Dette er en arkivert nettside. Den blir ikke oppdatert, men er tilgjengelig av hensyn til brukere som har behov for historikk. Klikk her for å gå til den nye nettsiden.

 
Grefsen Terrassehus
 Forside | Innhold | Kontakt
 
Søk Hovedmeny

Skriv innlegg - Les innlegg fra 2002 - 2003 - 2004 - 2005 - 2006 - 2007 - 2008 - 2009 - 2010 - 2011 - 2012 - 2013 - 2014 - 2015

Gjestebok

Innlegg fra 2006


Kommentarer:
Sikkert godt ment, men hvordan skal du klare å få delt gangbodene i 3 ? For det første er de så små at med noen ekstra skillevegger vil det ikke være noe bodplass igjen. Og 3 dører på den ekstremt minimale plassen tror jeg også man må være tryllekunstner for å klare. Du klarer knapt nok å få inn 1 barnevogn i dag, så hvordan du vil løse det med 1/3-del av plassen hadde væt interssant å være vitne til.

Mottatt: 21.12.2006 15:40
Fra: Anonym

Kommentarer:
Når det gjelder vinduene som ble stjålet, er dette selvsagt vanskelig å gardere seg mot. Men de som setter vogner og sykler til en verdi av tusenvis av kroner i fellesarealene har jeg liten sympati for. Det er skrekkelig enkelt for enhver utenforstående å komme seg inn i blokkene, og når man setter fra seg dyrebare ting i fellesarealene ber man nærmest om at dette skal bli stjålet.
Regner med at ingen ville satt fra seg en bærbar PC e.l. til 7-8000 i fellesarealene om natten heller ?
Alt som ikke er boltet fast risikerer å bli borte, slik er det dessverre bare.
Forøvrig enig med siste "skriver". Fjern dørkodesystemet, gå over til utelukkende å benytte nøkkel.

Mottatt: 21.12.2006 15:36
Fra: Anonym

Kommentarer:
Har et forslag som muligens kan forhindre noen tyverier:
Kan vi ikke bygge om gangbodene slik at hver bod deles i tre deler med egen dør til hver seksjon?
Da kan man få låst inn barnevogner og andre større ting slik at de står trygt.

Mottatt: 21.12.2006 12:50
Fra: seksjonseier

Kommentarer:
Etter siste ukes tyverier, kanskje det bør vurderes om man skal gå bort fra dørkodesystemet og heller benytte nøkkel. Man kan da etter en periode se om dette medfører mindre tyverier.

Det kan også vurderes andre tiltak som overvåking av enkelte arealer etc.....

Mottatt: 20.12.2006 17:36
Fra: Anonym

Kommentarer:
Anonym skriver angående debatten om de røde lysene:
"Man ser på antall negative kontra positive innlegg. Når antall negative innlegg er i et klart flertall, kan man anta at dette er representativt for antall sameiere. Synsing ja, men ikke usannsynlig."
Det faktisk en annen mulighet også, som jeg er representant for. Jeg blir redd for den hakkingen og mobbingen som nå skjer mot den med rødt lys og de som kommer med noe forsvar for det, og har til nå ikke turd komme med noe innlegg for det. Har ikke lyst til å bli utsatt for det samme som den med rødt lys blir utsatt for nå.
Med andre ord: Jeg har ikke skrevet noe innlegg for de røde lysene fordi jeg har vært redd for den mobbende tonen til motstanderne.

Mottatt: 18.12.2006 19:20
Fra: Anonym

Kommentarer:
Raus og tolerant beboer skriver :
Har nå lest innleggene på gjestesiden, og begynner nå å bli GANSKE LEI av dette temaet om dette røde lyset. Ikke er det pent, men hva så.

Da har jeg fakstisk et forslag til deg : La vær å lese innleggene som omhandler det røde lyset, og finn noe mer fornuftig å ta deg til i førjulstida. Det blir nesten som de surmagene som er lei av all fotballen på TV, men som ennå ikke har skjønt at det faktisk er mulig å slå av TV'n. Eller finne en annen kanal.

Til God Jul :
Man ser på antall negative kontra antall positive innlegg. Når antall negative innlegg er i et klart flertall, kan man anta at dette er representativt for antall sameiere. Synsing ja, men ikke usannsynlig.

Mottatt: 18.12.2006 12:48
Fra: Anonym

Kommentarer:
Det er lite hyggelig å pynte til jul når noen har skrevet FUCK på vinduet mitt fra utsiden. Sitter godt fast nå. Kan du eller dere la være å tulle med meg. Jeg er rimelig lei av å rydde opp.

Mottatt: 18.12.2006 11:33
Fra: Ragnhild Ueland Lium

Kommentarer:
Har nå lest innleggene på gjestesiden, og begynner nå å bli ganske lei av dette temaet om dette røde lyset. Ikke er det pent, men hva så.

Vil dessuten støtte Robert Gjerde sitt innlegg.

Mottatt: 18.12.2006 09:18
Fra: Også en raus og tolerant beboer

Kommentarer:
Anonym skriver:
Av innleggene under ser det ikke ut til at det er flere som synes dette er spesielt innbydende, og da burde denne smakløshetens apostel fjerne "pynten" sin og ta hensyn til hva det absolutte flertall av sameierne later til å mene.

Hvordan kan man si at noen sure beboere som engasjerer seg her er flertallet i Grefsen terrassehus???

Mottatt: 17.12.2006 23:50
Fra: God Jul

Kommentarer:
Kjære medbeboere! Jeg deler de flestes syn på rødlyset: det er ikke pent. Stygt og vulgært er vel kanskje dekkende begreper. Likevel: Jeg synes raseriet som preger enkelte innlegg er pussig. Det er to grunner til det:

1) SGT består av selveierleiligheter. Det innebærer eierne av leilighetene i langt større grad enn f.eks innehavere av borettslagsleiligheter kan ta egne valg i. f. t. leiligheten. Bare et årsmøtevedtak kan endre dette. Rødt lys på en veranda kan da ikke være noe man på død og liv må forby?

2) Folk som har valgt å bosette seg i en blokk må være tolerant og raus overfor sine medbeboere. Folk som ikke tåler moderat støy, lekende barn eller litt liv og røre rundt seg bør derfor bosette seg i eneboliger, villaer o.l. Det er med stadig undring jeg leser innlegg i gjesteboken vår om beboere som presterer å irritere seg over at barn leker i reposene eller at noen røyker på sin private (og svært dyrekjøpte!) veranda m.m. Folk som har problemer med dette - og rødt lys utendørs på en veranda i desember - bør kanskje alvorlig vurdere om en tilværelse i blokk er det riktige for dem?

Hilsen raus og tolerant beboer

Mottatt: 16.12.2006 18:11
Fra: robert gjerde

Kommentarer:
Godt Vinterblot alle sammen! Snart snur sola.. La de røde lys henge, gule lys er mere irriterende.. Har aldri likt gule lys... Nei gi meg røde eller grønne lys! Happy Xmas, and that goes for you also Mrs BouQuet!

Mottatt: 16.12.2006 02:28
Fra: Henry

Kommentarer:
Dette siste innlegget skjønte jeg ikke noe av ?

Mottatt: 14.12.2006 22:52
Fra: Anonym

Kommentarer:
Mrs. Bucket komenterer de blinkende røde lys: "Lovely,well Richard, NOT! I do not want this studip red lights in my neighbourhood.. Why not just make a 20 m ladder, and put an end to this stupidity ...... The Bouuuceee resisidences the lady of the house speaking?!Oh , my good.. red lamps?!Well im a fraid we not have ordered this lamps, well... some profelitelity royals from Norway have ordered christmas lamps ... I do not know this people! RICHARD!!!!!!

Mottatt: 13.12.2006 22:59
Fra: Anonym

Kommentarer:
Hei Irritert

Det er også alles rett til å kritisere evnt dine lyskrumpsring. Selvfølgelig kan du henge opp slikt dersom det ikke strider mot husordensreglene. Kanskje disse da burde endres ved avstemming. På en annen side er det lov å vise hensyn uten at det står i husordensreglene. Kanskje du burde tatt kritikken her til følge og hengt opp noe mindre glorete, siden det virker som det er mange i mot. Eller kanskje du er en person som alltid skal "stå på krava." Du har vel også kanskje tenkt å la de henge der here året, står vel ikke noe om at det er ulovlig heller.

Jeg er av den oppfatningen at dersom denne pynten blir tatt ned etter jul, bryr jeg meg ikke i det hele tatt. Håper samtidig at ikke alle i blokka kommer til å montere slike lys, hadde sikkert vær litt morsomt hele blokka hadde sett ut som et gigantisk horehus. Men dersom "paragraf jonas" bestemmer seg for å fortsette til sommeren må det nye retningslinjer til.

God Jul til alle

Mottatt: 13.12.2006 16:01
Fra: Julenissen

Kommentarer:
Det er vel ikke Narvestad-spirene som utviser dårlig folkeskikk ? Det beste eksempelet på dårlig folkeskikk i denne saken, utvises vel av vedkommende som har valgt å henge opp denne redselsfulle "pynten" ?

Mottatt: 13.12.2006 15:47
Fra: Anonym

Kommentarer:
Etter min mening er det mange som gjør akkurat som de vil. Det være seg blinkende røde lys, klesvask på kryss og tvers og oppbevaringplass for skrotet sitt i gangene osv. Det er tydelig mange forskjellige oppfattninger/meninger om hva man kan tillate seg/gjøre utenfor sin egen leilighet. Det er bare bortkastet og iritere seg over noe ang. denne blokka for som i Kardemommeby gjør de uansett som de vil....... Så fra og med Nå melder jeg meg ut. GOD JUL

Mottatt: 13.12.2006 11:17
Fra: (";)

Kommentarer:
Jeg pynter som _jeg_ vil, enten det er på utsiden eller innsiden av skyvedøra, så lenge det ikke er i strid med Husordensreglene. Om jeg så liker fiolilla lys med grønne striper som blinker i sikk-sakk vil jeg ha meg frabedt at selvoppnevnte Narvestad-spirer med dårlig folkeskikk belærer meg om god og dårlig smak.

Mottatt: 13.12.2006 01:05
Fra: Irritert

Kommentarer:
Hey, sånn rød belysning vil jeg også ha! Hvor får man tak i det mon tro? Noen som vet?

Mottatt: 12.12.2006 10:41
Fra: Anonym

Kommentarer:
Kjære nedre nordhagaveien! Jeg søker hermed asyl på humanitært grunnlag hos dere. Har dere et kjellerrom e.l. så er det ok.. Det begynner å bli en smule humørløst her oppe. Dessuten tror jeg at utsikten hos dere, mot de oppmuntrende rød lys, er spektakulær i forhold til fra min stakkars terrasse, hvor jeg må vri hodet ganske kraftig for å få øye på herligheten. Håper på positivt svar! mvh Tom

Mottatt: 11.12.2006 19:14
Fra: Tom

Kommentarer:
Hva dere i Nedre Nordhagaveien (det skrives vel med stor bokstav...) mener, er vel strengt tatt totalt irrelevant, og noe vi motstandere av denne grusomme "pynten" strengt tatt dr.... i. Det er ingen her som interesserer seg for hva dere har i deres vinduer, så deres mening om "våre" terrasser og vinduer er fullstendig uinteressant. Hvis dere absolutt har behov for å ytre dere på en såpass tøvete og usaklig måte, foreslår jeg heller mer vg.no/diskusjonsforum eller evt.andre steder.

Mottatt: 10.12.2006 14:22
Fra: Anonym

Kommentarer:
La "de røde" være! Vi i nedre del av nordhagaveien har stor glede av å se på blinkingen ved middagsbordet og under kveldskosen. Forslaget om kleskoder hadde vært en meeget god ide! Å kjøpe en ny bil til hver familie (for å få like biler), ville ha blitt i dyreste laget. Derfor mener vi i nedre nordhagaveien at like gardiner og like planter på terrassene burde innføres straks! Vi vil også si at visse elementer fjernes fra terrasse, dvs døde planter, gamle vin/champagne flasker, tomme vin glass m.m

Mottatt: 10.12.2006 01:20
Fra: nedre nordhagaveien

Kommentarer:
Hei, jeg er nyinnflyttet i sameiet og har 3 avfalsekker som jeg skulle bli kvitt etter opprydning. Har sameiet en større søppelsjakt et sted?

Mottatt: 07.12.2006 19:17
Fra: Kaja

Kommentarer:
Dette begynner å ligne på mobbing! Hvis noen har problemer så er det bare å ta det direkte opp med den det gjelder før man engasjerer hele blokka. Lysene er hengt pent opp det er bare det at vedkommende tydeligvis har valgt feil farge i den korte julemåneden. Nå må det settes en stopper for dette snobberiet og la folk selv få bestemme hvordan de vil pynte i mørketiden.

Mottatt: 07.12.2006 09:50
Fra: Lei av misfornøyde folk

Kommentarer:
"Morsomme" Tom prøver seg på ironi, og det funker dårlig. Det er da ikke snakk om å strømlinje forme noe, snarere prøve å ta noenlunde hensyn til omgivelsene.
Hva hvis flere skulle henge seg på denne smakløsheten, og klistre opp belysning i alskens farger ? Eller begynne å henge ut klesvasken, skru opp enorme parabolantenner og ellers ta seg til rette ?
Hvis de som har hengt opp dette synes det er så jæ...pent, hvorfor kan de ikke henge det opp innendørs hos deg selv ? Av innleggene under ser det ikke ut til at det er flere som synes dette er spesielt innbydende, og da burde denne smakløshetens apostel fjerne "pynten" sin og ta hensyn til hva det absolutte flertall av sameierne later til å mene.

Mottatt: 07.12.2006 00:16
Fra: Anonym

Kommentarer:
De røde lysene er da så vakre!
De skaper magi og glede
i vår ellers så mørke hverdag.
Takk til deg som har tent dem.
La oss starte en Lys-i-mørket-aksjon.

Mottatt: 06.12.2006 22:37
Fra: Hilsen neon-elsker

Kommentarer:
Skal vi diskutere disse røde lysene som det var sameiets største problem?!!!! Herlighet ring på hos vedkommende å si meninga direkte! Så enkelt kan det gjøres!!!!!!

Mottatt: 06.12.2006 21:57
Fra: God jul!

Kommentarer:
Selvfølgelig må de røde lysene ned! Det går bare ikke an! De må uten tvil gi folk som bøyer nakken bakover i vintermørket, varige skader på sjelen! Samtidig synes jeg at vi burde innføre lik kleskode her i blokka, like biler etc. Strømlinjeforme så langt som overhodet mulig, så får vi nok fred med hverandre! Vidunderlige nye verden!

Mottatt: 06.12.2006 17:39
Fra: Tom

Kommentarer:
Få ner de røde lysene i d blokka. Det kan inte vara lovligt att ha det oppe??

Mottatt: 05.12.2006 12:59
Fra: Anonym

Kommentarer:
"Det hamrer og smeller og banker og borer..." For de som husker tilbake er dette en god, gammel Prima Vera-låt, men dessverre også tilstanden her i huset. Og spesielt i C-blokka. Det som er det underlige er at det pleier å begynne sånn i 20-21-tiden, og vedvare utover kvelden. Også søndager, det spiller visst ingen rolle.
Til dere som aldri blir ferdig : Hva med å starte litt tidligere på dagen/ettermiddagen, og avslutte innenfor den tiden som er satt i husreglene ? Det er jæ....g irriterende å høre det borret nesten hver dag, og spesielt lenge etter at det etter reglene skal være stille ! Bli ferdig nå.
Og ang. de røde lysene som er hengt opp på en terrasse i D-blokka : Rett og slett gyselig, og en skam ! Her bør styret gripe inn, før det utarter og hele blokka blir seende ut som fasaden på et "hus" i Bangkok eller Amsterdam. At folk er smakløse får være deres egen sak, så lenge de holder det innendørs og ikke plager oss andre med makkverket sitt. Begynte å lure på om det å henge opp slikt er en form for ironi, for at noen faktisk kan synes dette er pent, er totalt utenfor min fatteevne.

Mottatt: 05.12.2006 00:02
Fra: Herodes

Kommentarer:
Til østfasaden :
Balkonger !!! Selv franske balkonger hadde gjort seg der, noe som også hadde gjort det lettere å komme seg ut hvis det skulle brenne i åttende etg (!) og verandaen ikke tilgjengelig...

Mottatt: 04.12.2006 17:50
Fra: Line

Kommentarer:
helt enig i innlegget ang "red light district".

Mottatt: 04.12.2006 14:50
Fra: hilsen c blokka

Kommentarer:
Er helt enig med den røde belysningen i d blokka. det er rett og slett gyselig. ser billigt ut.

Mottatt: 04.12.2006 13:45
Fra: d blokka

Kommentarer:
Vi støtter HH i at det ikke sømmer seg her i sameiet og ha slik belysning på sin terrasse. Nå har vi i flere år hatt full fokus på like seksjoner og at alt skal se likt ut. Dette må være unntaket.

Mottatt: 03.12.2006 19:30
Fra: CE i d-blokken

Kommentarer:
Bilder fra Halloween-partyet?
Det er noen som har lyst til å se på bildene som ble tatt på partyet i høst. Kommer det en liten artikkel om denne festen med bilder?

Mottatt: 02.12.2006 14:14
Fra: Leil. 410

Kommentarer:
Er nok en gang blittt vekket av barn som løper i korridoren i E-blokka tidlig lørdag morgen. Vi som bor i sjuende etasje har soverom under korridoren, vær så snill å vise hensyn!

Mottatt: 02.12.2006 10:05
Fra: en som gjerne vil sove ut i helgen

Kommentarer:
Red light district??
Er det bare jeg som synes at de gyselige røde lysene som er montert i en seksjon i 8 etage er direkte gyselig? Ser jo ut som en lokal avdeling av "Red light district" i Amsterdam.... Er det virkelig tillatt med sånne lys ? Ellers er jo dette sameiet meget opptatt av å ha en enhetlig fasade: like farger på markiser og vinduer er jo et krav som etterleves til punkt og prikke av styret med hjemmel i sameierboken. Det skal bli herlig når enda flere monterer ulike fargede, blinkene lys på terrassen.

Mottatt: 01.12.2006 21:53
Fra: HH i D-blokka

Kommentarer:
Kjempebra tiltak med å se på rørsystem og vartmvannsberedere, men synes informasjonen var liten. Hvem berører det? De som har hatt lekkasjer? De som har gamle beredere, har sameiet oversikt over det? Hva med dusjkabinett, nytt sluk osv.. Skal man først gjennomgå hver seksjon anbefales det å ta en fullstendig sjekk på alt sanitæranlegg inkl. vaskemaskiner, oppvaskmaskiner etc. (det er dessverre mange som kobler til slikt utstyrt uten godkjente slanger), kansje en ide å innleie en VVS konsulent ?....

Mottatt: 28.11.2006 19:00
Fra: Anonym

Kommentarer:
Ad oppkjørselen.
Jeg har ikke noen sterke meninger om varmekabler eller ikke. Har selv ikke problemer med å komme meg opp, men ser hvert år at det er en god del som har slike problemer.
Det som er viktigere nå, er å få satt en stopper for planene om å lage utkjørselen fra Grefsenkollveien 14 midt i den samme oppkjørselen. Alle som engasjerer seg om oppkjørselen, bør prioritere å få stoppet dette.
Kabler eller ikke kabler: Med utkjørsel fra Grefsenkollveien 14 midt i vår oppkjørsel, blir alle problemer som man nå har med oppkjørselen kraftig forstørret.

Dette betyr som sagt ikke at jeg er i mot (eller for) varmekabler, men at jeg mener at denne debatten bør utsettes inntil utkjørsels"truselen" er avverget.

Mottatt: 23.11.2006 17:16
Fra: Leil. 410

Kommentarer:
Container.
Har sendt forslag til styret vedrørende container, og har fått brev fra styrekontoret at det skal bli satt opp container 1 uke hver vår og 1 uke hver høst, slik at beboerne skal kunne bli kvitt det de trenger å kvitte seg med.
Jeg synes det er en fornuftig løsning, hvor man både får anledning til å bli kvitt overflødige ting som ikke kan selges eller gis bort, og som samtidig ikke gjør at det blir en permanent avfallslevering foran E-blokka. Jeg er enig i at dersom en container settes der permanent, risikerer man å få ubudent besøk som benytter seg av dette.

Mottatt: 23.11.2006 17:10
Fra: Leil. 410

Kommentarer:
Søppelplass! Snakk om å overdrive! Det er en container med lokk... Kan plasseres oppe ved tennisbanen hvis man skal være så prippen!

Mottatt: 21.11.2006 23:54
Fra: Anonym

Kommentarer:
Tenk litt over om vi virkelig ønsker søppelplass med avfallssortering ved E-blokka. Tror nok også resten av Grefsen/Kjelsås fort vil finne ut at det er kortere hit enn til Brobekk.

Mottatt: 21.11.2006 17:28
Fra: D-blokka

Kommentarer:
Er nok en som hadde vært tilhenger til varmekabler, men ser kostnadsiden også - energiprisene øker og det er vel ikke miljømessig riktig å varme opp "veien" heller. Personlig liker jeg ikke nedkjørslen til sameiet i det hele tatt - den er uoversiktlig og som noen har kommentert er farten til tider for stort. Kjøreferdigheter skal jeg ikke kommentere annet enn at en skal tilpasse farten etter situasjonen. Uansett må jo noen foreslå dette for styret om det skal bli varmekabler.

Mottatt: 21.11.2006 15:19
Fra: E-blokka

Kommentarer:
Det koster kr ca 1500- per uke å ha en container stående (tror ikke det er så mye engang)... Tar man å deler dette på 450 sameiere får vi en kostnad på kr 173,- i året per sameier! ... Vi alle har vel noe skrot vi vil kaste, planter/blomster, hagemøbler, baderomsmøbler, tepper etc.. Tenk så fantastisk deilig å slippe å dra til Brobekk!... For den lille summen i året så kan vi alle kaste store ting hele året....Containeren kan stå helt inntil veggen på enden av E-blokka og det finnes typer med lokk! Knalltilbud for bare 3 kroner i uka, eller satt på spissen, for å være helt nøyaktig, 0,47 øre per dag per sameier!

Mottatt: 21.11.2006 12:26
Fra: Anonym

Kommentarer:
Det å legge ned varmekabler i oppkjøringen er etter min oppfatning bortkastede penger for fellesskapet. Det at folk ikke kommer opp på vinteren skyldes dårlige dekk eller kjøreferdigheter eller en kombinasjon av dette.

Våre felleskostnader er i dag på et akseptabelt, men høyt nivå, men å øke de pga. unødvendige tiltak bør unngås. Støtter både JTS og beboer i D-blokkas sysnspunkter.

Jeg har bodd her siden 1979 og de siste årene kjørt vanlig personbil både med forhjulstrekk og bakhjulstrekk, de siste 15 årene piggfritt. Har til dags dato ikke hatt problemer med å komme opp bakken selv på de vanskeligste dagene på vinteren.

Dersom man ikke fikser å kjøre på vanskelige dager (noen få i løpet av sesongen) bør man la bilen stå eller sette på hurtig kjetting/"strømpe".

Det finnes også strøsand i den grønna kassa i svingen så man har mulighet for å strø litt dersom det er behov.

Nei til varmekabler i oppkjørselen.

Mottatt: 20.11.2006 15:03
Fra: Reidar, 206 i C

Kommentarer:
Jeg ser også at de som gir full gass på isete partier og spinner ukontrollert oppover bakken får problemer. Folk må selv ta ansvar for å skaffe seg kjøreferdigheter på vinterføre. Antall år uten problemer trekkes frem for å vise at dette er et helt marginalt problem ved fornuftig kjøring.

Mottatt: 20.11.2006 13:55
Fra: D-blokka

Kommentarer:
Vet ikke, men det henvises til hvor lenge en har bodd i blokken og ikke har hatt problemer med glatt oppkjørsel som argument for å ikke investere i dette. Selv er jeg undrende til dette, ser ved selvsyn at noen har problemer i "bakken" vår hver eneste vintersesong, Ja, det er en løsning å bruke Kurveien når porten er åpen, men store deler av døgnet er den jo stengt. Vi er et stort sameie - så sannsynligvis er ikke andelen hver må betale så veldig stor.

Mottatt: 19.11.2006 18:25
Fra: E-blokka

Kommentarer:
Foreslår at vi ikke øker felleskostnadene i sameiet ved å ha en container permanent ved E-blokka. Avfallet bør sorteres i forskjellige containere, en mulighet du har på Brobekk, ikke i garasjeanlegget. La oss ikke få en permanent søppelplass foran E.

Mottatt: 18.11.2006 22:06
Fra: D-blokka

Kommentarer:
Enig med JTS. Har selv aldri hatt problemer i den bakken gjennom 9 år i sameiet med dårlig bil, deler av tiden også med for dårlige vinterdekk. Bruk utkjøring i Kurveien den dagen i året dette evt. er et problem.

Mottatt: 18.11.2006 22:01
Fra: D-blokka

Kommentarer:
Det er helt utrolig at folk vil at vi skal påkoste sameiet utgifter for det er noen som ikke kommer opp bakken..... jeg har bodd her i sameiet i 19 år og har aldri problemer med å komme opp. Det er kanskje 1-3 ganger i løpet av en vinter som det er litt problemer opp bakken, men da er vår glimrende vaktmester eller beredskapsgruppe ute og strør. Gå heller i deres egne ferdigheter når det gjelder å kjøre bil. Ta gjerne kontakt hvis dere trenger et kurs.

Hilsen Jan T Svendsen Leil 336
som har sett mye rar kjøring både opp og ned

Mottatt: 18.11.2006 15:42
Fra: JTS

Kommentarer:
Jeg stemmer for varmekabler. Har selv vurdert 4 hjulstrekk neste gang pga den oppkjørselen. De som ikke har hatt problemer har vært heldige, eller har en god vinterbil. Det er ikke det at folk ikke har vinterdekk som er problemet, men piggfrie dekk hjelper ikke. og piggdekk koster å kjøre med i Oslo og er miljøskadelig. Dersom det er speil blankt kommer man ikke opp med en vanlig bil m piggfrie dekk. Folk tar derfor full fart fra svingen i tilfelle det er glatt. Man må ha stor fart opp bakken for å komme opp dersom det er is midt i bakken og dette både bråker i form av spinning og er farlig. I tillegg blankpolerer all spinningen banen slik at den blir om mulig ennå glattere til neste mann kommer...VARMEKABLER!

Mottatt: 18.11.2006 08:56
Fra: beboer i E

Kommentarer:
Jeg stemmer for varmekabler i oppkjøringen ja. Da slipper beboerne i A-blokken å høre alle som spinner opp om morgenen og vi farlige nesten ulykker ved ut- og inn kjøring.

Ellers stemmer jeg også for container stående i E-blokka.

Mottatt: 17.11.2006 10:40
Fra: Stina

Kommentarer:
Er det stemning for at sameiet har en container stående enden av E-blokka? Greit å bli kvitt skrot som gamle tv bord, hyller, stoler, sofaer, etc. Er ikke alle som har bil for å kjøre det bort og det koster ikke all verden! Bare et forslag... Stem i gjesteboka;)

Mottatt: 16.11.2006 20:14
Fra: Anonym

Kommentarer:
Ang glatt ned/oppkjørsel:
Jeg er enig i at varmekabler nok hadde vært en god ide. Men sett fra ett annet side, tror jeg skifte av vinterdekk for hver enkelt også bør være på sin plass hvis man sliter veldig i den bakken. Jeg har nye piggfrie vinterdekk, og har aldri problemer i den bakken. Jeg har ikke anti-spinn, men jeg har ABS.

Kommentarer?

Mottatt: 16.11.2006 14:25
Fra: Ståle - B-blokka

Kommentarer:
Til En som er glad i vinteren: Glimrende forslag. Har tenkt tanken mange ganger selv. Vi har aldri hatt så mange problemer, men utrolig mange jeg har sett har hatt det. De kommer skliende ned og tar "rennafart" inne i garasjen for å prøve å komme opp. Meget farlig for alle.

Mottatt: 15.11.2006 13:48
Fra: Ablokken som "hører" inn/utkjøring vinterstid

Kommentarer:
Hver vinter er det noen som har problemer med å komme seg opp fra garasjen - både gjester og beboere, det blir fort glatt og svingen gjør det ikke lettere å holde oversikt/kontroll.

Forslag: Vi investerer i varmekabler (termostatstyrt) i deler av nedkjørselen.

Mottatt: 14.11.2006 14:41
Fra: En som er glad i vinteren, men ikke i å kjøre på holka

Kommentarer:
Nextgentel er greit nok så lenge ting funker. I det øyeblikk du får problemer, og trenger hjelp fra Kunde"service" har du trøbbel. Komplett umulig å få tak i, og utelukkende problemorientert. Der sitter en gjeng med 18-åringer med en total motvilje mot å finne løsninger, som kunde blir du overkjørt, og ankemuligheter eksisterer ikke. Styr unna !

Mottatt: 14.11.2006 13:28
Fra: Anonym

Kommentarer:
Jeg er faktisk veldig fornøyd med Canal Digital. Skulle jeg valgt en annen leverandør, hadde jeg valgt Telenor. De har etter min mening best total løsning.

Mottatt: 13.11.2006 11:54
Fra: D blokka

Kommentarer:
Har hatt Nextgentel i de siste 5 år. Har ikke hatt noe problemer. Har tidligere hatt negativ erfaring med Telenor og datterselskaper/avleggere av Telenor, og valgte derfor Nextgentel. Eneste negative jeg har opplevd med Nextgentel er at jeg betalte for mye i en kort periode pga. dobbeltbetaling med nettfaktura. Disse pengene har jeg aldri greid å få tilbake. Anbefaler Nextgentel!

Mottatt: 12.11.2006 23:03
Fra: Leil. 410

Kommentarer:
Er det noen som har forslag til hvordan jeg kan trekke TV kabel fra stuen og opp opp til soverommet i etasjen over. er det noen mulighet å få gjort dette uten å trekke en utepåliggende kabel opp trappen? Hadde vært kjempe fint å kunne skjult denne mest mulig.

Takker for svar :-)

Mottatt: 12.11.2006 16:36
Fra: D blokka

Kommentarer:
Canal Digital internett søndag 12.11.2006 - nede nesten 50% av tiden.
Jeg sitter og forsøker å jobbe hjemmefra i dag, men må snart reise på jobben i steden.
Jeg trenger tips til annen internettleverandør. Er det noen som har erfaring med nextgentel?

Mottatt: 12.11.2006 14:59
Fra: Ståle - 271

Kommentarer:
Hmm, koster det virkelig 5000,- å endre koden? Har samme kodesystem på jobben som vi skifter kode på en gang uken med noen enkle tastetrykk.. Anyway, bra tiltak!

Mottatt: 06.11.2006 17:26
Fra: Anonym

Kommentarer:
Fint om også folk som skal ut av garasjen vet å holde seg til høyre. Jeg har mer enn en gang kommet forsiktig ned mot garasjen hvor jeg har fått bil midt i mot meg på vei ut av garasjen. Vi får holde til høyre folkens så slipper vi å sitte med hjertet i halsen, særlig nå som det er glatt der i tillegg (";)

Mottatt: 04.11.2006 10:08
Fra: d blokken

Kommentarer:
Hei! Er det noen som vet farvekoden på den blå farven vi skal bruke ved oppmaling av inngangsdørene til leilighetene våre?

Mottatt: 02.11.2006 23:29
Fra: E055

Svar fra webredaksjonen: Se fargestandarder

Kommentarer:
Enig med "Skremt". Vi har bodd her i over 10 år og har ofte opplevd det samme som du beskriver. Det er ikke mange som med hånden på hjertet kan si at de holder fartsgrensen på 15 km. Mange kommer i høy hastighet og delvis i motsatt kjørefelt i svingen ned mot garasjen. En av grunnene er kanskje at den tette beplantningen gjør det vanskelig å se at det kommer møtende biler på vei opp bakken?

Mange holder også altfor høy fart nede i garasjeanlegget og tar lite hensyn til at veiene der stadig krysses av små og store fotgjengere. Alle som kjører bil har vært utsatt for nestenulykker, men mange har likevel ikke skjønt at det er en hårfin grense mellom fart, uforsiktighet og ulykker med alvorlige personskader eller dødsfall. Det handler ofte om sekunder og centimetere. Med bare litt uflaks kan en kjapp tur til butikken ende opp med en tiltale for uaktsomt drap hvis ting går riktig galt. Ikke sjelden har ulykkene sammenheng med overdreven tillit til egne kjøreferdigheter. Ingen har så dårlig tid at de må kjøre ihjel et barn eller en nabo før de skjønner alvoret.

Mottatt: 02.11.2006 16:40
Fra: Også skremt

Kommentarer:
Nedkjøringen til garagen var ikke strødd ifjor vinter. Rett og slett såpeglatt. Dette kostet meg 15000 kroner. Håper vaktmesteren tar ansvar for å strø nå som det er glatt igjen.

Mottatt: 01.11.2006 16:09
Fra: a

Kommentarer:
Til "skremt" :
Har bodd i sameiet i 6 år, og kjørt bil i samtlige av disse 6 årene. Ut og inn av garasjen, 3-4 ganger hver eneste dag. Og jeg har enda tilgode å være i nærheten av å oppleve en eneste gang det du refererer til.... Så enten :
1) har du hatt maks uflaks de få ukene du har hatt bil.
2) eller er definisjonen av "flere ganger" EN ENESTE GANG, men man smører på litt ekstra for å få oppmerksomhet
3) eller er begrepet "såvidt unngått frontkollisjon" også noe overdrevet.

Det går nok muligens litt fort for enkelte, men når jeg på mine nærmere 9.000 turer ut eller inn av garasjen siste 6 år ikke en eneste gang har vært i nærheten av en frontkollisjon ( eller kollisjon i det hele tatt...) så har jeg vanskelig for å se på dette som et problem. Kanskje det er din kjøring som er problemet ?

Mottatt: 01.11.2006 15:34
Fra: Bilist i 4.

Kommentarer:
Opplever også litt for mange 'nesten ulykke' opplevelser ved innkjørslen til parkeringsanlegget. Noen forstår ikke kjeglen og kommer i feil felt mot deg, noen kommer fra høgre i stor fart fra parkeringsanlegget syd uten å respektere vikeplikt skilt. Så er det en god del som parkerer rett etter svingen 'på feil side', sikkert typisk de som skal levere/hente i barnehagen. Mulig at bedre skilting - merking kan gjøre det bedre, et stikkord er uansett å ha så lav fart at det ikke blir ulykker av dette. Hadde også vært en ide å ha nord-porten åpen lenger.

Mottatt: 01.11.2006 15:19
Fra: En med hjerte i halsen noen ganger ved tunellen

Kommentarer:
Etter bare noen uker som bileier har jeg flere ganger såvidt unngått frontkollisjon med ulike sameiere (?) som i høy hastighet tar yttersving i veien ned i garasjeanlegget eller en veldig stor høyresving rett etter garasjeporten. Jeg har trodd at det var vanlig høyrekjøring her. Og at meningen med den oransje "dingsen" var at vi skulle kjøre til høyre for den? Eller har jeg misforstått?

Mottatt: 01.11.2006 11:54
Fra: Skremt

Kommentarer:
Blir Kikutveien åpnet igjen de to månedene Kurveien er stengt i vinter?

Mottatt: 27.10.2006 23:25
Fra: L055

Kommentarer:
Hva er vitsen med å gi folk som bor i A-blokka dårlig samvittighet for at de ikke møtte opp på dugnaden? Ta alle over en kam! Er det for å skape splittelse og dårlig stemning? Synes det var rett og slett lite gjennomtenkt sitat med tanke på de som faktisk tok seg tid og støttet opp om dugnaden fra A blokken..

Mottatt: 25.10.2006 22:50
Fra: skuffet

Kommentarer:
Er det noen som kan anbefale en elektrisk garasjeportåpner?

Mottatt: 23.10.2006 21:22
Fra: L157

Kommentarer:
Det er postkasse inne i blokka, i 1. etasje like innenfor inngangen til DE. Vi kan altså tøfle innendørs for å få postet brevene våre!

Mottatt: 22.10.2006 17:42
Fra: Leil. 410

Kommentarer:
Dette var den peneste og best gjennomførte hjemmesiden jeg noen gang har sett for et sameie/borettslag. Det ser ut som dere har lagt ned veldig mye arbeid i siden. Ville bare si at det er et flott stykke arbeid dere har gjort.

Vi er i gang med å sette opp egen hjemmeside for borettslaget vårt. Men det er nok lenge til vi er oppe i nærheten av deres nivå. Om vi i det hele tatt kommer dit da.

Mottatt: 22.10.2006 16:03
Fra: Roald Kvarv

Kommentarer:
Hvor er nærmeste postkasse for oss som ikke har bil? Før hadde vi postkasser både ved kiosken i Grefsenkollveien og ved Joker butikken i Kjelsåsveien, men nå er vel den nede ved Sanatoriet nærmest?

Mottatt: 22.10.2006 15:54
Fra: postmann pat

Kommentarer:
Ang. den hensatte bussen på snuplassen: har sett at skiltet "Snuplass - parkering forbudt" også er borte og har vært det en god stund. Kanskje de som besørger bortkjøring av buss kan sørge for at skiltet settes opp igjen? Eller er det ikke lenger regulert til snuplass?

Mottatt: 20.10.2006 15:14
Fra: beboer i E-blokka

Kommentarer:
Bra at problemene med Internett-forbindelsen blir tatt opp. Foreslår at styret retter en formell henvendelse til Canal Digital og ber om en skriftlig redegjørelse som kan legges ut på hjemmesiden. Selv om kanskje ikke alle beboere i SGT med bredbånd fra Canal Digital er berørt, så er det tydeligvis mange som har hatt problemer med ustabile linjer i lang tid.

Minner om at denne typen feil kan gi rett til prisavslag iflg abonnementsvilkårene: "Kvalitetsavvik i den avtalte signalleveransen, eksempelvis ved forstyrrelser, dårlig kvalitet, brudd i leveransen eller andre forhold som medfører at kunden ikke mottar tilstrekkelige signaler anses som en mangel ved tjenesten. Kunden har rett til forholdsmessig prisavslag hvis utbedring ikke foretas."

Innhent gjerne tilbud fra andre leverandører, men stabiliteten og servicenivået er neppe noe særlig bedre hos konkurrentene. Det er vel få i denne bransjen som har fått mer negativ presse enn NextGenTel og UPC de siste årene...

Hva er galt med NextGenTel?
UPC økte prisen med 70 prosent

Mottatt: 17.10.2006 13:26
Fra: CD-abonnent i A

Kommentarer:
Jeg hadde Bredbåndsfabrikken der jeg bodde tidligere. Ikke nedetid på 4 år, pluss en hastighet man kan drømme om til 399. det var andre boller.

Jeg har ikke har nedetid idag med CD.

Mottatt: 16.10.2006 21:00
Fra: Anonym

Kommentarer:
Hei

Kan det være slik at det er individuelle feil internt i nettet vårt i SGT.

Jeg har også sittet og jobbet nå i ettermiddag (fra ca kl 16:15) og har ikke hatt de samme problemene som Ståle i 271 viser til.

Derfor må jeg fortsatt hevde at jeg ikke kjenner meg igjen i de problemstillingene om ustabilitet som flere melder om.

Jeg vet at det er en rekke stigekabler (tror det er 2 pr. blokk) med forgrening ut til hver enkelt seksjon og mange elektronikk bokser som er plassert rundt i kabelsystemet vårt. Det er kanskje i denne "spaghettien" feile kan ligge.

Jeg håper selvsagt at Canal Digital får løst problemene for de som er rammet av ustabilitet.

Det finnes mange leverandører av bredbåndtjenester, men så vidt jeg har registrert har vel verken UPC eller NextGentel noen grunn til skryte av sine løsninger og kundeservice heller......

Fortsatt har jeg 2.6MB i nedlastingshastighet og ca 1.0 Mb i opplasting iflg. Surfometeret

Jeg bor i C-blokka

Mottatt: 16.10.2006 18:11
Fra: Reidar, seksjon 206

Kommentarer:
Nå gikk akkurat nettet ned igjen mens jeg satt og jobbet. Ringte sporenstriks til CD-kundeservice. Han kunne først se at min forrige innmeldte feilmeling fra ett par uker tilbake, var sjekket ut med "ingen feil funnet". Forsøkte å forklare at da har ikke teknikeren gjort en god nok jobb. Ble satt på hold mens han "sjekket litt nærmere". Etter ett par minutter kom han tilbake og kunne meddele at "området er under utbedring". Han var derimot veldig uvillig til å komme med noen estimater på
når dette kunne antas være ferdigstillt.
Jeg synes 6 mnd. er lang nok tid på å utbedre ett kjent problem. Er det ikke? Er det ingen som tør å sette kniven på strupen deres? Det finnes helt sikkert nok av andre leverandører som vil ha dette borettslaget, tror dere ikke?

Mottatt: 16.10.2006 17:19
Fra: Ståle - 271

Kommentarer:
Hei
Har snakket med Canal D, de kjenner til problemet. Det er ulike støykilder noe som har komplisert arbeidet. De har full fokus på dette og har funnet flere årsaker til feil og dette vil bli rettet.

Mottatt: 12.10.2006 15:44
Fra: Anonym

Kommentarer:
Linjene har vært ustabile i lang tid og det er strålende at det nå blir gjort noe med det. Takk til Maj som tar dette med seg til månedens styremøte. Vi avventer spent tilbakemelding (";)

Mottatt: 12.10.2006 07:49
Fra: Kristina

Kommentarer:
Angående internettforbindelsen fra Canal Digital.

Jeg blir faktisk litt oppgitt når et av innleggene forteller at han ikke har trøbbel med Canal Digitals produkt. Etter min mening har stabiliteten på internettforbindelsen vært under enhver kritikk, mer eller mindre siste halvåret. Og i tilegg får en ikke opp noen feilmelding når man søker etter feil på deres driftsstatus. Beskjeden er: "Det er ingen rapporterte driftsmeldinger for dette området." Jeg har flere ganger tatt dette opp med kundeservice, men problemet løses ikke.

Derfor har jeg de siste dagene kjørt min egen lille måling av både ned- og opplastingshastigheten. Selv betaler jeg for 2500 kbit/s ned og 1000 kbit/s opp (MIDI AKTIV). Jeg har brukt Surfometeret fra DinSide.no.

Dato Kl. Nedlast Opplast
7/10 19.14 2528 58
  19.18 2639 1080
  19.20 2612 1092
  20.36 2474 850
  21.12 9 5
  21.14 52 1092
  21.15 2632 1092
  21.35 53 1089
  21.59 1405 3
  22.18 2522 267
  22.19 2605 517
  22.20 2613 37
  22.22 2632 210
  22.26 1660 4
  22.27 2606 909
  22.28 2646 1089
  22.29 2639 575
  22.40 2592 1
8/10 14.12 2632 217
  14.14 53 1099
  14.15 2646 1092
  15.08 2626 1094
9/10 09.35 2632 1094
  10.00 2646 1094
  17.56 53 1096
  17.58 2573 1004
  17.59 2639 1099
  20.00 2560 1089
  20.02 53 1096
  20.03 2560 1087
  23.20 2639 1089
10/10 12.54 53 1092
  12.56 2639 1096
  13.44 9 62
  13.45 1787 383
  13.47 2639 646
  13.56 1848 342
  13.58 2646 831
  18.13 1455 1060
  18.14 2579 1092
  22.34 2639 1096

Jeg bruker IP-telefon (over internettforbindelsen) og er derfor avhengig av en stabil linje, hvis ikke blir det hakking og "dropouts" i samtalen. Og for å forklare dere som ikke er så kjent med terminologien, opplastingshastigheten er også viktig, selv ved vanlig surfing. Går den ned i tosifrete tallverdier eller under det, kan til og med vanlig surfing på internett oppleves som treg, eller stoppe helt opp.

Så hva gjør vi? Jeg kan vel ikke se at jeg har noe annet valg enn å skifte leverandør og gå over til ADSL over telefonlinjen. Men kanskje styret kan gjøre noe?

Mottatt: 11.10.2006 11:21
Fra: Jens Erik i A-blokken

Kommentarer:
Jeg opplever også at det litt for ofte er problemer med nettet.
Jeg skal ta det opp med de andre i styret på førstkommende møte 19. oktober.

Mottatt: 11.10.2006 08:18
Fra: Mona Majgaard, l. 286

Kommentarer:
Internet fra Canal Digital er ikke en vits for meg
Jeg har benyttet denne bredbåndløsningen siden tilbudet kom for noen år siden og kjenner meg ikke igjen i beskrivelsen hva ustabilitet på linjene angår.

Jeg benytter stort sett nettet på ettermiddag/kveld og i helgene så dersom ustabiliteten gjelder dagtid kan jeg ikke imøtegå din frustrasjon.

Imidlertid bruker jeg nettet noen ganger med VPN og hjemmekontorløsning på dagtid, samt relativt mye på ettermiddag/kveld og helg og opplever at jeg får gjort jobben min tilfredsstillende. Jeg benytter også et overvåkningsystem som viser reell hastighet og dette bekrfter at jeg får levert den hastigheten jeg betaler for (Midi)

Kun med en liten periode i våres opplevde jeg ustabilitet, men dette ble rettet ved en server oppgradering hos CD.

Imidlertid er det kjent at de fleste av tilbyderne innen bredbåndstjenester har og har hatt et dårlig rykte. De fleste har vel registrert kundestormen til UPC og NextGentel og ADSL løsningen fra Telenor.

Dette forholdet retteferdiggjør selvsagt ikke at vi skal ha ustabile linjer eller akseptere dårlig service fra CD.

Enig med Ståle, dersom Sameiet opplever at CD leverer for dårlig kvalitet må dette tas opp med ansvarlig hos Canal Digital

Kanskje Styret kunne gjøre en undersøkelse i samarbeid med CD blant sameierne som benytter CD som bredbåndsleverandør for å spøre om kundetilfredshet

Mottatt: 10.10.2006 22:42
Fra: Reidar, seksjon 206

Kommentarer:
Ja, opplever også nettet som svært variabelt, særlig den siste måneden. Ligner på problemene i vår. Forbindelsen går svært ofte ned. Ikke akseptabelt! Vi betaler for et produkt som til tider ikke fungerer.. Hastigheten har som lovet, blitt høyere i september, kan det ha noen sammenheng? Håper styret kan ta fatt i dette.

Mottatt: 10.10.2006 19:47
Fra: Anonym

Kommentarer:
Internett fra Canal Digital - en vits - en fryktelig dårlig vits. Nå har jeg slitt med nettet mer eller mindre daglig i ett halvt år. Er det noen i styret som kan gå til noen i ledelsen på kundeservice og høre hvor lenge de har planer om å fortsette å levere så ustabile linjer? Hver gang jeg ringer er det "Støy på linja - vi jobber med det" Nå er det nok.

Mottatt: 10.10.2006 18:55
Fra: Ståle Leilighet 271

Kommentarer:
ang referat til gammelt innlegg fra 16.05 og hundeier. Jeg skrev det innlegget den gangen, og ting har blitt bedre! Ser ikke helt hensikten av at "anonym" den 9.10. trekker fram det gamle innlegget mitt igjen nå, og prøver å koble det til tingene som har skjedd i A-blokka.. Ikke bra å prøve å ta folk som kanskje er helt uskyldige i denne sammenheng.

Mottatt: 10.10.2006 17:08
Fra: Einar

Kommentarer:
Det må da være mulig å gripe inn i den leiligheten dette gjelder slik at vi slipper slik dårlig markedsføring av sameiet vårt. Skulle være unødvendig at sameiere må flytte grunnet bråk fra en og samme leilighet, og skjønner ikke foreldre som kanskje også leser denne siden at det kan være deres avkom dette gjelder?? Selv om vi liker å innbille oss av vi har feilfrie barn, er ikke alltid dette tilfellet. Kanskje de har feilinnstilte venner? Nei, her må vi gjøre det vi kan for å stoppe folk fra å flytte grunnet bråk (",)

Mottatt: 10.10.2006 09:21
Fra: Frustrert i d-blokka

Kommentarer:
Innlegg fra 16.05.06:
"Utallige ganger har jeg til min store frustrasjon blitt vekket av en ung hundeeier, med en hund som heter "MAX". Enten ved at han roper høyt på hunden sin nattetider (om morgen og) eller at han og kameratene står og prater *høyt* og røyker utenfor inngangspartiet på baksiden midt på natta, i tillegg siver røyklukta inn gjennom soveromsvinduet. Fyren viser null respekt ved tilsnakk. Hva kan gjøres??"

Det skulle ikke forundre meg om det er de samme gnomene som det refereres til i de siste innleggene her ang. bråk i A-blokka. Og som noen her har nevnt, finn ut hvilken leilighet det dreier seg om og be styret ta affære. Slike møkkafolk er vi ikke tjent med å ha boende her !

Mottatt: 09.10.2006 20:50
Fra: Anonym

Kommentarer:
Ja, sukk, er student uten bil og hadde satt stor pris på om man kunne bestillt en container til.. Koster faktisk svært lite... Alternativet er å kjøpe mange poser hos joker å fylle opp sjakten:(

Mottatt: 09.10.2006 20:03
Fra: Anonym

Kommentarer:
Søppelkontainer.
Vi har også funnet frem i løpet av helgen ting vi skulle kaste. Jeg kjørte i dag da jeg kom hjem fra jobben for å se om søppelkontaineren var kommet, første dagen i uken kontaineren skulle være her - og da var den full!
Det viser at det er et stort behov for dette. Det ville være fint om det allikevel kom ny kontainer.

Kanskje man skulle vurdere å ha kontainer en gang hver vår og en gang hver høst? I tillegg til at det ville lette hverdagen for oss som bor her, vil det trolig minske problemet med at ting hensettes i korridorer, på parkeringsplasser osv.

Mottatt: 09.10.2006 18:46
Fra: Leil. 410

Kommentarer:
Søppelcontainer

Fra siden "Det kommer en søppelcontainer som plasseres i nord-enden av garasjeanlegget i uke 41. Her blir det først til mølla prinsippet: er containeren full etter to dager, så er den full og ny container bestilles ikke."

Hvordan skulle man klart å få benyttet denne da den var full kl 1600 første dagen. Er denne kun forbeholdt arbeidsledige og pensjonister som har mulighet å være hjemme på dagen. Kanskje styret bør se behovet og tømme den et par ganger slik at også andre kan bli kvitt noe rusk og rask uten å måtte dra opp til brobekk.

Mottatt: 09.10.2006 17:15
Fra: frustrert med mye søppel :-)

Kommentarer:
Hei Ragnhild

Synd å måtte flytte pga respektløse naboer.
Jeg har ikke inntrykk av at det er slike tilstander her i sameiet generelt sett. Dersom det dreier seg om en "problem" leil, har vel styret mulighet til å hjelpe.

Mottatt: 08.10.2006 22:21
Fra: d blokka

Kommentarer:
Jeg er enig i at det kan ta litt av i ferietid. Spesielt i A-blokka har ungdom vært godt hørbare i høstferien. Voksne folk bør ta dette opp med de som bråker - eventuelt med foreldrene - før man iverksetter salg eller utleie. For det er jo litt i overkant dramatisk da. Vi bor tross alt i blokk.

Mottatt: 08.10.2006 18:35
Fra: nabo i A-blokka

Kommentarer:
Endelig er høstferien over. Alltid når det er ferie blir det mye bråk. Da er det liksom ikke noe som heter ordensregler, men jeg husker når jeg selv var ung at jeg la meg litt senere i feriene. De unge må få kose seg, selv om det var litt ubehagelig i sommer når noen kastet en stol ned fra terrassen og den landet 2 meter fra meg. Heldigvis var ikke tantebarnet eller broren min på gresset. Det positive er at jeg plukker opp flaskene som kastes ut og får finansiert leia med det. Litt vittig, men broren min fortalte at han fikk sneip i hue når han monterte nytt terrassegulv. Som ikkerøyker og opptatt av helse så er dette ubehagelig. Dette høres ut som at det er for sprøtt til å være sant, men det er det faktisk. Jeg og min samboer kommer til å flytte.

Mottatt: 08.10.2006 10:14
Fra: Ragnhild Ueland Lium

Kommentarer:
Enig med "Irritert i E-blokka". Det er uakseptabelt at meglere setter opp lapper med koden utenfor inngangsdørene. Greit nok at det ikke er så fryktelig vanskelig å komme seg inn uansett, men man trenger da ikke kringkaste koden til Gud og hvermann for det ? Hvis dette er et problem for meglerne, kan de jo heller sette opp sitt eget mobilnr. på lapper utenfor dørene når de holder visning ?
Jeg kommer heretter til å fjerne alle lapper jeg kommer over med koden påskrevet, visning eller ei.
Forøvrig tviler jeg på at hele taxinæringen vet koden til dørene, at de kjenner koden til porten er en annen sak.

Mottatt: 04.10.2006 20:49
Fra: Anonym

Kommentarer:
Jeg tror at den som vil inn i blokka kommer inn uten at de trenger hjelp fra meglerne. Flere har sin ringeklokke satt til mobil og da blir det litt komplisert å sette B+0+leilighetsnr. De fleste er jo ikke tilstede under visning.

Synes personlig det er værre at hele taxinæringen vet koden!

Mottatt: 03.10.2006 15:38
Fra: Beboer d-blokka

Kommentarer:
Ser at når det selges eiendom (i dag Aktiv Eiendom) noteres "kode xxxx" på oppslaget på døren. Dette er ganske frekt og det burde ikke være så vanskelig å gi beskjed om å taste B + 0 + leilighetsnr.

Mottatt: 02.10.2006 20:59
Fra: Irrirtert i E - blokka

Kommentarer:

UNDERSKRIFTSKAMPANJE FORTETTING PÅ GREFSEN:
Vi er noen beboere på Grefsen som har skrevet brev til Byutviklingskomiteen i Oslo kommune hvor vi peker på mangler i beslutningsgrunnlaget når det gjelder GREFSEN STASJONSBY. Manglene ligger innenfor:

1) Trafikk-løsninger
2) Barnehageplasser
3) Skoleplasser
4) Støy
5) Forurensing

Grefsen Stasjonsby betyr 900 nye boenheter i et allerede sterkt fortettet område. Vi lider allerde av voksesmerter. Er det plass til dette? Hva vil dette gjøre med trafikken i området? Hvilke skoler/barnehager skal barna gå på. Vi mener bestemt at dette ikke er godt nok utredet.

Grefsen Stasjonsby vil ligge i Sagene bydel. Utdanningsetaten har likevel anbefalt at Kjelsås skole og Grefsen skole utvider kapasiteten, delvis som følge av Grefsen Stasjonsby.

Vi krever BEDRE BESLUTNINGSGRUNNLAG. Vi har allerede samlet 1000 underskrifter. Vi har klart å utsette beslutningen 2 ganger. Vi mener at dette også kommer til å berøre ALLE på Grefsen/Disen/Sandaker, og vi trenger enda flere som viser at vi er kritiske. Er du også skeptisk? Sett deg på vår underskriftsliste på:

http://www.opprop.no/opprop.php?id=stasjonsbyen4

Om Stasjonsbyen: http://www.stasjonsbyen.no

Mottatt: 27.09.2006 11:19
Fra: Conny Mossefin

Kommentarer:
Vedr. luftekanal til terrassedøren har også jeg lenge vært på utkikk etter dette. Hos oss endte det opp med å legge på en tynn plate med utskjært hull i for så å montere en ny luftekanal. Vi tettet så med silikon og det fungerer veldig bra!

Mottatt: 25.09.2006 08:06
Fra: Kristina

Kommentarer:
Strømprisene stiger og mye tyder på at de ikke blir lavere i årene som kommer - snarere tvert i mot! For oss som ikke har pipe eller radiatoranlegg, er det ikke så mye vi kan gjøre for å spare strøm. Følgende mulighet har iflg fagfolk noe for seg, og styret bes herved om å gjennomføre en innledende undersøkelse av en ekspert: Ventilasjonsluften som blåses ut til kråkene på toppen av blokkene samles sammen og føres til en luft-til-luft varmepumpe, slik at varmen kan tas vare på. Varmen kan deretter blåses inn i korridoene og gi en grunnvarme i blokkene, slik at oppvarmingsbehovet i leilighetene minsker. Eventuelt lages regulerbare lufteventiler fra korridorene. Styret utfordres!

Mottatt: 24.09.2006 17:44
Fra: Halvard, leil 123

Kommentarer:
Er det noen som vet hvor jeg kan få kjøpt ny luftekanal som passer til skyvedøra i 7. etasje.

Mottatt: 19.09.2006 18:08
Fra: Gunnar Skarestad

Kommentarer:
Hva skjedde med den planlagte "sykkelaksjonen"? Sykkelboden på D/E er ihvertfall fremdeles full av gamle sykler som ingen bruker! Det er ikke så lett for oss som sykler til daglig å få parkert sykkelen der inne... Tror kanskje folk trenger litt mer enn en oppfordring for å fjerne gammelt skrap som ikke brukes lenger....

Mottatt: 19.09.2006 14:14
Fra: Anonym

Kommentarer:
Til anonym som kom med dette "innlegget":
"Da har jeg stor medfølelse for de som bor i bygårder... Hvordan holder de ut? Støy fra biler og trikk dagen lang..."
Tror du har misforstått litt. Poenget er ikke utelukkende at det bare er økende støy på baksiden. Poenget er at dette IKKE er en gjennomkjøringsvei. Det er selvsagt intet problem at varelevering, håndverkere og flyttebiler bruker baksiden, men når mengden av gjennomkjøring er stadig økende bør noe gjøres.

Mottatt: 18.09.2006 21:39
Fra: Anonym

Kommentarer:
Veldig ofte kommer det pipelyder fra søplerommet i c/d. Mulig jeg har veldig god hørsel, men det må vel være mulig å gjøre noe med dette. Kanskje en skvett olje hadde vært lurt.....

Mottatt: 18.09.2006 20:40
Fra: beboer c

Kommentarer:
Spm. til Styret:
Har tenkt å male vinduene på østsiden nå. Er det fortsatt den gamle oransje fargen som skal brukes eller går vi over til hvit NCS 0502-Y som på vestsiden?

Mottatt: 14.09.2006 23:53
Fra: Anonym

Kommentarer:

HØYSPENTSAKEN

Er det noen ingeniører her?
Det er vanskelig å finne ut hva magnetfeltene fra høyspentledningene egentlig er.

Hafslund har gitt følgende opplysninger om høyspenttraseen:

Luftledningen består av to høyspentledninger (hver bestående av 3 enkeltledninger, som står loddrett over hverandre) i parallelloppheng.
Spenningen er på 47 kV i begge ledningene.
Strømstyrken er svært varierende, fra 0, via normallast på 500A fordelt på de to høyspentledningene, dvs. ca. 250 A på hver, til en maksimallast på 1400 A på hver av de to kablene, til sammen 2800 A på høyspentraseen.

De fremtidige jordkablene, og den fremtidige endemasten skal ha samme kapasitet som nåværende trase.

Hafslund gir imidlertid ikke opplysninger om magnetfeltet, men henviser til Oslo Vei og firmaet Omega Elkraft som Oslo Vei har benyttet til å beregne magnetfelt ved den nye endemasten. Disse beregningene skal være med Oslo Vei sin konsesjonssøknad, og så vidt man forstår er opplysningene dermed ikke tilgjengelige før konsesjonssøknaden foreligger.

Nøyaktige beregninger er svært kompliserte, men det finnes enklere datamodeller for å beregne slike magnetfelt, som i alle fall gir orienterende verdier.

Vedlagt er link til en nettbasert magnetfeltutregner, samt veiledning til den samme:

B-fast. On-line magnetic field calculator
Forklaring til B-fast. On-line magnetic field calculator

ER DET NOEN INGENIØRER HER SOM KLARER Å BRUKE EN SLIK KALKULATOR?

Verdiene som trengs, er det som kan settes inn i følgende tabell:

Spenning/strømstyrke, hvor strømmen er fordelt på 2 parallelle luftledninger: 47kV/500A 47 kV/2800 A
Feltnivå i 10 meters avstand µT µT
Avstand ved 0,4 µT m m
Avstand ved 0,1 µT m m

En "ledning" består av 3 liner som er plassert loddrett over hverandre uten noen vinkel. A = strøm i Ampere, kV = kiloVolt, µT = mikrotesla.

Som "fasit" for å kontrollere at man setter riktig inn, kan man bruke verdiene fra tabellen på nettsidene til Statens Strålevern:

Spenning/strømstyrke 420kV/800A 300 kV/400 A 132 kV/200 A 22 kV/20 A
Feltnivå i 10 meters avstand 5,0 µT 2,5 µT 1,4 µT 0,07 µT
Avstand ved 0,4 µT 70 m 45 m 25 m 3 m
Avstand ved 0,1 µT 145 m 100 m 55 m 8 m

A = strøm i Ampere, kV = kiloVolt, µT = mikrotesla

Dersom noen skulle kunne fremskaffe riktige verdier ved jordkabling også, ville det være fint. Men de finner man ikke fra B-fast-kalkulatoren:
 
Spenning/strømstyrke, hvor strømmen er fordelt på 2 parallelle jordkabler: 47kV/500A jordkabel 47 kV/2800 A jordkabel
Feltnivå i 10 meters avstand µT µT
Avstand ved 0,4 µT m m
Avstand ved 0,1 µT m m

A = strøm i Ampere, kV = kiloVolt, µT = mikrotesla

Mottatt: 14.09.2006 23:19
Fra: Leil. 410

Kommentarer:
Hva skjer med høyspentmasta a? Har styret kastet inn håndkle helt? og jeg som betalte og greier? Har forståelse for at Togstad gruppen ikke kan ordne alt, men håper at styret kan komme inn på banen igjen og forsøke et låneopptak for å få masta i jorda? eller er siste ordet sagt i denne saken nå?

Hilsen en som ikke følger helt med lenger......

Mottatt: 13.09.2006 21:33
Fra: Anonym

Kommentarer:
Har registrert at 5-romsleiligheter i sameiet vårt den siste tiden har blitt solgt for tett oppunder 4 mill. kr. Den grensen blir nok brutt med det første, avhengig av standard og beliggenhet på salgsobjektene som kommer på markedet. Dette viser at sameiet har fått sin del av siste års prisoppgang i boligmarkedet, selv om m2-pris fortsatt er lavere her enn i noen nyere sameier i nærheten.

Det virker som boligkjøperne har fått øynene opp for en del ting som gjør dette sameiet attraktivt i forhold til andre: fantastisk oppvekstmiljø med unike utearealer, egen barnehage, fredelige omgivelser helt skjermet for biltrafikk, fantastisk utsikt. Rehabiliteringen av vestfasaden, samt all info som ligger tilgjengelig på hjemmesiden, bidrar nok også til å gi utenforstående et bedre inntrykk av området vårt.

Mottatt: 13.09.2006 19:38
Fra: Anonym

Kommentarer:
Helt enig at det er økende gjennomgang av trafikken bak blokkene. Det har vært merkbart de siste årene. Hastigheten har også blitt høyere av scootere o.l. Enig med en form for fysisk sperre et sted bak blokkene. Men hva med en liten fartsdump i bakken bak A blokken i tillegg. Det vil jo dempe farten og ikke skape noe problem for de som har tilgang til å kjøre der.

Mottatt: 13.09.2006 08:38
Fra: anonym i A blokken

Kommentarer:
Da har jeg stor medfølelse for de som bor i bygårder... Hvordan holder de ut? Støy fra biler og trikk dagen lang...

Mottatt: 12.09.2006 23:55
Fra: Anonym

Kommentarer:
Problemer med IP-telefoni.
Ja jeg har også problemer med dette, men jeg tror ikke det skyldes Telio (Jeg selv har en annen IP-telefonileverandør). Dette skyldes Canal Digital, for jeg regner med at du også bruker dem som internettleverandør. Jeg opplever det samme problemet som deg. Jeg skrev en mail til CanalDigital i dag og klaget på dette. Dette problemet har vært i flere måneder. Hvis det ikke bedrer seg kommer jeg til å bytte fra kabel til ADSL. Det vil bli dyrere, men garantert bedre for IP-telefonidelen.

Mottatt: 12.09.2006 21:27
Fra: Anonym i E-blokka

Kommentarer:
Kvaliteten på siste innlegg fra Anonym er omtrent som norsken i samme innlegg : Håpløst. Ingen som er hysterisk her, men når trafikken bak blokkene er økende, og det er flere og flere som finner ut at dette er en grei gjennomfartsåre istedenfor å kjøre rundt, er det på tide å gjøre noe. Mange har soverom på baksiden, og slik det er nå er det trafikk både tidlig morgen og sen kveld bak blokkene.
I og med ditt noget idiotiske svar kan man kanskje anta at du er en som villig benytter deg av denne veien ?
Forøvrig en knall ide fra Leil. 410 ang. en permanent låst bom midt bak blokkene.

Mottatt: 12.09.2006 20:40
Fra: Anonym

Kommentarer:
Har man ikke et problem så lager man et. Synes ikke det er stor trafikk bak blokka i det hele tatt... Har du sett to biler samme dag kansje å ble hysterisk?

Mottatt: 12.09.2006 15:30
Fra: Anonym

Kommentarer:
Problemer med IP-telefoni
Jeg fikk IP-telefoni med Telio som leverandør for noen måneder siden. Jeg opplever imidlertid til stadighet at folk ikke kan ringe meg opp (de får f.eks. vite at abonenten ikke er tilgjengelig for øyeblikket), eller at den jeg snakker med hører min stemme som "hakkete" og noen ganger i så høy en grad at samtale ikke kan føres.
Er det andre i sameiet som har samme problemer?

Mottatt: 12.09.2006 14:46
Fra: Mona Majgaard, l. B286

Kommentarer:
Ad trafikk på baksiden av blokkene.
Hva med å sette en permanent låst bom midt bak blokkene, eller borte ved Nordhagasiden?
Da ville man kunne kjøre inn til de forskjellige inngangene på baksiden ved behov som f.eks. ved flytting, når man har håndverkere m.m.
Samtidig vil det være stengt for gjennomkjøring.

Mottatt: 12.09.2006 10:09
Fra: Leil. 410

Kommentarer:
Registrerer stadig økende trafikk på baksiden av blokkene. I og med at bommen bak A-blokka aldri er låst, ser det ut til at stadig flere bruker vegen på baksiden av blokken til ren gjennomkjøring fra f.eks. Kurveien til Grefsenkollveien.
Er det mulig å få låst denne bommen en gang for alle, slik at alle som har ærend på baksiden av blokkene MÅ bruke innkjørsel bak E-blokka ? Det være seg flyttebiler, varelevering til barnehagen eller håndverkere.
Problemet er økende, og spesielt tidlig morgen og sen kveld er det mange biler som benytter seg av denne veien, og farten er ikke alltid spesielt lav heller...

Mottatt: 11.09.2006 21:53
Fra: Anonym

Kommentarer:
Det er uhyre beklagelig at Oslo Vei igjen har trukket ess ut av ermet som medfører at vi blir sittende igjen med svarteper. Det finnes tydeligvis ingen grenser for hva de kan tillate seg i denne prosessen.

Vi bør rette en stor takk til Togstad og arbeidsgruppen som har gjort en enorm innsats for å få dette i boks. Beklageligvis har de ikke nådd helt frem, men vi håper de fortsetter arbeidet gjennom andre kanaler, og forsøker å gjøre det som er mulig for å forhindre ny endemast. Retter også en oppfordring til Styret som jo har gitt klart uttrykk for at de mener å kunne stoppe prosjektet selv om vi ikke fikk ordnet felles finansiering. Det er nå på tide at Styret setter disse tankene ut i livet og blir vesentlig mer aktive enn hva tilfellet har vært den siste tiden.

Mottatt: 07.09.2006 10:10
Fra: A-blokken

Kommentarer:
Kan noen med sikkerhet si fra hvor vi i blokka får drikkevannet fra. Noen fortalte meg at Grefsen terrassehus ikke fikk vann fra maridalsvannet (Oset).

Mottatt: 06.09.2006 15:43
Fra: beboer c

Kommentarer:
ang uling. jeg bor i B-C. Det uler ikke fra vannrørene, bare en slags svak vibreringslyd eller tikking som varer 10-15 sekunder etter tapping av vann.. skal høre med rørlegger..

Mottatt: 04.09.2006 20:54
Fra: Anonym

Kommentarer:
Ja, du bør absolutt gjøre noe med det. Hvis dette gjelder A-blokka, vet vi nå hvorfor det uler og piper lenge etter at noen tapper vann. Jeg har lenge lurt på når eier vil reagere og få tak i en rørlegger!

Mottatt: 04.09.2006 18:06
Fra: beboer i A

Kommentarer:
Er enig med at masten bør fjernes, men ikke på vår bekostning. Vi har ikke startet "ballet" her. De som eier dette bør vise ansvar her. Enig med innlegg fra E-blokka 1.9.

Kjempefin ide å gjøre noe med inngangspartier for å fjerne det litt slitne preget og nye postkasser som rommer mer enn en konvolutt.

Løse hunder er til stadighet et problem. Vi har selv blitt angrepet flere ganger av store løse hunder innendørs og utendørs. Ingen god følelse for oss. Vi har en liten hund i bånd. Skjønner ikke at det skal være så vanskelig å klare å holde en hund i bånd.

Mottatt: 04.09.2006 15:47
Fra: Anonym

Kommentarer:
Har i det siste begynt å høre en slags tikking eller vibrering fra vannrørene(?) i nærheten av der varmtvannstank befiner seg, dette varer en stund etter at jeg har tappet vann. Noen som vet hva dette kan skyldes? Bør noe gjøres?

Mottatt: 03.09.2006 20:43
Fra: Anonym

Kommentarer:
Har det vært måling av hvor mye strålinger det er fra masten og hvordan det berører de nærmeste blokkene og barnehagen sitt område? Vanskelig å forholde seg til hva som er fakta uten tall her.

Når jeg ser engasjementet i denne saken forstår jeg at noen har veldig lyst å få fjernet masten - det referes til ulike argumenter - også økning i boligenes verdi.

Enig med dem som sier en skal "støye" for å få de som eier mast og linje til å følge sin "samvittighet overfor miljøet" og ta kostnadene for å grave den ned. Er uenig i en aksjon der en presser på for å gi frivillige ekstra bidrag.

Mottatt: 01.09.2006 10:33
Fra: Beboer i E-blokka

Kommentarer:
Dette synes jeg er veldig enkelt:
Alle i sameiet har solidarisk bidratt økonomisk gjennom den millionen som vi skal betale gjennom årsmøtevedtaket. Alle i sameiet kan i tillegg gi penger utover det.

Mottatt: 31.08.2006 21:50
Fra: Helene i D-blokka

Kommentarer:
Jeg slutter meg til kommentar 30.08.2006 18:32. Resonnementet i tredje avsnitt gir åpenbart det realistiske veivalg videre. Passivitet vedrørende endring av strategi er ikke tilfredsstillende. Om strategien skal endres er en annen sak, men saken må vurderes og beslutning med begrunnelse må meddeles sameierne.

Jeg oppfordrer alle til å gi sin tilslutning til den kommentar jeg viser til.

Mottatt: 31.08.2006 16:11
Fra: seksjon 346

Kommentarer:
Togstad og arbeidsgruppens agenda er neppe å få de sameiere som ikke har anledning til å betale til å "føle seg mindre verdt". Poenget er derimot at brevet er en oppfordring om å bidra for dem som faktisk HAR anledning. Når det gjelder referansen i dagens brev til kr. 6000,-, var nok dette mer et forsøk på å illustere hvor lite det faktisk skal til (forholdsmessig sett) for å være garantert at masten blir lagt i jorden, og ikke en kritikk av de som ikke har anledning til å bidra med denne eller andre summer til prosjektet.

Det er viktig ALLE de som har anledning bidrar, uavhengig om en kan bidra med kr. 10.000 eller "bare" skulle ha råd til f.eks. å gi kr 1000,-. Man må ikke tenke at ens eget bidrar ikke hjelper! Alle monner drar, og vi er mange beboere totalt sett. Det er dessverre ikke tilstrekkelig tid å innkalle til styremøte for å evt. få vedtatt et låneopptak på sameiets hånd innen fristen. Arbeidsgruppen er derfor avhengig av beboerbidrag.

Det kan åpenbart diskuteres om det var riktig av styret å ikke delta i den nye arbeidsgruppen. At styret som utgangspunkt ønsker en løsning der beboerne ikke må bidra ytterligere økonomisk, er selvsagt riktig, og noe de fleste bør være enig i. Poenget er bare at situasjonen endret seg vesentlig i det øyeblikk det ble klart at kommunen neppe vil bidra med mer og at Backe-gruppen ikke er interessert, i tillegg til at vi nå, i motsetning til på årets sameiemøte, VET at det blir ny endemast foran barnehagen hvis vi ikke foretar oss noe. Styret bør derfor gå aktivt ut og bidra så mye som overhodet mulig til at arbeidsgruppen nå kommer i mål.

Dette er med stor sannsynlighet aller siste sjanse for å få masten i bakken i uoverskuelig fremtid. Det er utrolig trist hvis prosjektet skrinlegges når så mange har bidratt både faktisk og økonomisk for å få til en god løsning for oss alle. Alle oppfordres til å bidra!!!

Mottatt: 30.08.2006 18:32
Fra: Beboer

Kommentarer:
Ang. brevet fra den nye arb.gruppen:
Fristen for å gi tilsagn om frivillig bidrag er 31 august. Fristen for innbetaling er 25 september. De som ikke har mulighet akkurat nå, men ønsker å bidra og kan betale før 25 september oppfordres til å sende inn skjemaet.

Synes ikke det er noen grunn til å kritisere ordlyden i brevet. En ryddig og grei situasjonsbeskrivelse. Er det noen som fortjener ros i denne saken så er det Togstad.

Mottatt: 30.08.2006 15:52
Fra: C-blokk

Kommentarer:
Jeg reagerer på brevet som ønsket meg velkommen i dag tidlig. Har dessverre ikke 6000 sånn på strak arm på kort varsel. August er også for mange en måned med mange regninger og flere har hatt feriekostnader som kanskje også sliter på budsjettet. Sameiet for uforutsette kostnader har nok en gang slått til og jeg stemmer for xtraordinær generalforsamling hvor saken bør være lån med økning i fellesutgifter.

Mottatt: 30.08.2006 14:38
Fra: blakk i d-blokken

Kommentarer:
Styret håndterte første fase av høyspentsaken på en god måte. Slik situasjonen har utviklet seg mener vi det er en feilvurdering at Sameiet ikke har deltatt i den nye arbeidsgruppen og vi synes Styret nå har en altfor defensiv og lite konstruktiv holdning. I samarbeid med bydelen, Øvre Grefsen Vel og den nye arbeidsgruppen må det være mulig å finne en praktisk måte å løse denne saken på.

VI FORVENTER AT STYRET NÅ GJØR DET SOM ER NØDVENDIG FOR Å FÅ FJERNET HØYSPENTMASTEN!

Mottatt: 30.08.2006 13:53
Fra: Bekymrede foreldre

Kommentarer:
Er enig med siste taler. Det blir naivt å tro at det for de aller fleste bare er å hoste opp 6000,- på et døgns varsel. Likte ikke helt ordlyden i brevet som lå foran døra i morges heller. Å skrive at man trekker fra de 30% som av ulike grunner ikke ØNSKER å bidra. Alle ØNSKER vel å bidra, om alle har samme mulighet er en annen sak.
Virker som Togstad's agenda her er å appeller til fellesskapsfølelsen, og at man er er mindre verd som sameier hvis man ikke bidrar.

Mottatt: 30.08.2006 13:31
Fra: Anonym

Kommentarer:
Til Beboer i E-Blokka ang. lån

Styret har ikke anledning til å ta opp et lån uten at dette vedtas på et årsmøte. Styret har kun anledning til å forplike seg økonomisk for nødvendig vedlikehold utenom årsmøtet. Nedgravingen kan dessverre ikke karakteriseres som nødvendig vedlikehold.

Jeg minner om at det på årets årsmøte i april ble gjort vedtak om at SGT bidrar med 1 million kroner til prosjektet og det er det Styret har anledning til å bidra med. Denne summen fordeles iht. sameibrøken.

Derfor må hver enkelt beboer/eier selv bidra med ekstra innbetalinger for å komme i mål. Med tanke på den fristen Oslo Vei har satt har vi ikke anledning til å gjennomfør ekstraordinært årsmøte for evt. ytterligere fininsiering av prosjektet, dette pga. fristene som er definert i Eierseksjonsloven.

Jeg tror også at eiere av seksjoner i A og B blokka vil få den største verdiøkningen ved å grave ned høyspentlednigene

Mottatt: 30.08.2006 12:59
Fra: Reidar C-206

Kommentarer:
Hvorfor kan ikke styret bare ta opp et lån og betale inn resten av det som mangler for å finansiere nedgraving av høyspentmasta! Lånet fordeles over fellesutgiftene over 20 år. Da blir det en minimal husleieøkning som ingen merker noe til. Alle beboerne vil fjerne høyspentmasten, men ikke alle klarer å komme opp med 6000 kroner. Dette gjelder ikke meg, jeg er villig til å bidra, men er redd for at ikke alle er det og da ville det være mye enklere at styret bare tar denne utgiften på linje med annet vedlikehold. Dette har styret mulighet til å gjøre. Det vil øke verdiene på leilighetene våre både i form av høyere takster og bedre bomiljø og helse. Nå må styret handle raskt og vedta å betale resten!

Mottatt: 30.08.2006 08:04
Fra: beboer i E blokka

Kommentarer:
Kjære urinerende sameier/firbeint venn. Kjenner at du har vært på farten i trappegangen i d/e blokken igjen i helgen. Hadde satt stor pris på om du snart kan finne veien til toalettet og slutte å forsøple trappegangen vår. På forhånd takk!

Mottatt: 28.08.2006 15:09
Fra: D-blokka

Kommentarer:
Vi støtter også innsamlingsaksjonen, og oppfordrer alle i sameiet til å bidra. det er NÅ vi har mulighet til å bli kvitt høyspentledningen og SISTE FRIST ER IDAG! At styret vil arbeide mot konsesjonen og forsinke prosjektet er vel og bra, men vil neppe føre frem i en by som er full av høyspentmaster i boligområder.

Et frivillig bidrag til nedgravingen er en investering i høyere takst på leilighetene våre som mange vil tjene på, spesielt alle som bor i 12a og 12b. i tillegg til å få fjernet den stygge masten som skjemmer utsikten blir strålingen mindre og nærmiljø blir tryggere for alle barna som leker i området.

Vi ønsker Togstad og hans folk lykke til!!

Mottatt: 25.08.2006 16:32
Fra: Optimistisk sameier

Kommentarer:
LITT OM DEN PÅGÅENDE INNSAMLINGSAKSJONEN FOR KABLING AV HØYSPENTTRASEEN.

Den nye arbeidsgruppa for kabling av høyspentledningen, heretter kalt arbeidsgruppa, har blant annet laget en innsamlingsaksjon for å bidra til å få lagt den restserende delen av høyspentledningen i jordkabel, der i blant høyspentmasten foran Terrassehuset. Dette er beregnet til 6,5 mill.
I beregningen av hvilke midler som er til rådighet, har de tatt utgangspunkt i det beboere på forhånd har lovet, inkludert Terrassehusets 1 mill, til sammen 1,9 mill.
Oslo Kommune ved Eiendoms- og byfornyelsesetaten (EBY) har lovet et bidrag tilsvarende andre grunneiere, dvs. 1,9 mill.
Pr. 22.08.06 hadde BEBOERNE LANGS HØYSPENTLEDNINGEN BIDRATT MED YTTERLIGERE 1 MILL.
Til sammen er dette 4,8 mill, og det mangler da 1,7 mill.

Arbeidsgruppa skal ha nytt møte med Oslo Kommune ved Eiendoms- og byfornyelsesetaten (EBY) om ytterligere finansiering i uke 34, dvs. inneværende uke.

Vi kan anta at det vil lette arbeidsgruppa sin argumentasjon overfor Oslo Kommune om å bidra mer til jordkablingen, jo flere beboere som bidrar med finansiering, og jo større beløp beboerne bidrar med.

FRISTEN:
Oslo Vei har fått det de trenger for sin del, og har ikke noen interesse av videre kabling. Vi kan følge dem i deres prosjekt dersom de ikke blir hemmet, heller ikke tidsmessig. DET ER OSLO VEI SOM HAR SATT FRISTEN FOR FINANSIERINGSPLANEN TIL UTGANGEN AV AUGUST.

Arbeidsgruppa skal som kjent ha nytt møte med Oslo Kommune om finansiering. Ved å sette 25.august som frist for beboerbidrag, har de 1 uke (det er ikke mye) til å skaffe seg oversikt over hva beboerne vil bidra med, og ha møter med Oslo Kommune hvor de argumenterer for at kommunen skal bidra med mer.

SPILLER DET NOEN ROLLE OM BEBOERNE KOMMER MED NOE BIDRAG, BLIR IKKE BELØPENE FOR SMÅ UANSETT?
Noen tenker at beløpet de har anledning med å komme med, ikke kan ha noen betydning når det er så store beløp som det her er snakk om. Men det spiller faktisk en rolle. For det første monner alle beløp, for det andre gir det gruppen større slagkraft når de kan argumentere med at et stort antall beboere faktisk har vært villige til å være med på å finansiere nedgravingen.

HVORFOR BLIR DET IKKE OFFENTLIGGJORT HVA DEN ENKELTE BIDRAR MED:
Det blir ikke offentliggjort hvem som bidrar og hvem som ikke gjør det, og heller ikke offentliggjort hvilke beløp den enkelte bidrar med. Dette er veldig ryddig, og gjør at man unngår at det blir et sosialt press til å bidra. Det sikrer at en deltakelse i dette faktisk er frivillig.

RISIKERER DEN SOM BIDRAR Å SPONSE ANDRE SOM IKKE BIDRAR:
Ja, naturligvis vil det skje, at de som bidrar sponser dem som ikke bidrar dersom vi lykkes i å få dette igjennom.
Men det betyr ikke at den som bidrar taper på å gjøre det.

HVORDAN SIKRER MAN SEG MOT AT MAN TAPER PÅ Å BIDRA ØKONOMISK:
Beløpet man binder seg for skal bare betales dersom høyspentledningen faktisk blir lagt i jordkabel. Da kan den enkelte finne ut for seg selv hva er verdt for seg selv. Så lenge bidraget er under verdien av det man oppnår, taper man ikke på det. Hva denne grenser er, bestemmer man selv. Og man kan bidra med beløp som er mye under dette .

FORHOLDET MELLOM STYRET OG ARBEIDSGRUPPEN:
Styret har skrevet at de har valgt å ikke delta i gruppen av taktiske grunner, for å gjøre det vanskelig for motparten ved at de skal få flere parter å forholde seg til.

Styreleder har uttalt at å delta i denne innsamlingen ser de på som en privatsak.
Styret skriver her på hjemmesiden vår at det er opp til den enkelte sameier å eventuelt bidra med mer penger gjennom arbeidsgruppa som samler inn penger for å få dekket restbeløpet.

Man må skjønne dette som at styret ikke har noe i mot at den enkelte deltar i dette, men at styret heller ikke vil legge noe press på beboerne til deltakelse utover hva årsmøtet bevilget.
Styret arbeider for øvrig aktivt for jordkablings-saken.

ET ARGUMENT TIL:
Ettersom Oslo Vei nå har sin plan og finansiering klar, går ingen av midlene vi donerer i Oslo Vei sine lommer, men går udelt til kablingen av høyspenttraseen.

MIN MENING:
Selv har jeg bundet meg for et fem-sifret beløp.
Som nevnt skal arbeidgruppa ha møte igjen med Oslo Kommune.
Man kan da anta (jeg vet ikke dette) at de vil argumentere bl. a. med hvor stort beløp de har fått inn fra beboerne, og hvor mange som har deltatt (som et tall på engasjementet blant de berørte), for at kommunen skal bidra med det gjenstående.
Man kan anta at jo flere som deltar (større deltakertall) og jo høyere beløp som er kommet inn, jo større er sannsynligheten for at kommunen er villig til å bidra med gjenværende beløp.

Jeg støtter derfor arbeidsgruppa sin innsamlingsaksjon.

Mottatt: 24.08.2006 22:06
Fra: Leil. 410

Kommentarer:
Vedr. mastsaken:

Det er viktig å gjøre oppmerksom på at det her ikke er snakk om å "legge seg flate og betale", som noen skriver i innlegg nedenfor. Oslo Vei har som kjent besluttet å grave ned en annen strekning enn den som gavner oss, og har i realiteten ikke lenger noen betydning for "vår" sak. Bidrag som innbetales nå vil gå direkte til fjerning av mast, og ikke i lomma på Oslo Vei.

Alle i sameiet oppfordres til å bidra til at masten forsvinner! Noen tusenlapper pr. hode vil føre til et vesentlig bedre bomiljø for alle barn og voksne i sameiet og nabolaget for øvrig, i tillegg til at all risiko knyttet til høyspent elimineres en gang for alle.

Mottatt: 24.08.2006 15:20
Fra: Beboer

Kommentarer:
På sameiemøte den 27.04.2006 ble sak nr 13 "Innbetaling for nedgraving av høyspentkabel og fjerning av mast foran blokk A" med følgende forslag til vedtak vedtatt:

"Den enkelte sameier pålegges å innbetale et engangsbeløp i henhold til sameierbrøken for at høyspentlinjen og høyspentmasten blir fjernet fra sameiets eiendom som SGTs bidrag for å få hele nevnte høyspent trase fjernet. Se årsberetningshefte side 35. Innbetalingen forutsetter at Oslo Vei graver ned hele traseen og at det foreligger bekreftelse på at innbetaling fra øvrige grunneiere vil skje. Dersom det viser seg at vår andel blir høyere enn kr. 1 000 000,- trekker SGT seg fra prosjektet."

Dette betyr vel at SGT kan bidra med opp til 1 mill, og at det nye initiativet fra Øvre Grefsen Vel dermed mangler omlag 700 000. Uansett er det selvsagt mulig å bidra ekstra ved å melde sin interesse via svarslipp eller svarskjema.

Mottatt: 22.08.2006 22:09
Fra: Morten Naustdal

Kommentarer:
Jeg oppfordrer herved styret i Sameiet Grefsen Terrassehus til offentlig å støtte arbeidet til den nye arbeidsgruppen (for eksempel på hjemmesiden), dette siden det er den siste muligheten vi har til å bli kvitt høyspentmasten mellom barnehagene.

Mottatt: 21.08.2006 21:31
Fra: Beboer i SGT

Kommentarer:
Så lenge vedkommende som borrer og banker gjør dette innenfor normale tider, og ikke sen kveldstid eller søndager, må han/hun får gjøre som de vil. Tross alt er de aller fleste på jobb midt på dagen, og det ville blitt en underlig verden om man skulle ta hensyn til at det muligens finnes noen med hjemmekontor i nabolaget før man setter borret i veggen. Det finnes husregler, og så lenge man forholder seg til disse, må man få banke og borre som man vil. Men irriterende kan jeg selvsagt skjønne at det er.

Mottatt: 21.08.2006 20:36
Fra: Anonym

Kommentarer:
Jeg ser med glede at høyspentsaken kanskje kan få en positiv sorti. Vi har blitt oppfordret til å bidra i spleiselaget med andre involverte. Fremgangsmåten støtter jeg, såfremt dette gjør at hele høyspentledningen blir lagt i bakken. Jeg har imidlertid et par spørsmål som påvirker min andel i spleiselaget. Hvem har så langt vært med å betale de 3,8 mill.? Og hvor mye mangler? Er det 2 mill. eller 2,7 mill.? Det hadde vært enklere for alle i sameiet hvis Torbjørn Togstad og samarbeidsstyret, eventuelt styret i sameiet, hadde kommet med noen flere opplysninger.

Mottatt: 21.08.2006 16:21
Fra: Sameier

Kommentarer:
Til dere som reagerer på anmodningen om beboerbidrag:
Dette er en henvendelse fra den nye arbeidsgruppa - ikke fra Sameiet Grefsen Terrassehus. Og den korte svarfristen kan vi vel takke Oslo Vei for. De legger nå (ikke overraskende) press på grunneiere og beboere langs reststrekningen ved å kreve at finansieringen for evt tilleggskabling må være avklart innen utgangen av august.

Etter at Lofthus-siden og Akebakkeskogen valgte illojalitet og avtalebrudd som strategi, bystyret avviste innbyggerinitiativet og Hafslund er fornøyd med luftstrekk og nåværende plassering av endemast, er det vel i realiteten få alternativer som gjenstår?

Slik jeg oppfatter situasjonen, så er det ikke snakk om å legge seg flat og betale. Det handler vel om å finne realistiske løsninger og måter å finansiere tilleggskablingen på - på et tidspunkt i prosessen hvor de fleste gode/riktige alternativene er utprøvd og vi begynner å få dårlig tid.

Ideelt sett burde selvsagt kostnadene ved kabling av hele strekningen bli dekket fullt ut av Oslo kommune, Oslo Vei, Hafslund Nett og Backe-gruppen. Når det dessverre har vist seg at dette ikke er mulig - til tross for iherdig innsats fra beboere i området, støtte fra bydelen og sterk kritikk av Oslo Veis fremgangsmåte fra bystyret, så er det forståelig at den nye arbeidsgruppa nå ser seg nødt til å vurdere frivillige beboerbidrag som siste utvei.

Eierne av Øvre Grefsen barnehage og SGT som eier av Grefsen Terrasse barnehage vil forhåpentligvis bidra av hensyn til barnas sikkerhet i årene framover. Vi som bor i Grefsen Terrassehus bør også kunne bidra med noen tusenlapper hver - hvis dette er eneste mulighet og siste sjanse til å bli kvitt høyspentledningen og masta en gang for alle. Blir den ikke fjernet nå, blir den kanskje stående der resten av vår levetid...

Mottatt: 21.08.2006 16:09
Fra: Frustrert, men realistisk beboer

Kommentarer:
Det stemmer, vi har faktisk noe som heter båndtvang i Norge! Jeg ser løse hunder i dette distriktet svært ofte, og blir sint og frustrert selv. Det gjelder ikke bare inne i korridorene, men også ute i nærområdet.

En annen ting: Jeg trodde borring og banking forsvant med rehabiliteringsarbeidet. Er det ingen andre oppi høyden i C-blokka som blir lettere oppgitt over at det er en eller annen hobbysnekker som banker og borrer stadig vekk, i perioder nesten daglig?!? Dette er lyd som forplanter seg svært godt igjennom veggene, og for oss med hjemmekontor er dette meget frustrerende.

Mottatt: 21.08.2006 12:35
Fra: C-blokka

Kommentarer:
Nå er det vel noen som har tatt en litt for stor slurk av alkoholholdig drikke i helgen vel. Skal vi legge oss flate å betale nå da!? Hvor ble det av fighter viljen? Hva har skjedd? Vet jo at det er NM i korte frister her i sameiet, men HALLO!!!!!!!!!!!!!!

Mottatt: 21.08.2006 07:54
Fra: Frustrert sameier som lurer på å emigrere

Kommentarer:
HUNDER SKAL HOLDES I BÅND INNE I KORRIDORENE. BLIR SINT OG FRUSTRERT NÅR JEG SER BIKKJER LØSE. DET ER MANGE SOM ER REDD HUNDER!

Mottatt: 20.08.2006 18:53
Fra: Anonym

Kommentarer:
Ser inlegget om oppmodning til å binde seg for et beløp mhp nedgraving av masten foran A-blokka. Hva er dette for noe, med en så kort frist forvente seg at alle i blokken skal binde seg med et betydelig bidrag. Ja - tror alle er interesert i at masten fjernes og spesielt at barnehagen ikke får den som nabo. Nå er forresten Oslo kommune som er dem en skal betale til største eier av sameiet - som eier hva vil de bidra med som betaling til sine egne selskap Oslo vei og Hafslund som de har stor eierandel av. Nei - spør dere meg går dette altfor fort.

Mottatt: 20.08.2006 16:51
Fra: En som vil ha masten bort, men at kommunen bidrar aktivt og synlig

Kommentarer:
Enig med beboer i E. Det hadde vært fint om det ble vurdert å gjøre inngangspartiene i kjeller og 1. etasje litt hyggeligere. De aller fleste som kommer på besøk kommenterer at inngangspartiene og gangene er lite innbydende. Det er neppe nødvendig å skifte heiser (det er sikkert svært dyrt), men med forholdsvis enkle trekk bør det være mulig å gi besøkende og oss selv et hyggligere førsteinntrykk når en kommer inn i sameiet. Nå som vi har fått en så fin fasade burde dette være neste trekk!

Mottatt: 17.08.2006 09:17
Fra: A-blokka

Kommentarer:
Tenke-tank oppussing:

Det kommer opp flere og flere gode forslag til oppussingsobjekter i terrassehuset vårt. Jeg støtter flere av forslagene, heis, nytt ingangsparti, forskjellig farve på veggene per etasje osv. Et forslag som ikke har kommet opp enda er utskifting av våre egne inngangsdører. De er ikke spesielt pene. Det er da mulig vi står ansvarlig for å skifte disse selv, men ikke om jeg bruker penger på en ny blå dør. Snakker vi utskifting med nye dører i 2006 standard da er jeg med.

Ellers synes jeg tenke-tank var et glimrende forslag fra styret og at beboerne har kommet med gjennomtenkte gode forslag som inkluderer begrunnelser.

Keep it up!

Mottatt: 17.08.2006 08:26
Fra: Beboer i tenkeboksen

Kommentarer:
TENKE-TANK OPPUSSING ØSTFASADEN:

Heisene og egentlig hele inngangspartiet i kjelleren senker prisnivået på leilighetene våre og er forferdelig stygge å se på. Dette taper alle på.

Hva med å få vekk de gamle jerndørene i kjelleren og sette inn noe med glass. Da blir det mye trivligere med en gang. Dette er gjort i myrer borettslag med meget vellykket resultat. Nå ser det faktisk ganske koselig ut det. Det er bare tull med jerndører. Hvis noen tenker på brann så er det da ingen som har jerndører for å hindre brann. Dette er helt unødvendig. Det ser ut som om vi bor i en bunkers. Det finnes brannsikre døder i glass og treverk. Heisene gir østblokk følelse. Bytt ut hele dritten og få inn noe nytt og stilig i rustfritt stål, digitalt display og glass som er dagens standard, og som ikke misnt får opp farten på heisene.

Når det gjelder selve flisene i garageinngangspartiet er disse også stygge. De minner om tøyenbadet eller noe?. Få inn noe parkett og gipsplatevegger med mtk belysning. Noe med litt stil som kan imponere gjestene våre litt. Alle som kommer på besøk til meg bemerker inngangspartiet og sier at det jo er en fin leilighet jeg har når man først kommer inn.

Det er egentlig litt synd, for det koster så lite å gjøre noe med dette!

Mottatt: 16.08.2006 23:01
Fra: Beboer i E

Kommentarer:
TENKE-TANK OPPUSSING ØSTFASADEN:

Jeg vil gjerne gi min tilslutning til forslag fra beboer i A og også takke styret for at de står på for oss i høyspentsaken!

Mottatt: 14.08.2006 08:48
Fra: Beboer i D

Kommentarer:
Vil også gjenta hva som er sagt før i høyspentsaken:
Oslo Vei har argumentert hardt for at beboerne langs traseen må betale dem for en eventuell verdiøkning dersom høyspentledningen blir lagt i bakken.
Oslo Vei burde da bli konfrontert med at det skal gjelde begge veier, at de må betale en økonomisk erstatning for verdiforringelse dersom det kommer opp en større mast ved ens eiendom.

Også riktig å trekke inn Bakke-gruppen. Bakke-gruppen får jo en tomt som er mindre verdt enn den tomten de opprinnelig kjøpte, dersom selger sørger for at en slik endemast kommer opp rett foran den.

Mottatt: 13.08.2006 21:48
Fra: Leil. 410

Kommentarer:
Ser at dere i Styret fortsatt er aktive i høyspent-saken. Flott! Takk for at dere står på for oss!

Mottatt: 13.08.2006 21:40
Fra: Leil. 410

Kommentarer:
TENKE-TANK OPPUSSING ØSTFASADEN:

JA til mer bodplass i korridorene. Bytt ut deler av de store vindusflatene med vegger.

JA til mulighet for utskifting av vinduer på østfasaden for alle som ønsker det og vil betale for det.

NEI til balkonger på østfasaden. Dette vil ha liten nytteverdi i forhold til kostnadene, den tiden på døgnet det er sol på østsiden og den korte sommeren vi har her i landet.

NEI til karnappvinduer på østfasaden. Dette vil også ha liten nytteverdi i forhold til kostnadene, og etter hva vi har hørt er det ikke mange som savner karnappvinduer.

NYE INNSPILL:

Drenering av terreng mot vegg. Det er tydelige fuktskader i trapperom nederst. Det koster, men det koster enda mer å vente når skaden er blitt større.

Hva med å hive ut de gamle heisene/trappene og investere i nye? Rive hele ruklet og bygge opp nye flotte trappe/heisetårn. Da kan vi få heiser som er dimensjonert for dagens logistikk og som er pålitelige. For ikke å snakke om rømningstrapper med hvilerepos.

Forbedre adkomsten fra østfasaden; Overdekket inngangsparti, større repos foran inngangsdør, belysning langs vei og ny asfalt.

Ulik fargebruk/utsmykning på veggpartier i korridor ved utgang heis slik at barn som ikke kan lese og svaksynte har mulighet til å orientere seg. Dette vil også bryte opp de monotone korridorarealene og gi variasjon.

Skifte ut golvbelegg i korridor.

Mottatt: 12.08.2006 10:13
Fra: beboer i A

Kommentarer:
Noen som har tips til hvordan en maler den delen av rammen i døren som kommer på innsiden uten å demontere døren?

Mottatt: 11.08.2006 15:10
Fra: En i 7 etasje

Kommentarer:
tror nok ikke vi kan regne med at den skyldige i d/e inngangen står fram og innrømmer sitt noe spesielle valg av toalett eller at han ikke gidder å gå ut med bikkja.... noen mennesker mangler dessverre helt evnen til å ta hensyn og noen har en pervers glede av å ødelegge for andre. det får vi nok ikke gjort så mye med selv om vedkommende skulle bli tatt på fersken. spørsmålene blir vel dermed:

1. inngår trappevask i renholders stillingsinstruks?
2. hvor ofte vaskes trappene?
3. hvem skal kontaktes ved behov for akutt renhold i fellesarealer?
4. kan renholder ta dette på kort varsel?

Mottatt: 08.08.2006 12:02
Fra: beboer i b

Kommentarer:
Jo da, det blir nok vasket i trapperommet tror jeg. Det luktet bare godt og rent i 2 dager før den som har den litt merkelige hobbyen med urinering, slo til igjen på lørdag kveld/natt.

Mottatt: 08.08.2006 11:24
Fra: Beboer som derfor foretrekker heisen

Kommentarer:
Det er helt motbydelig å komme inn i 1. etg. i heis-trapperommet i D og E inngangen grunnet urinstank. Dette har nå vart flere dager. Er det noen med tett toalett i sameiet som benytter denne plassen som toalett?

Mottatt: 08.08.2006 09:27
Fra: Meget irritert beboer

Kommentarer:
I denne varmen er det ikke mulig å benytte trappen mellom 1. etg og garasjen i D og E blokken pga urinstanken. Har lenge lagt merke til at det stort sett hele tiden ligger en liten gul 'dam' på gulvet i bunnen av trappen. Vaskes det ikke her?? Eller er det noen som daglig bruker oppgangen som sitt toalett?? Dette er utrolig kvalmt og motbydelig!!!

Mottatt: 07.08.2006 13:50
Fra: Veldig irritert beboer

Kommentarer:
Dessverre var vi i B-blokka også utsatt for tyveri av dekorasjon ved siden av utgangsdøren i forrige uke. Det er vel dessverre ikke stort å gjøre med så lenge vi ikke tar noen på fersken.

Mottatt: 07.08.2006 13:30
Fra: Ellen, l. 296

Kommentarer:
Til de av dere som enten urinerer selv eller lar husdyret gjøre det i trapperommet mellom d og e blokken - SLUTT MED DET!!! Dette er utrolig ufyselig!!!

Mottatt: 07.08.2006 09:16
Fra: Irritert beboer

Kommentarer:
Kan ikke dere som bruker biloppstillingsplassene som søppelfylling eller utvidet bodplass ta dere en tur til Brobekk eller Fretex? Rydd ihvertfall litt en gang i mellom. Garasjeanlegget er også en del av vårt felles bomiljø og noen steder ser det ikke ut......

Mottatt: 04.08.2006 11:48
Fra: Anonym

Kommentarer:
Hei på dere. Nå har vi bodd i C blokka i 7 år, og vi trives veldig godt. I de 7 årene har jeg hatt en keramikkfugl hengende ved siden av utgangsdøra vår. Hver årstid og høytider fikk han forskjellige sløyfer, men i forrige uke var den plutselig borte. Jeg synes det er kjedelig at vi ikke kan få ha tingene i fred.

Mottatt: 01.08.2006 22:54
Fra: Astrid leil. 205

Kommentarer:
I disse tordenværstider så vurderer jeg å gå til innkjøp av overspenningskontakt til pc etc. Mitt spørsmål er; Har SGT overspenningsvern på strømtilførselen? En slik kontakt koster rundt en tusenlapp (godkjent for bruk i Norge) så det blir unødvendig å kjøpe om sameiet har det på "inntaket"...

Mottatt: 28.07.2006 18:11
Fra: Anonym

Kommentarer:
Hei alle sammen! Vi er nå i thailand, hvor tilfeldigvis 3 familier fra blokka har møttes. Alle koser seg og har det meget bra. God sommer!

Mottatt: 13.07.2006 14:55
Fra: Sundqvist

Kommentarer:
Aftenposten 12.07.2006 skriver at en person er fengslet for korttyverier fra postkasser i Oslo. Kan dette være samme person som har hjemsøkt postkassene her i Terrassehuset de siste par årene?

Mottatt: 12.07.2006 15:27
Fra: Leil. 410

Kommentarer:
INNSPILL TIL TENKE-TANK:

1. JA til mer bodplass i korridorene. Bytt ut deler av de store vindusflatene med vegger, og sett opp like store boder for alle leilighetstyper. En separat og låsbar bod for hver leilighet. Fellesboder som må deles med naboer er ikke noen god løsning. Både fordi det kan bli problemer med fordeling av plassen og fordi ting kan bli borte.

2. JA til mulighet for utskifting av vinduer på østfasaden for alle som ønsker det og vil betale for det. Dette er vel ikke noe som nødvendigvis må gjøres samtidig med oppussingen av østfasaden, men monteringen blir kanskje enklere mens stillasene er oppe?

3. NEI til balkonger på østfasaden. Dette vil ha liten nytteverdi i forhold til kostnadene, den tiden på døgnet det er sol på østsiden og den korte sommeren vi har her i landet.

4. NEI til karnappvinduer på østfasaden. Dette vil også ha liten nytteverdi i forhold til kostnadene, og etter hva vi har hørt er det ikke mange som savner karnappvinduer.

Dessuten: Hverken balkonger eller karnappvinduer kommer neppe til å se pent ut fra utsiden. Hvis dette skal monteres må det også gjøres hos alle, dvs. at det er mange som kan bli tvunget til å betale for dette mot sitt eget ønske.

ØNSKER/FORSLAG SOM IKKE ER RELATERT TIL ØSTFASADEN:

5. JA til større postkasser som gjør det mulig å motta pakker som vi nå må hente på postkontoret. Av sikkerhetsmessige hensyn er det også behov for postkasser med bedre låsemekanisme. Dette er den oppgraderingen i SGT som haster mest, både fordi de postkassene vi har nå er for små og fordi mange av dem er preget av slitasje/hærverk.

6. JA til fast container til avfall som kan brukes når vi har behov for å kaste ting som ikke går ned i sjakta. Dvs. til bruk ved store søppelmengder, isopor o.l. etter oppussing, gamle/ødelagte møbler som ikke kan selges på loppemarked m.m. Da unngår vi kanskje også at folk setter fra seg denne typen avfall ved papircontainerne eller kaster feil avfall sammen med det papiret som skal til resirkulering. Dette vil være praktisk for alle, spesielt for dem som ikke har bil og ikke kommer seg til gjenbruksstasjonen på Brobekk uten videre. Sett gjerne containerne på et innelåst område i garasjeanlegget hvor bare beboere i SGT har adgang med nøkkel eller kode, slik at containerne ikke blir brukt av hele nabolaget.

7. JA til nye sikringsskap med automatsikringer. Mange har vel opplevd at man ikke har riktig type sikring liggende, og sikringene har jo en tendens til å gå når det passer dårligst og butikkene har stengt :-) Gjerne separate og nummererte skap pr. leilighet, slik at ikke elektrikeren som er på besøk hos naboen skrur av hovedbryteren for feil leilighet og du mister mye av det du ikke hadde lagret på pc-en eller deler av et viktig videoopptak...

8. JA til nye, mindre og penere blomsterkasser på terrassene, men forslaget om fasadeendring ble jo dessverre nedstemt ifjor, så vi får vel ikke skiftet ut nåværende "betongmonstre" før det blir behov for ny rehabilitering og det må settes opp nye stillaser? Dvs. om ca. 20 år :-(

Mottatt: 02.07.2006 10:14
Fra: Fornøyde beboere som synes det er flott at alle kan bidra med innspill

Kommentarer:
Mere boder er et "must". Tiden er forandret og lagringsplassen er for lite. Her kan man gjøre mye nytte av dette når vi først har stillaser oppe. Jeg synes at vi utvider de som er i gangen til større, men uten å miste all vindusplass. Hilsen Kari (";)

Mottatt: 30.06.2006 14:15
Fra: Kari

Kommentarer:
Undertegnede har sin eiendom rett foran Grefsenkollveien 12 A og B. For 2-3 dager siden har det vært noen inne i hagen vår og fjernet 2 lysegrå sittende pynteløver i stein og et solur. Disse er ganske tunge og må ha blitt fraktet bort på turveien foran Sameiet. Et hjul på bilen var også punktert. Om noen har sett dette eller registrert 2 nye steinløver noe sted så er det fint om dere gir en tilbakemelding til undertegnede på e-post togstad@c2i.net
 
Forøvrig vil jeg få takke for de positive tilbakemeldingene og støtten vi har fått til arbeidet vi har gjort i den felles arbeidsgruppen for en forlenget nedgraving av høyspentledningen.

Nå kjenner vi våre motstandere og siste ord er ikke sagt i denne saken. Vi holder god kontakt mellom Øvre Grefsen Vel og Styret i Sameiet og arbeider for en annen løsning på denne saken enn den foreslåtte fra Oslo Vei.

Det kan her nevnes at det elektromagnetiske feltet forventes å ligge over 0,4 mikro Tesla og da må dette i følge NVE utredes og avbøtende tiltak skal foreslås. Et avbøtende tiltak her ville jo ha vært om endemasten var blitt plassert nede ved Grefsenveien. I forbindelse med konsesjonssøknaden til Oslo Vei skal den planlagte løsning ut på høring til grunneiere og andre berørte. Alle protester og innsigelser vil i følge Hafslund Nett kunne forsinke prosjektet. Her kan nevnes at utbyggerne i Grefsenkollveien 14 er opptatt av å holde sin tidsplan.

Mvh Torbjørn Togstad
Nordhagaveien 3b

Mottatt: 30.06.2006 11:05
Fra: Torbjørn Togstad

Kommentarer:
Jeg fikk besøk av en mann som skulle ta prøve av drikkevannet mitt igår. Han sa at det var mange her som var interessert i det. Man kunne få renere drikkevann ved å installere en maskin under kjøkkenbenken. Jeg synes det hørtes merkelig ut og avslo å ha besøk av ham. Man han fortsatte sin argumentasjon uten å ta hensyn til at jeg avslo. Er det flere som har hatt besøk av ham?

Mottatt: 30.06.2006 06:14
Fra: Beboer i 8. etg.

Kommentarer:
Støtter beboer i e-blokken og lykke liten - flere boder ønskes! Hva med å lage boder som vi evt. også kan betale litt for i det andre bomberommet vi har. Det har jo tidligere vært lagt ut forslag om å gjøre dette til bl.a. snekkerbod??

Mottatt: 29.06.2006 10:08
Fra: beboer i 1. etg d-blokken

Kommentarer:
Da disse blokkene ble bygget tidlig på 70-tallet skulle en familie åpenbart ikke omgi seg med mer enn hva som ble brukt i det daglige. Ikke engang et bittelite kott til sesongklær og -utstyr gjorde arkitekten plass til i leiligheten. Så dersom boligene våre skal gjøres mer tidsmessige og praktiske er oppbevaringsplass et must. Forslaget om mere bodplass i korridorene tiltredes!

Mottatt: 28.06.2006 13:54
Fra: beboer i e-blokka

Kommentarer:
Tenke-tank - en glimrende idé. Bodplass høres ut som et glimrende forslag. Man får aldri nok plass i en bod. Jeg stemmer for mer bodplass (";)

Mottatt: 28.06.2006 09:34
Fra: Lykke liten

Kommentarer:
Jeg må også si at det var en meget hyggelig hilsen vi fikk i går. Tusen hjertelig takk til styret og deres støttespillere her.

GOD SOMMER hilsen Kari (";) i A-blokken

Mottatt: 27.06.2006 13:09
Fra: Kari

Kommentarer:
Jeg vil gjerne takke styret for den hyggelige vinhilsen vi fikk i går. Et veldig hyggelig initiativ som vi satt stor pris på.

Ønsker alle i styret og alle andre i sameiet en riktig god sommer (";)

Mottatt: 27.06.2006 09:56
Fra: D-blokken

Kommentarer:
Støtter innspillet fra leil. 410 med full styrke. Å få de resterende berørte parter til å komme med et finansieringsforslag, bør ikke være noen umulighet. Største delen av nedgravingen er jo allerede finansiert og tatt hånd om av Akebakkeskogen.

Det er gjort en formidabel innsats hittil, men det er også ekstremt viktig at saken følges opp fremover. Når første spadetak settes i jorda for å bygge ny mast - da er det for sent...

Mottatt: 26.06.2006 08:16
Fra: Anonym

Kommentarer:
Dersom man har ønske om å komme med en kommentar til Akebakkeskogen Borettslag, kan denne sendes til Informasjonsansvarlig samme sted, som også er styreleder.

Informasjonsansvarlig i Akebakkeskogen Borettslag nås på følgende e-postadresse: morten.eriksen@gjensidige.no

Hjemmesiden til Akebakkeskogen Borettslag finner man på følgende adresse: http://www.akebakkeskogen.no/

Mottatt: 25.06.2006 23:37
Fra: Leil. 410

Kommentarer:
Støtter definitivt forslaget om videreføring av arbeidet til fellesarbeidsgruppen. Med de erfaringene vi har nå er det viktig at dette blir basert på et åpent, redelig og forpliktende samarbeid med naboer som skjønner hva denne saken dreier seg om og som har perspektiver utover sin egen dørstokk.

Det er også viktig at vi får en prosess hvor vi unngår at bare EN bedrift legger premissene for planlegging, gjennomføring og kostnadsfordeling. Alle involverte må få fullt innsyn i de kalkylene som legges til grunn, og kostnadene må fordeles rettferdig basert på vurderinger og beregninger fra en nøytral tredjepart. Det vi har sett hittil i denne saken vekker ubehagelige mistanker om ting vi ikke liker å snakke høyt om i Norge, men forhåpentligvis er det bare ren egoisme og svak etisk forståelse som har vært drivkraften i den forretningspraksisen og det bakholdsangrepet vi nå har vært vitne til.

Også enig i at Torbjørn Togstad og hans lojale partnere fortjener all mulig honnør for et godt initiativ og for alt det arbeidet de har nedlagt i denne saken. At de skulle bli felt av "sine egne" var det vel ingen som hadde trodd. Håper at dere ikke gir dere ennå, selv om det første slaget er tapt. "Losing a battle, but winning the war" er det jo noe som heter, og det skjer i mange saker.

Synes også vi må takke Nordre Aker Budstikke for mye nyttig informasjon og for at de har fulgt opp denne saken på en veldig bra måte. Håper dere fortsetter med det! Store deler av byens befolkning har nå fått innsyn i hva som har skjedd, og forhåpentligvis kan det forhindre tilsvarende "budrunder" og konflikter i andre deler av byen.

Og til slutt: Dere på Lofthus og i Akebakkeskogen borettslag skylder naboene deres både en forklaring og en unnskyldning. Vi er ikke veldig imponert av det vi har fått høre så langt.

Mottatt: 24.06.2006 20:32
Fra: Mor i Grefsen Terrassehus med barn i barnehagen

Kommentarer:
Til Styret og beboerne i Grefsen Terrassehus.

HØYSPENTTRASEEN

Dersom løsningen som er avtalt mellom Akebakkeskogen Borettslag og Oslo Vei blir gjennomført, kan man IKKE regne med at høyspentmasten foran Terassehuset og traseen videre nedover blir lagt i kabel i overskuelig fremtid.
En slik endemast blir dimensjonert til fremtidig nettbelastning, og er planlagt å stå i lang tid.
I tillegg vil det ikke være noen situasjon som naturlig krever at høyspentstrekket blir lagt i kabel. Det er altså om å gjøre at denne løsningen ikke blir gjennomført nå.

DEN FELLES ARBEIDSGRUPPEN I HØYSPENTSAKEN BØR ABSOLUTT IKKE NEDLEGGES, MEN VIDEREFØRES MED NOEN ENDRINGER. De enkelte Vel og boligselskap som er berørt av saken bør fortsatt arbeide sammen i en slik gruppe, selv om det Vel et og det boligselskapet som har handlet mot fellesskapets beste naturligvis har ekskludert seg selv fra en slik gruppe.
Dersom det finnes beboergrupper i for eksempel Akebakken som går inn for en fellesløsning, vil de kunne delta i en slik fellesgruppe.
Gruppen bør endre navn til for eksempel ARBEIDSGRUPPEN FOR KABLING AV HØYSPENTTRASEEN PÅ GREFSEN FRA MONS SØVIKS PLASS TIL GAMLE KJELSÅS VEI.
Gruppen bør ha en klar målsetning, som bør være at hele traseen på 1km + 660 m, fra Mons Søviks Plass til Gamle Kjelsås vei skal legges i jordkabel. Gruppen behøver ikke ta stilling til finansieringen av den ene obligatoriske kilometeren i og med at dette nå er en sak mellom Oslo Vei og Akebakken Borettslag, men bør gå inn for at de resterende 660 m av traseen blir dekket ved felles bidrag av berørte beboere og Oslo Kommune.

Den tidligere felles arbeidsgruppen har gjort en god innsats til nå. Det at arbeidet foreløpig ikke har gitt ønsket resultat, er ikke fordi innsatsen ikke har vært god nok!

Jeg vil rette en takk til deltakerne i fellesgruppen for alt det positive arbeidet de har gjort, og håper at de er villige til å fortsette arbeidet!

Det å være passive nå og bare håpe på det beste, betyr at vi kommer til å få en større endemast foran Grefsen Terrassehus, og at den kommer til å bli stående her i overskuelig fremtid.

Mottatt: 24.06.2006 13:01
Fra: Leil. 410

Kommentarer:
Synes hele saken rundt eventuell fjerning av masten blir litt merkelig når en tenker på hvem som er involvert.

Oslo kommune: Har eiendeler i Hafslund Nett som eier masten, har eiendeler i Oslo vei som selger tomten, står for drift og tilsyn med barnehager i området, har eiendeler i Grefsenkollveien 12 som har egen barnehage (som dermed Oslo Kommune har sin eiendel av). Det er oss som har valgt inn medlemmer i Oslo Bystyre som igjen dermed har medbestemmelserett i selskapene.

Akebakkeskogen borettslag: Eier boliger i det berørte området og vil tjene miljømessig/takstmessig på å få kabel i stedet for luftstrekk, men de er også aktører på andre som blir berørte av sitt eget utspill. De er medeiere av Grefsenkollveien 12 som beboere i Oslo. Flere har egne barn i barnehagen i Grefsenkollveien 12 som vil få en enda større mast rett foran barnehagen. Om de har noen tanker rundt strålingsfare hadde de hatt sjansen nå til å kanskje redusere den ved å grave ned kablene, flytte de lenger fra barnehagen. Da blir den 'egoistiske' løsningen de har kuppet nå ikke særlig vakker.

Det blir et tankekors - vi bor i samme by, har felles interesser i å få gravet ned mest mulig av strekket. Så gjøres alt om til penger og strategi av et kommunalt eigd selskap (Oslo Vei) som skal være mere selvstendig. Tror ikke byen vår er tjent med en slik tankegang.

Og det er et tankekors at et prisverdig initiativ der en arbeidsgruppe som representerer boliger i området (inkludert Akebakkeskogen borettslag) som hadde dialog og intensjonavtaler med Oslo Vei torpederes av Oslo kommune v/Oslo vei og Akebakkeskogen borettslag - der tanken er "dette tjener vi forretningsmessig mest på" - så gir vi blaffen i de andre.

Mottatt: 23.06.2006 11:43
Fra: Blokk - E

Kommentarer:
Trist utvikling i høyspentsaken og veldig skuffende at nære naboer med felles interesser ikke gjennomskuet Oslo Vei's strategi og lot seg lure til å betale mer enn nødvendig pga "budkonkurransen". Sikkert flaut for alle i Akebakkken som ikke var enig og som nå ser at hele borettslaget blir hengt ut i avisene som illojale og upålitelige. Merkelig også at Oslo vei ikke skjønner at det totale beboerbidraget ville ha blitt høyere hvis de hadde sammarbeidet med felles prosjektet.

Endemasten mellom barnehavene blir nok fjernet og resten av strekningen blir nok lagt i jordkabel før eller siden uansett. Hvertfall når de som flytter inn i de nye blokkene skjønner at kjøperen av tomta også har blitt lurt. Men det blir nok ikke Oslo Vei som får det oppdraget.

I mellomtiden kan alle sammarbeidspartnere i mange år framover lese på internett om Oslo Vei's uetiske forretningspraksis og at Akebakkeskogen borettslag synes det er greit å bryte skriftlige avtaler........

Mottatt: 22.06.2006 21:28
Fra: Skuffet sameier i Sgt

Kommentarer:
Man blir bare oppgitt og lei seg over slike "gode" naboer som vi har i Akebakkeskogen borettslag. Det er forferdelig trist at enkelte ikke har sans for en samlet fellesskapsaksjon, men dolker noe de har vært med på selv, midt i ryggen. Håper de trives med hva de ser i speilet om morgenen. Og send dem gjerne beskjed om hva du mener om saken!

Mottatt: 22.06.2006 19:34
Fra: Geir i A blokka

Kommentarer:
Ingen snuoperasjon fra bystyret i høyspentsaken:
http://www.sak.oslo.kommune.no/sru/utv_caseinfo.asp?utvalg=B&caseno=70777&dayno=245&Year=2006-6-21&db_source=2

Mottatt: 22.06.2006 18:43
Fra: Morten Naustdal

Kommentarer:
Kjære nabo med ønske om amnesti. Se Påminnelse om maling 01.05.2006

Mottatt: 22.06.2006 12:28
Fra: Anonym

Kommentarer:
Nå gidder jeg ikke vente på tilbud om utskifting av dører lengre og tar saken i egne hender. Støtter sameier som ønsker amnesti mot maling når man fortsatt etter over ett år venter på pris på utskifting.

GOD SOMMER ALLE SAMMEN (";)

Mottatt: 22.06.2006 08:24
Fra: Anonym

Kommentarer:
Oslo Vei begrunnet sin budrunde med at beboerne måtte delta i betaling av nedgraving av kabelen, fordi de skal betale for å få økt verdi av sine eiendommer.

Dersom det kommer en større endemast, vil dette bety en nedsettelse av verdien av deler av Grefsen Terrassehus.

Ut fra Oslo Vei sin egen argumentasjon, burde da Oslo Vei betale de beboerne som får forringelse av sin eiendom.

Men saken kan ikke slutte med dette.

Mottatt: 21.06.2006 17:44
Fra: Leil. 410

Kommentarer:
1) Jeg ser at fristen for å male terrassedøren nærmer seg. Min terrassedør er mer eller mindre defekt og skal skiftes når tilbud kommer. I mellomtiden kan jeg ikke helt se poenget med å male noe som snart skal kasseres..bortkastet arbeid/penger.. Gies amnesti til de som skal skifte terrassedørene sine?

2) Når vil badstuen være klar for blokkas innvånere igjen?

God sommer! :-)

Mottatt: 21.06.2006 16:10
Fra: Anonym

Svar mottatt fra Erling Folkvord på henvendelse fra SGT i forkant av politisk behandling:

Hei. Takk for informasjon.

Jeg vil sette pris på kommentar fra dere til dette forslaget som RV planlegger å fremme i bystyret i morgen:

Sak 245 Innbyggerinitiativ

Alternativt forslag fra RV:

1. Bystyret ber byrådet instruere Oslo Vei AS om selv å finansiere nedgraving av 1 km av høyspentledningen Grefsen-Lofthus.
2. Bystyret ber byrådet sørge for at Oslo Vei AS tilrettelegger for prosjektering og konsesjonssøknad for en forlengelse av nedgravingen av høyspentledningen. Bystyret forutsetter at Oslo Vei AS avklarer om det er grunnlag for et finansieringssamarbeid med naboer og andre berørte parter.

Jeg antar dere er kjent med at en enstemmig samferdsels- og miljøkomite går mot initiativet deres med denne begrunnelsen:

Komiteen vil påpeke at det som ligger til grunn for saken; flytting/nedgraving av en høyspentkabel, er et rent forretningsmessig forhold som ikke har noe med kommunal myndighetsutøvelse å gjøre. Som det går fram av brev av 02.05.2006 fra Byrådsavdeling for miljø og samferdsel har flyttingen av høyspentkabelen ikke sin bakgrunn i reguleringsplanen for tomta eller annet forvaltningsmessig vedtak, men i en forretningsmessig salgskontrakt.

Komiteen vil understreke at Oslo Vei AS opptrer som et vanlig privat selskap som i forbindelse med et tomtesalg har tatt på seg en forpliktelse knyttet til å flytte en høyspentledning som går over tomta. Komiteen understreker at innbyggerne i området ikke har noen plikt til å delta i finansieringen av et slikt prosjekt. Dersom berørte naboer selv ønsker å inngå avtaler om dette, har komiteen ingen merknader til dette. Komiteen er ikke kjent med at kommunen noen gang har pålagt grunneiere ekstra kostnader som følge av kommunale investeringer som gir verdistigning på eiendommene. Komiteen forutsetter at kommunen ikke innleder en slik praksis uten
forutgående behandling i bystyret.

FORSLAG:
Lederen på vegne av komiteen fremmet følgende forslag:
Innbyggerinitiativet tas ikke til følge.
Votering:
Lederens forslag ble enstemmig tiltrådt.

Ta gjerne kontakt. Si fra hvis dere mener RVs forslag bør endres.

Hilsen Erling Folkvord

Mottatt: 20.06.2006 10:38
Fra: Erling Folkvord

Svar mottatt fra Rune Gerhardsen på henvendelse fra SGT i forkant av politisk behandling:

Takk for innspillet.

Jeg blir imidlertid litt usikker når dere trekker opp trasevalg som en del av saken som skal behandles i bystyret i morgen. Vi fikk et forslag gjennom et innbyggerinitiativ som dreier seg om finansiering av en forpliktelse Oslo Vei har tatt på seg ved et tomtesalg. Vi slo fast at innbyggerne ikke kan pålegges noen finansielle forpliktelser i denne sammenheng, men peker på at innbyggerne selvsagt kan gjøre frivillige avtaler om dette, dersom de vil fjerne ledningen over egne tomter.

Dette var også temaet da initiativtakerne møtte oss i et eget møte om saken for noen dager siden. Vi forutsetter at norske lover og standarder for høyspentledninger og strålingsfare ikke brytes ved slike nedgravningsprosjekter. Men det var altså ikke det saken har dreid seg om.

Så er kanskje ikke dere og vi så veldig uenig i hvordan ansvaret for offentlig eide bedrifter skal forvaltes, men det er altså et politisk spørsmål. Byens politiske flertall ønsker at Oslo Vei skal være et aksjeselskap, der styringsmulighetene for kommunen er mye mindre. Dessuten er Oslo Vei lagt ut for salg til private. Da forsvinner jo alle styringsmuligheter. Men det er en annen sak.

Selv om selve saken ikke dreier seg om strålingsfaren, skal jeg likevel ta initiativ til at bystyret formulerer en tydelig forutsetning om strålingsfaren under behandlingen i morgen.

Gode hilsener Rune G

Mottatt: 20.06.2006 09:26
Fra: Rune Gerhardsen

Kommentarer:
Har bodd i strøket i mange år, og den gjengse oppfatningen er at vi bor på Øvre Grefsen. Kjelsås starter ved Hareveien mot Myrerjordet, mens skolekretsen tilhørende Kjelsås Skole starter ved Kikkutveien. Riktig god sommer, alle sammen!

Mottatt: 19.06.2006 18:43
Fra: Jan Eirik Smeby

Kommentarer:
FORSLAG: Vi alle har en storrengjøring av og til å vil kvitte oss med mer skrot en det som går inn i søppelsjaktene. Hva med å ha en container stående en helg hver mnd på nordenden av blokka, så man kan bli kvitt skrotet?

Mottatt: 19.06.2006 16:48
Fra: Anonym

Kommentarer:
Endemast foran våre blokker. Med en nedgraving på strekket over lofthussiden av Grefsenkollveien blir det stående en svært skjemmende endemast for høyspenten der vi idag har en eksisterende mast. Denne endemasten er betydelig mer skjemmende rent estetisk enn eksisterende mast, i tillegg har EL-Kraft konsulenter uttalt at magnetfeltet er større og kommer nærmere bakken (fordi kablene går fra luft ned til bakke) ved en slik endemast. Dette rett utenfor to BARNEHAGER!

Dette er helt uakseptabelt for alle beboere i GTH, og for alle med tilknytning til disse barnehagene. Jeg tar det for gitt at styret ikke under noen omstendighet aksepterer dette og legger ned betydelig innsats for å forhindre en slik løsning!

Mottatt: 19.06.2006 11:59
Fra: Sint beboer!

Kommentarer:
ÅPENT BREV TIL BEBOERNE I AKEBAKKESKOGEN.

Styret i Akebakkeskogen har gått inn for en lokal avtale med Oslo Vei angående høyspenttraseen, som gir et dårlig resultat for Akebakkens naboer på Grefsen.

JEG VELGER Å TRO AT BEBOERNE I AKEBAKKESKOGEN ØNSKER AT DET SKAL BLI EN LØSNING I DENNE SAKEN HVOR INGEN AV BEBOERGRUPPENE BLIR SITTENDE IGJEN MED "SVARTEPER".

Samarbeidsgruppen har gått inn for en løsning hvor Oslo Vei betaler for sin del i forbindelse med utbyggingen av nr. 14, men får økonomisk bidrag som gjør at alle tre strekkene kommer i jorden. Dette ekstrastrekket skal finansieres ved at beboerne bidrar med noe, og at det offentlige skal gå inn med resten.

Denne løsningen som Samarbeidsgruppen arbeider for, skaper et alternativ som er levelig for alle parter.

Det er også viktig å ha så pass sosial samvittighet at man ikke går inn for handlinger som virker splittende på et godt naboskap.

Selve budrunde-prosessen vil jeg anklage Oslo Vei for å stå bak. Det er en oppskrift på å sette beboere opp mot hverandre, og gjøre at det sitter igjen parter som taper i forhold til andre. I og med at Oslo Vei da lar naboer være aktører i en slik prosess som gjør at noen taper, gjør Oslo Vei på denne måten at det blir splid og bitterhet mellom naboer, som ellers har alt å tjene på et godt naboskap.

JEG OPPFORDRER MED DETTE BEBOERNE I AKEBAKKESKOGEN OM Å FORTSATT ARBEIDE FOR EN LØSNING I DENNE SAKEN SOM KOMMER ALLE DE AKTUELLE OMRÅDENE PÅ GREFSEN TIL GODE.
Dette blir ivaretatt i løsningen det legges det opp til i planen til samarbeidsgruppen.

VED Å ARBEIDE FOR EN LØSNING SOM KOMMER ALLE TIL GODE, ARBEIDER MAN OGSÅ FOR Å OPPRETTHOLDE DET GODE MILJØET SOM ER PÅ GREFSEN.

Mottatt: 18.06.2006 22:34
Fra: Beboer i Grefsen Terrassehus, leil. 410

Kommentarer:
MAN BORRER IKKE PÅ EN SØNDAG KL 20.30.!!!! ER SÅ FORBANNET.

Mottatt: 18.06.2006 20:35
Fra: A BLOKKA

Kommentarer:
Det ringer på kl. 03 natt til søndag, hva kan det være tenker jeg og kommer meg opp og ser etter, ingen utenfor døren, litt støy ikke langt unna, tar en liten titt og legger meg og sover videre. Så er det morgen, vi skal "ut på tur", ser at noen har laget stygge bremsespor i gangen, absolutt ikke småbarn. Barnevogner og sykler er flyttet på, utrolig kreativt, så utrolig gøy de må ha hatt det. Låsen til en barnesykkel utenfor er fjernet, så dyktige de har vært - selv om syklen var punktert. Og benkene utenfor E - blokken er snudd på hodet, så sterke dere er. I en blokk som vår er det mange øyner som ser, mine øyne så dere ikke - men mine øyne sammen med barnas øyne så noe av det som var gjort og kanskje noen av dere kan sette dere ned sammen med barna og fortelle dem hvorfor dere gjør dette - jeg kommer aldri til å forstå hvorfor det å ødlegge for andre (og særlig barn) er morsomt.

Mottatt: 18.06.2006 17:41
Fra: Beboer i E

Kommentarer:
I "Betaling eller stråling" i Nordre Aker Budstikke fra 26/1 står det at "Hafslund Nett AS krever at omleggingen må skje over en lengde på minst en kilometer, ned mot Gamle Kjelsåsvei eller Grefsenveien". Hvis dette er riktig så kan vel ikke masta foran sameiet vårt bli stående eller bli erstattet av en ny og større endemast?

Synes også det er rart at USBL som har kjøpt tomta i Grefsenkollveien 14 og inngått avtalen med Oslo Vei om nedgraving av høyspentledningene ikke har engasjert seg mer i denne saken. De kan neppe være interessert i at nåværende mast blir stående eller at det kommer en ny og større endemast rett foran de nye boligene som skal bygges? Spesielt den ene av de nye blokkene vil jo få kort avstand til høyspentmasta hvis den ikke fjernes. USBL bør derfor forlange nedgraving over en så lang strekning at mast og ledninger ikke får negative konsekvenser for miljø, markedsverdi og evt. strålingsfare for de nye boligene.

Ser også at det er nevnt i planforslaget at det kan innpasses barnehage i den nye bebyggelsen. Dvs. at vi med et worst case scenario kan risikere å få en større endemast med kabelnedføring og kort avstand til 3 barnehager og flere hundre boliger!

Oslo Vei, Hafslund og USBL har så langt ikke vist imponerende evne til problemløsning og konflikthåndtering i denne saken, men er forhåpentligvis såpass opptatt av sitt eget omdømme og økonomi at de skjønner at en slik løsning ikke vil være akseptabelt for noen. Heller ikke for småbarnsforeldre i Akebakkeskogen som sikkert også ønsker trygge og gode barnehageplasser i nabolaget......

Mottatt: 18.06.2006 15:29
Fra: Anonym

Kommentarer:
Håper virkelig at Oslo kommune / Oslo Vei / Hafslund tar til fornuft i denne maste-saken. Dersom det skal være sånn at de som blar opp mest penger - ja de får det beste miljøet på alle måter er det virkelig et varsko. Presterer en istedet for å rive masten ved blokk A og bygge en enda større mast - mellom 2 barnehager sier det vel det aller meste om hvilke verdier som teller i Oslo kommune - pengene. Og hvis plasseringen av master i Oslo skal bestemmes med budgiving, vil vi få en virkelig vakker by i fremtiden (neppe).

Mottatt: 18.06.2006 14:35
Fra: Beboer som har tro på felleskap ikke egoisme

Kommentarer:
Spørsmål til røykende "drittunge" : Hvorfor kan dere ikke ta dere bryet med å gå ut på friarealet foran blokkene hvis dere absolutt må ut å røyke nattestid ? Det tar noen ekstra sekunder, ja, men da slipper dere ihvertfall å plage noen. Det er riktig at det er et sameie, men det betyr ikke at det er legitimt å holde folk våken ved å stå og prate utenfor soveromsvinduet deres nattestid. Sjekk husreglene, og du vil se at det står at det skal være alminnelig ro etter kl. 2300 om kvelden. Uansett om dere snakker lavt eller ikke så høres det rimelig godt når dere står 1 m. under soveromsvinduet.

Mottatt: 17.06.2006 14:29
Fra: Anonym

Kommentarer:
Hei, jeg er en av de røykende "drittungene" som blir referert til her, men jeg er ikke hundeeieren til hunden ved navnet Max. Jeg kan godt forstå at folk blir oppgitt ved å bli vekket sent om kvelden ved at noen roper høyt etter hunden sin, men det med at snakkingen vår vekker dere er veldig overdrevet. Vi snakker som regel veldig lavt når vi er ute, og vi hever aldri stemmen noe høyt. Og til det at vi har fått tillsnakk og svart på det uten respekt ikke sant. Gjenntatte ganger har det vært en kar som har slengt igjen vinduet så det har bråket mye mer en det vi gjør når vi snakker, og den eneste gangen vi har fått tillsnakk er at han slang dritt til oss fra vinduet sitt, og det er ikke veldig lett å vise respekt tilbake når vi bare får slengt dritt mot oss?
Og denne fientligheten jeg får mot meg, uansett om det ikke er jeg som eier denne hunden, vi blir bare plasert i samme båss alle sammen "drittunger" javell? Det er som om du hadde kjent en som hadde gjort noe kriminelt, er du da kriminell?
Og , hvis du ikke tåler at noen snakker utenfor blokken, hva gjør du da her? Dette er et sameie, hvor mange forskjellige folk bor, noen som røyker og noen som ikke gjør det.

Mottatt: 17.06.2006 01:23
Fra: Anonym

Kommentarer:
Ikke overrasket over at klovnene i Akebakken har valgt å løpe ærend for Fanden. Det triste er jo at Oslo Vei delvis har lykkes med sin taktikk, men som det står under her ville det være direkte overraskende om denne endemasta kommer opp. Men like barn leker jo som kjent best, og da er det vel ikke tvil om at feigingene i Akebakken fortjener å leke i sandkassa til Oslo Vei.

Mottatt: 16.06.2006 00:13
Fra: Anonym

Kommentarer:
Iflg. et av dokumentene i høyspentsaken har Hafslund Nett uttalt følgende: "Kabelnedføring ved barnehage hvor kabelen får så kort avstand som til barnehagen i Grefsenkollveien 12 er ikke en gunstig løsning."

En høyere og kraftigere endestasjon midt mellom to barnehager og med kort avstand til et område med hundrevis av beboere kan derfor umulig være akseptabelt.

Det vil være svært oppsiktsvekkende hvis Samferdsels- og miljøkomiteen ikke tar hensyn til uttalelsen fra Hafslund og ikke følger anbefalingen fra Miljø-, plan- og samferdselskomiteen i Bydel Nordre Aker: "Gitt at det skal skje en prioritering av områder for nedgraving, bør det velges områder der det bor flest innbyggere, fremfor hvilke områder som yter det største bidraget til nedgravingen." http://www.sak.oslo.kommune.no/dok/Bys/0/VEDLEGG/2006004825-1.PDF

Mottatt: 15.06.2006 20:31
Fra: Anonym

Kommentarer:
Vedr. mastsaken: Det er helt utrolig hva Akebakken borettslag nå har gjort, og som det kommenteres; timingen kunne ikke vært verre. Å gå bak ryggen på felleskapet på den måten for å ivareta egne interesser er helt uholdbart. Håper styret forfølger saken med fullt trykk.

Mottatt: 15.06.2006 16:58
Fra: Anonym

Kommentarer:
Hei grillbeboer. Vi har kjøpt inn gassgrill. Vår beholder står i skjul av en plantekrukke. Så når solen står på er det veldig kort tid i solen siden beholderen står helt mot nord i ytterste hjørnet. Helt topp.

Angående tilgang i byggene så slippes det også jevnlig inn selgere m.m.

Men er det ingen som reagerer på villmannskjøringen bak blokkene. Bommene står til enhver tid oppe. Scootere og biler bruker dette som en snarvei til tider. Det er veldig utrygt når du kommer ut fra en blokk og det kommer noen i stor fart ned bakken bak A-blokken. Du ser ingenting. Kan ikke bommene skerpes når det gjelder låsing etter bruk. Hva med en fartsdump i bakken slik at du ikke kan ha full fart på sykkel, bil og scooter. Dette er tross alt en gangvei og ingen fartsetappe for bil, scooter.

Mottatt: 15.06.2006 10:51
Fra: Hilsen Kari

Kommentarer:
Til en mulig "grillbeboer":
Kjøp elektrisk grill i stedet! Det fungerer utmerket, og man slipper problemer og styr med gassbeholderen.

Mottatt: 15.06.2006 10:08
Fra: Ivrig el-griller

Kommentarer:
Hei grillbeboer!
Vi vurderte akkurat det samme da vi skulle kjøpe grill, vi kjøpte til slutt elektrisk og er meget fornøyd:)

Mottatt: 15.06.2006 09:18
Fra: Anonym

Kommentarer:
Kjør på! Kjøp en "trygg" beholder i kompositt. Den er sikker.

Mottatt: 14.06.2006 23:32
Fra: Anonym

Kommentarer:
I sameiet er det ikke lov å bruke kullgrill, men det er tillatt med gassgrill. Vi vurderer nå å kjøpe gassgrill, men ønsker tilbakemeldinger fra andre "grillfans" om bruken av en slik grill på våre terrasser. Gassbeholderen må jo oppbevares i skyggen, og det er det som kjent lite av på terrassen når sola står på. Beholderen skal heller ikke være inne - så hva gjør dere?

Mottatt: 14.06.2006 15:06
Fra: en mulig "grillbeboer"

Kommentarer:
Svar til anonym om "koden som blir kringkastet" før en bursdag. Er enig i dette og er også lei av at koden blir ukritisk distribuert. Foreslår at Styret vedtar å kutte ut bruken av kode og gå over til nøkkel som tidligere.

Mottatt: 14.06.2006 09:18
Fra: beboer

Kommentarer:
"Blant annet har drosjene også koden". Greit nok, men hvis det skal være bare å slenge den opp utenfor inngangspartiene i tide og utide, hva er da vitsen med kode ? At noen som ikke burde ha koden faktisk har den, betyr ikke umiddelbart at det er bare å kringkaste den videre til gud og hvermann. En uskyldig barnebursdag spiller kanskje liten rolle, men dette er ikke første gangen. Blant annet er dette også en uting når det er visninger i huset.

At de som vil inn kommer seg inn er muligens riktig, men hvorfor gjøre det enklere for de enn det som strengt tatt er nødvendig ? Hvis beskyttelse av koden er så uviktig som du mener, hvorfor i all verden tar man seg bryet med å bytte koden med jevne mellomrom da ?

Mottatt: 13.06.2006 19:01
Fra: Anonym

Kommentarer:
Svar til anonym om "koden som blir kringkastet" før en bursdag. Det er greit å være realistisk. Vi er et stort sameie med mange folk - både beboere, besøkende og håndverkere - som skal inn og ut av leilighetene og blokkene. Hvor mange det er snakk om vet jeg ikke. Men vi er mange! De som vil inn, kommer seg inn. Koden sirkulerer i mange miljøer. Blant annet har drosjene også koden. Hvis vi vil ha et strengere system, må vi gå over til nøkkelbruk. En uskyldig barnebursdag som informerer om koden spiller liten rolle i denne sammenheng! Nyt været!

Mottatt: 13.06.2006 15:12
Fra: beboer

Kommentarer:
Det er enkelte ganger man kan undres over hvordan det står til med intelligensen hos enkelte. På inngangsdøra utenfor 1.etasje C-D har det i ettermiddag hengt en lapp: "Ylva's bursdag - trykk XXXX" (reell kode gjengitt). Her er det altså noen som feirer bursdag i Sameiestua, og så kringkaster man inngangskoden til alle som måtte være interessert.

Vi har til tider vært plaget av innbrudd i både biler og boder, og det er ikke så snodig når enkelte kringkaster koden på denne måten.
Hvis det er noen i sameiet som har feiret i bursdag i dag burde disse definitivt vite bedre, hvis det er eksterne leietagere bør vedkommende i Styret som har ansvar for utleie av Sameiestua presisere for alle leietagere at koden ikke skal distribueres på denne måten. Neste gang noen opplever innbrudd i bil eller bod, kanskje de skal fremme erstatningskrav overfor dagens leietager av Sameiestua.

En løsning kan kanskje være å fjerne kodebruk, og kun gå over til bruk av nøkkel ?

Mottatt: 12.06.2006 19:59
Fra: Anonym

Kommentarer:
Historielaget har utarbeidet en interessant artikkel hvor opprinnelsen til mange av stedsnavnene i vår bydel er omtalt - bl.a. Grefsen og Kjelsås.
Les artikkelen «Historisk tverrsnitt»

Mottatt: 07.06.2006 23:05
Fra: Helge, 383

Kommentarer:
Svar til Hvor bor jeg?

Det er kanskje ikke så viktig om vi bor på Kjelsås eller Grefsen og vi tilhører Nordre Aker Bydel

Tidligere var Kjelsås sett på som ikke fullt så attraktivt som Grefsen fordi det bodde flere arbeidsfolk i boliger tilhørende virksomhetene som ligger langs Akerselva her, mens Grefsen beboerne gjerne hadde sin eneboliger og bodde litt nærmere "sivilisasjonen" med flere butikker osv.

i dag står vel begge områdene frem som svært veletablerte og attraktive områder å bo i. Boligprisene i området har vært blant de som har sterkest økning i det siste så denen bakgrunn skulle det ikke bety så mye hvilke område vi tilhører

Tidligere soknet alle barna i terrassehuset til Kjelsås Skole og da tilhørte vi kanskje Kjelsås, men vi bor jo i Grefsenkollveien og da bor vi kanskje på Grefsen

Imidlertid tilhører vi Øvre Grefsen Vel og det skulle vel bety at vi bor på Grefsen, men grenser til Kjelsaås.

Konkusjonen må derfor være at vi bor på Grefsen.

Mottatt: 07.06.2006 19:25
Fra: Reidar, seksjon 206

Kommentarer:
HVOR BOR JEG?
Ligger Grefsenkollveien 12 på Kjelsås eller på Grefsen?

Mottatt: 07.06.2006 10:53
Fra: usikker

Kommentarer:
Tips til hjelp mot trege terrassedører.

Hadde før vinduer på glideskinner, slik som terrassedørene våre er. De profesjonelle som hadde med disse vinduene å gjøre, smurte skinnene med silikon, slik silikon som man får kjøpe i bilforretninger til å ha på gummilistene på bildører mm. for at ikke dørene skal fryse fast om vinteren.

Jeg har prøvd forskjellige typer, og Michelins X-silikon, silipast 275 er absolutt best.

Rengjør terrassedørskinnen og tørk den godt, gni så ganske rikelig med silikonpasta på skinnen, hele veien. Må så skyve døren frem og tilbake et par ganger slik at pastaen kommer under døren. Så går den gamle, tunge terrassedøren som en drøm!

Mottatt: 05.06.2006 14:14
Fra: Leil. 410

Kommentarer:
Hei alle sammen! Jeg var å kjøpte blomster og tujaer for ca kr 1.000,- idag for å plante på terrassen, og ser at det ble stusselig så jeg må nok kjøpe litt mer. Så slo det meg i skrivende stund at det er 450 leiligheter i sameiet hvor alle med tid å stunder skal gjøre samme innkjøp. Totalt gjennomsnittlig vil det si kr 450.000 i planter å busker!!!! Hva med å prøve å få til en avtale med f.eks plantasjen om en rabattordning?

Jaja, bare en glup ide, eller var den egentlig det? hmmm

Mottatt: 03.06.2006 16:39
Fra: blomsterfinn, hihi

Kommentarer:
Ja, TR er vel inne på det sentrale - å ta hensyn til hverandre, da ordner det meste seg. Opplever miljøet i SGT som bra, at det av og til er noe en må reagere mot forstår jeg jo i et så stort sameie, prøvde vel egentli å si at kanskje vi skal se litt mellom fingrene slik at barn ikke skal måtte følge til punkt og prikke alle de reglene vi voksne har funnet på så lenge de viser hensyn til andre (ble litt Ole Brum dette, men men).

Jo, skriver som regel ikke under med fullt navn - det måtte i såfall være om en har direkte personrettet-kritikk eller en sak, men da er kanskje ikke dette rette forumet, men en henvendelse til styret.

Det er nok litt erfaringen med søkeverktøyene på nettet som f.eks. Google der innlegg en skriver her kommer sammen med alle andre opplysninger som er lagret der ute (og blir liggende ganske så lenge). Forsåvidt greit nok, men ikke så greit om en havner i en 'diskusjonsrekke' der en henvises til (kan være både negativ og positiv omtale). Sånn er nettverden blitt i dag. Alt er mulig.

Ellers - både takterasse og balkong på østsiden er gode ideer, som kan utredes mere teknisk/økonomisk.

Mottatt: 02.06.2006 18:55
Fra: E-beboer som mener vi må satse på barnas oppvekstmiljø

Kommentarer:
balkonger på østsiden - eller kanskje takterrasse?
Når det gjelder balkong på østsiden, er det jo ikke alle som har gjennomgående leilighet.
Hva om vi kunne få en godt inngjerdet takterrasse på èn av blokkene?
Da kunne vi hatt både morgen-formiddags-og kveldssol og en fantastisk utsikt for alle.

Mottatt: 02.06.2006 18:55
Fra: Ellen Amundsen

Kommentarer:
Svar til Anonym og E-beboer.
Først - jeg har ikke hisset meg opp over noe som helst, men kommet med et innlegg til "Tante Sofies" innlegg. (også hun anonym) Og til Fru Anonym - Jeg har ikke vurdert å flytte fra Sameiet. Jeg tåler både voksne og barn og har relativt lang lunte. Men det var muligens ett av dine barn som jeg snakket til?
Jeg er ikke ute etter å nekte barn opphold eller bevegelse i korridorene. Men meningen min er et vi må alle vise hensyn til hverandre.
Når en går i korridorene og blir bedt av en sykkelist (stor eller liten) om å flytte seg fordi de ikke kommer fram - ja da blir det feil i forhold til reglene.
At noen ikke har sett noen voksne som sykler inne kan ikke jeg gjøre noe med, men jeg har ikke sakt at det er regelen - det er vel heller unntaket at en voksen sykler inne.

Personlig synes jeg det er hyggelig å høre barn som leker i repoene - hyggelig at det er liv i korridorene. Dette er et tegn på at vi trives. Og trives skal alle - også de som "drister seg" til å sykle inne.

Og så får alle ha en fin sommer.

Mottatt: 02.06.2006 17:43
Fra: Terje Risø

Kommentarer:
Har heller aldri sett voksne som sykler i blokken, men greit nok alt er jo mulig. Synes at vi bør legge forholdene til rette for at barn skal kunne ha en sykkel i korridoren (tenker ikke på eldre barn og heller) - det har noe med å se et barns operasjonsradius i forhold til voksne også - det er ikke like lett å for et barn å håndtere en sykkel i sykkelboden. At barn leker sammen i reposene mellom blokkene - det kan jeg ikke fatte at noen klarer å hisse seg opp over (ufin framferd er det jo lov å si ifra om - og det er skummelt å ta alle under en kam)

Mottatt: 02.06.2006 08:39
Fra: E-beboer som mener vi må satse på barnas oppvekstmiljø

Kommentarer:
Kjære terje risø!

Jeg har bodd i blokka i et anseeelig antall år etterhvert, og har aldri - ALDRI - sett voksne mennesker som sykler i gangene. Det kan vel derfor antas at dette neppe er et stort problem her i blokka. Og derfor kanskje heller ikke noe som man bør bry gjesteboka med. Når det gjelder barn som sykler, så ser jeg det nesten hver dag. Jeg trodde faktisk det var lov? Er det noen som virkelig har problemer med barn som sykler på sine små sykler når de skal besøke en venn i naboblokka? Opplevde forøvrig en eldre dame nylig som forsøkte å jage bort fem jenter på 5-7 år som lekte "picnic" i reposet mellom C og D. Er det sånn vi ønsker å ha det, vi blokkbeboere som vel pr. definisjon må antas ha sans for å ha folk rundt oss? Vil vi virkelig fjerne barnesykling på støttehjul og søte små barn som leker picnic i et hjørne i reposet (og ikke forstyrrer noen)? For ordens skyld: Sykling og lek som støyter er selvsagt en annen skål.

Jeg vil faktisk mene - og dette ikke for å være ufin: De som har problemer med barneaktiviteter som nevnt overfor bør kanskje vurdere å ikke bo i blokk?

Mottatt: 01.06.2006 17:48
Fra: Anonym

Kommentarer:
Svar til "Tante Sofie"
For det første er det ikke fritt frem å sykle og plassere søppel i korridorene. Søppel plasseres vel som oftest av oss som er "såkalte voksne". Sykling er det vanskelig å få gjort noe med så lenge det er såkalte voksne som sykler i korridoren. Jeg har forsøkt ved flere anledninger å rettlede når noen sykler i korridorene (voksne og barn), men når jeg prater med barn og det kommer en "voksen" syklende og i tillegg bruker munn fordi vi sperrer i korridoren. DA blir det vanskelig å få barna til ikke å sykle. Vi må forsøke å gå foran med gode eksempler skal vi vinne fram i "kampen mot syklingen i korridorene".

Mottatt: 01.06.2006 13:43
Fra: Terje Risø, deltaker i Miljøgruppa

Kommentarer:
Synes ideen om "frokost-balkong" på østsiden av blokka er svært god.
Nå er nok dette et større prosjekt, og derfor ikke egnet til å kombinere med maling av veggen her.

Selv er jeg altså for denne ideen.

Mottatt: 31.05.2006 17:52
Fra: Leil. 410

Kommentarer:
Noen ganger kunne det vært deilig å spise frokost i sola på verandaen. Har det vært vurdert å lage balkonger på baksiden av blokka? Eller er det like vanskelig å få til som å endre solas gang? Når nå baksida skal pusses opp har vi en glimrende anledning til å få det til.

Mottatt: 31.05.2006 10:33
Fra: hilsen en som sitter ute i skyggen og fryser

Kommentarer:
Selv om det er blitt fritt frem med sykler og søppel i gangene, kunne kanskje de foreldre som synes det er helt greit med sykler og sykling i gangene prøve og vaske vekk gummien etter all bremsingen i gangene. Jeg har også blitt påsyklet i gangen av et barn som ikke greide å bremse i tide.

Mottatt: 31.05.2006 09:34
Fra: Tante Sofie

Kommentarer:
Hvis det er noen trøst, så er det ikke bare Telenor/Canal Digital som sliter med tilgangen. Vi har abonnement hos Ventelo BlueCom (bredbånd over telefon), og opplever akkurat de samme problemene som dere andre.

Mottatt: 31.05.2006 09:03
Fra: A-blokka

Kommentarer:
Har fortsatt problemer med nettilgangen (30.mai). Har ringt Canal Digital igjen. De jobber med å identifisere en støykilde i Åsen området som er årsaken til problemene, Visstnok flere en oss i området som er berørt. Det forstemmende er at Canal Digital ikke opplyser noe om probleme på sin driftsstatus oversikt:

http://www.canaldigital.no/templates/servicestatusoverview____5050.aspx

Dårlig greier!

Mottatt: 30.05.2006 19:46
Fra: Anonym

Kommentarer:
Jeg har nå hatt bredbåndsforbindelse i 2 år fra Canal Digital over TV-kabelen, og hele tiden hatt IP-telefon også (Den virker selvfølgelig ikke når bredbåndet ligger nede). Har stort sett vært meget fornøyd inntil for en måned siden. Da begynte trøbbelet. Jeg har klaget flere ganger, og de har lovet meg halv abonnementsavgift i juni som følge av feilene deres. Så min oppfordring til alle er å kreve halv (eller ingen) abonnementsavgift til feilen er rettet opp. Det var den ikke i går kveld ihvertfall. Så lykke til alle sammen!

Mottatt: 30.05.2006 13:12
Fra: JE

Kommentarer:
Til trofast telenor.

Canal Digital AS er et 100% Telenor-eid selskap. De drifter internett-tjenestene sine selv. Telenor har bakgrunn som et offentlig eid selskap med monopol på teletjenester i et helt land. Dette gjenspeiler seg i bedriftskulturen, og hvordan de møter sine kunder.
NextGentel er et stort, privateid aksjeselskap som ikke har tilknytning til Telenor. De har bygget seg opp, og har måttet drifte slik at kundene velger dem blant andre selskaper de også kan velge. Dette gjenspeiler seg i deres bedriftskultur, og i hvordan de møter sine kunder.
De drifter naturligvis også sine internett-tjenester selv.

I Norge er det slik at NextGentel og alle de firmaene som leverer internett-tjenester og ikke har eget kabelnett, leier linjekapasitet av Telenor, dvs. går over Telenors nett. Og Telenor vet å benytte seg av det, ved f.eks. kreve ekstraavgift dersom disse selskapene bruker IP-telefoni, slik at det blir konkurransevridning når de skal konkurrere med Telenors vanlige og -IP-telefoni.

Naturligvis mener jeg ikke at vi skulle "legge ned" Telenor.
Telenor har en lang historie som et nasjonalt, offentlig monopol, som samtidig har vært med på å bygge selve telenettet. Det betyr igjen at Telenor eier telenettet.

Men som nevnt henger mentaliteten fra Telenors monopol-tid igjen i bedriftskulturen, noe som gjør at de er temmelig arrogante mot sine kunder. Det er nok dessverre ikke nødvendigvis slik at det blir mer støy når Telenor svikter.

Det jeg mener er at det er bedre å bruke noen andre som leverandør av driftingen av internett-tjenestene, fordi andre gir bedre tjenester.
Siden trofast telenor mener å vite hva jeg vet og ikke vet, samt mener seg å inneha kunnskaper som går utover dette, ville det være fint å få del i disse kunnskapene.

Mottatt: 30.05.2006 10:59
Fra: Leil. 410

Kommentarer:
Jeg opplever det samme med Canal Digital disse dager.

Selv om vi har en "OBOS-pakke" med redusert pris må vi forvente en bedre service og stabilitet enn hva vi opplever i disse dager.

Det har värt svärt ustabilt i de siste ukene.

Hvis ikke dette bedrer seg i löpet av kort tid bör Styret og alle med abonnment hos Canal Digital reklamere uavbrutt inntil stabilitet er oprettet.

Mottatt: 30.05.2006 00:19
Fra: Reidar, seksjon 206

Kommentarer:
Jeg har også hatt bredbåndproblemer de siste ukene, forbindelsen kommer og går.
Har ringt til Canal Digital (tlf 06090) og klaget 2 ganger. De sier at "det er støy på linja", og at "de skal sende ut en tekniker for å se på problemet".
Oppfordrer herved alle andre som har tilsvarende problemer til å ringe og klage.
Har ikke hatt mange problemer med Canal Digital etter at vi fikk bredbånd i huset for noen år siden.

Mottatt: 29.05.2006 23:11
Fra: Canal Digitalabonnent

Kommentarer:
Til anonym som kritiserer meg for ikke å stå fram med fullt navn ang. røyking utenfor : Ser at du føler deg truffet, og innlegget ditt tyder på at du er en av disse røykende drittungene utenfor blokka på nattestid. Navn er intet tema, for da antar jeg at du flytter deg utenfor mitt vindu nattestid, og det er jeg ikke interessert i. Foreslår at du viser såpass respekt for andre at du flytter deg en annen plass, foreslår Nordmarka eller et stykke opp i Nittedal. Når det gjelder innlegget ditt kan jeg anbefale punktun og stor bokstav inn i mellom, slik at man slipper å lese 10 ganger for i det hele tatt å forstå hva du prøver å komme frem til.

Mottatt: 29.05.2006 23:00
Fra: Fremdeles Ali Baba

Kommentarer:
Til Leil 410

Kanskje vi bare skulle "lagt ned" Telenor. Bare et lite problem, da hadde ikke du fått bredband fra NGT heller. Ikke snakk om ting du tydeligvis ikke har peiling på.
Alle bredbåndsleverandører har problemer fra tid til annen. Det er bare at når Telenor har problemer så blir det ekstra mye støy.

På en annen side er det selvfølgelig synd at linjen ikke fungerer slik den skal uansett leverandør.

Mottatt: 29.05.2006 22:46
Fra: trofast telenor

Kommentarer:
Jeg har for flere år siden fått nok av Telenor, men ville ikke krangle noe her i Terrassehuset når man valgte et datterselskap av Telenor som leverandør av internett-tjenester. Det nåværende Canal Digital er vel et selvstendig selskap, men det springer ut fra Telenor.
Hadde det tidligere UPC der jeg bodde før uten å ha noen problemer av noe slag, og valgte Nextgentel her i Terrassehuset ettersom det ikke var UPC-tilkopling her. Å bruke tjenesten fra det nåværende Canal Digital var for meg ikke et aktuelt alternativ.

Det har jeg nå hatt i ca. 5 år, og har aldri hatt en eneste nede-dag, ja ikke et eneste nede-minutt.

Å ha Telenor, eller et av datterselskapene til Telenor, er å be om å få problemer.
Telenor er så stor at de går ikke dukken, men de er svært arrogante, og gir tilbud som brukerne skal betale selv om de ikke har utbygget tilbudet slik at det dekker det de selger.

Mottatt: 29.05.2006 18:43
Fra: Leilighet 410

Kommentarer:
Ja jeg har også hatt problemer helle tiden i Mai så jeg skal ringe telenor om det. Det er ikke aktuelt at jeg betaler for den månden. ring du også så sjøner dem problemet.

Mottatt: 29.05.2006 16:22
Fra: JTS 336

Kommentarer:
Hadde problemer før med canal digital, men de sendte meg et nytt modem type Thompson og siden har alt fungert utmerket....

Mottatt: 29.05.2006 16:17
Fra: Anonym

Kommentarer:
Jeg har hatt problem med ustabil bredbåndsforbindelse i det siste. Internett-forbindelsen kommer og går.

Mottatt: 29.05.2006 11:50
Fra: Anonym

Kommentarer:
Har abonnement hos Telenor (ADSL) og fungerer utmerket i blokken, men det er mulig det er dyrere enn Canal Digital.

Mottatt: 29.05.2006 11:49
Fra: Bredbåndsbruker

Kommentarer:
Har de siste 2-3 ukene hatt daglig problemer med bredbåndstilknytningen fra Canal Digital. Nettilkoblingen går opp og ned som en jojo. Ringte de i dag mandag 29. mai, og fikk opplyst at det er en controller i Åsen som er problemet, tekniker er visstnok sendt ut igjen, muligens støyproblemer.. Får håpe vi snart har en stabil linje igjen! :-)

Mottatt: 29.05.2006 11:22
Fra: Anonym

Kommentarer:
Hei
Ang. innleggene om bredbånd via Canal Digital.
Jeg har IP-telefoni og opplever til stadighet at telefonen faller ut. Har nettopp sendt en klage til Telio som mener det er bredbåndet som er problemet.
Har andre med IP-telefon samme problem?

Mottatt: 29.05.2006 09:23
Fra: Mona Majgaard, l. B286

Kommentarer:
Jeg har også bredbånd via Canal Digital, og har de samme problemene!

Mottatt: 29.05.2006 07:53
Fra: Marte

Kommentarer:
Jeg har bredbånd via Canal Digital og opplever daglig at nettet går ned. Er det andre som opplever samme problemer?

Mottatt: 28.05.2006 23:29
Fra: Kathrine Stenberg

Kommentarer:
I A-oppgangen har den lille heisen vært ute av drift i lengre tid og i det siste har det også vært problemer med den store heisen. Kan styret gi litt info om serviceavtalen som SGT har med heisfirmaet?

Mottatt: 26.05.2006 09:04
Fra: Lei av å gå trapper

Kommentarer:
herregud hvis du ikke tåler at folk står utenfor å snakker og røyker da skjønner jg ikke hvorfor du bor i blokk...... hva med å lokke igjen vinduet å kjøpe a.c........ og ali baba jg du tror du er skikkelig gæren som kan skrive mye dritt på en hjemmeside hva med å skrive navnet ditt å være litt mann.....

Mottatt: 24.05.2006 20:03
Fra: Anonym

Kommentarer:
Jeg synes vi bør ha en ordentlig diskusjon om hva vi skal gjøre med alt skrotet som stadig hensettes i korridorene. Dette er tatt opp gjentatte ganger. I alle fall her i 8. etasje i A-blokka kommer det nytt skrot omtrent i samme øyeblikk som det gamle blir fjernet.
Er det slik at det i virkeligheten bare er et mindretall av oss som ønsker å ha korridorene ryddige og representative? I så fall bør vi endre ordensreglene.
Pr. i dag er det i denne korridoren en komfyr, et annet sted noe som ser ut som deler av en demontert seng.

I spesielle tilfeller er det nødvendig å ha ting stående i korridoren. Et eksempel er når vinduene blir skiftet, da vil det være nødvendig i ca. 1 dag å kunne ha noe av dette stående i korridoren på vei hhv. inn og ut av leiligheten.

Undertegnede har også toleranse for at det står gjenstander i korridoren når det maks blir stående 1 døgn, og det er tydelig merket med hvem som eier det, og når det blir fjernet.

Dersom det faktisk er et flertall som ikke vil at det skal se ut som lagerplassen til en brukthandler i korridorene, er det tydeligvis ikke nok å ha en ordensregel, vi bør diskutere ordentlig hvordan den skal håndheves, og hva man skal gjøre når ting blir satt ut.

Mottatt: 23.05.2006 15:52
Fra: Leil. 410

Kommentarer:
Stakkars fintfølende anonym som setter "respektløse drittunger" i kategorien ukvemsord og "å bruke opp kruttet". Hva er disse skapningene da, om ikke respektløse drittunger ? Hvis du ser hva Einar skriver, så skriver han at "fyren viser null respekt for tilsnakk". Dette er definitivt ikke prototypen på kjernesunn og solid norsk ungdom, og jeg synes betegnelsen som ble brukt er helt på sin plass. Å kalle dette for forsøpling blir for drøyt, og hadde det vært mitt soveromsvindu denne skapningen hadde stått og støyet under på nattestid skulle jeg sørget for at han ikke hadde stått der så mange flere netter.
Av og til er det helt greit å kalle en spade for en spade, og hvis noen lar seg provosere av såpass milde karakteristikker som dette tross alt er, foreslår jeg heller at man bruker tiden sin på hjemmesiden til Den norske kirke. Der finner man sannsynligvis ikke så voldsomme "ukvemsord" som dette.
Føler med deg, Einar, og håper du finner en løsning på problemet ditt.

Mottatt: 23.05.2006 00:14
Fra: Ali Baba

Kommentarer:
Hei! Jeg synes hjemmesiden vår, Gjesteboka inkludert, er en pryd for sameiet vårt. Jeg synes derfor det er leit at enkelte innlegg innimellom forsøples med lettvintheter og ukvemsord. Jeg sikter konkret til f. eks et innlegg fra "anonym" 18. mai som kommenterer et innlegg fra "einar" 16. mai som beklager seg over bråk og røyklukt. "anonym" kaller de som står bak bråket og røykluften for "respektløse drittunger". Det er mulig karakteristikken er dekkende, men er det nødvendig å bruke opp alt kruttet? Hva synes andre?

Mottatt: 20.05.2006 22:46
Fra: Anonym

Kommentarer:
Vi tok sjansen på å la en barnesykkel stå i gangen en stund - det blir litt lettere for barnet å komme seg ut lekeplassen alene med sykkel da enn om en må ned i sykkelboden. Nå har vi fått en lapp med påminnellse om vedtektene - så greit nok da må den altså flyttes til sykkelboden. Observerer i sykkelboden og også i tilfluktsrommet at mange av syklene ikke er i bruk og bare tar opp plass - oppfordring til eierne - gi dem til et loppemarked eller legg dem ut for salg - så blir det plass til litt flere sykler som er i bruk. Men det blir også et tankekors når noen voksne klarer å irritere seg over noen få barnesykler som ikke tar opp noen plass i gangen, mens andre bruker gangen som lagerplass i lange perioder.

Mottatt: 19.05.2006 08:57
Fra: Ole brum - som synes barn bør prioriteres i SGT

Kommentarer:
Finn ut hvor denne jyplingen bor, og send en klage til styret. Respektløse drittunger har vi ikke bruk for.

Mottatt: 18.05.2006 00:01
Fra: Anonym

Kommentarer:
Utallige ganger har jeg til min store frustrasjon blitt vekket av en ung hundeeier, med en hund som heter "MAX". Enten ved at han roper høyt på hunden sin nattetider (om morgen og) eller at han og kameratene står og prater *høyt* og røyker utenfor inngangspartiet på baksiden midt på natta, i tillegg siver røyklukta inn gjennom soveromsvinduet. Fyren viser null respekt ved tilsnakk. Hva kan gjøres??

Mottatt: 16.05.2006 12:06
Fra: Einar

Kommentarer:
Tips til alle som har problemer med å få ut post fra postkassene: Ring Postens kundeservice på 810 00 710 og be om at postbudet tar kontakt en dag du har mulighet til å være hjemme på dagtid. Et av problemene med postkassene våre er tydeligvis at brev/pakker av en viss størrelse får plass hvis de legges inn ovenfra (dvs. av postbudet), men de samme brevene/pakkene kan ikke hentes ut forfra hvis de er høyere enn åpningen og emballasjen/innholdet ikke kan bøyes. Støtter for øvrig forslaget om større postkasser. Pga. tyveriene i det siste bør vi også ha postkasser som er vanskeligere å bryte opp og som har mer solid låsemekanisme.

Mottatt: 16.05.2006 09:24
Fra: Beboer som er lei av å stå i kø på postkontoret for å hente pakker som fint hadde fått plass i en postkasse av "normal" størrelse

Kommentarer:
Enig i at postkassene våre burde oppgraderes så de kan ta litt større pakker. Det er jo litt tungvint at en må en tur innom postkontoret på Storo når relativt 'små' pakker ikke får plass i våre postkasser. Ellers hadde jo noen få større postkasser med et kodelås system kunne løst problemet - om postbetjenten ikke får levert pakken i postkassen, legger han/hun pakken i en av de store postkassene og legger koden i postkassen, eller enda bedre sender den pr. SMS .. fullt mulig om viljen er der.

Mottatt: 12.05.2006 20:38
Fra: Beboer som får noen 'Hent på Storo lapper' i året

Kommentarer:
Posten har levert en pakke kontaktlinser i min postkasse som han faktisk må ha presset inn. Den er allerede deformert der den er, og jeg er ikke i stand til å få den ut uten å knekke esken og skade innholdet. Noen som har tips til hvordan jeg kan få tak i den uten å ødelegge den? Burde ikke postkassene våre dessuten oppgraderes/moderniseres så det er mulig å motta annet enn små brev uten å måtte hente det på Storo?

Mottatt: 11.05.2006 23:12
Fra: Jan Eirik Smeby

Kommentarer:
Helt enig med den som synes det er skjemmende med klesvask på rekke og rad. Selv om det setter farge på tilværelsen vår så er det ikke alle som synes det er "vakkert". Har tidligere lest at klesvasken må stå nede på terassegulvet.

Mottatt: 09.05.2006 15:32
Fra: E

Kommentarer:
Enig i kommentarene om ro på 1. mai. Denne dagen må respekteres på samme måte som søndager og helligdager. At vi i vår tid har mer fritid og kortere arbeidstid enn i tidligere tider, har bl.a. nær sammenheng med 1. mai-feiringens historie. Det er det mange som glemmer når vi i dag, takket være innsatsen til generasjonene før oss, kan bruke denne dagen til avkobling, oppussing og hagestell... Foreslår at punkt 1 i husordensreglene endres til: "På søndager, helligdager og offentlige høytidsdager skal det være ro til kl. 12.00."

Mottatt: 09.05.2006 11:36
Fra: Anonym

Kommentarer:
Nå som det har blitt så fint i terrassehuset vårt synes jeg det er synd og skjemmende at mennesker fyller hele sine terrasser med tøyvask!

Mottatt: 09.05.2006 09:48
Fra: Anonym

Kommentarer:
Natt til lørdag eller søndag ble bilskilter stjålet fra parkert bil under E-blokken. Skiltene ble funnet i en bil av politiet i Moss. Vær obs på ukjente med merkelig fremferd i garasjen. Saken er meldt politiet og styrekontoret.

Mottatt: 07.05.2006 21:38
Fra: Beboer i E-blokken

Kommentarer:
Opfordrer ihuga betongborrer i d-blokka til å sjekke kalenderen. Det er søndag idag!!!

Mottatt: 07.05.2006 21:01
Fra: Anonym

Kommentarer:
I A-blokka er det stadig en beboer som bruker vaskemaskin på tider det skal være stille. Nå er klokka over ett på natta, men like fullt går sentrifugen. Hvilke regler finnes for bruk av vaskemaskin? PS Hvilken nabo det gjelder vet jeg ikke. Hadde jeg visst det, hadde jeg sagt fra!

Mottatt: 06.05.2006 01:12
Fra: Beboer i A-blokka som er inderlig lei av naboens vaskemaskin

Kommentarer:
Når blir etterlengtet badstu klar for bruk igjen?

Mottatt: 03.05.2006 21:12
Fra: Truls

Kommentarer:
Kjære hundeeier!
Hvis hunden din skulle være så uheldig å ikke rekke ut i tide, slik at den dessverre må gjøre fra seg foran heisen, er det vel ikke for mye å forlange at hundeeieren, eventuelt den som lufter hunden, tar med seg ekskrementene ut i en pose. Det er ikke så hyggelig for oss andre som bor her når slike ting skjer og spesielt ikke for oss som har hund selv..

Mottatt: 03.05.2006 14:16
Fra: Sameier

Kommentarer:
Jeg har full forståelse for at boring burde vært unngått 1. mai som er fridag. Hensynsløst også etter min mening. Til noe annet - 1. mai som "helligdag" - det er nytt for meg! Noen synes kanskje at dette er pirkete av meg, men dagen har vel etter arbeiderbevegelsens oppfatning ingenting med statskirken å gjøre.

Mottatt: 02.05.2006 18:14
Fra: 346

Kommentarer:
Apropos støyfri dag?! Noen ivrige tilhengere av betongborring i d-blokka som glemte det i går??? 1. mai - helligdag!!!

Mottatt: 02.05.2006 09:15
Fra: Anonym

Kommentarer:
Hei! Jeg er bare en "tilfeldig passerende" fra Kristiansand ved at jeg var innom nettstedet deres fordi jeg ble så nysgjerrig. Dette er noe av det flotteste og best organiserte borettslaget jeg har sett. Riktig en fryd for øyet. Dersom alt er like bra i virkeligheten som det fremtrer her, må det være fantastisk å bo hos dere...

Jeg er rett og slett bare strålende overveldet. En stor honnør til webmesteren og hans medhjelpere. Tøft. Lykke til videre.

Mottatt: 25.04.2006 17:14
Fra: Finn A. Dahl

Kommentarer:
Vedrørende spirea håper jeg vi kan unngå alt for mye blomstring av denne i år slik at også oss allergikere kan nyte soldagene på verandaen (";)

Mottatt: 21.04.2006 08:16
Fra: Allergiker som frykter sesongen

Kommentarer:
Hei. Det store feltet med Rognspirea som står innenfor gjerdet ved Sandtakveien og ved blokk A. Den brunsvarte dusken i toppen (gammel blomst) av planten skulle vært fjernet. Dette blir for mye for en person å gjør, men hvis en sverm av beboere tar med seg en saks eller hagesaks og klipper av denne dusken og noen centimeter til og bare la den falle til jorden så går det fort. Enkeltvis kan man også gå ned en 10-15 minutter. Det gjør samme nytta. Jeg vet ikke sikkert, men hvis denne gamle blomsten blir stående i sommer blir det lite pent.

Mottatt: 18.04.2006 19:09
Fra: Gunnar Skarestad

Kommentarer:
Vel overstått påske. Jeg lurer på om vi snart kan få en pris å forholde oss til vedrørende skifte av vinduer. Vi har fått forskjellige priser framlagt, men ettersom anbud ikke ble sendt ut før i begynnelsen av 2006 lurer jeg nå på om vi snart kan få en pris å forholde oss til og en tid for start av arbeidet. Synes personlig de prisene vi har operert med har vært noe stive og vurderer flere alternativer.

Mottatt: 18.04.2006 10:15
Fra: Hilsen en som synes det begynner å bli dyrt å bo her.....

Kommentarer:
Ang. fylling av porer i blomsterkasser. Konf. mitt innlegg av 7.4. Ber om at styret bekrefter eller avkrefter min påstand om av det i en arbeidsbeskrivelse som har vært å finne på nettet sto at kassene skulle sprøytemales. Dette ville da vel ført til at porene ble fylt? Det er god grunn til å undersøke dette, siden det vel på østsiden er store flater med riflet betong som på blomsterkassene.

Mottatt: 12.04.2006 11:27
Fra: Halvard

Kommentarer:
Vedr. masten:
Er i utgangspunktet enig i at det er Oslo Vei som "har startet ballet", og som i utgangspunktet bør bære utgiftene. Saken er imidlertid den at man nå har mulighet til å inngå et kompromiss som innebærer et spleiselag mellom kommunen og de involverte grunneiere, som er en langt mer gunstig løsning for beboerne i området enn løsningen som først ble skissert. Prinsipper kan være viktige, men i enkelte tilfeller er det viktigere å være pragmatisk å innse at man ikke bestandig kan nå den løsningen som er best kun for seg selv. For et par tusenlapper pr hode har vi muligheten til å bli kvitt masten en gang for alle. Er det ikke fornuftig å gripe sjansen mens vi har den?

Mottatt: 11.04.2006 18:21
Fra: Beboer

Kommentarer:
Rehabilitering/Evaluering og fjerning av mast!

Jeg er helt enig med flere her at nå må vi ta en ting av gangen. Som vi har merket har jo ikke ting fungert i henhold det vi ble forelagt ved rehabilitering av vestfasaden. Når dette er gjort må man evaluere hele prosjektet. Her er mye å lære for å ta videre i neste prosjekter. Man har merket mange "hull" underveis. Vi bor i Ablokken er det som har gjennomgått ganske mye. Føler at mange ting ikke var kvalitetsikret før anbudet ble lagt ut. Det er utrolig viktig i anbudsrunder å få fanget opp mest mulig. Her gjelder det å kvalitetsikre så mye man kan forutse og at ting ikke kan falle tilbake på oss, men på de som har fått prosjektet. OBOS har blant annet eierandel i prosjektet og bør se gjennom sine rutiner. Angående parkering har vi fått låne gratis parkeringsplass for vår bil. Snakk om hyggelig nabo i 4 etg. Men vi står jo nå med et problem siden åpningen av b-blokken er forsinket. Vi har våre sommerdekk i garasjen.

Angående masten har ikke jeg de store problemene her. Selvsagt vakker er den ikke. Men dere snakker om stråling. Den utgir også stråling når den legges i bakken. Så her er det ikke bare å åpne bakken og slenge den nedi. Det skal være mange tiltak for å få sikret denne slik at den ALDRI vil lekke i bakken. Og siden Oslo Vei har startet "ballet" og er de som ber om å få den lagt i bakken ser jeg ingen grunn til at vi skal sponse dette for å være greie! Dette spekulerer de i for å spare penger. Jeg sitter selv i prosjekter og kan tenke meg hvordan man tenker her. Så lenge i myndigheter mener at denne ikke utgjør en fare for oss slik den er i dag kan jeg ikke skjønne at vi skal bekoste dette.

Mottatt: 11.04.2006 12:57
Fra: Kari i nr. 351

Kommentarer:
Mener å ha lest i en arbeidsbeskrivelse i forb. med oppussingen av vestfasaden at blomsterkassene skulle SPRØYTEMALES. Dette skulle sikre at malingen kom ned i hullene etter blærer i støpen. Det ser ikke ut til at det er kommet noe maling ned i hullene, og kassene ser ut deretter. Kan dette skyldes at malingen er påført med rull eller kost?

Mottatt: 07.04.2006 14:05
Fra: leil 123

Kommentarer:
Til Beboer som ønsker masten vekk

Støtter det du skriver angående masten - den bør absolutt bort (og ja med tanke på strålingsfare for barna er nok viljen der til å bidra for å få den bort), men i prinsippet mener jeg nok at det burde være Oslo vei/kraftleverandør og eier av masten som burde sørge for å få den fjernet og ta det samfunssansvaret og ikke bare tenker kroner og ører som det ser ut til nå.

Når det gjelder fordelinger av kostnader som oppstår i sameiet ser jeg jo at det er enklest å fordele 'alt' etter sameiebrøken - men da må en godta at det ikke alltid går til egen fordel. Masten er ett eksempel - ekstrakostnader ved oppussing av terasser i 7. og 8. et annet - der reglene ikke er klare på forhånd og det kan slå ganske skeivt alt etter hvilken blokk/type leilghet en bor i, og der vedtektene ikke har definert på forhånd hvordan denne type kostnader skal fordeles.

Mottatt: 06.04.2006 21:31
Fra: Beboer som ikke synes 'alt' må gjøres nå

Kommentarer:
Kommentar til "beboer som ikke synes 'alt' må gjøres nå":

Det er nødt til å foretas et skille mellom utgifter til oppussing og eventuelle utgifter til nedgraving av mast. Det sistnevnte er åpenbart noe som det er høyst nødvendig å ta stilling til nå, i motsetning til det første, som ikke kan anses å ha noen bråhast.

Når det gjelder utgiftsfordeling ifm nedgraving av masten, er det mange som mener at styret har gjort det eneste mulige og riktige. Å foreta en vurdering av hvem som har "mest" glede av en eventuell nedgraving av masten blir umulig. I utgangspunktet er det enkelte leiligheter som ser mer til masten pr i dag enn andre. På den annen side, det er barn fra hele sameiet som går i barnehagen som ligger svært nærme masten. Det er også uvisst hvor grensen går i forhold til mulig farlig stråling fra en slik mast - det er stor sannsynlighet for at alle beboere, a-blokk eller e-blokk, bor såpass nærme at det tryggeste for alle er at masten fjernes. Siden masten står på fellesarealet som alle har glede av og som alle beboere eier i fellesskap, er det vanskelig å se at en eventuell fjerning av masten ikke kommer alle til gode. Som det fremgikk av papirene fra styret var det uansett ikke snakk om et spesielt høyt beløp pr. leilighet. Styret har lagt ned en stor innsats sammen med andre berørte sameier/borettslag i området, og dette er en løsning som med forholdsvis små midler pr. involvert vil komme hele Grefsenområdet til gavn.

Dersom det skulle være riktig å foreta en deling av kostnader ut fra leilighetenes beliggenhet i forhold til masten, er dette litt som å hevde at kun de som bor i øverste etasje skal bidra til renovering av tak. Det er dessuten verdt å merke seg at beboerne i a-blokken har vært dem som har vært utsatt for mest sjenanse og problemer i forbindelse med oppussing av vestfasaden; uten terasse fra 17. mai i fjor og hele sommeren, og uten parkeringsplass under kaoset i vinter. Det er vel ingen som mener at de skal betale noe mindre for rehabilitering enn resten av beboerne av den grunn.

Østfasadeoppusinng kan vente, men det kan ikke en eventuell nedgraving av masten. Sjansen til å bli kvitt masten én gang for alle har vi kun nå!

Mottatt: 06.04.2006 16:27
Fra: Beboer som ønsker masten vekk

Kommentarer:
Leste igjennom sakslisten for årsmøtet. Er det flere enn meg som synes det går litt raskt nå mhp på enda flere store utlegg? Vi er jo igang med oppussing av vestfaseden. Så ligger det klart med forslag om oppussing av fasaden bak blokka og nedgraving av EL-masta, der det ikke stilles noen spørsmål om fordeling av kostnadene heller. Den er jo til større sjenanse for de i A enden enn de i E enden av blokka. Noen av oss har vel rimlig god råd - og klarer greit sånne kostnader, men er det ikke greit at sameiet også tar et 'pusterom' før en setter igang med nye aktiviteter. Vi bygger jo sakte men sikkert også opp et vedlikeholdsfond. Kan også si at jeg kjenner meg igjen når jeg ser diskusjonen om fordeling av kostnader på terassen. Her økte kostnadsanslag raskt for de i 7. og 8. uten at en i noen grad kunne påvirke hva som skulle gjøres og hvordan kostnadene skulle fordeles.

Mottatt: 06.04.2006 09:19
Fra: Beboer som ikke synes 'alt' må gjøres nå

Kommentarer:
GALE MARKISER HENGT OPP ETTER OPPUSSING!

Hei! Jeg lurer på om noen flere enn meg har opplevd at den markisen de har fått tilbake etter fasade-oppussingen ikke er den som tilhører leiligheten din?

Før oppussingen hadde jeg en pen markise som fungerte ypperlig - nå har jeg fått tilbake en mosegrodd og ødelagt markise som ikke går an å rulle ut... Det kan virke som om oppussingsselskapet har hengt markisene tilbake helt vilkårlig, hvilket er helt urimelig. Det vil koste meg over 10.000 kroner å erstatte markisen med en tilsvarende som jeg hadde før.

Jeg har skrevet et brev til styret hvor jeg ber om at jeg enten får min egen markise tilbake snarest, eller får erstating slik at jeg kan kjøpe en ny.

Styret oppfordret meg til å skrive i gjesteboka slik at andre som har opplevd det samme også skriver inn til styret. Det er jo styret som er ansvarlig for at oppussingen ikke går ut over beboernes eiendeler, så jeg forventer at styret tar dette alvorlig og sørger for at dette ordnes opp i på kort tid.

Hilsen
Annelin
Leil. 221, 4. etg.

Mottatt: 05.04.2006 10:22
Fra: Annelin Henriksen

Kommentarer:
Til Drivhus beboer,
det ser ut til at bildene er tatt fra stillasene.. men om ikke, så er vel ikke det noe å bry seg om.. Du får vanne blomstene (eller det som er igjen i kassen din etter mye støv og maling) når lenken blir borte....

Mottatt: 04.04.2006 11:29
Fra: beboer

Kommentarer:
"No livnar det i lundar"
Jeg tok en titt på bildene av de stakkars blomstene som trodde det var vår. Men jeg synes det er rart at det er stillaser rundt blomstene. Var det ikke så at det ikke var lov å gå ut på terrassen så lenge stillasene sto oppe ? Eller er det noen som har "lov" å gå ut å se på hvordan det ser ut i kassen. Jeg lurer veldig på hvordan det er i min, men vinduene er jo tildekket med plast, så jeg ser ingen ting. Blir plasten værende foran alle vinduene helt til alt blir tatt ned, eller får vi se litt mer før 17. mai ?
Om det er blomster der, hvem skal vanne de mon tro ?

Mottatt: 01.04.2006 21:49
Fra: Drivhus beboer

Kommentarer:
"Styret har derfor besluttet at rehabiliteringsarbeidet stanser mandag 3. april. Årsmøtet vil bli forelagt to finansieringsalternativer - enten å fordele kostnaden på alle seksjoner, eller at sameiebrøken legges til grunn for seksjonseierne i B og C. Rehabiliteringen vil først kunne starte opp i mai med ferdigbefaring til St. Hans."

HAHAHA, 1. april tror man ikke på noen ting :-)

Mottatt: 01.04.2006 21:41
Fra: B-beboer

Kommentarer:
Til "En som vil se lyset i B-blokka"
Tips. Se på kalenderen i dag.
:) ...og slapp av.

Mottatt: 01.04.2006 14:33
Fra: JEB

Kommentarer:
Til deg som har skrevet siste innlegg: Du er klar over hvilken dato det er i dag ?

Mottatt: 01.04.2006 13:21
Fra: Aprilsnarr

Kommentarer:
Har det tørna for styret? Nå må vi i B-blokka sette foten ned. Vi kan ikke godta å være innpakket i plast mer enn høyst nødvendig. Når styret i tillegg vil at bare vi i B skal måtte betale ekstraregninger som kommer, ja da har det gått for langt.

Mottatt: 01.04.2006 09:42
Fra: En som vil se lyset i B-blokka

Kommentarer:
Det er ikke akkurat til hjelp at meglere som holder visninger i sameiet setter opp en lapp MED KODEN SKREVET ved inngangsdørene i visnngsperioden heller. Har lagt merke til dette ved flere anledninger.

Også når det har vært diverse arrangementer i sameiestua har det hengt lapper ved inngangsdørene, "Sameiestua, trykk "xxxx" og gå opp i 2. etasje".

Mottatt: 01.04.2006 00:25
Fra: C

Kommentarer:
Jeg har også merket en markant økning av folk i gangene til alle døgnets tider. Kanskje på tide med en ny kode på dørene. Dette gjelder også garasjen da jeg ble kjørt hjem av taxi her om dagen og sjåføren ville kjøre meg til døren da han visste koden til garasjen??

Jeg tror vi beboere bør utvise større respekt til disse kodene slik at kodene kan ha den sikkerheten som er ønsket av beboere og styre.

Ønsker dere alle med det samme en riktig god vår!

Mottatt: 30.03.2006 08:59
Fra: D-blokka

Kommentarer:
Stadig høyere priser på leilighetene her, nå 5-roms solgt for 3,5 mill.

Mottatt: 29.03.2006 19:27
Fra: Anonym

Kommentarer:
Det er stor trafikk av folk ut og inn av sameie vårt. Kodene ved inngangsdørene er til for å begrense trafikk av uvedkommende. Verdien av disse er minimal når de så godt som aldri skiftes. Jeg har i den siste tiden titt og ofte registrert personer inne som jeg tviler på bor her. At de beholder seg i gangene sent og tidlig skaper ikke akkurat trygghet.

Mottatt: 29.03.2006 16:39
Fra: Blokk A beboer

Kommentarer:
Angående støv, så lukket jeg luftelukene over vinduene og skrudde igjen ventilene til et minimum. Jeg tror at hvis en ikke skrur igjen ventilene, så suger de kraftige viftene igjennom hva det enn skal være.

Og støyen var uutholdelig til tider ja. En gang etter å ha gjort mitt fornødne, trakk jeg i snora, men allikevel hørte jeg ikke at det rant ned, pga støyen var så kraftig. Da kunne jeg ikke annet enn å le. Men det er historie for meg nå. :) Takk og pris. Føler med deg (og dere andre).

Mottatt: 29.03.2006 09:55
Fra: Blokk E beboer

Kommentarer:
Så synd at vi i B-blokka ikke skal få se lyset på nasjonaldagen vår !!
Det har vært slitsomt å være hjemmeværende med et lite barn i denne tiden, vi har brukt øreklokker for å kunne orke å være inne i leiligheten. Den såkalte formiddagshvilen har det vært så om så med. Og ikke har det vært verdens beste vær å gå med vogn ute heller i perioder. Men vi hadde da håpet at i Mai skulle vi få slippe ut på terrassen. For nå bor vi et drivhus, klamt og tett. Joda, vi lufter, men gjennomlufting blir det jo ikke.

Og ikke snakk om alt det fine støvet som setter seg overalt. Vi har tapet alle vinduskanter, men det kommer inn uansett.
Om noen hadde fortalt at det skulle bli en støvsky inni leil. og vanskelig å puste når de slipte ned veggene på terrassen, så hadde jeg tatt forhåndsregler og funnet på noe forebyggende, kanskje funnet et sted å være i mens.

Det er litt rart at INGEN som har vært igjennom dette i sin blokk, har hintet om at det kommer til å støve noe forferdelig.
Jeg tørket støv og vasket hver dag når det sto på som verst.
Og ikke er det helt barnevennlig å krabbe rundt i alt dette støvet heller.

Men, vi holder da ut tross bråk, lite med formiddagshvil, hodepine og støv over alt.

Så tenk om det hadde vært et mål å få se lyset på nasjonaldagen. Jeg lar gjerne søndagene gå til arbeid og bråk også, om så vi også kan få flagge på 17. mai !!

Savner en oversikt over hva de skal gjøre når !!! Når det virker som de endelig er ferdig hos oss, de har faktisk sparklet eller malt, såpass har jeg sett gjennom plasten.. Men så kommer de tilbake igjen og bråker enda mer.

Og holder de oppe på taket også ?? For det høres ut som om de kommer ned igjennom taket. Vi bor øverst.... :-(

Mottatt: 28.03.2006 16:14
Fra: Hilsen en mor som trengte å lufte tankene litt

Kommentarer:
Ad merkelapper med uadressert post uønsket.
Se om lappen er inni postkassen din. Hvis ikke: Få tak i en til og fest den inni kassen slik at den er synlig når kassene er åpnet fra toppen. Jeg har snakket med postbudet, som har flyttet min lapp fra utsiden av kassen til innsiden av kassen. Han sa at det var mye lettere å se hvor der var lapper når han la i posten, når lappene var på innsiden av kassen enn når den var på utsiden.

Mottatt: 07.03.2006 09:02
Fra: Leil. 410

Kommentarer:
Må stadig klistre på ny merkelapp om "uadressert post uønsket" men noen rapper dem... Derfor forslag om søppelbøtte.. Brannfarlig? Sameiet har 450 seksjoner hvor hver leilighet har søppelbøtte... Vi har 4 oppganger dvs at 4 ekstra søppelbøtter kan da ikke ha en større brannrisiko enn de 450? I tillegg har mange sikkert en søppebøtte på baderommet i tillegg. Tankekors:)

Mottatt: 05.03.2006 17:15
Fra: Ja takk til søppelbøtte v/postkassene

Kommentarer:
Har sett sånne søppelkasser i andre borettslag, de er som oftest overfylte. Det er faktisk mulig å bestille "Uadressert post ønskes ikke" hos posten, så får en klisterlapp og unngår at postkassen blir full av reklame. På den måten får en ned søppelmengden i sameiet (det må jo være bedre enn at vaktmesteren får enda mere å gjøre).

Mottatt: 01.03.2006 08:54
Fra: Nei takk til søppelbøtte v/postkassene

Kommentarer:
Vil tro at en slik ønsket søppelbøtte vil være en for stor brannfare inne i bygningene våre til at det er særlig ønsket og praktisk/sikkert.

Mottatt: 01.03.2006 08:46
Fra: Anonym

Kommentarer:
I utgangspunktet en god idé, men en enda bedre idé er å skaffe seg et klistremerke på postkontoret med "nei takk" til uadresseert reklame. Da slipper en å tømme postkassen daglig for store mengder reklame, i tillegg til at en sparer miljøet.

Mottatt: 01.03.2006 08:20
Fra: Anonym

Kommentarer:
Jeg lurer bare på om det lar seg gjøre å plassere en søppelbøtte ved postkassene i hver oppgang slik at man kan kaste uadressert post (reklame). Tror mange ville ha satt pris på det.. Noen enig?

Mottatt: 28.02.2006 17:16
Fra: Anonym

Kommentarer:
Så innslaget "No livnar det i lundar" på hjemmesiden til Grefsen Terrassehus.
Her står det:
Våren er kommet - i hvert fall er det enkelte planter som er blitt lurt... Presenningen har nemlig fungert som drivhus, og nydelige sarte blomster blomstrer for fullt! Temperaturen på innsiden av presenningen har også fristet arbeiderne til å kaste klærne! Se flere bilder.

Som enslig dame trykket jeg da forhåpningsfullt på "Se flere bilder", som jo skulle vise bilder av arbeiderne som temperaturen hadde fristet til å kastet klærne.
Men neida - bare flere blomster! SUKK!

Mottatt: 24.02.2006 17:42
Fra: Anonym

Kommentarer:
Har nå mottatt den meget omtalte "behagelige" strømregningen. Er det noen grunn til at forfall er om 4 dager? Tar det virkelig 4 dager i posten??

Mottatt: 24.02.2006 14:25
Fra: "uBehagelig" strømregningsmottaker

Kommentarer:
Jeg har så smått begynt å lese i gjesteboka fra tid til annen, og kan være både enig og uenig med dere som skriver.
Men hvem er dere? Jeg skulle ønske at flere av dere kunne bruke fullt navn, kanskje særlig når dere ønsker å fremsette en klage.
Det koster selvfølgelig, for ting har en lei tendens til å forverre seg når man klager. Men så slipper andre, som har undertegnet med fullt navn, å måtte svare for klager de ikke selv har fremsatt. Det kan dreie seg om alt fra støy fra garasje- og vifteanlegg, til barnelek.
Jeg har opplevd ting i etterkant av f.eks. klage på støy fra lekeplassen og klage på sigarettstumper i balkongkassen, for å nevne noe, som har fått meg til å lure på om noen tror at disse klagene skriver seg fra meg, siden jeg tidligere har klaget på andre forhold.
Det er derfor fint om dere er "solidariske" og står for det dere sier.
(Selv vil jeg skjerme epost-adressen min så langt dette er mulig, men det er pga. uheldige erfaringer med adresselister o.l. Håper styret har forståelse for det.)

Mottatt: 23.02.2006 20:47
Fra: Kristin Halvorsen, leil. 276

Kommentarer:
I forbindelse med konkurranseutsettingen og omdanningen av Oslo Vei til aksjeselskap er det tydeligvis noen som har hoppet over kapitlene om suboptimalisering og risiko knyttet til tap av renomme og goodwill... Her har Oslo Vei og Hafslund en gylden sjanse til å vise samfunnsansvar og samtidig få massevis av positiv reklame, men hva velger de å gjøre? Jo, Hafslund er ikke på banen i det hele tatt, og Oslo Vei setter gode naboer opp mot hverandre ved å si at de vil legge ny trase der hvor de møter "best betalingsvilje"! Resultat: Et lokalmiljø i opprør og massevis av negativ omtale i aviser og rundt lunchbordene...... Kjære Oslo Vei og Hafslund: Her har dere noe å lære av bedrifter som har skjønt hvordan de bør håndtere potensielle konfliktsaker til egen fordel.

Iflg. VG fra 15.05.05 har f.eks. Statnett valgt å flytte en høyspentlinje ut av et boligfelt i Klæbu i Trøndelag. Statens strålevern mener risikoen er liten, men Statnett har likevel valgt å følge en føre-var-strategi ved nybygging av høyspentlinjer. "Det er et problem i seg selv hvis folk er bekymret for helsevirkningene", sier kommunikasjonsdirektør Tor Inge Akselsen hos Statnett. http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=105388

Oslo Vei skriver i sitt eget verdigrunnlag bl.a.:
- Våre kunder skal alltid være i fokus
- Vi skal ha en adferd som fremstår som kvalitetsbevisst og nøktern
- Vi skal vise vilje til langsiktighet, handlekraft og omstillingsevne
- Høy forretningsmoral skal være en rettesnor for alt vårt arbeid
http://www.oslovei.no/pages/strategi.htm

Hafslunds visjon er "Vi gjør hverdagen tryggere og bedre". Kjerneverdiene er "mot, humør og redelighet i forhold til medarbeidere, kunder, leverandører og samarbeidspartnere." http://www.hafslund.no/om-hafslund/artikler/les_artikkel.asp?artikkelid=53

Mange her på Grefsen har for tiden dessverre litt vanskelig for å se at disse fagre ordene er i tråd med den forretnings- og kommunikasjonsstrategien dere har valgt i saken om høyspentlinjene i nabolaget vårt. Vi håper dere innser at dere er på feil kurs og at det ikke er for sent å snu......

Mottatt: 14.02.2006 11:42
Fra: Anonym

Kommentarer:
Synes saken med EL-masten er en veldig merkelig måte å prøve skyve kostnader over på andre i et salg av en tomt. Ingen tvil om at masten bør fjærnes og at det bør legges kabler. Dette burde de som eier masten ha i sine planer/selger tomten ha i sine planer - det er jo både med tanke på sikkerhet og miljø gevinster å hente ut her (muligens ikke om en bare regner på kroner og ører). Og hva så for sameiet her - ser for meg med skrekk og gru en avstemming der sameiet skal bestemme om den skal fjernes eller ikke med kostnader fordelt på alle, det blir en total feil vinkling isåfall av denne saken.

Mottatt: 09.02.2006 21:57
Fra: Ja til fjerning av masten. Nei til at sameiet skal betale for det.

Kommentarer:
Good to read that there are so many nationalities working on renovating our blocks. But one thing struck me. When we signed the contract of NOK 20 million plus for the project what hourly rate (timepris) did the contractor charge us? And what hourly rate are the hardworking Poles, Moldovans, Lithuanians, Estonians etc being paid? Did we sign a contract where it was presumed that the workers would be Norwegian earning Norwegian rates and are we getting workers who are being paid a pittance (veldig lite) by comparison. If so can we have some of our money back please?

Mottatt: 08.02.2006 13:48
Fra: Brian Groth

Kommentarer:
Vedkommende som brukte piggemaskin i 8 etasje i A blokken søndag i hele 4 timer bør sette seg inn i loverket.

Mottatt: 07.02.2006 08:28
Fra: Anonym

Kommentarer:
Grunnen til at du ikke forstår hva jeg snakker om er muligens at du ikke bor i C-blokken? Jeg snakket ikke om privatpersoners borring, men om rehabiliteringsarbeidet. Det var bare et klagesukk, for jeg vet jo at de ikke kan holde opp før de er ferdige. Men de som bor øverst i C-blokken vil skjønne hva jeg snakker om. Lyden av 4-5 borr fra forskjellige retninger som går rett inn i ytterveggen, og deretter rett inn i hjernebarken. Støynivået har vært helt horribelt, det har vært klin umulig å oppholde seg innenfor sine egne fire vegger. Jeg har et par store øreklokker som vanligvis filtrerer vekk det aller meste, og de hjelper ikke *det grann* mot dette støyet. Det vil ikke engang nytte å spille høy musikk, støyen trenger igjennom absolutt alt. Å forsøke å ha hjemmekontor og jobbe hjemme har vært helt dødfødt, og jeg ser fram til 10. mars, da de tydeligvis skal være ferdige... Inntil da vil jeg fortsette å flykte hjemmefra hver hverdag mellom 8 og 4. Det er såklart "greit nok" for de som har fast jobb og uansett er borte i dette tidsrommet, men tenk på de som av ulike grunner belager hverdagen sin på å være hjemme. Det har vært en fysisk umulighet. Når det er sagt, kan det virke det som at det verste er over, det var aller verst tidligere i januar og i midten av desember.

Mottatt: 06.02.2006 08:43
Fra: DRITTLEI borring, C-blokk

Kommentarer:
Har ingen forståelse for siste innlegg ang. borring. Lørdag formiddag er for mange eneste mulighet til å få gjort denne type arbeid, og det er heller intet i husreglene som sier at det ikke er lov å borre på lørdagen. På sen kveldstid og søndager er det fryktelig irriterende når noen setter i gang, men lørdag formiddag kan det ikke være noe problem. Dessuten er det vel færre hjemme en lørdag formiddag i sameiet, enn f.eks. hverdager mellom 17 og 20. Eller skal man forlange at folk skal ta seg fri hvis de har noen bilder de vil henge opp, fordi SGT skal være støyfritt på ettermiddager og hele helgen ?

Mottatt: 04.02.2006 23:11
Fra: Anonym

Kommentarer:
Er det for mye forlangt å skulle ha muligheten til å være hjemme i sin egen leilighet en lørdags formiddag?!?! Må de virkelig borre DA også?! Jeg er student, og har nettopp flyttet hit, og hva kommer jeg til - et sted der det er klin umulig å oppholde seg mellom klokka halv 8 og 4-5 pga et helt infernalsk støynivå av borrmaskiner og hakking. Jeg blir GAL! Er selv trommis og vant til høy lyd. Men dette tar bare kaka. Planene om å sitte hjemme og jobbe i fred med masteroppgava mi har ikke gått helt som forventet, for å si det slik. Er det noen som vet når de har planer om å gi seg med dette..?!?

Mottatt: 04.02.2006 10:54
Fra: DRITTLEI borring, C-blokk

Kommentarer:
Hos oss ble det et større til gode beløp enn vanlig på strømmen. Tror ikke a konto beløpet bør endres, ref. Styrets innlegg. Anbefaler heller at de som får store negative overraskelser år etter år begynner å sette av penger før avregningen kommer i januar.

Mottatt: 02.02.2006 22:24
Fra: Anonym

Kommentarer:
Er det bare hos meg det har vært en skarp og ubehagelig "eksos"-lukt i dag, 01.02? Har medført kraftig hodepine. Forsøkte å åpne gløtt på vindu på baksiden, men da ble det bare verre. Andre som har erfart dette?

Mottatt: 01.02.2006 17:56
Fra: Major, 7. etasje, C-blokk

Kommentarer:
Også min strømregning fordobler seg for hvert år selv om jeg bruker minimalt med strøm. Så det er nok ingen dum ide og få justert a konto beløpet.

Mottatt: 01.02.2006 11:20
Fra: Anonym

Kommentarer:
Min strømregning var også fordoblet i forhold til tidligere år. Da jeg kontaktet OBOS oppdaget saksbehandleren at det skyldtes en skrivefeil. Resultat: målerstanden var blitt doblet. Så ring OBOS hvis det er flere som synes strømregningen lukter svidd.

Mottatt: 01.02.2006 10:11
Fra: Anonym

Kommentarer:
Hos oss var det også "all time high". Vet heller ikke om en pris på over 60 øre er markedets beste?

Mottatt: 01.02.2006 09:55
Fra: Blokk E

Kommentarer:
Behagelig strømregning? Ha ha ha. Den var go! Den var ikke mye behagelig nei kan jeg melde. Den øker og øker for hvert år. Støtter sameier som ønsker en økning i a konto beløpet på fellesutgiftene, så kanskje sjokkregningen i januar kan bli noe mer BEHAGELIG neste år.

Mottatt: 01.02.2006 07:53
Fra: Sjokkskadd beboer

Kommentarer:
Tror nok vedkommende i styret som har lagt ut saken om strømregningene neste gang skal ta seg bryet med å undersøke litt, før de konkluderer med at ingen har fått ubehagelige strømregninger. For oss var det "all time high" og nesten en fordobling i forhold til sist. Og det til tross for at vi ikke har hatt noe overforbruk, eller tatt i bruk nye elektriske hjelpemidler, som vaskemaskin eller tørketrommel i året som har gått.

Mottatt: 31.01.2006 16:07
Fra: Ivar Watt Strøm, C-blokka

Kommentarer:
Min post er stadig brettet eller sitter fast i postkassen så jeg må rive den løs. Dette er åpenbart fordi postkassene er så små at det ellers ikke ville være mulig å stappe den inn (posten). Er det mulig å se på en modernisering av postkassesystemet vi har i dag til en noe mer funksjonell løsning?

Mottatt: 31.01.2006 11:10
Fra: Jan Eirik Smeby

Kommentarer:
Behagelig strømavregning? Noen som fikk det? Det fikk ikke jeg i alle fall. Leilighetene er jo ikke akkurat varme i seg selv. Hadde det vært en ide å økt á konto beløpet på fellesutgiftene våre slik at vi slipper slike store avregninger?

Mottatt: 31.01.2006 10:40
Fra: Sjokkskadd beboer

Kommentarer:
Det er lagt ut noen dokumenter om Grefsenkollveien 14 på Plan- og bygningsetatens nettsider, og her er bl.a. høyspentlinja omtalt:
http://www.plan-og-bygningsetaten.oslo.kommune.no/plankunngjoringer/article46043-8036.html

Fra "Forslagsstillers saksfremstilling":

Høyspentlinje
Det går en høyspentlinje over området. Denne må legges om dersom området skal kunne utnyttes til utbyggingsformål. I kjøpekontrakten er det inntatt bestemmelser om at selger skal bekoste slik omlegging. Dersom kommunen (eller andre) skal overta tomten for bruk til skole må omlegging av høyspentlinjen bekostes av kommunen.

Risiko og sårbarhet
Det går en høyspentlinje (47 kV) i luftstrekk over eiendommen. Selger (Oslo Vei) har forpliktet seg til å fjerne kablene. Linjen forutsettes lagt i jordkabler utenom eiendommen.

Teknisk infrastruktur
Planforslaget utløser at ca 200 m av høyspentlinjen må omlegges fra luftstrekk til jordkabler. Kostnadene dekkes som en del av salgsavtalen mellom Oslo Vei og forslagsstiller. Ut fra andre hensyn planlegges linjen lagt i kabel over en lengre strekning.

Fra "Reguleringsforslag til offentlig ettersyn":

Risiko og sårbarhet
Høyspentledninger forutsettes lagt i kabel og forslagsstiller opplyser at det er inngått avtale med Oslo Vei om dette. Forslagsstiller henviser til NOU 1995, heft 20, Elektromagnetiske felt og helse. Utredningen finner ikke grunnlag for å anbefale bestemte grenseverdier eller bestemte avstander mellom kraftledninger og bebyggelse. Generelt vil elektromagnetiske felt ved jordkabel være kraftigere rett over kablene sammenlignet med rett under luftledninger. Feltene avtar vesentlig raskere i styrke til siden ved jordkabel. Feltstyrken kan eventuelt reduseres ved å grave kablene dypere. Sikkerhetsavstand til aktuell jordkabel er 2m til hver side. Det foreligger et utkast til trasé som følger gangveien sør og vest for tomten. Avstand til eksisterende boliger vil bli 8-9m, minsteavstand til planlagte boliger vil bli 14-15m. Det foreslås i en rekkefølgebestemmelse at igangsettingstillatelse ikke kan gis før høyspentledninger er fjernet eller nedgravet. Dette for å sikre at verken bebyggelse eller uteoppholdsarealer utsettes for uakseptabel stråling. På denne måten vil det også bli ivaretatt at byggeplassen ikke utsettes for stråling eller at ledningene kan komme i konflikt med anleggsarbeider. Når det gjelder sikring av bebyggelse og uteoppholdsarealer for uakseptabel stråling, ligger utkast til trasé innenfor sikkerhetsmarginer (med bakgrunn i vurderinger i NOU 1995, heft 20, Elektromagnetiske felt og helse). Helsevernetaten og Netteier vil bli varslet ved offentlig ettersyn og Plan- og bygningsetaten går ut i fra at eventuelle faremomenter/problemstillinger vil bli påpekt i denne sammenheng.

Mottatt: 30.01.2006 10:42
Fra: Beboer i 12 A

Kommentarer:
EGGKASTING: Noen som manglet egg til frokosten sin i helga? Flere egg ble kasta på min nyoppussa terrassevegg i løpet av helga. Det er beklagelig at noen finner glede i å bedrive denne type virksomhet.

Mottatt: 30.01.2006 10:05
Fra: Inger-Johanne, leil. 111 (D-blokka)

Kommentarer:
Takk til styret for god oppfølging og informasjon om kraftledningssaken.

Etter hva jeg kan bedømme, har Oslo Vei her en dårlig sak, og det er kanskje grunnen til at de håndterer den på en så klønete måte? Først selger de tomta under forutsetning av at kraftledningen blir fjernet. Når det så viser seg at dette blir dyrere enn antatt, vil de plutselig at grunneierne skal være med og betale regningen. De som har kjøpt tomta (USBL?) og våre fremtidige naboer i Grefsenkollveien 14 vil vel heller ikke være spesielt interessert i en ny og større endemast som både ødelegger utsikten, gir redusert markedsverdi og mulig økt strålingsfare?

Selv om de studiene som er gjort om elektromagnetiske felt og kreftrisiko ikke entydig bekrefter en sammenheng, så har Verdens Helseorganisasjon (WHO) konkludert med at det er en mulig sammenheng mellom blodkreft hos barn og bolig nær høyspentledninger.

Vi har to barnehager i umiddelbar nærhet av kraftledningen og mange barn i nabolaget som leker i nærheten hele året. Er det foretatt noen kartlegging som eventuelt viser overhyppighet av krefttilfeller i området?

Her bør noen med juridisk kompetanse se nærmere på de avtalene som er inngått og hva som er avtalt mht. kostnadsfordeling osv. Om nødvendig bør alle berørte grunneiere gå sammen i en aksjonsgruppe (så snart som mulig i og med at Oslo Vei skal ta en avgjørelse i midten av mars). Eventuelt bør det engasjeres en advokat som har spesialkompetanse på dette og kjennskap til hvordan tilsvarende saker er løst i andre deler av landet.

Nordre Aker Budstikke har allerede skrevet om saken (takk for det), men dette er sikkert en sak som kan være interessant også for Østlandssendingen, Aftenposten, Dagsavisen, Talefoten og andre. Oslo Vei og Hafslund Nett tenker utvilsomt mer på økonomi enn på mulig helsefare for de som bor i området, men som alle store virksomheter er de ikke immune mot folkeopinionen og negativ omtale i media...

Det er forøvrig mye info om kraftledninger og kreftrisiko på Internett for alle som vil lese mer om dette. Noen eksempler:

http://www.kreftregisteret.no/ramme.htm?nyheter/aarum_rapport.htm
http://www.stortinget.no/spti/1998/dw-o1998111804-010.html
http://www.forskning.no/Artikler/2004/juni/1085745913.12
http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article1052631.ece
http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=252259
http://pub.tv2.no/TV2/nyhetene/article242282.ece
http://www.dagbladet.no/dinside/2001/03/05/245295.html
http://www.sa.no/lokale_nyheter/article1562617.ece
http://www.oa.no/lokale_nyheter/article1219881.ece
http://www.varden.no/apps/pbcs.dll/artikkel?AID=/20040618/NYHET/106180092/0/MODUL
http://www.nrk.no/programmer/radio/p2_akademiet/3808782.html
http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/nrk_hedmark_og_oppland/4048877.html
http://www.boligsamvirket.no/include/default_template.asp?Table=Article&Key=15695
http://www.cancer.nu/AZTemplates/Cancer/NewsItem.aspx?id=263
http://www.dagensmedisin.no/nyheter/VisArtikkel.asp?ArtId=4825
http://www.inneklima.com/index.asp?context=38&document=45
http://www.alternativopplysningen.no/Nyheter/hoyspent.html
http://www.nrpa.no/fpinternet/Tema/elfelt_spm.htm
http://www.bt.no/forbruker/helse/article33555.ece
http://home.c2i.net/lande/A03.htm
http://www.google.com/search?hl=en&q=h%C3%B8yspentlinjer
http://www.google.com/search?hl=en&lr=&safe=off&q=h%C3%B8yspentledninger

Mottatt: 29.01.2006 23:19
Fra: Anonym

Kommentarer:
Ang. kraftledningene:

1. Hvis det er forbundet med helsefare for beboere i Gr. terrassehus at kraftledningene går over tomta, så er dette et offentlig ansvar!! Evt. nedgraving av kraftledning skal derfor ikke påkostes av oss!!

2. Jeg er ikke interessert i å betale for å få en påtvunget "verdistigning" av min seksjon. Jeg har ikke bedt om noen "oppgradering" av min seksjon.

Nå må vi være tydelige på hva dette handler om og si klart nei til å ta den økonomiske belastningen av evt. nedgraving av kraftledningen! Smertenivået for husleie/vedlikeholdsutgifter er vel dessuten nådd for lenge siden!

Mottatt: 29.01.2006 22:35
Fra: Kristian Evensen, blokk B

Kommentarer:
Ang. høyspentmasten: Veldig bra at styret tar skikkelig tak i denne saken. Dette er en viktig sak for hele sameiet. Sameiet, og alle som bor i umiddelbar nærhet, kan bli kvitt den strålingsfare som høyspentmasten innebærer. Oppvekstmiljøet i området vil bedres vesentlig dersom masten forsvinner. Håper styret fortsetter å arbeide med denne saken - her er det åpenbart viktig å følge med på alle krumspring fra myndighetenes side.

Mottatt: 29.01.2006 16:18
Fra: Anonym

Kommentarer:
Leser med glede at styret endelig har tatt initiativ til å bli kvitt søpla i korridorene. Da håper jeg at dette ikke er tomme trusler, og at dere setter makt bak krava om å kaste alt som ikke er fjernet til 1. februar. Ved tidligere anledninger har det altfor ofte dessverre bare vært tomme trusler, og datoer og frister har blitt forskjøvet på stadig vekk. Det blir deilig å bevege seg i korridorene igjen, og slippe å irritere seg over all møkka som grisete sameiere uten respekt for sine naboer slenger fra seg der det måtte passe !!!

Mottatt: 26.01.2006 23:20
Fra: Anonym

Kommentarer:
Hei. Utvikling i saken om høyspent. Har hørt at Oslo Vei i forbindelse med at kabel skal graves ned samler beboere langs trasseen til informasjonsmøter. Møtene er klokken 19.00 på Haraldsheim den 26.01 og 31.01. I tillegg var det et møte 24.01. Spørsmålet er om styret har tenkt å representere oss der, og markere at det er uakseptabelt å få en stor endemast på vårt område - noe som skjer dersom man velger å grave ned kabel mot bommen på lofthus. Det er 1 av 3 alternativer. De 2 andre alternativene er gunstige for oss for da blir vi kvitt luftspennet. Det er fritt for alle å møte på disse møtene, men det er vel bare styret som kanskje har fått innkallingsbrevet. Spørsmålet her er om styret vet om dette, og har noen i styret tenkt å representere oss? Jeg kommer til å delta på minst ett møte og det håper jeg flere andre gjør også.

Mottatt: 26.01.2006 13:18
Fra: Engasjert beboer

Kommentarer:
Hei! Har det vært mulig å få flyttet papirkontaineren ved inngang a/b? Den står noe i veien nå ettersom dette nå er nye E6 i grefsenkollveien 12.

Mottatt: 25.01.2006 09:09
Fra: Hilsen Ole Brum

Kommentarer:
Vedr. sjekk av arbeid utført på terrasse. Er det mulig å få fristen utsatt til snøen er borte? Det er litt vanskelig å få sjekket dette på en fornuftig måte nå som terrassen er full av snø.

Mottatt: 23.01.2006 09:08
Fra: Beboer i d-blokka

Kommentarer:
En liten oppmuntring:) Takker vår kjempekjekke og alltid smilende vaktmester for strålende arbeid for alt det han gjør og mer til. Hadde jeg sittet i styret så ville jeg gitt han en en stooooor blomst....

Mottatt: 17.01.2006 20:47
Fra: Anonym

Kommentarer:
Til vedkommende som ramser opp husreglene og er plaget av støy.. Jeg antar at dette er et enkelt tilfelle fra en seksjon og ikke er et stort problem i sameiet generelt. Jeg anbefaler deg til å prøve å lokalisere "snekringen" og ta det opp med vedkommende. Hvis det ikke lar seg gjøre å lokalisere denne støyen så sett opp skriv i oppgangen både i korridoren der du bor og i etasjen under/over (det er ikke sikkert vedkommende har internett eller leser regelmessig på SGTs hjemmeside..)

Mottatt: 17.01.2006 20:40
Fra: Anonym

Kommentarer:
Vedlegger pkt. 1 i HUSREGLENE våre og viser til siste setning.

1. Mellom kl. 23.00 og kl. 07.00 skal det være ro i huset - dette gjelder også korridorer og inngangspartier. På helligdager og søndager skal det være ro til kl. 12.00. Bruk av radio, tv og platespiller skal til enhver tid være så dempet at naboene ikke blir sjenert. Det samme gjelder bruk av instrumenter. Piano eller flygel må ikke berøre vegger og skal stå på gummiskåler e.l. for best mulig å isolere mot forplantning av lyden mellom vegg/gulv. Det må vises spesielt hensyn når skyvedørene til terrassene er åpne. Hvis man på grunn av selskapelighet må regne med at det vil bli mer støy enn vanlig en enkelt kveld, bør nærmeste naboer underrettes om dette. Banking eller hamring må ikke foregå etter kl. 20.30 eller før kl. 07.00 med mindre helt spesielle grunner tilsier noe annet.

Mottatt: 17.01.2006 12:01
Fra: Anonym

Kommentarer:
Hva er det med folk, og banking og hamring i dette huset ? Nesten hver dag de siste ukene har det vært helt stille fra vi kommer hjem til jobb og til en gang mellom 20.00 og 20.30. DA plutselig begynner bråket, og vedvarer frem til rundt 22.00. Er det slik at folk kommer hjem, spiser middag, tar seg en lur på sofaen, og så finner ut at de skal snekringen ? Midt i leggetiden til barna, og langt utover det husreglene tillater ? Kunne det ikke vært greiere å starte tidligere på ettermiddagen / kvelden, og avslutte innenfor reglementet ? Det er mildt sagt jæv.... irriterende å ha denne bankingen gående nesten hver eneste kveld til 22.00 og vel så det.

Mottatt: 16.01.2006 19:31
Fra: Anonym

Kommentarer:
Jeg har nattevakt og kommer hjem kl 04. Å stå opp 05.30 eller ti minutter på syv synes jeg ikke noe om, men takk for kreativt forslag:) Jeg har full forståelse for at renholder må gjøre jobben sin, men kl 7 om morgenen så sover mange og det er lite hyggelig å bråvåkne av støvsuger som smeller inn i dørstokken. Det jeg ber om er at renholder ikke er så brutal, men støvsuger mer forsiktig intill dørstokkene. Det beste hadde vært om renholdet ble gjort senere på dagen.

Mottatt: 14.01.2006 16:44
Fra: Anonym

Kommentarer:
Til anonym, som klager over at støvsugeren til renholder dunker i dørstokken fra kl. 07. Et godt råd er å stå opp f.eks. ti minutter på syv, eller som undertegnede, kl. 05.30, så vil nok ikke denne dunkingen plage deg så mye. At noen kan klage over at folk som arbeider dunker i dørstokken med støvsuger kl. 07!

Mottatt: 13.01.2006 15:44
Fra: Anonym

Kommentarer:
Så vidt kan sees skulle arbeidet med b-blokken starte opp like etter nyttår. Dette har betydning for de p-plasser som befinner seg under denne blokken, og dermed også for p-situasjonen i hele sameiet. Det hadde vært fint om styret kunne gi beskjed om når dette arbeidet rent faktisk vil starte opp, slik at beboerne som har plass i tilknytning til b-blokken kan benytte disse plassene frem til arbeidet faktisk starter (uten å være redd for å komme hjem fra arbeid en dag med stilas oppe og bil borttauet), og slik man best mulig får utnyttet de tilgjengelige plasser.

For øvrig henger det oppslag om at biler på gjesteparkeringen vil bli borttauet dersom de ikke er i daglig bruk. Det forutsettes at dette ikke gjelder dem som har sin egen plass stengt på grunn av arbeidet, men at dette først og fremst gjelder dem som bruker gjesteparkeringen for bil nr. 2. Dersom dette ikke er tilfellet, reises spørsmål om hvor man ellers kan parkere sin ene bil, daglig i bruk eller ikke, mens ens vanlige plass er okkupert med stillas.

Mottatt: 13.01.2006 14:41
Fra: Seksj. 359

Kommentarer:
Jeg er møkka lei (for å si det mildt) at vedkommende som støvsuger korridorene dunker inn i dørstokkene kl 7 om morgenen. Kan styret ta tak i dette?

Mottatt: 12.01.2006 20:53
Fra: Anonym

Kommentarer:
Jeg har ikke bodd her så lenge, og jeg bruker nok litt tid på å finne ut av hvordan ting henger sammen. Som f.eks. det med flagging. Da vi skulle få ny vimpel, avga jeg min mening om det, samtidig som jeg spurte hvorfor vi ikke flagget på offentlige flaggdager. Det ble litt mailveksling på det, men saken ble trolig tatt opp i styret, og nå flagges det hos oss også! Jeg ble glad da jeg så flagget 1. juledag. Den som har flaggstang, plikter jo egentlig å flagge på offentlige flaggdager, og da er de store høytidsdagene de viktigste. Så takk for at saken ble tatt opp og at det ga positive resultater. Håper at også andre enn meg har registrert at vi flagger oftere!

Mottatt: 11.01.2006 10:02
Fra: Frøydis Gustavsen

Kommentarer:
Jeg savner også ekstra bodplass. Kan ikke klage da jeg har en egen bod ute i gangen, men savner ekstra bodplass tross alt. Hva med det siste bomberommet som tidligere er foreslått brukt som snekkerbod???

Mottatt: 10.01.2006 09:09
Fra: Savner ekstra bodplass 2

Kommentarer:
Det jeg finner bemerkelsesverdig er at det ikke er noen styremedlemmer som finner det for godt å kommentere hva de har tenkt å gjøre ang. problemet med forsøplingen av korridorene. Vet at de er her inne og leser, for i det øyeblikket noen våger å stille seg kritisk til styret og den jobben de gjør, er enten de, eller en av deres våpendragere, rimelig kjapp til å legge inn en forsvarstale.
Så, kjære styre, hvilke strakstiltak gjør dere for at vi skal bli kvitt alt skrotet som skjemmer korridorene våre, og som er påpekt i uttalige innlegg siste tiden ?
Det står en stor og grønn container i enden av bygget, og jeg er sikker på at det er plass til mesteparten oppi der...
En ting er ihvertfall sikkert: Det nytter ikke å sette opp små fy-fy-lapper med henvisning til husordensreglene.

Mottatt: 10.01.2006 00:29
Fra: Anti-skrotnisse

Kommentarer:
På SGTs hjemmeside står det "Beboerne må ha en hjemforsikring når det gjelder innbo, løsøre, ansvar etc. Eksempel: Følgeskader fra lekkasjer inne i leiligheten. Slike følgeskader kan bli av betydelig omfang, også i underliggende leiligheter." Dette er en ganske "svevende" setning som kan missoppfattes. Innboforsikringen eller "hjemforsikringen" som det her brukes, dekker skade på eget innbo/løsøre som er i sitt eget eie samt midlertidlig opphold uten for hjemmet hvis skaden er så ommfattende at leiligheten ikke er beboelig. Innboforsikringen dekker ikke følgeskader hverken i egen leilighet eller underliggende ved en vannskade, dette går på bygningsforsikringen til sameiet. Hvorfor oppfordres det til at alle må ha en innboforsikring, når denne forsikringen dekker kun verdier som går tapt som er i eget eie eks, stereoanlegg, bøker tv, etc?

Mottatt: 09.01.2006 18:50
Fra: Anonym

Kommentarer:
Ja, boder og oppbevaringsplass var tydeligvis ikke så populært på 70'tallet når blokken ble bygd. Deler også et lite kott. Fordelingen er vel rimlig anarkist, da vi var på visning fikk vi se på "vår del" av boden som var høgre del. Da vi flyttet inn var den delen okkupert, men via forhandlinger fikk vi den tilbake. Nå blir boden delt med en vegg på hver beboer. 2 av oss har fått plass til en IKEA lager hylle, noe som var mulig ved at en monterte hyllene på den minst plasskrevende måten. Uansett - vi prøver å følge likhetsprinsippet på areal og ikke utifra leilighetstørrelse.

Kanskje vi kunne ta noe av arealet bak blokkene og bygge boder?

Mottatt: 09.01.2006 15:46
Fra: Savner ekstra bodplass

Kommentarer:
Hvordan fordeles oppbevaringsplassen i "nærboden"? Vet at det er tre leiligheter som skal dele en slik ganske liten bod, men hvordan deler dere arealet? Får den største leiligheten mest plass, fordeles det likt mellom leilighetene, eller er det ulik praksis rundt forbi? Vi synes nemlig at vi kanskje har fått litt liten plass i vår bod...

Mottatt: 09.01.2006 00:03
Fra: Anonym

Kommentarer:
Jeg oppfordrer alle beboere til å rydde opp i alt det som nå står rundt omkring i korridorene! Tidligere var det imponerende ryddig her, nå står det ting overalt. Hvis man går på baksiden av blokkene ser det neimen ikke mye hyggelig ut å se inn! Det er greit at man har vært litt tålmodige fordi folk har ryddet verandaene sine, men det er ikke sånt rot som står rundt omkring nå. Sofaer, materialer til oppussing, rot etter flytting osv... Dersom ting ikke blir borte snart, synes jeg ting skal bli fjernet av vaktmester eller en annen som får betalt for det. Selvfølgelig ikke gratis, da slipper jo rotekoppene unna. Nei, la de leilighetene som bor rett ved siden av spleise på det. Da blir nok synderne snart avslørt. Jeg vet i hvert fall hvem som eier rotet utenfor der jeg bor og skulle nok sørget for at rette vedkommende betalte for opprydningen!

Mottatt: 08.01.2006 21:44
Fra: Anonym

Kommentarer:
Den som har misforstått heisenes funksjon vil jeg tro er firbeint:)

Mottatt: 05.01.2006 18:34
Fra: Anonym

Kommentarer:
Hei, en liten oppfordring...
Har registrert at det bor en del hundeiere i blokka som ikke bruker bånd på kjæledeggen når de er på vei ut for lufting. Helt greit at man lufter bikkjene uten bånd ute, men i korridorene så er det mange barn som er redd hunder. Oppfordrer derfor hundeierne å vise hensyn til dette og ha hunden i bånd på vei ut.

Mottatt: 03.01.2006 18:05
Fra: Anonym

Kommentarer:
Kan man lese referat fra styremøter på SGTs hjemmeside og isåfall hvor? Synes å huske at papirutgaven ble kuttet ut...

Mottatt: 03.01.2006 17:55
Fra: Anonym

Kommentarer:
Godt nytt år kjære sameiere!

Ser at vi blir oppfordret til å skifte varmtvannsberedere. Er vi mange som vurderer dette kanskje vi kan slå oss sammen for å skvise prisene noe??? Mulig det blir billigere om vi blir flere enn om en og en skal ut på markedet å få tilbud.

Mottatt: 03.01.2006 12:38
Fra: D-blokken

Skriv innlegg - Les innlegg fra 2002 - 2003 - 2004 - 2005 - 2006 - 2007 - 2008 - 2009 - 2010 - 2011 - 2012 - 2013 - 2014 - 2015