Dette er en arkivert nettside. Den blir ikke oppdatert, men er tilgjengelig av hensyn til brukere som har behov for historikk. Klikk her for å gå til den nye nettsiden.

 
Grefsen Terrassehus
 Forside | Innhold | Kontakt
 
Søk Hovedmeny

Skriv innlegg - Les innlegg fra 2002 - 2003 - 2004 - 2005 - 2006 - 2007 - 2008 - 2009 - 2010 - 2011 - 2012 - 2013 - 2014 - 2015

Terrassetanker

Innlegg fra 2010


Kommentarer:
Hei. Enig med siste innlegg. Vi har delt boden i 3 vegger med litt gangplass i midten. Ikke noe problem hvis man kan kommunisere med de det gjelder.
Hilsen en 3 romsleilighet.

Fra: A blokken
Publisert: 27.12.2010

Kommentarer:
Til "fremdeles forundret": Mitt poeng er bare at det garantert blir lite hyggelig - for å si det mildt - når en bod på 2,5 kvm skal fordeles etter leilighetsstørrelse, etter at de fleste til nå (av åpenbare praktiske årsaker) har delt boden i tre like deler, slik at hver leilighet har "en vegg" hver i boden. Det er ikke akkurat få kverulanter i dette sameiet. Å utstyre hver og en av dem med centimetermålebånd i tillegg er neppe et veldig godt bidrag til utvikling av et godt bomiljø. Men egentlig hadde det vært fint for meg. Jeg har en 5-roms, og trenger mer bodplass!

Fra: Engasjert
Publisert: 23.12.2010

Kommentarer:
Til fremdeles forundret

Du vet tydligvis ikke hva et sameie og sameiebrøk er. De store leilighetene betaler ikke mere eller finansierer fellesgodene mere enn andre. De med store leiligheter eier forholdsmessig mere av eiendommen og det er naturlig at de også da betaler mere. Sameiebrøken betyr at man betaler forholdsvis i forhold til det man eier og det er rettferdig. Dette er også forøvrig regulert i Sameieloven.

Det er selvsagt mulig å reseksjonere, men dette er et omfattende arbeid og svært kostbart da alle seksjoner må tinglyses på nytt. Uansett hvordan seksjoneringen er - skal felleskostnadene fordeles etter sameiebrøken.

For tjenester som alle seksjoner har lik glede av f.eks. TV-signaler, Portelefonen osv. har det vært samme pris for alle.

Hva deling av bodene angår høres det naturlig at man skulle dele denne også forholdsvis etter sameiebrøken, men hvis beboerne har funnet en annen fordeling må det være greit. Uansett er det for lite bodplass i sameiet og for oss med 3-roms i 2 etg. finnes det ikke fjernbod engang. Støtter at Styret bør se på dette med deling av bodene - skal den være i hht. sameiebrøken. Dette for at det skal være klart for den enkelte sameier.

En riktig God og fredfull jul ønskes alle i Grefsenkollveien 12

Fra: Reidar - C206
Publisert: 23.12.2010

Kommentarer:
Til "Engasjert". Du skriver "Og det skal de gjøre osv". Det var da voldsomt bastant og belærende? Fordi ting har vært praktisert siden tidenes morgen betyr ikke det nødvendigvis at det er riktig. Og da er det kanskje på tide å endre på denne ordningen, slik at at den står i stil med sameiebrøken, der de største leilighetene i stor grad finansierer fellesmoroa for resten av sameiet?

Fra: Fremdeles forundret
Publisert: 22.12.2010

Kommentarer:
Nå gleder jeg meg bare til at tre sameiere som deler en og samme bod skal bli enige om å fordele boden etter leilighetsstørrelse. Og det skal de gjøre etter at det siden 1972 har vært praktisert at bodplassen skal deles likt. Nå skal det bli trivelig her i sameiet.

Fra: Engasjert
Publisert: 19.12.2010

Kommentarer:
Det er egentlig litt pussig dersom det er slik at alle leilighetene skal ha rett til like stor bodplass. Den totalt utdaterte sameiebrøken, som burde vært revidert for lenge siden, gjør jo sitt til at de som er så "uheldig" å sitte på en større leilighet må betale vesentlig mer for oppussing, postkasser og absolutt alt av kostnader og utgifter som dukker opp. Da skulle det jaggu bare mangle om ikke de som sitter på større leiligheter skulle ha rett på mest bodplass også. De er jo tross alt med på å finansiere alle fellesgoder i langt større grad enn de som holder til i de mindre leilighetene.

Fra: Forundret
Publisert: 19.12.2010

Kommentarer:
Bodplass

Jeg har fått forskjellige forklaringer på hvordan bodplassen skal fordeles basert på hvem jeg spør.
Så til styret som bør sitte med korrekt informasjon : hva er korrekt inndeling av bodarealet?
A) At bodarealet skal deles likt?
B) At de minste leilighetene skal ha størst areal fordi de har minst oppbevaringsplass i leiligheten?
C) At de største leilighetene skal ha størst areal fordi der bor det antakelig flest personer med et større oppbevaringsbehov?
D) At det er opp til de tre seksjonene å avgjøre fordelingen selv?

Fra: Nina
Publisert: 16.12.2010

Kommentarer:
tusen takk :)

Fra: lene marie
Publisert: 09.12.2010

Kommentarer:
Svar til Lene: Ja, hver bod i gangen utenfor leilighetene skal deles av tre leiligheter, i tre like store deler. En eier av en 5-roms leilighet har altså ikke mer bodplass enn en eier av en 1-roms. Slik har det vært siden terrassehuset sto ferdig i 1973.

Fra: engasjert
Publisert: 09.12.2010

Kommentarer:
Er det en regel om plassfordelingen i bodene utenfor leilighetene? Jeg er eier av en 3 roms og har blitt tildelt plassen rett frem i boden. Den minste plassen...

Fra: lene marie
Publisert: 09.12.2010

Kommentarer:
Takk for festen!
I går inviterte styret til fest i sameiestua. Fellesnevneren for de inviterte er at de alle bidrar på ulikt vis i enten beredskapsgruppa, miljøgruppa, vingruppa, barne- og ungdomsgruppa, frivillighetsgruppa, trimgruppa eller tennisgruppa. Vi har et fantastisk bomiljø takket være at det er så mange som faktisk bryr seg om at alle skal ha det bra i terrassehuset vårt.

Festen var som vanlig festlig!! Har du lyst å bli med på neste fest så ikke nøl: for hver gruppe er det en kontaktperson som vil ta i mot deg med åpne armer - du har sikkert noe du kan bidra med!!

Fra: Nina
Publisert: 27.11.2010

Kommentarer:
Til Reidar: Først vil jeg understreke at jeg er helt enig i at Jan Arild gjør en kjempejobb. Hadde du lest hva jeg skrev har jeg heller aldri påstått noe annet. Det det må lov å stille spørsmål ved er tidspunktet. Du skriver at han møter opp til sin vanlige arbeidstid som starter 06.00. Hadde du lest enda nøyere hva jeg skrev startet "brøytingen" denne morgenen kl. 05.30. Med 2 cm.nysnø mener jeg det er totalt unødvendig å fyre opp traktoren kl.05.30 for så å holde det gående i nesten en time frem og tilbake. Hva med å starte 06.30? Det er tross alt ikke alle her i huset som føler behov for å sprette opp av bingen kl. 05.30 fordi en traktor gjør det umulig å sove. Det er min mening, så respekterer jeg selvsagt at du synes det er greit å bli vekket kl.05.30. Selv om det strengt tatt er så lite snø at "brøyting" er totalt unødvendig.

Fra: JRS
Publisert: 23.11.2010

Kommentarer:
Skulle merke sykler innen fristen, men fikk en sykkel i manko. Så har noen sett en 'Hard Rock' off road sølv m/orange skrift så er jeg takknemlig. Sykkelen var låst i DE og merket med leil. 85. En må jo ha nøkkel for å få tilgang til boden så det er rart at sykler forsvinner. Syklen var moden for service så tyven får være obs på dårlige bremser og skeive hjul. Merker meg også at noen blir irritert når en tar en plass de har benyttet i sykkelboden og så fjerner sykkelen og bytter med sin egen - men der er jo ingen faste plasser og ingen grunn til å flytte på sykler som står i stativ.

Fra: L.85E
Publisert: 20.11.2010

Kommentarer:
Kommentar til JRS. Vi har "verdens beste" snørydding og jeg synes det er synd at du stiller spørsmål rundt at det ryddes tidlig om morgenen. Jon Arild skal ha all honør for at han er pliktoppfyllende og sørger for at vi har ryddet kjøre- og gangveiene våre raskt etter snøfall. Han møter opp før sin normale arbeidstid som er fra kl 06:00 - 14:00. Bakken opp fra garasjen kan være vanskelig også når det kommer små mengder og særlig nå som temperaturene er rundt +/- 0. Stå på Jon Arild - de aller fleste setter pris på at du er tidlig på'n og sørger for at vi kommer på jobb uten problemer også på vinteren.

Fra: Reidar - C206
Publisert: 15.11.2010

Kommentarer:
Spørsmål til vaktmester: Det falt i natt (12.11.2010) en 2-3 cm. nysnø. Dette er ikke voldsomme mengder, og jeg lurer derfor på om det strengt tatt er nødvendig å sette i gang intens brøyting allerede kl. 05.30, slik det ble gjort i morges?

Fra: JRS
Publisert: 15.11.2010

Kommentarer:
Ang. mitt forrige innlegg om avtrekkshette. Sortimentet av ventilatorer uten motor (som er påkrevd i sameiet) er forholdsvis beskjedent, og de er dyrere enn vanlige kjøkkenvifter med motor. Endte opp med en modell fra www.rorosmetall.no. Villaservice AS som står nevnt på firmalisten på hjemmesiden her, kan ikke anbefales, da de ikke følger opp avtaler om å ringe tilbake igjen med tilbud, selv etter purringer.

Fra: Nytt kjøkken
Publisert: 10.11.2010

Kommentarer:
Skal ha ny avtrekkshette til kjøkkenet. Noen som har gode tips, merke, forhandler etc?
Har vært inne på firmalisten som ligger på nettsidene her, men trenger flere firmaer enn de som ligger der.

Takker!

Fra: Nytt kjøkken
Publisert: 09.11.2010

Kommentarer:
Kjære bilist. Igjen har noen rygget i stykker vår felles stolpe mellom 2 garasjer porter. Hvor vanskelig kan det være å rygge en bil. Man må vise hensyn og følge med når man kjører. Vår garasje er under B-blokken.

Fra: irritert garasjeeier
Publisert: 09.11.2010

Kommentarer:
Takk til styret med Bent i spissen for arbeidet som er gjort for at vi fortsatt har Grefsenterrasse barnehage med fortrinnsrett til sameiets barn. At vi nå har fått en tung og seriøs eier som har kompetanse på både barnehagedrift og barnepedagogikk, tjener både sameiet, barna og de ansatte på!

Fra: Nina
Publisert: 03.11.2010

Kommentarer:
Jeg håper at truende atferd med øks og skrutrekker mot sine naboer kvalifiserer til utkastelse fra sameiet........

Fra: Øksemotstander
Publisert: 01.11.2010

Kommentarer:
Takker styret for solid informasjon til oss beboere foran sameiemøtet, både når det gjelder barnehagen og oppussing. Håper på godt oppmøte!

Fra: bs
Publisert: 22.10.2010

Kommentarer:
Møt opp på Ekstraordinært sameiemøte på mandag kl 18.30! Den nye mulige eieren av barnehagen, Læringsverkstedet As, tilbyr IKKE tariffavtaler til de ansatte. Dette er alvorlig!

Fra: Anna Steen-Utheim
Publisert: 22.10.2010

Kommentarer:
Kommentarer til innkalling Ekstraordinært sameiermøte

Jeg er meget tilfreds med det engasjement sameierne har vist med sine kommentarer til den orientering om fornyelsen av inngangspartiene som jeg gav tidligere. Over 30 kommentarer og forslag ble registrert og er blitt oversendt til styret. Nå gjelder det å komme igang med fornyelsen!

Nå foreligger Innkalling til ekstraordinært sameiermøte og en langsiktig vedlikeholdsplan foreligger. Det er foreslått å øke fellesutgiftene pr måned ikke bare på grunn av inngangspartiene, men på grunn av hele vedlikeholdsplanen. Jeg har full forståelse for et slikt prinsipp. Jeg vurderer å stemme for dette til tross for at jeg selv har resurser nok til å akseptere en høyere totalkostnad ved at ekstra renter på nye lån vil måtte bli belastet våre fellesutgifter. Det koster å være fattig, sies det.

Jeg synes den måten styret definerer Vedlikeholdsoppgaver på er meget klar og grei
Nødvendig vedlikehold, Oppgradering og ENØK.

Det er klart at styret er ansvarlig for å definere NØDVENDIG VEDLIKEHOLD og ENØK. Det er rimelig å tro at det styret sameierne har valgt er godt kvalifisert til å legge premissene for de aktiviteter som hører inn under slike gjøremål. Gjennomføring av alle slike større vedlikehold blir fremlagt på de årlige sameiermøter.

Men når det gjelder OPPGRADERING bør sameierne ha et sterkt ord med i laget. Her bør ikke styret nødvendigvis ha det avgjørende ord når det gjelder prioritering.

Oppgradering av Inngangspartiene er definert som

Prioritet 2 kr 2.0 mil

Prioritet 4 kr 0,5 mil

Prioritet 5 kr 0,2 mil

Prioritet 7 kr 1,5 mil

Men det er ikke sagt noe om tidsrammen for når disse tiltak skal gjøres. Kan det være aktuelt at sameiermøtet får anledning til å stemme over fremdriftsplanen? Jeg forutsetter at Forslag nr 3 velges og at pengene blir tilgjengelig. Dersom det tas opp lån kan hele fornyelsesprosjektet bli et prioritert prosjekt dersom sameiemøtet bestemmer det! Og det kan bli gjennomført i 2011 dersom sameiermøtet pålegger styret dette!

Møt opp på sameiemøtet og si din mening!

Vennlig hilsen
Kjell Huslid

Fra: Kjell Huslid
Publisert: 21.10.2010

Kommentarer:
HEI DU SOM MATER SKJÆRENE. Vi som bor i nærhet er drittlei dette da vi plages med matrester som fuglene tar med seg videre og skitt. Dette har vi tatt opp tidligere og har nå prøvd alle mulige midler for å bli kvitt de store fuglene som er et problem på vår terrasse. Elsker fugler, men ikke dette. Hilsen en i A-blokken

Fra: A-blokken
Publisert: 21.10.2010

Kommentarer:
Det foregår for tiden utskiftning av vinduer i fellesareal. Våre teppebelagte gulv benyttes som arbeidsunderlag, uten at det legges ut beskyttelse for å fange opp smuss, sagspon og annen skitt fra arbeidene, og uten at det legges ut kryssfinerplater e.l. som vinduene kan trekkes på. Resultatet er tilskitning og slitasje av tepper, og gulv i heiser, og malingsstriper. Det normale idag, er å legge ut plastfolie og kraftigere beskyttelse der nødvendig. Det burde vært en selvfølge også i dette tilfellet.

Hvis Styret har godtatt at gulvene ikke tildekkes/beskyttes, synes jeg det er klanderverdig! Enkel støvsuging etterpå, evt. rens på firmaets bekostning, vil hjelpe noe. Men ikke for fjerning av malingsstriper. Og heller ikke mot slitasje og skader på tepper/etasjegulv. Vi bør i det minste PRØVE å holde en viss standard.

Fra: Kritisk sameier
Publisert: 18.10.2010

Kommentarer:
I det pågående arbeidet med å skifte vinduene i reposene i 4. etg. har det vært et par tilfeller nå, der det later til at de som utfører dette arbeidet ikke akkurat har sikkerheten til beboerne her langt frem i panna. Og da spesielt barna.

1) da de avsluttet arbeidet fredag lot de like greit vinduene stå åpen. Med barn som trafikkerer disse gangene er dette rett og slett livsfarlig, og når du i tillegg kan bruke disse ovnene under vinduene som klatrestativ er det ikke mange cm. opp til vinduene.

2) Kl. 16.10 i dag var det ikke en eneste arbeider å spore i gangen. I reposet mellom B/C står det da like greit en diger sag tilkoblet strøm. Midt på gulvet. Nå er ikke jeg ekspert på området, men jeg innbiller meg at det ikke skal så veldig mye til å få i gang denne. Og med mange knapper virker slikt som en magnet på små barn som ikke vet bedre.

Tror det er på tide at noen i Styret tar seg en prat med dette firmaet som utfører dette arbeidet og ber de sikre vesentlig bedre når de gir seg for dagen. FØR det skjer en ulykke.

Fra: Simonsen 236
Publisert: 16.10.2010

Kommentarer:
Er enig med "engasjert" - ta med inngang D/E i prosjektet! Skal man først sette igang, så ta også med dette inngangspartiet. Det trengs virkelig! Støtter forslaget om at kostnadene fordeles over tid - ikke engangsinnbetaling.

Fra: ir
Publisert: 12.10.2010

Kommentarer:
Synes de blå flisene er helt greie - og litt sløsing med penger om det skal pusses opp for å bytte til en annen farge. Sameiet har mange vedlikeholdspunkter og utifra det mener jeg oppussing av inngangspartiene må prioriteres i forhold til det - og utifra en total vedlikeholdsplan for SGT.

Fra: gh
Publisert: 12.10.2010

Kommentarer:
Veldig flott at inngangspartiene skal pusses opp - det trengs!
Er enig med de som mener kostnaden må fordeles over investeringens levetid - ikke dekkes ved engangsinnbetalinger.
La oss få bort de blå flisene. Personlig har jeg alltid tenkt at de hadde passet bedre på et offentlig toalett. La oss få hvite vegger og skiferliknende fliser - og for alle del: ta med inngang D/E i prosjektet!

Fra: engasjert
Publisert: 10.10.2010

Kommentarer:
Oppussing av inngangspartiene.

Jeg synes definitivt at inngangspartiene bør pusses opp. Jeg mener det eneste riktige er å fordele kostnaden over investeringens levetid (10 til 20 år), slik at det er hver seksjon, og ikke seksjonseier på investeringstidspunktet som belastes.

Fra: Arne Bech
Publisert: 06.10.2010

Kommentarer:
Inngangspartiet trenger nok fornyelse og sikres bedre, men forslaget om at det skal dekkes som et prosjekt der hver leilighet blir belastet et gitt beløp synes jeg ikke er så bra. Ved oppussing av vestfasaden der en ikke hadde noe opparbeidet vedlikeholdsfond ble det jo også besluttet å bygge opp et slikt fond.
Noen klarer fint en sånn ekstrautgift, for andre blir sånne engangbeløp en betydelig ekstrautgift - da syns jeg det er mere riktig at det bygges opp vedlikeholdsfond etter planlagt vedlikehold i prioritert rekkefølge - for meg høres dette mere riktig ut også at utgiftene følger seksjonen over tid og ikke hele beløpet belastes den eier som bor der på aktuelt tidspunkt.

Fra: gh
Publisert: 05.10.2010

Kommentarer:
Fornyelse av inngangspartiene

Jeg har tidligere - under terrassetanker - den 13. september kommentert at oppussing av inngangspartiene bør ha høy prioritet. Jeg oppfordret sameierne om å engasjere seg i hva fornyelsen av inngangspartiene burde omfatte. Det var styrets intensjon å fremlegge forslag i god tid før mandag 11. oktober da det skulle avholdes et ekstraordinært sameiemøte for å godkjenne en fremdriftsplan og økonomiplan for bl.a. fornyelse av inngangspartiene. Styrets forslag er blitt utsatt og det er ukjent hvor omfattende fornyelsen vil bli og når den kan utføres.

Mens jeg var i styret arbeidet jeg med dette prosjektet en stund og første fase (nye postkasser) er nå på plass. Flere sameiere spør meg; hva skal nå skje? Her er en liten orientering.

Hele fornyelsen kan sees på som enten et ekstraordinært vedlikeholdsarbeide eller som et isolert oppussingsprosjekt som konkurrerer om penger med alle de øvrige vedlikeholdsarbeider (vinduer, traktor, asfaltering, sikringstavler, takdekke, etc ). Pengene må i alle fall kommer fra de samme kilder (alle seksjonseierne). Jeg liker å tro at dette fornyelsesprosjektet bør bli definert som en engangsforetakelse og at prosjektet blir velsignet med en ekstrabevilgning og ikke belastes de løpende vedlikeholdsutgifter. Normalt trenges ikke arkitektvurderinger for å understøtte styret i dets planlegging av vedlikeholdsgjøremål (nye vinduer, maling, skifte av gulvbelegg, etc). Styrets intensjon med å velge en arkitekt var nettopp å komme opp med ideer til å ombygge gjøre våre inngangspartier mer moderne og tiltalende enn det de nå er. Dette gjelder bl.a. nye fargesammensetninger, materiellvalg og ikke minst belysning. Hele prosjektet vil være en blanding av vanlig vedlikehold (som maling av tak, skifte av dører), modernisering (nye farger, glassinnfelte dører, anvisning, merking, gulvbelegg) og omlegging av sykkelparkeringen i sameiet.

Som kjent foreligger det et Skisseprosjekt fra et arkitektfirma (datert 22.01.10) som jeg har forelagt flere leverandører/enterprenører/håndtverkere med tanke på å kartlegge totalkostnaden av prosjektet.

Det foreligger prisoverslag på de aller fleste enkeltoppdrag og det gjenstår å kvalitetssikre både materiellvalg og diverse prisestimat. En helhets vurdering bør fastlegges og dokumenteres overfor sameierne.

Så en liten gjennomgang av foreslått vedlikehold/oppussing.

Kjelleretasje/garasje planet - fire innganger:
Slusen foran heisene.
Tak males hvitt.
De blå flisene på veggene bør fjernes og erstattes med lyse fliser (eller veggene males i en lys farge).
Noen av gulvflisen er skadet og bør erstattes. Det er antagelig ikke nødvendig med frostsikre fliser i dette rom.
Ny belysning settes opp.
De to ståldørene til dette rom bør erstattes med nye dører med glassinnfatning.
Ny belysning monteres.

Inngangen med navntavle og døråpner
De mursteinlignende vegger erstattes med frostsikre fliser i lys farge (eller lys skifer) Gulvet hugges opp og det legges nye frostsikre gulvfliser eller stenheller.
Ny belysning monteres.

1.etasje med nye postkasser
Det snakkes mye om å fjerne alle de blå flisene på veggene og erstatte disse med enten nye fliser fra gulv til tak eller male alle veggene med lys farge. Mitt forslag er å beholde de blå flisene (foreløpig) og male veggene hvit (over postkassene) Takene males hvitt.
Gulvflisene kan beholdes som de er.
Alle dører bør skiftes.
Ny belysning monteres.

2.etasje mot øst.
Den blå ståldøren inn mot trappehuset skiftes ut med ny ståldør med glassinnfatning.
Rommet bør pusses opp med ny lys maling på vegger og tak
Alle dører bør skiftes.
Ny belysning monteres.
En baldakin av stål og glass over utgangsdøren.

Jeg har ikke inkludert oppussing av 1.etasje i ED inngangen. Den var heller ikke inkludert i arkitektens skisseprosjekt. Dette partiet bør også få en oppussing; for eksempel at en erstatter det blå gulvteppe med gulvfliser.

Fornyelsen inkluderer en ny fargesetning av inngangspartiene. Inngangsportalene skal ha forskjellig farge for at gjester skal lettere finne frem til sameiets hovedinnganger. Det vil bli tatt hensyn til svaksynte ved valg av farger og kombinasjoner av farger.

Skisseprosjektet fra arkitektfirmaet inkluderer også andre detaljer som jeg ikke har inkludert i denne korte redegjørelse. Arkitektfirmaet presenterer også et spektakulært sykkelparkeringsprosjekt der de nåværende sykkelbodene reduseres i størrelse og gjør det således mulig å etablere en gangvei under tak fra parkeringsplassen og frem til inngangsdøren. Dette ville skille søppelkjøring fra vanlig gangtrafikk og vil være en vesentlig forbedring av besøksinntrykket når gjester besøker Sameiet Grefsen Terrassehus. Et slikt prosjekt vil fort komme på nærmere en million kroner.

Jeg ser gjerne at hele fornyelsesprosjektet blir definert som ett prosjekt og at prosjektet finansieres ved en engangsinnbetaling. Dersom totalkostnaden blir kr 3 million må hver seksjonseier betale inn et beløp i henhold til sameiebrøken.

Dette blir
Type 1 seksjon kr 5540
Type 2 seksjon kr 9913
Type 3a seksjon kr 8571
Type 3b seksjon kr 6997
Type 4a seksjon kr 4198
Type 4 seksjon kr 3499
Type 5 seksjon kr 12158
Nordhagan kr 157422

Til slutt; jeg tror at alle sameiere er enig i at fornyelsesprosjektet bør gjennomføres. Spørsmålet er; hvor omfattende bør det være, når skal det gjøres og hvorledes bør det finansieres. Jeg foreslår at fornyelsen blir meget synlig, at fornyelsen gjøres nå (og ikke over mange år) og at sameierne får valget mellom en rask engangsinnbetaling eller innbetaling over flere år (vedlikeholdsbudsjettet).

Alt dette og sikkert mye mer vil bli presentert av styret i god tid før sameiemøtet. Møt opp på møtet og delta i valg av fornyelsesomfang. Siden jeg antagelig vil være bortreist når de store avgjørelser tas på sameiemøtet ønsker jeg alle et godt valg som politikerne ville si.

Vennlig hilsen
Kjell Huslid
Seksjon 184

Fra: Kjell Huslid
Publisert: 03.10.2010

Kommentarer:
Kasting av sigarettsneiper: kan du/dere som kaster sigarettsneiper vennligst slutte å kaste sigarettsneipene fra terrassen - eller gå til innkjøp av askebeger? Sneipene du/dere kaster havner nemlig nede på min terrasse. Ta litt hensyn til dine naboer!

Fra: D-blokka
Publisert: 03.10.2010

Kommentarer:
Jeg er veldig, veldig, veldig spent på hva Klausen mener er "fornuftige tanker" hos Rønneberg? Kunne du vennligst utdype dette, Klausen?

Fra: spent
Publisert: 28.09.2010

Kommentarer:
Ja det er fint med terrassetanker - og det må være rom for både fornøyde og misfornøyde, men når inleggene blir av en art der en angriper personer og tydelig ønsker å være provoserende bør man som jeg tidligere har kommentert ta frem 'redaktøransvaret' og luke det bort.
Jeg er ganske lei negative ladet innlegg nå, så da får jeg nok bare ta meg en lesepause - for jeg har vært fast leser av terrasse-tanker siden de startet og syns ikke akkurat det går i rett retning.
Lykke til videre.

Fra: gh
Publisert: 28.09.2010

Kommentarer:
Er langtfra enig med Rønneberg i alt han skriver, men han har også en del fornuftige tanker. Uansett, "ekte terrasse-tanker" trenger vel ikke nødvendigvis å være skrevet av fornøyde beboere, slik det later til at siste meningsytrer tror. Skal vi ha et forum som utelukkende skal benyttes av "fornøyde beboere" som skal spre hvor fantastisk alt er i og rundt sameiet kan vi like greit legge ned hele greia. Det må være rom for både positive og negative innlegg, og dersom dere er lei av det Rønneberg skriver - la være å lese, og ikke minst, la være å svare.

Fra: Klausen
Publisert: 28.09.2010

Kommentarer:
Kjære Rønneberg
Vi har nå lest dine meninger i mange uker og har skjønt hva du mener. Nok er nok.
Nå hadde det vært godt med en pause og la alle oss fornøyde beboere slippe til med ekte terrasse-tanker.

Fra: Kikki
Publisert: 26.09.2010

Kommentarer:
Til noen som beskjedent underskriver med "bs", men som har en litt annen fremførelse i sitt skriv fra i går 19. sept. og som med all tydelighet er stilet til undertegnede.

Jeg kan selv ha en ganske direkte måte å spørre på, og bruker oppfølgingsspørsmål noen kanskje kan finne krasse når jeg får unnvikende svar. Konklusjonene ser det derimot ut til å være deg som står for, og med ord jeg ikke har anvendt meg av, og med et innhold som til sammenligning får mine skriv til å blekne. Det tar jeg med stor ro som det heter. Som bekjent leser også fanden bibelen og å omvende menighet har jeg aldri tatt mål av meg til. Jeg kan ikke ta ansvar for andres slutninger og konklusjoner, men henviser gjerne til mine innlegg 14/6, 10/7, 16/8, så man kan lese selv.

Det vil man nok eventuelt gjøre også i Talefoten og Aftenposten slik du frykter, men formodentlig med en noe større distanse enn det du gjør. Så henviser du meg til årsmøtene for å fremme kritikk. Da ber jeg deg om å lese innleggene mine en gang til.

For første gang har jeg også benyttet de 4 oppslagstavlene våre til mitt innlegg som ble tatt inn 11.sept. (sendt 29.aug.). Det er blitt så populært at det til og med er noen som tar det med seg når de går. Det er jo ikke alle som er tilkoblet internett enda, men det er nok en fordel å ha hjemmesiden vår i tillegg. .............Ellers vil jeg bare si stakkars styret. Jeg er glad jeg ikke har tilhengere jeg.

Fra: A.T.K.Rønneberg
Publisert: 22.09.2010

Kommentarer:
Terrasse-tanker er et bra tilbud, men den egner seg ikke for personangrep og beskyldninger. Foreslår at webredaktøren fjerner/modererer denne type innlegg - det er vel ingen regel som sier at alt skal være fritt på et diskusjonforum på nettet. De som har styresaker har tilgjengelig kontaktinforasjon til styret på hjemmesiden. Klarer heller ikke å se noe annet enn at styret gjør en bra jobb. Fint at styret sørget for måling av leilighetene selv om de krympet.

Fra: gh/E
Publisert: 20.09.2010

Kommentarer:
Jeg støtter fullt ut innlegget fra BS som reagerer på Rønnebergs angrep på styret i SGT. - Styret i SGT handler profesjonelt og yter en stor service overfor oss beboere. - Som et eksempel på sistnevnte har styret nettopp oppmålt de ulike leilighetstypene i sameiet til bruk for den nye skattetakseringen av leilighetene, og styret har ikke kun oppmålt leilighetstypene, men har også lagt en kopi av resultatene av oppmålingene i postkassene våre.

Fra: Mona Majgaard
Publisert: 19.09.2010

Kommentarer:
Kommet hjem fra et lengre fravær er det med stigende undring jeg leser Rønnebergs stadig nye innlegg der han insinuerer at medlemmer i dagens og tidligere styrer har bevilget seg penger, opptrådt fordekt og korrupt og manipulerende. Rønneberg insinuerer også at styrer bruker konsulenter for å skjule dette. Beskyldningene er svært grove, men på ingen måte dokumentert.

I tillegg svarer styrets leder Ståhlbrand helt adekvat og skikkelig på Rønnebergs påstand om korrupsjon (gjengitt nederst i Rønnebergs innlegg 10. juli), ved å vise til sameiemøtets behandling av sak om oppussing av vestfasaden på sameiemøtet i 2007. Saken skulle derfor være ute av verden. Men ikke for Rønneberg.

Verken regnskapsfører eller revisor har på noe årsmøte jeg har vært til stede på hatt bemerkninger eller kritikk mot dagens styre og tidligere styrer som på noen måte sammenfaller med insinuasjonene fra Rønneberg.

En ting er at Rønneberg fremsetter svært ubehagelige og ikke-dokumenterte beskyldninger mot navngitte personer i all offentlighet. Plutselig står det vel om Rønnebergs beskyldninger i Aftenposten eller Talefoten også? Da har vi det gående!

Det skal sannelig ikke bli lett for valgkomiteen å finne kandidater som er villig til å bruke av sin fritid til å tåle slike beskyldninger, når vi vet hvordan valgkomiteen har slitt med å finne styrekandidater de siste årene.

Rønneberg forsøpler hele hjemmesiden vår. Det er synd og skam, så lenge vi har verdens beste hjemmeside. Enten må Rønneberg slutte med tøvet sitt, eller så må styret ta slike innlegg internt, og ikke legge ut alt søppel på hjemmesiden. Det er ille at omverden kan få inntrykk av at sameiet vårt er vanstyrt og korrupt, når det i virkeligheten er helt motsatt.

Kjære Rønneberg. Bruk årsmøtene. Det er et ekstraordinært årsmøte allerede i oktober i år til å fremme din kritikk. Ikke ødelegg hjemmesiden vår med beskyldninger du til nå ikke har hatt fnugg av belegg for.

Fra: bs
Publisert: 19.09.2010

Kommentarer:
Ref. innlegg:
" . . . Husk at max tillatt hastighet i garasjeanlegget er 15 km/t . . . "

Eksisterende oppmerking av fartsgrensen er nesten umulig å lese. Foreslår en "oppfrisking" her.

Fra: BRB
Publisert: 17.09.2010

Kommentarer:
Tusen takk Kjell for et informativt innlegg om hvordan styret arbeider!
Din redegjørelse tydeliggjør at styret følger gode rutiner på vegne av sameiets interesser.

Fra: Nina
Publisert: 16.09.2010

Kommentarer:
Automatiske garasjedører! Jeg ber alle med elektriske garasjeportåpnere om IKKE å åpne døren før man ser om det står noe foran døren. I vårt relativt trange garasjeanlegg må man nødvendigvis (hvis man ikke har elektrisk åpning!) stå foran noen andres garasjeport mens man åpner sin egen garasjeport. Derfor: har du fjernstyrt garasjeport: ikke trykk på knappen før du ser at det er klart!

Fra: "glad i bilen min"
Publisert: 15.09.2010

Kommentarer:
A.T.K. Rønneberg spør i sin kommentar datert 11.september 2010 om noen i sameiet som har kjennskap til vedtaket om nye postkasser. HVEM har tatt avgjørelse og NÅR?

Jeg var styremedlem når denne saken ble behandlet i styret og kan gi følgende informasjon:

I 2009 innhentet styret tilbud fra to arkitektfirma på oppgradering av våre inngangspartier. Kontrakt ble inngått 7.mai 2009 med arkitektfirma Hille-Melbye. På styremøte den 27.mai 2009 ble det bekreftet at firmaet Hille-Melbye var valgt til å utføre en studie. Skisseforslaget til prosjekt skulle være ferdig om høsten 2009. Et utkast til skisseprosjekt OPPUSSING AV INNGANGSPARTIER ble presentert for hele sameiet på et beboermøte den 22.oktober 2009. Noen få tilbakemeldinger ble gitt til firmaet og det endelige dokument fra Hille-Melbye Arkitekter AS er datert 12.januar 2010.

Styremøtet den 17.mars 2010 vurderte skisseprosjektet og vedtok at skisseprosjektet skulle legges til grunn for det videre arbeide med inngangspartiene. Styret kom ganske snart til den konklusjon at montering av nye postkasser burde ha høyest prioritet da det hadde vært flere klager på de gamle postkassene. Arkitektfirmaet anbefalte postkasser etter Postvesenets spesifikasjoner og fra firmaet Skauan+Gilbert AS og det ble innhentet tilbud. Styrets vurdering var at et konkurrerende firma burde også kontaktes og det ble innhentet tilbud fra firmaet Stansefabrikken. Tilbudene ble sammenlignet og vurdert opp mot hverandre og Stansefabrikkens tilbud viste seg å være vesentlig dyrere når montering var inkludert. På styremøte den 22.april 2009 ble det vedtatt å gå for den type postkasser som nå er montert.

På det ordinære sameiemøtet den 28. april ble skisseprosjekt OPPUSSING AV INNGANGSPARTIER omtalt (se innkallingen side 30). I budsjettet for 2010 ble det bl.a. foreslått å bruke inntil kr 500.000 for nye postkasser. Budsjettet for 2010 ble godtatt.
Den 11.mai ble kontrakt med Skauan + Gilbert underskrevet av styreleder i Sameiet Grefsen Terrassehus.

I min tid som styremedlem (i 18 år) har det alltid vært diskusjon om prioritering og valg av aktiviteter som styret må engasjeres i. Når det gjelder bruk av sameiets økonomiske midler har det alltid blitt innhentet konkurrerende tilbud for å utføre vedlikeholdsoppdrag og når nye installasjoner skulle utføres.

Så kan en spørre: Har styret informert godt nok når det gjelder valg av postkasser? Hvor mye bør sameierne være direkte involvert i valg av vedlikeholdsobjekter og andre oppgaver for sameiet? Burde det arrangeres beboermøter oftere?

Rønneberg sier også i sin siste kommentar. Hadde vi bare merket oss hans (styreleder) kloke ord og fått inn i vedtektene våre så noen kunne tatt fra ham ordførerklubben. Slik kan vi ikke fortsette å ha det.

I denne forbindelse henviser jeg til de Etiske retningslinjer for styre- og komitearbeide i Sameiet Grefsen Terrassehus som finnes i SAMEIEBOKEN. Jeg oppfordrer alle sameiere til å friske opp sine kunnskaper om Sameiet ved å studere Sameieboka. Dersom sameiere finner det ønskelig å oppdatere punkter kan slike endringer fremsettes for ordinære sameiemøte for godkjennelse.

Vennlig hilsen
Kjell Huslid
Seksjon 184

Fra: Kjell Huslid
Publisert: 14.09.2010

Kommentarer:
I ditt siste innlegg er jeg faktisk enig med deg i to ting, A.K.T Rønneberg!!

1. Svært ofte er det uheldig at ordstyrer og styreleder er samme person. Det hindrer nemlig styreleder å bli en del av en god diskusjon. Men - på den andre siden så er det årsmøtet som har ansvaret for å velge ordstyrer - og i de årene jeg har vært en del av sameiet vårt har det ikke akkurat vært kø verken til å bli ordstyrer eller styreleder.

2. Å bruke 3-4 mnd å få ut et møtereferat er i drøyeste laget. Men selve referatet er det slik jeg leser det ingen formelle feil ved.

Skrivesperre lider jeg ikke av - men nå synes jeg at vi istedet kan møtes på årsmøtet og diskutere der istedet for på hjemmesiden vår. Det er mer konstruktivt - for alle!!

Fra: Nina
Publisert: 13.09.2010

Kommentarer:
Prioritering: oppussing av inngangspartiene og utskifting av vinduer

Jeg er kjent med at styret i tiden 23/24 september skal ferdigstille en vedlikeholdsplan for sameiet og at den 11. oktober skal det avholdes et ekstraordinært sameiemøte for å få godkjent planen og bevilget penger for gjennomføring av planen. Jeg er også kjent med det forslag til fornyelsesplan av inngangspartiet som arkitektfirmaet Hille-Melbye har utarbeidet for styret. Første skritt for å realisere fornyelsen er postkassene som er kommet på plass.

I løpet av et par måneder blir nå reposene rehabilitert med nye vinduer.

Det ligger nå i luften at det planlegges å gjennomføre deler eller hele den fornyelsesplanen som styret har til vurdering. Det er pengesekken som vil være styrende for hvor raskt fornyelsen vil bli gjennomført og hvor mye av planen blir gjennomført. Pengesekken vil også være avgjørende for hvor mye annet vedlikehold kan gjøres i inneværende år og i 2011.

Hensikten med denne kommentar er å bevisstgjøre sameierne på at - styret som er premissleverandør til sameierne - vil utarbeide forslag som det skal stemmes over. Jeg vet ikke om det blir ett eller flere forslag som det skal stemmes over dette blir kjent når innkallingen foreligger. Det er lovet at denne skal foreligge i god tid før selve sameiemøtet, men det kan ikke bli mye mer enn en uke å studere forslagene på.

Hva mener så jeg bør få prioritet i inneværende år og i 2011?

I lys av det faktum at alle vinduer i reposene blir skiftet ut nå i høst, bør også alle vinduer i korridorene skiftes ut i det kommende år. Det er nå også flere sameiere som skifter sine vinduer i østfasaden og alle de nye vinduer får hvit farge. Dette fører videre til det faktum at alle vinduer i østfasaden må etter hvert bli oppgradert til hvitmalte vinduer.

Med samme høye prioritet mener jeg at inngangspartiene på garasjeplan bør oppgraderes - stort sett - etter de retningslinjer som er gitt i arkitektens fornyelsesforslag.

Jeg oppfordrer sameierne om å engasjere seg i disse vurderinger - gjerne før dagen da det skal stemmes på ekstraordinære sameiemøte.

Vennlig hilsen
Kjell Huslid
Seksjon 184

Fra: Kjell Huslid
Publisert: 13.09.2010

Kommentarer:
TIL STYRET OG SAMEIERNE........Så er den kommet.
Protokollen for årsmøtet 28. april. En gang i løpet av forrige helg må noen ha puttet den i postkassene. Et syltynt A4-ark med skrift på begge sider, og med en tydelig hesteeim av langt nyere dato. Det står ingenting der.
Formaliteter og akklamasjoner. De har til og med fått noen til å skrive under. Med maskinskrift. Jeg vil se originalen. Og jeg vil også vite hvorfor det har tatt nesten 4mnd. å tilgjengeliggjøre den. (Protokollen er i prinsippet ferdig og underskrevet det øyeblikk møtet er over.).......Kanskje i påvente av de nye postkassene? ---Står ingenting i protokollen om postkasser Nina. -- Noen i sameiet som har kjennskap til vedtak om nye postkasser? --- Styret kan selv få lov til å lime opp nye fliser på gipsplatene som dekker over de gamle postkassehullene, på dugnad og egen regning, for slik selv å ta ansvar for egne handlinger. ..... HVEM har tatt avgjørelsen og NÅR.?.......

Forslaget mitt? - å ja, det ja. Styret hadde jo tatt seg den frihet å omformulere det til en negasjon av mitt eget. (Manipuleringsgevinsten er antagelig at ved å stemme ja så ville mitt forslag blitt nedstemt, og man vil jo helst være positiv å stemme ja. Bare spør Nina.) - Om styrets negasjon av mitt forslag står bare: "Vedtak: Vedtatt."......Så demokratisk Nina. Så rart at jeg ikke ber deg pent om muligheten for kanskje å få lov til å være med i styret og lære disse menneskene bedre å kjenne. Nå mister du vel kanskje helt munn og mæle. Bare du ikke får skrivesperre i tillegg. Sånn som styret. Det er kanskje smittsomt. Jeg kjenner selv at jeg er blitt litt mer stakkato i formen.

EN ting er vesentlig i skrivet, nemlig hvem som holdt i ordstyrerklubben da forslaget mitt antagelig bare ble klubbet vekk.- -Og det har de klart å tåkelegge gjennom å sjonglere med 2 ord. -Referent var Dag Stian Bakken fra styrets innleide forretninsfører gjennom mange år OBOS Eiendomsforvaltning:
"1. Valg av ordstyrer. Som møteleder ble foreslått Per Eric Ståhlbrand.
Vedtak: Valgt ." Det er ikke samme ting, og det bør i alle fall ikke være samme person! ......Det vet styreleder Ståhlbrand. Han må likevel antas å ha grepet tømmene. Ingen stoppet ham. I sitt lyseste øyeblikk så langt skriver han for 2 1/2 år siden i sin krangel med OBOS: "Styret i Sameiet Grefsen Terrassehus har ingen - og skal heller ikke ha noen innflytelse på sameiermøtet. Styret legger imidlertid premissene for møtet ved å fremme forslag til dagsorden og presenterer de dokumenter som skal behandles på møtet."

Hadde vi bare merket oss hans kloke ord og fått dem inn i vedtektene våre! - så noen kunne tatt fra ham ordførerklubben. - Slik kan vi ikke fortsette å ha det. Jeg viser også til mine 3 første innlegg her: 14/6, 10/7, 16/8.

Fra: A.T.K.Rønneberg
Publisert: 11.09.2010

Kommentarer:
Knyttneve-målingen er tenkt for "gammeldagse" tv'er i 4:3-format og med dårlig oppløsning, så det er nok ikke noen god metode for å beregne størrelsen på flatskjermer i 16:9-format.

Forholdet mellom skjermens størrelse og avstanden fra skjermen til godstolen bør være omtrent 1:3. Dvs. at du bør sitte ca 3 meter fra en 42 tommers flatskjerm og ca 3,5 meter fra en 47 tommers skjerm for å få maksimalt utbytte av tv-tittingen.

Fra: nabo
Publisert: 30.08.2010

Kommentarer:
Fikk et tips engang angående størrelse på tv skjerm.
Når du sitter i soffaen skal du rette hånden forran deg på strak arm og knytte neven.

Lukk igjen det ene øyet, og sikt med neven mot skjermen.
Hvis knyttneven dekker skjermen akkurat. Sitter du på passende lengde og har en passende størrelse på tven din.
Hvis knyttneven dekker skjermen og vel så det, har du en liten tv/sitter for langt unna.
Hvis knyttneven din dekker kun en brøkdel av skjermen, er den en anelse for stor/eller sitter for nærme, (du vil måtte flytte blikket inne i tvskjermen for å få med deg alle bevegelsene/detaljene)

Så, det pleier jeg å gjøre, måler sånn ca opp hvor tv'en skal stå i forhold til soffaen. Går rundt i butikken og knytter neven til tv'ene på passende lengde som jeg skal ha i stua, (kanskje jeg ser litt rar ut når jeg gjør dette i butikken, men shit au). Når jeg finner en TV som dekker knyttneven min akkurat, så vet jeg at jeg har størrelsen inne:)

Fra: Dagfinn
Publisert: 29.08.2010

Kommentarer:
Jeg ser også på flatskjerm, men har vel havnet på at 37 tommer vil være passende hvis TVet ikke skal bli for dominerende. - Noen synspunkter på dette?

Fra: Mona
Publisert: 27.08.2010

Kommentarer:
Noen som har tips for passende størrelse på flatskjerm TV for leilighetene i SGT? 46 tommer?

Fra: TV titter
Publisert: 27.08.2010

Kommentarer:
Noen har i helgen sett grunn til å strø alle mine døpenavn utover hjemmesiden vår, (det er helt unødvendig da det bare finnes en A.T.K. Rønneberg), men selv søkt tilflukt bak bokstavkrummelurene ArneMB.

Innlegget bærer et visst preg av gruppearbeid, og jeg observerer at noen ikke kunne dy seg for å trykke på "send"- knappen kl.04.00 om natten. Ved å vente til søndag morgen, antagelig et stykke ut på dagen, så hadde kanskje innlegget falt bort. Jeg registrerer de gode råd. La meg likevel generelt si at jeg ikke kan ta ansvar for andres tolkninger av mine skriv, men henviser gjerne nysgjerrige til mine innlegg 14/6, 10/7 og 16/8. De krever nok litt mer tid enn de fleste innleggene på denne siden men da kan man jo reflektere litt selv også............... Underlig hvilket mot folk får natt til søndag.
I dag er det mandag. Skål da dere!

Fra: A.T.K.Rønneberg
Publisert: 23.08.2010

Kommentarer:
Til Asbjørn Tørres Kulseng Rønneberg, selvtitulert fotsoldat og hybeleier.

Du er åpenbart en skrivefør herre, med et dyptpløyende engasjement for sameiet. Slik jeg tolker dine hittil publiserte innlegg i dette forum, besitter du kunnskap om at nåværende og/eller tidligere styremedlemmer har handlet i strid med "Lov om sameie" og/eller sameiets vedtekter.

Jeg mener tiden er kommet for at du tar saken videre, i form av at du initierer et ekstraordinært sameiemøte (se "Lov om sameie" for krav og fremgangsmåte). Din kjennskap til "ulumskhetene" i styret forplikter overfor oss andre sameiere, som ikke har den kunnskapen som du innehar.

Fra: ArneMB
Publisert: 22.08.2010

Kommentarer:
Mister nesten munn og mæle når du insinuerer at jeg bruker hjemmesiden vår på oppdrag fra styret. Derimot gjentar jeg gjerne følgende: Siden du anser at du har en kompetanse som idag ikke er i styret så bør du melde deg for valgkomiteen istedet for å bruke hjemmesiden til din vrede over tidligere og nåværende styre i sameiet! Dessuten: det er på årsmøtet du har anledning til diskutere essensielle saker for sameiet - det forutsetter selvsagt at du er tilstede...

Fra: Nina
Publisert: 18.08.2010

Kommentarer:
TIL STYRET: Angående "Nina", manglende protokoll for årsmøtet 28. apr. 2010, styrets over 3 og 1/2 mnd. lange brudd på Eierseksjonsloven, de nye postkassene, og den utskilte store tomten vår bak blokkene D og E.

Med henvisning til mitt 1. innlegg i Terrasse-tanker 14. juni og mitt "maratoninnlegg" 10. juli.

Det er noen som kaller seg "Nina"; et slags Hjemmesidepoliti man tydeligvis ikke slipper unna. Hun er høyt og lavt og deler ut karakteristikker til dem som har innlegg, så jeg koster på meg det samme. 21. juli ser jeg hun har satt seg igjen. Det kan virke som om hun har bakgrunn i PR.-virksomhet eller lignende; kanskje hun har et oppdrag? Det er tydeligvis de snille positive, og så er det de slemme negative, sånne som meg. Enkel logikk for en enkel sjel. En pølse i grillsesongen?

Så til noe adskillig mer alvorlig. Etter 3 og 1/2 mnd. har styret i strid med Eierseksjonsloven fremdeles ikke klart å fremlegge protokoll for årsmøtet 28. april. Det samme inntraff riktignok for 2 år siden da styret forsøkte å pålegge sin innleide forretningsfører OBOS Forvaltning å "rette" protokollen i ettertid, også dette i strid med Norsk Lov. Kravet ble ikke etterkommet. Da jeg hadde mitt første og eneste forslag inne til avstemning nå på årsmøtet, er jeg henvist til å spekulere på hva som kan ha foregått. Det var et skriftlig forslag, med skriftlig krav om skriftlig avstemning. I korthet gikk forslaget ut på å pålegge styret å gjøre rede for seg her på hjemmesiden vår. I følge styret skal jeg være alene om å se behovet for dette: "Forslaget fikk 0 stemmer"
Det jeg har hørt fra folk som var tilstede på det dårlig besøkte årsmøtet, så var det hele avviklet på rekordtid, og med hensyn til behandlingen av mitt forslag så var det delt ut lapper til å skrive på, men det hadde ikke vært noen avstemning i det hele tatt!! Man hadde likevel tatt seg tid til å bebreide forslagstiller for ikke å være tistede, hvilket er både forfeilet og upassende av mange grunner, da f.eks. rundt 1/4 av sameierne bor andre steder og selvfølgelig skal ha anledning til å fremme forslag som alle andre. Selv har jeg bare vært på 2-3 sameiermøter og det var nok, selv om det er en del år siden nå. Jeg hadde argumentert for mitt forslag i innkallingen, og der hadde også styret kommet med sine motargumenter. De ble akkurat så ubehjelpelige som forutsagt av meg samme sted. (se mitt innlegg her 10. juli.)

Dette gjør at jeg ikke lenger kan se bort fra at styret i tillegg har hatt mave til å improvisere et nytt forslag som ikke var nevnt i innkallingen og som det heller ikke ble oppfattet at det ble stemt over, nemlig nye postkasser, med de implikasjoner dette nå har ført med seg. (se mitt innlegg her 14. juni.) Våre blå opprinnelige veggfliser er nå oppnådd såpass raserte, at millionrullingen vanskelig lar seg stoppe, under påskudd av vedlikehold. De nye postkassene er bare litt større, tilnærmet montert og det er utdeling av nye postnøkler. Det blir mest en symbolhandling, når man like gjerne kan stikke hånden rett inn gjennom de sjenerøse lukene, også naboens, for dem som skulle ønske det. Styret har neppe evnen til å gå av selv. De ser ut til å mangle programvaren.- - Og det gjør nok ikke saken enklere at det er en skarve hybeleier og falmet fotsoldat som har grepet fatt i tingene. Årets sameiermøte bør stå som et eksempel til skrekk og advarsel.

Det virkelig store spøkelset er 100 til 200(?)-millionerstomten vår bak D og E-blokkene. Selv var jeg ikke engasjert i saken, men iakttok en lite betryggende håndtering fra styrets side da tomtens fremtid ble stemt over for noen år siden. Vi har ikke på noe vis tilpasset våre vedtekter og styresett for den situasjonen som da vil oppstå. Denne tomten, som er vårt "Oljefond", vil noen ganske sikkert se seg tjent med at blir belånt for å kunne pynte oss med lånte fjær og annet fasademakeri. Det kan da fort oppstå "Greske tilstander", og bli fremmet fristende forslag/tilbud om salg av tomten. Folk gjør som bekjent hva som helst for penger, - ikke minst de som er vant til å bruke dem,- egne eller andres. Sameiet vårt funksjonerer pr. i dag ikke slik at vi vil kunne håndtere en sånn situasjon. De involverte kreftene i en slik prosess vil være så sterke, og ikke minst uoversiktlige, at S.G.T. vil kunne påføres alvorlig skade for lang tid fremover. Husk gårdsfesten på Kjells Aveny fredag. Skål da dere!

Grefsen 16. aug. 2010 A.T.K.Rønneberg

Fra: A.T.K.Rønneberg
Publisert: 16.08.2010

Kommentarer:
Innspill fra en som har fulgt styrets arbeid i SGT gjennom mange år, en kan være uenig eller enig med styre - men de legger ned mye og grundig arbeid på mange områder til felles nytte for sameiet. Egentlig er det utrolig enkelt å være sur, negativ - det er bare å slenge ut noen ord om hva som er gale - å gjøre noe krever innstats og mot over lenger tid. Imidlertid er verden sånn at om du virkelig vil endre noe - da må du vinne tilhengere og jobbe for saken - å slenge ut løse påstander i et forum som dette og tro og at en blir hørt er skivebom. Takk til alle som jobber frivillig i SGT til alles beste.

Fra: gh blokk E/sitter ikke i styret
Publisert: 25.07.2010

Kommentarer:
Kjære Rønneberg!
Istedet for å bruke plassen i "Terrasse-tanker" til å få styret til å gjøre rede for seg - kan du jo istedet formulere et konkret forslag som kan behandles på det ekstraordinære årsmøte som nå har fått en konkret dato. Da bør du også selv være tilstede! I tillegg er det jo en mulighet at istedet for å kritisere uhemmet melder deg for valgkomiteen i sameiet - må jo være langt bedre å arbeide konstruktivt for fellesskapet enn utelukkende komme med eder og galle...

Fra: Nina
Publisert: 21.07.2010

Kommentarer:
HVORDAN FÅ STYRET TIL Å GJØRE REDE FOR SEG?

Etter 16 år som seksjonseier i S.G.T. hadde undertegnede for første gang et forslag til avstemning på årsmøtet 28. apr. i år, og mitt første innlegg i Terrasse-tanker 14. juni. Begge deler kan se ut til å ha truffet ømme punkter. Jeg vil gjøre et forsøk på å vise prosessen som ledet frem til dette; så får vi se hvordan det går denne gangen:

TIL STYRET I GREFSEN TERRASSEHUS.

Angående stadige moderniseringsprosjekter i sameiet vårt.
I den sammenheng har jeg følgende spørsmål.

Jeg vil vite om styret bevilger eller har bevilget seg selv, eller deler av styret, ekstra penger eller godtgjørelse av noe slag, i forbindelse med pågående eller tidligere bygge/ombyggingsprosjekter, utover de gjeldende styrehonorarer.

I så fall vil jeg høre hvordan det er ført opp og betegnet i regnskapene. Vi har en stadig strøm av slike prosjekter, så det må være på sin plass å spørre.

For ordens skyld; det er styrets egen redegjørelse jeg ser frem til, ikke en eller annen innkjøpt utredning eller forretningsførersvar på sameiernes bekostning.

Grefsen 11. febr. 2010 (ca. kl. 21)

"Klare linjer".

SVAR FRA WEBREDAKTØR GJERDE (sendt 11. febr. 2010 kl. 22.07):

Kjære Asbjørn Rønneberg

Styret har aldri bevilget seg ekstrahonorar eller godtgjørelse av noe slag. ALT som styret får er synlig gjennom det styrehonorar som årsmøtet vedtar.

Jeg gjentar. VI HAR ALDRI TATT EN KRONE UTOVER DET. OG VIL ALDRI NOENSINNE GJØRE DET. ALDRI.

Jeg vet ikke hva som er bakgrunnen for at du får en slik mistanke. Det ville jo i så fall være synlig gjennom regnskapet som legges frem for årsmøtet - hvis vi tildelte oss selv ekstrakroner. Jeg antar at du har tilgang til sameiets regnskaper i de siste årene, slik alle har gjennom årsberetningene, og kan sjekke dette selv.

Så skriver du - og nå stusser jeg litt over tonen i innlegget ditt "det er styrets egen redegjørelse jeg ser frem til, ikke en eller annen innkjøpt utredning eller forretningsførersvar på sameiernes bekostning."

Hva er årsaken til at du tror vi ville ha kastet bort sameiets penger på dette? Antyder du at vi bevilger oss ekstrahonorar, og så forsøker å skjule det?

Jeg blir litt målløs av å få en slik mistanke rettet mot meg, og lurer nesten på om det er verdt å bruke så jævlig mange timer - på kveldstid og i helger på dette styrevervet i et sameie med inntil 1000 mennesker - som jeg faktisk gjør.

Så til slutt: Ønsker du å publisere dette innlegget, etter å ha fått denne informasjonen? Innlegg i Terrasse-tanker blir normalt ikke besvart av styret. Det er i utgangspunktet et dialogforum mellom beboerne.

Hvis du av en eller annen grunn ønsker å publisere det, så får du selvsagt det.

Eller er det kanskje en ide å ta dette opp på årsmøtet, slik at det kan besvares på en ordentlig måte?

Vh R. Gjerde

VS: SVAR FRA WEBREDAKTØR Gjerde (sendt: 16. febr. 2010 kl. 14.35)

Hei Rønneberg

Fint om du svarer oss. Vi skal ha styremøte onsdag, og vil ta opp saken der. Siden du har tatt det opp, må jeg sjekke om det er noen som tar betaling som vi andre ikke vet om.

Jeg lurer også på om du skal ha innlegget på trykk i den form det har.

Vh RG

TIL STYRET I GREFSEN TERRASSEHUS v/Gjerde, med referanse til hans skriv sendt meg 11. febr. 2010 kl. 22.07, som var en respons på min egen henvendelse til styret sendt ca. 1 time tidligere. Jeg går ut fra at både hans og mine 2 skriv blir gjort tilgjengelige for de øvrige styremedlemmer.

Jeg ville kanskje trodd du som journalist hadde klart å holde litt større distanse til saken. Hadde du tatt deg litt bedre tid på å respondere hadde du kanskje fått øye på at jeg egentlig ikke beskylder noen for noe som helst. Jeg spør. I stedet påtar du deg etter et år eller to i styret, og på strak arm, indignert å svare på vegne av flere styreveteraner. Man kan ikke tillate seg å være så hårsår og personlig når man sitter i et styre. Vi er ferdige med tenårene begge to. Du utbroderer mistenkeliggjøringen i mitt spørsmål, - og i så fall hva med din egen mistenkeliggjøring i svaret ditt?

Så henviser du til årsregnskapene for å søke svaret selv. Du vet akkurat like godt som meg at for eksempel en "konsulent" kan være absolutt hva som helst og hvem som helst. Det er ikke engang en beskyttet tittel. Jeg har ikke tenkt å revidere årevis med regnskaper. Selv myndighetene gjør ikke det. Regnskapsføring er lovpålagt, fordi all erfaring tilsier at det er tvingende nødvendig, men kontrollen er stikkprøvebasert og må nødvendigvis være det. Jeg foretrekker å gjøre det UHYRE meget enklere: Jeg spør. Det må et styre tåle, og i det ligger det i seg selv ingen anklage.

For å gjøre spørsmålet avgrenset, kort og konsist, unnlot jeg å blande inn om hvorvidt et styre burde gjøre noe sånt eller ikke. Man kan jo tenke seg at en styrerepresentant kanskje kunne være en vel så egnet for eksempel prosjektleder som en utenfra. Eller at en SÆRLIG innsats fra et styremedlem kanskje burde honoreres utover styrehonoraret. Jeg vil da bare at det skal gå tindrende klart frem, og spør derfor hvordan det "i så fall er ført opp og betegnet i regnskapene", for å ha "klare linjer".

Men hvis styret ved anledninger har benyttet seg selv som lønnet arbeidskraft uten å ta det opp å fremføre det på en skikkelig måte, synes jeg det ville være meget betenkelig og ha karakter av "selvbevilgning". Nå må du vel sies å ha besvart spørsmålet klart nok for egen del, og jeg har ingen grunn til å betvile svaret, og så er du elskverdig å bringe spørsmålet videre, for jeg ser det nå stunder mot bebudet styremøte 17. febr. Da protokollfører jo dere helt sikkert både spørsmål og svar når du refererer fra et forhåpentligvis fulltallig styre.

Det kan godt bli flere med lignende reaksjoner som R. Gjerde. Kanskje særlig i menighet som alltid vil omkranse et styre, og jeg har allerede i utgangspunktet innkalkulert en solid skitpakke, også av sosial karakter, - kanskje med islett av medynk? Belastningen ved å spørre tar jeg, og regner ikke med å bli populær på det.

Så henviser du til årsmøtet som en mulighet for å ta opp en slik sak. - Ikke lite av styrets aktivitet vitner om mangel på korrektiv og et forum til å formidle den! Da å henvise sameiere til en ÅRLIG mer offisiell fremlegging synes kanskje styret er tifredstillende. Det gjør ikke jeg, i et ofte overfylt lokale hvor ikke alle kan antas å høre like godt, hvor et større antall til enhver tid enten vil ut for å røke, hjem til sportsrevyen, er tissetrengte, - og jeg ønsker ikke forlenge listen. Teknikken er vel om ikke så lenge blitt billig nok til å formidle sameiemøter internt over nettet, inkludert avstemminger.

Så skriver du at Terrasse-tanker i utgangspunktet er et dialogforum mellom beboerne, og at styret normalt ikke besvarer innlegg. Skal Terrasse-tanker ha noen funksjon utover å formidle selvhyllest, god stemning, navlerusk eller kakeoppskrifter, så bør det vel tilføyes et tredje punkt i retningslinjene for bruken? - (Selv er jeg ikke tilkoblet internet ennå, så jeg er vel ikke så godt orientert om forhistorien, og for øvrig kan det nok fort gå noen dager før E-post blir sjekket.)
Stortinget har sin Spørretime, en gang i uken, og da har statsrådene å stille for å besvare korte presise spørsmål. Tenk hvordan regjeringen, en hvilken som helst regjering, ville "ta av" om de ikke hadde et kontinuerlig korrektiv fra opposisjonen til å gi dem bakkekontakt.
Terrasse-tanker kunne hatt en viktig funksjon, men man kan vel knapt regne med at styret kommer med initiativet. Det må da være mulig å kunne stille korte presise, eventuelt kritiske spørsmål til styret? Det kan ha allmenn interesse å følge med på.

FORSLAG til et nytt punkt i retningslinjene for bruk av Terrasse-tanker: Spørsmål kan rettes direkte til styret, som har svareplikt, normalt MINST en gang pr. måned eller relatert til styremøter.

Da jeg allerede er innvilget plass til mitt 1. innlegg, og det har avfødt så mange spørsmål, tar jeg også med dette innlegg (nr.2) som jo vil være ganske utfyllende og klargjørende. Og så kan jo styret fylle ut midten med sitt første svar i original form, så det hele ikke blir hengende i luften. Det har jo hendt at styret har hatt lange epistler der tidligere.

Og så skriver du at du stusser litt over tonen i innlegget mitt når jeg helt til slutt forebyggende presiserer ønsket svarform. Vel, jeg forbeholder meg retten til å høste av de erfaringer jeg har gjort med ganske mange styrer etter hvert, og kanskje stusser jeg over tonen i ditt innlegg også.
Og så har jeg en liten hjemmelekse til deg skjønner du: Les ditt eget skriv til meg av 11. febr. kl. 22.07 en gang til, sakte, og prøv så å se om du kan lære noe av det.

Til slutt; kom mitt skriv av 11. febr. 10 frem med avsnitt, eller i en eneste lang "remse"?

Grefsen 16. febr. 2010
A.T.K.Rønneberg, seksjon 251.

REAKSJON FRA WEBREDAKTØR Gjerde (sendt 21. februar 2010 kl. 11.49)

Hei Rønneberg

Jeg trodde dette var rimelig klart i mine tilbakemeldinger til deg: Ingen, INGEN, i styret tar imot skjulte betalinger for eventuelle "konsulenttjenester", eller forsøker å skjule det - i form av en "innkjøpt utredning" (!) eller i form av et "forretningsførersvar" (!)

Du vil nå få et brev fra styreleder som gjentar dette.

At du - av alle - reagerer på at jeg blir forbannet over slike insinuasjoner er jo pussig. Når du kommer med slike hentydninger, må du rett og slett finne deg i at en reaksjon blir deretter. Når man går så høyt på banen, må man rett og slett tåle det. Du må også finne deg i at jeg, og andre ikke får særlig motivasjon av slikt til å bruke flere hundre timer i året på SGT, og gir uttrykk for det. Hadde du nå enda hatt noe å henge din hentydning på, eller vist til noe som kunne indikere noe slikt - DA ville det vært noe annet.

Jeg håper virkelig at videre "brevveksling" om dette nå er over.

Vh RG

SVAR FRA STYRELEDER I SAMEIET GREFSEN TERRASSEHUS:

A.T.K.Rønneberg
Seksjon 251
Her.

15. mars 2010

Henvendelse i forbindelse med Terrassetanker.

Din henvendelse av 16. februar 2010 er grunnlaget for det svar jeg nå sender.

Det ville seg imidlertid slik at jeg fikk kjennskap til dine spørsmål som du ønsket tatt inn som Terrassetanker. Min reaksjon tilbake til redaktøren var at en slik henvendelse vil ikke bli besvart. Hvis hensikten var å få svar måtte spørsmålene sendes til styret som egen sak.

Dette er en ordning som praktiseres fullt ut for å slippe å nyansere mellom saker som besvares og som ikke besvares. Slik vil vi også fortsette å ha det.

Vi har en redaktør for vår hjemmeside. Styreleder blander seg ikke inn i hans arbeid. Dette er i tråd med norske pressetradisjoner.

Til dine spørsmål om honorering av styremedlemmer så kan det informeres om at godtgjørelse til styremedlemmer er det som konteres under posten.

Styremedlemmene refunderes også kostnader som de har hatt ved utførelse av styrevervet. Dette er telefonutgifter, reiseutgifter og kontorutgifter ol.

Kommentarer og betraktninger som mer er knyttet til styremedlem Gjerde unnlates det å gå nærmere inn på. Dette er forhold som ligger utenfor det styret vil engasjere seg i.

Med vennlig hilsen
Styret i Sameiet Grefsen Terrassehus

Per Eric Ståhlbrand
Styreleder

FRA ÅRSMØTEINNKALLINGEN:

Forslag 3: Forslag fra A.T.K.Rønneberg, seksjon 251, c-blokken, 8. etg.

FORSLAG TIL ÅRSMØTE 28. APR. 2010 I SAMEIET GREFSEN TERRASHUS.

Begrunnelse og DELVIS bakgrunn for nedenfor stående forslag.

Dette er primært ikke et mistillitsforslag, til det tror jeg styret smilende har delt ut litt for mange vinflasker til at er realistisk, men et forsøk på å modernisere sameiernes muligheter for å influere og korrigere styret året igjennom på en mer reel måte enn tilfellet er i dag. Det vil da ikke være riktig så lett å ignorere sameieres eventuelt kritiske spørsmål når det skjer i alles påsyn, som når saker kun fremføres for det månedlige styremøte uten innsyn. Forslaget ble bastant avvist i svar fra styret i går 15. mars, riktignok etter at de hadde grublet over det i 4 uker etter skriftlig fremlegging for styremøte 17. febr. Derfor prøver jeg på nytt her. Håper jeg rekker tidsfristen i dag.

Ikke lite av styrets aktivitet vitner om mangel på korrektiv og et forum til å formidle det! Skal vår hjemmeside "Terrasse-tanker" ha noen funksjon ut over å formidle selvhyllest, god stemning, navlerusk eller kakeoppskrifter, så mangler det et punkt nr. 3 i retningslinjene for bruken. Stortinget har sin Spørretime, en gang i uken, og da har statsrådene å stille for å svare. Tenk hvordan en hvilken som helst regjering ville "ta av" om den ikke hadde et kontinuerlig korrektiv fra opposisjonen til å gi dem bakkekontakt? Terrasse-tanker kunne hatt en viktig funksjon av allmenn interesse å følge med på.

FORSLAG TIL ETT NYTT PUNKT I RETNINGSLINJENE FOR BRUK AV TERRASSE-TANKER:
SPØRSMÅL KAN RETTES DIREKTE TIL STYRET, SOM HAR SVAREPLIKT, NORMALT MINST EN GANG PR. MÅNED ELLER RELATERT TIL STYREMØTER.
Det kreves SKRIFTLIG avstemming.

Det finnes faktisk ikke vettuge argumenter mot forslaget, men det vil ganske sikkert ikke forhindre iherdige forsøk på å torpedere det. Et styre som kvier seg for, ikke tåler kontinuerlig å bli kikket i kortene og korrigert, eller kjenner seg truet ved dette, har vi pr. definisjon ikke bruk for, og bør derfor umiddelbart kastes. Ingen er uerstattelige.

Hvis noen skulle ønske FULL bakgrunn for saken, så foreligger den komplett med all kommunikasjon skriftlig og kan lånes hos undertegnede for lesing/kopiering. Dette kan synes tungvint, men vi er 360 seksjoner og jeg er blitt nektet å få det inn på hjemmesiden vår.

A.T.K.Rønneberg, seksjon 251, C-blokken, 8. etg.

(STYRET KOMMENTERER I INNKALLINGEN:)
Styret har behandlet forslaget fra Rønneberg og vil ikke anbefale at retningslinjene blir endret slik at styret pålegges plikt til å besvare innlegg som måtte komme i Terrasse-tanker.

Dialogforumet (tidligere kalt Gjesteboka, nå Terrasse-tanker) ble etablert for at beboerne skulle ha en åpen kanal der man kunne lufte ut frustrasjoner, komme med gode forslag, gledesutbrudd, ros og ris. Kort sagt. Et lavterskel-tilbud for beboerne, ikke enda en kanal for styret.

Styret mener det er av stor verdi å ha en slik åpen kanal - uten sensur og ikke under "kontroll" av styret - for et lite samfunn som Grefsen Terrassehus. Hvis styret skulle pålegges å skrive en "hale" under beboernes innlegg, vil noe av dynamikken og selve grunnideen med dialogforumet forsvinne.

Styret ønsker derfor at dagens praksis fortsetter. Henvendelser som ønskes behandlet av styret, må rettes skriftlig til styret via styreleder, et av styremedlemmene eller styrekontoret.

Det medfører for øvrig ikke riktighet at forslagstiller er blitt nektet å få innlegg publisert i Terrasse-tanker. Ingen debattinnlegg er noensinne blitt nektet publisert i Terrasse-tanker under funksjonstiden til dagens webredaksjon.

FORSLAG TIL VEDTAK: GJELDENDE PRAKSIS OPPRETTHOLDES. STYRET PÅLEGGES IKKE SVARPLIKT PÅ INNLEGG UNDER TERRASSE-TANKER

TIL STYREMØTE I GREFSEN TERRASSEHUS 22. APR. 2010, MED REFERANSE TIL STYRETS SVAR TIL MEG AV 15. MARS, SOM VAR RESULTAT AV MINE 2 SKRIV 11.(VEDLAGT) OG 16. FEBR. TIL STYREMØTE 17. FEBR.

Nei styreleder, "det ville seg ikke slik" at du "fikk kjennskap til mine spørsmål". Du hadde ikke noe valg fordi jeg utvetydig refererte til dem i innledningen til mitt 1. styremøteskriv av 16. febr. Når et skriv er kommet et styremedlem i hende, må jeg gjennom å referere til det kunne anse styret orientert. Ref. styrets egne retningslinjer.

Så gjør du et nummer av at styret ville måtte skille mellom innlegg i Terrassetanker som skulle besvares eller ikke. Man kan ha en egen fil eller avdeling for henvendelse til styret, eller man kan kort og godt skrive "til styret" foran innlegget sitt. Så enkelt kan det problemet løses. Hvis viljen er tilstede.

Deretter viser du til at styreleder etter norske pressetradisjoner ikke blander seg inn i vår hjemmesides redaktør R. Gjerdes arbeid. Det kunne faktisk vært en utmerket ide å drive hjemmesiden vår helt uten tilknytning til styret. Men nå er det altså slik at redaktør og redaksjonsmedlem også er styremedlemmer og svarer på vegne av styret. Da å henvise til uavhengighet og pressetradisjoner blir bare tøvete. Dette har ikke med norske pressetradisjoner å gjøre, men nær sagt forståelige kommunikasjonsproblemer innad i styret.

Videre prøver du så å besvare mitt opprinnelige og utløsende skriv til Terrassetanker av 11. febr. om byggegodtgjørelser utover styrehonorar. I presens svarer du kryptisk og i beste fall på deler av spørsmålet og er inderlig vel klar over det.

Nylig er jeg blitt gjort oppmerksom på at styremedlemmer så sent som 2007 hadde oppstykket honorar i form av tillegg med byggehonorar, konsulenthonorar m.m. Er dette virkelig tilfelle??

I så fall viser det seg altså å være akkurat slik det har ant meg, og som jeg i skriv av 11. febr. ble utskjelt av styremedlem Gjerde bare for å spørre om, nemlig at styrets godtgjørelse har vært delt opp og svingt med byggeaktiviteten. Jo mer byggeaktivitet styret har satt i gang desto mer har de fått betalt. Det synes jeg under de rådende omstendigheter er meget betenkelig.

Selv om uthalingstaktikk skulle friste så har styret et samlet ansvar for at spørsmålene blir besvart.

Grefsen 21. apr. 2010

A.T.K.Rønneberg, seksjon 251.

SVAR FRA STYRELEDER I SAMEIET GREFSEN TERRASSEHUS

A.T.K.Rønneberg
Seksjon 251
Her.

3. mai 2010

Henvendelse til styret.

Viser til henvendelsen av 21. april 2010.

Dine innledende betraktninger finner vi ingen grunn til å kommentere. Svaret som nå gis blir til det konkrete spørsmålet du stiller.

Det er riktig at styremedlemmer i 2007 og et par år tidligere fikk utbetalt honorar for ekstraordinært arbeid i forbindelsen med oppussingen av vestfasaden. Dette ble det redegjort for på sameiermøter og uten at det fremkom motforestillinger.

Bakgrunnen for at noen styremedlemmer fikk utbetalt kosulenthonorar var ekstraordinær stor arbeidsbelastning og at kostnadene da ble belastst prosjektet. Det var da muligheter for å få frem et prosjektregnskap.

For 2010 gjelder det som ble besvar i forbindelse med forrige henvendelse.

Med vennlig hilsen
Styret i Sameiet Grefsen Terrasshus

Per Eric Ståhlbrand
styreleder

Fra: A.T.K.Rønneberg
Publisert: 10.07.2010

Kommentarer:
Kjære nabo-Rønneberg!
Det er fantastisk at du har et stort engasjement for sameiet!
Du har et langt innlegg på hjemmesiden og du sendte også inn forslag inn til sameiermøte som ble demokratisk behandlet og avslått.

Men: fellesnevneren for begge dine synspunkt er en svært så negativ, ja nærmest injurerende kritikk av styret og alle oss andre som faktisk ikke deler din oppfatning. Jeg er 99,9% sikker på at du ikke var tilstede på sameiermøte - så hvordan du kan beskrive et møte du ikke var tilstede på - ja det er godt gjort!

Fra: Nina
Publisert: 15.06.2010

Kommentarer:
TIL STYRET; angående postkasser, ombygging av inngangspartier, anbudshåndtering og referatutsendelse for årsmøte 28. apr.

I et udatert skriv fra styreleder er sameierne bedt om å returnere svarslipp med ønsket navning av postkasser innen 12. juni, da det ER inngått avtale om montering av nye postkasser.
Hvis styret har inngått en bindende avtale om store utenpåliggende postkasser uten forbehold om at det må vedtas på det annonserte ekstraordinære høstmøtet, kan det se ut som om de har gått ut over sitt mandat. Vi har ikke gjort noe vedtak om nye storpostkasser, og det finnes få argumenter for å gjøre det. Vi har en diskret opprinnelig løsning med integrerte kasser som går i ett med et vellykket og vedlikeholdsfritt inngangsparti, som nok plager en del entreprenører, og kanskje noen andre.
Dette har ingenting med vedlikehold å gjøre, men fasademakeri, selvfølelse, mote og penger. Hvis postkassene er blitt bulkete kan de få nye hvite fronter, som jo noen allerede har fått. Dette er en bagatell. Den virkelige millionrullingen settes i gang det øyeblikk man begynner å ødelegge veggflisene i forbindelse med postkasseutskiftingen.
Styret vil kanskje hevde at de kan ta avgjørelser om en utgift på en 1/2 million for storpostkasser på egenhånd, men dette vil altså redusere sameiermøtet til et rent sandpåstrøingsorgan fordi vi etter styrets "hærverk" ikke vil ha noe annet valg enn å godta full ombygging.Kanskje derfor noen i styret har fått det travelt på sommerstid?
Hva full ombygging innebærer er det visst etterhvert svært få som vet, men det vil helt sikkert bli dyrt, støyende, støvete og fullstendig unødvendig etter undertegnedes oppfatning. Vi kan ende opp med en motepreget løsning som kan være sårbar og vedlikeholdskrevende. Arkitekter og entreprenører liker denslags. De lever av det.

FÅ DET UT PÅ HJEMMESIDEN VÅR; både prosjekt og anbud. Apropos anbud. Ifølge styrets egen årlig oppgitte arbeidsfordeling har Kjell Huslid i årevis tatt hånd om anbudene. Visstnok er han nå nylig gått ut av styret. Skjønt noe referat fra årsmøte 28. apr. har styret fremdeles ikke klart å få ut; ei heller den nye arbeidsfordelingen styremedlemmene imellom. Jeg vil gjerne vite hvem som nå skal overta den sentrale oppgaven med anbudene.

I en tid når stadig færre vil ha reklame og E-post overtar, forekommer det meg mer enn besynderlig å ramponere inngangspartiene for å få STØRRE postkassser. Det eneste måtte være at en del sitter hjemme og bestiller varer over internett og ikke gidder å hente dem på postkontoret. Men da vil postkassene aldri bli store nok, og varene kan man forøvrig få levert på døren, riktignok med den ikke ubetydelige ulempe at bestiller må betale regningen selv.Hele det antydede prosjektet er ute av proposjoner.

Styret har ingenting med å binde opp sameierne på denne måten. Hvis disse antagelser skulle være riktige er det alvorlig, men dette kan jo styret selv gjøre rede for, selv om de har mest lyst til å svare bare på årsmøtene; eller kanskje på det ekstraordinære høstmøtet? -Skål da dere!

Fra: A.T.K. Rønneberg
Publisert: 14.06.2010

Kommentarer:
Hei. Kan den eller de i D-blokka som har ULENDE rør vennligst få fikset dette. En ting er å høre ulingen flere ganger om kvelden, men største problemet er at vi blir vekket av dette nesten hver natt mellom 01.00-02.00.

Fra: D-blokka
Publisert: 09.06.2010

Kommentarer:
Kjære naboer. Vil bare minne dere om at dere har vikeplikt for all trafikk på snuplassen når dere kjører ut i Kurveien (ved nordporten), også for de som kommer kjørende opp Kurveien og skal snu. Stadig kjører det biler rett ut uten å overholde denne vikeplikten, og det ville vært trist om vi en dag skulle "treffes" på denne måten. Dyrt blir det også (for den som kommer fra Grefsenkollveien 12 altså).

Fra: En nabo i Kurveien
Publisert: 07.06.2010

Kommentarer:
Ungdommer i repoene: ønsker bare å poengtere at det IKKE er OK at ungdommene deres oppholder seg i repoene på sene kvelds- og nattetimer - selv om én eller flere av dem bor i blokken. Det virker som om siden man bor i blokken så har man full rett til å oppholde seg i repoene og lage støy.

Fra: nn
Publisert: 14.05.2010

Kommentarer:
Vedr. fakturaomkostninger: Jeg reagerte også på den høye fakturaomkostningen. Det var mye å betale kr 90 i omkostninger.

Fra: D-blokka
Publisert: 14.05.2010

Kommentarer:
Grefsen terrassehus er et fint sted å bo, og vi synes det meste fungerer perfekt. Vi har likevel en oppfordring til de beboerne som ikke har fjernet visne planter/blomster fra sommeren 2009 og kornband fra julen. Restene fra dette faller ned på naboenes terrasser, og hagemøbler, blomsterkasser og terrassegulv ser ruskete ut hele tiden. Kan dere være så snille å fjerne dette?

Fra: anonym
Publisert: 14.05.2010

Kommentarer:
Er det noen muligheter for og få containeren utenfor igjen? Jeg var bortreist alle dagene da den var på plass nå først i mai. Dette er et supert tilbud!

Fra: anonym
Publisert: 13.05.2010

Kommentarer:
Fakturaomkostninger til 90 kr!?
Jeg har fått baksmell på årets strømoppgjør. Er det flere enn meg som reagerer over prisnivået til forretningsfører når vi ilegges 90 kr i fakturaomkostninger? Gjenspeiler dette beløpet virkelig arbeidsomkostningene til forretningsfører? Venter spendt på svar...

Fra: Nina
Publisert: 12.05.2010

Kommentarer:
Først vil jeg si at det vil være veldig leit dersom folk slutter/ikke "tør" å ta opp ubehagelige tema på forumet av frykt for å bli karakterisert som "grinebitere" og "forumforsøplere"
Jeg er ganske sikker på at innlegg her på forumet ikke produseres av kverulanter som elsker å kritisere og klage, men som ønsker å debattere noe som er/oppleves som et problem.

"komme og gå-støy" er ikke til å unngå, spesielt når barn er involvert. Derimot blir støy av vedvarende aktivitet i korridorene et problem når det utøves i lengere perioder så godt som hver dag, uken igjennom, rettsom det er med foreldre som deltar i leken med ballsparking, leke "skremmeleken" med tilhørende brøling og hopping/tramping og tjo og hei. Sikkert kjempemoro... for DEM.

Når det gjelder de som får snusposer, brennende sigarettsumper osv dalende ned på sine terrasser så har dere min største medfølelse og sympati. De som kaster søppel ned til sine naboer er tydeligvis voksne, og jeg trodde nesten ikke at det fantes slike mennesker her?

Til slutt vil jeg si at dette er et flott sted å bo, og det er imponerende å se hvordan en absolutt majoritet i et så stort sameie evner å være til de grader ryddige og oppegående.

Honnør også til vaktmester/vedlikehold/rengjøring, samt til styre og alle de frivillige som bidrar.

Fra: Beboer i E-blokken
Publisert: 09.05.2010

Kommentarer:
Skal stille meg i klagekoret jeg også, men ikke over støy, sneiper fra oven (har ikke opplevd det selv, men skjønner at det er et problem for de som opplever det), forsøpling eller annet. Nei, det som jeg plages med er grinebitere som bruker dette forumet som sin egen søppelplass. Som et sted der de kan lire av seg edder og galle pga. en trehjuling eller en 6-åring som har såpass dålig tid at han løper istedenfor å gå (som barn flest gjør). Har snart 9 år på baken her i sameiet nå, men har enda tilgode å plages med støy. Joda, glade lekende barn og en trehjulssykkel har jeg hørt, men dette har intet med støy å gjøre.

Fra: C
Publisert: 07.05.2010

Kommentarer:
Har forståelse for at det er plagsomt at med støy - særlig hvis det er vedvarende, men som jeg skrev i mitt forrige innlegg har ikke jeg opplevd det (det betyr ikke at ikke andre plages av dette). Når jeg nevnte det med å være blid og hyggelig så var jo tanken at det kanskje er bedre enn å fokusere på regler. Ja reglene bør følges, men vi har jo ikke noe politi som passer på at de blir håndtert - det må vi selv sørge for.

Kan godt stille meg i klagekoret - det er rart noen tror de kan riste tepper fra terrasen sin - tenker de ikke på at det bor noen under (vi skulle hatt et teppebankestativ). Rart når noen røyker og slipper sneipene ned til naboen, det er rart at noen bare plasserer søppel foran søppelrommet fordi det er låst og tror noen andre skal ta det, det er rart at noen ikke tenker på at mange sover men alikevel borrer eller har vaskemaskinene igang sent på kveld. Syns og det er veldig rart at når noen pusser opp eller flytter lar embalasje og annet bli stående i korridoren. Men kanskje det som er aller mest rart eller kanskje ikke - jeg trives med å bo her - og håper at det blir en ordning for dere som plages med mye støy fra gangen.

Fra: Kardemommeloven
Publisert: 06.05.2010

Kommentarer:
La meg presisere:

Problemet er IKKE høflige og smilende barn som har det gøy. Problemet er vedvarende og høylytt støy, samt eventuell forsøpling. Det oppleves selvsagt også som meget ubehagelig å ha ungdomsgjenger vegeterende i sitt boområde.

Hvordan støy "bærer" er nok ulikt for de forskjellige leilighetstypene.. For eksempel; dersom et høflig og smilende barn bruker akebrettet sitt som trommestikke, og et strømskap som tromme, så høres det kanskje ikke noe særlig for de som går opp en trapp når de kommer inn til seg selv. Bor man derimot i samme plan, så kan jeg love at det høres. Løping/tramping i gangene, bruk av rulleskøyter, enkelte tråbiler osv, høres rimelig skrekkelig ut for de som bor under korridoren.

I hjemmene våre skal vi få lov til å være i fred. Der skal vi spise, sove, hente energi, lese en bok, kanskje arbeide med noe konsentrasjonskrevende. Derfor har man regler og vedtekter som blant annet går på dette med støy.

Fra: Beboer i E-blokken
Publisert: 04.05.2010

Kommentarer:
Rart, men jeg kjenner meg ikke igjen av beskrivelsene rundt lek i blokken/gangene. Møter høflige og smilende barn som har det gøy sammen noen ganger i gangene. Så bra. Kanskje et tankekors at voksne klarer å hisse seg så mye opp over rundt dette. Barn er jo det vi skal bygge fremtiden på. Ta dere tid til å smile til barna og snakk venlig med dem hvis dere har noe på hjerte så når dere kanskje frem.

Fra: Kardemommeloven
Publisert: 04.05.2010

Kommentarer:
Er så enig så enig med innlegget om vedtektene. Scate-board blir ofte brukt i gangene, sikkert veldig fristende med de lange gangene vi har, men det høres ut som et lite jordsjelv når barna bruker dette. Kveldene er repoene fristende for blokkens ungdommer og ungdommer som ikke hører blokken til. Mye støy, drikking og røyking, og søppel. Oppfordrer voksne til å ta ansvar og be ungdommene fjerne seg.

Fra: gh/4. etg.
Publisert: 04.05.2010

Kommentarer:
Hallo kjære E blokkbeboer. Vi sliter med det samme i A blokken. Håper nå styret kan få gjort noe med dette slik at det er forståelse for hva vi kan osv. Vi har et fantastisk uteområde UTEN BILER som skulle være helt topp for barn å utfolde seg i.

Fra: A-blokken
Publisert: 04.05.2010

Kommentarer:
Hentet fra sameiets vedtekter:

"Det er forbudt å benytte korridorer og inngangspartier som lekeplass. Det er heller ikke tillatt for ikke-beboere å benytte disse arealer som oppholdsplass. Reposene mellom blokkene kan benyttes til dempet lek og opphold for beboere. Ballspill, sykling og bruk av rulleskøyter osv. på innendørs fellesarealer er under enhver omstendighet forbudt"

Hvilke ord i dette kloke og enkle budskapet er det som for enkelte fortoner seg fullstendig ubegripelig mon tro?

Våre entrédører har en ikke-eksisterende lydisolering.. Innenfor disse dørene bor det mennesker..

Det ville være ytterst elskverdig, og ville blitt satt stor pris på av mange beboere, om de det måtte gjelde, som benytter korridorene som sin private lekeplass, (nesten hver bidige dag, måned etter måned) kunne tenke seg å ta ovenstående til efterretning.

Fra: Beboer i E-blokken
Publisert: 03.05.2010

Kommentarer:
Til den/de dette måtte gjelde: VENNLIGST IKKE KAST SNUS-POSER OG SIGARETT-SNEIPER.
Det er hyggelig å sitte ute nå som det har blitt så fint vær, og jeg opplever ofte at det kommer dalende ned snus-poser og sneiper. Det er flere enn deg som bor her, så vis litt hensyn!

Fra: beboer i 1. etg.
Publisert: 03.05.2010

Kommentarer:
Denne kanalen har jo eksistert siden 2002, vi får tåle at noen ikke alltid er fornøyd. Sånn er jo livet også. Selv har jeg bodd her over 20 år nå og har aldri vansker med å anbefale SGT som et godt sted å bo - det er sjelden noe problem å selge boliger her heller. Det sier vel mye om at folk trives her.
Det å skape et bedre bomiljø handler jo også om å bidra selv og observere og si ifra dersom noen utøver skadeverk. Er nå en ganske fin tid nå fremover da, middag på terassen, solen som varmer, det fine lyset som spiller der i vest og lange lyse kvelder. En som syns SGT er et fint sted å bo.

Fra: gh/E
Publisert: 18.04.2010

Kommentarer:
Enig i at debatten lukkes, og at vi kan få passord for å få tilgang. Folk må jo tro det er forferdelig å bo her. Det er alltid slik at det er de sure og negative som skriver innlegg. Slike folk går det ikke an å vaksinere seg mot dessverre. Smil, det er vår!

Fra: helle
Publisert: 18.04.2010

Kommentarer:
Et ønske eller en ide? Hva med å gjøre om en av tennisbanene til innendørs svømmebasseng? Penger, vi kan leie ut på dagtid til barnehagene, rundt her. Legene kan kontaktes og bruke "oss", altså de som allerede bor/er i E-blokka, På ettermiddagstid kan de andre rundt på Grefsen bruke bassenget mot vanlig betaling. I helgene kanskje bare oss? Dette tror jeg er en god ide for "våre" barn og unge, forståelig at de blir lei av og ingenting ha og gjøre!

Fra: anonym
Publisert: 18.04.2010

Kommentarer:
Unnskyld meg, men er det ingen sensur av idiotiske innlegg? Slipper alle til, samme hvor sprøyte galt det er????? Jeg vet at min eldre nabo har klaget til styret et par ganger om ungdommer som røyker og drikker alkohol, og har fest i gangene. Helgdigvis har styrer tatt på seg på den ubehagelie oppgaven det er å be disse ungdommene forsette festen på et annet sted. Og så skal styret få kritikk for dette? Og kjære EJ: Hvis du ønsker å bygge garasje på biloppstillingsplassen din, så vær så god! Jeg har gjort det selv (og det var ikke billig!). Men styret har da ingenting med det å gjøre!!!!!

Så til det med lukket garasjeport: Tyveri og hærverk i blokken skjer nesten utelukkende om natta, så lenge jeg har bodd her. Og det er lenge. Da er garasjedøren låst. Det er altså trolig beboere i sameiet som har stått bak det som har vært tyverier. Da hjelper det lite å lukke garasjedøren midt på dagen.

Er det en idé å ha et lukket debattforum? Jeg lurer på hva folk som ikke bor her tenker om hvordan det er å bor her når de leser så håpløse innlegg. Skal ikke bli lett å selge boligen sin etter dette!!!

Fra: oppgitt C-blokken
Publisert: 16.04.2010

Kommentarer:
Takk til styret som i særdeleshet har engasjert seg i kritikken til inlegget under ! :)

Jeg har svart så godt jeg har kunnet, og svarer dere gjerne mer, på spørsmålene som kom i kjølevannet av innlegget under.

Husk at søppel er noe du fjerner, ungdom skal IKKE fjernes men inkluderes! (seneste rapport viser til at undom igjen ble fjernet fra GT..) Jeg ønsker at alle skal bli seg bevist på at dette også er en gruppe som skal inkluderes.

Tiltak for garasjen :
a. Holde garasjedøren lukket til enhver tid. Hærværk/tyveri/plassering av søppel (defekte scootere) skjer ikke kun om dagen.
b. bytte garasjedør med en som er elektronisk, om det skulle gjøre det enklere for beboerne.
c. Bygge seksjonerte garasjer og/eller få subsidier av sameiet til å bygge.

Trimrommet : Burde være gratis for alle beboere kanskje fler ville benytte seg av dette da? Eller et aktivitetsrom til ungdommen, drevet av ungdomen selv?

Ønsker alle stå-på sjeler en riktig deilig vår weekend
og ser positivt på fremtiden her på GT.

MVH E.J - 302

Fra: E.J
Publisert: 16.04.2010

Kommentarer:
Ja endelig er det vår! Det er helt utrolig hvor lett det er å glemme.. barna leker, og alle i sameiet er med på spleiselaget som feks den nyrehabiliterte Lekeplassen, ja til og med i gangene kan de leke med og uten sykkel , og ja tydligvis også i heisene .. og sameiet ( du og jeg ) betaler for skadene. MEN hva med ungdomen? har vi glemt hvordan det er å være ungdom? Ungdommen her, de blir jaget vekk fra tomt og grunn. Hvor skal de være? er det satt av penger i 2010 budsjettet til en plass hvor de KAN være? Hva med trimmrommet ? Hva med tomta ved tennisbanen? eller skal den også kanskje selges ? Himmel. Alle de barna som alle gleder seg over idag BLIR den ungdommen du senere jager bort. Skal det være slik? Er det kardemommeby GT forsøker og fremstille seg? Ta ansvar! Inkluder ikke avvis! Ungdom er en ressurs ikke søppel. OG de trenger deg.

Og så synes jeg saktens styret snart må ta hærverket som foregår i garasjeanlegget seriøst! Nå er jeg drit lei den bagateliseringa styrets holdning viser- spesielt etter å ha lest budsjette for 2010. Nei det hjelper virkelig ikke å sette en alam på bilen/mc/scooteren. Det velges å pynte på fasaden fremfor sikkerhet og det å ivareta beboerets eiendeler i garasjen?! Hva med ett øyeblikkelig tiltak : for eksempel å bruke garasjeporten aktivt? Her den står åpen hele dagen, mens andre bofelleskap har sine som går opp når du skal ut og ned når du er inne. Eller skal vi fortsette og huse byens friluftsglade som bruker gjesteparkeringa som parkeringsplass? Huse de som setter fra seg ødelagte scootere og skrap og som begår hærværk og tyveri? Hva med å lage garasjer for alle? Dette er nok atter et skriv om det samme tema som styret igjen og igjen blåser arrogant vekk som en bagatell!

MVH
En beboer uten barn men som både har vært barn OG ungdom, OG som eier kjørbart objekt som til stadighet er utsatt for hærværk i garasjen - nei jeg trenger ikke trøst og nymalte dører, men TILTAK

Fra: EJ leil 302
Publisert: 15.04.2010

Kommentarer:
Endelig er det vår, og det blir liv rundt omkring igjen. Det er så flott å sitte på verandaen å høre glade barnestemmer, sykler og ballspill. Vi er så heldige som bor et sted barn kan utfolde seg uten redsel for biler eller andre kjøretøy. Ikke minst for foreldre er dette avslappende og deilig. Man kan sende barn avgårde løpende eller på sykkel uten å tenke trafikk.
Og til alle de som måtte irritere seg over "vårlydene"- vi har alle vært barn: løpende, syklene, leende, ballspillende og glade. La oss være takknemlige og glade for at vi bor et sted hvor dette er mulig!!!! (Og kanskje blir dere selv foreldre eller besteforeldre som vil være glad for AKKURAT den muligheten sameiet tilbyr) God vår til dere alle.

Fra: Trine
Publisert: 11.04.2010

Kommentarer:
Bra uke i 8. etg blokk E. Den lille heisen i DE oppgradert og i drift. Automatsikringer og jordfeilbryter installert.

Fra: gh/E
Publisert: 09.04.2010

Kommentarer:
Som du ser av punkt 4 som er kopi vedtektene står det klart hva og hvilke hensyn man må ta. Det er ikke bare si at alle med barn har full rett til alt og hvis du ikke liker kan du flytte... For oss som har bodd hele vårt liv i blokk er det vanlig å ta hensyn til naboer.

4. Det er forbudt å benytte korridorer og inngangspartier som lekeplass. Det er heller ikke tillatt for ikke-beboere å benytte disse arealer som oppholdsplass. Reposene mellom blokkene kan benyttes til dempet lek og opphold for beboere. Ballspill, sykling og bruk av rulleskøyter osv. på innendørs fellesarealer er under enhver omstendighet forbudt.

Fra: Tussa
Publisert: 29.03.2010

Kommentarer:
Vi bor i en blokk med 350 leiligheter. I et så stort kollektiv bor det mange barn. Barn leker. Lek avler støy i større og mindre grad, det er det bare å akseptere. Dersom man har en såpass fintfølende støysensor at man ikke takler lekende barn anbefales enebolig eller småbruk.

Fra: Anonym
Publisert: 29.03.2010

Kommentarer:
Den lille heisen i oppgang E er fortsatt ikke i orden. Nå er det snart 4 uker siden det var noen nevneverdig aktivitet der så når kan vi forvente at den blir ferdig? Vi savner litt informasjon.

Fra: Guri
Publisert: 28.03.2010

Kommentarer:
Enig med de som skriver at det er forstyrrende med barn ELLER VOKSNE som springer i gangene til langt utover kveldene. Har det enda vært bare nå i vinter i den verste sprengkulda, men det er det ikke. I går kveld var det f. eks "ponnitramp" til ca. 22.30, det synes jeg er i det meste laget!

Fra: anonym
Publisert: 28.03.2010

Kommentarer:
Det er helt OK at skiltene med forbud mot bruk av rulleskøyter og rullebrett i gangene er fjernet. Jeg har heller ikke lyst til å si fra til barna som leker med denslags i gangene. Men: Noen i blokka har uregelmessig arbeidtid og må sove på dagtid, og foreldrene til disse barna skal vite at det bråker noe helt jævlig når hjul triller over soverommene i 7. og 3. etasje. Vis hensyn!

Fra: Anonym
Publisert: 26.03.2010

Kommentarer:
Røyklukt i trappegang D-E: Har flere ganger den siste tiden kjent sterk røyklukt i baktrappen (i trappegangen v/den store heisen) i D-E. Tydeligvis noen som bruker dette stedet til å røyke. Dette er ikke greit, vis hensyn til at andre bor her.

Fra: D-blokka
Publisert: 19.03.2010

Kommentarer:
Hei naboer. Fint med uteaktiviter om vinteren. Men jeg undres litt da hele familier m/flere løper inkl i trapper rundt med slalåmstøvler i lang tid før man går ut. Sist jeg kjørte slalåm tok jeg faktisk støvlene med meg og ikke på meg. Husk dette neste gang dere gamper rundt i husene. Det bråker noe vanvittig og det gjør jo ikke noe å vise litt hensyn. Vi bor tross alt i et fellesskap.

Fra: anonym
Publisert: 10.03.2010

Kommentarer:
Det har blitt borte en rattkjelke fra gangen i 8 etg i D blokka. Den er sort av merket Stiga. den sto sammen med flere akebrett/kjelker. Kan den av dere som har tatt/lånt den vennligst levere den tilbake!!!!! Trodde virkelig det var mulig å la slike ting stå i gangen, da vi ikke har store bodplassen.

Fra: Marianne, seksjon 169
Publisert: 04.03.2010

Kommentarer:
Man blir litt stolt over å være beboer i Grefsen terrassehus når man leser den positive omtale i Aftenposten Aften av den nye frivillighetssentralen. Et virkelig prisverdig initiativ. - Kanskje på tide å vurdere å bidra selv?

Fra: Mona
Publisert: 02.03.2010

Kommentarer:
Heisene mellom D og E-blokka, har vært kontinuerlig i uorden siden tidlig i høst. I en periode var begge heisene ute av drift. Den store heisen er ennå ikke i orden. Når heisen står i 4. etg, viser displayet tallet 2. Nå har man arbeidet en måneds tid med den lille heisen, uten at det ser ut som det gir resultater. Spørsmålet mitt er hvorfor det tar så lang tid? Er det fordi Sameiet har leiet et firma med dårlig gjennomføringsevne, økonomi oa. Eller hva? Dette ligner på en standard i boligkompleks som vi vanligvis ikke sammenligne oss med. Er det for mye å håpe at man blir ferdig innen ett år fra starten tidlig sist høst?
Jorun P. Berg, leil 80

Fra: Jorun Berg
Publisert: 25.02.2010

Kommentarer:
Jeg må bare få rose vår utmerkede vaktmester (beste i OSLO?) og han som holder det rent og pent i gangene innomhus i Grefsen Terrassehus. Uten dere hva hadde terrassehuset vært da?

Fra: Anonym
Publisert: 14.02.2010

Kommentarer:
Jeg får heller ikke opp OBOS som efaktura tilbyder i min nettbank (DnbNor). Har tidligere sendt spørsmål til styret om at dette er noe de bør ta opp med OBOS.

Fra: d-blokka
Publisert: 03.02.2010

Kommentarer:
Til D-blokka: Høres jo bra ut at du har fått registrert e-faktura avtale hos OBOS. Prøvde å søke opp OBOS fra min nettbank, men de kom ikke opp som tilbyder av e-faktura. Fikk svar fra OBOS vedrørende spm om de tilbyr/vil tilby e-faktura, men de svarte at det ikke var ikke aktuelt nå - de henviste til store kostnader med å implementer det. Autogiro kunne de tilby, men det gir ikke like bra kontroll etter min mening.

Fra: gh
Publisert: 02.02.2010

Kommentarer:
Til gh: Jeg har e-faktura fra OBOS - tilsvarende f.eks. Canal Digital. Sendte forespørsel via min bankforbindelse (via nett), etter noen dager var avtalen på plass. Så dette har fungert fint for meg det siste halve året.

Fra: D-blokka
Publisert: 01.02.2010

Kommentarer:
Jeg skal skifte vinduer, og muligens vegg også, på hele vestfronten. Er det noen som har forslag til flinke snekkere/vindusleggere som har gjort dette før her i sameiet? Og som ikke tar blodpris?

Fra: anonym
Publisert: 30.01.2010

Kommentarer:
Det er månedskifte og tid for å legge inn fellesutgiftene i nettbanken. Har etterlyst e-faktura som et alternativ fra OBOS tilsvarende det f.eks. Canal Digital har, men har ikke fått noe svar fra dem enda. Fordelen med e-faktura er jo at en får varsling på e-post og lagt inn beløp til forfall automatisk i nettbanken. Da sparer en utsendelse av giroer og beløp/forfallsdato blir korrekt. Vi er jo et stor 'kunde' hos OBOS, så oppfordrer de som ønsker eFaktura å etterspørre det hos OBOS så kanskje det kommer - f.eks via OBOS sin kontaktside.

Fra: gh
Publisert: 29.01.2010

Kommentarer:
Jeg vil bare som nyinnflyttet i Grefsen terrassehus si at dette er et ordentlig bra sted å bo! Mens det er ufremkommelig i Oslos gater hver gang det snør, er det en sann nytelse å komme hjem til våre veier og gangveier som ALLTID er brøytet. Jeg vil også skryte av hjemmesiden vår som må være verdens beste for borettslag! Og nå skal vi få vår egen frivillighetssentral! Her vil jeg bo!

Fra: Helle
Publisert: 25.01.2010

Kommentarer:
Terrassehusets frivillighetssentral
Ser av heisoppslag at det er tatt initativ til vår egen frivillighetssentral. Er sikker på at det finnes mange i sameiet som på ulikt vis kan hjelpe en nabo.
Flott initativ - håper det er mange som melder seg! Det er nettopp slike ting som gjør sameiet vårt så spesielt godt sted å bo i.

Fra: Nina
Publisert: 22.01.2010

Kommentarer:
Hurra for at styret er lydhøre for innspill fra beboerne! Leser med glede at vaskeriene nå skal være i drift fra kl. 07.00-23.00 alle dager. Dette er jo perfekt for oss som ikke har vaskemaskin hjemme og som av og til kommer sent hjem fra jobb.

En takk går også til de beboerne som har leiligheter som ligger inntil vaskeriet.

Flotte greier!

Fra: Meg i C-blokka
Publisert: 21.01.2010

Kommentarer:
Ser at innlegget mitt om når den store heisen i DE er klar. Den har vært i bruk en lang stund nå (hurra), og tenk nå rustes den lille heisen opp også. Bra :)

Fra: gh
Publisert: 21.01.2010

Skriv innlegg - Les innlegg fra 2002 - 2003 - 2004 - 2005 - 2006 - 2007 - 2008 - 2009 - 2010 - 2011 - 2012 - 2013 - 2014 - 2015