Dette er en arkivert nettside. Den blir ikke oppdatert, men er tilgjengelig av hensyn til brukere som har behov for historikk. Klikk her for å gå til den nye nettsiden.

 
Grefsen Terrassehus
 Forside | Innhold | Kontakt
 
Søk Hovedmeny

Skriv innlegg - Les innlegg fra 2002 - 2003 - 2004 - 2005 - 2006 - 2007 - 2008 - 2009 - 2010 - 2011 - 2012 - 2013 - 2014 - 2015

Terrassetanker

Innlegg fra 2011


Kommentarer:
Til diskusjonen om støy fra barns lek: Jeg kjøpte ny lydtett dør i sommer. Nå hører jeg ikke noen verdens ting fra korridorene lenger. Det eneste jeg nå en sjelden gang hører er støy fra voksenfester og oppussing. Men det får en vel tåle, når man har valgt å bo så tett på andre.

Fra: Forelder
Publisert: 22.12.2011

Kommentarer:
Jeg registrerer at det var nytteløst å bringe et barns perspektiv på hvordan de opplever voksnes atferd.

Fra: Forelder
Publisert: 20.12.2011

Kommentarer:
Små barn? kanskje mellom 8-12 år som springer i gangene og gjør som at tv, radio står på full spead i leiligheten. Jeg er villig til og ofre sameiestua til ungene bare for å slippe dette. Mine barn (da disse var små, da var det overhode ikke lov til springing etc i gangene). Uteplassen er jo en vits å ta opp, dette benyttes ikke uten at voksne er med. Barn i dag må aktiviseres, sitte foran tv, data, eller som her springe i gangene.

Fra: anonym
Publisert: 20.12.2011

Kommentarer:
Til Forelder: Nå står det faktisk ikke at det klages på at det ikke er lov å leke inne, noe det er. Men det er faktisk ikke lov til å ha løpekonkurranser, sykle, leke slåsskamper, spille ball m.m. Så du blander vel kortene litt. At det finnes eldre mennesker som ikke klarer å skille dette helt bør vi vel være overbærende med for en dag kan de være en av dine som har det slik? Og du bør vel skjønne dette siden du er en voksen person og kan forklare barnet. Og heller ta det opp med vekommende og si at det er lov til å være inne siden hun tydelig har problemer med å skille dette. Ei heller lov til å legge hånd på et barn. Det er vel vanlig å sette grenser for barna sine?? Når man har valgt å flytte inn i et felleskap har man faktisk sagt ja til å følge de grensene/reglene som er lagt. Det er noe av et felleskap. Ingen klager på barn som leker en vanlig lek, men det er det ville høylydte man blir lei. Jeg er sikker på at de som klager faktisk har hatt barn selv, men har satt grenser for at de skal lære seg dette etter hvert. Hos oss sier vi ifra når det tar av og ungene skjønner dette. De vet så godt og bekrefter det selv hva som er ok. Vi lever i et land med 4 årstider! Så langt i år har vi knapt hatt kuldegrader...

Fra: elsker barn!
Publisert: 20.12.2011

Kommentarer:
Jeg lurer litt på hvordan små barn ville ha tenkt hvis de leste innleggene fra - antar jeg - godt voksne som helst vil ha barna "ut", "vekk" og "bort". Hvis små barn kunne ha skrevet innlegg på hjemmesiden, hadde det kanskje sett omtrent slik ut (basert på mine barns opplevelser): "Vet du hva, i går var det en eldre gråhåret kvinne som rev meg i øret. Og det bare fordi jeg løp! Tenk, det da. Og hun har gjort det mange ganger. Og jeg som nesten ikke greier å gå - jeg MÅ løpe. Og nylig var det en annen eldre dame (hun pleier å gå runder i hele huset, nesten som en vaktmester, og følger med på hva alle holder på med, særlig barna, jeg ser henne ofte, da løper jeg og gjemmer meg, så hun ikke får tak i meg) som tok klinkekulene mine. Hun sa at det ikke var lov å leke innendørs, og viste til husordensreglene. Da sa jeg fra til mamma, men hun sa at vi kunne fortsette å leke, at hun damen var litt tussete, og at det beste var om vi holdt oss unna henne. For hun er ikke farlig, sa mamma. Jeg synes det er rart at det er husordensregler som forbyr lek innendørs. Vi barn MÅ jo leke, hele tiden. Og om vinteren er det ofte veldig kaldt ute. Og så er det kanskje flere barn enn voksne som bor her i blokka. Hvorfor skal da de voksne alltid bestemme? Eller rettere sagt de voksne damene bestemme - for det er alltid damer som er sinte. Mennene bare smiler, og ber oss av og til om å dempe oss. Og det er helt i orden, selvsagt. For av og til glemmer vi oss helt bort når vi leker gjemsel eller annet."

Fra: Forelder
Publisert: 19.12.2011

Kommentarer:
Hei Camilla. Jeg støtter deg 100%. Vi bor i A blokken og har det samme problemet mellom A og B blokkene. Helt vilt til tider. Få barna ut. Vi har vel noen av det flotteste i "privat område" som de kan boltre seg i trygt.

Fra: Kari
Publisert: 19.12.2011

Kommentarer:
Nå er det nok for meg - det er ikke greit at barn løper og skriker frem og tilbake i gangene. De tar heisen opp og ned, løper ut og inn og er særlig nede i gangen c/d og der løper de frem og tilbake i ett strekk etter hverandre så det dundrer!!!!! Dette skjer i ukedagene og særlig mellom klokken 18.00 frem til 20.00, også i helgene. Da får dere foreldre kle på barna og la de løpe/leke ute eller inne hos dere selv. De kan godt være i gangene men da rolig lek, koselig med barn i blokka som har det gøy -  jobber som pedagogisk leder i barnehage og har 18 barn på ett rom og der er det ikke i nærheten av sånn bråk og jeg er ganske tolerang for støy, men dette blir for mye støy og tull!

Fra: Camilla Franck
Publisert: 18.12.2011

Kommentarer:
Vil svingdørene i 1. etg byttes/fjernes ifbm. oppussingen? De er forferdelig stygge, og ikke minst et pes å komme seg gjennom med barnevogn.

Fra: mamma i B
Publisert: 13.12.2011

Kommentarer:
I min bod i 1 etasje i B-blokken har det vært innbrudd. Jeg kan ikke se at noe er forsvunnet. Min fine saueskinnspels til nærmere kr. 20.000 var på plass ennå også noen fine kåper. Jeg er glad for at jeg har fått beholde det jeg har kjært. Men likevel er det trist å oppleve innbrudd i sin bod. Hva var tyvene på jakt etter?

Fra: en trist nabo
Publisert: 26.11.2011

Kommentarer:
Farver og ikke farver. Jeg vil tro det er like mange meninger om hvilke farver som er riktige som det er sameiere/beboere her. Svake farver vil gi tydelige merker etter skitt, gulner (se dagens) og mørke farver vil skader fort synes. Dette er noe jeg driver med hver dag. Alt er bedre enn babyblå fliser som vi har i inngangspartiene i dag. Nå har vi gitt styret ok for å pusse opp. Man må se det helhetlige i hvilke farver som er best. Selvsagt har arkitekter mange meninger, men det er styret som til sist skal velge dette. Friske farver gjør en glad (forskning). Det er tiden for farver nå. La oss være litt småfrekke i valget og tenke nytt og annerledes.

Fra: en farveglad til i A blokken
Publisert: 23.11.2011

Kommentarer:
Jeg liker den røde fargen.
Det bør alltid være et innslag av rødt i et interiør. Og hvis det kun dreier seg om søyle, trappedør og en skråvegg i hver inngang tror jeg det blir fint jeg. Forutsett at alt det andre holdes hvitt selvfølgelig. Eggehvit?

Fra: Fargeglad i A blokka
Publisert: 22.11.2011

Kommentarer:
Gule vegger i korridorer, blå dører til leilighetene, og nå skarpe kontrastfarger på søyler, dører og noen vegger i inngangspartiene; dette blir som et tivoli - vær så snill, gi oss noe mer nøytralt!

Fra: engasjert
Publisert: 19.11.2011

Kommentarer:
Styret har satt fram ulike fargeprøver ved postkassene for å vise alternative farger ifm opp-pussingen. Bra tiltak! Men siden info-møtet ble avholdt i skolens høstferie har jeg sikkert flere enn meg som har gått glipp av mye tanker og info knyttet til dette. Så jeg lurer på:

1. Skal disse farge-prøvene utelukkende brukes på selve inngangspartiet?
2. Er tanken at det skal være en gjennomgående farge i hele sameiet eller skal det skilles mellom blokkene i ulike farger?

Liker igrunnen å se på meg selv som en fargeglad dame - men hvis disse sterke fargeforslagene skal brukes i korridorene som hovedfarger - er jeg redd for at fargepaletten vil virke negativt inn på "romfølelsen" i de 400 meter lange og trange korridorene våre. Er det elementer (karmer, lister, dører) som skal være fargerike mot noe mer nøytral hovedfarge, ja da er det noe helt annet.

Jeg bare spør!

Fra: Nina
Publisert: 19.11.2011

Kommentarer:
Vet dere om noen som kan ha mistet en rullator?
Det har stått en rullator i første etasje, inngang D/E noen dager nå, og den er tilsynelatende eierløs.
Det ligger også et stort star wars-pennal langs veien på baksiden av blokkene, kanskje en skoleelev savner det?
 
Fra: nabo
Publisert: 11.11.2011

Kommentarer:
Ser at hafslund skal sette opp strømprisen fra 17 november på tross av fulle vannmagasiner. Burde ikke sameiet vurdere å bytte strømleverandør?
 
Fra: E.J.
Publisert: 08.11.2011

Kommentarer:
Min avis forsvinner også ofte..
Er ofte på fjellet i helgen - og gleder meg til å lese søndagsavisen når jeg kommer hjem. SVÆRT ofte er den stjålet - lørdagsavisen ligger igjen.
Etter innlegget under ser det ut som om det er noen i samme korridor som velget å stjele andres avis. Tar du avisen - SÅ LEGG DEN TILBAKE!!! Det er også lett å logge seg inn på aftenposten.no
 
Fra: Leilighet 297
Publisert: 01.11.2011

Kommentarer:
Min avis som alltid blir tatt.

Nå skjedde det igjen: Jeg har vært bortreist i noen dager og kommer tilbake - og lørdags- og søndagsavisene er det noen som har tatt. - torsdags- og fredagsavisene lå der. Jeg har flere ganger satt opp plakat på min dør med henstillingen "IKKE ta min avis" - Er det noen som har forslag til hva jeg kan gjøre??? Jeg begynner å bli virkelig lei.

Mona Majgaard
L. 286

Fra: Mona l. 286
Publisert: 30.10.2011

Kommentarer:
Jeg beklager min frustrasjon, men er ganske lei av å sette opp lyd på tv eller radio pga unger som springer/herjer eller sparker ball i gangene her i 8 etg. Det er slitsomt når det er kveld eller helg og man trenger litt ro, takker

Fra: anonym, b-blokk
Publisert: 29.10.2011

Kommentarer:
Nå ser det endelig ut til at vi etter lang tids jobbing får et bedre kollektivtilbud, både buss og trikk. - En takk til styret som har fulgt denne saken opp overfor Ruter.

Fra: Mona l. 286
Publisert: 29.09.2011

Kommentarer:
Greit nok å be styret rydde opp i rotet i 4. etasje i D, men hvorfor ikke gjøre det selv, Jorun? Du, og dere som bor der, vet jo antagelig hvem rotet tilhører. Ta heller kontakt direkte og si fra, på en ordentlig måte. Styret vet jo ikke hvem som roter - så sant ikke noen i styret bor akkurat der, da?

Fra: D-blokken
Publisert: 13.09.2011

Kommentarer:
Noen bør ta seg en tur i 4. etg. i D-blokka. Av 10 reposer/innhuk er 6 brukt til stabling av diverse avfalls-artikler som utrangerte møbler og kasser. Noen fra gulv til tak. Det har vært slik i flere måneder og allerede påpekt av en annen beboer 1. august. Men det bare varer ved. At folk deponerer ting midlertidig ifbm flytting kan man forstå, men ikke at det blir permanent forlatt eller lagret over lang tid. Det ser ut til å ha etablert seg en praksis at dette er akseptable oppbevaringsplasser. Trivelig er det ikke! Blir det gjort noe fra styret i denne forbindelse?
Forøvrig vil jeg anbefale Mensendiec-treninga på mandager. Utmerket trening. Men ikke hyggelig å passere 4. etg i D-blokka.

Fra: Jorun P. Berg
Publisert: 13.09.2011

Kommentarer:
Takk for et koselig Avenyparty! Spesielt artig at konseptet utvikles til å omfatte egenprodusert underholdning. Gleder meg allerede til neste år - da er det vel mannfolkas tur til vise rytme og takt???

Fra: Nina
Publisert: 23.08.2011

Kommentarer:
En stor takk til SGTs Kulturgruppe som hadde tatt initiativ til at en gruppe beboere i SGT fikk en flott konsertopplevelse i går kveld. Vi så og hørte Kyle Eastwood Band spille på Nasjonal Jazzscene i anledning Oslo Jazzfestival. Jeg venter spendt på neste tilbud fra Kulturgruppa og anbefaler alle kulturinteresserte til å følge med i hvilke tilbud som kommer i løpet av høsten.

Fra: Mona leilighet 286
Publisert: 18.08.2011

Kommentarer:
Stjålet MC:
Natt til mandag (mellom kl 21 og 07) ble min motorsykkel stjålet fra vår p-plass. Tyvene hadde muligens dårlig tid (av en eller annen grunn) da døra/lem til henger (som de mest sansynlig har løftet sykkelen opp på) lå igjen på parkeringsplassen min (en av de første plassene ved porten). Hvis noen har sett noe i tidsrommet håper jeg de kan ta kontakt med meg (92816245). Forholdet er anmeldt og det er lite å gjøre, men styret bør kanskje vurdere ekstra sikkerhetstiltak (som diskutert på forrige sameiemøte).

Fra: Leif Skaar
Publisert: 18.08.2011

Kommentarer:
Hei
Jeg har opplevd det samme som TH, utrolig irriterende.
Noen ganger har jeg fått den tilbake, da med eggeskall og brødsmuler......ikke spesielt delikat.
E-avis blir liksom ikke det samme......
Hilsen Anette, leil 327

Fra: Anette Markhus
Publisert: 15.08.2011

Kommentarer:
AVIS TYV?
Opplever stadig vekk at Aftenposten min blir borte. Vet at mine naboer får avisene. Kan du ikke i det minste legge den tilbake når du har lest. Er det flere som er plaget med dette?

Fra: Irritert beboer leil 250
Publisert: 14.08.2011

Kommentarer:
Forsøpling !!

Støtter Kari i A. Nå må det tas tak i forsøplingen som foregår, særlig i parkeringsanlegget, men også i enkelte korridorer. Noen beboere tar seg til rette og benytter både fellesarealer og parkeringsplassen til oppbevaring av søppel og andre gjenstander. Dette kan innby til skadedyr og at barn/ungdom begynner å rote i "søppelet" for å finne noe......Dette er særlig synlig i garasjeanlegget foran blokk D under hageanlegget og i korridorer i 4 etg. og 8. etg

Iht. til våre vedtekters § 5 Pkt. 5 og 9 har en ikke anledning til å plassere gjenstander i fellesområder og i Pkt. 9 heter det at Egen garasjeplass må holdes ren og ryddig

Anmoder alle beboere til å påpeke dette ovenfor sine "slappe" naboer og sende henvendelse til Styret, slik at de tar aksjon og kan få ryddet opp i dette umiddelbart

Forøvrig er SGT et flott og deilig sted å bo, men alle må bidra til å holde det rent og ryddig.

Samtidig ser jeg frem til at inngangspartiene får en velfortjent standard hevning og ønsker alle fortsatt god sommer

Fra: Reidar 206
Publisert: 01.08.2011

Kommentarer:
HÆRVÆRK!?

Det er veldig lite hyggelig å komme hjem og finne en avklippet sykkellås nede i sykkelboden ved inngang A-B der jeg forlot sykkelen før ferien. Det som er mest overraskende er at sykkelen fremdeles står der, tilsynelatende urørt! Sykkelen stod ikke i veien for noe som helst da jeg tok ferie, og den var heller ikke låst fast i noe, slik at man hadde måttet klippe låsen for å flytte på den. Så det eneste jeg da kan tenke meg er at en beboer (man må jo ha nøkkelkort for å komme inn i sykkelboden) har hatt altfor mye ledig tid i sommer.

Låsen er av type stålwire med plast rundt, og etter de avklipte stumpene å dømme må det ha blitt brukt en boltekutter eller noe lignende. Hvis noen har sett eller hørt noe ila sommeren som kan hjelpe meg å oppklare dette, eller dersom noen har opplevd lignende hendelser i sykkelbodene, er det bare til å ringe meg på tlf: 92223082, det gjelder forøvrig også om den skyldige har en god forklaring å komme med.

Til styret stiller jeg et åpent spørsmål om det er mulig å få dekket kostnaden for sykkellåsen, siden jeg har fulgt borettslagets regler og det jeg antar er styrets oppfordringer (i form av reglementet teipet fast på sykkelen min da jeg i fjor høst ikke benyttet meg av sykkelbodene, med trussel om fjerning av sykkelen uten videre advarsler) og parkert sykkelen i sykkelboden, som styret administrerer tilgangen til ved at det er de som leverer ut nøkkelkort...

Fra: Martin A. Loe, A-blokken, leilighet 352
Publisert: 31.07.2011

Kommentarer:
Tusen takk til dere som heiser og firer flagget vårt, til dere som hilser og smiler i korridorene, og til dere som beholder avfallet deres inne i leilighetene helt til det kastes på egnet sted. Og fortsatt god sommer til alle i sameiet!

Fra: Pollyanna
Publisert: 30.07.2011

Kommentarer:
Hva slags holdning har noen beboere? I dag morges den 29.7 var det søppel/poser flere steder i fra A blokken og til C blokken. Noen av parkeringsplassene er fulle av inventar/rot(søppel)m.m. Vi ønsker vel alle at det skal være rent og hyggelig i våre fellesområder? Noen klager på at det ser slitent ut, men det blir ikke penere når man behandler områdene slik. De samme personene er der som kaster vilt og hemningsløst når vi også har pusset opp. Her må det en holdningskampanje til. Man snakker om at prisene på leilighetene er litt lave pga dette. Selv om man leier ut har man faktisk et ansvar å forklare regler m.m til de som leier. Og følge opp selvfølgelig.

Fra: Kari A blokken
Publisert: 29.07.2011

Kommentarer:
Erfaring med selvregulerende markise?
Jeg bor i stor leilighet i 4, 5 og 6 etg - altså med overbygget terrasse. Og vurderer markise med eller uten motor som regulerer markisa etter sol og vind kontra manuell fjernstyring. Spørsmål: Har noen erfaring som de vil dele med meg?
Hilsen Jorun Pareli leil 80

Fra: Jorun P. Berg
Publisert: 12.07.2011

Kommentarer:
PRISEN PÅ LEILIGHETENE VÅRE KAN BLI BEDRE!
Ja, det er riktig at leilighetene våre ligger betydelig under prisene til tilsvarende leiligheter i nærområdet. Det er en viktig årsak til dette: Inngangspartiene til Terrassehuset ser ut som den rene slum! Og dette trekker ned prisen på leilighene, selv om de er aldri så fine når man først kommer inn. Undertegnede har sittet i FAU på Disen skole. En av de andre FAU-medlemmene fortalte at da de skulle kjøpe leilighet her i Grefsenkollen, var de på visning i Grefsen Terrassehus. De kjørte ned i garasjen - og snudde på stedet og kjørte ut igjen. De gikk ikke inn og så på leiligheten. Vedkommende jeg snakket med sa at det var helt uaktuelt for dem å bo et sted hvor det så så stygt ut.
Vi må gjøre regning med at dette ikke er de eneste som ikke vil bo et sted hvor man føler seg pinlig berørt når man har gjester på besøk, og håper at gjestene overser hvordan inngangsområdene ser ut.

Heldigvis kommer vi snart til å pusse opp inngangspartiene. Det er bare å håpe at vi da tar skikkelig i, og sørger for at det virkelig ser pent ut!
Det er viktig å huske på at verdien av samtlige leiligheter i Grefsen Terrassehus kommer til å gå opp dersom vi får til å lage et representativt inngangsparti. Den samlede verdiøkningen av leilighetene kommer til å bli betydelig mer enn hva selve oppussingen koster!

Så det er om å gjøre å få så fine, innbydende og representative inngangspartier som mulig.
Får vi innbydende og representative inngangspartier, vil nok prisen på leilighetene i Terrassehuset bli lik prisene på tilsvarende leiligheter i nærområdet.

Fra: A-beboer
Publisert: 08.07.2011

Kommentarer:
Hei. Lyder vil det alltid være siden vi ikke bor ute i ødemarken. Jeg bruker selv ørepropper når jeg skal sove for å unngå å "henge" meg opp i uønskede lyder. Enten det er folk på vei hjem om natten eller andre lyder. Hører allikvel alarmer osv. Skjønner jo at vi kan være litt mer hensynsfulle alle og enhver, men noen ganger er det ting som skjer som gjør at det ikke blir slik man ønsker. Men nyt heller de vakre lydene som kommer fra "Hundremeter" skogen som vi har på baksiden. Vakkert å høre fuglekvitteret vi har bak der. CARPE DIEM. Fort nok blir det mørkt og trist. La oss nyte det vakre området vi bor i :-)

Fra: A-blokken
Publisert: 08.07.2011

Kommentarer:
Kjære S
Dette er et sameie, her er det lyder enten fra barn, dyr eller mennesker. Å klage på hundebjeff klokka 7 - om morgenen eller 23 om kvelden blir tøysete. Vis toleranse, er den dressuren jeg vil foreslå. Noen har barn andre har hunder. etc Lyder utenfor blokka som ikke er værre enn dette må en finne seg i. Bakgåren er ikke en hundegård hvor hunder står i timesvis. God sommer :)

Fra: E.J
Publisert: 07.07.2011

Kommentarer:
Branntilløp!
Torsdag ble vi varslet av en dame som var på tur med hunden, at tykk røyk veltet ut av vinduet på baksiden. Vi hadde ikke merket noe i leiligheten og brannalarmen løste ikke ut før vi åpnet døren til rommet. Tykk røyk veltet imot, og det var fyr i papirkurven. Heldigvis hadde ikke flammer nådd gardinene, og eneste skaden var røyklukt og svimerke på veggen.
Etter tur fikk vi besøk av brannvesen, politi og G4S. Papirkurven stod like under et vindu på gløtt, og sigarettsneip fra oven hadde kommet inn og havnet i kurven. Vi er oppskaket av tanken på hvordan det lett kunne ha utviklet seg. Hvordan skal man lære folk å skikke seg, man kaster vel ikke sneiper og annet ut fra vindu eller balkong?

Fra: tps
Publisert: 01.07.2011

Kommentarer:
Vedr prising av leilighetene våre.
Er eier av en treromsleighet i d blokka og registrerer at vårt sameie er priset meget lavt i forhold til omkrinliggende leiligheter i nærmiljø.
Til tross for alder på vært sameie fremstår blokka meget tidsriktig med heis opp ,åpen kjøkkenløsning og stor terrasse.I tillegg har vi stor sett ingen gjennborere hverken foran eller bak.
Undertegnede sin leilighet er på 80 kvd og ser at sammenlingnbare leiligheter i nr Grefsenkollveien 16,samt grefsenlyst (ikke selveier engang) ligger over 1 million over oss.
Ved siste solgte hybelleighet oppnår man 310 000 over prisantydning og sist solgte treroms 700 000 over prisantydning.
Neste treroms som nå blir lagt ut starter på 2,8 millioner.Dette er utrolig lavt sammenlignet med min egen som nylig er vurdert til 3,9 millioner. Mener meglerne som vurderer sameiet vårt bare ser på historiske salgstall fra blokka vår,og ikke ser hva nærmiljøet selges for .Synes vi kan ta ett sameiemøte på dette og drøfte synspungter og kansje samle oss om meglere som følger med i timen.

Fra: Svend Nilsen
Publisert: 30.06.2011

Kommentarer:
Kommentar til info fra Styret om G16 - Håper da det er klare meldinger til beboere i G 16 om at våre parkeringsplasser ikke skal benyttes. Vi ser fortsatt at det skjer fra nr 14. I nr 14 må det settes parkeringsbevis i bilen for å ha tillatelse til å parkere på deres område. Jeg sier ikke at dette bør vi gjøre, men noen restriksjoner må vi få til. Er ikke sikker hva menes med øst for A blokken siden alt av boliger ligger øst for A blokken. :-)

Fra: A-blokken
Publisert: 28.06.2011

Kommentarer:
Kjære hundeeier, jeg skjønner godt at hunden din blir glad når den blir luftet på baksiden av blokka.
Mitt problem er at jeg til stadighet blir vekket av den gjennomtrengende bjeffinga når den blir sluppet ut fra B-C inngangen, dette skjer ofte mellom 23:00 og 07:00 om morran. Jeg vil gjerne beholde nattesøvnen min, kanskje du kan lufte den på forsiden i stedet, eller få dressur på den? Takk!

Fra: S.
Publisert: 24.06.2011

Kommentarer:
Hey. Det var en god ide. Tror jammen jeg skal benytte meg av det tilbudet jeg også :-) I fjor kom jeg hjem til "død" veranda. Ikke koselig...

GREFSEN TERRASSEHUS er det beste stedet i verden å bo :-))))))

Fra: Marianne
Publisert: 22.06.2011

Kommentarer:
Hei og takk til dere i Frivillighetsgruppa. Jeg har flere ganger benyttet meg av dette fantastiske tilbudet ifbm vanning av blomstene i terrassekassen mm (som er overbygget i 5. etg) - når jeg er på ferie eller bortreist over lengre tid. Det er en ubeskrivelig lettelse å bare levere nøkler og dra - blomstene står der fortsatt når jeg er tilbake! Det er ikke sikkert alltid at barn og kjente som bor en god vei unna, er tilgjengelige, og det er ikke hyggelig å komme tilbake til en "ørken" i kassen. Så tusen tusen takk for denne flotte ordningen.

Fra: Jorun Pareli Berg leil. 80
Publisert: 16.06.2011

Kommentarer:
Husordensreglenes punkt 5 har nå følgende ordlyd:
"Fellesarealer, så som trappeoppganger, reposer, korridorer, lekeplasser, grøntanlegg m.m., må ikke benyttes til oppbevaring av gjenstander tilhørende beboere. Parkering av barnevogner i nærheten av egen seksjon er tillatt."

I og med at det etter alt å dømme er en del misforståelser og brudd på reglene samt enkelte regler som er etablert som praksis, men ikke nedfelt skriftlig, så bør kanskje følgende tilføyes:

  • Parkering av barnesykler i korridoren utenfor egen leilighet er tillatt, men syklene må fjernes når de ikke er i bruk i vintersesongen.
  • Ved parkering av barnevogner og barnesykler i korridoren, skal disse alltid plasseres inn mot vinduene.
  • Akebrett, barneleker o.l. skal oppbevares i nærbodene eller i eiers leilighet når de ikke er i bruk.
  • Ingen gjenstander skal plasseres i korridorenes ferdselsområde eller utenfor/ved siden av egen eller andres dør. Dette for å redusere risikoen for fallulykker - spesielt med tanke på bl.a. svaksynte/blinde og bevegelseshemmede beboere/besøkende.

Jeg er for øvrig helt enig i at barn - på en vennlig måte - må lære forskjellen på mitt og ditt og at man ikke tar/låner andres ting. Tror også det er lurt å fortelle barna at sykler som ikke blir låst og leker som ikke tas med inn i leiligheten/boden, før eller siden kan bli stjålet. Ikke nødvendigvis av andre barn og ungdommer, men av personer som stjeler pga. rusproblematikk eller folk som selger gjenstandene videre i utlandet for å tjene noen kroner. Til tross for nye låser og jevnlig utskifting av dørkoder, er det jo dessverre relativt enkelt for uvedkommende å komme seg inn i fellesområdene i de aller fleste boligblokker - rett og slett ved å vente ved en av inngangsdørene til noen kommer ut...

Jeg vokste opp i et område av Oslo hvor det var mye mer innbrudd og tyverier enn i Grefsen Terrassehus, og noe av det første jeg lærte av faren min da jeg fikk min første sykkel var at den alltid måtte låses fast til et sykkelstativ, stolpe e.l. på dagtid og at den alltid måtte stå i boden om natta - med lås på både forhjul og bakhjul. Nyttig lærdom - selv om det var vanskeligere å unngå hærverk, tyveri av speil, sete, speedometer etc :) Jeg skulle jo ønske at verden ikke var sånn, men det er nok dessverre naivt å tro at det er mulig å unngå tyverier og hærverk i et så stort sameie som SGT og i en så stor by som Oslo. Noen mennesker er dessverre skrudd sammen slik at de ikke tar hensyn - kanskje fordi de ikke lærte dette som barn...

Når det gjelder oppbevaring av andre gjenstander i fellesområdene, så er jo reglene klare. Dette er ikke tillatt. Et viktig moment - som hittil ikke har blitt nevnt - er jo at "midlertidig lagring" av søppel, papir/papp, parkettrester, bygningsmaterialer, møbler som skal kastes osv. også innebærer en risiko for ildspåsettelse. Mange er heller ikke klar over at f.eks. pussefiller brukt til oppussing, treoljeprodukter m.m. kan selvantenne og at det årlig er flere alvorlige brannulykker i Norge som følge av dette. Dette er dermed ikke bare et kosmetisk problem.

Jeg kjenner ikke nåværende praksis og oppfølgingsrutiner eller hvilke sanksjonsmuligheter styret benytter seg av ved denne typen brudd på husordensreglene i SGT, men vet at noen sameier/borettslag har innført bestemmelser som f.eks. følgende:

  • "Søppel som ikke er plassert i container og som kan tilbakeføres til en bestemt leilighet vil bli fjernet på eiers bekostning."
  • "Søppel eller gjenstander som hensettes i oppganger eller fellesarealer vil bli fjernet for eiers regning og risiko, og det ilegges et gebyr til seksjonseier på kr. 1000 per gang."

Hvis vennlige og gjentatte påminnelser til eierne av gjenstandene ikke har noen effekt, så bør vi kanskje vurdere å innføre tilsvarende retningslinjer? En skriftlig beskjed om at gjenstandene vil bli hentet av Fretex eller en søppeltaxi hvis de ikke blir fjernet innen en angitt dato og hva eieren må betale for dette, kan forhåpentligvis bidra til å løse slike saker.

Synspunkter, erfaringer eller alternative løsningsforslag mottas med takk...

Fra: Tough love :)
Publisert: 26.05.2011


Kommentarer:
Til Thomas/E
Så du mener hvis bygget ikke er nytt så kan vi være med å la det forfalle mere?? Da finnes det mange steder som sikkert passer for slike holdninger, men ikke hos oss. Hva slags holdning er dette. Er enig med siste innlegg i A blokken om at nok er nok. Det står en sofa bl.a i 4 etg som har stått der lenge. Repos og fellesområder skal ikke være en lagringsplass for familier som ikke orker å finne bedre løsninger i sitt eget hjem til lagre sine ting eller kaste det som ikke lenger kan brukes. Selv om ikke alle av oss har småbarn lenger har vi faktisk til tider behov for å lagre ting vi også. Men da må man rydde i egne arealer for å kunne få plass. Ikke skyve ansvaret over på andre.

Hva slags holdninger er det man har når man flytter inn i et felleskap. Har man valgt å flytte inn i et fellesskap har man faktisk sagt ja til å følge kravene som er lagt. Hvis man leser litt på nett så er det forskjellige forslag på gang om hva som kan gjøres med felles arealer. Bl.a en oppussing i inngangspartiene.

Fra: A-blokken - 4 etg.
Publisert: 26.05.2011

Kommentarer:
Tror vel de fleste av oss i kortere eller lengre tid har oppbevaret ting i fellesarealene.
Alikevel er det jo en veldig god grunn til at gangene/fellesarealene skal være ryddig, vi bor i en blokk med over 1000 beboere og da er det viktig at rømingsveier holdes frie og at det ikke lagres noe som kan skape farlige situasjoner i fellesarealene.
Sameiet disponerer store areal - kanskje det var mulig å utvide bodplassen pr. leilighet. Noen kreative ideer?

Fra: gh/E
Publisert: 26.05.2011

Kommentarer:
Marianne kom uforvarende inn på et annet område enn det hun mente å ta opp. Nemlig om det er OK å oppbevare tingene sine i fellesarealene.

F.eks. snowracer, 4-5 skipar, panelovner, rester av gammel parkett for å nevne noe som ser ut til å skulle oppbevares i gangene i løpet av sommeren. HELE sommeren!

I "vår" gang har det ikke være fritt for hensetting av ting som dette så lenge jeg kan huske.
Da er det snakk om snowracere, gamle møbler, panelovner, komfyrer, brunevarer, innpakningspapp/plast/papir, malingspann, sykler, sparkesykler, skiutstyr (om sommeren) osv.
For ikke å snakke om at det er så mye bedre å sette søppelposene på gangen utenfor inngangsdøren sin i stedet for innenfor inngangsdøren når man ikke vil ta seg turen bort til avfallssjakten.
Og å sette skoene sine ute i fellesgangen, for det er "for liten plass inne i egen leilighet" til å ha skoene inne.

Det største problemet er ting beboere har tenkt å kaste, og som de velger å lagre på ubestemt tid i gangene i stedet for inne i egen leilighet. Enkelte slike ting har stått i over 1/2 år ute i gangen før det er tatt bort.

Ser samtidig at noen av de familiene jeg vet har mest ting, som f.eks. en familie jeg vet at har 5 sykler, klarer å holde alle sine ting inne hos seg.

Det høres søtt ut med "noen små sykler på siden i gangene", men virkeligheten er nok en annen.
Er enig i at "noen små sykler på siden i gangene" ikke ville ha fått det til å virke som noe brukthandleri.

Som det er nå, mener jeg at vi har et problem med at det ikke får noen konsekvenser for dem som gjør at gangene til tider virker forsøplede.

Eller er det noen her som virkelig mener at det er OK med snowracere og ski i gangene hele sommeren, og skrot og søppel som skal kastes hensatt i gangene i halvårsvis?

Fra: A-blokka
Publisert: 25.05.2011

Kommentarer:
Kan da ikke se at det at det er noe problem å ha barnesykkler og sparkesykkler i gangene. Hadde oppgangene vært nyoppusset og fine, skulle jeg sett anderledes på saken. Nå får det bare gangene til å se bebodd ut som Simen sier, og ikke som triste sykehusganger med punkterte vinduer som du nesten ikke ser ut av.
Det er ganske utrolig at jeg må opp i en kontainer og hente ut sparkesykklen til vårt barn, fordi noen mener ett eller annet om at det står i gangen. Det er rett og slett mangel på ryggrad og provoserer mye mere enn om saken hadde blir tatt opp på en voksen, ryddig måte.

Fra: Thomas/E
Publisert: 25.05.2011

Kommentarer:
Noen små sykler på siden i gangene får det etter min mening til å virke som det bor mennesker her, og slettes ikke som noe brukthandleri.

Helt enig i at barn bør lære forskjellen mellom min og din på en fin måte. Det bør også gjelde de som har lagt barnesykler fra gangen i containeren utenfor A-blokken!

Utrolig, er det noen som har blitt litt ivrige i ryddingen her?

Fra: Simen
Publisert: 24.05.2011

Kommentarer:
Tusen takk for alle tilbakemeldingene. :-)

Jeg skal ta opp med naboen ang. bodplass.
og så skal jeg sørge for at mine barns "leker" blir fjernet fra fellesområdet.
Trengte bare å få luftet saken og høre andres meninger.

På generelt grunnlag synes jeg likevel, at det er greit å lære barna "forskjell på mitt og ditt ". Avslutter med dette mine kommentarer vedr denne saken!

Fra: Marianne
Publisert: 24.05.2011

Kommentarer:
Sparkesykkel osv. Det er utrolig at man diskuterer noe som IKKE skal brukes i våre fellesområder innendørs, men ute i våre flotte uteområder hvor det ikke er fare for å møte biler. Men dette er jo noe mange småbarnsforeldre gir fullstendig blaffen i. Det er ikke vanskeligere for deg enn for andre å måtte lagre alt i eget areal. Enig med C. Du har et eget ansvar for dine ting. At du har en nabo som har tatt seg til i boden må du bare ta opp med vedkommende. Vi har god kommunikasjon i vår bod og får til å lagre det meste og hjelper hverandre også når det trengs.

Fra: A blokken
Publisert: 24.05.2011

Kommentarer:
Har vært med egne barn i dette huset på 1990 tallet, da var det helt uakseptabelt at barn lekte i gangene. Nå både sykler og leker barn sommer som vinter i gangene. Man kan forstå at på de værste vinterdagene og regndagene er barn inne, men de sykler inn og "raser" rundt i gangene, sparker ball i finvær likeså, så den fine plassen vår utenfor den kan vist ikke brukes av alle ser det ut som!

Fra: anonym
Publisert: 24.05.2011

Kommentarer:
Har selv 3 barn. 2 av de har både tohjulssykkel og sparkesykkel, i tillegg til snowracere om vinteren.
INTET av dette står ute i gangene. Boden har jeg min tilmålte tredel av, og det jeg ikke får plass til der settes opp gjennom trapper, eller i den lille gangen inne i leiligheten. Det ER mulig, men da må man akseptere at det er litt trangt og upraktisk. Setter man ting ute i gangene må man dessverre regne med at ting forsvinner inn i mellom. Jeg stusser også på nødvendigheten av å ha disse små trehjulssparksyklene stående ute? Disse er vel så små og lette at de får plass hvor som helst?

Fra: C
Publisert: 23.05.2011

Kommentarer:
Marianne. Jeg skjønner deg godt.
Hvis det er så plagsomt for noen at det står en snowracer eller en barnesykkel pent i gangen burde de heller ta opp med styret at det burde ordnes en bod til disse tingene. Det er hverken skibod eller annen bod til oppbevaring av vinterutstyr.
Sånne ting tar stor plass og det er vanskelig å finne plass til disse tingene når man har 2 - 3 barn.
Skulle ønske moralens vokter i A blokka kunne finne seg noe annet å gjøre enn å gå rundt å klage på folk og beskylde hvem som helst for det ene og det andre!!

Fra: A blokka
Publisert: 23.05.2011

Kommentarer:
Vel, Marianne, jeg håper du også viser folkeskikk når du snakker til barn som bruker lekene dine som står fritt tilgjengelig i gangen. Barn trenger voksne som oppfører seg som voksent og hjelper barn til å bli gode voksenpersoner - ikke voksne som kjefter. For øvrig bør "A-blokka-beboer" også ta seg sammen: Jeg har bodd i sameiet i over 20 år, og barnesykler o.l. har alltid vært tillatt i gangene, så lenge de er pent oppstilt (men snowracere, ski m.v. og voksenting skal IKKE stå i gangene). De som ikke liker små barn og små barns lek bør kanskje bo et sted der det ikke er små barn?

Fra: anonym
Publisert: 23.05.2011

Kommentarer:
hei C
Jeg er ikke ute etter sympati, men folkeskikk.

Det kan godt hende at jeg er litt rask i avtrekkeren, men ungdom er vel noens barn de også.
Dessuten har jeg tatt BARN på fersken med sparkesykkelen til mitt barn. Da fikk jeg den igjen og han fikk høre hva jeg mener om å låne uten å spørre.

Det er veldig mange som har ting og tang ute i gangene, noe låst og noe ulåst. Har en fler enn 1 barn skal en ha ganske stor bod eller stor gang for å oppbevare sykler og snowracere. og det er det vel ikke mange i denne blokka som har, så vidt jeg vet.

Fra: Marianne, 8. etg D-blokka
Publisert: 22.05.2011

Kommentarer:
Marianne.
Leker, sykler og snowracere skal IKKE stå i gangen.
Det er virkelig irriterende med de beboerne som gjør at de nydelige fellesarealene våre ser ut som en blanding av boder og lageret til en brukt-handler.
Du bør virkelig ta deg sammen, og slutte å gjøre det stygt i fellesarealene.

Fra: A-blokka-beboer
Publisert: 22.05.2011

Kommentarer:
Marianne. Hvis du har en nabo som er så frekk at vedkommende breier seg på den tredelen av boden som er din, så ta det opp med naboen. Så slipper du å plassere snowraceren i gangen.

Fra: henny
Publisert: 22.05.2011

Kommentarer:
Til Marianne, For det første synes jeg du er vel rask med å konkludere med at det er andre barn som tar disse tingene. Det er mye ungdom, og sågar også unge voksne, som ferdes i gangene på sen kveldstid, har selv opplevd at disse forsyner seg av det som står ute for moro skyld.
For det andre synes jeg ikke spesielt synd på deg. Ting du er redd for bør du uansett lukke inne. Er boden full, sett det inn i gangen din eller stable oppover trappa. Upraktisk, men da unngår du ihvertfall at ting forsvinner. Og har naboen okkupert din rettmessige del av boden er det vel på tide å ta seg en prat med vedkommende?

Fra: C
Publisert: 22.05.2011

Kommentarer:
Går det an å oppfordre barna i blokka til å ikke forsyne seg av leker/sykler som står i gangen.
Flere ganger har jeg måttet gå på jakt etter sparkesykler/sykler. Forrige vinter forsvant en helt ny snowracer, og nå den siste uka har det forsvunnet en sparkesykkel (blå trehjuls).
Synes barn burde læres opp til at man ikke tar andres ting.
Skulle gjerne ha låst inn i boden, men den er helt stappfull (av naboens saker).

Fra: Marianne, 8. etg D-blokka
Publisert: 22.05.2011

Kommentarer:
Gratulerer med 70-års dagen, Bouchta!!
Vi er heldige som har deg - makan til lojal og pliktoppfyllende medarbeider finnes ikke!!

Fra: Nina
Publisert: 16.05.2011

Kommentarer:
Støtter veldig nye sykkelstativ. Nå er det fullt anarki i bodene pga liten plass og umulig å få låst sykkelen ordentlig for de av oss som bruker den hver dag.

Fra: ea/B
Publisert: 13.05.2011

Kommentarer:
Sykkelstativ:
Helt enig - det er ikke mulig å låse syklene "sikkert" med dagens sykkelstativ i sameiet. Har selv mistet sykkel trolig av den grunn.

Hva flagges det for:
Sikkert en god ide at de som ønsker det kunne få publisert hvorfor en har bedt om flagging.
Det er jo opp til den enkelte hva en vil markere med å heise flagget fra terrasen, men det norske flagget er vakkert og setter en spiss på dager en vil markere for vår del blir det flagging fra terrasen på noen av de offentlige flaggdagene som 17. mai og bursdager, men er det andre begivenheter sameiet flagger for og en vet om det så kan en vurdere å flagge fra terrasen da også.
Og så er det litt morsomt ved de offentlige flaggdagene og telle flagg i hver av blokkene, hvilken blokk har flest terasse-flagg vaiende...

Fra: gh/E
Publisert: 12.05.2011

Kommentarer:
Er det mulig å få tyverisikre sykkelstativ når vi nå er i ferd med å oppgradere inngangspartiene? Dagens stativer er utdaterte. Det er ikke mulig å låse rammen til stativet, slik at de dyreste syklene blir stjålet. Mange føler seg i dag tvunget til å ha både to og tre sykler stående i entreen inne i leiligheten. Det fører til at mye skitt dras inn i korridorene og inn i leilighetene (særlig om vinteren). Både foran inngangsdørene og i sykkelboden hadde det vært flott med nye stativ!

Fra: syklist
Publisert: 12.05.2011

Kommentarer:
Synes det er flott om det flagges når noen i sameiet har noe å markere: runde dager og jubileer, konfirmasjoner eller begravelser etc. Men er enig med Tanja - jeg er også litt nysgjerrig på hva det flagges for utover de offentlige flaggdagene. De som ber om at flagget skal til topps kunne kanskje bruke internettsiden vår til å fortelle oss det?

Fra: Nina
Publisert: 12.05.2011

Kommentarer:
Dette er våre offentlige flaggdager:

1. januar 1. nyttårsdag

21. januar H.K.H. Prinsesse Ingrid Alexandras fødselsdag

6. februar Samefolkets dag

21. februar H.M. Kong Harald Vs fødselsdag

Første påskedag

01. mai offentlig høytidsdag

08. mai Frigjøringsdagen 1945

17. mai Grunnlovsdagen

Første pinsedag

07. juni Unionsoppløsningen 19050

4. juli H.M. Dronning Sonjas fødselsdag

20. juli H.K.H. Kronprins Haakon Magnus' fødselsdag

29. juli Olsok

19. august H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marits fødselsdag

25. desember 1. juledag

I tillegg skal det flagges på dager med Stortingsvalg.

Fra: anonym
Publisert: 11.05.2011

Kommentarer:
Det flagges titt og ofte her, kan vi andre få vite hva det flagges for!

Fra: Tanja Thorsen
Publisert: 10.05.2011

Kommentarer:
Kristian, snakk med naboen din. Det er den eneste måten å løse dette problemet på.

Fra: anonym
Publisert: 04.05.2011

Kommentarer:
Lurer på hvorfor jeg skal godta at leiligheten min blir fyllt med sigarettrøyk fra naboenes terasser under meg?! Hjelper ikke å lukke vinduene, ventilasjonsanlegget suger det inn! Spesielt irriterende på soverommet i sene kveldstimer!
Noen som har råd å gi !?

Fra: Kristian, B-blokka
Publisert: 04.05.2011

Kommentarer:
Styret tilrettelegger for at vi alle kan få gjort unna vårrydding i kjeller, boder og skap på en enkel måte: Containerne er på plass og de skal vi selvfølgelig bruke! Takk, takk!

Fra: Nina
Publisert: 03.05.2011

Kommentarer:
REPRESENTATIVT I KORRIDORENE
Her i Grefsen Terrassehus er vi så heldige å ha helt usedvanlig representative korridorer, som er store, med panoramavinduer fra gulv til tak.
Dessverre er det en del som benytter størrelsen på korridorene til å benytte dem til å sette ut ting de ikke skal bruke i øyeblikket.
Nå står konfirmasjonene for døren, selv skal vi feire konfirmasjon førstkommende helg, og har gjester fra forskjellige deler av landet på besøk.
Vi vil anmode alle om å ta inn tingene sine, slik at korridorene kan være fine, slik de er ment å være!
Det er dumt å måtte føle seg beklemt over at inngangen til hjemmet ser stygt ut, fordi andre ikke lagrer tingene de bruker inne hos seg selv.
LA OSS HA DET SÅ PENT HER SOM DE FLOTTE AREALENE GIR OSS ANLEDNING TIL!

Fra: A-blokka-beboer
Publisert: 30.04.2011

Kommentarer:
Restregning på kr. 3360 mot kr 1580 ifjor 3 roms 8. etg.
Ja - var kald vinter og høy strømpris.
Har tidligere hatt termostat med nattsenking og burde nok invistere i det igjen.
Og så teller det litt også om naboene fyrer eller ikke - men akkurat der kan en jo ikke gjøre så mye fra eller til.

Fra: gh
Publisert: 06.04.2011

Kommentarer:
Jeg får også alltid penger tilbake på strømmen, men så har jeg også et velutviklet spare-gen: Har kun lys på i rommet hvor jeg oppholder meg, skruer ned for varmen om natten, og når jeg reiser bort, bruker ikke tørketrommel, trekker stikket ut på TV og radio når jeg reiser bort, og jeg har ikke mange elektiske apperater på kjøkkenet.

Fra: MMB286
Publisert: 05.04.2011

Kommentarer:
Vi har en 3 roms i A-blokken i 4 etg og har aldri opplevd å få igjen penger på strømmen. Hvordan er det mulig? Vi har ikke tørketrommel eller varmekabler. Igjen fikk vi rest regning på over 4.000,-. Dette virker eiendomlig at vi har så store etterbetalinger og andre klarer å få igjen penger. Hyggelig for deg i 8 etasje :-).

Fra: A-blokken
Publisert: 04.04.2011

Kommentarer:
Jeg fikk tilbake kr 4500 på strømavregningen både i år og i fjor, men jeg har bare en tre-roms leilighet. Når jeg ser de andre innleggene om dette temaet, forstår jeg hvorfor vi betaler så mye på forskudd for strømmen.

Fra: beboer i åttende etasje
Publisert: 04.04.2011

Kommentarer:
Jeg betaler dobbelt så mye i strøm som jeg gjorde i fjor, men det er fordi jeg har doblet forbruket i den kaldeste vinteren i manns minne. Det er vel ikke vanskeligere enn det.

Fra: anonym
Publisert: 03.04.2011

Kommentarer:
Vel - jeg synes nok at du er temmelig lettsjokkert!
Selv har jeg i vente ekstra innbetaling på over kr 9 700,-, og vil ikke klage - i motsetning til deg som skal betale omtrent kr 3 200.
Jeg vet nemlig at jeg totalt betaler mindre i løpet av året enn jeg hadde gjort om jeg selv skulle ha skaffet nettleie og avtale om strøm. I tillegg vet jeg at det er min egen skyld når jeg bruker mer strøm enn gjennomsnittet!

Fra: A-blokka-beboer
Publisert: 03.04.2011

Kommentarer:
Er det bare meg som fått en sjokk når strømavregning kom? Forrige året betalte jeg inn ca 800 ekstra. I år er det 4 ganger så mye. Ønsker å høre fra dere.

Fra: Karin Nilsson 277
Publisert: 01.04.2011

Kommentarer:
For tre, fire år siden ble postkassen min utsatt for "regelmessig" plyndring. Nytt kredittkort ble stjålet, den nye koden ble stjålet, strømoppgjøret kom aldri - ja post generelt ble borte. Det viste seg at det slett ikke var noen utro tjener i posten (veldig lett å mistenke dem), men to "eksterne" personer som hadde spesialisert seg på å stjele fra postkasser - ikke bare i vårt sameiet men også i andre bydeler. Minst en annen seksjon i A-blokka ble utsatt for det samme. Så mitt tips: er det flere som mener det forsvinner post ta kontakt med styret for en felles kartlegging - deretter må politiet varsles!

Fra: Nina
Publisert: 15.03.2011

Kommentarer:
Utro tjenere i Posten?
Jeg har mistanke om det samme. Donaldbladet til sønnen min blir borte i ny og ne samt noen fakturaer. Jeg synes alle som har opplevd dette skal varsle styret slik at omfanget avdekket og at posten(bring?) blir kalt inn på teppet.

Fra: JIB / 151
Publisert: 14.03.2011

Kommentarer:
Utro tjenere i Posten?
Jeg har nettopp oppdaget at det er minst to brev sendt til meg i det siste som jeg ikke har mottatt.
Er det andre som har opplevd det samme?
Jeg vil klage til Postverket, men det kunne være fint å høre om det er andre sameiere med samme erfaring.

Fra: MMB286
Publisert: 13.03.2011

Kommentarer:
Mer historikk om bodene....... (Kjellerbodene) Blokkene ble påbegynt i 1973 og bygget i rekkefølgen E-D-C-B og A. De ble dermed også flyttet inn i denne orden. (Dengang A-B-C-D og E)
De fleste opplevde selvsagt kjellerbodene som altfor små, og ganske mange av de ny-innflyttede sameierne tok seg til rette ved å ta i bruk og låse av boder som tilhørte andre seksjoner. Eksempelvis forsynte E-beboerne seg av boder i D før D-beboerne flyttet inn, og D- beboerne i C o.s.v. Dette medførte etterhvert så stor manko på boder at Ingeriørbygg (utbyggeren) bl.a. tok fellesarealet i sameiestuen i bruk til boder for å få kabalen til å gå opp.

På slutten av 70-tallet var jeg styreformann og vi tok tak i dette problemet ved å lime nummererte klistremerker på samtlige bod-dører (unntatt nærbodene) i hele sameiet og forlangte at samtlige bod-brukere identifiserte seg. (Hvis ikke ble låsen klippet opp og boden tømt) Tross en imponerende kreativitet hos bodtyvene for å slingre seg unne ble til slutt samtlige brukere og boder kartlagt og korrekt fordelt slik den opprinnelige planen var.

Etter denne prosessen kunne alle bodene i 2. etg. mellom C og D rives og gjøres om til...Sameiestue.

Fra: Tore Sørlie, blokk E
Publisert: 08.03.2011

Kommentarer:
Vedr. innlegget om "Opphold i gangene": Bra at styret tar dette alvorlig og ser at sameiet har et problem vedr. ungdommer som oppholder seg i gangene på sene kvelder og morgener. Støtter at beboere ber ungdommer og andre, som ikke har tilhørighet her, om å forlate bygget. Senest i går kveld, mandag 21.2 kl. 2345, våknet jeg av et forferdilig bråk ut i repoet i D-E. Da jeg gikk ut for å se hva som skjedde, viste det seg at det var to ungdommer som var MEGET ruspåvirket ravende rundt. De hadde ikke tilhørighet i blokka, men sa de hadde fått koden av en som bodde i blokka. Vedkommende som hadde gitt de dørkoden hadde sagt de kunne være i repoet for å la rusen gå over.... Søndag morgen (ca kl. 0430) var det også ruspåvirket ungdommer i repoet.

Fra: D-blokka
Publisert: 22.02.2011

Kommentarer:
Parkeringskrav fra sameiet. Leser den 19.12 da kom det klare og greie krav til parkering hos oss. Men da har vi en utfordring. Hver uke observerer jeg folk fra nr 14 som synes det er fint å bruke våre parkeringsområder. Slik er det vel ikke meningen vi skal ha. Vi har det trangt nok om plassen til tider om vi ikke skal være en "gratis" parkering for resten av boligområdene.

Fra: A
Publisert: 14.02.2011

Kommentarer:
Stor vannlekasje i taket ved heis i 8 etg mellom B og C blokk, vått på gulv og store skader i tak! Jeg meldte også fra om lekasje i tak i 8 etg mellom B og A blokk, tror det var i fjor. Der er det fortsatt noe vått.

Fra: anonym
Publisert: 12.02.2011

Kommentarer:
Porten mot Kurveien bør være åpen i den tiden vaktmesteren er på jobb. Nå er det alt for stor byggeaktivitet på veien ned til garasjen vår til at det er forsvarlig. Det er hektisk aktivitet med trailere der lasten skal av, biler skal inn og ut til Grefsenkollvn. 12 og 14 og foreldre går med barnevogn på det som er igjen av fortau. Bare et tidsspørsmål før det skjer noe. Sikkerheten kan bedres med at vi kan bruke den andre porten, og det helst så snart som mulig.

Fra: beboer i A
Publisert: 08.02.2011

Kommentarer:
Min erfaring er at de på byggeplassen gjør sitt beste for å sikre pasasje når biler losses, men det blir rimlig trang og det er jo i sånne situasjoner ulykker kan oppstå. Støtter forslaget om at porten mot Kurveien åpnes lengre i den perioden det forventes større aktivitet på byggeplassen. Hadde det vært en grei ordning med 'nøkkel' til porten mot Kurveien? Observerer også at veien bak blokka ofte er åpen og at en får en del 'ekstra' uønsket trafikk - så oppfordrer de som ser at portene bak blokka står åpne å stenge dem (de som skal ha tilgang regner jeg med har lånt nøkkel til portene).

Fra: gh/E
Publisert: 04.02.2011

Kommentarer:
Angående byggeplassen. Greit med tilbakemelding at det vil foregå tung trafikk i en lengre periode, men det er vel noe alle skjønner. Men jeg føler meg faktisk ikke tryggere av den grunn. Innkjørelsen sperres av gigant biler med forskjellig last. Det losses og settes opp små søte kjegler som liksom skal sikre oss når vi må kjøre forbi. Ikke godt nok. Tror ikke dette er godkjent når det gjelder byggeplasser siden de tar byggeplassen ut i trafikk området. Hvorfor kan vi ikke ha porten mot Kurveien oppe i lenger tid pr dag? Vi vil føle oss mye tryggere da det ikke dingler svære betongblokker over hodet ditt når du kjører forbi. Er ingen pyse, men ......

Fra: A-blokken
Publisert: 04.02.2011

Kommentarer:
Kommentar til historie om bodene

Jeg eier en leilighet type 2 (3-roms 2 etg) og har en liten korreksjon til Sunniva Jakhellns oppsummering

Det er ikke helt riktig at vi fikk bod i tilfluktsrommet, men tilbud om å bygge en og betale for det. I tillegg måtte vi akseptere at denne måtte fjernes dersom det ble behov for å bruke arealet som først tiltenkt - nemlig tilfluktsrom. Dette har det heldigvis ikke vært behov for :-)

Fra: Reidar 206
Publisert: 03.02.2011

Kommentarer:
Kan den personen som bor i 7-8 etg. i D-blokka begynne å sette på vaskemaskinen/oppvaskmaskin slik at den er ferdig til kl 23. Veldig slitsomt for de som bor under å høre på dette til kl 00.30.

Fra: Midt i D-blokka
Publisert: 29.01.2011

Kommentarer:
Hei
Jeg bor i C-blokka i 2. etg. og har de siste ukene registrert en ny støykilde, særlig om søndagskveldene. Men nå onsdag kveld 26.1. 2011 kl 20:00 er den der igjen. Det er en lyd som kan høres ut som en bilmotor med et turtall som øker/synker. Til å begynne med trodde jeg det var en parkettsliper eller noe sånt, men det fortsetter og fortsetter. Dersom dette er en vaskemaskin/oppvaskemaskin eller lignende trengs en overhaling eller støyisolering umiddelbart

Vi kan ikke akseptere dette lenger og anmoder vedkommende som forårsaker dette å ta affære

Andre i C-Blokka som har hørt det samme ?

Hvis ja, bekreft dette i Terrassetanker så kan vi prøve å spore opp kilden sammen med Styret og få en slutt på "støyhelvetet"

Fra: Reidar 206
Publisert: 26.01.2011

Kommentarer:
Skryt til vaktmester og beredskapstroppen for snøbrøytingen de siste dagene.
Håper de snart kan ta den nye traktoren i bruk.

Fra: gh/E
Publisert: 18.01.2011

Kommentarer:
En liten kommentar til anonym her, som tydeligvis er velsignet med samarbeidsvillige naboer med normalt forventet ansvarsfølelse for omgivelsene. "Skulle det være så vanskelig" spør du! Nei, det har du helt rett i at det ikke burde være. Men når man nå en gang må dele en liten bod med to andre husstander så er det jo slik at man er avhengig av at disse også har samme innstilling. Så bra for deg at du har prøvd dette i flere år med utmerket resultat! Dette er også min erfaring fra tidligere bosteder. Men når man deler en så liten bod med en nabo som konsekvent nekter å forholde seg til egen tildelte plass til tross for flere vennligsinnede oppfordringer om å dele rettferdig, så oppstår det uunngåelig utfordringer. Uten at dette har noe med en ustoppelig trang til å klage og gjøre. Dette er for meg (og tydeligvis flere med meg) en viktig debatt selv om det heldigvis for deg personlig er urelevant :-) For å konkludere, så støtter jeg forslaget om at styret burde se på dette i forbindelse med vindusskifter i korridorene.

Fra: Bodflyktning
Publisert: 12.01.2011

Kommentarer:
Unnskyld meg, noe skal man altså ha å klage over! Hvorfor kan dere ikke bare dele denne boden på 3, skulle det være så vanskelig. Det går veldig greit, har prøvd dette i flere år med utmerket resultat, jeg har IKKE minst leilighet.

Fra: anonym
Publisert: 10.01.2011

Kommentarer:
Mer bodplass?
Støtter forslaget fra leil 410: nemlig at styret bruker tid på å se på muligheten av å utvide bodarealet i gangene eller på andre måter før man begynner å foreta bytte av de store vinduene i korridorene. Etter at vindusbyttene er foretatt blir det praktisk umulig å foreta en slik endring, fordi vi da vil ha kastet bort mange millioner på rehabiliteringen som allerede er utført.

Fra: Nina
Publisert: 06.01.2011

Kommentarer:
Om fordeling av bodplass -og om planlegging av hvordan vi vil ha det før gjennomføring av rehabilitering.

Det blir vel nødvendig å finne hvilken "regel" som gjelder, og dersom det ikke er noen regel, kan det bli nødvendig på et sameiermøte å fastsette regel.
Det som har vært til nå er at boden skal deles i 3 like deler.
Ut fra de praktiske forholdene virker dette absolutt riktigst.
Bodene er ganske små, og skal man dele etter størrelsen på leilighetene, blir det ikke bodplass igjen til å ha noe på for 1-romsleilighetene som deler boder med 3- og 5-romsleilighetene!
Det er ingen selvfølge at de største leilighetene har størst behov for bodplass, tatt i betraktning at de små leilighetene har enda mindre plass inne til å oppbevare ting på. (Har selv 5-roms).

Så over til planlegging av hvordan vi vil ha det før gjennomføring av rehabilitering.

Det er nå på trappene en nødvendig og kostbar utbytting av vinduene i 4. og 8. etasje. Det er også i startfasen med fornyelse av inngangsdørene mellom gangene og den enkelte leilighet.

Undertegnede foreslår igjen at man får utført en utredning om det lar seg gjøre å øke bodplassen i gangene eller på andre måter før man begynner å foreta bytte av vinduer eller andre kostnadskrevende rehabiliteringstiltak. Etter at slike tiltak er gjennomført, blir det praktisk umulig å foreta en slik endring på et senere tidspunkt, fordi man da ville ha kastet bort mange millioner på rehabiliteringen som allerede var utført.

Det samme gjelder skifte av dører, det ville være en fordel om man fikk en ordentlig gjennomgang av hvordan man ville at gangene skulle se ut på lengre sikt før man gjennomførte bytte av dører.
De fleste skjønner at om man senere kom til at andre dører ville gi et penere inntrykk, vil det være liten stemning for å gjennomføre dette dersom mange av eierne allerede hadde finansiert bytte av dør.

Fra: Leil. 410
Publisert: 03.01.2011

Skriv innlegg - Les innlegg fra 2002 - 2003 - 2004 - 2005 - 2006 - 2007 - 2008 - 2009 - 2010 - 2011 - 2012 - 2013 - 2014 - 2015