Dette er en arkivert nettside. Den blir ikke oppdatert, men er tilgjengelig av hensyn til brukere som har behov for historikk. Klikk her for å gå til den nye nettsiden.

 
Grefsen Terrassehus
 Forside | Innhold | Kontakt
 
Søk Hovedmeny

Les innlegg fra 2002 - 2003 - 2004 - 2005 - 2006 - 2007 - 2008 - 2009 - 2010 - 2011 - 2012 - 2013 - 2014 - 2015

Terrassetanker

Innlegg fra 2013


Kommentarer:
Kjære naboer. Det er sikkert flere av dere som av en eller annen grunn ønsker selskap på julaften. Hvorfor ikke da melde dere på til det flotte tiltaket om å være sammen på julaften i Sameiestuen. Det er et kjempefint tiltak og sameiestuen er jo blitt så flott med nye møbler. :-)

Fra: A-blokken :-)
Publisert: 05.12.2013

Kommentarer:
Kjempefint nytt skilt ved innkjøringen vår: enkelt, intuitivt og moderne!!
Men burde ikke skiltene ved inngangsdørene over beboerne også fått et nytt løft?

Fra: Nina
Publisert: 04.12.2013

Kommentarer:
Ta kontakt med en rørlegger som bor i A-blokken. Han heter Høimyhr. Vet det er flere som har brukt hans firma i det siste. :-)

Fra: A-blokken
Publisert: 02.12.2013

Kommentarer:
Pusse opp badet!
Vi har akkurat overtatt en seksjon i 3. etg i B-blokka hvor det er separat bad og wc. Vi ønsker å slå sammen disse til et større bad og pusse det opp. Er det noen som har erfaring med dette? Noen håndverkere å anbefale? Kostnader?

Tusen takk for svar:) Hvis du i tillegg har lyst til å dele et bilde av herligheten så bukker vi ekstra dypt:)

Fra: Andersson
Publisert: 01.12.2013

Kommentarer:
Alene julaften?
Et fantastisk initativ som er tatt for å samle sameiere som er alene julaften til å møtes i sameierstua og ha en hyggelig julekveld sammen. Nå skal ikke jeg benytte meg av dette, men tiltaket viser med tydelighet at i vårt bomiljø er det omsorg og hjertevarme! Tusen takk.

Fra: Nina
Publisert: 22.11.2013

Kommentarer:
God morgen, viser til skriv i postkassen angående julefeiring i sameiestua. Jeg synes dette var helt fantastisk gjort og fantastisk at noen orker å påta seg! Jeg er bortreist, men ønsker dere lykke til på den store dagen, måtte mange finne frem til feiring med dere!

Fra: anonym
Publisert: 22.11.2013

Kommentarer:
Det er helt korrekt observert, Anonym.

Fra: Styret, v/R. Gjerde
Publisert: 13.10.2013

Kommentarer:
Takk for svar ang T-WE Box. Har man Bredbånd 50 eller Bredbånd 100 abonnement fra CD, så er kampanjeprisen fra CD på T-WE box kr 1490,-. Pluss at T-We Plus abonnementet er uten ekstra kostnad. Dermed er tilbudet fra CD til sameiet ikke interessant for de som har disse typer abonnement.
https://kabel.canaldigital.no/Produkter/Bredband/Bredbandspakken/

Fra: Anonym
Publisert: 13.10.2013

Kommentarer:
Nei, våre "gamle" HVPVR-dekodere blir ikke byttet ut til fordel for den nye T-WE Box fra Canal Digital. Den må kjøpes individuelt av den som ønsker det. Men man får en rabatt pga vår kollektive avtale med CD: I stedet for ordinær pris på 3490 kroner betaler man 1990 kroner som beboer i SGT. Merk også at man i tillegg til engangskostnaden på 1990 kroner må ut med 79 kr ekstra pr måned i et tilleggsabonnement for å kunne bruke den nye T-WE Box fra CD.

Fra: Styret, v/R. Gjerde
Publisert: 13.10.2013

Kommentarer:
Canal Digital har lansert ny tv-dekoder, T-WE Box:
https://kabel.canaldigital.no/Produkter/TV/Dekodere/T-We-Box/

Blir våre gamle dekodere byttet ut, eller er dette noe vi selv må ordne? Får vi eventuelt rabatt i sameiet?

Fra: Anonym
Publisert: 13.10.2013

Kommentarer:
I gangen utenfor bodene ved inngang A/B er det noen som har satt fra seg et gammelt rosemalt skatoll e.l. Det har stått der i flere måneder. Dette er til hinder for alminnelig ferdsel til og fra bodene, og dersom vedkommende som eier dette skatollet leser dette ber jeg om at dette fjernes umiddelbart. Det strider også mot husordensreglene, der det heter at det er forbudt å oppbevare ting i fellesarealene. Ber ellers også Styret ta tak i dette, og sørge for fjerning innen rimelig tid.

Fra: Bodbruker
Publisert: 27.09.2013

Kommentarer:
Avklipte sykkel-låser ved flere av inngangene. Viser til innlegg nedenfor vedr sykler stjålet. Ser at det er flere som har opplevet det samme, ikke bare ved inngang D-E. Ved flere av inngangene i sameiet vårt finnes det flere avklippete sykkellåser. Noen har vært her i natten hos oss og stjålet flere sykler. Trist.

Fra: Beboer i D
Publisert: 18.09.2013

Kommentarer:
Håper det som man ser nå i gangene endrer seg etter at gangvinduene er satt inn forsvinner. Her er skittent og rotete. Heisene og flisene er så sandete at man vet nesten ikke om man er ute eller inne, det vises godt at vår kjære Bouchta ikke er her lenger.

Fra: Anonym
Publisert: 18.09.2013

Kommentarer:
Sykler stjålet fra inngang D-E. Låser klipt over.

Fra: Beboer i D-blokken
Publisert: 18.09.2013

Kommentarer:
Garasjeplanet og inngangspartiene blir penere og penere! Er enig med Nina som 27.06 kommenterer hvor fint det er blitt med de nymalte lyse garasjedørene. Leser på hjemmesiden vår at også garasjedørene under tak skal males, slik at det blir enda bedre. Og skiltingen er blitt fin!
Koselig å komme til en nedkjørsel med: Velkommen til Grefsen Terrassehus, i stedet for et kaos av gamle og uoversiktlige skilt.
Sto her en dag på garasjeplan og så mot blokkene, og syntes det begynner å være pent! Før var det ikke slik, så det er aktivt arbeid som har laget forbedringen. Også fint at taket i nedkjøringspassasjen er hvitmalt.
Det ser også til at man fortsatt skal bit for bit ytterligere forbedre utseende. Styret kan være stolt av innsatsen sin!
Når det gjelder å bruke den tidligere tjenesteboligen til utleiebolig ved besøk for Terrassehusets beboere er dette en veldig god ide, og en fortsettelse av "ånden" over Terrassehuset som å være noe for seg selv når det gjelder fellesskapstiltak!

Fra: A-blokkabeboer
Publisert: 15.09.2013

Kommentarer:
Enig i at Sameiestua kan trenge litt stell. Kjøkkenet er fint, men trenger en skikkelig vask. Toalettene er triste og det er en del ting som er klare for utskiftning.

En leilighet tilgjengelig høres kjempefint ut, en prøveordning som er nevnt er en god ide!

Ellers synes jeg det blir så fint hos oss, med oppussingen som har blitt gjort i den siste tiden!

Fra: Une
Publisert: 13.09.2013

Kommentarer:
Støtter tanken om utleie til beboere for besøk utenbys fra f.eks. Kanskje ha en prøveordning en periode, og vurdere evt. salg hvis ikke leieordning fungerer.

Fra: Laila
Publisert: 08.09.2013

Kommentarer:
Nå ble jeg glad! Håper 1 roms leil blir til utleie for oss beboere! Med små leiligheter trenger vi det!

Fra: Familie på fire
Publisert: 06.09.2013

Kommentarer:
Støtter tanken om å leie ut leiligheten til tidligere renholder Bouchta fullt ut!
Vi er mange som har begrenset plass til å huse familie og venner som besøker utenbys ifra.
En slik ordning ville vært gull verdt! Et enkelt system med booking, depositum og evt. et vaskegebyr burde ikke være uoverkommelig å administrere.

Fra: Innflytter
Publisert: 03.09.2013

Kommentarer:
Vi som bor i SGT er heldige: vi kan utvide leilighetene våre ved å leie Sameierstua når vi skal ha fest og selskaper. Det er gått noen år siden jeg hadde konfirmasjon i Sameierstua sist, men nå er dette lokalet med inventar slitt og shabby: lampetter mangler skjermer fordi de er knust og for gamle til å kunne erstattes, toalettene lukter, sofagruppen har en stil fra 80-tallet, teppene er temmelig slitne, bordene er svært tunge og uhensiktsmessige og det er lite hyggelig å måtte stable dem oppover veggene, stolene er både flekkete og lealause, på kjøkkenet manglet det kniver og glass samt svært uhygienske håndklær og kluter.
Siden styret sikkert snart begynner sin budsjettprosess, oppfordrer jeg til å prioritere en overflateoppussing av Sameierstua. Bør jo være det enkleste og billigste vedlikeholdsprosjektet sameiet har hatt de siste åra!

Fra: Nina
Publisert: 22.08.2013

Kommentarer:
Flotte bilder fra 40-årsjubileet! Takk til fotograf Kjell Huslid! Hva med å lage en Sameie-historisk fotoutstilling i Sameiestua, for så å velge ut bilder til f.eks de kulørte flatene i inngangspartiene og til Sameiestua!?
Gunhild Ullestad l.407
PS: Jeg deltar gjerne i en foto-utvalgs-gruppe!

Fra: Gunhild B. Ullestad
Publisert: 20.08.2013

Kommentarer:
Tusen takk for en strålende jubileums/aveny fest!!
At det øsregna hindret oss ikke i å få nyte god mat, drikke, kaker og musikk. Det aller beste er imidlertid å få bekreftet at vi har et usedvanlig godt bomiljø her i SGT!!

Fra: Nina
Publisert: 17.08.2013

Kommentarer:
Er det mulig å dempe Livemusikken og festlighetene etter klokka 23 om kvelden, selv om dette er en beboerfest, så er det veldig høyt her nå.

Fra: Hoseth
Publisert: 17.08.2013

Kommentarer:
Takk til vedkommende som fant bilnøkkelen min i 4. etg. i B blokken og hang den opp så jeg fant den. Mvh Inger Ekenes

Fra: Inger Ekenes
Publisert: 22.07.2013

Kommentarer:
Det var min bil som fikk avrevet speilet. Det viste seg at det var en junkie på bærtur som herjet rundt i garasjeanlegget.

Vil rette en stor takk til beboeren som varslet Politiet, og deretter meg morgenen etter. Det er veldig hyggelig at noen følger med og bryr seg! :)

Dette er ikke første gang noe sånt skjer i garasjeanlegget. I fjor fant jeg bilen min på betongklosser en morgen jeg skulle på jobb, og helt nye felger var blitt stjålet. Ser at det har hendt med flere her også. Kanskje det er på tide å vurdere kameraovervåkning et par steder i garasjeanlegget, spesielt ved hovedporten?

Jeg er forøvrig på utkikk etter en garasjeplass med port, dersom noen ønsker å byttelåne eller har en plass å leie ut.

Fra: Marius Christoffersen
Publisert: 28.06.2013

Kommentarer:
Så fint det har blitt med nymalte hvite garasjedører og fargerike inngangspartier! Nå ser det jo nesten hyggelig å komme til oss på besøk.
Ha en riktig god sommer, kjære naboer.

Fra: Nina
Publisert: 27.06.2013

Kommentarer:
Jeg leser at en beboer skal selge klær, smykker og vesker fra sin leilighet i flere dager på rad. Det må da være en del. Man kan selge gamle møbler o.l. men dreier det seg om flerdags salg med masse forskjellig artikler synes jeg det ikke egner seg å oppentliggjøre i terrasetanker. Det virker mere som forretningsvirksomhet og det er det vel ikke menigheten av vi skal ha det her i terrassehusene. Men tar jeg feil?

Fra: beboer i terrassehusene
Publisert: 08.06.2013

Kommentarer:
Hei John. Han stod i Ski med flate dekk så han hadde ingen mulighet til annet enn å skifte dekk. Men tusen takk for tilbudet. :-)

Fra: Kari og Terje i A blokken
Publisert: 30.05.2013

Kommentarer:
Hei Kari og Terje. Hvis dere ikkje alt har skiftet dekkene, så kan eg være bejelpelig da eg har et pluggingsett fo dekk. det gjør dekkene gode som nye, dvs hvis det kun dreier seg om et hull og det er i dekkbanen. dere kan nå meg på 90983796 mvh John leil. 193

Fra: John Johansen
Publisert: 29.05.2013

Kommentarer:
Hei naboer. Vi har fått skader i begge våre forhjul på bilen i løpet av den siste uken. Det er blitt "stukket" eller "skåret" litt i begge forhjulene. Dette er først blitt oppdaget i dag da luften ikke har gått ut med en gang.
Å treffe 2 spikre i 2 dekk er nok små odds for å gjøre hvis man er ute å kjører! Så her lurer vi bare på om flere har oppdaget skader på sine biler i den siste uken. Nå må vi skifte begge forhjulene som koster en del.

Fra: Kari og Terje i A blokken
Publisert: 29.05.2013

Kommentarer:
Var ikke snakk om noe valg her. Montøren kom inn, sa at boksen skulle opp på kjøkkenet fordi det var der kabelen boksen skulle kobles til "kom opp". Ble aldri presentert for noen valg i det hele tatt.
Og så vidt jeg vet gjelder dette også samtlige av 5-roms leilighetene jeg kjenner til her i min nærmeste omkrets. Alle har fått montert denne boksen på kjøkkenet.
Dette som et svar til bedrevitende "hurra for fiber", som er flink til å kritisere andre for å ha sovet i timen.

Fra: C-blokka
Publisert: 29.05.2013

Kommentarer:
Til "hurra for fiber" som ikke tør poste under eget navn. Som folk flest, jobber vi på dagtid. Montørene fikk nøkkel og låste seg inn i leiligheten og jeg ble aldri spurt hvor boksen skulle stå. Når de ikke spør og ikke får annen beskjed, burde de kunne resonnere seg fram til at TV-en står på stua og utstyret bør monteres slik at det fungerer. Takk ellers for et helt ubrukelig innlegg.

Fra: Lars Ove Kleivenes
Publisert: 29.05.2013

Kommentarer:
Til "C-blokka" og Lars Ove: Dere må ha sovet i timen da Canal Digital var på besøk. Dere kunne selv bestemme hvor boksen skal stå. Jeg har min TV på stua, dermed ba jeg om at fiberboksen skulle stå på stua, nær fjernsynet. Og fordi internettuttaket var på et annet sted i stua, fikk jeg det strukket bort til den nye fiberboksen. Alt gratis, slik vi var lovet. Det samme gjorde naboen min. Dere er flinke på kritikk, kanskje på tide med litt selvkritikk også? :-)

Fra: hurra for fiber
Publisert: 28.05.2013

Kommentarer:
Til "C-Blokka": Godt å høre at det ikke bare er oss som var uheldige ihvertfall. Jeg har fått høre at kabelen mellom de to TV-uttakene ligger i rør og at det kan være mulig å trekke en nettverkskabel gjennom der. Det hadde jo vært flott om Canal Digital ordnet dette mens de var i gang. De tjener tross alt på at vi bruker GO-tjenesten.

Fra: Lars Ove
Publisert: 28.05.2013

Kommentarer:
Til Lars Ove. Det du skriver er korrekt. Jeg spurte montør spesifikt om dette da de var på "ettersjekk" og fikk til svar at det dessverre var slik det var. Skal du leie film på nettet må du strekke ledning fra kjøkkenet. Dette gjelder også dersom du ønsker å bruke Wimp på TV'n. Og jeg er selvsagt enig med deg, merkelig løsning at denne boksen skal opp et sted der den nærmest umuliggjør bruk av disse tjenestene.

Fra: C-blokka
Publisert: 28.05.2013

Kommentarer:
Hos oss ble mottakerboksen for fiberkablene montert på kjøkkenet (vi har TV-uttak både på kjøkken og stue). For å koble dekoderen til nettet og f.eks leie film, må jeg da enten trekke en nettverkskabel gjennom hele leiligheten eller kjøpe et Powerline-sett. Er det flere som har dette problemet? Synes det er merkelig at det ikke ble installert klart til bruk.

Fra: Lars Ove
Publisert: 28.05.2013

Kommentarer:
Til Simen Omang

Nytt basketmål/kurv og nett til målet er bestilt. Vaktmester fikser dette i løpet av noen dager.

Mvh
Reidar Skjøthaug
Styreleder

Fra: Reidar Skjøthaug
Publisert: 26.05.2013

Kommentarer:
Nettene på fotballplassen - målet og kurven - trenger oppgradering! Jeg ser de ikke har vært skiftet siden 90-tallet. Et mål med huller større enn ballen tar bort hele moroa. Gi barna og ungdommen mulighet til å ha det gøy på plassen. Det koster ikke mer enn 500 kr og en halv times jobb. Er det noen - en vaktmester eller ildsjel - som kunne ta ansvar for det?

Fra: Simen Omang
Publisert: 26.05.2013

Kommentarer:
Jeg oppfordrer alle beboere som bruker dette forumet til å bruke navn når de legger igjen kommentar. Har man noe man mener viktig nok til å nevne her, bør man også kunne stå for det. Anonyme klager på bomiljøet tilfører ingenting konstruktivt, men forsurer derimot kommunikasjonen. Jeg oppfordrer webansvarlige til å ta bort muligheten til å kommentere anonymt!
Mvh.

Fra: Simen Omang
Publisert: 26.05.2013

Kommentarer:
Jeg har faktisk bodd her i 40 år og har aldri vært plaget av støy fra barn og deres leker. Her hvor jeg bor er det veldig stille og aldri en lyd å høre. Jeg tror at det i store deler av Sameiet er meget stille. Jeg kjenner meg ikke igjen i rapportene som skrives om barns støy og lek. Det må være på enkelte steder i Sameiet. Generelt er det stille og bra forhold for alle parter.

Fra: Åse Sandvik
Publisert: 25.05.2013

Kommentarer:
NÅ HAR JEG HØRT PÅ BRÅK I GANGEN FRA I 18.30 TIDEN, OG KLOKKEN ER NÅ 20.15. er det ikke mulig at disse barna har foreldre? Jeg er iallefall lei dem! Syklig, scateboard og springing som ville hester. Jeg forstår at det er dårlig vær ute og alt det der, men en plass må vel grensen gå for hvor "naboskapet" skal være barnevakter?

Fra: anonym
Publisert: 22.05.2013

Kommentarer:
Svar til de som klager på bråk i gangene. Forstår dere godt. Det er faktisk ikke tillatt å utøve alt det som dere har skrevet om. Ref. våre regler punkt 4. At foreldrene står der passive gir jo ingen god melding til barna heller. Vi har prøvd flere ganger å få de det gjelder til å forstå. Men har nok hørt i etterkant at vi også har fått en del "kjælenavn". Usmakelig av voksne mennesker. De gir jo signal til alle at reglene er til for å misbrukes. La oss håpe at de "gidder" å gå ut med sine barn siden det nå er "bedre" vær etter hvert. Har man først fått barn så er det faktisk et ansvar å følge de opp også i utelek. Og ikke bare slenge de ut i gangen enten de er 2 eller 7 år. Vi krysser fingerene. Ikke gi dere med å si ifra.

Fra: A blokken som elsker barn
Publisert: 08.05.2013

Kommentarer:
Hei
Vi bor i A blokka 8 etg, vi har en stund nå hatt besøk av en sort flott katt på terrassen. Det er hyggelig det, men nå som sommeren er på vei og vi har døra oppe så hadde det vært fint om de som eier katten passer på at den holder seg på sin terrasse. Vi har en hund som ikke er så glad i katter og jeg vet hva som skjer hvis katten kommer inn.

Fra: Mvh Nina L.nr 403
Publisert: 06.05.2013

Kommentarer:
Til anonym, skrevet 22.04.13

Jeg har det på akkurat samme måte. Mye løping, skateboarding, fotball og roping. Det jeg syntes var værst, er de gangene jeg har åpnet opp døren og foreldrene har vært med på leken! De burde da iallefall kunne husreglene. Og efter jeg lukket døren, ble jeg kalt en "Sur Megge" av FORELDEREN, bare fordi jeg hadde åpnet døren for å se hva som foregikk.

Jeg er ikke en "Sur Megge", jeg er bare en tante, som ofte passer tante-barna, og det er ikke morro at de våkner av bråk når kl. er 19.30 av bråkete lek i gangen.

Jeg er glad i barn, men når de t.o.m er frekke når man ber dem roe seg, så syntes jeg ikke det er noe hyggelig miljø her!

Og sier man noe her i forumet om dette temaet, så blir man nesten slaktet.

Så jeg forstår deg godt "Anonym" 22.04.13. Får håpe at nå som våren kommer, at ungene leker mer ute.

Jeg har til tider angret på kjøpet av leiligheten pga bråket i gangen!
Jeg håper virkelig jeg kan få slippe den følelsen grunnet noe som lett kan endres.

Fra: Håper på endring
Publisert: 03.05.2013

Kommentarer:
Jeg er enig med Kleivenes. For egen del er f.eks. tredemølle/ikke tredemølle helt avgjørende for hva jeg kommer til å stemme. Så absolutt nødvendig at det redegjøres for hvilket utstyr som faktisk planlegges inn i dette rommet.

Fra: Cblokk
Publisert: 24.04.2013

Kommentarer:
Jeg håper vi får mer informasjon om det planlagte apparatrommet før vi stemmer over saken. Hvordan det utstyres er helt avgjørende for om vi vil stemme for eller mot. Det jeg har kunnet lese til nå, er at det skal utstyres med tredemølle og manualer og først og fremst være tilpasset de eldre beboerne. For å kunne stemme, må vi vite mer om hva slags utstyr vi kan forvente. Jeg leste at vi kunne overta utstyr fra et treningssenter, så man har vel en viss oversikt over hva som er aktuelt å ta imot.

Fra: Lars Ove Kleivenes
Publisert: 23.04.2013

Kommentarer:
Har selv barn (uten at det bør gi meg ekstra kredibilitet), og er enig i at ungene kan ta bråkete kjøretøy ut. Masse uteplass her, koster litt tid ift uteklær og et par minutter ekstra, men det mener jeg de bør tåle. Tenker med gru på hvor mye bråk de som er mer plaget enn oss må oppleve.

Fra: Forstår berørte godt
Publisert: 23.04.2013

Kommentarer:
Ikke bruk vaskemaskin om natten
Natt til 22. april, bråvåknet jeg kl. 01.20 av det jeg trodde var et fly på vei til å lande inn på soverommet i blokk A. I følge husordensreglene skal det være stille mellom kl. 23 og 07. Det vil si at vaskemaskinen skal være ferdig kl. 23, og ikke settes på! Når sentrifugen starter midt på natten, går lyden gjennom betongen. Det er vanskelig å høre hvor den kommer fra, men den høres godt!

Fra: A-371
Publisert: 22.04.2013

Kommentarer:
Jeg har nettopp vært oppe i gangen og bedt guttene som kjørte scateboard og sparkesykkel i gangen om å være så snill å gå ut å leke, men det kunne jeg gjøre selv. Er det noen mulighet for at noe kan gjøres for å få en slutt på dette? Det høres helt grusomt ut nede i leiligheten.

Fra: anonym
Publisert: 22.04.2013

Kommentarer:
Kommentarer til "Baktomta"
I årsberetningen gir styret uttrykk for at planforslaget for utbygging ved gjennomføring vil gi "et godt naboskap". Som styret også påpeker er det ikke fattet noe vedtak om salg av tomta (eller utbygging). Derfor er det nok langt frem til gjennomføring. Heldigvis.
Såvidt jeg husker var styrets idé at reguleringen skulle bidra til å øke Sameiets verdi og derved kredittverdigheten.
Reguleringen har tatt tid og den har sikkert vært kostbar (konsulenter, arkitekter og ikke minst gebyrer til kommunen). Det kunne vært interessant å få vite hva ideen har kostet sameierne.

Men denne kostnaden må ikke lede til at vi forhaster oss. Det er fremmet forslag om å sette Baktomta i stand til økt bruk til lek ikke minst med ball, fritidsaktiviteter og den er egnet til grilling (kanskje bedre enn terrassene er) til en kostnad av 25.000. Jeg synes beløpet skal økes og deltar gjerne selv i et forsøk på å gjøre tomta til en VARIG VERDI for Sameiet og sameierne. Så får det ikke hjelpe om reguleringseksperimentet viser seg å ha vært bortkastet.

På lengre sikt må tilgang til uteareal antas å få en større verdi for sameierne enn et nytt nabolag som betyr redusert lekeareal, tapt tennisbane, økt trafikk, økt støy og -------.

Fra: Jan Usterud Hanssen
Publisert: 22.04.2013

Kommentarer:

I forbindelse med sluttføring av reguleringsplanen for Baktomta, og forslaget i årsberetningen om å "oppgradere" det samme området som grøntområde/ballfelt, vil jeg gjerne komme med noen opplysninger/synspunkter i saken.

Arealet på baksiden har ligget brakk i mange år, og er nå ganske tilgrodd. Til årsmøtet fremmes forslag om å "oppgradere" området slik at det kan benyttes som uteareal/ballfelt for de mellomstore barna. Styret støtter forslaget med inntil kr. 25 000.

Forslag om å starte en reguleringsprosess for Baktomta ble vedtatt på ekstraordinært sameiermøte i januar 2007. I flg. daværende bygningslov var reguleringsplaner "evigvarende". I løpet av de senere år er loven endret:

  • I følge ny Plan- og bygningslov må et område bygges ut i løpet av 5 år etter at det er ferdig regulert. Det er for å hindre "sovende", pro forma reguleringsplaner, de skal altså være reelle.
  • Det er mulig å søke forlengelse, 2 år av gangen, flere ganger, dersom man har god grunn til det (burde ikke være vanskelig for vårt store sameie).
  • Dersom området imidlertid fremstår som ferdig, pent opparbeidet grøntområde vil reguleringsplanen ikke virke reell, og våre motiver for forlengelse vil kunne vekke mistenksomhet. (Det ble under reguleringsarbeidet flere ganger innvendt at vi trengte området som uteareal/ballfelt.)
  • Da kan reguleringsplanen "oppheves" – og bringes tilbake til status uregulert (som i dag). Opplyst av enhetsleder i Plan- og bygningsetaten, som var ganske klar på dette punkt.

Konklusjon:

Det er god idé og riktig ressursbruk å gjøre noe med området til glede for beboerne – inntil området bygges ut. Men det er viktig at arealet ser "midlertidig" ut, er en slags førstehjelp i en mellomperiode. Det bør derfor ikke legges for mye ressurser i området. Vi har jo dessuten bydelens flotteste parkområde foran blokkene. Det er selvfølgelig også viktig at betydelige kostnader i forbindelse med reguleringsarbeidet ikke er bortkastet.

Fra: Sunniva Jakhelln (er dessverre bortreist på årsmøtet)
Publisert: 19.04.2013


Kommentarer:
Angående løse hunder: Det finnes så mange både i og utenfor vårt sameie som gir fullstendig blaffen i hvordan det er rundt dem. Det er mange hos oss som lar sine hunder gå løse. Jeg kan ramse opp flere, men de vet godt hvem de er selv. Noen av de føler seg hevet over regler og jeg lurer på hvorfor noen ganger. Folk som går igjennom området vårt er det dessverre noen som gir blaffen i å plukke opp etter hunden. Ihvertfall mange siden det ser slik ut som nå. Noen tror at hvis de går på baksiden er det fritt frem. Vi har selv opplevd at vår hund da den var valp ble angrepet av flere store hunder i gangområder ute og inne. De er nå borte, men det er tydelig dårlig holdning hos mange sameiere og de som bruker våre gangområder ute. Vi får håpe at de tar til vettet og tar hensyn til at det faktisk er flere hunder her enn dem. Sist jeg snakket til en dame med en liten dachs foran blokkene om båndtvang ble jeg skjelt ut. ;-( Så nå går jeg bare en annen vei hvis jeg kan.

Fra: A blokken elsker hunder
Publisert: 02.04.2013

Kommentarer:
Hallo !!
jeg vil gjerne be alle som har hund plukke opp etter hunden sin, det ligger hundeavføring rundt hele blokka og veiene rundt, dette er noe min valp spiser i seg, og det kan føre til sykdom ! setter ikke særlig pris på dette, så vær så snill og plukk opp etter dere.
Ser på siste melding her om to små hunder som alltid løper løs, om dette er to chihuauaer så har jeg også hatt problemer med de, de kommer løpende etter meg og min hund hver gang, og bjeffer og gneldrer fra 100m avstand!!
båndtvangen i gangene her i c-d blokka blir heller ikke brukt ;/ min hund har blitt angrepet/glefsa etter to ganger av samme hund. dette kan gjøre min valp redd for hunder, så dette må ta slutt.

takk for meg, og god påske ;)

Fra: frustrert ;/
Publisert: 27.03.2013

Kommentarer:
Hei!
Til deg i oppgang abc som synes dine 2 små hunder ikke trenger bånd!
I høst fikk jeg dyttet bort din hund med benet når den angrep min hund.
I dag (21. mars) fikk jeg ikke forhindret det da det skjedde igjen.
Ved neste annledning blir det en politiannmeldelse!!!
Respekter båndtvangen i sameiet!!

Fra: Frustrert hundeeier
Publisert: 23.03.2013

Kommentarer:
I går ringte brannalarmen uavbrutt i flere timer fra en naboleilighet. Flere kvinner samlet seg på gangen og vi bestemte oss for å ringe brannvesenet. Det var jo rene terroren å høre på alarmen som gikk uavbrutt i flere timer. Jeg visste hvem eieren var og ringte ham - han var på fjellet og kunne ikke gjøre så mye. Men vi gav oss ikke. Vi ringte brannvesenet og tre staute karer kom. Via en naboleilighet fikk de innsyn i leiligheten fra terrassen og fant ingen tegn til røykutvikling. Men vi gav oss ikke. Brannvesenet fortalte om videre framgangsmåte. Vi kontaktet politiet som kontaktet eieren. Politiet brøt seg inn i leiligheten og kostnader med låsesmed o.l. må eieren betale. Jeg opplevde dette var girlpower i Grefsen Terrassehus. Jeg så ikke en mann som tok opp kampen mot den forferdelige lyden, men vi damene gav oss ikke. Og vi fikk en god natts søvn!!!

Vil i tillegg opplyse at beredskapsgruppen også ble kontaktet.

Fra: aases
Publisert: 17.03.2013

Kommentarer:
EN LITEN SVART KATT!!!!!!!!!!!!!!!!
For ca. 2 uker siden fikk vi besøk av en svart katt på vår veranda. I kveld hoppet katten opp i barnevognen vår (heldigvis var ikke vår sønn i vognen). Vi ber eieren til katten om å holde den inne. Katten vandrer langs verandakassene i B-blokka i 5. etg.

Fra: Leilighet 311
Publisert: 10.03.2013

Kommentarer:
Er det flere enn meg som har gjørmete vann i springen i dag?

Fra: bEboer
Publisert: 07.03.2013

Kommentarer:
Klokken er 23.40 og hundene "gneldrer" som vanlig utenfor A/B blokken, er det virkelig bare jeg som merker dette? Synes det er rart at eierne ikke klarer å lære disse dyrene til å slutte å bjeffe alltid. Tror det er i VG det står oppdragelse av hunder hver uke, les dette!

Fra: anonym
Publisert: 05.03.2013

Kommentarer:
ETTERLYSNING!
Min svarte "spaserstokk" med pigg ble borte søndag 17. februar.
Jeg brukte den da på glattføret, og etter tilbaketuren satte jeg den fra meg for å ta av meg brodder og fjerne snø.
Glemsom som jeg er, har staven blitt stående igjen ved inngangsdør til Grefsenkollveien 12 eller ved inngang til min leilighet 244 i blokk C, 8. etasje.
Først i dag, mandag 18. februar, oppdaget jeg at staven ikke var å finne!
Staven er et viktig hjelpemiddel for meg (er 86 år), og jeg håper at den kommer til rette.
Hvis noen har tatt vare på den, er jeg takknemlig.
Vennligst ring OLAV SKAALEN, tlf. 22 15 68 34.
Er sikrest å treffe før kl. 12 eller etter kl. 16.

Fra: for Olav Skaalen
Publisert: 01.03.2013

Kommentarer:
Det er utmerket lokalhistorie og informasjon om nærområdet vi får når vi klikker på månedens bilde. Jeg har aldri gjort det før i dag og jeg ble imponert over innlegget. Og neste måned skal mitt bilde fra Brekkedammen – ukens bilde i min vakre by Oslo – være månedens bilde. Det er en fin måte å bli kjente i sitt nærområde.

Fra: Åse Sandvik
Publisert: 28.02.2013

Kommentarer:
Hallo!!!
Hvem er det som røyker på terrassen og kaster sneipene utfor terrassekassen?
Terrassegulvet mitt er fullt av sneiper, og det er brent hull i markiseduken. Dette har skjedd i løpet av februar måned.
Jeg vil kontakte styret om dette, beboer i leiligheten under meg er plaget av det samme griseriet.
Jeg bor i blokk B, 3. etasje, så det er noen i etasjene over meg som holder på med dette griseriet.

Fra: Beboer blokk B, 3. etasje
Publisert: 28.02.2013

Kommentarer:
R.I.P Bouchtas
Har bodd i blokkene i 26 år og de pengene som var investert i en renholder som Bouchtas er de beste ever.
Ingen kan erstatte Bouchtas.

Fra: JTS
Publisert: 24.02.2013

Kommentarer:
Den 20. februar var styremedlem Mona Majgaard og jeg til stede i Moskeen i Lakkegate 79 da det muslimske samfund sa farvel til Sameiets kjære medarbeider Bouchta.

Vårt besøk begynte med at vi ble mottatt på en meget behagelig måte på et kontor i tilknytting til moskeen. Bouchtas sønn og et par av Bouchtas venner snakket med oss. En av vennene hadde kjent Bouchta helt siden de var gutter i Marocco. De alle gav uttrykk for at Bouchta hadde hatt et meget godt forhold på sin arbeidsplass. Han hadde klart gitt inntrykk til sine venner at alle styreledere og styremedlemmer hadde samarbeidet meget godt og hadde satt pris på Bouchtas arbeide i alle år. Bouchta hadde aldri gitt uttrykk for ubehageligheter i sin tjeneste i Sameiet.

Vi ble så ledet inn i selve moskeen og vi fikk stoler å sitte på. Alle de øvrige deltagere – antagelig over femti personer – satt på gulvet. Først ble en lang bønn avholdt og da kisten ble plassert foran forsamlingen reiste alle seg og lyttet til en personlig bønn for Bouchta. En av vennene oppholdt seg like ved min side og hvisket i mitt øre om hva som foregikk.

Etter bønnen ble vi spurt om vi ville se Bouchta – og det sa vi ja til. Tjenere i moskeen åpnet kisten og vi kunne si vårt farvel. Kisten skulle senere på dagen fraktes til Gardermoen og med fly skulle den videresendes til Marocco. Bouchtas sønn skulle ledsage båren til Marocco.

Vennlig hilsen
Kjell Huslid

Fra: Kjell Huslid
Publisert: 23.02.2013

Kommentarer:
Det var usedvanlig trist å få budskapet om at norges beste renholder, Elamrani Bouchta døde på fredag, 71 år ung. Vår alles arbeidsomme, pliktoppfyllende, blide og hjelpsomme Bouchta har spredd sin siste salmiakk skvett og lukt i korridorene våre. Vi blir heller ikke "vekt" av støvsugeren en tidlig morgenstund lenger.

Bouchta hadde ikke en eneste fraværsdag i de alle årene han har vært hos oss. Vi merket alle at renholdet i SGT ikke var på hans nivå når han var på ferie og besøkte sin storfamilie i Marokko om sommeren.

I tillegg var han "gangpoliti" i den forstand at han passet på og brydde seg dersom han så noe "skummelt" eller merkelig aktivitet i bygget vårt. Han passet på oss døgnet rundt!

Jeg er sikker på at jeg har alle naboer med meg når jeg uttrykker at han vil bli dypt savnet både som ansatt, nabo og gledesspreder i vårt lille samfunn på Grefsen.

Undertegnede satte usedvanlig stor pris på Elamranis nærhet og store hjerte både som menneske, nabo, ansatt og bidrag til fellesskapet fra min periode både som styremedlem og styreleder.

Jeg lyser fred over ditt minne - R.I.P.

Fra: Reidar Skjøthaug, L206
Publisert: 19.02.2013

Kommentarer:
Leit å lese at vår dyktige, samvittighetsfulle og hyggelige renholder er død.
Han var så punktlig at man kunne stille klokken etter ham. Han var alltid hyggelig. Han hadde fortjent å få nyte sitt otium med fritid, men slik ble det altså ikke.
Fred over Bouchtas minne!

Fra: A-blokka
Publisert: 18.02.2013

Kommentarer:
Trist å høre at vår kjære Bouchta har gått bort så alt for tidlig.
Det var så fin start på dagen å møte blide glade Bouchta på morgenen.
Kommer til å savne den herlig lattern hans.
Hvil i fred Bouchta, du vil bli dypt savnet.

Fra: Grete Paulsen
Publisert: 18.02.2013

Kommentarer:
Det var leit å lese at vår hyggelige rengjører er død. Han hadde alltid et smil og en hyggelig kommentar på lur når vi traff på ham. Han vil bli savnet.

Fra: L401
Publisert: 18.02.2013

Kommentarer:
Så lekkert og innbydene!
Er så hyggelig å kjøre inn i garasjeanlegget og bli ønsket velkommen – og de nye opplyste inngangsskiltene gjør virkelig susen!
Håper de gamle navneskiltene også blir skiftet ut i samme stil.

Fra: Nina
Publisert: 14.02.2013

Kommentarer:
Vedlikehold og økonomi er også et veldig viktig argument for frivekter ja. En slik løsning bør vi kunne sette av plass til: Olympisk styrkepakke.
Denne professoren ved NTNU (blant andre), anbefaler alle, uansett alder, å trene knebøy med tung belastning.

Fra: Kleivenes
Publisert: 14.02.2013

Kommentarer:
Stemmer i på innspillet fra Kleivenes ang. trimrom. Med tanke på fleksibilitet og allsidighet på trening og ikke minst driftsøkonomi/vedlikehold er frivekter absolutt det beste alternativ. På apparater med trinser/wirer og andre bevegelige deler er det kun et tidsspørsmål før vedlikehold må foretas og deler må skiftes ut. Frivekter i støpejern el.l. er omtrent umulig å ødelegge og vil være like anvendelige om 100 år som de er i dag.
Når det gjelder areal så synes jeg man bør se på muligheten for å flytte eksisterende vindusvegg hele veien ut til balkongen. Dette vil gi ca 20 kvm ekstra areale som kan komme apparatrommet tilgode dersom eksisterende vegg mellom trimrom/våtrom flyttes tilsvarende inn i dagens sal.

Fra: Andreassen
Publisert: 13.02.2013

Kommentarer:
jeg får feil post opp til hver eneste uke, her er det alt fra barnevernet, skattekontoret, røde kors, stena line, altså ting som virkelig burde komme i riktig postkasse! jeg går og finner riktig postkasse og leverer til riktig eier selv, håper alle andre gjør dette også. jeg har mistet en pakke i den siste uken, utrolig irriterende om dette er posten sin skyld.

Fra: monica
Publisert: 11.02.2013

Kommentarer:
Vi har også postproblemer. Har ikke mottatt div post siden januar. En pakke kom til rette da den hadde havnet i postkassa til noen andre, ett postkort lå i postkasse til noen andre naboer. Har også fått div purringer, som er surt når feilen skyldes postrot!

Fra: linda
Publisert: 08.02.2013

Kommentarer:
Ja til oppussing av badstu! :)

Fra: E.J
Publisert: 07.02.2013

Kommentarer:
Det er med stor glede og store forhåpninger jeg leser at det skal etableres et eget treningsrom sammen med trimrommet/gymsalen. At beboere kan skifte og dusje hjemme, er en fornuftig tanke. Min kone og jeg har drevet med styrketrening i ca 10 år og håper at dette rommet kan bli et reelt alternativ til treningssenter. For å gjøre rommet mest mulig anvendelig både for ferske og erfarne, håper jeg at det gjøres plass til de mest grunnleggende frivektene. Det vil si en olympisk stang med benkpress og knebøystativ. En slik løsning er f. eks både funksjonell og plassbesparende. Jeg regner med at man også ønsker styrkeapparater for de med mindre erfaring eller eldre beboere, men håper som sagt at rommet kan gjøres mest mulig allsidig.

Fra: Kleivenes
Publisert: 06.02.2013

Kommentarer:
Vi beholder dusjene (håper jeg), de er kjekke å ha for de som pusser opp badene sine (jeg skal snart). Ellers så kan en vel heller kutte ned på størrelsen på trimrommet, (jeg vet ikke hvor mange brukere det er på trimrommet), kutte f.eks ned til halvparten. Så kan en lage en liten leilighet av enkleste standard på det som er igjen, som kan benyttes til overnatting, 2-3 køysenger, i tilfelle en får besøk utenbys i fra, kunne blitt leid ut etter samme prinsipp som sameiestua i dag. Vi tjener jo en sum penger på den, ville sikkert kastet av seg en slik leilighet for overnattingsmulighet også. Bare en tanke:)

Fra: Dagfinn
Publisert: 05.02.2013

Kommentarer:
hei! jeg har også problemer med posten. masse som jeg ikke har fått og noe som kommer ca 14 dager etter de er sendt... har ikke hatt problemer med dette før.

Fra: stian
Publisert: 05.02.2013

Kommentarer:
Synes styrets forslag til trimrom på bekostning av dusj og badstu høres fornuftig ut fra et "største bruker" prinsipp. Langt flere sameiere har nytte av treningsapparater og gulvareal enn dusj og badstu.

Fra: Nina
Publisert: 04.02.2013

Kommentarer:
Nå er klokka ca 17.30 og ungene raser rundt i gangene på skateboard, så når kl blir ca 18.00 begynner hundene og herje utenfor blokkene her, fantastisk terrassehus. Å før dere fordømmer, ja jeg har barn, to sønner, men ingen hunder!

Fra: anonym
Publisert: 02.02.2013

Kommentarer:
Takk for svar Robert! Et alternativ kan være å lage et langt mindre våtromsareale, en eller to dusjer samt en mye mindre badstu og garderobe, det er ikke så mye som skal til! Dermed blir det frigitt endel plass til apparater. En annet aspekt er hvor mye vedlikehold et apparatrom vil kreve, ser for meg at det fort kan bli endel herping på apparatene. Ja til å beholde badstu! :-)

Fra: S.
Publisert: 28.01.2013

Kommentarer:
Kjære eiere med postproblemer. Vi har også jevnlig feil post levert til oss over minst 1,5 år. Det virker som hvis man heter Andersen skal man ha ALL post samme hva. Jeg vet ikke hvor mange ganger vi har skrevet på feil leverte konvolutter til postbudet.... Men akk det hjelper jo ikke. Det står jo klart og tydelig i postluken om hvem vi er. Jeg synes styret skal ta en felles henvendelse til postområdet sin utdelingens plass som tidligere var Torshov. Er vel fortsatt der? Det gir litt mer tyngde enn hvis alle vi andre sender fra hver og en av oss.

Fra: Andersen i A blokken
Publisert: 28.01.2013

Kommentarer:
Mye bedre å fjerne badstuen og dusj og lage apparatrom der enn å minske størrelsen på gymsalen. Dusje får en gjøre hjemme i leiligheten, badstuen får en heller klare seg uten (sorry badstutilhengere men jeg tror dere er i sterkt mindretall). Rett og slett et supert forslag med apparatrom med tredemøller, vektapparater etc. Det er jeg helt sikker på at blir veldig populært. En har jo ikke akkurat plass til slike ting i leiligheten.

Fra: Morten Naustdal
Publisert: 28.01.2013

Kommentarer:
Kommentar til S: Det er helt riktig at badstuen nok benyttes lite fordi den er nedslitt. Men hva foreslår du? Vil du at vi beholder dagens badstu og dusj – og i stedet tar av arealene til gymsalen til å lage et apparatrom? Eller mener du at vi ikke skal lage et apparatrom, og heller ha det slik vi har det i dag – og at vi da oppgraderer dagens trimavdeling? Eller har du andre forslag?

Fra: Robert i styret
Publisert: 27.01.2013

Kommentarer:
Jeg ser at styret foreslår å "etablere et apparatrom i dagens «våtromsavdeling»" og at de skriver at "Badstuen benyttes av relativt få beboere." Tør jeg nevne at det kun er 3-4 år siden listene for reservering av badstu var rimelig velbrukt? Nå finnes det ikke engang en slik liste lenger. Har dere vært inne på tanken at *årsaken* til at badstuen ikke lengre brukes flittig, skyldes at den rett og slett har forfalt? Termostat og ovn har ikke fungert optimalt de siste årene, og absolutt ingenting har vært gjort å bedre anlegget. Eget apparatrom høres bra ut det, men det ville være veldig synd at badstu-tilbudet blir borte!!

Fra: S.
Publisert: 25.01.2013

Kommentarer:
Noen hundeeiere som benytter inngang DE på garasjeplan lar hundene sine bruke veggene som vender ut mot garasjen til hundetoalett. Det ser utrolig grisete ut og lukter. Noen beboere satte før oppussingen, opp oppslag om at dette ikke er et hundetoalett. Det ble bedre en stund og vi trodde og håpet at dette ville vare når vi nå har fått så flott inngangsparti. Men nei. Noen vil eller evner ikke å ta hensyn. Hundene tisser oppetter veggene og etterlater seg dammer på gulvet. Slik kan vi ikke ha det. Beboere i blokk E, ber styret se nærmere på dette og komme opp med forslag til tiltak.

Fra: Jorun Berg
Publisert: 17.01.2013

Kommentarer:
På tide å oppgradere badstu-anlegget?
Det siste året og vel så det har badstuovnen stort sett ikke fungert. En time etter at den er slått på er badstua som regel bare lunken. Anlegget er gammelt, og termostaten ser ikke ut til å fungere ordentlig. Bedre blir det ikke av at bryter på panel kan være vanskelig å forstå, og at den stadig vekk er stilt feil.
Jeg betaler kort til trimrommet kun for å bruke badstuen, dette har ikke lengre noen hensikt så lenge badstu-anlegget ikke fungerer. Er det en idé å skifte ut badstuovn og termostat m.m. til mer nyere og driftsikkert utstyr?

Fra: S.
Publisert: 15.01.2013

Kommentarer:
Gå på innhold i toppen på denne siden, så på leilighetstyper. Der ligger det tegninger.

Fra: Beboer
Publisert: 13.01.2013

Kommentarer:
Hei. Jeg leter og søker og lurer på om det er noen som vet hvor store leilighetene er i denne blokka. Er alle 3 roms like store i kvm? Jeg vet jeg har sett tegninger over alle etasjene og oversikt over alle leilighetene og hvor store rommene er, men her vi bor nå er det ingen perm som det står Sameiet på. Sist gang jeg så en slik oversikt var nok mange, mange år siden.

Fra: en som har bodd her lenge :-)
Publisert: 13.01.2013

Kommentarer:
Kjære Kjersti og andre med postproblemer
Jeg så et oppslag i A-blokka om et bortkommet brev, sendt 2. januar, og leste i terrassetanker at andre også har problemer med posten.

Dessverre kan jeg ikke gjøre annet enn å bekrefte at jeg også merker forverringen.

Post til andre enn meg legges i min postkasse, flere ganger har jeg mottatt brev som er til en person i Grefsenveien 12.

Og denne uka toppet det seg, jeg fikk et brev som var poststemplet 5. desember, med invitasjon til julebord 20. desember i fjor. Adressen var skrevet helt korrekt på konvolutten, med riktig leilighetsnummer til og med.

Muligens kan vi oppfordre styret i sameiet til å engasjere seg på dette området?

Fra: e-beboer
Publisert: 12.01.2013

Kommentarer:
Til Tore Sørlie

Det er ikke riktig å si at noen få sameiere presset dette gjennom. Dette var et forslag som ble fremmet på årsmøtet 2012 og fikk enstemmig tilslutning. Dette er fremtidsrettet og gir oss et sikrere, raskere og mere stabilt datanett, samt at vi er forberedt for fremtidige TV og streaming tjenester.

Enig at for normal bruk av e-post og surfing på div. hjemmesider, samt "tradisjonell" TV titting betyr det lite pr. i dag om dette går via fiber- eller kobber nett.

Men nye tjenester som streaming av musikk, filmer, Pay per view, opplasting/nedlasting av større datamengder vil økt hastighet og båndbredde være avgjørende for å oppnå en brukervennlig tjeneste. Kostnaden for oppgraderingen er også marginal.

Etter min oppfatnig er det vel så ille at TV2 vil pådytte oss høyere avgifter for å se på repriser, tabloide innslag og dårlig journalistikk. De får klare seg med å være reklamefinansiert.

Fra: Reidar 206
Publisert: 06.01.2013

Kommentarer:
Nye fiberkabler, - ser ikke noen ny verdi med dette medmindre man kjøper dyrere abonnenementer hos canal digital som er HELT unødvendig for meg. Synd at vi alle må være med på dette fordi noen få sameiere klarer å presse i gjennom slikt til besvær for de aller fleste...

Fra: Tore A. Sørlie
Publisert: 06.01.2013

Kommentarer:
Vi skal sette inn ny kjøkkenventilator og leter etter riktig type, med spjeld og uten motor. Er det noen andre krav til spesifikasjoner? Kan vi f.eks bruke denne? http://thermex.no/upload/DanskeFiler/Products 2012 NO/NO Collection 2012/Central 902.pdf

Fra: Lars Ove
Publisert: 05.01.2013

Kommentarer:
Hvor blir det av posten min?
Da vi hadde fast postmann her i blokka tenkte jeg aldri noe over det, men nå... Nå får jeg post med regninger som har forfalt, purring på regninger jeg ikke har mottatt tidligere og nå i det siste ikke post i det hele tatt. Jeg blir kalt inn til kontrolltimer på Aker sykehus hver 6 mnd via brev i posten. Siden sommeren 2010 skulle jeg har mottatt 5 slike brev - jeg har kun mottatt 1. Jeg har selv måttet ringt sykehuset og fått bekreftet når jeg skal møte til time når jeg vet det nærmer seg kontrolltime.Hvor blir de av? Har vi postombærere som er nysgjerrige og åpner, deretter kaster?? Hvis postombæreren ikke finner min postkasse - tar han med seg brevene tilbake og legger dem i boksen "adresse ukjent?". For en god stund siden bestilte jeg noen klær til datteren min på nettet. Det har jeg fått ordrebekreftelse på + at jeg har fått info om at varen er sendt. Men så er det stopp. Ingen pakke eller hentelapp. Jeg bestilte også blomster til min mormors begravelse 15 desember, hvorpå de skulle sende meg faktura. Passet da på å skrive ned leil.nr for å være helt sikker. Denne har jeg heller ikke mottatt ennå. Mine foreldre mottok faktura fra samme blomsterbutikk for blomster de bestilte 5 dager senere enn meg. Regnet med at den vill dukke opp en av de første dagene etter jul. Men fram til nå har det bare vært reklame. Ingen post. Jeg kjenner jeg begynner å bli rimelig frustrert over dette. Noen andre som har samme problem og hva kan eventuelt bli gjort med dette?

Fra: Kjersti, D-blokka
Publisert: 04.01.2013

Kommentarer:
Kommer hjem fra utenbys julefeiring og er klar for å trimme vekk litt av julefettet, derfor lar jeg ikke litt snøfall skremme meg fra å sykle til jobb. Går derfor ned i sykkelboden under A/B torsdag morgen og finner sykkelen der den ble behørig parkert rett før jul, så langt alt vel. Jeg stusser litt over at sykkelen er blitt flyttet litt på, men siden jeg har litt dårlig tid legger jeg ikke noe i det, ikke før jeg kommer ut på hovedveien og slapsespruten står oppetter leggene og ansiktet...! Noen med tilgang til sykkelboden har tatt seg tid til å stjele forskjermen min i løpet av juleferien! De har hatt med seg verktøy og demontert festet og alt! (Forskjermen er av den avtagbare typen med et feste som er fastmontert på sykkelen). Ved nærmere ettersyn viser det seg at bakskjermen er forsøkt demontert, men her har både lykke og forstand sviktet hos vedkommende som har vært ute med sine lange, klamme, klåfingre.

Jeg gjør meg følgende tanker om dette;

1. Noe slikt som dette krever tilgang til sykkelboden, så det dreier seg antagelig om en beboer i sameiet, eller en som nylig har flyttet.

2. Dette krever også verktøy og tid, så det er ikke noe som skjer ved innfalls-metoden. Kan dette bety at dette har vært planlagt som en del av et større raid? Er det flere som savner sykler/sykkeldeler fra sykkelboden?

3. Noe lignende skjedde etter sommerferien i forfjor, da kom jeg hjem og fant sykkellåsen avklippet, men den "rette uvedkommende" ble antagelig forstyrret i arbeidet for sykkelen stod fortsatt igjen. Det virker som om regelmessige tyveri-raid er en gjenganger i sameiet.

4. Jeg registrerer både gjennom Terrasse-tanker og samtale med mine naboer at små og store gjenstander stadig vekk blir stjålet fra sykkelboder, sykkelstativer, kjellerboder, fellesganger og garasjeanlegget. Inkludert barnevogner, scootere, motorsykler og biler! Er det på tide at sameiet, eller styret, tar en gjennomgang av sikkerheten i garasjeanlegget? Er tiden moden for kameraovervåkning? Burde vi hatt strengere adgangskontroll? Andre steder i Oslo er garasjeanlegget låst til enhver tid, og beboere har nøkkelbrikker for inn/utpassering. (Dog har vi et helt greit system med kodelås til garasjeporten.)

Er det flere som har tanker rundt dette, eller kommentarer/innspill til mine tanker? Jeg tror uansett det er greit med litt diskusjon rundt temaet.

Til slutt vil jeg for ordens skyld nevne at det ikke er snakk om rare verdien på den forskjermen som er blitt borte, rundt 199,- på XXL regner jeg med, men det er ikke det det dreier seg om, det dreier seg om å kunne sette fra seg sykkelen i sykkelboden og finne den igjen i samme tilstand som da man forlot den! (Eller barnevogn, scooter, motorsykkel, bil eller innhold i kjellerboden...)

Fra: Martin A. G. Loe
Publisert: 04.01.2013

Les innlegg fra 2002 - 2003 - 2004 - 2005 - 2006 - 2007 - 2008 - 2009 - 2010 - 2011 - 2012 - 2013 - 2014 - 2015