?

Mottatt: 14.07.2005 09:17
Fra: Sommerhilsen fra A-blokk beboer

Kommentarer:
Viser til styret informerer nr. 2/2005. Når vi nå kan få inn MTV og CNN på den nye dekoderen, er det mulig å få tilbake BBC Prime også?

Mottatt: 13.07.2005 12:11
Fra: Motstander av Canal Digital - TV

Kommentarer:
Jeg er blant dem som har mottatt et ganske så krasst brev fra styreleder om "at styret er blitt gjort oppmerksom på at din terrassedør er brutt". Jeg får i dette brevet klar beskjed om at jeg har brutt sikkerhetsbestemmelsene. Det er flere i A-blokka som har "brutt" lenken som er satt opp. Har styret gjort seg den tanken at det IKKE er med vilje at lenken er brutt, men at det kan være andre årsaker? For mitt vedkommende skjedde følgende. Jeg skulle åpne døren for lufting en morgen og tar hardt i - som jeg må - pga tung dør. Dermed ryker lenken som jeg ikke var klar over var satt opp denne morgenen. Hvorfor ble det ikke satt opp en lapp f.ex på terrassedøren om at nå var lenken satt opp? Det er særs viktig med god info til beboere i denne perioden vi er i. Derfor blir det hele litt absurd når vi i ettertid får vite at vi har brutt sikkerhetsbestemmelsene og at regninger blir på kr. 500,-! Til dere andre som snart skal gjennom det samme; vær obs på at plutselig en dag er lenken der. Og nåde deg om du ikke er synsk... Du trenger ikke være av det sterke slaget for å bryte den. Det er bare å åpne døra. Fortsatt god sommer fra en "lenke-forbryter" som "rømmer" A-blokka. 30 grader og plombert leilighet fungerer som badstu. Men det blir bra når det blir ferdig!

Mottatt: 12.07.2005 11:44
Fra: Beboer i A-blokka

Kommentarer:
Bor man i blokk må man til tider finne seg i støy. Men, heldigvis - Husordensreglene er klare når det gjelder støy fra banking, sliping, borring og den slags. Kl 2030 skal det være ro! Kanskje oppussingsivrige naboer legger ned arbeidet i tide om de blir gjort oppmerksomme på klokkeslett som gjelder.

Mottatt: 12.07.2005 10:10
Fra: Bjørn Tore Abelsen

Kommentarer:
Spørsmål til styret: Hvorfor gjennomføres ikke rehabiliteringsarbeidet i perioden september - april (8 mnd)? Dersom tidsestimat er 2 måneder pr blokk, så vil dette arbeidet ta 10 måneder totalt, ergo "mangler" jeg da 2 måneder i mitt regnestykke. Men kunne ikke oppdraget til tilbudsgivere vært gitt som "rehabilitering av alle blokkers fasader i tidsrommet sept-april"? Det hele handler jo om tilbud og etterspørsel. Anyway, anbud er akseptert, arbeidet igangsatt, det er bare å gjøre det beste ut av det - det man ikke får gjort noe med får mest mulig ut av!

Mottatt: 12.07.2005 09:53
Fra: E-blokka "gruer seg" til august ;-)

Kommentarer:
Ang rehabiliteringen: Man må bare innfinne seg med situasjonen og tenke positivt. Det er trist og leit at de som bor i A har det litt tøft nå, men tenk så deilig når det er nyoppusset og ferdig primo august og enda er det mye igjen av sommeren. Man kan dessverre ikke gjøre alle til laks... Ta med en kjølebag med spekemat og pils til Stilla og nyt sommeren.. Fortsatt god sommer til alle i SGT:)

Mottatt: 08.07.2005 22:03
Fra: Anonym

Kommentarer:
Jeg har full sympati med de som føler seg kokt i A-blokka om dagen, men jeg kan anbefale friarealene utenfor blokkene på ettermiddagen. Nå når mange har tatt ferie er det faktisk ganske stille utenfor huset, og frisk luft får man i tillegg. Det er ihvertfall ingen grunn til å sitte inne å sture med de store grøntarealene vi har å boltre seg på utenfor her. Faktisk litt overrasket over hvor få som bruker utearealene for tiden, med tanke på at 70 leiligheter er "plombert" for tiden.

Mottatt: 08.07.2005 00:12
Fra: Anonym

Kommentarer:
Til irritert bilvasker: Må si du har overoppsyn med klokka:) Enig med pigging sent på kvelden, men dessverre så er det lov frem til kl 23... Viser forøvrig til mitt innlegg hvordan jeg som fattig student har nattevakter og ikke kan sove i all piggingen i forbindelse med rehabiliteringen... Du har et luksusproblem spør du meg:) Fortsatt god sommer:)

Mottatt: 07.07.2005 23:16
Fra: Anonym

Kommentarer:
Hei og god sommer alle sammen:) Det er hyggelig med sameiere som gir slike koselige tilbakemeldinger som Jørn i E-blokka. Selv bor jeg i A og får føle hvor desperat man kan bli i sommervarmen og bryte lenken på terrassedøren for å få luft. Må bare meddele at det er grusomt og våkne til piggemaskin kl 7 om morgenen som som går i intervaller med desibel som kan sammenlignes med en rockekonsert og i tillegg har hatt nattevakt og må få søvn på dagtid. Ettermiddagen er preget av ekstrem varme i leiligheten og må si at dette er den værste sommeren jeg har hatt... Er totalt utslitt og når det attpåtil dukker opp et brev i postkassen fra styreleder om at seksjonseiere som har brutt sikkerhetslenken vil få giro på kr 500,- (som jeg har gjort) blir jeg rett og slett fortvilet da jeg har minimalt med penger... Men jeg er med friskt mot og er storsinnet. Vil bare gi sameierne i SGT et innblikk i en fattig students hverdag i tropevarmen og de ubehageligheter dette medfører på bakgrunn av styrets vedtak om å sette i gang rehabiliteringen på sommeren og ikke vente til høsten. God sommer alle sammen! Ps: jeg skjønner at rehabiliteringen måtte gjøres, men det var kort varsel og dårlig planlagt...

Mottatt: 06.07.2005 22:49
Fra: A-blokk

Kommentarer:
På veggen i vaskehallen i enden av blokka står det et skilt om at det er forbudt å vaske mellom 2200 og 0600. Vasket bilen nå i kveld, og til min irritasjon ble lyset slokket kl. 2147. Antar at det er automatikk i at lyset taes hver kveld, men da bør det jaggu slokkes kl. 2200 (som skiltet) og ikke 13 min. tidligere! Og til dere helt først i D-blokka som kl. 2237 den 6. juli var opptatt med boring, sliping eller hva det nå var: Kjøp dere en klokke! Det er plenty av barn i sameiet som skal sove, og boring, sliping, hamring, saging hører ingen plass hjemme så sent. Dette forekommer ofte, er dessverre intet særtilfelle. Og når dere i tillegg har oppe verandadøra pga. varmen blir det bare for dumt. Støyforurensing kalles det!

Mottatt: 06.07.2005 22:33
Fra: Irritert bilvasker

Kommentarer:
Hva menes med "Når sikkerhetslenkene er brutt, har ikke entreprenøren noe ansvar for eventuelle skader som oppstår som følge av disse bruddene på sikkerhetsbestemmelsene" og hva innebærer det for vi som har brutt denne lenken? Er det INGEN forståelse for oss som ikke har råd til å reise bort og må tilbringe ferien i leiligheten? Greit nok at man rehabiliterer fasaden, men hvorfor kunne man ikke gjort dette i september?

Mottatt: 03.07.2005 19:09
Fra: Kokt beboer i A-blokka

Kommentarer:
Har blitt vekket flere netter i sommer av noen ungdommer som lufter hunden sin utenfor inngangen der jeg bor. De slipper hunden løs, og blir stående rett utenfor inngangen og prater høylydt og til tider svært støyende. Virker som de gir totalt blaffen i at de står kun noen meter utenfor soveromsvinduene til folk. Hadde det vært mulig å fått oppslag på utgangsdørene bak blokkene om at folk viser litt mer hensyn?

Mottatt: 22.06.2005 10:42
Fra: Anonym

Kommentarer:
Viser til innlegget nedenfor og gjør for ordens skyld oppmerksom på at «Anonym» legges ut når avsender ikke har fylt ut navnefeltet i skjemaet.

Mottatt: 21.06.2005 21:55
Fra: Webmaster

Kommentarer:
Hei!!! Litt kjedelig med alle som ikke tør si hvem de er og underskriver med "anonym"... er dere flaue over kommentarene deres?? Vel, St. Hans-aften er det fullt mulig å ta med seg egen mat og drikke, og kanskje godt humør, vi snakker med Jon Arild, noe også flere har gjort, så grill, stoler og bord er plassert ved tennisbanen. Hyggelig om det blir mange som samler seg bak og ser hvor godt det virkelig er å bo i sameiet her. Vennlig hilsen Tanja Thorsen

Mottatt: 21.06.2005 21:09
Fra: Tanja Thorsen

Kommentarer:
Hva skjer ang festligheter St. Hans-aften?

Mottatt: 21.06.2005 20:17
Fra: Anonym

Kommentarer:
Jeg har ved 2 anledninger siden nyttår opplevd at bokpakker som skulle ha kommet direkte i posten, har sporløst forsvunnet. Veldig irriterende! Tilliten til Posten er ikke særlig god lengre. Har andre i blokka opplevd dette i det siste? Jeg regner med at Posten har et sted man kan ringe for sånne saker, men regner det som nyttesløst allikevel...

Mottatt: 21.06.2005 12:52
Fra: Bokorm

Kommentarer:
Kjære naboer. Vennligst forstå og respekter at våre arbeidsmenn og kvinner får jobbe i fred. Slik slipper vi også forsinkelser og unødvendig frustrasjon.

Mottatt: 20.06.2005 23:33
Fra: A-blokken

Kommentarer:
Jeg vil bare si tusen takk til styret som har ordnet med Canal Digital slik at vi får beholde våre kanaler. WELL DONE (",)

Mottatt: 20.06.2005 18:56
Fra: Meget fornøyd beboer

Kommentarer:
Hva er boten for å åpne terrassedøren med lenke? Vil så gjerne sitte i solen i helgen når det ikke arbeides med fasaden på A-blokka...

Mottatt: 16.06.2005 23:59
Fra: Anonym

Kommentarer:
Hei og god sommer alle sammen. Jeg leste i VG i dag om høyspentledninger og at det ikke er bra. Mins å huske det var noen i sameiet som nevnte noe om det forleden. Sender en link til artikkelen.

Mottatt: 15.06.2005 11:29
Fra: Strøm

Kommentarer:
Ser også at det går en debatt om hva man skal henge i flaggstanga. Foreslår blomster eller kanskje bilder. Da kan jo alle dere som etterlyser dette sitte på terrassen og nyte blomstene og bildene deres, istedenfor å prakke usmakeligheten på resten av sameiet?

Mottatt: 14.06.2005 23:04
Fra: Pelle i D.

Kommentarer:
"Det er leit at SGT har sameiere som ønsker anonyme korridorer". Det synes jeg slett ikke at det er. Blomster, bilder og annet nips kan man vel fylle opp i sin egen leilighet så mye man vil. Det blir ikke noe enklere å manøvrere barnevogner bortover gangene heller, hvis de skal fylles med alt mulig rask. Hvis noen er så desperat etter blomster og nips er det bare å si fra, jeg har plenty i boden som dere kan få. Forutsatt at dere bruker det i deres egen leilighet. Å bruke betegnelsen "sofistikert" om det å fylle korridorene med nips er i beste fall helt på jordet. Smakløst er mer treffende.

Mottatt: 14.06.2005 23:00
Fra: Pelle i D.

Kommentarer:
Er veldig enig med Harry, la oss slippe pynt og nips i gangen. Jeg synes faktisk det er en lise for sinnet å gå i disse enkle og rene korridorene.

Mottatt: 14.06.2005 20:37
Fra: Beboer i 1. etasje

Kommentarer:
Jeg leser at det er ulike meninger om vi skal ha anonyme korridorer (som forøvrig kan minne om et kretsfengsel) eller litt mer sofistikert, koselig preg med bilder og planter. Det er leit at SGT har sameiere som ønsker førstnevnte. Dette har ingenting med hvordan man har det VEST/ØST, men om vi som bor her som skal trives. Foreslår at styret tar dette opp på neste møte.

Mottatt: 14.06.2005 18:48
Fra: Simen

Kommentarer:
Stemmer helt klart for norsk vimpel.

Mottatt: 14.06.2005 14:25
Fra: D-beboer

Kommentarer:
Nei, huff, bilder og andre ting som kan gjøre det trivelig i korridoren, det er skummelt det. La oss ha det mest mulig sterilt og la for all del ikke voksne eller barn ta seg til rette i korridorene. Tenk her en dag kom jeg på den skrekkelige tanken at "Så fint det hadde vært her med eget preg på hver korridor, noen benker og bord, barnetegninger", men jeg tok det i meg, går jo ikke å tenke sånn da, vi bor jo tross alt i en blokk og noen kan ødlegge for oss. Så tenkte jeg - samtidig som jeg plukker bort søppelsekker som noen bare har forlatt, brennbare materialer som noen legger igjen i korridoren etter å ha pusset opp, mye bedre sånn, da blir det ihvertfall ikke trivelig i korridorene.

Mottatt: 14.06.2005 11:49
Fra: Korridorsliter

Kommentarer:
Støtter Harry. Kan ikke tenke meg blomster og annet nips i korridorene, at dette er "vanlig i sameier i Oslo Vest" har jeg liten tro på. Uansett er vi i Oslo Nord nå, så hvorfor skal vi adoptere den dårlige smaken til våre bysbarn på vestkanten ? Høres ut som om "Anonym" som foreslo dette har skrekkelig lyst til å bo i et sameie på vestkanten med blomster og bilder, men kanskje ikke har råd, og istedenfor prøver å flytte blomstene og bildene hit. Grøss og gru! Forøvrig litt snodig at Anonym mener at Harry er den eneste i sameiet som mener at blomster og bilder i korridorene er harry. Hvor er alle innleggene som støtter blomstene dine da, Anonym?

Mottatt: 14.06.2005 00:19
Fra: Pelle i D.

Kommentarer:
Stemmer for vanlig norsk vimpel.

Mottatt: 13.06.2005 12:15
Fra: A-beboer

Kommentarer:
Canal Digital endrer vår grunnpakke og vi mister nå bra kanaler som CNN, BBC Prime, Hallmark og MTV. Er det flere som ønsker å klage til Canal Digital er adressen: kabel-tv@canaldigital.no

Mottatt: 13.06.2005 12:08
Fra: Beboer som ønsker ut av Canal Digital

Les svar fra styret

Kommentarer:
Jeg så to karer som filmet oss fra trappene opp til tidligere Nordhagen i helgen. Håper vi en dag får se filmen og det hadde vært fint å høre hva de skal med den.

Mottatt: 13.06.2005 12:06
Fra: Nysgjerrig beboer

Kommentarer:
Hihi :-) Håper jeg ikke blir stoppet da... etter en sein nattetime på byen, med dertil "mistenkelig" oppførsel, kanskje en lur ide med identifikasjonskort som stadfester at man er innvåner av blokka? Just kiddin' :-) Hvor er forresten Oslo Vest?

Mottatt: 11.06.2005 00:17
Fra: Truls

Kommentarer:
Til Harry! Blomster/planter, bilder, kunst og andre pyntegjenstander er helt normalt å ha i sameier på Oslo vest. Du har kanskje ikke vært på den kanten av byen? Men hvis du synes det er harry, så tror jeg du er den eneste i sameiet med den oppfatningen. Når det gjelder det andre innlegget om at folk stjeler, så tror jeg det ikke er noen av oss i sameiere i blokka, men en utenforstående person som lusker i området. Styret bør ta dette alvorlig å sette inn en patruljerende vakt som på ulike tider av døgnet går runder for å se etter mistenkelige personer.

Mottatt: 09.06.2005 18:09
Fra: Anonym

Kommentarer:
Måtte se på datoen da jeg leste innlegget om blomster og bilder i korridorene. Trodde faktisk et øyeblikk det var 1. april! Ordet "harry" ble brukt i et annet tema her, og "harry" er ordet jeg vil bruke om dette forslaget også. Blomster og bilder kan man ha i korridorene på gamlehjem og lignende steder, det hører ikke hjemme i korridorene i et sameie som dette. Usmakelig.

Mottatt: 09.06.2005 00:35
Fra: Harry

Kommentarer:
Korridorene bør være fri for planter og bilder! Det er jo ingenting som får være i fred her omkring, folk stjeler jo alt som stjeles kan. Når ikke engang bodene får stå urørt, er det tydelig at det også er beboere som nasker.

Stemmer også for vanlig norsk vimpel!

Mottatt: 08.06.2005 16:02
Fra: Blokk C

Kommentarer:
Nå som det blir tatt et skippertak på den utvendige fasaden, så kanskje man kunne brukt en liten slant på korridorene som er veldig anonyme. Bilder på veggene og planter (evt. plastikk). Det trenger ikke å koste mye bare man bruker fantasien!

Mottatt: 07.06.2005 18:31
Fra: Anonym

Kommentarer:
Når regner man med å være ferdig med rehabiliteringen av A-blokka og stillasene tatt ned? Får vi som bor her nyte litt av sommeren på terrassen?

Mottatt: 07.06.2005 18:20
Fra: Anonym

Kommentarer:
Tja, naken flaggstang er vel et dårlig alternativ. Vanlig norsk vimpel stemmer jeg for... Sameievimpel er harry! Vi bor da på øvre Grefsen:)

Mottatt: 07.06.2005 18:15
Fra: Anonym

Kommentarer:
Enig med C-beboer. Noe må gjøres med tryggheten i garasjeanlegget. Jeg har fått stjålet skiltene mine flere ganger!!!!

Mottatt: 03.06.2005 15:32
Fra: D-beboer

Kommentarer:
Pass på bilene deres!!! Har hørt at det til stadighet har vært innbrudd i bilene i garasjeanlegget. I natt (natt til fredag 3.6.) hadde jeg innbrudd i bilen min. Hvor anlegget mitt ble stjålet. Det er ganske trist at man ikke skal føle at bilen står trygt. Noe må gjøres. Ellers synes jeg det er skikkelig frekt av folk og bruke garasjeplassen min som en søppelbøtte. Når jeg kom ned dit for en stund siden, var det noen som bare hadde plassert en svart søppelsekk og esker på parkeringen min. Er man så late at man ikke greier å komme seg til brobekk??? Jaja, ellers trives jeg veldig godt. Håper alle naboer får en fin fin sommer!

Mottatt: 03.06.2005 09:16
Fra: C-boer

Kommentarer:
Hvem har ansvaret for å skifte lyspærer i korridorkubene? Hilsen sameier som til stadighet ikke finner nøkkelhullet:)

Mottatt: 01.06.2005 22:51
Fra: A-blokka 4 etg.

Kommentarer:
Leser at det skal skiftes låser på søppelrommene slik at beboerne ikke kan bruke sin "husnøkkel" for å komme inn. Jeg synes det er ganske dumt. Hvis man har hatt stort selskap med mye søppel er det lettere å kaste alt i en søppelsekk og sette på søppelrommene enn å gå å kjøpe 10 rimi/prix/rema poser og dytte ned i de små søppelsjaktene. Må vel sende søknad til styret om å få låne nøkkel ved neste anledning... Noen enig?

Mottatt: 31.05.2005 20:16
Fra: Festlig beboer

Kommentarer:
Kjempegod ide med st. hans feiring i sameiet. Fin måte for både barn og voksne å bli bedre kjent med hverandre på. Håper flere er interessert!

Mottatt: 30.05.2005 10:12
Fra: B-beboer

Kommentarer:
Det hadde vært veldig koselig om vi dro i gang noen festligheter på st. aften! Kanskje vi kunne søke brannvesenet om å tenne et lite bål ved flaggstangen? Grilling med pølser og burgere, kanskje helstekt lam i tønner? Hadde vært veldig hyggelig med en sammenkomst denne dagen. Ikke minst for alle barna som bor i SGT som kan bli bedre kjent med hverandre... Vi kan arrangere f.eks. sekkeløp, blikkbokskasting osv. Ber om en tilbakemelding fra beboere som synes ideen er god på min e-mail: eriksimen@hotmail.com. Hvis det er god respons, så skal jeg ta det opp med styret. God Sommer!!!

Mottatt: 25.05.2005 19:59
Fra: Erik Simen Andreassen - A blokken

Les svar fra styret

Kommentarer:
God sommer kjære naboer. Ønsker å ønske dere alle en riktig god og spennende sommer (med tanke på vår renovering). En spesiell takk til vårt veldig tålmodige styre. Skulle ønske vi alle hadde litt av den tålmodigheten og servicemindedheten dere har. Ser renovasjonen allerede er i gang. Dette blir spennende og tenk hvor fint det blir til neste sommer!

Mottatt: 25.05.2005 10:48
Fra: Nabo i D-blokken

Kommentarer:
Som nyinnflyttet beboer har jeg utforsket hjemmesiden til SGP og alle innlegg i gjesteboka. Synes det er en negativ undertone i de fleste leserinnleggene og regelverket minner meg litt om min tid i førstegangstjenesten. Skjønner at det må være regler men å poengtere reglene så til de grader bokstavelig gjør at jeg får en følelse av "unnskyld at jeg bor her". Vi alle er da voksne folk og tar ansvar for våre handlinger! Det ble en negativ undertone i mitt leserinnlegg, men oppfordrer alle som bor i SGP og komme med positive tilbakemeldinger i gjesteboka. La oss alle bidra for å trives:)

Mottatt: 24.05.2005 18:34
Fra: A blokk beboer

Kommentarer:
Nå som arbeidet begynner med blokk A i stedet for blokk E som opprinnelig planlagt, ville det være fint å vite om neste blokk da blir blokk E eller B og bortover med E til slutt. Dette av hensyn til om man skal plante noe i kassa i år.

Mottatt: 23.05.2005 21:06
Fra: Anonym

Les svar fra styret

Kommentarer:
Forslag: Alle de fine buskene og bartrærne fra terrassene! Tenk om vi kunne plante dem langs veien på baksiden av blokkene, i stedet for å hogge dem ned og kaste dem!

Mottatt: 22.05.2005 21:20
Fra: Hilsen en som er glad i trær

Kommentarer:
Spørsmål vedr. rehabiliteringen av terrassene: Vil tilkomsten skje via lift utenifra eller via inngang fra leilighetene?

Mottatt: 22.05.2005 19:56
Fra: Beboer

Les svar fra styret

Kommentarer:
Hei alle i A blokken... Jeg gleder meg til rehabiliteringen av terrassene... Men kan noen fortelle meg hvorfor markisene må demonteres? Trodde det bare skulle være å fjerne "betongklossene" og montere nytt rekkverk i form av ettellerannet? Kanskje jeg ikke har fulgt med helt... Fint om noen som har greie på det responderer:)

Mottatt: 13.05.2005 20:08
Fra: Glagutt i A

Les svar fra styret

Kommentarer:
Til Oppgitt beboer i A-blokka, selvfølgelig er det best at mesteparten av rehabiliteringen av A-seksjonen skjer når barnehagen er stengt. Alle med litt omløp burde forstå det.. Ikke vær så negativ, benytt heller området foran blokken når det er sol og fint vær.

Mottatt: 13.05.2005 11:47
Fra: Beboer i A-blokka

Kommentarer:
En kommentar til "Forundret sameier" om snøen som falt i fjor (Jeg trodde denne debatten var død).

Trikken er på plass igjen, noe jeg tror de fleste av oss er fornøyd med. Det du henviser til er Sporveiens ledelses syn på saken. Har du lyst kan du jo lese imøtegåelsen av dette synet fra "Sekretariatet for bytrafikk". De slakter utredningen fra Sporveien.

Lykke til med lesningen!

Mottatt: 11.05.2005 23:22
Fra: Fornøyd beboer og trikkebruker

Kommentarer:
Jeg leser med vantro når jeg leser utdrag fra Oslo Sporveier AS sin nettside ang Kjelsåstrikken:

"På oppdrag fra byrådsavdeling for miljø og samferdsel har AS Oslo Sporveier utredet å gjenåpne trikkedrift på permanent basis mellom Disen og Kjelsås. Analysen viser at dette vil kreve investeringer i skinner og annen infrastruktur på minimum 25 millioner kroner, men opp til 50 millioner kroner for en løsning med høy standard og lang levetid. Å erstatte dagens busslinje med trikk medfører økte, årlige driftskostnader i underkant av fem millioner kroner for 15 minutters frekvens."

Kunne vi ikke klart oss med bussforbindelsen slik som det var? Et tankekors for de beboere i Grefsen Terrassehus som absolutt ville ha Kjelsåstrikken tilbake!

Dere må jo ha god råd når dere sponser et slikt prosjekt via skattemidler?

Mottatt: 11.05.2005 21:25
Fra: Forundret sameier

Kommentarer:
Ja, der gikk den sommeren fløyten. Full rehabilitering av A-seksjonen fra månedskifte mai/juni, tilsier ifølge skriv fra styret minst 2 måneder uten markise, uten terrasse, i stekende sol (forhåpentlig for alle andre). Gratulerer til de som trumfet gjennom dette. Regner med at ingen av dere bor i A!!!

Mottatt: 11.05.2005 15:54
Fra: Oppgitt beboer i A-blokka

Kommentarer:
Må bare få ut min frustrasjon! Er beboer i A blokka og var søndag på Plantasjen for innkjøp av blomster/stauder/jord for over 1000,- kr. Når jeg kommer hjem fra jobb i dag (tirsdag 10. mai) så ligger det et skriv fra styret om at alle planter og trær må fjernes innen 23. mai! Har i tillegg invitert venner til sammenkomst både 17. mai og st. aften. Føler meg fullstendig overkjørt og synes dette er litt drøyt....Noen enig?

Mottatt: 10.05.2005 20:26
Fra: Fattig student i A-blokka

Kommentarer:
Til de som stemte nei til fjerning av terrassekassene burde det kreves at de hadde de ryddigste og fineste kassene, samt at grantrær eller lignende burde ikke være tillatt. Skal vi nå først fortsette med disse kassene, burde det være mulig å sette litt krav til kassene. Det er utrolig mange ufyselige kasser rundt omkring i sameiet. Selv har vi i min seksjon vært plaget av avfall fra kassen til naboen over, og har skrevet mange hyggelige brev til vedkommende i lengre tid (år - snakk om tålmodighet) uten at noe skjer. Er det lov å kreve trær og lignende fjernet når det er til sjenanse???

Vel, nå er våren her og vi har akkurat fått masse fine tilbud på billige og vakre planter i postkassene våre. Da er det bare å sette igang å plante i kassene slik at de blir fine til våren, naboen og de som går forbi og beskuer vårt flotte sameie. Lykke til alle sammen og ha en riktig god vår.

Mottatt: 29.04.2005 14:46
Fra: Trist JA stemmer

Kommentarer:
Helt enig med Bjørn Tore om at trommer i blokk er dårlig egnet. Vi hører slagverket godt - for godt - her i 4. etasje i A-blokka. Fint om trommeslageren tar hensyn.

Mottatt: 19.04.2005 22:11
Fra: Trine Oskarsen

Kommentarer:
Støtter Lasse Aune og kommer til å gi styret min fullmakt om jeg er forhindret i å delta selv.

Mottatt: 18.04.2005 10:29
Fra: Medlem av yngre garde, D-blokka

Kommentarer:
Hei! Jeg heter Bjørn Tore Abelsen og bor i leil 382 i A-blokkens 7. etg.

Et el annet sted i blokken er det noen som har slagverk. Jeg og flere av mine naboer synes dette er en aktivitet som fører til noe mer støy enn hva en skulle være nødt til å leve med i et blokk kompleks. Etter en titt i husordensreglene er jeg av den oppfatning at reglene beskriver denne type støy som i overkant av hva som tillates.

Støy bærer godt i betong, men er noe vanskelig å retningsbestemme. Om noen kan fortelle meg hvor musikanten bor kan jeg ta saken opp med vedkommende.

Mottatt: 17.04.2005 15:58
Fra: B.T Abelsen, mob 995 79 170, e-post: btabelsen@yahoo.no

Kommentarer:
Jeg er med i det konsultative rådet, og er absolutt tilhenger av at sameiet nå utreder en fasadeendring sammen med rehabilitering. Alle som støtter dette forslaget må enten stille opp personlig på årsmøtet, eller gi en fullmakt til styret. Et vanlig årsmøte består utelukkende av pensjonister som synes blomsterkassene er fine og at terrassene er store og romslige. Vi må med andre ord ta ansvar for å få flertall for å utrede dette alternativet nå. Dette er en investering for fremtiden som vi yngre må gå i bresjen for. Neste mulighet er om 20 år!

PS: Dagens store "babylonske" terrassekasse oppmuntrer til bevisstløs beplantning med trær på 2-3 meter og som stikker 1 meter utenfor og drysser ned til naboen. Med en med større terrasser er det fortsatt mulig på frivillig basis å bruke 3,5 kvm av sårt tiltrengt terrasseplass til blomster.

Mottatt: 17.04.2005 02:06
Fra: Lasse Aune, D-blokka

Kommentarer:
Enig i det som skrives om barns sikkerhet. Er overhodet ikke bekymret for utsikten, som man fortsatt vil kunne nyte uten problem, på et større terrasseareal som er penere, billigere og vedlikeholdsfritt.

Mottatt: 16.04.2005 00:01
Fra: E-blokka

Kommentarer:
For undertegnede betyr sikkerhet for barna langt mer enn at jeg mister noen skarve cm. av en utsikt jeg ser hver dag, og som jeg fremdeles kan nyte når som helst bare jeg gidder å dra kroppen opp av sofaen... Ja til å bli kvitt klatrestativene (blomsterkassene)!

Mottatt: 15.04.2005 13:40
Fra: C-blokka

Kommentarer:
Skjønner ikke poenget med innlegget under der man henger seg opp i antall biler på gjesteparkeringen. Greit nok hvis det hadde vært fullt til enhver tid, men i mine snart 3 år i sameiet har jeg ennå tilgode å oppleve at gjesteparkeringen er fullpakket. Og slik det er i dag har svært mange husstander 2 biler, og man simpelten må bruke disse plassene. Man som sagt, det bør overhodet ikke være et problem, for det er aldri helt fullt.

Mottatt: 15.04.2005 13:34
Fra: C-blokka

Kommentarer:
Ad rehabilitering/vedlikehold: Leste et sted at alle leilighetene ville få større uteareal hvis terrassekassene fjernes. "Bortsett fra de som bor i 7. og 8. etasje." Hvis kassene fjernes, og den foreslåtte brystningen plasseres på innsiden av dagens nåværende terrassekasse, vil vi få mye mindre luft/lys og plass på våre verandaer. Og de er da sannelig trange og innestengte nok som de er, i hvert fall her i sjuende etasje hvor vi har tak over verandaen.

Mottatt: 13.04.2005 11:33
Fra: Beboer i 7. etasje

Kommentarer:
Kjære beboere i 1. etg. ved inngangsbru. Et tips for støydemping, når vi nå forhåpentligvis blir kvitt disse kassene, er at dere kjøper dere en høy plante og setter i en krukke der kassen tidligere sto. Dette i tillegg til litt høyere rekkverk vil jo hjelpe oss mot innsyn.

Håper vi får bort disse kassene jo før jo heller. Mange har jo grantrær i kassen i 4. etg. Hvem kan se inn til deg da? Utsikt??? Mellom grenene?? Hadde vi alle hatt pene og velholdte kasser, ville kassene vært et argument, men hvis en går foran sameiet, er det jammen ikke mange pene kasser på en sommerdag.

Bort med kassene og inn med det nye alternativet.

God sommer kjære sameiere (",)

Mottatt: 13.04.2005 10:09
Fra: Beboer 1. etg.

Kommentarer:
Skal man bedømme etter antall biler på gjesteparkeringen er det utrolig mange som til enhver tid har besøkende. Og det er mange av disse som også er overnattingsgjester (kremt, kremt). Forsåvidt er jo dette bare hyggelig og et godt tegn på at de sosiale bånd blir vel ivaretatt her i sameiet. Det er fint med vår i luften!

Mottatt: 12.04.2005 13:57
Fra: Beboer i sameiet!

Kommentarer:
Ad ny brystning på terrassene.
Fasadene hos oss skal nå rehabiliteres. Det er kommet frem forslag om at sameiet får utredet om man skal få ny, vedlikeholdsfri brystning som tilfredsstiller dagens sikkerhetskrav i stedet for de nåværende terrassekassene.
Undertegnede ser på det som en god ide å få en slik endring i forbindelse med rehabiliteringen. En del av terrassene vil få større tilgjengelig gulvflate. Reparasjoner av terrassegulvene blir svært mye enklere å få utført når man ikke har de tunge terrassekassene stående på dem. Vi har mulighet for å få løsninger som blir penere enn det vi har nå, både sett fra terrassene og sett utenfra. Vi har også mulighet for å få løsninger som gir minst like mye lys og utsyn som nå.
Det er bra å få terrasser med større sikkerhet.
Når det gjelder sikring av terrassene, så må slik sikring uansett gjøres om ikke så lenge. Spørsmålet blir derfor om slik sikring skal skje i forbindelse med rehabiliteringen eller som et eget prosjekt senere. For det første må slik sikring skje fordi man ikke ønsker at det skal skje noen ulykke. I tillegg har sameiet et juridisk ansvar dersom det faktisk skjer en ulykke når det foreligger kjennskap til at bygningene ikke har tilfredsstillende sikring.

I første omgang gjelder imidlertid spørsmålet å få utredet hvilke alternativer som er tilgjengelige. Det er aktuelt å få ta rede på forhold som pris, holdbarhet og om man får ivaretatt lysforhold, utsikt og estetikk. Det er bra at dette forslaget er kommet, og det blir støttet av undertegnede.

Mottatt: 10.04.2005 14:46
Fra: Anita, 8. etg.

Kommentarer:
Til dere som er redd for å miste utsikten: Den nye skjermingen vil ikke ha vesentlig større høyde enn dagens kasser. Må bare stille et ironisk spørsmål: Ligger dere ofte på terrassegulvet og ser på utsikten? For det er bare den utsikten vi går glipp av... Undertegnede er takstmann og beboer. Verdien på leilighetene vil øke med en slik ansiktsløftning. Dagens betongkasser er lite innbydende og tar stor plass.

Mottatt: 08.04.2005 18:29
Fra: Simen Andreassen

Kommentarer:
Jeg støtter kommentaren til «beboer i 1. etg.». Jeg er selv beboer i 1. etg. med leilighet ved en inngangsbru. Det er stor gjennomgangtrafikk og folk har full oversikt over til oss. Støtter forslaget med et høyere rekkverk i 1. etasje i forhold til dem lenger oppe som er lykkelig forskånet for innsyn.

Mottatt: 07.04.2005 18:27
Fra: Mvh. beboer i 1. etasje

Kommentarer:
Hva med gjennomsiktig herdet glass helt ned til gulvet for alle som ikke bor i 1. etg, slik de ofte bygger i nybygg nå for tiden. Det er stilig og vi ville få ennå bedre utsikt enn i dag, i tillegg til større terrasse. «Ja takk! begge deler»

Mottatt: 07.04.2005 18:18
Fra: Ole Brum

Kommentarer:
Nei, vi har ikke mye utsikt å miste i 1. etg., men muligheten til høye busker i kassa gjorde det litt mer privat å oppholde seg på terrassen, spesielt for oss ved inngangsbruene, der er det stor trafikk, og folk har full oversikt over oss. Derfor ber jeg tynt: Kan vi få litt høyere rekkverk i 1. etasje i forhold til dem lenger oppe som er lykkelig forskånet for innsyn? Takk for at vi kan komme med synspunkt.

Mottatt: 07.04.2005 11:39
Fra: Mvh. beboer i 1. etg.

Kommentarer:
Jeg mener at styret må sørge for at vi ikke mister utsikten. Dette vil føre til stort verditap på leilighetene. Har selv nettopp kjøpt leilighet i blokka pga. den fine utsikten. Jeg synes dagens terrassekasser er helt topp. Man bør høste gevinsten av at det ikke var regler om 90 cm rekkverk da blokken ble bygget. Dette er unikt i dag. Endrer vi fasaden må vi holde oss til dagens regler. Det ville være synd for de som har kjøpt leiligheten for å få utsikt. Vi må bare restaurere fasaden, ikke endre fasaden hvis det er mulig.

Mottatt: 06.04.2005 22:23
Fra: Nyinnflyttet beboer

Kommentarer:
Jeg synes forslaget til Jens Erik med herdet glass de øverste centimetrene høres helt topp ut. Det vil jo heller ikke skjemme blokken noe særlig og da mister ikke dere over 2. etg. utsikten deres heller.

Mottatt: 06.04.2005 10:01
Fra: FAN AV FASADEENDRING

Kommentarer:
Som småbarnsmor med egen opplevelse av at et barn klatret opp i terrassekassen og kastet jord over kanten i 4. etg, vil jeg sette stor pris på å få bort dagens terrassekasser og erstattet disse med noe mer moderne og sikkerhetsmessig forsvarlig. Dessuten er større terrasseareal ikke å forakte! Ja, la oss ta den tiden vi trenger for å få utredet styrets forslag om fasadeendring når vi først skal gå i gang med et stort prosjekt.

Mottatt: 05.04.2005 23:13
Fra: Mor med skrekkopplevelser

Kommentarer:
-- Utsikt eller fasadeendring... hva med begge deler? --

Ja jeg kan godt forstå deg i første etasje som gjerne vil ha fasadeendring, og som ikke har mye utsikt å miste, men derimot vil «miste» blomsterkassene. Jeg er selv heller ikke så veldig begeistret for dem. Men heller dem enn ingen utsikt, tenkte jeg.

Men hva med å komme fram til ett kompromiss? Hva om rekkverket blir satt opp som foreslått (på bildene fra styret) i de nederste etasjene. Men i etasjene høyere opp og som har utsikt å miste, settes det opp vanlig rekkverk opp til ca. 70 cm høyde. Og resten av rekkverket settes opp bestående av herdet glass fra 70 cm og opp til foreskreven minstehøyde. Dermed mister ingen av oss den utsikten som vi har i dag, og de nederste leilighetene slipper innsyn til sine leiligheter. Kunne dette være noe?

Ja, her er det bare for styret å merke seg forslag til løsninger. Det er sikkert flere her i sameiet som har enda bedre forslag. Kom med dem nå, før det er for sent.

Med et fortsatt håp om utsikt!

Mottatt: 05.04.2005 19:54
Fra: Jens Erik i 8. etasje

Kommentarer:
Vedrørende utsikt og problemer ved å miste denne kan jeg melde om at i 1. etg. er det ikke mye utsikt vi vil miste og jeg applauderer forslaget om de nye rekkverkene. Sameiet kommer til å se mye penere ut og verdien på våre seksjoner vil øke. Tenk på alle de TRAGISKE terrassekassene vi slipper å se og ikke minst markedsføre til de omkring oss. Jeg går for fasadeendring av terrassekasser ja - intet å miste!!!

Mottatt: 05.04.2005 16:46
Fra: FAN AV FASADEENDRING

Kommentarer:
Vil vi miste utsikten vår? Konsekvensene av fasadeendring i forbindelse med rehabiliteringen vil få store konsekvenser for utsikten vår, og også verdien av den enkelte seksjon. Denne påstanden baserer jeg på følgende fakta.

Styret sier i sin informasjon nr. 4:
«Konsekvensene ved å kombinere en rehabilitering og fasadeendring er:
Punkt 4. Verdien av seksjonene antas å bli høyere.
Punkt 8. Et rekkverk vil bli tilpasset dagens sikkerhetsforskrifter.»

Hva er så dagens sikkerhetsforskrifter? Jeg tok derfor kontakt med Plan og bygningsetaten i Oslo kommune, og de forteller at dagens sikkerhetsforskrifter krever en absolutt minstehøyde på rekkverk på 90 cm. Og er fallhøyden fra balkongen/terrassen mer enn 10 m. bør rekkverket ha en minstehøyde på 110 cm til 120 cm.

Dette vil si at absolutt alle terrasser i sameiet vil få et rekkverk på 90 cm, og at i hvert fall leilighetene i 8. og 9. etasje vil få et rekkverk på minimum 110 cm.

Hvis vi ser på styrets eksempler (bildene) på hvordan fasaden kan bli seende ut, er det klart at jeg som bor i 8. etasje vil miste all utsikt når jeg sitter i sofaen. Jeg vil kun se himmelen. Litt bedre vil det bli for dere lenger ned, men noe mer enn Holmenkollen og Tryvannstårnet kan dere ikke forvente å se. Alle vil miste fjordutsikten fra stuen så lenge man sitter ned. Prøv selv. Plasser en papplate på 90 eller 110 cm høyde foran blomsterkassen, og sett dere i sofaen eller godstolen og "nyt" utsikten.

Jeg synes dette blir ganske stusselig. I og med at jeg bare leier her, kan jeg jo bare flytte. Men for dere som er eiere, vil jeg ikke tro at verdien på seksjonene vil stige, heller tvert om. Utsikten er vel en god del av verdigrunnlaget på den enkelte seksjon.

Derfor oppfordres alle til å tenke seg nøye om før man stemmer for dette forslaget fra styret.

Lykke til!

Mottatt: 04.04.2005 12:42
Fra: Jens Erik i 12E, 8. etasje.

Kommentarer:
Velllldiiiig morsomt! Det skulle ikke vært lov å spøke med slike ting. Etter dette blir det vanskelig å ta det som blir lagt ut på hjemmesiden seriøst. Skuffet.

Mottatt: 02.04.2005 13:23
Fra: Trude

Kommentarer:
Selv om det er første april i dag, så kan da ikke dette være mulig. Dette må da stride mot både lotteriloven og Krf's partiprogram der det heter at enhver er sin lykkes smed. Styret må heve seg over simpel partipropaganda og si nei til slike interfernalske fremstøt. Blir det værre nå så flytter jeg. Håper at dette tas til etterretning.

Mottatt: 01.04.2005 22:44
Fra: Tvilsom beboer i B-blokka

Kommentarer:
Ja dette var en kjempemorsom aprilspøk! Det tok noen minutter før jeg forstod det. Og jeg fikk meg også en god latter.

Mottatt: 01.04.2005 17:29
Fra: Jens Erik

Kommentarer:
Er det meningen at styret legger opp til at barn og voksne som bor i dette sameiet skal bli enda mer spillegale......

Mottatt: 01.04.2005 14:34
Fra: Anonym

Kommentarer:
Det er ikke mulig! Dette kan da sameierstyret umulig ha lov til å gjøre på egen hånd. Dette er faktisk en boligblokk og ikke noen spillebule. Tenk på alt som dette kan dra med seg. Tror styret at det kun blir beboere som kommer til å benytte automatene. Jeg er redd for at dette kommer til å dra til seg ungdomsgjenger fra både fjern og nær. Har det ikke vært trangt på gjesteparkeringen før, kommer det i hvert fall til å bli det nå. Nei ta til vettet og stopp galskapen. Og bare så dere vet det, dette akter jeg å gå videre med.

Mottatt: 01.04.2005 12:56
Fra: TE

Kommentarer:
Dette med spilleautomater var et glimrende tiltak. Nå slipper jeg å reise helt ned til Storo-sentret for å spille. Der er det alltid kø og som regel bare ukjente fjæs, tildels suspekte fjæs. Faktisk kan jeg også bruke billettpengene til spilling, i stedet for å støtte sporveiene. Dette høyner jo gevinstmuligheten i tillegg til at jeg nå vil kunne spille når jeg vil og ikke bare i sentrets åpningstid. Jeg ser frem til å møte likesinnede foran automatene. Også fint at dette gir inntekter til vedlikeholdsfondet og kanskje reduserer husleien på sikt. Jeg takker sameierstyret for et kjempefint tiltak. Jeg er klar den 15 april.

Mottatt: 01.04.2005 10:57
Fra: Trude

Kommentarer:
Spilleautomater i reposene er en glimrende idé ;-) Hvorfor stoppe der? Casino i sameiestuen med Lisbeth, Nina og Mona som glamorøse vertinner og Reidar som barsjef må være målet!

Mottatt: 01.04.2005 10:45
Fra: BWJ

Kommentarer:
Hva er det som er i ferd med å skje ved innkjøringen fra Grefsenkollveien? Parkeringsplass? For hvem? Spørsmålene er mange.

Mottatt: 16.03.2005 16:18
Fra: Undrende

Les svar fra styret

Kommentarer:
Som beboer i A-blokken er det ofte jeg hører biler som ikke kommer opp bakken fra garasjeanlegget. I dag morges (14.03.05) så jeg en ødelagt lyktestolpe som tydeligvis er et resultat av dårlig strøing i oppkjørselen. Dette problemet har vært i hele vinter ved litt snøfall. Kan ikke vedkommende som har ansvaret for å strø bli gjort oppmerksom på problemet, så slipper beboerne flere søvnløse netter med spinning og motorstøy.

Mottatt: 14.03.2005 10:34
Fra: Simen Andreassen

Kommentarer:
Pynting i korridorene: Helt enig i at det hadde vært veldig hyggelig med bilder og planter i korridorer og mellom blokkene. Veldig sterilt og utrivelig som det er i dag, og det skal ikke så mye til for å få det penere.

Mottatt: 04.03.2005 14:00
Fra: Ellen Amundsen, B-blokka

Kommentarer:
Hei. Synes fortsatt hjemmesiden er kjempefin og informativ. Jeg ønsker å komme med et synspunkt som jeg har tenkt på lenge, og som flere av mine venner har påpekt. Enkelt og greit lurer jeg på hvorfor det ikke kan gjøres noe med korridorer og arealene mellom blokkene? Slik det er nå ser det ut som man er på et psykiatrisk sykehus. F eks sette opp blomsterkasser, evnt bilder etc. Nå som det ikke er lov til å sette fra seg noe i korridoren heller så blir jo ikke saken bedre. Alt skal være så sterilt som det får blitt. Jeg vil heller se noen sykler osv, enn å få assosiasjoner om at man er alene i hele blokka. Dette føyer seg bare i rekken av mye annet. Gjester som kommer på besøk og ser fasaden, som minner mest som et gufs fra Sovjetunionen. De fleste av oss har det vel ganske fint innendørs, men sorry det som er utenfor er alt annet enn koselig.

Mottatt: 01.03.2005 16:12
Fra: D.

Kommentarer:
Jeg kan melde om at vedkommende som har stjålet mine skilter ble tatt av politiet på søndag 27.02.05. Tusen takk for at dere la problemet ut på intranettsiden vår. Den er et kjempebra tilbud som jeg benytter meg masse av.

Mottatt: 01.03.2005 14:15
Fra: Christina Halaas

Kommentarer:
Jeg bor i åttende etasje og avisa mi blir stadig borte. Senest i dag, søndag 23. januar 2005.

Mottatt: 23.01.2005 10:47
Fra: Anonym

Kommentarer:
Jeg har bodd her i tre år og like lenge har jeg fått Aftenpostens morgen, aften og helgenumre punktlig levert. Det har aldri vært noe problem hos oss som bor i åttende etasje i C-blokka.

Mottatt: 19.01.2005 20:26
Fra: Fornøyd beboer

Kommentarer:
Jeg tror ikke avisbudet er uskyldig. Dette er jeg faktisk i grunnen ganske sikker på. En gang var jeg og sjekket bare minutter etter at budet hadde vært der uten å finne avisen min. Ingen andre hadde rukket å hente inn avisen sin og alle andre hadde fått, bare ikke jeg. Forøvrig har jeg inngang i 1-2 etg og lurer på om det er likedan oppover i blokka. Av erfaring og kommentarene konkluderer jeg med at det er faktisk ikke er mulig å få regelmessig levering av avisen i terrassehusene. Dette er noe man bare må innfinne seg med?

Mottatt: 19.01.2005 10:58
Fra: Jermund

Kommentarer:
Avisa mi er også av og til borte, særlig hvis jeg kommer sent hjem. Jeg skylder ikke på avisbudet, det er nok andre syndere.

Mottatt: 08.01.2005 11:39
Fra: ms

Kommentarer:
Ja, det problemet er det flere av oss som har. Selv har jeg sagt opp abonnementet mitt to ganger i ren desperasjon. Etter klager har Aftenposten opplyst at avisen blir levert på dørmatten av avisbudet, men at det er en person, de vet visst til og med hvem det er, som stadig stjeler andres aviser. Forrige gang jeg snakket med saksbehandler sa han at de til og med hadde vurdert å gi den antatte tyven gratisavis for å spare oss andre. Uansett, tyveriene fortsetter, men selv har jeg ikke vært så utsatt i de siste månedene. Det er det tydeligvis andre som er. Og når vi snakker om aviser: Vær så snill å la avisene bli liggende foran dørene til dine naboer hvis de ikke har bedt deg om å ta vare på dem.

Mottatt: 06.01.2005 23:19
Fra: Avisabonnent med uregelmessig arbeidstid

Kommentarer:
Er det flere her i terrassehusene som ikke mottar Aftenposten regelmessig? I høst fikk jeg i gjennomsnitt avisen bare 6 dager i uken. Det endte med at jeg sa opp hele abonnementet («kveldsutgaven» i uken og «morgenutgaven» i helgen). Å, ja - jeg klaget, men tror dere det ble bedre. Jeg savner avisen, men betaler ikke for en vare jeg ikke får. I grunnen synd!

Mottatt: 06.01.2005 18:37
Fra: Jermund

Kommentarer:
Hvordan skal en forholde seg ved rekvirering av ambulanse til Grefsen Terrassehus? Nye ambulanser er over 1,9m høy og kan derfor ikke kjøre ned i garasjeanlegget (De andre inngangene på for og baksiden er jo ikke tilgjengelig siden veiene er blokkert med låst bom? Har de forresten nøkkel, slik at jeg kan ta det helt med ro?).

Mottatt: 03.01.2005 13:34
Fra: Ofte syk i B-blokka

Les svar fra styreleder

Skriv innlegg - Les innlegg fra 2002 - 2003 - 2004 - 2005 - 2006 - 2007 - 2008 - 2009 - 2010 - 2011 - 2012 - 2013 - 2014 - 2015