Dette er en arkivert nettside. Den blir ikke oppdatert, men er tilgjengelig av hensyn til brukere som har behov for historikk. Klikk her for å gå til den nye nettsiden.

 
Grefsen Terrassehus
 Forside | Innhold | Kontakt
 
Søk Hovedmeny

Skriv innlegg - Les innlegg fra 2002 - 2003 - 2004 - 2005 - 2006 - 2007 - 2008 - 2009 - 2010 - 2011 - 2012 - 2013 - 2014 - 2015

Gjestebok

Innlegg fra 2007


Kommentarer:
Vi leste artikkelen i Dagsavisen om Nordhagan med stor interesse og er helt enig med bydelspolitikerne og bydelsdirektøren i at de ledige lokalene burde være godt egnet for omsorgsboliger. Håper Omsorgsbygg også ser at dette vil være en fornuftig utnyttelse av den delen av Nordhagan som nå ikke er i bruk. Styret i Grefsen Terrassehus har vel ikke noen mulighet til å påvirke hvordan Omsorgsbygg velger å disponere disse lokalene, men i en by med stort behov for omsorgsboliger virker det helt meningsløst at en hel etasje med ledige rom står tom. Vi har selv gamle foreldre som bor i bydelen og som etterhvert kan få behov for en omsorgsbolig. Hvis de kunne få bo i naboblokka, så ville det være en veldig god løsning!

Mottatt: 21.12.2007 18:36
Fra: Anonym

Kommentarer:
Burde ikke være så vanskelig dette. Boring, banking, sliping, saging o.l. er definitivt ting som ikke bør forekomme etter 20.30. Det burde heller ikke være nødvendig å ta kontakt for å "klage". Gjeldende husregler er til for å følges, også i oppussingsperioder. Det er heller ikke så lett å bare ta kontakt, har flere ganger opplevd unødvendig støy, men å lokalisere hvor det kommer fra er ikke helt enkelt, og dermed heller ikke enkelt å ta kontakt.

Mottatt: 16.12.2007 21:42
Fra: Anonym

Kommentarer:
Hei.

Vi holder på å pusse opp kjøkken og bad i D-blokka. Dette arbeidet har pågått de siste to ukene på dagtid og ettermiddag/kveld slik at oppussingsperioden blir så kort som mulig. Vi har prøvd å unngå støyende arbeid etter 20.30, men noen lyder kan det godt hende vi har laget også etter dette tidspunktet. Siden vi er helt ferske i blokka er det vanskelig å vite hvor stille man må være i egen leilighet.

Hvis det er noen som blir plaget er det bare å ta kontakt. Anonyme innlegg i gjesteboka anser jeg som "klaging" uten at man tør å stå for det.

Med vennlig hilsen
Gaute & Tina
Leilighet 162
Tlf: 22220227, 22712280 eller 90146108

Mottatt: 14.12.2007 14:08
Fra: D-beboer

Kommentarer:
Skal styret i blokka kobles inn for å få "amatørsølvsmeden" til å vise hensyn? Hva med å banke på døra, og på en vennlig måte be vedkommende om å vise hensyn - følge husordensreglene? Vi trenger da ikke gjøre dette større enn det er.

Mottatt: 13.12.2007 14:20
Fra: D-beboer

Kommentarer:
Oppusser i D-blokka? NEPPE. Dette er heller en amatørsølvsmed som lager julegaver! Han befinner seg i toppetasjene i nordenden av blokka. Han driver på fra morgen til kveld, og det er et stort spørsmål om naboene trenger finne seg i denne uroen. Han høres jo over hele blokka. Styret bør på banen!

Mottatt: 11.12.2007 18:29
Fra: Flere i blokk D

Kommentarer:
Forferdelig å lese om saken om sneipen som anntente barnevognen. Det kunne faktiskt også ha skjedd her...ikke nødvendigvis ved barnehagen. Jeg røyker selv, men ikke inne. Det blir noen stunder på balkongen til forskjellige tider på døgnet. Jeg har sett mange ganger folk komme hjem fra by'n og at de knipser sneipene hvilkårlig ut i luften når de paserer gangbruene. På sommerstid kan det jo hende at en takluke på en bil står åpen....! Jeg vet iallefall at jeg aldri vill parkere i nærheten av disse, og passer på og si dette til besøkende også. Det kastes også "nattmat" ut ifra gangbruene av "skjeive" beboere som kommer hjem på natten. Trist, men slik er nå enkelte mennesker! Derfor bør iallefall de fleste tenke over hva de oppbevarer i slike "nedfallssoner"...

Mottatt: 26.11.2007 18:57
Fra: Anonym

Kommentarer:
Hei du Oppusser i D blokka
Kan du være så snill å respektere at du ikke skal støye etter kl 20.30. Du har nå holdt på hele uken.

Mottatt: 23.11.2007 21:14
Fra: Blokk E

Kommentarer:
Takk til de som tok initiativ til høstsalg i CD-resposen i 4 etg. Vi deltok og skulle nok ønsket flere kunder, men dette er nok tiltak som det tar litt tid å få markedsført. Det føles riktig å kunne selge noe en ikke har bruk for til andre for en rimlig penge, eller gi andre ting bort til noen som kan bruke dem.
Dette blir jo som et supplemang til loppemarked og det er veldig greit å kunne spasere ut i korridoren med det en vil selge. Noen forslag til markedsføring?

Mottatt: 12.11.2007 09:32
Fra: Blokk E

Kommentarer:
Kan ikke sameiets foreldre minne barna på at reposene ikke er fotballbaner? Det bor folk i 4. etasje også, og lyden bærer veldig godt når 5-10 barn bruker reposene som fotballbane. Følgende er sakset fra husordensreglenes paragraf 4:
"Det er forbudt å benytte korridorer og inngangspartier som lekeplass. Det er heller ikke tillatt for ikke-beboere å benytte disse arealer som oppholdsplass. Reposene mellom blokkene kan benyttes til dempet lek og opphold for beboere. Ballspill, sykling og bruk av rulleskøyter osv. på innendørs fellesarealer er under enhver omstendighet forbudt."

Mottatt: 05.11.2007 21:31
Fra: 4. etasje beboer

Kommentarer:
Hvem er det som morer seg med å punktere bildekk på parkeringsplassen? har sett en del tilfeller samt min egen bil.

Mottatt: 01.11.2007 05:41
Fra: frustrert beboer

Kommentarer:
Containeren som ble satt opp på fredag er allerede full. Håper det kommer en ny, slik at vi som ikke var først til mølla også får benyttet oss av dette fine tilbudet!?

Mottatt: 29.10.2007 17:00
Fra: Anonym

Kommentarer:
Til Styret:
Takk for et fornuftig og "rett" valg av farge på heis-tårnene. Dette blir bra! :)

Mottatt: 25.10.2007 16:56
Fra: Ole K

Kommentarer:
Vær så snill: dropp personkarakteristikkene. Både det å beskylde naboer for å være "talentløse" og å ha "liten ryggrad" flytter fokus fra sak til personer. det forlenger bare diskusjonen og høyner konfliktnivået i steden for å løse problemet.

Syns ellers at dette er en "storm i et vannglass".... Greit nok at det kan være irriterende å bli vekket av støy fra oppussingen kl 7 en lørdags morgen, men ærlig talt...... naboer som pusser opp til alle døgnets tider og folk som synes det er greit å holde halve blokka inkl små barn våkne til kl 4 om natta fordi de har lyst på en fest er mye verre. De vet at de bryter husordensreglene og velger bevisst å ikke ta hensyn til nære naboer. Oppussingen av fasaden er et tidsbegrenset prosjekt og rehabilitering av betong fører nødvendigvis til en del støy.

Det er hvertfall ikke noe som helst grunnlag for å karakterisere vårt dyktige og hardtarbeidende styre som "talentløse" pga noe som sannsynligvis skyldes en intern kommunikasjonssvikt hos entrepenøren. Ta heller en prat med gutta i liften og spør på en høflig måte om de har fått beskjed om arbeidstidsbestemmelsene for denne jobben. Hvis ikke så gi dem en kopp kaffe og be dem vente med støyende arbeider til kl 8. gi deretter beskjed til Styret for rapportering av rutinesvikt til entrepenøren og be om en kopi av svaret. Det vil være mye mer konstruktivt og løsningsorientert enn å skjelle ut styremedlemmene våre som står på for fellesskapet og gjør en veldig god jobb for oss som bor her.

Mottatt: 25.10.2007 09:03
Fra: fornøyd sameier i b

Kommentarer:
Etter min mening er rett kanal om en misfornøyd med noe som har med styrets arbeidsområde å ta opp dette direkte med styret, da kan en få en konstruktiv dialog, å forvente at stytret skal respondere på det som blir kommentert i en gjestebok er å ha litt for høye forventinger.

Mottatt: 25.10.2007 08:42
Fra: Beboer 12 E

Kommentarer:
Tviler selvsagt ikke på at styremedlemmer, eks.styremedlemmer og medlemmer av valgkomiteen støtter hverandre, det skulle bare mangle. Og bevares, det er selvsagt strålende at enkelte påtar seg frivillge verv, som et styreverv tross alt er. Men det jeg reagerer på er at Nina Sundqvist etterlyser ryggrad, når de som viser seg å ha minst av nettopp dette er styret selv... I sommer sto det på hjemmesiden :
"Arbeider kan utføres fra kl 07.00 - 19.00. Støyende arbeider skal utføres i perioden mellom kl 08.00 og kl 17.00. Malingsarbeide på blokk A kan utføres frem til kl 21.00".
Det har tidligere vært påpekt at dette med støyende arbeider starter lenge før kl. 08.00, og det vitner ikke akkurat om ryggrad når styret overhodet ikke evner å ta tak i dette, og sørge for at entreprenøren følger de retningslinjer man selv har satt...

Mottatt: 24.10.2007 18:57
Fra: Anonym

Kommentarer:
Støtter Nina Sundqvist i feigheten som ligger i det å opptre anonymt og samtidig kritisere/angripe styret og de oppgaver de er satt til å utføre. Dersom du/dere, som ikke tør å stå frem annet enn som anonyme, er så misfornøyd med det å bo her, foreslår jeg at dere flytter til en rød liten stuga - langt inne i skogen.

Alternativt må dere fremme deres forslag/misnøye på årsmøtet for å se om dere har støtte i synspunktene og for ideene blant sameierne i SGT. Det å velge bo i et sameie betyr at man må følge de tiltak, ordensregler osv. som er vedtatt av sameiet.

Prøv heller å vinkle hverdagen litt mere positivt og se det fine i at noen påtar seg et frivillig verv for å gjøre hverdagen for fellesskapet trivligere. Husk at det å påta seg et styreverv er basert på frivillighet og vi kan ikke kreve like høy grad av profesjonalitet i alle saker som fra et profesjonelt styre. Er dere villige til å ta den ekstra kostnaden dette vil medføre?

Undertegnede støtter de som påtar seg slik verv og ber om at flest mulig i SGT støtter våre "folkevalgte" som utfører vervet etter beste vilje og viten etter det mandatet sameiet har gitt dem.

Mottatt: 24.10.2007 17:24
Fra: Reidar Skjøthaug

Kommentarer:
Ettersom det blir en pause i oppussingen på baksiden fram til våren, vil det si at badstua er klar for bruk igjen fra 1. november?

Mottatt: 24.10.2007 17:10
Fra: Anonym

Kommentarer:
Ingen hensikt å åpne seg her hvis man har noe å klage på. Prøvde det en gang, og det eneste det endte med var sure blikk og tomme unnskyldninger fra enkelte styremedlemmer og deres følgesvenner. Og når styret, etetr å ha fått kritikk, umiddelbart går i forsvar og anklager de som ikke har noe til overs for avgjørelsene de tar, for ikke å ha peiling, da er det ingen vits å blottlegge seg flere ganger. Uansett er det totalt idioti å legge ut her på siden når arbeidet på baksiden startet, at det mest bråkete arbeidet ikke tillates startet før kl.0800, og så gjør man ingenting med det når dette ikke følges.Maskinene starter med et brøl presis kl. 0700, og det er ingenting som tyder på at arbeiderne har fått noen retningslinjer i det hele tatt. Hvis dere etterlyser ryggrad bør dere først og fremst lete etter deres egen, og sørge for at de retningslinjer dere angivelig har satt, følges !

Mottatt: 22.10.2007 23:03
Fra: Anonym

Kommentarer:
Sutring på høyt plan! gled dere heller over at vi får en flott og nymalt bygningsmasse. Nå er de snart ferdig, og alle kan nyte roen. Tenk på A-blokken, da, som har hatt stilasjer og belastninger siden i våres!!! Har ikke vært mye klaging i gjesteboka av den grunn.... All honnør til de for det!

Mottatt: 22.10.2007 22:08
Fra: Anonym

Kommentarer:
"Styret har som vanlig utført en talentløs jobb..." kan vi lese på siste anonyme innlegg i gjesteboken.
Dersom du har noe å klage på - hvorfor ikke være mer konstruktiv å ta kontakt med valgkomiteen og melde din interesse for å ta et styreverv? Å klage anonymt viser liten ryggrad!

Mottatt: 22.10.2007 16:27
Fra: Nina Sundqvist

Kommentarer:
Enig med siste innlegg her. Som vanlig har styret utført en talentløs jobb, og tillatt arbeid på baksiden i helgene. Helt håpløst at vi må akseptere duringen allerede fra i 8-tiden lørdag morgen.

Mottatt: 21.10.2007 23:26
Fra: Anonym

Kommentarer:
Hvor lenge er det meningen oppussingen skal holde på skal tro? Jeg begynner å bli temmelig lei av å ikke kunne slappe av de to eneste morgene i uken som jeg har fri.

Mottatt: 20.10.2007 09:13
Fra: Anonym

Kommentarer:
Nå ser vi igjen at det foregår aktiviteter overalt hos oss som vi kanskje kunne ha bli kvitt hvis man går sammen om å ha en vaktservice. Overfall, innbrudd, tyveri, tagging, forsøpling, herping av biler m.m. Er vi virkelig så naive og tror at dette bare blir borte. Jeg synes det øker jevnlig. Kan man ikke nå be om at styret innhenter tilbud her? Jeg ba om det for en stund siden, men fikk avslag uten at det var tatt opp i felleskap ved generalforsamling hos forrige styre.

Mottatt: 16.10.2007 10:51
Fra: Kari, leil.nr. 351

Kommentarer:
Var det flere enn oss som opplevde at bildekk var punktert i løpet av helgen 12. - 14. oktober?

Mottatt: 15.10.2007 20:17
Fra: beboer

Kommentarer:
Vil bare hilse til alle. Bodde i 2 år i terrassehuset og savner det veldig. Flyttet til Horten, men ønsker å flytte tilbake og bo "der oppe". Får krysse fingre og se om noe dukker opp når tiden nærmer seg. Denne nettsiden er utrolig fin og det er arti å se bilder :) Ha en fin dag.

Mottatt: 09.10.2007 15:02
Fra: Elisabeth

Kommentarer:
Har et spørsmål ang maling av vinduene på baksiden:
Går ut fra at planen er at vinduene på baksiden blir malt i samme farge som på forsiden, selv om det ikke er gjort noe med det enda.

Mottatt: 03.10.2007 18:08
Fra: meg

Kommentarer:
Vil bare si at blokken begynner å se virkelig flott ut, nå som malingsarbeidene har passert c-blokka. Det var deilig å bli kvitt plastikken foran vinduene! Godt med luft igjen....
Håper bare at heis-tårnene ikke blir noe glorete greier som ødelegger det ellers flotte inntrykket.
Egentlig ønsker jeg bare å få bort den siste meldingen om oppslagene i heisene...litt godt å kunne se noe positivt også når man logger inn på sameie-siden. :)

Mottatt: 29.09.2007 15:13
Fra: Ole K

Kommentarer:
I dag tidlig lørdag kl 08:15, våknet jeg av at liftene utenfor østfasadene satte igang. Hadde for engang skyld gledet meg til å sove litt lengre. Har oppussingsfirmaet avtale om å begynne så tidlig i helgene? Når blir forresten badstua klar for almenn benyttelse igjen?

Mottatt: 29.09.2007 08:31
Fra: Anonym

Kommentarer:
Hvor dypt kan en synke?
Jeg skvatt da jeg kom inn i heisen i dag (6. september) og så lappen hvor en eller annen (sikkert herr/fru Anonym) sjikanerer sameiestyret for noe vi alle har vedtatt på sameiemøter. Denne formen for usmakelig oppførsel synes jeg vi bør holde oss for gode til. Styret utfører kun de oppgaver som jeg og du bestemmer at de skal gjøre.
Noen ganger kan en være uenig i sameiemøtenes flertallsbeslutninger, men i et sameie som vårt må vi leve etter felleskapsavgjørelsene.
Vi må skille mellom sak og person - og det har ikke lappskriveren klart.

Mottatt: 06.09.2007 11:33
Fra: Terje

Kommentarer:
Ser det henger plakat i heisen med meningsytringer. Dem kan en være enig eller ikke enig i. Men det er feil plass å komme med dem - på veggen i heisen, og det er ikke rette plass å komme med anonym personlig kritikk av vårt styre/styreleder.

Mottatt: 06.09.2007 11:25
Fra: En som så plakaten i heisen mellom D-E

Kommentarer:
I morges kl 0700 var det hengt opp et anonymt oppslag i heis CD med sterke hentydninger til at styret med styreleder ikke ivaretar fellesskapets interesser - kun meler sin egen kake. Ved å jobbe for at høyspenntmasten i A-blokka blir fjernet og sikre sameiets interesse for baktomta - er vel dette langt fra å kjøre et egosentrisk blåruss-opplegg. Etter mitt syn arbeider styret ansvarsfullt og langsiktig på den måten disse sakene er blitt fremmet på under årsmøtene- der flertallet av sameiere faktisk står bak begge vedtakene. Jeg skjemmes på vegne av de feigingene som ikke tørr å skrive under med fullt navn når de konkret henger ut enkeltpersoner. Det var en glede å rive ned plakatene!

Mottatt: 06.09.2007 10:53
Fra: Nina Sundqvist

Kommentarer:
Snakket med Aftenposten nå, og de kunne bekrefte at de har mottat veldig mange klager fra vårt borettslag på forsvunnede aviser. Aftenposten har ingen leveringsproblemer, det er vi som har ett tjuvraddproblem.
Maken til simple mennesker vi har i denne blokka.
Hva kan vi gjøre? Må jeg si opp abonnementet mitt?

Mottatt: 30.08.2007 13:33
Fra: Ståle

Kommentarer:
Vi har også hatt problemer med Aftenposten Aften i det siste. Jeg har ringt Aftenposten og de sier de har fått melding fra budet om at det er tyverier i blokka. jeg tror kanskje det er en kombinasjon av at noen er ivrige til å "låne" aviser og at budet ikke alltid husker å gi oss avisen vi skal ha.

Mottatt: 30.08.2007 12:28
Fra: Anonym avisleser

Kommentarer:
Jeg har heller ikke fått aftenposten (aften) ganske mange ettermiddager og helgedager i det siste.
Har lurt på om det er Aftenposten selv som ikke leverer, eller om avisen rett og slett blir stjålet.
Hva tror dere?
Tenkte jeg skulle ringe Aftenposten og høre om de har problemer med leveransen.

Mottatt: 29.08.2007 23:30
Fra: Ståle

Kommentarer:
Er det slik at man må ta inn Aftenposten umiddelbart om morgenen, hvis ikke regnes den som fritt vilt ? Grunnen til at jeg spør er at jeg nå ved flere anledninger, etter å ha vært bortreist over natten kommer hjem på ettermiddagen, og da er Aftenposten stjålet ! Det later til å være noen stakkarslige mennesker her i sameiet som later til å tro at dersom Aftenposten ligger utenfor døren lenger enn kl.10.00 er den fritt vilt, og det er bare å forsyne seg. Vel, DET ER DET IKKE, og jeg ber dere derfor tegne abonnement på deres egen avis!!!

Mottatt: 27.08.2007 23:20
Fra: Anonym

Kommentarer:
Støtter forslaget om å engasjere vaktselskap. Mange sameier har svært gode erfaringer med dette. I tillegg til inspeksjonsrunder vil vaktselskapet gripe inn ved brudd på husordensreglene, slik som husbråk, støyende festing etc. På oppfordring fra beboerne rykker vaktselskapet da ut med vektere som sørger for ro og orden. Foreslår at styret innhenter pristilbud på vaktavtale.

Mottatt: 21.08.2007 15:34
Fra: Anonym

Kommentarer:
To skumle episoder:
Ran: Det er korrekt at ranerne forsvant inn i B-oppgangen. Det var 3 unge gutter og 2 unge jenter, anslagsvis 15-20 år gamle. Offeret ble slått ned, og saken er under politietterforskning.

En lørdag begynnelsen av juni var det fest i en seksjon høyt oppe i B-blokka. Jeg passerte på framsiden (helt ute på gangstien) av blokkene da det begynte å regne ølflasker rundt meg. Flaskene ble kastet med hensikt fra en balkong. Saken er politianmeldt men henlagt. Hadde jeg fått en flaske i hodet hadde jeg ikke skrevet disse linjene i dag....

Kanskje disse to episodene kan sees i sammenheng?
Det er god grunn til å være årvåken hvis man ferdes utenfor blokkene nattestid, og det synes jeg er trist.

Jeg tør dessverre ikke annet enn å være anonym, siden vi åpenbart har noen råtne egg i B-blokka.

Mottatt: 20.08.2007 20:32
Fra: Anonym

Kommentarer:
Ranere: Det var ingen hyggelig ting å høre. Kanskje vi nå kan være mere stemt for at vi spleiser alle som bor her på at vi har et vaktselskap som har jevnlige runder i våre områder?

Vi har selv hatt tydelige forsøk på å komme inn på vår terrasse fra forsiden siden vi bor langt nede. Ingen god følelse å komme hjem til.

Har erfart dette selv som veldig positivt i et område på Kjelsås/Grefsen hvor vi bodde før. Innbrudd/hærverk statistikken gikk betraktelig ned mens vi hadde dette. Dette med innbrudd/hærverk er jo en gjenganger. Og slik samfunnet er i dag vil det ikke bli bedre.

Mottatt: 20.08.2007 15:45
Fra: Anonym

Kommentarer:
I artikkelen "Oppussing av østfasade-arbeidstid" publisert den 15.6 står følgende : "Støyende arbeider skal utføres i perioden mellom kl 08.00 og kl 17.00".
Spørsmålet er da : Hvis dette medfører riktighet, hvorfor tillates det da at disse ekstremt støyende kranene står og durer rett utenfor soveromsvinduet allerede fra 07.00? Hvem sitt ansvar er det å følge opp at entrepenøren holder seg til de retningslinjer de har fått, for slik det er i dag er det særdeles mye støy allerede fra 07.00 ?

Mottatt: 16.08.2007 11:25
Fra: Morgenfugl

Kommentarer:
Hvilket klokkeslett begynner grill-festen?

Mottatt: 16.08.2007 09:41
Fra: Anonym

Kommentarer:
natt til søndag, i to-tiden, ble noen personer ranet like nedenfor terrassehusene. Jeg observerte ranerne løpe inn i B-inngangen. Det var minst to eller tre unge gutter med hettegensere pluss to unge jenter. Jeg lurer på om det kan ha noe med innbruddene i garasjen å gjøre. Jeg oppfordrer i alle fall alle til å holde øynene åpne. Jeg snakket med en av dem som ble ranet. De hadde bare mistet 100 kroner, men hadde blitt angrepet fysisk. Det er trist om vi har slike dårlige frø i komplekset - folk som er villige til å bruke vold for å få en 100-lapp.

Jeg velger å være anonym da ranerne åpenbart bor her.

Mottatt: 13.08.2007 22:24
Fra: Anonym

Kommentarer:
Vi ser til vår glede at vi er blant vinnerne i jubileumskonkuransen. Takk for det. Vi har dessverre ikke anledning til å være tilstede på Grefsen under sommerfesten i august, men hvis Gunhild Ullested er tilstede kan hun være vår representant. I motsatt fall er kanskje kontoret - som så mange ganger tidligere - behjelpelig med å ta hånd om premien inntil vi er på plass på Grefsen. Vi ønsker alle en fortsatt god sommer.

Mottatt: 02.08.2007 11:31
Fra: Gerd og Roald Larsen

Kommentarer:
Til deg som spør om det er noe forbud mot å lufte hunden på forsiden av blokken om natten:

Bestemmelsene om hundehold finner du i husordensreglene. Der står det bl.a. at det ikke er tillatt å lufte hunder "på lekeplasser, i sandkasser, på plener og annet grøntanlegg, heller ikke utenfor inngangspartier".

Det betyr vel i praksis at hunder ikke kan luftes på forsiden av blokkene, heller ikke om natten. Ellers så er det generell båndtvang på alle fellesområder både inne og ute hele døgnet. Slik har ihvertfall vi forstått reglene. Håper styret kan klargjøre hvis dette er feil.

Mottatt: 19.07.2007 10:54
Fra: Hundeeier

Kommentarer:
Vi har hatt hund, som nå er flyttet, og har aldri hørt om at det skulle være forbudt! Hvorfor spør du? Jeg foretrekker å gå foran da det ikke er så trivelig og gå bak der når det er mørkt. Folk kjører med ulovlig og høy fart. Faren for å bli påkjørt er stor og det er mørkt og utrivelig der.

Mottatt: 16.07.2007 09:37
Fra: Kari

Kommentarer:
Kjære medborgere. God sommer alle sammen.
Et sameie på denne størrelsen krever en meget høy grad av disiplin og hengivenhet, og jeg må si at etter mitt skjønn, fungerer dette miniatyrsamfunnet alldeles udmerket. Det er dog dessverre noen ytterst få som ikke ser ut til å tenke over dette med STØY og TERRASSELIV. Enkelte ser ut til å tro at våre relativt sett, beskjedne terrasser er å betrakte som en 3-måls privat tomt og bruker stemmene sine i samsvar med det... Så kjære dere; husk at noen DESIMETER unna sitter det kanskje en nabo som prøver... å nyte en rolig kveldsstund, eller fordype seg i en god bok. Enkelte blir tydeligvis eeeenda mer snakkesalig når flasker og glass kommer på terrassebordet... Og tro meg,- underholdningsverdien av det som høylytt diskuteres er SÆRDELES SLETT. Det samme gjelder selvsagt også time etter time, dag etter dag med høy usjenert latter og andre utbrudd... En annen "terrassesak" er at noen muligens tror at ting som slippes/kastes/faller ned fra deres terrasser, (f.eks. planteavfall) fordufter sporløst.... Det gjør det ikke,- det havner på mitt og andres terrassegulv;-) Så folkens; vær så vennlig å tenke litt over disse tingene. Takk for oppmerksomheten og FORTSATT GOD SOMMER!

Mottatt: 15.07.2007 23:49
Fra: Anonym

Kommentarer:
Er det noe forbud mot å lufte hunden på forsiden av blokken om natten?

Mottatt: 13.07.2007 08:30
Fra: Anonym

Kommentarer:
I sagaen rundt det ( etter mitt skjønn... ) ikke-eksisterende parkeringsproblemet mht. til gjesteparkeringen, har jeg lagt merke til en annen problemstilling som har gjort seg stadig sterkere gjeldende. Og det er biler som parkerer i innkjørslene til garasjene / inngangene. Kan skape farlige situasjoner når du runder hjørnet og skal under tak, og så står det plutselig en bil der. Trangt å passere, med fare for riper er det også. Siste uken har det også konsekvent stått en budbil fra Tom's feilparkert i innkjørselsområdet B/C. Hadde vært ok hvis også denne kunne finne seg en annen og lovlig plass.

Mottatt: 02.07.2007 12:11
Fra: Anonym

Kommentarer:
Vil bare få ønske alle en riktig god sommer! Har ikke bodd her så lenge, men trives kjempebra og synes Grefsen terassehus er et godt sted å bo! Fantastisk utsikt, hyggelige naboer, mange fine fellestilbud og ryddige forhold. Takk også for en glimrende og innholdsrik nettside. Det er mye klager i gjesteboken og det ga et litt negativt inntrykk før vi flyttet hit, men vi angrer ikke. Nå ser vi at det er veldig bra med en "åpen kanal" hvor det er mulig å diskutere forskjellige ting i bomiljøet som kan forbedres. I det borettslaget vi bodde i før var det en del krangling mellom naboer og misnøye med et styre som ikke tok tak i problemsaker. Her i terassehuset kan alt diskuteres åpent på nettet og vi tror denne åpenheten er veldig positivt for sameiet og for alle som bor her. Det er sikkert også nyttig for styret som på denne måten kan fange opp problemområder som kanskje ikke hadde blitt formidlet på andre måter. Bra jobbet!

Mottatt: 01.07.2007 10:05
Fra: Anonym

Kommentarer:
Til beboer A

Jeg fant ut av det. Det er kjøleskapet fra etasjen under som jeg hører.

Mottatt: 29.06.2007 18:53
Fra: Anonym

Kommentarer:
Til "God hørsel" i D-blokka som hadde et innlegg i april om plager pga. lavfrekvent during/brumming om natten: Er du fortsatt plaget av dette? Jeg bor i A-blokka og merker fortsatt denne støyen godt på ukedagene og spesielt om natten, men lørdager og søndager er den vanligvis helt fraværende. Det var også en periode uten støy i uke 24 og 25. Har vært i kontakt med div. firmaer og kommunale instanser for å få kartlagt potensielle støykilder i nærmiljøet, men har foreløpig ikke fått avklart hvor den lavfrekvente lyden kommer fra.

Mottatt: 29.06.2007 13:47
Fra: Beboer i A

Kommentarer:
Ser at latskap og økonomi blir brukt som årsaker til at folk ikke gidder å leie seg en ekstra plass. Vel, økonomi kan spille inn, men ikke slik det legges frem her. Etter å ha opplevd innbrudd, stjålne skilt og øvrig hærverk på bil mens den sto under tak, og overhodet ingenting av dette de gangene den har stått ute, er det fristende å fortsette å bruke gjesteparkeringen. Sameiet får la sin forsikring dekke de skader som påføres bilene mens de står under tak, så skal du se at flere leier plasser under tak.

Mottatt: 29.06.2007 10:31
Fra: Anonym

Kommentarer:
Enig med Ole Kristian. Har lagt merke til at det stadig oftere er fullt på gjesteparkeringen og at det er mange med to biler som bruker gjesteplass i stedet for å leie en ledig plass til bil nr 2. Det er faktisk i strid med sameiets parkeringsregler og ved kjøp av leil. har alle bare betalt for en p-plass. når fastboende innrømmer her at de har brukt gjesteplassene i seks år så betyr vel det at sameiet ikke håndhever de parkeringsreglene som gjelder? (maks 4 døgn på gjesteplass uavhengig av om bilen er brukt/flyttet i mellomtiden) Ikke så rart at mange da utnytter muligheten til gratis parkering. Mener ikke at styret skal begynne med bortauing men gi ihvertfall de som bevisst bryter reglene i lang tid påminnelser om at de gjør det og bøter hvis de likevel fortsetter å feilparkere. Når det er sagt så er det mange familier som har to biler og må ha et sted å parkere. hvis det ikke er nok ledige plasser til leie blant sameiere som ikke bruker sin egen plass så bør kanskje noen av gjesteplassene gjøres om til faste plasser som kan gi inntekter til felleskapet? Poenget er jo at alle som har valgt å bo i et sameie må følge det regelverket som er vedtatt, inntil noe annet evt måtte bli bestemt. De som ikke er enig i regelverket må gjerne foreslå endringer til årsmøtet, men å bryte reglene fordi det er mulig og for å spare penger blir feil. Oppfordrer ellers alle som ikke har bil til å leie ut plassen sin til naboer som trenger den.

Mottatt: 28.06.2007 10:17
Fra: Anonym

Kommentarer:
Vet ikke hvor mange gjesteplasser vi har totalt, men for meg virker det som om vi har god plass til både gjester og de fastboende som med jevne mellomrom benytter seg av disse plassene. Dette er totalt unødvendig surmuling, og jeg foreslår at Ole-K. og likesinnede heller prøver å få bukt med bikkjer som driter, og folk som spyr, i heisene. I tillegg til søppel som hensettes overalt der man finner det for godt. De eneste gangene jeg kan forestille meg at det overhodet kan være i nærheten av fullt på gjesteparkeringen er når det er et eller annet "eksternt" arrangement i sameiestua.

Mottatt: 26.06.2007 23:10
Fra: Anonym

Kommentarer:
Når våre venner kommer på besøk med bil, kjører de opp Kurveien og parkerer ved enden av E-blokka, i stedet for å lete etter ledig plass på gjesteparingen. For - som de selv sier - det er få sameier som har like mye "besøk" som oss uten å gjøre noe med det. Gjesteparkeringen vår er ikke for gjester, men for de som har to biler og ikke gidder å betale for leie av en ekstra parkeringsplass.

Mottatt: 26.06.2007 08:03
Fra: Anonym

Kommentarer:
grunnen til at det ikke er så mange som har svart til innlegget , er jo fordi det ikke er noe vits i å henge seg opp i et sånt inlegg!! men det er sant som Ole Krstian skriver, det er kan se ut som at det er mange som ikke parkerer på sine egne plasser !!

Mottatt: 25.06.2007 16:24
Fra: Anonym

Kommentarer:
Å jeg er så glad jeg har flytta fra all denne surmulinga... Har ikke sett på maken!

Mottatt: 25.06.2007 15:57
Fra: Anonym

Kommentarer:
Hvis det er "en håndfull ledige" og bare "nesten alle gjeste-plassene er opptatt", hva er problemet da ? Da er det jo ledige plasser, og bare å bruke disse. Igjen, har ALDRI opplevd at det har vært helt fullt, og kan ikke begripe hvorfor det skal startes et hylekor over et problem som ikke eksisterer. Har også hyppig folk med bil på besøk, og aldri har jeg hørt noen klage over at de ikke har funnet plass. Du skriver også at "alle ser jo hva jeg mener". Hvis alle er den ene som har kommentert innlegget ditt utenom meg, så har du jo rett. Men ville ventet til jeg fikk noen flere enn en enslig støttespiller før jeg gikk ut og proklamerte bred støtte over hele linja.

Mottatt: 24.06.2007 21:07
Fra: Anonym

Kommentarer:
Jeg mente selvfølgelig ikke foran egen blokk! Alle ser jo hva jeg mener...bortsett fra "Anonym". Når det er kun en håndfull ledige gjesteparkerings plasser ledig, midt på natta, og det er plenty med ledige plasser under tak langs hele linja, så sier det jo seg selv at det er på tide med en liten påminnelse om at gjesteparkeringene er hovedsakelig for gjester. Og om dette er første gang i historien, tviler jeg sterkt på...det var samme tendens i fjor! Selv har jeg garasjeplass, og bruker denne...om noen måtte lure på dette. :) Resten av kommentaren fra anonym, taler for seg selv....

Mottatt: 22.06.2007 19:09
Fra: Ole Kristian

Kommentarer:
Har man ikke problemer, skaper man seg et. Det er ihvertfall det jeg føler når jeg leser innleggene under ang. gjesteparkering. Har bodd her i 6 år, pga. to biler i husholdningen bruker jeg gjesteparkeringen. Og har ennå til gode å oppleve at det er fullt på gjesteparkeringen. Mange biler til tider ja, men langtfra fullt. Mulig Ole-Kristian mener at det er fullt akkurat foran hans blokk, det kan nok skje. Men at det er fullt overalt, da må det i tilfelle være første gang i historien.

Mottatt: 22.06.2007 17:01
Fra: Anonym

Kommentarer:
Gjesteparkering for gjester?
Ja, men ikke hos oss. Det nok flere som ikke "gidder" å gå noen meter eller det er for tungt å åpne garasjeporten - eller "jeg skal jo bruke bilen i morgen" mentaliteten. En annen sak er vel de som bruker garasjen som verksted og lager for jobben! Bodplassen er liten i sameiet, så noen benytter naturligvis garasjen som "bod".
Vi får nok ikke løst problemet, men hvis vi leier (eller låner) plasser som ikke er i bruk, ville mye av problemet vært løst. Moralen er: SNAKK MED NABOEN! EN GOD OG FREDELIG SOMMER TIL ALLE!
Terje

Mottatt: 22.06.2007 10:03
Fra: Terje Risø

Kommentarer:
I utgangspunktet er det bra med gjesteparkerings plasser her i sameiet. Men...i de siste par månedene, og særlig de siste ukene, har dette ikke vært tilfelle. Nesten alle gjeste-plassene er opptatt, tilogmed kl.3 på natten på hverdager! Under parkeringstakene og i "båsene" rundt om kring er det samtidig mengder av ledige plasser. Kansje ikke noen overdrivelse å si at en del beboere bør vurdere å gjennoppta trimmen de får av å gå noen få meter ekstra, ved å parkere på plassene sine? Om vinteren er det jo ikke noe problem, siden de heller vil gå fremfor å måke snø av bilene sine. :)

Mottatt: 21.06.2007 22:07
Fra: Ole Kristian

Kommentarer:
Jeg har også piano, men det er lov til å bruke hodet når vi spiller piano og bor i blokk.
1. Ikke spill for åpen terrassedør. Det er ikke alle som setter pris på "gratis" konsert.
2. Ikke spill piano på kvelden. Da er de fleste hjemme, og pianospill høres godt!

Mottatt: 20.06.2007 22:04
Fra: Også A-pianist

Kommentarer:
Til pianisten i 12a: vi som jobber nattskift syns ikke det er no ålreit å bli vekket av deg. av og til spiller du ganske fint men "forestillingen" tirsdag kveld var ikke veldig imponerende......

Mottatt: 20.06.2007 09:06
Fra: Anonym

Kommentarer:
hei, jag håper ikke att det blir de starke fargene som de er satt prøve på nå. er det ikke best o hålla sig til neutrala farger.

Mottatt: 19.06.2007 15:45
Fra: Anonym

Kommentarer:
Har noen erfaring med å skifte døren inn til leiligheten? Det er spesielt informasjon i forhold til forhandler, pris og det praktiske rundt nøkler som er av interesse.

Mottatt: 18.06.2007 17:14
Fra: Helge Bartnes

Kommentarer:
Flott omtale i Aften Aften i går - Gratulerer!

I samtale med eiendomsmegler ble vi fortalt 5 romsleilighetene faktisk har vært underpriset i lang, lang tid ift hyblene f.eks. Dersom det er korrekt at siste store seksjon ble solgt for nærmere 5 mill kr grensen - er dette faktisk en riktig prisutvikling.

Mottatt: 15.06.2007 15:55
Fra: Nina

Kommentarer:
Maling av østfasaden i tråd med fargeprøvene representerer betydelige endringer fra dagens situasjon. Det burde tilsi at eierne ble informert ved oppslag eller på annen måte. Noe annet ville være respektløst. Styret har ikke fått noen fullmakt av sameierne til å avgjøre vesentlige fargeendringer etter det jeg vet. Jeg ble helt tilfeldig klar over fargeprøvene for to dager siden, og henvendte meg da til styreformannen, som kunne fortelle at at han/styret betraktet valget av farger som en styresak. Dagens melding (fra styret?) på GTHs nettsider gir håp om endret holdning. Så til min mening om fargevalg (som er rimelig representativ også for endel andre jeg har snakket med):

1) Jeg er uenig med de som måtte mene at fargesprakende blokker er "tingen". Heistårnene bør, etter min mening, ha samme farge, for å gi et godt helhetsuttrykk. "Gilde" signalfarger på heistårnene vil kanskje være morsomt en kortere tid. Men det må forventes at det går flere 10-år til neste rehabilitering. Det bør derfor velges "duse" farger som vi ikke går lei av etter en tid, og som tåler tidens tand bedre enn de fargesprakende fargeprøvene (dvs., uten å falme; uten å vise støv og skitt like godt; uten å vise for stor forskjell mellom belegg og underlag i områder med avflassing av maling, som dessverre vil kunne forekomme etter noen år).

2) Det samme gjelder fargeprøven (mørk blåfarge) som er vist på et av de store, tilnærmet kvadaratiske betongelementene i selve østfasaden på blokk A. Personlig synes jeg at maksimalt to farger, i nyanser av samme farge (ikke ulikt underlaget), bør benyttes for å gi et "dempet, harmonisk helhetsinntrykk".

Mottatt: 15.06.2007 15:52
Fra: JHe

Kommentarer:
Har også lagt merke til fargeprøvene på siloene på baksiden av blokkene. Fantasiskt fint!!!!! Håper virkelig det blir nye friske farger på den ellers så grå og egentlig veldig stygge østfasaden.

Mottatt: 15.06.2007 09:53
Fra: B - blokka

Kommentarer:
Vi som bor bak E-blokka vil gjerne at den i tilfelle farvelegging tildeles en så dus farve som mulig, den dominerer allerede utsikten ganske betydelig. Forøvrig vil jeg gjerne benytte anledningen til å ønske alle naboene i G12 en god sommer.

Mottatt: 14.06.2007 21:47
Fra: Kurveien-borger

Kommentarer:
Vi som solgte for 2.950' i E-blokka er veldig fornøyd, men synes selv at vi har gjort mye for det - det er nesten bare trappen som ikke er skiftet/restaurert. Vi har forøvrig med glede betalt vår andel av nedgravingen selv om vi snart flytter. Jeg er mer opptatt av at sameiet vurderer å skifte heisene mellom D/E, de siste ukene har de stått gjentatte ganger. De oppleves også som vesentlig eldre enn heisene mellom de andre blokkene, men det er kanskje bare utseendet som er forskjellig.
God sommer, alle sammen!

Mottatt: 14.06.2007 21:43
Fra: E-borger

Kommentarer:
Huff så skummelt ja - tenk at noen er så dristig at de vil endre den grå kjedelige østfasaden. Tenk så kult da blokkene eller kanskje til og med etasjene i egne farger.
Stemmer for en rød E-blokk - oransj D-blokk - gul C blokk - grønn B blokk - blå D blokk og så egne farger på siloene. Ja - seriøst , glimrende tenkt dersom det jobbes for farger på østfasaden.

Mottatt: 14.06.2007 12:35
Fra: Fargeglad i E-blokka

Kommentarer:
Det går rykter om at styret har tenkt å friske opp østfasaden vår med sterke og varierte farger - jfr fargeprøver på veggen - uten å rådføre seg med sameierne.
Er sterke farger praktisk? Vil ikke det medføre raskere forfal og ekstra vedlikehold over tid ? Vil naboene bak godta det? Hva med myndighetne?
Hva er hensikten? Innebærer fullmakten som er gitt til styret om å iverksette rengjøring/vedlikehold av østfasaden også å kunne vedta en faktisk endring av fasaden?
En fasadeendring kan (bør?) ikke håndteres som en hastesak av styret alene.

Mottatt: 14.06.2007 09:29
Fra: Nysgjerrig og bekymret i E

Kommentarer:
Til 3-romseier: Ble solgt en 3-roms i 4.etg. i E-blokka i går - den gikk for 2.950.000. Vet ikke om det er rekord, men de som solgte må da ha fått en veldig god pris?

Mottatt: 12.06.2007 15:30
Fra: Anonym

Kommentarer:
Savner informasjon fra Styret om fremdriften i arbeidene på østfasaden. F eks: hva gjøres, når på dagen starter/slutter arbeidene, når vil hver blokk være ferdig osv. Ved rehabiliteringen av vestfasaden fikk vi god og omfattende informasjon, detaljerte fremdriftsplaner pr blokk, bilder osv, men for østfasaden har vi bare fått vite at arbeidet startet 21 mai, at vinduene må holdes lukket på dagtid og at oppussingen vil være ferdig i løpet av høsten......

Mottatt: 12.06.2007 13:07
Fra: anonym

Kommentarer:
Kan vedkommende som har spydd opp etter veggene og på gulvet i den store heisen mellom C/D vennligst tørke opp gørra si ????? Mer motbydelig skal du lete lenge etter, og det er fryktelig synd at vi må ha slike møkkafolk som dette boende blant oss !!!

Mottatt: 11.06.2007 19:44
Fra: Anonym

Kommentarer:
Rettelse, det er ikke i sameiet, men det er noen bikkjer hos noen villa eiere som er en plage...

Mottatt: 10.06.2007 23:46
Fra: Anonym

Kommentarer:
Noen andre som irriterer seg over bikkjene som står å bjeffer i nabolaget?

Mottatt: 09.06.2007 21:00
Fra: Anonym

Kommentarer:
Angående priser på boliger i sameiet - er jo litt rart egentlig at ikke meglere hadde egen oversikt, men ved tinglysning vil en også få oppgitt salgsummen. Det finnes tilgjengelig gratis hos: http://www.bt.no/eiendom/

Søk på gårds/bruksnr.

Fylke: Oslo
Kommune: Oslo
Gårdsnr: 75
Bruksnr: 117

Mottatt: 07.06.2007 13:25
Fra: En som ikke syns det er sunt at leiligheter så mye over takst

Kommentarer:
Hørte rykter i dag om at 5-roms'en som ble solgt i E-blokka denne uken gikk for 4,8 millioner. Hvis dette ryktet stemmer og prisene i SGT har steget så mye i det siste vurderer jeg sterkt å refinansiere. Så om noen vet prisrekorden for en 3-roms i 3. etasje ville jeg satt pris på å få vite!

Mottatt: 07.06.2007 10:17
Fra: 3-romseier...

Kommentarer:
Tirsdag 5 juni var det 18 sykler ved inngang CD som "kranglet" om 10 plasser i sykkelstativet - et sykkelstativ som ikke er tilpasset ny sykler med større hjulbredde. Hva har styret tenkt å gjøre med det?

Mottatt: 06.06.2007 19:48
Fra: Nina

Kommentarer:
Er det noen som har noen gode forslag på hvor jeg kan få tak i ny tetningslist til ytterdøren? Har prøvd de store byggvarekjedene uten hell.

Mottatt: 31.05.2007 11:43
Fra: Anonym

Kommentarer:
Det er viktig at saken ble løst og det er jo aldri hyggelig å få en ekstra regning. Men det er vel bare en påminnelse om at man må være mer engasjert i saker som angår SGT før de blir besluttet. Beløpet er ikke avskrekkende høyt, kun på størrelse som en liten fartsbot :-)

At ikke Hafslund har bidratt finner jeg kritikkverdig, da de heller bruker millioner på å grave ned fiber til bredbånd. Og tro meg det er kostbart. Det betyr at alle milliardene vi har betalt inn ikke går til utbedring av strømnettet, men for å prøve andre forretningsområder. Det er litt rart hvordan kommuenene godtar dette. (Til sammenligning tror jeg ikke f.eks Telenor kunne brukt milliard overskuddet for å bygge ut et dyrt nytt strømnett.)

Til slutt håper jeg som noen har nevnt tidligere, at det blir vist solidaritet fra andre deler av blokka når tomtesalg skal avgjøres en gang i fremtiden.

Takk til styret og Togstad

Mottatt: 30.05.2007 13:50
Fra: D-blokka

Kommentarer:
Synes ikke det er noen grunn til å kritisere styrets behandling av høyspentsaken og måten fellesbidraget har blitt fordelt på internt i sameiet. I forhold til prosjektets totalbudsjett på nesten 14 mill. kroner er ikke hver enkelt SGT-sameiers bidrag uforholdsmessig høyt. Hvis noen har behov for en betalingsutsettelse eller et korttidslån, så lar det seg sikkert ordne.

Alle som har fulgt med i saken vet at det ihvertfall blir feil med en beskrivelse som "vår totale unnfallenhet for de store byggherrer". Grefsen Terrassehus og fellesarbeidsgruppen har hele tiden protestert kraftig og tydelig mot den tvilsomme og uryddige prosessen som Oslo Vei satte i gang med sin "budkonkurranse" - både direkte overfor Oslo Vei, Backe-gruppen, NVE m.fl. og via bydelen/bystyret, lokalavisene og denne hjemmesiden. Styreleder varslet jo til og med søksmål hvis endemasten foran barnehagene ble stående.

Mitt inntrykk er at Oslo Vei og Backe-gruppen etterhvert skjønte at de ble nødt til å bidra mer økonomisk til den prosessen de selv hadde igangsatt og at det ikke var bra for virksomhetene å få så mye velbegrunnet og utilslørt kritikk både i avisene og fra sentrale politikere. Dessuten ville en eventuell forsinkelse av byggeprosjektet i Grefsenkollveien 14 bli veldig dyrt... Det kan heller ikke ha vært spesielt hyggelig å bli møtt med sterk misnøye og å få masse kjeft fra så mange engasjerte beboere i området.

Det virkelig kritikkverdige i denne saken er vel at Hafslund (som eier både mastene og ledningene) ikke har bidratt med en eneste krone til nedgravingen. Hafslund går med milliardoverskudd, men har vært totalt fraværende i debatten og er tydeligvis ikke så opptatt av sitt eget omdømme. Det har vi jo dessverre også sett i mange andre saker i media de siste årene. Akebakkeskogens og Lofthusgruppens illojale opptreden overfor fellesarbeidsgruppen i fjor sommer var også et alvorlig tilbakeslag for samholdet på Øvre Grefsen og for lokaldemokratiet i Nordre Aker.

Er enig i at vi nå bør slå oss til ro med at sameiets bidrag til nedgravingen er et felles anliggende og at vi bør droppe diskusjonen om den interne fordelingen. De fleste av oss bruker sikkert tilsvarende beløp på langt mindre viktige/nyttige utgifter i løpet av året :) La oss heller takke styret og Torbjørn Togstad + fellesarbeidsgruppen for godt utført arbeid og for at denne saken til slutt ble løst på en konstruktiv måte. Takk også til Oslo Vei ved Jan Engen for en beundringsverdig snuoperasjon i tolvte time og til Ola Elvestuen og bydelen for god hjelp og støtte. Tusenvis av beboere, foreldre og barn i området vil være takknemlige for deres innsats i mange generasjoner fremover...

Mottatt: 29.05.2007 22:34
Fra: Takknemlig og fornøyd sameier

Kommentarer:
og jeg vil bare legge til at når man velger en slik boform så må man rette seg etter vedtekter i sameiet....

Mottatt: 29.05.2007 22:13
Fra: Anonym

Kommentarer:
For å få fjernet masten ble det nødvendig for Sameiet å bevilge ekstra kr 250 000. Dette beløp vil bli belastet sameiets ordinære driftsbudsjett.

Er sameiebrøken lagt til grunn for tilgjengelige driftsmidler? Slik at jeg da har betalt inn 4052 + ca 1000 (andel av 250.000), altså ca 5000,-

Mottatt: 29.05.2007 22:04
Fra: Anonym

Kommentarer:
Til Tore Bratthaug

Dersom du og dine likesinnede hadde tatt dere tid til å lese årsberetningen for 2005 og protokollen fra årsmøtet i 2006, så vil du se at det ble fattet et lovlig vedtak på å bevilge inntil kr 1.000.000 for nedgraving av høyspentlinjene, basert på fordeling etter sameiebrøken.

Dersom du ikke har disse dokumentene får du de ved å henvende deg til sameiekontoret eller til forretningsfører. Saken er omtalt på sidene 35 - 37 i innkallingen til årsmøtet i 2006.

Her kommer det klart frem hva beløpet utgjør iht. brøken og type leilighet.

Mottatt: 29.05.2007 21:40
Fra: Reidar Skjøthaug

Kommentarer:
Det er bra at man opptrer solidarisk. Regner med at det skjer i andre sammenhenger også senere.

Jeg har snakket med en del personer om regningen som kom i posten og alle var overasket. Ingen hadde fått med seg at det hadde blitt bestemt at alle skulle betale. Det er godt mulig at vi alle har gått glipp av informasjon som er sendt ut. Jeg oppfordrer uansett styret til å dokumentere når og hvordan det ble besluttet at alle skulle betale ihht fordelingssnøkkel.

Mottatt: 29.05.2007 19:05
Fra: Tore Brathaug

Kommentarer:
Leser på hjemmesiden deres om diskusjon rundt betaling for nedgraving av høyspentlinja. Det klages over at alle må bidra. Hvor mye må de største leilighetene ut med? Bor selv ikke i terrasseblokka, men har betalt kr. 40000,- for å få gravd ned linja. Jeg klager ikke-det er verdt hver krone, selv om pengene hadde kommet godt med til andre ting som huslån etc.

Mottatt: 29.05.2007 16:40
Fra: Grete Sørnes

Kommentarer:
Til deg i D som syns du allerede har betalt for nedgraving av høyspenten. Hva med de som har bodd her siden sameiet var nytt? det var vel ikke forskjellige priser på samme leilighetstype i f eks A og E den gangen pga masten? Hvilken fordelingsnøkkel ser du for deg, innbetaling beregnet etter avstand i meter fra høyspentledningen? eller syns du at de som bor i A og B bør betale hele millionen alene? Tror ikke synspunktene her har så mye å gjøre med hvor man bor. vi bor i C og mener at dette handler mer om prinsipper for fordeling av utgifter i et sameie. Neste gang kan det være en kostnad som sameiere i nordenden får mer glede av, så dette jevner seg ut over tid.... Men: overraskende regninger er det ingen som liker,så det forstår vi :)

Mottatt: 29.05.2007 07:08
Fra: Anonym

Kommentarer:
Jeg har en mistanke av at det folk mener i høyspent-saken faller sammen med hvor man bor i blokka... Jeg vedgår åpent at jeg, som D-beboer, er skeptisk til ekstra-regningen, men mest fordi jeg har problemer med å betale et så høyt beløp akkurat nå, ved siden av et skyhøyt bolig lån (har ennå ikke betalt, venter på neste lønn, håper ikke sameiet ilegger gebyr for sein betaling...). Jeg er 100% prosent enig i at i et sameie så MÅ man være med på å dekke fellesutgifter som sameiets årsmøte vedtar, og det selv om man personlig ikke drar nytte av det. Det er helt åpenbart. Men jeg påstår at det er ikke DET denne saken dreier seg om. I høyspentsaken er det et ytterligere moment som kompliserer saken: Omtrengt halvparten av sameiets beboere har betalt en vesentlig høyere inngangspris enn beboerne i A og B, for å slippe å ha en redusert utsikt pga høyspentmasta. Hadde ikke det vært utgangspunktet, så hadde ikke dette vært noe å diskutere. Og jeg er altså ikke opptatt av om verdiøkningen, som nå vil komme i A og B, er realiserbar eller ei. Jeg er kun opptatt om det er fair at C-, D- og E-beboere nå skal være med å betale en regning som vi egentlig allerede har betalt (gjennom høyere pris for våre leiligheter)?

Når det er sagt: Jeg synes det blir litt tullete å etterspørre dokumentasjon, og å stille spørsmål ved om prisene har vært høyere, i C, D og E, enn i A og B. Utsikt er noe av det mest prisdrivende, ved siden av beliggenhet, i eiendomsmarkedet i Oslo. Det er helt åpenbart at det "såret" i utsikten som høyspentmasta til nå har representert, har virket inn på hva folk har vært villige til å betale for en leilighet i A eller B. Det erfarte jeg selv det halvannet året jeg selv gikk på visninger. Selvfølgelig har nærhet til nedkjøringen og støy fra barnehagen også vært negative faktorer ved kjøp/salg i A og B, ved siden av høyspentmasta. Og det er selvfølgelig håpløst å dokumentere, eller skille ut, hvor mye høyspentmasta har "redusert" prisen, slik noen etterspør.

Men det er klart: Vedtaket er gjort, så vår etterhvert saklige og nøkterne debatt vil jo neppe endre på noe i denne saken.

Mottatt: 28.05.2007 20:53
Fra: anonym

Kommentarer:
Hei!
Debatten om høyspentmasten er interessant men kommet for sent!
Vi etterpåkloke må avfinne oss med dette demokratiske valget!
Når vi først har godt inn på å hjelpe boligutbyggerne, skal selvsagt alle bidra i hele gården. Vi er et sameie på godt og ondt! Fordelingsnøkkelen må bli etter størrelse på leilighet.

Hovedproblemet slik jeg ser det er vår totale unnfallenhet for de store byggherrer som skal tjene seg rike på boligbygging. Det er jo de som har startet hele prosessen.
Og vi sponser dem villig vekk med 1.000.000 kr!
Helseargumentet faller på sin egen urimelighet.
Dokumentert helsefare har det offentlige ansvar for i dette landet og må rydde opp i!
Utrolig at vi ikke har skilt disse to helt forskjellige sakene!

Hilsen Kristian Evensen, leil. 313,
en etternøler som ikke våknet før den gedigne regningen lå i postkassa!

Mottatt: 27.05.2007 23:17
Fra: Kristian Evensen

Kommentarer:
Støtter konklusjonen til "Sameier som tror på fellesskapsløsninger". Markedspris i D og E blokka er utvilsomt høyere enn ABC (sjekk prisnivåene ved salg, en telefon til lokal eiendomsmegler bekrefter det), men det er mer sammensatte forklaringer på dette enn på at en utsiktsleilighet i 8. har høyere kvm-pris enn tilsvarende i 4. Forskjeller kan skyldes trafikkstøy, nærhet til nedkjøring, utsiktsforhold østover og vestover, barnehagen, m.m. Dermed blir den delen av differansen som skyldes høyspentmasta vanskelig å skille ut. Nesten håpløst blir det å skulle enes om rettferdige differensierte satser for finansiering av nedgravingen. Foreslår derfor at vi slår oss til ro med at dette er et felles anliggende.

Mottatt: 27.05.2007 19:01
Fra: Anonym

Kommentarer:
Greit nok at denne diskusjonen kommer, og selv om jeg ser poenget ditt, så er jeg ikke enig i at sameiets bidrag til fjerning av høyspentmasta er urettferdig fordelt. Å bo i et sameie innebærer at man også må være med på å dekke en del fellesutgifter som ikke alle har like stort utbytte av, og denne saken er etter mitt syn et godt eksempel på det. Dessuten:

 • Vi har et årsmøtevedtak som tilsier at sameiebrøken skal legges til grunn for beregning av sameiets fellesinnbetaling. Forslaget ble vedtatt mot 9 stemmer.
 • Den viktigste grunnen til at sameiet bidrar økonomisk i dette prosjektet er vel hensynet til barna i barnehagen. Barnehagen er et av sameiets viktigste fellesgoder, og den brukes av barn i alle blokkene.
 • Mange som bor i A og B har frivillig bidratt med MYE mer i tillegg til sin andel av fellesinnbetalingen og har dermed bidratt til å utligne eventuelle forskjeller. Uten disse tilleggsbidragene er det ikke sikkert at prosjektet ville ha blitt fullfinansiert og gjennomført i det hele tatt.
 • En eventuell verdiøkning for noen seksjoner i A og B vil være en hyggelig bieffekt. For meg (og sannsynligvis også for de fleste andre som stemte for forslaget), så var ikke dette noe sentralt element i beslutningsgrunnlaget. Det viktigste var hensynet til barna i de tre barnehagene, egen familie og andre som bruker området langs høyspentledningen og sameiet/nabolaget som helhet. En verdiøkning vil dessuten ikke ha noen praktisk betydning for de som ikke planlegger salg, og i forhold til antall leiligheter i sameiet er det ikke så mange som selges. Dvs. at det er kun et fåtall som vil oppnå en direkte økonomisk gevinst.
 • Kan det dokumenteres at beboere i f.eks. D og E har betalt vesentlig mer for sine leiligheter enn beboere i A og B og at dette skyldes høyspentmasta? Jeg har også fulgt prisene i mange år og har ikke lagt merke til så store forskjeller mellom blokkene som du beskriver. Hvordan kan vi forresten vite at prisforskjeller ikke skyldes andre forhold?

Diskusjoner om fordeling av felleskostnader (og hva som er felleskostnader) er jo en gjenganger i de fleste sameier og borettslag, og i noen sammenhenger kan det være gode og forståelige grunner til at enkelte bør betale mer enn sin andel. På den annen side kan tankegangen om fordeling av utgifter i forhold til den enkelte sameiers bruk/utbytte/gevinst føre til en rekke kompliserte og oppsplittende debatter om hva som er riktig og rettferdig fordeling. I sin ytterste konsekvens vil det kunne føre til at de som ikke har bil ikke vil være med på å betale for utgifter til parkeringsanlegget, at de som ikke har barn ikke vil betale for lekeapparater o.l., at de som ikke bruker fellesvaskeriet ikke vil bidra når det er behov for nye vaskemaskiner, at de som bor i de nederste etasjene ikke vil bidra hvis det er behov for reparasjoner på taket osv...

Ellers så er jeg helt enig i at det må være mulig å diskutere denne saken uten å bli beskyldt for egoisme. Det er dessverre litt for mange i denne gjesteboka som etter alt å dømme ikke greier å skille mellom saklige argumenter og personkarakteristikker. At noen går til personangrep fordi de mangler saklige argumenter er jo dessverre også et kjent fenomen...

Mottatt: 27.05.2007 13:42
Fra: Sameier som tror på fellesskapsløsninger


Kommentarer:
"Vi betalte ikke noe mindre enn det som ble betalt for leiliheter i d-e blokka" Hvis dette er tilfelle har du blitt lurt. Da jeg kjøpte leil her, var leil i A bloka ca 250.000 billigere

Mottatt: 27.05.2007 12:41
Fra: Anonym

Kommentarer:
Jeg bor i A blokka å da vi kjøpte var ikke masta noe tema en gang. Vi betalte ikke noe mindre enn det som ble betalt for leiliheter i d-e blokka. Men nok om det, masta står på fellestomt å kunne like godt stått foran e blokka. Vi er så heldige å ha en barnehage for oss som bor i sameiet som alle benytter seg av å det er vel det viktigste av alt. Vi får fjernet masta som står rett utenfor barnehagen hvor det går barn fra hele blokka å om vi da må betale litt alle sammen så er vel det helt greit.

Mottatt: 26.05.2007 19:43
Fra: Anonym

Kommentarer:
Det er litt synd at det ikke er mulig å diskutere betaling av høyspentmasta, uten å bli beskyldt for egoisme. Jeg skulle ønske at vedkommende som kaller seg "ja til fellessskapet - nei til egotenking" heller diskuterer argumentene som brukes i saken. Det blir omtrent som i innvandringsdebatter der enhver som forsøker å nyansere bildet, blir kalt for rasist. Mitt poeng, som jeg håper det er mulig å diskutere rolig og nøkternt, er altså om beboere i F eks D og E, som har betalt vesentlig mer for sine leiligheter enn beboere i A og B (fordi A og B har hatt høyspentmasta, som både har ødelagt utsikten og skapt frykt for stråling), nå skal være med og betale for den verdiøkninen som A og B-beboere garantert vil få? Sammenligningen med oppussingen av terrassene synes jeg derfor halter.

Mottatt: 26.05.2007 12:41
Fra: anonym

Kommentarer:
Ja til felleskap - Nei til egotenking

Det er veldig lett å tenke felleskap når det er for ens egen beste.
Hvor var felleskapet da det ble bestemt å regulere tomten bak D/E. Alle skjønner jo da at veien til slag har blitt kortere.

Mottatt: 25.05.2007 14:13
Fra: Anonym

Kommentarer:
Enig med Tore Brathaug. Da jeg kjøpte leilighet i SGT bestemte jeg meg for å kjøpe i D eller E på grunn av høyspentmasta. Jeg gikk på flere visninger, og det var åpenbart at prisene var lavere i A, og delvis B, pga høyspentmasta (pga frykt for stråling og for manglende utsikt). Jeg vil forsiktig anslå, ut fra budrundene den gang, at jeg betalte 200.000 kr mer enn det jeg kunne ha sluppet unna med hvis jeg hadde kjøpt en tilsvarende leilighet i A. Da er det vel neppe rettferdig å la alle betale for verdistigningen som leilighetene i A og B nå garantert vil få? Og er dette virkelig bestemt på et årsmøte? Jeg har bladd gjennom årsmøte-innkallingene de siste årene, og kan ikke se dette igjen der.

Mottatt: 25.05.2007 12:41
Fra: Anonym

Kommentarer:
At masten nå blir fjernet er bra. Diskusjonen om hvem som bør betale har vært lang. Tror nok sameiet har bidratt mere enn andre aktører burde gjøre (som eier av mastene f.eks). Ja, det er riktig at A-blokken/barnehagen får største gevinsten - og at alle ikke er i den situasjon at det for dem betyr noe om masten blir fjernet. Da er vi tilbake til hvordan vi i "sameiet" fordeler kostnader. Tror nok vi som måtte ut med mange tusen ekstra for oppussing av terassene (7/8 etg) følte det rimlig urettferdig når det var ulike skader på terassene og skadeårsaken ikke kom ordentlig fram (som f.eks følgeskader for lekasjer fra leiligheter ovenfor). Det blir enkelt for andre å si at - jammen jeg skal vel ikke betale for dine skader, men så enkelt er det jo ikke - bor en i et sameie står en jo sammen om en del kostnader - og grensen der er ikke alltid så tydelig.

Mottatt: 25.05.2007 11:58
Fra: Ja til felleskap - Nei til egotenking

Kommentarer:
Jeg må si at jeg stemmer i med siste kommentar. Jeg går ut fra at ved bestemmelse om evt bygging bak E-blokka og konsekvenser (f.eks. lydisolering av vindu etc) så vil man stille seg solidarisk bak beboerne i D/E slik man nå har gjort for de i A-blokka.

Mottatt: 25.05.2007 11:15
Fra: Tore Brathaug

Kommentarer:
sitat : " fjerne høyspentledningene og fjerne mastene er forestående. Det er grunn til å tro at «vår mast» vil bli fjernet like før jul - en spesiell julegave til barnehagen og alle beboere i Blokk A!"

Hyggelig at jeg som egentlig ikke blir berørt av mastfjerningen sponser A blokka med 4052,-
Håper bare at denne solidaritet også vises fra A blokka når det en gang i fremtiden blir avstemming om salg av tomten bak DE.

Mottatt: 24.05.2007 18:13
Fra: Anonym

Kommentarer:
Guriland og herlighet, ja jeg tror nok det var en litt skummel opplevelse med heisen, men sånn er heiser bygd dessverre... Like skummelt er det å gå over gata på grefsenplatået, bak trikken, livet er full av farer men skjønner din uvanelige skrekkopplevelse med en ryggsekk.....

Mottatt: 21.05.2007 22:35
Fra: Anonym

Kommentarer:
I går hadde vi en skrekkopplevelse i heisen i DE-oppgangen. Med to familier og en barnevogn, ble det temmelig fullt i heisen. En ryggsekk var for nærme utgangen og en stropp satte seg fast i døra. Allikevel kjørte heisen, ryggsekken føk opp til taket, det ble en masse bråk og til slutt røk stroppen. Tenk om noen hadde hatt sekken på ryggen (den sto på gulvet) eller om det var hetta til et barns jakke som satt fast. Det kunne gått galt! Jeg vet ikke om alle heisene er like skumle, i så tilfelle bør dette utbedres! I mellomtiden er min sønn såpass skremt at jeg håper han står langt unna døra når han tar heisen!

Mottatt: 19.05.2007 20:02
Fra: Aud Haugbjørg

Kommentarer:
Fantastisk godt observert av vedkommende bak siste innlegg.

Mottatt: 18.05.2007 13:39
Fra: Anonym

Kommentarer:
Så mye syting og klaging sa den forrige kommentaren, og klaget og sytet på det ;-)

Mottatt: 18.05.2007 10:06
Fra: Anonym

Kommentarer:
Enig i at det er mye syting og klaging, men når bikkjer pisser i heisene, søppel hensettes i korridorene, sure naboer hyler og vræler bare en liten smårolling småløper i gangene, sneiper kastes fra terrassene, mopeder bruker baksiden som motorvei, bildekk stjeles fra tilfluktsrommene, da er det faktisk ikke rart man blir ørlite lei og har behov for å "syte" litt innimellom... Men en fin 17.mai har det vært :)

Mottatt: 18.05.2007 01:24
Fra: Anonym

Kommentarer:
Det er så mye syting og klaging skrevet her... Ille (!)
La meg være den første som ønsker alle en kjempe god 17'de mai !!!
Håper alle kan kose seg, og håper også på mange blide fjes i blokkene...

Mottatt: 16.05.2007 21:11
Fra: Anonym

Kommentarer:
Hva er den kamuflerte "installasjonen" i skogen over inngangen til tilfluktsrommet i Grefsenkollveien? Noen som vet?

Mottatt: 16.05.2007 14:17
Fra: Anonym

Kommentarer:
Røykere kan godt la være å kaste sneipene sine ut fra verandaen. Tenk på naboen under! Etter helga plukket jeg seks sneiper i blomsterkassa! Hadde det truffet kunstgresset kunne det tatt fyr!

Mottatt: 15.05.2007 22:50
Fra: Anonym

Kommentarer:
Noen som vet hvordan "sameiebrøken" er for de ulike leilighetene?

Mottatt: 09.05.2007 23:02
Fra: Anonym

Kommentarer:
Byggeplanene for Grefsenkollveien 14 er nærmest identiske med "Grefsenkollveien 14, Forslagsstillers fremstilling i Plan- og Bygningsrådet i Oslo Kommune 2006:
Link (PDF)

Og her er Grefsenkollveien 16, Forslagsstillers fremstilling i Plan og Bygningetaten i Oslo Kommune: Link (PDF)

Mottatt: 09.05.2007 21:56
Fra: Leil. 410

Kommentarer:
Hei! Hvem kan hjelpe meg med info om byggeplaner for Grefsenkollveien 14 og 16? Fins det noen tegninger og info noe sted på nettet? Er takknemlig for tilsending av link el lign. pr e-post!

Hilsen nabo Thomas i nr. 23:)
E-post: thomas@tv-inter.no

Mottatt: 08.05.2007 19:54
Fra: Thomas

Kommentarer:
Jeg fant noen tips om bruk av gassgriller på nettet. Her er noen utdrag:

Sommerens brannbombe?

Sterkt sollys og regn er gassgrillens verste fiende. Gassgriller som står ute i all slags vær vil raskere få sprukne slanger og feil på ventiler. Dette utgjør store brannfeller. Forsikringsbransjen anbefaler at man minst en gang i året foretar en visuell kontroll av propanslangen på gassgrillen. Ved tvil kan man pensle slangene med såpevann, slik at man ser om det oppstår bobler ved lekkasjer.

Har du gassgrill?

- De er ikke farlig å bruke, men krever godt vedlikehold og riktig oppbevaring. Det er stor brann- og eksplosjonsfare knyttet til gass, og konsekvensene ved feil bruk kan være alvorlige, sier fagsjef Trond S. Andersen i Brannvernforeningen.

Gass og elektriske griller sikrest

Kullgriller, inkludert engangsgriller, vurderes som farligst i bruk. Uvettig bruk av tennvæske er kilden til mange uhell, i tillegg til plasseringen av grillen og tømming av asken. Men pass på gassgrillen også: Beholder, slanger og koblinger må sjekkes regelmessig, og gassflasker må aldri lagres i kjelleren eller under bakkenivå (ved lekkasje er gassen tyngre enn luft og legger seg som en høyeksplosiv gasslomme langs gulvet).

Slik skal du oppbevare en gassbeholder

 • Innendørs skal gassflaskene oppbevares stående på stabilt underlag i et luftig skap
 • Utendørs skal skapet i tillegg være av ubrennbart materiale
 • Det må være god avstand til antennelseskilder
 • Flaskene skal ikke utsettes for varmepåvirkning
 • Gassflasker skal aldri oppbevares i kjeller
 • Man kan oppbevare to flasker på inntil 11 kilo hver i en boenhet uten tillatelse. Dersom man ønsker å oppbevare større mengder enn dette, må man søke det lokale brannvesenet om oppbevaringstillatelse.

Se også

Dette er jo informasjon som sannsynligvis er interessant for mange - også med tanke på grillsesongene i årene framover - så det kan kanskje være hensiktsmessig at webredaksjonen lager en samleside med gjeldende retningslinjer og tips om sikkerhet ved grilling? Legger ut dette i gjesteboka som foreløpig info. Øvrige tips og relatert info mottas med takk...

Mottatt: 07.05.2007 16:25
Fra
: Helge (webmaster)


Kommentarer:
Ja, selvsagt er det også lov å ha elektrisk grill. Men så var det til poenget da, og spørsmålene mine: Er det noen fare forbundet med at gassflaske og gummislange utsettes for intens sol, event. øsende regn, over lengre perioder?

Mottatt: 07.05.2007 12:53
Fra: robert

Kommentarer:
Ang. gassgrill, det er anbefalt å skifte slange hvert 4-5 år. Selv har jeg både flaske og slange stående ute hele året, om vinteren under presenning.
Gode tips i denne artikkelen: http://www.aftenposten.no/forbruker/bolig/article1362172.ece

Ha en fin grill sommer! :-)

Mottatt: 06.05.2007 21:24
Fra: Grillmann

Kommentarer:
Gassbeholder i solsteken kan medføre fare. Anbefaler elektrisk grill i stedet (som også er tillatt)!

Mottatt: 06.05.2007 19:51
Fra: A-blokken

Kommentarer:
robert skriver "som alle vet er det jo KUN gassgrill som er tillatt i SGT". Hmmm, hvis dette er noe som alle vet, hvorfor står det på forsiden nå under "Grilling" at det også er tillatt med elektrisk grill...?

Mottatt: 06.05.2007 11:21
Fra: Anonym

Kommentarer:
Noen spørsmål om gassgrill: Som alle vet er det jo kun gassgrill som er tillatt i SGT. Er det skadelig/farlig at gassflasken og gummikoblingen (mellom gassflasken og grillen) står timesvis i solen (som jo er uungåelig på varme sommerdager)? Eventuelt: Er det noen som har gode ideer til hvordan man kan unngå dette problemet?

Mottatt: 05.05.2007 13:55
Fra: robert

Kommentarer:
Gjør oppmerksom på at grilling med kull ikke er tillatt i sameiet!

Mottatt: 04.05.2007 19:33
Fra: Anonym

Kommentarer:
Råbra innsats av styret og Torbjørn Togstad i høyspentsaken, uten deres utrettelige innsats ville det ikke blitt noen nedgraving på grefsensiden. Gratulerer alle sammen.

Mottatt: 27.04.2007 08:43
Fra: Anonym

Kommentarer:
HUNDETOALETT: én ting er at noen setter igjen illeluktende søppel på gulvet foran søppelsjakta, værre er det å oppdage at noen har latt hunden sin bruke gangen i hovedinngang D- E (1. etg.) til hundetoalett. Skjerp dere - dette er helt unødvendig!

Mottatt: 26.04.2007 10:48
Fra: beboer i D-blokka

Kommentarer:
Tusen takk til Styret og ikke minst Torbjørn Togstad for svært god innsats i forbindelse med høyspentsaken!

Mottatt: 26.04.2007 10:21
Fra: Anonym

Kommentarer:
Hvordan gikk det med restfinansieringen på 500.000,- til kabling av høyspenten ? Er vi i mål, eller er vi ikke i mål ? Fristen var jo fredag 20.april. så man skulle tro at det ville komme noe info her snart.

Mottatt: 24.04.2007 15:17
Fra: Anonym

Kommentarer:
Er helt enig med innlegget under angående høyspentsaken. Det ville være trist om resultatet av høyspentsaken blir at masten like ved barnehagen vil ende opp som endemast. Litt av en jubileums presang for barnehagen. Syntes at vi skal bidra med mer sammen med resten av dem som bor langs linja. Blokkas bidrag utgjør uansett et lite beløp per leilighet.

Mottatt: 20.04.2007 14:58
Fra: Morten Naustdal

Kommentarer:
Vedr. å sette søpla på gulvet foran søppelsjakta: helt enig i at det ikke er en unnskylding at man ikke har nøkkel for å åpne. Men har selv opplevd - ved flere anledninger - at søppelsjakta er full. Og fordi den er full, setter folk søppla si på gulvet foran sjakta. Oppmoder de det gjelder å gå til neste hovedinngang og kaste søppla si i den sjakta. Ikke er det fint å se på all søppla som samler seg opp, og ikke lukter det noe særlig godt heller.... Savner den tida vi kunne låse oss inn i søppelrommet med egen husnøkkel, og sette søppla der om det var fullt i sjakta.

Mottatt: 20.04.2007 14:34
Fra: Blokk D

Kommentarer:
Vi forventer at styret nå bidrar sammen med arbeidsgruppen for å få på plass finansieringen av restbeløpet i høyspentsaken. Når det mangler 500000 av et total beløp på over 13 millioner MÅ det være mulig å finne en praktisk løsning. Vi har støttet styrets "harde linje" i denne saken og mener at den var riktig for å få Oslo Vei til å vise nødvendig kompromissvilje. Nå er tiden inne for alle parter til å vise kompromissvilje og finne konstruktive løsninger. Vi regner også med at huseierne langs linjen ned mot Grefsenveien nå bidrar litt ekstra for å få fjernet master og ledninger fra haver og lekeområder. Lykke til!

Mottatt: 20.04.2007 11:28
Fra: Blokk B

Kommentarer:
Til de som setter søpla på gulvet foran søplesjakta: det går helt greit å åpne døra med en tier eller en "handlevognmynt" også. Så manglende nøkkel til sjaktdøra er ingen unnskyldning!

Mottatt: 20.04.2007 10:58
Fra: Anonym

Kommentarer:
Ad kommentaren om kasting av søppel: vi har også lagt merke til dette og kan ikke forstå hvorfor noen ikke engang greier å kvitte seg med sitt eget avfall uten å forpeste nærmiljøet. Å bare tenke på seg selv og ikke ta hensyn til andre er jo dessverre en sørgelig tendens i våre dager så kanskje ligger litt av forklaringen her? Samtidig må det sies at Sameiet bør gjøre det enklere for oss som bor her å bli kvitt søppel. Må f eks søppel sjaktene låses med nøkkel eller kan de lukkes med et håndtak? Å sette fra seg søppel på gulvet er selvfølgelig uakseptabelt men de som gjør det gidder kanskje rett og slett ikke å skaffe nøkkel? At folk kaster søppel på bilparkeringen eller fyller garasjen med skrot har kanskje også en "logisk" forklaring? De hadde kanskje ikke gjort det hvis søppel rommene ikke hadde vært låst eller hvis det hadde stått søppel kontainere i nærheten mer enn 2 ganger i året? Det er litt tiltak å kjøre til Grønmo...... Papir kontainerne fungerer bra og det er vel ganske enkelt fordi de er åpne, lett tilgjengelige og blir tømt når de er fulle? De grønne boksene ved bussholdeplassen er heller ikke langt unna når vi må kaste glass og hermetikk bokser. Kanskje er forklaringen på forsøplingen den samme som mange andre steder i Oslo, dvs at det er for langt til nærmeste søplekasse/kontainer eller at de ikke blir tømt ofte nok? vi oppfordrer derfor Styret til å se på muligheter for forenkling og bedre tilgjengelighet når arbeidet med kildesortering kommer igang.

Mottatt: 20.04.2007 08:19
Fra: Anonym

Kommentarer:
Oppfordrer alle som har mulighet til å gi et bidrag til nedgravingen av høyspentmasten! Som det fremgår av siste nytt om saken har Oslo Vei strukket seg et godt stykke nå, og det er samlet inn nærmere 13 millioner kr. Det er en svært liten del som mangler! Dersom alle bidrar kan nedgravingen bli en realitet - og sameiet og nabolaget for øvrig kan bli kvitt masten og eventuell usikkerhet knyttet til helsefare en gang for alle.

Mottatt: 19.04.2007 13:16
Fra: A-blokken

Kommentarer:
Ting tyder dessverre på at vi får stadig flere naboer som utviser slett moral, og har problemer med å ta hensyn til andre. Avskiltede biler hensettes på gjesteparkeingen, søppelposer plasseres foran åpningen til søppelsjaktene oppover i etasjene, biler ryddes for skrot, og skrotet kastes utenfor bilen på gjesteparkeringen. I tillegg er det stadig søppel som hensettes utenfor søppelrommene. Man kan saktens lure på hva som skjer, og hva som må gjøres for å bli kvitt disse utingene.

Mottatt: 18.04.2007 23:04
Fra: Anonym

Kommentarer:
Undret meg også over snuoperasjonen rundt omregulering til boligtomt. Først flertal mot og så en en rask inkalling til nytt møte og resultatet det motsatte. Hvor mye vil det koste i konsulenthonorar dette? - kanskje heller bruke pengene på å gjøre området mere egnet til bruk for oss i sameiet. I dag brukes det nok i stor grad bare til "hundetoalett".

Mottatt: 18.04.2007 13:40
Fra: Nei til å bruke penger til omregulering

Kommentarer:
Enig med seksjon 82. Det vil være uklokt om det bestemmes at tomten selges. Som tidligere påpekt er det et svært lite beløp pr sameier som tilkommer ved salg.

Mottatt: 18.04.2007 07:44
Fra: Anonym

Kommentarer:
Ekstraordinært sameiemøte 11. nov. 2004 behandlet spørsmålet om regulering av baktomten. Her la styret frem et stort tallmateriale. Dette var nødvendig for informasjon om hva regulering innebar. Det ble klargjort at en eventuell gevinst for Sameiet måtte knyttes til et stort utbyggingspotensiale. 105 boenheter ble holdt frem som et eksempel. Arkitektfirmaet Aepos viste hvordan dette kunne løses ved tre høyblokker bak blokk E.

For E-blokken ville regulering ut fra en slik hensikt bety en radikal endring av bomiljøet. Intet pengebeløp kunne kompensere for den forringelsen.

Ved å gå nærmere inn på det fremlagte tallmaterialet, kunne en se at reguleringen heller ikke ville gagne Sameiet som helhet. Nettofortjeneste/verdioppgradering vil ikke kompensere for beskjæring av grøntområdet.

En rekke usikre forhold/ubesvarte spørsmål var også inne i bildet:

 • Takstsenteret bemerket at fundamenteringsforholdene ikke var klarlagt, uten at dette fikk innvirkning på deres angivelse av taksten.
 • Hvordan hindre den jordglidning man hadde her før trærne i skråningen festet rot?
 • Ville en stor mengde løsmasse måtte kjøres bort?
 • Hvordan få sikret støttemuren mot Grefsenkollveien?

Kjøreadkomsten var et annet usikkerhetsmoment. En tunnelløsning var skissert. Den forutsatte gitt tillatelse om adkomst via Kurveien/omliggende villaveier. Alternativ fremlagt løsning var adkomst fra Grefsenkollveien - muligens via baksiden av blokkene A B C.

På bakgrunn av alt dette vedtok ekstraordinært sameiemøte den 11. nov. 2004 å ikke søke baktomten regulert for boligformål.

Mottatt: 17.04.2007 10:05
Fra
: Seksjon 82


Kommentarer:
REGULERING - IKKE SALG

Ved flere innlegg i Sameiets nettavis før det Ekstraordinære Sameiemøtet den 18. jan. ble det fremhevet at Regulering for boligformål ikke betyr salg.
Det skulle bare sikre Sameiets verdier i tilfelle ekspropriasjon.
Her var ingen intensjoner om salg.
Dette er en forestilling som ser ut til å ha funnet feste hos mange.

Svært få møtte opp til det viktige møtet 18. jan.
Det kunne tyde på at reguleringsspørsmålet ble betraktet som en enkel, intern forvaltningssak, som egentlig bare handlet om tillit til Styret.

Men slik var det jo ikke.
Det dreide seg om en sak som nå skulle føres ut i det offentlige rom.
Ved å søke myndighetene om å få en tomt regulert for boliger, går Sameiet offentlig ut og tilkjennegir en hensikt med tomten.
Det er da foretatt et valg.
Sameiet gir derved avkall på en del av Grøntområdet og er innforstått med at denne delen kan bebygges.

Hvis søknaden om regulering fører frem, ligger det åpent for salgsfremstøt.
Dette kan ikke imøtegås med at vi selv trenger tomten, som en del av vårt uteområde.
Vi vil være bundet av vedtaket på møtet 18. jan. 2007.

Mottatt: 16.04.2007 14:25
Fra: Seksjon 82 og seksjon 75

Kommentarer:
Vedr feilparkert bil.
Før Tore T. Bræin følger Reidars forslag, foreslår jeg heller at han ringer politiet/bilstasjon og får opplyst navnet på eier av RF 87472. Slik kan han ta direkte kontakt med eier, som antagelig bare har parkert feil (ikke så vanskelig i vår fellesgarasje!). Jeg opplevde at en medbeboer parkerte på min plass i fjor. Da jeg fikk tak i henne, beklaget hun veldig, og var glad for at jeg - og ikke et borttauingsfirma - tok kontakt med henne. Det hadde fort kostet henne 2-3000 kr.

Mottatt: 16.04.2007 10:13
Fra: robert

Kommentarer:
Feilparkert bil RF 87472
Det er Styret og vaktmester som har myndighet til å tilkalle borttauing av feilparkerte biler i garasjeanlegget.
Ta kontakt med et styremedlem, som igjen har myndighet til å kontakte parkeringsselskapet som sørger for fjerning av bilen.

Mottatt: 15.04.2007 14:18
Fra: Reidar

Kommentarer:
Synes faktisk reaksjonene til foreldrene til barna som ble skremt om morgenen er merkelige. Har selv hatt småbarn, men har måttet jobbe, og tre-åringer kan faktisk vekkes om morgenen før kl. 07, i alle fall i en så kort periode det her er snakk om. For boringen dreier seg om å få feste i veggen når det skal settes opp stillaser. Faktisk må de fleste som har barn på 3 år, og som selv må på en jobb som begynner kl. 08 som er vanlig arbeidstid, vekke barna før kl. 07. Det er nødvendig for å få barna våkne, få frokost, kle på dem, påkledd, komme til bilen eller kollektivtransport og kjøre til barnehagen, for deretter selv å reise til jobben innen kl. 08. Et alternativ i situasjonen her med boringen, er å la barna sove i stuen den korte perioden det er snakk om.
Så det er faktisk ikke slik at småbarn her i Terassehuset lider fordi arbeiderne begynner å arbeide kl. 07. Men småbarna kan nok lide dersom foreldrene ikke har noen problemløsende evne, men insisterer på at småbarna skal ligge og sove på det stedet og på den tiden hvor man kan regne med at det blir boret.
Synes også at det er merkelig at vedkommende enda ikke har fått med seg det som gjentatte ganger er sagt i klartekst: Anonyme kommentarer i gjesteboka verken behandles av styret eller besvares av styret. Vil man ha kommentar i gjesteboka fra styret, må man oppgi navnet sitt under innlegget i gjesteboka. Vil man ha saken behandlet av styret, henvender man seg direkte til styret.

Mottatt: 14.04.2007 17:55
Fra: Anonym

Kommentarer:
Vil eier av blå Ford Escort bilnummer RF 87472 vennligst flytte bilen fra vår plass i parkeringshuset. Noen som har erfaring med hvordan man går frem for å fjernet feilparkerte biler?

Mottatt: 14.04.2007 14:28
Fra: Tore Thorlacius Bræin

Kommentarer:
Styret verken kommenterer eller saksbehandler ikke anonyme henvendelser i gjesteboka.

Mottatt: 14.04.2007 11:55
Fra: Nina Sundqvist, Styremedlem og WEB-redaktør

Kommentarer:
Skjønner godt at barna blir skremt av kraftig støy så tidlig som kl 7 og enig i at arbeidet helst bør starte senere, men å kjefte på en tilfeldig ansatt i det firmaet som pusser opp fasaden løser ihvertfall ingen problemer. Det avslører bare problemer med egen sinnekontroll. Disse folka er jo her for å gjøre en jobb for sameiet utifra den avtalen som er inngått og må forholde seg til den. Diskusjoner i gjesteboka løser heller ikke problemet. Kontakt noen i styret og spør om avtalen gir mulighet til å forskyve ordinær arbeidstid f eks en time. Det er vel den enkleste måten å få avklart saken og avsluttet denne diskusjonen på?

Mottatt: 13.04.2007 20:26
Fra: Anonym

Kommentarer:
Igjen, når det dreier seg om en jobb til de summer det her er snakk om, kan selvsagt styret påvirke når på morran dette arbeidet skal starte. Ellers så får man heller finne noen som kan gjøre jobben som er villig til å begynne til en mer kristelig tid. Har vanskelig for å tro at det skulle by på et veldig stort problem. Jeg vil også se den som klarer å få en "sov i ro" inn i øra på en treåring, og at denne fremdeles er på plass om morran.
Vedkommende som har skrevet siste innlegg tviler jeg sterkt på har unger selv, det hjelper ikke å forklare barna så fryktelig mye når de bråvåkner dagen etter av et slagbor som dundres inn i veggen få centimeter fra øra deres. Da er alt du forklarte dagen før ikke så voldsomt mye til nytte.
Vil nok engang oppfordre styret til å bruke en anelse sunn fornuft, og gjøre det så beboelig som mulig for oss i denne perioden.
Og til siste innlegg : Hvis du virkelig tror at det er noen som mener at det pusses opp for å forstyrre oss beboere, ja da begynner jeg virkelig å lure. For det virker nesten som om du tror det på innlegget ditt. Kunne også tenke meg å vite hvilke gardiner du har, da det kan virke som om disse er løsningen på alt, og også stenger støyen ute.

Mottatt: 13.04.2007 17:36
Fra: Anonym

Kommentarer:
Blokkene pusses ikke opp for å forstyrre oss beboere, men for at det trengs. Det skal vi som bor her være glade for. At de begynner kl 0700 er det faktisk ikke styret som bestemmer. Det har noe med arbeidstiden til de som gjør jobben å gjøre. Å det finnes folk som har arbeidstid fra kl 0700. Kjøp "sov i ro" hvis behovet for å sove på den tiden de jobber er der. Trekk for gardiner, forklar for barna at de som står ute foran vinduet ikke er skumle så skal dere se at dette kommer til å gå bra.

Mottatt: 13.04.2007 13:10
Fra: Anonym

Kommentarer:
Er det mulig å få noen kommentar fra noen i styret på om vi må nødt å finne oss i at bråket på baksiden skal starte allerede kl.0700 ( noe som burde være totalt unødvendig ), eller om det denne gangen kan vises litt menneskelige hensyn.
Hvis jeg opplever situasjoner med livredde unger fordi det står en kar på et stillas utenfor med en diger bråkete maskin i hånden, er jeg redd en del aggresjon vil komme til utløp mot vedkommende.

Mottatt: 13.04.2007 00:32
Fra: Anonym

Kommentarer:
Jeg har også lagt merke til en lavfrekvent "during/brumming" på kvelds-/nattetid, men jeg bor i A-blokka. Merket det første gang i midten av mars og har lurt på om jeg har fått øresus :-) Det var derfor veldig interessant å lese at det er flere som er plaget av dette. Kan dessverre ikke gi noe svar på hva dette skyldes, men har begynt å tenke på mobilmaster i nabolaget (vi har vel noen som er montert direkte på blokkenes vegger/tak?), mobiltelefon og trådløs telefon på nattbordet, trådløse nettverk hos naboer, røykvarslere med trådløs overføring eller perioder med endret strømstyrke på høyspentledningen. Elektromagnetisk stråling og helseeffekter er et omdiskutert tema, men en del mennesker opplever visstnok reelle plager pga. såkalt el-overfølsomhet. Se bl.a. http://www.felo.no/. Håper noen har gode tips eller vet hva den lavfrekvente lyden skyldes...

Mottatt: 12.04.2007 22:09
Fra: Beboer i A

Kommentarer:
Jeg bor i D-blokka i 4etg og hører en ujevn lavfrekvent "during/brumming" på natten, noe som er plagsomt. Denne gir seg ca 00.30 hver natt. Er det noen fler som hører dette, eller bør jeg ta en prat med naboen over :-)

Mottatt: 12.04.2007 08:44
Fra: God hørsel

Kommentarer:
Kunne styret ha gitt litt informasjon om arbeidene med østfasaden, jf. også forrige innlegg fra "en forenværende drivhusbeboer"? Det er vel ingen grunn til at vi ikke skal kunne lufte (med en liten åpning) om natten - vinduene går jo innover.

Mottatt: 12.04.2007 08:24
Fra: A-blokken

Kommentarer:
Hvor lenge skal de holde på med baksiden av blokka ?
Hvor lenge vi som har soverom på baksiden sove i stua i stedenfor fordi det ikke kan luftes og at håndverkere skal begynen kl 07.
Forside bråket sitter godt ennå i kroppen og ikke minst alt støvet som jeg fortsatt finner i de utroligste steder. :-)

Mottatt: 11.04.2007 14:01
Fra: en forenværende drivhusbeboer :-)

Kommentarer:
Til den glade eier av nytt kjøkken... Skilleveggene på terrassen er like tykke som veggen... Ta mål av disse så har du svaret:)

Mottatt: 09.04.2007 10:59
Fra: Anonym

Kommentarer:
Sikkert et dumt spørsmål, men håper noen kan svare på dette.... Vi skal montere ny kjøkkeninnredning og for å få festet overskapene skikkelig må vi borre ganske dypt og bruke store/solide plugger. Det går nok bra, men det kunne ha vært greit å vite HVOR dypt vi egentlig kan borre før vi risikerer og komme gjennom til naboen :) Bæreveggene mellom leilighetene er sikkert mer enn tykke nok, men håper vaktmester eller styret kan gi litt opplysninger om dette på hjemmesiden.

Mottatt: 08.04.2007 17:48
Fra: Snart nytt kjøkken

Kommentarer:
Rett og slett litt trist på en påskeaften å konstatere at vi omgir oss med motbydelige skapninger her i sameiet... i 1.etg. både i CD og DE er det plassert hver sin Kiwi-pose som stinker på gulvet foran åpninga til søppelsjakta ! Lurer virkelig på hva som rører seg øverst i topplokket på disse grisene som setter fra seg søpla si der ? Venter dere på at noen andre skal ta seg av svineriet deres ?

Mottatt: 07.04.2007 20:37
Fra: Anonym

Kommentarer:
Tunell-innkjøringen er vel aprilsnarr.
I tilfelle gikk jeg fem på.....

Mottatt: 01.04.2007 20:41
Fra: Leil. 410

Kommentarer:
Jeg har vært ute forran blokka og ser at leilighet 361 pusser opp da bla kjøleskap og div utstyr står ute på terrassen og leiligheten er tom. Jeg har en sterk mistanke til at det er her den sterke kjemikal lukten kommer i fra. Nå i kveld er lukten av kjemikalier sterkere enn torsdag og jeg vurderer å overnatte et annet sted da lukten siver inn gjennom utgangsdør. Har prøvd å lufte gjennom terrasse dør men lukten kommer inn derfra også. Jeg ber styret ta tak i dette!

Mottatt: 30.03.2007 20:42
Fra: Anonym

Kommentarer:
Dessverre kan håndverkene begynne klokken 07.00. Minner om vedtektene "Mellom kl. 23.00 og kl. 07.00 skal det være ro i huset". Skal håndverkerne som har arbeidstid fra 07-15 sitte å vente til alle har stått. Tror nok det lar seg vanskelig å gjennomføre... Men jeg skjønner problemet... Hva med å vekke ungene litt før?

Mottatt: 30.03.2007 18:20
Fra: Anonym

Kommentarer:
Det har fra i går (torsdag) ettermiddag vært en svært sterk lukt av kjemikalier i 4. etasje i a-blokken. Dersom dette stammer fra oppussing i en av leilighetene, må det minnes om at det er meget viktig og nødvendig å sikre tilstrekkelig utlufting, og da fortrinnsvis gjennom vindu/terrasse og ikke utgangsdør.

Mottatt: 30.03.2007 10:18
Fra: A-blokken

Kommentarer:
Tøv og atter tøv ! Hvis det er er snakk om et oppdrag til flere millioner kr. skal ingen fortelle meg at oppdragsgiver ikke har noe de skulle sagt. Nattevakt eksemplet ditt er totalt håpløst, og ikke engang satt på spissen.
Antar at du selv er håndverker og ikke evner å sette deg inn i en situasjon der dagen starter med livredde småtasser som bråvåkner av massiv støy rett utenfor vinduet. Men selvsagt, dette har jo intet å si.
At en elektriker eller en skomaker starter kl.0700 er intet problem, men med det støynivået vi her snakker om er det totalt idiotisk hvis dette arbeidet tillates startet kl.0700. Da er det noen i styret som ikke gjør jobben sin. For der er vel meningen at det skal jobbes til det beste for beboerne i sameiet ?

Mottatt: 30.03.2007 10:13
Fra: Anonym

Kommentarer:
Det er faktisk ganske relevant da håndverkere jobber fra 07.00 -15.00. Thats life... Dessverre er det ikke slik at man kan be entreprenøren om å utføre arbeid etter ønske fra oppdragsgiver. Satt på spissen: " jeg har nattevakt og vil sove mellom 05.00 og 13.00.., ta hensyn! Man må dessverre godta bråk fra 07.00.

Mottatt: 29.03.2007 21:39
Fra: Anonym

Kommentarer:
Det er vel relativt uinteressant at 90% av håndverkerne normalt starter dagen kl. 07.00. Her er det sameiet som skal ha en jobb gjort, og da er det vel sameiet som har makt til å diktere at dette arbeidet skal starte kl.08.00. Skal man utføre en jobb kan man ikke selv diktere tidspunkt, det er opp til oppdragsgiver å bestemme. Små vettaskremte barn som bråvåkner av et slagbor e.l. 30 cm. fra hodeputa er ingen "ulempe". Det er ondskapsfullt. Her må styret ta det ansvaret som ligger hos de, og sørge for at dette unngås !!

Mottatt: 28.03.2007 23:41
Fra: Anonym

Kommentarer:
Beklager men nesten 90 % av håndverkere i norge begynner arbeidsdagen kl 07.00... Det er grusomt, og har stor forståelse for det kan medføre ulemper i form av støy... Anbefaler å stille klokken igjenn? Beste råd jeg kan gi...

Mottatt: 27.03.2007 22:58
Fra: Anonym

Kommentarer:
I forbindelse med rehabiliteringen av østfasaden hadde det vært hyggelig med litt sunn fornuft, og at styret sørger for at arbeidet starter kl.0800 om morgenen. Det er tross alt stort sett bare soverom og kjøkken på baksiden og totalt unødvendig å enten bli vekket av et slagbor kl.0700 eller å måtte nyte frokosten og morgenkaffen i et helv....leven. Minnes med gru rehabiliteringen av fronten med livredde unger som bråvåkner til støy og spetakkel. Ja til rehabilitering, men ikke før kl.0800 om morgenen. Det skulle være totalt unødvendig !

Mottatt: 27.03.2007 20:01
Fra: Anonym

Kommentarer:

Det er sendt inn en del merknader til konsesjonssøknaden i høyspentsaken til NVE.
Omega Elkraft AS har her offentliggjort noen av sine tilsvar, dette er positivt fordi åpenhet alltid er et demokratisk gode.
Tillater meg å legge ved mine egne merknader til konsesjonssøknaden.

Her gjøres det bl.a. rede for noe Omega Elkraft AS tar opp i sitt tilsvar:

 1. Hvordan det kan ha seg at man klager på avgjørelsen av masten foran Grefsen Terrassehus som endemast selv om denne løsningen gir lavere magnetfeltverdier enn hva man hadde i utgangspunktet, og
 2. Hvordan man nå kan være bekymret for forholdene i Grefsen Terrasse Barnehage, på tross av at barnehagen ble anlagt etter at høyspentledningen var der.

I merknadene tar man også opp at konsesjonssøknaden ikke inneholder de opplysninger som skal til for å foreta en best mulig løsning på hva og hvordan det skulle bli kablet i saken, og påviser at ekspropriasjonskravet overfor Grefsen Terrassehus ikke tilfredsstiller lovens krav.

Undertegnede finner det ikke vist av Omega Elkraft at ikke høyspentledningene mellom mast 9 (foran Terrassehuset) og mast 8 (neste mast ned mot Grefsenveien) ikke skulle påvirke uteområdene til Øvre Grefsen Barnehage og Grefsen Terrasse Barnehage.

PDF Kommentar til konsesjonssøknaden

For øvrig gjelder StrålevernRapport 8:2005: "Forvaltningsstrategi om magnetfelt og helse ved høyspentanlegg"
Her står det klart på s 50:
"9.3 Anbefalinger rettet mot sentrale myndigheter
9.3.1 NVE - Konsesjonsmyndigheten
Ved søknader om ny anleggskonsesjon eller opprustning som omfatter høyspentanlegg nær bygg, anbefales at NVE sørger for at konsesjonssøknader alltid blir utredet i samsvar med utredningsprogrammet presentert ovenfor."

Dette utredningsprogrammet er ikke blitt gjort i denne saken.

Utredningsprogrammet står på s 48 StrålevernRapport 8:2005:

"9.1.5 Anbefaling om utredningsprogram ved nybygging
Ved alle planer om nye boliger, barnehager og skoler ved ledninger eller nye ledninger ved slike bygg anbefales å følge et utredningsprogram med følgende elementer:

 • Kartlegging av eksponeringssituasjonen for bygg som ved gjennomsnittlig strømbelastning kan få felt over 0,4 µT
 • Beskrivelse av omfanget av konfliktsituasjoner
 • Drøfting av mulig tiltak for å redusere magnetfelt
 • Drøfting av konsekvenser av mulige tiltak, herunder merkostnader, fordeler, ulemper og mulige målkonflikter
 • Henvise til oppdatert kunnskapsstatus og sentral forvaltningsstrategi

Dette gir god og enhetlig kunnskapsmessig basis, uansett hvilken vekt man legger på ulike hensyn i den endelige beslutning. Slike utredninger vil også bidra til å sikre at saken er godt belyst og forberedt for beslutningsprosessen. Omfanget av en slik utredning må stå i et rimelig forhold til størrelsen på den aktuelle byggesak."

Mottatt: 24.03.2007 14:46
Fra: Leil. 410


Kommentarer:
I forbindelse med bidrag til finansiering av nedgraving av høyspentledningen så har Oslo Vei informert oss om at de kan gi lån til denne finansieringen til de dette måtte være aktuelt for.

Forøvrig kan jeg informere at vi har neste møte med Oslo Vei mandag 26.3 for å diskutere videre fremdrift i denne saken.

Mottatt: 23.03.2007 23:30
Fra: Torbjørn Togstad, Øvre Grefsen Vel

Kommentarer:
Til beboerne i Sameiet Grefsen Terrassehus

Høyspentsaken har fått mye oppmerksomhet, mange har uttalt seg i saken og mange meninger kommer frem. Alt dette hører naturlig hjemme i en høringsprosess, og vi som utarbeider konsesjonssøknadene gjør et grundig utredningsarbeid i forkant for å sikre at saken overfor NVE blir belyst så grundig som mulig. Nettopp av denne årsaken sendes søknadene ut på høring for å sikre at alle som har rettslige og urettslige interesser i saken skal få anledning til å uttale seg. NVE samler sammen disse opplysningene og baserer sin endelige beslutning på de faktaopplysninger de får inn.

Vi tar utgangspunkt i den søknaden som er fremmet, dvs. kabling fra mast 14 til mast 9 siden det er denne traseen NVE er bedt om å behandle og ta stilling til. I denne saken har vi notert oss at det er tre punkter det særlig er strid om. Det første dreier seg om magnetfelt fra det nye anlegget og hvordan dette påvirker barnehavearealene rundt mast 9. Det andre punktet dreier seg om selve mast 9 og hvordan denne vil arte seg som endemast. Det siste dreier seg om oppfatningen av hvilken ulempe mast 9 vil utgjøre for sameiet etter at kabelanlegget er montert i masten. Alle disse punktene er tatt opp av Sameiets styre v/formannen og presentert for både NVE, Olje- og Energiministeren, bydelsoverlegen og Bydelen. Ingen i styret i Sameiet har så vidt meg bekjent vært i kontakt med oss for å få ytterligere forklaring på hvordan magnetfeltene vil arte seg ETTER at kabelanlegget er på plass, og vi føler at en del opplysninger her ikke er kommet ordentlig frem.

Magnetfelt
Det etterfølgende presentert her er bare interessant å lese for den som har tillit til at magnetfeltberegningene er riktige, hvis du tror at rapporten er "fikset" eller forfalsket kan du hoppe over disse avsnittene. Når man skal sammenligne magnetfelt og utrede konsekvenser ved kabling er det vanlig å først gjøre en beregning for det eksisterende anlegget ved en bestemt belastning og deretter beregne for det planlagte anlegget og til slutt sammenligne disse to scenariene. Ved å bruke samme belastningsdata for alle beregninger vil man få sammenlignbare størrelser - argumentet med mulig eller eventuell fremtidig belastningsøkning vil måtte gjelde både dagens situasjon og det nye anlegget, altså: hvis man forutsetter eller tror at belastningen for kabelanlegget vil bli større i fremtiden, så må den samme forutsetningen legges til grunn for dagens anlegg. Magnetfeltet er lineært avhengig av strømmen i linjen. Dette betyr at dersom man beregner for et bestemt sted og øker strømmen til det dobbelte, vil magnetfeltet også doble seg på dette stedet.

Den feltstyrken som det knytter seg mest interesse til er den feltstyrken Statens Strålevern har satt som UTREDNINGSGRENSE. Dette er ikke det samme som en tiltaksgrense der det er handlingsplikt, kun en plikt til å utrede konsekvenser, og som mange vet er denne på 0,4 mikroTesla. For den eksisterende linjen følger denne grensen linjen på hver side ca. 24 meter til siden for senterlinjen. 110 kvadratmeter av grunnflaten i blokk A ligger innenfor denne sonen i dag, dvs at feltet er 0,4 mikroTesla eller høyere. Feltet er dessuten beregnet 1 meter over bakkenivå, slik at feltet fra dagens linje vil være høyere jo høyere opp i etasjene man bor. I tillegg er 135 kvadratmeter av barnehavens uteområde i samme situasjon, og for Kanvasbarnehaven er det samme arealet på 106 kvadratmeter og strekker seg på det meste nesten 10 meter inn på lekeområdet. Hverken barnehavene eller blokk A blir påvirket av magnetfeltet fra linjestrekket mellom mast 8 og 9.

Beregning er også utført for kabelgrøftene og mast med kabelføring opp langs masten. I korthet viser beregningene at for kabler opp i masten går grensen for 0,4 mikroTesla ca 10 meter ut fra senterpunktet midt inne i masten eller ca. litt over 8 meter fra mastens kant. Dette betyr at HELE lekeområdet til barnehaven i Grefsenterrassen da kommer utenfor grensen og at feltet, selv med endemasten på plass, vil være lavere enn 0,4 mikroTesla. For grøften er feltgrensen ca. 12 meter til hver side av midtlinjen mellom grøftene. Slik grøftene er plassert langs turveien vil selve barnehavehuset komme langt utenfor grensen og blir ikke berørt av feltet i det hele tatt, mens en liten stripe på ca. en meter langs gjerdet for lekeplassen vil ligge i grenseland. Både sandkasse og huskestativ vil ligge langt utenfor grensen. Når det gjelder den prosjekterte barnehaven på Backegruppens tomt, vil denne ligge mot innkjørselen til GT12, og det å legge kablene her blir ansett for svært uheldig for denne barnehaven da feltet fra kablene da vil strekke seg inn i selve bygningen. Snippen på hjørnet ut mot masten vil måtte få noe felt fra kablene uansett hvilken side av tomten kablene går på - magnetfeltmessig er altså den løsningen som gir best gevinst i forhold til dagens anlegg valg. Det er altså ikke sant at feltet i barnehavene blir større, snarere tvert i mot. En må huske at alternativet til kabling er å ikke kable, dvs. å beholde linjen - magnetfeltmessig er dette den absolutt dårligste løsningen for både beboere og barn.

Endemast
Mange av høringsuttalelsene tar utgangspunkt i "etablering av ny endemast" ved mast 9. Til dette vil vi oppklare at mast 9 blir stående som den er, uten forsterkninger annet enn i fundamentet som er under bakken med kabler opp langs to av sidene. Slik høringsuttalelsene er falt, ser det ut som om mange tror at det skal bygges en helt ny mast, slik er det imidlertid ikke tenkt. Masten vil få klatrevern opp til ca. 3 meter - dette er et forskriftskrav og skal forhindre at noen klatrer i masten og skader seg ved fall eller strømgjennomgang. Vi noterer oss også at det tidligere lå ute foto av "før" og "etter" versjoner av mast 9. Disse bildene er nå borte, men fotografiet av "etter"-masten antar vi er gjort av endemasten ved Løren skole ved Ring 3. Denne masten har dobbelt så stor vertikal faseavstand i forhold til mast 9 og er også av mye kraftigere konstruksjon. Det blir derfor ikke riktig å bruke dette bildet (som for øvrig var tatt i dårlig vær!)

Ulempe ved kabler i mast 9
SGT har varslet et mulig erstatningskrav på 6 millioner kroner og mer som erstatning for forringet utsikt ved at mast 9 får kabeloppstrekk. Det styret ikke har nevnt i sine uttalelser er at strekket mellom mast 9 og 10 blir borte uansett, og når vi ser på fotografier presentert her på hjemmesidene, er det meget tydelig at strekket mellom mast 9 og 10 utgjør en vesentlig del av himmelbildet, masten som sådan for det meste synes mot terrenget. Når en eventuell rettsinstans skal ta stilling til
erstatningskravet, vil nok erstatningskravet bli vurdert mot det beløpet sameiet har vært villig til å bidra med for å bli kvitt både masten og strekket videre ned mot mast 8, og dette beløpet er som kjent 1 million kroner eller ca. 2800 kroner per seksjon. Her vil vi anta at SGT vil få et stort forklaringsproblem, særlig også tatt i betraktning av at linjen og magnetfeltet forsvinner ovenfor mast 9.

Høringstilsvar og øvrig korrespondanse
Vi vil sende tilsvaret til NVE til webredaksjonen og oppfordrer til at dette publiseres. Vi er også kjent med at styret i sameiet har skrevet brev til Hafslund Nett og kommet med helt åpne trusler om å trenere saksbehandlingen dersom konsesjon blir gitt. Vi anbefaler at også dette brevet publiseres her slik at sameierne kan gjøre sine vurderinger, man må huske på at skal man klage til Olje- og Energidepartementet må man ha en god og saklig grunn. Trusler om trenering blir man aldri hørt på, særlig ikke når de er fremsatt så åpent som i dette tilfellet, og man bør spørre seg om hvordan skjønnsretten vil vurdere et slikt utspill.

PDF Brev til Hafslund Nett AS fra Grefsen Terrassehus 16.03.2007
PDF Tilsvar til NVE fra Hafslund Nett AS 13.03.2007

Mottatt: 23.03.2007 14:03
Fra: Knut Darre Christiansen, Omega Elkraft AS


Kommentarer:
Hjelper ikke å spørre hverken om containere eller hvordan det gikk med NRK lisenkontrolørene, for styret kommenterer ikke anonyme innlegg... Vi får nok finne det ut selv E-borger... Hilsen A-borger, hehe:) Og hvis man legger ut navnet sitt så er søkemotoren google så frekke at man kan finne igjen de innlegg man har skrevet ved å google navnet sitt blottlagt for hele verdens befolkning... Denne teknologiske verden er ikke bra... Savner personsøkern jeg, og de mobiltelefonene som veide like mye som et bilbatteri....

Mottatt: 22.03.2007 19:13
Fra: Forblir anonym pga google, men A-blokka kan jeg røpe

Kommentarer:
Av nysjerrighet, hvordan gikk det med denne: http://www.grefsenterrassehus.no/nyhet_20070118.shtml

Mottatt: 21.03.2007 17:14
Fra: E-borger

Kommentarer:
12 B og anonym: Dere har helt rett i at loppemarked mm. kan avholdes i ettertid. Tenkte ikke på det da jeg skrev at det var for sent å gjøre det- det er jo slett ikke for sent å gjøre det. Vi står sammen for å få høyspentledningen i jorda!

Mottatt: 21.03.2007 16:56
Fra: Leil. 410

Kommentarer:
Enig i at alle som har råd nå bør bidra med noen ekstra tusenlapper. Siste frist er IDAG 21 mars! Det vil være for dumt om den forlengede nedgravingen ikke blir gjennomført bare fordi det mangler et lite restbeløp til finansiering av den kompromissløsningen som nå ligger på bordet. Vi håper at arbeidsgruppen har planlagt alternativ finansiering hvis "kollekten" fra grunneiere og beboere ikke dekker hele vår andel. Nesten alt finansieres med lån i våre dager og et kortsiktig lån for å få dette i boks må være et mulig alternativ.

Da er faktisk ikke forslaget om et lokalt loppemarked så dumt. Dette må jo ikke nødvendigvis arrangeres FØR konsesjonssøknaden behandles. Det kan arrangeres i april/mai og til høsten, og inntektene kan øremerkes nedbetaling av evt korttidslån som må tas opp for å få fullfinansiert beboerbidraget. Det bør kunne bli en lokal dugnad med stor oppslutning hvor alle som fortsatt tror på fellesskapsløsninger og demokratiske virkemidler får en mulighet til å engasjere seg. Som en hyggelig bieffekt kan vi få et enda mer sammensveiset og engasjert nabolag på Øvre Grefsen.

Vi krysser fingre og ønsker alle som jobber med denne saken lykke til videre!

Mottatt: 21.03.2007 10:47
Fra: 12B

Kommentarer:
Mins å huske at det vil bli bestilt en container på vårparten. Når skjer dette? Skulle rydda litt i blomsterkassa:)

Mottatt: 20.03.2007 21:00
Fra: Anonym

Kommentarer:
Konsesjonssøknaden avgjøres trolig innen utgangen av måneden, dvs. om under to uker.
Dersom søknaden går igjennom, sammen med forhåndstiltredelse, er slaget tapt. Forhåndstiltredelse betyr at arbeidet kan iverksettes umiddelbart, uavhengig av eventuelle klager eller anker.
Signalene går i retning av at konsesjonssøknaden blir godkjent.
Selv om det er godt ment, er det for sent med loppemarked eller liknende nå. Undertegnede selv har økt mitt bidrag med 50 %.
Jeg støtter derfor nedenstående innlegg om at alle som har råd til å gi et frivillig bidrag til nedgravingen av høyspentledningen, gjør det nå. Det kan gjøres ved å sende e-post til Togstad i Øvre Grefsen Vel hvor man skriver hva man vil bidra med. Hans e-postadresse står i tidligere innlegg her i gjesteboken.

Mottatt: 20.03.2007 20:11
Fra: Leil. 410

Kommentarer:
Oppfordrer alle som har råd til å gi et frivillig bidrag til nedgravningen av høyspentledningen NÅ. Det er en investering i økt trygghet for barna våre og høyere takst på leilighetene. Skulle det mangle noen hundretusen så foreslår vi at Øvre Grefsen Vel, barnehagene i området og Grefsen terrassehus går sammen om å arrangere et loppemarked eller to. Det er mange som kan tenke seg både å gi bort og å kjøpe ting som går til å støtte en så viktig sak.

Vi stoler ikke lenger på Oslo Vei, Bakkegruppen og Akebakkeskogen, men ønsker arbeidsgruppen og styret i sameiet lykke til med videre arbeid. Håper dere kommer frem til en positiv løsning til glede for de mange hundre menneskene i området som dette berører. Inkludert de som skal bo i Grefsenkollveien 14 og barna i den nye barnehagen der.

Mottatt: 20.03.2007 18:35
Fra: anonym

Kommentarer:
Litt rart aa sitte i Kina og lese om hva som rorer seg i SGT...
Sender en takk til sameieren som la ut denne Kina-turen tilsalgs paa SGTs elektroniske oppslagstavle!

Mottatt: 20.03.2007 14:36
Fra: Sara og Nina

Kommentarer:
Dersom enhetene i Grefsen Terrassehus innledningsvis hadde bidratt med kr. 8.000,- hver til en kabling av høyspentlinjen, så ville en tilleggskabling vært på plass allerede når man arbeidet i den initiale arbeidsgruppen ledet av Togstad. Den gang ble Terrassehuset og Akebakkeskogen borettslag betraktet som hovedbidragsytere og sentrale nøkkelenheter i prosjektet. Mens borettslaget fulgte opp mer enn angitt, ble bidraget fra Terrassehuset under kr. 3.000,- per enhet. På Akebakkeskogen-Lofthussiden har det økonomiske bidraget til Oslo Vei gått til en tilleggskabling på 220 meter kostnadsberegnet et halvt år tilbake til 4,5 mill (uten endemast). Terrassehuset kan nå følge Togstads anmodning om økonomiske bidrag slik at en tilleggskabling frem til Grefsenveien også blir realisert.

Mottatt: 20.03.2007 08:57
Fra: Hans Erik Karlsen

Kommentarer:
Finansiering av nedgraving av høyspentledning

Det er nå sendt ut e-post med status på finansiering av dette prosjektet. Kostnadene for en forlenget kabling fra mast ved Grefsenkollveien 12a ned til mast 6 ved Grefsenveien er kalkulert til 13,8 mill kr inkl mva. Dette er med de nye forutsetningene med en dobbelt grøft, stigende kabelpriser og ny endemast en tilnærmet korrekt pris ut fra våre beregninger og tilbud. Slik det ser ut pr dags dato så mangler vi ca 1.3 mill kr for å fullfinansiere en forlenget kabling ned til Grefsenveien. Oslo Vei sier at de velger alternativet med endemast ved Grefsenkollveien 12 a om ikke prosjektet blir fullfinansiert.

Magnetfeltberegningene for jordkabelen som Omega Elkraft har foretatt var korrekte og Hafslund Nett sine beregninger feil, det betyr at magnetfeltet blir mindre enn det Hafslund Nett beregnet. Magnetfeltet er et av punktene NVE legger vekt på. Signalene så langt fra NVE er at en endemast foran Grefsenkollveien 12 a har gode muligheter for å bli godkjent, endelig svar på dette får vi om 1 til 2 uker når saksbehandlingen er ferdig.

Jeg ber om at de som ikke har fått e-post fra undertegnede og ønsker å gi bidrag sender en e-post til togstad@c2i.net, jeg kan da også sende siste statusoppdatering fra 17.3.07. Jeg kan også nås på mobil 90956166.

Dette blir vel antagelig den siste anledningen på en lang stund vi har mulighet til å kvitte oss med denne høyspentledningen.

Torbjørn Togstad
Øvre Grefsen Vel

Mottatt: 17.03.2007 17:41
Fra: Torbjørn Togstad

Kommentarer:
Registrerer at grinebiterne i huset har tatt oppslagstavlene i 1.etg. til hjelp, og ikke lenger nøyer seg med å spre oppgulpet sitt her på siden. Det er vel en eller annen stakkars 3-åring som har vært litt høyrøstet på sin lille ferd gjennom gangene nå da...
Det skal bli fullt på tavlene hvis alle og enhver skal bruke de til å uttrykke sin frustrasjon over enhver liten filleting man irriterer seg over.
Dere bor i en blokk, i en blokk er det barn, barn lager lyd. Foreslår Sørkedalen eller innerst i Maridalen som neste adresse. Der er det helt sikkert relativt stille.

Mottatt: 16.03.2007 18:57
Fra: Anonym

Kommentarer:
Dersom tomten bak blokka skulle bli solgt så sitter ikke sameiere igjen med så veldig mye. Sist jeg så regnestykke så var det ca 22 000 pr sameier i snitt ved tomtesalg pålydende 31 mill. Dersom den skulle bli solgt for 40 mill og benytter samme regnestykket vil snittet bli 40.000. Dette er ikke mye penger og det vil være korttenkt å gjennomføre et slikt salg. En annen ting er at folk som bor i D/E muligens (ihvertfall undertegnede) vil ha noen sterke innvendinger mht verdireduksjon av leiligheten. Kommer ikke til å godta noe beløp under enn det som er reelt verditap pga andre sameiere vil tjene noen raske penger.

En annen ting som gjelder alle er at det ikke er spesielt hyggelig å leve tett opptil en byggeplass. Støy, støv etc..

Selges tomten, så vurderes flytting. En av grunnene man kjøpte her i sin tid, og i E blokka er at man slipper gjenboere.

Håper som sagt at tomta ikke blir solgt.

God Helg :-)

Mottatt: 15.03.2007 21:34
Fra: Anonym

Kommentarer:
Det var en utrolig flott presentasjon av Sameiet som nå er lagt ut! All honnør til vedkommende som laget den!

Mottatt: 15.03.2007 20:05
Fra: Major

Kommentarer:
Penger! Penger! Penger!

En notis i Sameiets nettavis forteller at Grefsenkollveien 16 - en tomt på 566 kvm - er solgt for 40 mill. kroner. Dette får det til å svimle for innsenderen - for hva kan da ikke vår baktomt innbringe?

Innlegget tyder på at her er sameiere med store pengeforventninger til vår baktomt. Ønsket om å veksle deler av vårt grøntareal til penger har i mange år spøkt i hodet på noen av våre sameiere. Disse kunne godt tenke seg å avstå grøntområder fjernt fra egne boenheter for å få penger i lommen.

Da det til Sameiermøtet i 2002 forelå forslag om salg av arealer på baksiden av blokkene, startet en ulykkelig prosess:

 • ulykkelig for de sameiere som ville bli rammet ved salg av nære grøntområder
 • ulykkelig fordi så mange sameiere viste så liten forståelse for deres sak
 • ulykkelig fordi her ble satt i gang et spill med usikre følger.

Sameiermøtet 11/11 04 ga imidlertid en avklaring. Her ble vedtatt at man ønsket vårt grøntområde ubeskåret - ikke minst for den grønne lunge det representerte. Og inntil nå har dette vært Sameiets policy utad. Ingen myndighet har med en slags rimelighets rett kunnet gå til ekspropriasjon og ta fra oss deler av grøntområdet.

Men fra det øyeblikk vi sender søknad om regulering for boligformål, blir dette forandret. Da erklærer vi at vi ikke trenger området selv. Og fra da av har vi ingenting å stille opp med for å hindre regulering av tomten til helt andre formål.

Mottatt: 15.03.2007 15:04
Fra: Leilighet 82


Kommentarer:
Takk for den forståelsesfulle kommentaren fra den anonyme som ikke visste at det er soverom under korridorgulvene. Det er til tider vanskelig å få sove under korridorene, men det løses ved hjelp av ørepropper. Her er min 10-på topp-liste over de verste bråkelydene i blokka:

 1. Rulleskøyter/Sparkesykkel
 2. Trillekofferthjulenes terror
 3. Lyden av den personen og hunden som hver natt løper gjennom korridoren i 8. etasje i E-blokka
 4. Morgenavisbudets gallopp
 5. Støvsugeren om morgenen
 6. Tramp fra høyhælte sko
 7. Heismotoren
 8. Vaskemaskinsentrifuger i nattlig bruk
 9. Smelling med inngangsdører
 10. Terrassedører som skyves fram og tilbake

Mottatt: 10.03.2007 12:48
Fra: SYVSOVER


Kommentarer:
Jeg visste ikke at det var soverom under korridorene før jeg leste innlegget fra 7.3, men skal fra nå av tenke litt ekstra på det når jeg går til og fra. Så takk for informasjonen. Og til småspydig anonym fra samme dag: Det soves faktisk til andre tider enn mellom midnatt og daggry. I sameiet bor det for eksempel spedbarn og små barn, eldre, syke, nattarbeidere, skiftarbeidere... Vi har alle et ansvar for å ta hensyn til våre naboer, og å ferdes hensynsfullt i korridorene hele døgnet bør være en selvfølge når man bor så tett.

Mottatt: 10.03.2007 10:41
Fra: Anonym

Kommentarer:
det lukter røyk æven i D-blokka og i heiserne. kan ikke folk vente til de kommer ut??

Mottatt: 08.03.2007 09:52
Fra: Anonym

Kommentarer:
Ang. høyspentsaken:
Jeg skjønner ikke hvordan Oslo Vei kan ha monopol på å grave ned høyspentledningen og på den måten dikterer prisen på arbeidet. Har de lov til det? Har vi ikke lov om fri priskonkurranse i dette landet?

Mottatt: 07.03.2007 23:17
Fra: Anonym

Kommentarer:
En liten kommentar til Anonym og innlegget fra 7.3. kl. 08.49 ang. løping og tramping i gangene. Du skriver at det er soverom under korridorene i 4. og 8. etg. og det kan oppleves ganske slitsomt hvis en hel ungeflokk løper i korridorene. Dette får meg til å undre litt. En ungeflokk ville jo normalt løpe ettermiddag, og i verste fall tidlig kveld. På tidspunkt da folk flest ikke bruker soverommet så fryktelig mye. Så jeg har vanskelig for å se dette problemet. Bor selv i en av de nevnte 3-roms leilighetene i 4. etasje, og jeg har sjelden eller aldri hørt unger i korridorene etter senest 20.30. Og da er det fremdeles en stund til soverommet skal benyttes...
Men skjønner jo selvsagt at dette kan by på et problem hvis du kryper til køys ved 19-tiden.

Mottatt: 07.03.2007 23:01
Fra: Anonym

Kommentarer:
Til den eller de som røyker i gangen i 4.etasje i E-blokka: Slutt med det!!! Det stinker fersk sigarettrøyk både dag og kveld og har gjort det i hele vinter. Enten røykes det i gangen eller så står synderen i en åpen leilighetsdør og røyker. Uansett er det innmari hensynsløst, for det er ikke snakk om bare litt røyklukt heller! Så kutt ut!

Mottatt: 07.03.2007 14:55
Fra: Anonym

Kommentarer:
Angående løping og tramping i gangene: Det er sikkert ikke alle som vet det, men under korridorene i 4. og 8. etasje ligger det soverom hele veien. De som har 3-roms leiligheter i disse etasjene har begge sine soverom rett under korridor- og bodgulvet. Og det er ingen lydisolering mellom etasjene, så all trinnlyd høres ekstremt godt. Selv vanlig gange med vanlige sko høres (uten at _det_ av den grunn er forstyrrende eller plagsomt), og da kan det bli ganske slitsomt hvis en hel ungeflokk bruker korridoren som kappløpingsbane. Så tenk på - neste gang du går i gangen - at du går oppå noens soverom!

Mottatt: 07.03.2007 08:49
Fra: Anonym

Kommentarer:
Til deg som synes det er greit å sette fra seg søppel i gangen: vennligst oppgi leil nr slik at vi andre som bor her kan legge igjen vår søppel utenfor din dør! Hvis du har mistet sjaktnøkkelen så kan ny kjøpes f eks hos Jernia på Storo senteret.

Mottatt: 05.03.2007 13:38
Fra: Anonym

Kommentarer:
Noen av oss som bor her har full jobb (dvs. ikke hjemme på dagtid mandag-fredag) og har ikke andre dager å vedlikeholde eiendommen vår på enn helgen. Ser av andre innlegg her at det ikke er særlig smart å opprettholde standard og verdi på boligen etter arbeidstid, så du må nok tåle at ikke alle sitter når de har fri.

Mottatt: 04.03.2007 18:14
Fra: Seksjonseier i E-blokka

Kommentarer:
Når mener du at folk skal få gjort unna forefallende arbeid i hjemmet da ? På kveldene midt i uken, for det er jo eneste tidspunktet utenom helgene man ikke er på jobb? Enig i at det kan være stilt på søndagen, men lørdag bør det være fritt frem.

Mottatt: 04.03.2007 14:21
Fra: Anonym

Kommentarer:
Vet det er lov, men allikevel vil jeg oppfordre folk i sameiet å ikke bruke helgen til "snekkerarbeid".. Det er så frustrerende når man endelig har fri og sitte å høre på slipemaskiner, hamring etc... Denne lørdagen gjelder det A blokka...

Mottatt: 03.03.2007 17:39
Fra: Anonym

Kommentarer:
jaja, vi alle er forskjellige og har ulike synspunkter på hva som er støyende. Syns det er ganske koselig støy jeg da, men men... Hmm, kansje fordi jeg går med musikk i øra hele dagen, juhu! Anbefales!

Mottatt: 28.02.2007 22:48
Fra: Anonym

Kommentarer:
Til Ninas innlegg. Jeg er selvfølgelig enig i at unødig støyende lek, og spesielt helt frem til kl 23, er uforsvarlig. Jeg har selv snakket til barn som, etter min mening, har bråket altfor høyt, også på dagtid. Det synes jeg er et felles ansvar; å rettlede barna slik at leken er forsvarlig. Det jeg reagerte på i mitt innlegg 22.02 er at barns "løp og lek i korridorene" sidestilles med "kasting av sigaretter på naboens terrasse" og annen horribel oppførsel. Jeg tror slik argumentasjon (som uttrykkes i artikkelen "Ta hensyn!" fra styret 22.2) kan legitimere det jeg vil kalle usunne holdninger overfor barn. Det er, dessverre, fortsatt noen beboere som både snakker hardt til og kjefter på barn som - når uværet er som verst - trekker inn og har en helt stille og normal lek i f eks reposene 4. og 8. etasje. Det er forstemmende å oppleve slik uvettig oppførsel fra voksne mennesker, selv om det dreier seg om svært få beboere.

Mottatt: 27.02.2007 10:20
Fra: robert

Kommentarer:
Lurte på om noen opplever det samme. Vi har en 5-roms leil, og når vi sitter i stuen nærme veggen mot kjøkkenet der avløpsrørene kommer ned. Så hører jeg av og til noe som drypper. Er dette normalt? Er det kun kondens? Noen som vet hva dette kommer av.

Mottatt: 26.02.2007 13:50
Fra: Anonym

Kommentarer:
Hei.. Jeg er veldig fornøyd med måkingen, toppers! Men det er uheldig at snøen fra snøfreseren havner på bilene i garasjeanlegget da snøen inneholder småstein.

Mottatt: 26.02.2007 10:40
Fra: Anonym

Kommentarer:
Ny ytterdør? Ny dør + arbeidspenger kommer på rundt 10 000,- og jeg brukte snekker Paul Smith (900 99 969).

Mottatt: 23.02.2007 18:43
Fra: Lasse

Kommentarer:
Jeg googlet mitt eget navn her om dagen og fikk opp et innlegg jeg skrev i 2005 i gjesteboka!.. Flere som har erfaring med det?

Mottatt: 23.02.2007 18:03
Fra: Anonym

Kommentarer:
Sitat: Har du 40 millioner kroner, så kan du nå gjøre et kupp: Oslo kommune selger nå Grefsenkollveien 16 - en tomt på 5600 kvm. Det må jo bety at markedsverdien for vår baktomt som er tre ganger så stor må være langt høyere enn tidligere estimert...snakker vi om 100 millioner?

Håper virkelig ikke at sameiet blir fristet til å selge tomten bak blokka pga evnt høy pris. Det er en flott tomt som da går tapt, det er viktig å tenke langsiktig. Håper at reguleringen som er vedtatt kun er en "sikkerhetsventil" dersom kommunen bestemmer seg for å ekspropriere tomten.

Mottatt: 23.02.2007 15:09
Fra: Anonym

Kommentarer:
Styret mottar jevnlig forskjellige klager basert på at folk har ulike toleransegrenser eller det er konkrete brudd på enten husordensreglene eller vedtektene. Styret arbeider for at vi skal ha et bomiljø som er tilpasset alle generasjoner, og mener at det er mulig ved at alle tar hensyn til hverandre. Barn under 10 år kan lage mye støy i sin lek, og når dette skjer sent på kvelden - opptil klokken 23 har styret fått klager på, så er ikke det å ta hensyn. Her har vel foreldrene et ansvar med å utvise et skjønn?

Mottatt: 23.02.2007 10:33
Fra: Nina Sundqvist - styremedlem og WEB-redaktør

Kommentarer:
Det sies mye fornuftig om bomiljøet vårt i gjesteboka for tiden. De fleste er opptatt av hvor godt det er å bo her, og at man i et sameie må vise romslighet, og bl. a. tåle småbarn som - innen rimelighetens grenser - leker og koser seg i reposene. Da er det med noe forundring jeg leser artikkelen "Ta hensyn!", datert 22.02, i nyhetsoversikten på sameiets utmerkede hovedside. Der oppfordres vi til å ta hensyn til hverandre. Vel og bra. Så ramses det opp handlinger som jeg tolker at artikkelforfatteren (styret? web-master? styreleder?) mener er uheldige: høy musikk sent på kvelden (helt enig. ikke bra), kasting av sigarettstumper utover terrassekanten (fy da! er det virkelig noen som gjør det?), men så går det i ball for artikkelforfatteren i oppramsingen, slik jeg ser det: løp og lek i korridorene... Siden løping er koblet til lek, er det altså små barn det dreier seg om. Mener virkelig artikkelforfatter (styret?) at små barn som leker og løper i korridoren er et problem, som det attpåtil må advares mot, på linje med kasting av sigarettstumper på andres terrasser? Eller er det bare litt klosset skrevet?

Mottatt: 22.02.2007 18:45
Fra: robert

Kommentarer:
Til Lasse
Hvor kjøpte du døren og hvem utførte arbeidet? 6000 var ikke veldig kostbart.
Kanskje det har vært oppe før, men man burde kanskje tatt en samle bestilling på de som var interresert i å bytte dør.

Mottatt: 22.02.2007 10:23
Fra: Anonym

Kommentarer:
Vi har byttet ny ytterdør og dermed forsvant det meste av sjenerende lyd i tillegg til at vi slapp kuldegufset fra korridoren. Den nye døren kostet kr 6000,- og er verdt hver krone. Anbefales!!!

Mottatt: 22.02.2007 00:32
Fra: Lasse

Kommentarer:
En annen løsning er å bytte til en bedre lydisolert ytterdør

Mottatt: 21.02.2007 19:54
Fra: Anonym

Kommentarer:
Jeg er så enig, så enig i siste innlegg ang. støy, man må regne med slikt når man bor i et sameie. Men fotball i gangen? Radiostyrt bil? hmm Tror ikke denne støyen er noe problem for oss som har inngang med trapp opp i leiligheten, men for dem som har direkte adkomst inn i leiligheten kan jeg skjønne at støy fra korridoren kan være et problem. Sameiet har gamle inngangsdører som ikke er så veldig lydisolerende. Må også si at det er enkelte som slenger døra si igjen så gipsveggene dirrer.. Nå skal ikke jeg være prippen altså, men avisbudet høres ut som han løper med mursteinsko! Ellers er jeg en lykkelig sameier... Savner litt planter i korridorene. Vurderer å sette ut en grønn plante men da får man vel en gul postitlapp klistrende på om sameiets vedtekter... Diskusjon er sunt! Avslutningsvis vil jeg si at jeg trives veldig godt;)

Mottatt: 21.02.2007 17:50
Fra: Anonym

Kommentarer:
Enig med Åse. Hvis man bor i et sameie med over 300 boenheter, og samtidig IKKE tåler litt barnestøy, da bor man på helt feil sted ! Har opplevd flere grinebitere i sameiet her opp gjennom årene, som kommer løpende ut i gangen ved den minste antydning til at en liten gutt eller jente løper litt i gangene. Til disse er det bare en ting å si : God bedring, og gå inn på finn.no og let etter en bolig på landet.

Mottatt: 20.02.2007 22:03
Fra: Anonym

Kommentarer:
Hvor blir det av strømavregningen for 2006, mon tro?

Mottatt: 19.02.2007 22:34
Fra: Anonym

Kommentarer:
Jeg har bodd i 8. etg. i Grefsen terrassehus i 33 år i en ett roms leilighet . Jeg har aldri vært plaget av ungebråk. Jeg synes ungene må få røre seg, og at vi må tilby barna et godt og trygt bomiljø. I det siste har jeg blitt spurt om å være med på klage til styret. Ungene hadde løpt litt på gangen. Hvis man er sjenert av det bør man overveie å flytte til seniorbolig.

Mottatt: 19.02.2007 20:56
Fra: Åse

Kommentarer:
Julen er vel strengt tatt over nå, kremt kremt, hehe;) Ser det er noen julelys å se ennå.... Jaja, julen var helt til påske:)

Mottatt: 19.02.2007 20:29
Fra: Anonym

Kommentarer:
Takk til Styret for et godt og utfyllende protestskriv til NVE!

Mottatt: 17.02.2007 17:29
Fra: Leil. 410

Kommentarer:
Ang. forslaget om dressurområde: Iflg. nettsidene til Friluftsetaten gjelder dette den nedlagte parkeringsplassen lenger opp i Grefsenkollveien. Les mer og se kart her

Mottatt: 17.02.2007 17:15
Fra: Helge, 383

Kommentarer:
Ser i Nordre Aker Budstikke at Friluftsetaten foreslår å opprette 12 dressurområder der hunder kan slippes løs for lufting, trening og dressur uavhengig av båndtvangsbestemmelsene. Et av områdene er en nedlagt parkeringsplass ved Grefsenkollveien. Noen som vet om dette er i nærheten av oss?

Mottatt: 17.02.2007 13:01
Fra: Anonym

Kommentarer:
Takker styret for pågående "mas" mot Canal Digital, endelig har jeg hatt stabilt nett siden desember! Takk!

Mottatt: 06.02.2007 19:11
Fra: Anonym

Kommentarer:
Når det gjelder innkjøpet av vaskemaskiner til kr 40.000,-, er det mange som bruker vaskerommet? Trodde de fleste hadde egen vaskemaskin, eller tar jeg grundig feil? Ikke noe kritikk, bare et spørsmål... Uff, det er så vanskelig å stille spørsmål uten at det blir oppfattet som negativt, men slenger på et smil her:)

Mottatt: 06.02.2007 19:08
Fra: Anonym

Kommentarer:
Synes gjesteboken er helt ok. Navnet er ikke noe problem. det er innholdet som kan være et problem av og til;=) Saklighetsnivået er som oftest bra men nedsettende bemerkninger om naboer løser sjelden noen problemer og bidrar ikke til godt naboskap. Den som skriver får kanskje ut litt aggresjon men for de som føler seg truffet virker det bare sårende. Oppfordrer alle til å holde seg til sak og unngå personkarakteristikker. Er rimelig sikker på at mange ville ha brukt helt andre ord hvis de hadde møtt den det gjelder i gangen og skulle ha fremført den samme kritikken muntlig. Vanlig høflighet gjelder også på nettet.

Mottatt: 05.02.2007 21:47
Fra: Anonym

Kommentarer:
Hadde vært morsomt med en åpen chattekanal, er dette gjennomførbart mon tro?

Mottatt: 01.02.2007 18:12
Fra: Anonym

Kommentarer:
Ja, gjestebok er en smule misvisende. For blokkas beboere hadde det vært ideelt med en egen forum side med ulike emner som man kan poste under... Finnes en rekke gratisløsninger for dette ute på nettet.

Mottatt: 29.01.2007 22:15
Fra: Anonym

Kommentarer:
Hva med å ikke kalle det gjestebok? Det er jo ingen "gjester" som skriver innlegg anyway! Hvis man skal skrive innlegg så er det jo fordi man har synspunkter på ting!

Mottatt: 28.01.2007 19:36
Fra: Anonym

Kommentarer:
Det er veldig bra saker kan tas til åpen diskusjon gjennom gjesteboka. Det som er dumt for noen er viktig for andre - sånn er det jo ellers også. Trives veldig bra i SGT.

Mottatt: 28.01.2007 18:32
Fra: Blokk E

Kommentarer:
Enig! Topp at folk kommer med synspunkter på ting. Synes STG er et flott sted å bo:) Bare koselige folk. Det er vel det at å utale seg skriftlig gir rom for sterkere meninger enn om man skulle ta det opp face to face... Trives kjempebra!

Mottatt: 27.01.2007 18:20
Fra: Anonym

Kommentarer:
Synes det er veldig trist at så mange bruker gjesteboken som klagemur og hisser seg opp over bagateller. Vi har bodd mange steder i Oslo og i flere storbyer utenlands og synes at Grefsen terrassehus er et utrolig bra sted å bo.

Når småsaker som det at oppkjørslen av og til er glatt om vinteren og det at en sameier har røde lys på terrassen kan få så mye oppmerksomhet og føre til så mange reaksjoner, så sier det ganske mye...... Vi velger å se det som et sunnhetstegn og et signal om at det er få virkelig store problemer her i sameiet. Vi er enig i at tyverier og tagging er et problem, men det er det dessverre også i resten av byen og verden. I mye større grad enn her.

Ellers vil vi oppfordre noen av skribentene i gjesteboken til å dempe språkbruken sin litt. Det er ikke nødvendig å latterliggjøre eller å skjelle ut naboer selv om du har et annet syn på saker og ting :)

Mottatt: 27.01.2007 10:19
Fra: Fornøyd sameier

Kommentarer:
Synes det er greit med litt reklame fra eiendomsmeglere, jeg. Standarden og takhøyden har blitt så lav her i sameiet den siste tiden at en prisvurdering og å se seg om etter et annet sted å bo er høyaktuelt. For her urineres det i heiser og i trappesjakter, postkasser brytes opp, det spraymales på vinduer, stjeles barnevogner og støvletter fra korridorene og nummerskilt fra parkerte biler i garasjen. I gjesteboka slenges det ubehageligheter i hytt og pine om andre sjåførers kjøreferdigheter, fargen på julelysene på terrassen og tilsvarende selvgode innlegg. Selv "Borettslaget" blekner i forhold. Tragikomisk er det! Mer tragisk enn komisk!

Mottatt: 26.01.2007 20:18
Fra: Planlegger å flytte!

Kommentarer:
Jeg skriver jo at jeg vil ha annen reklame! Les! Men stappfull postkasse full av reklame fra Notar og Krogsveen er jeg møkk lei!

Mottatt: 26.01.2007 11:50
Fra: Anonym

Kommentarer:
Til deg som ikke liker reklame fra eiendomsmeglere, sett et merke med nei takk reklame på postkassen.
Det får være grenser for hva folk klager over "jeg vil ha noe reklame men ikke det for det liker jeg ikke" er det mulig ???

Mottatt: 26.01.2007 10:02
Fra: Anonym

Kommentarer:
Det er blitt en betydlig økning av reklame fra eiendomsmeglere i postkassen til stor irritasjon. Jeg ønsker å få reklame i form av gode tilbud fra "vanlig" reklame som forbruksvarer og har derfor ikke satt på "nei takk til uadressert post". Vil ikke gå ut med navn på hvilket eiendomsmegler firma det gjelder, men tror nok de fleste vet hvem det er. Noen andre som også er lei de lysegrønne små kortene?

Mottatt: 25.01.2007 18:44
Fra: Anonym

Kommentarer:
Hva ble resultatet av lisensinnkrevningen?

Mottatt: 23.01.2007 18:23
Fra: Anonym

Kommentarer:
Ser at arbeidet med østfasaden har startet. Vil noen av de forslagene som har kommet fra sameiere bli gjennomført?

Mottatt: 22.01.2007 12:39
Fra: Nysgjerrig

Kommentarer:
I utgangspunktet er vi enig i forslaget om regulering, men har noen spørsmål:

1. Styret ber om fullmakt til å regulere EN DEL av arealet bak blokkene, men det er uklart hvilken del og hvor stor del av arealet som foreslås regulert til boligformål.

2. Hvor mye av arealet foreslås beholdt som grøntområde til glede for barna i barnehagen og sameierne i SGT?

3. Hvilke muligheter vil SGT ha til å påvirke utformingen av evt. bebyggelse på baktomten? De skissene som er fremlagt av 3 høyblokker er ikke veldig imponerende og det er ikke rart at det kommer reaksjoner når den foreslåtte arkitektløsningen er så gammeldags og dårlig. Hvis området skulle bli bebygget som vist i skissene, vil dette om mulig bli enda styggere enn de nye blokkene i Grefsenkollv. 21. Også fra lang avstand er jo de skjemmende for hele Grefsenåsen.

4. Hvilke alternativer har Styret vurdert? En regulering og evt. salg av tomten til boligformål gir en ENGANGSINNTEKT, men vil i liten grad gjøre det mulig å utnytte dette arealet som fremtidig og langsiktig INNTEKTSKILDE. Vi vet at Sameiet har store vedlikeholdsutgifter som må dekkes inn på en eller annen måte i årene fremover. Bør ikke dette området da utnyttes på en måte som kan generere faste inntekter (utleie e.l.) i MANGE TIÅR i stedenfor og selge deler av tomten en gang for alle? La oss ikke gjøre samme tabbe som Høyre/Frp Byrådet som har solgt kommunale eiendommer og virksomheter til private utbyggere i stor skala og deretter oppdaget etter noen år at det ville ha vært mye mer lønnsomt å ha beholdt dem selv........

Mottatt: 17.01.2007 10:10
Fra: Blokk C

Kommentarer:
Det foregår ombyggingsarbeider i Oslo kommunes seksjon i 1. etg i Blokk E. For tiden starter arbeidet her kl. 06 (+-10 min) Sist søndag også på ettermiddagen. Gjelder ikke husordensreglene for denne seksjonen?

Mottatt: 15.01.2007 22:52
Fra: Jorun Pareli Berg

Kommentarer:
1. Norske lover og forskrifter er formulert slik at et uregulert område har mindre verdi enn et regulert område. Derfor vil en regulering av baktomten til bolig sikre og øke verdien av tomten.
2. I en reguleringsprosess er det et krav om å lage skisser for hvordan tomten kan utnyttes. Derfor er tegningene laget og brukt på forsiden av møteinnkallingen.
3. En reguleringsprosess er ikke en salgsprosess.

Mottatt: 14.01.2007 12:26
Fra: Nina Sundqvist

Kommentarer:
Hvis det er riktig at sameiet må omregulere tomten for å sikre verdiene og at det overhodet ikke ligger noen baktanke at tomten skal selges forstår jeg det godt. Imidlertid kan det virke litt feil budskap når en mottar innkalling til 'ekstraordinært møte' med bilde av nye boliger inntegnet bak blokken. Det kan også virke rart at et sameie må omregulere sin egen tomt for å sikre/øke egne verdier.

Mottatt: 12.01.2007 13:07
Fra: Regulering sikkert ok, men nei til eventuelt salg

Kommentarer:
Saken om baktomten er egentlig veldig enkel: Dette handler ikke om salg, heller ikke utbygging, men REGULERING for å sikre verdien av sameiets fellesarealer og unngå økonomisk tap ved en eventuell ekspropriasjon. Det må da være bedre at sameiet sikrer seg disposisjonsretten til egen eiendom enn å ta sjansen på at kommunen overtar tomten til "gi bort pris" og eventuelt oppfører en stor skole eller andre bygninger/institusjoner som vil føre til vesentlig økt trafikk og mer støy i vårt nærområde.

Vi bor i en by og i en bydel hvor økende grad av fortetting er et uttalt politisk mål og hvor presset på byens "ubrukte" tomter og grønne lunger blir stadig sterkere. Sameiet bør derfor gjøre alt som er praktisk mulig for å sikre at vi selv beholder råderetten over det uregulerte arealet bak blokkene. Sett fra et økonomisk ståsted er det for meg helt innlysende at dette må gjøres.

Jeg mistenker at mange av dem som stemte mot reguleringsforslaget i 2004 trodde de stemte mot salg eller utbygging. Da - som nå - handler dette altså bare om en høyst nødvendig reguleringsprosess. Et eventuelt fremtidig forslag om salg eller utbygging av tomten til boligformål må sameiet ta stilling til senere - hvis det skulle bli aktuelt.

Mottatt: 12.01.2007 12:08
Fra: Ja til regulering

Kommentarer:
Svar til "En som enda ikke har forstått hvorfor han skal stemme JA".

Slik jeg forstår det er det en mulighet at Oslo Kummune vil komme til å ekspropriere ("tvangskjøpe") baktomten til skolebygg. Hvis den på forhånd er verdsatt til 1 mill. kr.vil kanskje summen bli fastsatt til det. Hvis derimot tomten på forhånd er verdsatt til 25 mill. må kommunen betale mye mer for denne hvis de eksproprierer ("tvangskjøper"). Fordelen er da at tomten blir mindre attraktiv å kjøpe, og om de velger å ekspropriere må de betale mye mer, som kommer oss tilgode med lavere husleie/slippe økt husleie fremover.

Slik forstår jeg saken.

Mottatt: 12.01.2007 11:04
Fra: JEB

Kommentarer:
Den beste måten å beholde urørt samt sikre verdien av området - er faktisk å få det regulert til bolig!
Minner om at Oslo Kommune med Undervisningsbygg i spissen allerede har kastet sine øyne på tomten - forslaget var å bygge 1-10 skole med 750 elever!!
Styret tar ansvar når de fremmer saken på nytt, og jeg oppfordrer alle til å støtte en reguleringsprosess.

Mottatt: 12.01.2007 08:36
Fra: Leil 225

Kommentarer:
Styret er jo valgt med tillit fra beboerene, men i saken med omregulering av baktomta velger styret tydeligvis ikke å høre på 'rådet' fra flertfallet i forrige runde. Ja - jeg er sikkert inkompetent på dette område, men det er ihvertfall lov å tenke tanken at det etter omregulering er kortere vei til salg - så kall det sammenblanding eller ikke. Og hvis en kan garantere at 300.000 kr invistert til omregulering virkelig øker verdien på tomten så greit nok. Men for en som ikke er så 'smart at han ser alt dette', men ser at tomten har ligget der så lenge blokken har eksitert - og som mener det fortsatt bør ligge urørt - er det vel alternativet å stemme NEI til omregulering det som passer best ........ eller har ikke jeg forstått noe som helst.

Mottatt: 11.01.2007 19:41
Fra: En som enda ikke har forstått hvorfor han skal stemme JA

Kommentarer:
Noen som kaller seg "nei til regulering av baktomta til boligformål" skriver i et innlegg at de er forbauset over at styret tar opp saken om omregulering av baktomta allerede no, siden det ikke er lenge siden saken var oppe til behandling. Vedk kan ikke se at det er fremkommet vektige nye argumenter. Det tror jeg styret har bedre muligheter for å vurdere, og her er det om å gjøre å være føre var og ikke risikere at vi får tomta ekspropriert til en spottpris. Reguleringsmotstanderen blander sammen regulering og salg. Tomta kan ikke selges uten særskilt vedtak i sameiermøte, og det er det tydeligvis ikke snakk om nå. Som sagt: La oss være føre var og ikke blande sammen kortene!

Mottatt: 10.01.2007 20:00
Fra: halvard

Kommentarer:
Svar til 359 vedr. høyspentsaken.
Aksjonsgruppen følger fortsatt opp saken. Saken blir også fulgt opp av Styret her og av enkeltpersoner, deriblant undertegnede. Alle arbeider mot samme mål, men med forskjellige innspill og forskjellige vinkler på tilnærmingen.

Angående budsjettbevilgningen:
Budsjettbevilgningen alene har ingen betydning for sakens videre fremdrift.
Det er slik at dersom det ikke blir aksept av NVE i konsesjonsbehandlingsprosessen (via inspill som altså må være kommet inn innen 16.02) for at det må foretas ny vurdering av hvilken del av eller hvor mye av strekningen som skal legges i jordkabel, spiller budsjettbevilgningen ingen rolle.
Imidlertid utgjør budsjettbevilgningen i seg selv et argument dersom man legger frem et krav om at det må foretas ny vurdering av hvilken del av eller hvor mye av strekningen som skal legges i kabel.
Dersom det er blitt aksept på at man må ha en slik ny vurdering, har denne bevilgningen stor betydning i en slik vurdering og øker sjansene betydelig for at en lengre strekning enn det det nå er søkt om kommer i bakken.

Mottatt: 10.01.2007 15:52
Fra: Leil. 410

Kommentarer:
Vedr. høyspentsaken:
Vet noen om aksjonsgruppen fortsatt følger opp saken, og hvilken betydning budsjettbevilgningen vil få for sakens videre fremdrift?

Mottatt: 09.01.2007 13:18
Fra: 359

Kommentarer:
Har styret mottatt svar på henvendelsene til bydelsoverlegen, Hafslund, Oslo Vei, Backegruppen og Kanvas om høyspentmasten? Vi savner informasjon om status og videre fremdrift........

Mottatt: 08.01.2007 21:48
Fra: Blokk B

Kommentarer:
Ser at styret på nytt tar opp saken med regulering av baktomta til boligformål. Dette ble nedstemt for ikke så veldig lenge siden og det er vanskelig å se at det er kommet til så mange vektige argumenter siden den gang. Tomta har ligget der siden blokkene ble reist på 70-tallet og er en del av utearealet til blokken som gir gjør den attraktiv.
Leser en annonser i f.eks. Aftenposten kan en stadig se entrepenører som søker etter ledige tomteareal regulert/ikke regulert for å bygge boliger - det var vel ikke derfor vi kjøpte boliger SGT for å drive boligspekulasjon. Veien blir kortere til salg dersom en velger å regulere området bak til boligområde. Om kommunen vil ha tak i området klarer de nok det uansett. Så min oppfordring er: Stem NEI til til omregulering til boligformål.

Mottatt: 08.01.2007 18:31
Fra: Nei til regulering av baktomta til boligformål

Kommentarer:
Ad høyspentsaken.

VÅKN OPP!

Dersom konsesjonssøknaden som nå er sendt inn til NVE går igjennom, kommer Terrassehuset til å ha en høyspent endemast foran seg i alle fall i de neste 30 år.

Frist for merknader til søknaden er 16.02.2007, dvs. 6 uker fra dags dato!

Styret holdt et informasjonsmøte her 29.08.2006. På dette møtet virket det som at det var en rekke beboere her som var engasjert i saken.

Alle som har et engasjement i denne saken bør lese nøye igjennom konsesjonssøknaden.
Jeg gjentar for enkelhets skyld linken til konsesjonssøknaden: http://www.nve.no/admin/FileArchive/309/200603146_1.pdf

Alle som har en reell innvending eller merknad til noe i søknaden, bør sende merknad om dette til NVE.

Det vil trolig gavne saken jo flere som sender henvendelse. Det er fordi det vil vise at det er et bredt engasjement i saken, og at det ikke bare er noen få personer som bryr seg om den.

En slik henvendelse bør ha med i overskriften:
Merknad til sak nummer 200603146, 47 kV Korsvoll-Tonsen.

Den kan sendes pr. post til:

NVE ved Mathieu Groussard
Postboks 5091 Majorstua
0301 Oslo

eller pr. e-post til:
gmmg@nve.no

Det kommer nok til å bli diskusjon i saken også etter 16.02.2007, men bare om momenter eller innsigelser som er sendt inn til NVE innen 16.02.2007.
Det vil altså ikke nytte å komme inn med nye innvendinger eller momenter etter denne fristen.

Mottatt: 06.01.2007 17:44
Fra: Leil. 410

Kommentarer:
HAFSLUND NETT HAR NÅ SENDT FØLGENDE KONSESJONSSØKNAD TIL NVE:

SØKNAD OM ANLEGGSKONSESJON
og
EKSPROPRIASJONSTILLATELSE
for
KABLING PÅ DELSTREKNING AV 47 KV REGIONALNETT
KRAFTLEDNING MELLOM
Tonsen transformatorstasjon
og
Korsvoll transformatorstasjon
Fra
MAST 9 til MAST 14

Link til konsesjonssøknaden
Link til saken på NVE's nettsider

Mottatt: 03.01.2007 22:51
Fra: Leil. 410

Skriv innlegg - Les innlegg fra 2002 - 2003 - 2004 - 2005 - 2006 - 2007 - 2008 - 2009 - 2010 - 2011 - 2012 - 2013 - 2014 - 2015