Dette er en arkivert nettside. Den blir ikke oppdatert, men er tilgjengelig av hensyn til brukere som har behov for historikk. Klikk her for å gå til den nye nettsiden.

 
Grefsen Terrassehus
 Forside | Innhold | Kontakt
 
Søk Hovedmeny

Skriv innlegg - Les innlegg fra 2002 - 2003 - 2004 - 2005 - 2006 - 2007 - 2008 - 2009 - 2010 - 2011 - 2012 - 2013 - 2014 - 2015

Gjestebok

Innlegg fra 2008


Kommentarer:
I går ved 19-tiden banket tre utenlandske menn på døren min. Jeg kjente dem ikke og åpnet ikke. Jeg traff senere en del ungdommer som bor i terrassehusene på gangen. De hadde observert dem og sa at de tilogmed gikk og banket på boddørene. Hvorfor ringte de ikke på? En av dem hadde en tom sekk med seg. Hva hadde de egentlig her å gjøre. Vil henstille til alle å ikke slippe uvedkommende inn.

Mottatt: 12.12.2008 17:24
Fra: beboer i Grefsen terrassehus

Kommentarer:
1: Det er noen "unger" som griser noe forferdelig i DE-oppgangen....de går tydeligvis opp trappa til den ubrukte etasjen over omsorgsboligene til kommunen og etterlater seg godtepapir og istykkerrevet post. Så hvis noen savner noe kan det hende det ligger der.

2: Helt øverst (ved utgangen til taket) i trappegangen DE har noen gjort sitt fornødne! En real pudding. Hva slags folk gjør slikt?

Mottatt: 11.12.2008 22:11
Fra: All honnør til vaktmesteren!

Kommentarer:
Styret venter vesentlig økning i strømprisene. Fra autorativt hold (Norpoolen) kunne pressen forleden fortelle at det er utsikt til lavere strømpriser i vinter som følge av at oljeprisen er på vei nedover. Hvordan henger dette sammen?

Mottatt: 01.12.2008 18:06
Fra: Halvard Øvrebø

Kommentarer:
Kjære signatur "A-blokken". Forslaget ditt om kameraer, alarm og fysisk vaktservice kan godt gjennomføres. Jeg har bodd her i over 20 år, og temaet har vært oppe mange ganger. Hver gang har konklusjonen vært: Det koster penger. Så mye penger, for den enkelte gjennom økte felleskostnader, at folk flest neppe vil betale en så høy husleie. En investering i bilalarm er blitt foretrukket av mange i blokka. Samtidig som erfaringer andre steder peker i retning av at innbrudd/kriminalitet ikke går vesentlig ned med slike tiltak. Ihvertfall ikke på litt sikt. Men kanskje er betalingsvilligheten større nå?

Mottatt: 18.11.2008 23:15
Fra: veteran

Kommentarer:
Helt enig med siste innlegg. Istedenfor å fokusere på hva som kan gjøres for å komme tyveri og hærverk til livs, bruker man heller energien på å løse "problemet" med en gjesteparkering som er "full" en kveld i året. Nettopp tyveri og hærverk som påfører sameiere store kostnader er kanskje grunnen til at mange vegrer seg mot å parkere ubeskyttet under tak ?

Mottatt: 18.11.2008 21:45
Fra: C

Kommentarer:
Jeep stjålet: Igjen skjer det tyveri utenfra! Her er det ingen tilfeldigheter vil jeg tro. Hvorfor kan det ikke iverksettes et tiltak hvor vi enten har alarm/kameraer eller kontrollrunder av et vaktservice? Hvor mange biler skal ødelegges/fjernes og innbrudd må det være før noe igangsettes. Hilsen en som ikke liker seg sent på kvelden i garasjeområdet.

Mottatt: 17.11.2008 11:47
Fra: A blokken

Kommentarer:
Hei.. I natt ble min Jeep wrangler stjålet fra garasjen, tyvene tok seg inn gjennom porten som er nermest e-blokka. Dette var nok planlagt , de har nemlig skåret seg inn gjennom porten. Vår flinke vaktmester har alerede sveiset dette på plass, men om du har sett eller hørt noe hadde jeg blitt glad for å høre om dette. Vil også i denne sammenheng takke noen snille naboer som hjalp meg til jobb i dag..

Mottatt: 14.11.2008 20:21
Fra: lene gislerud

Kommentarer:
Takk - webmaster!
På høyresiden har webmaster lagt ut en link som gjør det lett og enkelt å slippe å motta telefonkatalogen. Oppfordrer alle til å bruke den!

Mottatt: 12.11.2008 17:27
Fra: Nina

Kommentarer:
Jeg synes det er litt leit at enkelte er så negative til at styret maner til etterlevelse av parkeringsreglene. Enkelte kvelder nå er det rett og slett ikke mulig å finne gjesteplasser. Sist torsdag kveld hadde jeg besøk som endte opp med å parkere i Nordhagaveien. Det er litt dumt.

Ja, jeg er en av dem som har klaget til styret, blant annet over at naboens SUV er så stor at jeg har problemer med å åpne døren på min egen bil uten å lage riper. Men etter at styret henstilte eiere av store biler til å parkere slik at bilen ikke står utenfor egen opptegnet plass, så er det problemet løst. Naboen tok hintet. Så derfor vil jeg si takk til styret for at de gidder å ta opp slike problemer, til tross for en del sure meldinger.

Jeg synes at innlegget til "Tanj og Morten" er ganske malplassert. Det må være tillatt å påpeke at vårt parkeringsanlegg ikke er dimensjonert for at hver boenhet har to biler. Det er et faktum. Dessuten er det mange som velger å bruke garasjen til bod, og parkerer bilen på gjesteparkeringen, mens andre - som også gjerne kunne tenkt seg å bruke boden til garasje - følger reglene og parkerer bilen på egen parkeringsplass. Mens andre igjen leier en av de flere parkeringsplassene som står ubrukt. Har dere forsøkt det, "Tanj og Morten"? Jeg gjør det, og det går helt fint. Billig er det også :)

Mottatt: 05.11.2008 23:18
Fra: anonym

Kommentarer:
Vi er flere beboere i 8 etg. C blokk, som fikk "besøk" av en mann. Første gang han ringte på var klokken litt over ett, så fortsatte det til ca. kl. 3. Jeg ringte politiet, det var det flere som hadde gjort. Han gikk forbi leilighetene, snakket engelsk. Jeg syntes dette var fryktelig ekkelt. Politiet kom og geleidet ham ut i 3 30 tiden. Han var svært beruset.

Mottatt: 05.11.2008 22:35
Fra: vettskremt dame

Kommentarer:
Vi våknet også av at det ringte på døren 2 ganger i natt, ca kl 2.10 (natt til onsdag 5.11.). Vi åpnet ikke døren, og visste derfor ikke hvem det var. Det var interessant å få vite at flere har vært utsatt for det samme. Dersom det skjer igjen, er det kanskje en ide å ringe politiet? Det er jo veldig utrivelig å ha det sånn.

Mottatt: 05.11.2008 20:24
Fra: 269

Kommentarer:
Til de to siste innleggene -
Vi hadde også den utrivelige opplevelsen å bli vekket i natt kl. 02:00 av at noen ringte på døren. Det må jo ha vært en som har "vandret fritt" i Huset vårt. Det er utrivelig å åpne døren til korridoren og ikke vite hva som venter utenfor.
Jeg tror det er viktig å minne på at vi alle er forsiktige med å lukke opp dørene i U etg og 1. og 2. etg når vi ikke vet hvem som ringer på. Kanskje bør vi holde ringekoden "tettere til brystet"?
Håper på en rolig natt.

Mottatt: 05.11.2008 12:33
Fra: Terje R.

Kommentarer:
Vedr. innlegget fra Grefsenbeboerske: Jeg våknet ca. kl. 0230 natt til onsdag (05.11) av at noen ringte på døren. Vedkommende sprang så videre bortover gangen - hvor han ropte til en annen person lenger borte. Jeg vurderte også å ringe politiet, men valgte å ikke gjøre det. Meget ubehagelig opplevelse!

Mottatt: 05.11.2008 11:19
Fra: D-blokka, 1. etg.

Kommentarer:
I natt klokken to ble jeg utsatt for en meget ubehagelig opplevelse. En mann jeg aldri har sett ringte på sterkt kontinuerlig i ca. 10. minutter. Så gjennom nøkkelhullet og kunne ikke huske å ha sett mannen her. Jeg ropte: Hva vil du og fikk til svar: I love you, I love you. Jeg ble livredd og overveide å ringe politiets nødtelefon. Etter en stund kom han tilbake og ringte på igjen. Noen andre som har vært utsatt for dette. Slike opplevelser skaper angst hos beboerne, og jeg håper jeg slipper å oppleve noe lignende.

Mottatt: 05.11.2008 06:01
Fra: Grefsenbeboerske

Kommentarer:
Kom hjem i går kveld til en deilig lukt av grønnsåpe i korridoren. Tusen takk til alle som deltok på innedugnaden - jeg skal gladelig betale "straffe-gebyret" når jeg selv ikke hadde anledning til å stille. Å holde fellesområdene rene er viktig for trivselen - og det blir langt dyrere for alle dersom vi må sette bort dette til eksterne firmaer.

Mottatt: 09.10.2008 10:46
Fra: Nina

Kommentarer:
Tanker angående parkering. Vi bor selv i A og leier en ekstra plass i D/E området siden vi har 2 biler. Observerer ved å gå gjennom garasjeanlegget at veldig mange bruker garasje kun til oppbevaring. Vi har også oppbevaring i vår i tillegg til parkering. Skjønner ikke problemet hvis man holder orden og rydder/kaster. Utviklingen har dessverre gjort at bilene blir større, men det kan jo ikke brukerene noe for. Arkitekten bygget i sin tid en høyde på 1,90m i undertak av enn eller annen grunn. Så her går de fleste biler under uten grind. Lite vi kan gjøre med det. Jeg synes ikke det er rettferdig å klage på større biler når det gjelder "dårlig" parkering. Daglig ser jeg folk som "slenger" bilen fra seg. Det er merket godt opp nå uten sne, men til vinteren synes jo dette ikke tydelig. Fullt mulig å parkere langt unna og likevel kunne gå tørrskodd hvis det er et behov. Dette går på sunt folkevett å ta hensyn til andre når du skal parkere. Se bare hvor mange steder hvor folk har rygget i stykker stolpene/dørene til garasjene. Vi bor i et fellesskap og har alle et felles ansvar. Hilsen en fornøyd eier med 2 biler og 2 plasser som stortrives.

Mottatt: 07.10.2008 14:58
Fra: anonym i A blokken

Kommentarer:
Hvis det er slik at flertallet av sameiets beboere ikke respekterer parkeringsreglene synes jeg man skal ta opp reglene til vurdering. Regler som "ingen" følger er vi ikke tjent med, det reduserer respekten også for andre regler vi har.

Når det er sagt: Det synes åpenbart at mange beboere bruker gjesteparkeringsplassene fast. Dette er å ta seg til rette på andres bekostning. Gjesteparkeringen er et fellesgode for alle beboere!

Mottatt: 27.09.2008 13:15
Fra: En mann-en bil!

Kommentarer:
Det er vel en kjennsgjerning at vi er en del som har 2 biler. Vi valgte å leie en parkeringsplass under tak til en rimlig penge - en lapp på oppslagstavlen ga rask respons og plass. Tidligere var det også egen parkeringsoblat, kansje en ide å innføre det på nytt, også for bil nr. 2, da er det ihvertfall ikke tvil om hvilke parkerte biler som har eiere i blokka. Hadde en så klart å få et system der en 'matcher' de som har ledige plasser med de som har ekstra bil ville nok antall ledige gjesteplasser blitt større. Men som andre har nevnt - bilene har vokst - garasjene blir for små, og løsningen blir å la dem stå ute (en bytteordning er kanskje en ide). Ved porten opplever en også litt for ofte at biler står feilparkert, skummelt når en vet at barn leveres/hentes i barnehagen i dette området. Håper vi slipper parkeringautomater og p-vakter som sprer seg overalt nå på kjøpesenter og andre steder. Har vel heller ikke etter snart 20 år i blokka opplevd at en ikke finner en parkeringsplass ett eller annet sted, men det hadde vært smart om flere av parkeringsplassene under tak som ikke er i bruk ble benyttet.

Mottatt: 24.09.2008 21:48
Fra: g/Blokk-E

Kommentarer:
Gjesteparkeringsproblemet vil snart løse seg nå når snøen snart kommer. Da gidder ikke folk koste/skrape bilene sine og setter de derfor på plass der de hører hjemme. Jeg tok opp saken i Juni2007, og fikk noe støtte og selfølgelig også pepper av de som nettop bruker gjesteparkeringen som sin egen private parkering. Vedkommende som gjorde betraktningene denne gang har kansje også sett hvor mange ledige plasser det er rundt omkring på samme tid? Her må nok adskillig hardere lut til enn en annmodning om å være snille og respektere vedtektene...de er uvesentlige for mange uansett!

Mottatt: 24.09.2008 20:41
Fra: Ole K.

Kommentarer:
Ad. garasjeanlegget og få gjesteparkeringsplasser

Har også lagt merke til at det i høst er vesentlig flere biler på gjesteparkeringen og at enekelte tar seg til rette med å parkere foran inngangspartier, bak blokkene, foran søppelrom, ved innkjøringen v/Barnehagen, på sykkelparkering osv. Mye av denne parkeringen er trafikkfarlig og det har skjedd flere påkjørsler/kollisjoner i garasjeanlegget.

Benyttes vår gjesteparkering av håndverkere fra nabotomta?

I tillegg har det vært parkert tilhengere og uregistrert biler på gejsteparkeringen over lengre tid. Disse bør umiddelbart fjernes da det er i strid med våre vedtekter.

Enig at man skal være fleksibel i garasjeanlegget mtp. at beboere kan benytte gjesteparkeringen til korttidsparkering, men å angripe Styret blir feil. Styret er valgt til å forvalte vår felles eiendom og har et regelverk/vedtekter som vi som sameiere har bestemt. Dette inkluderer også garasjeanlegget og våre parkeringsregler.

Dersom vi mener at vår vedtekter er utgått på dato må man fremlegge endringsforslag på sameiemøtet og se om det er flertall for å endre disse.

At enkelte har anskaffet 2 biler og mener dette er nødvendig for å fungere må vi akseptere, men å ta seg til rette blir feil. Det er stadig ledige parkeringsplasser/garasjeplasser til leie - benytt denne muligheten.

De beboere som benytter sin garasje/biloppstillingsplass til lagringsplass bør pålegges å fjerne dette slik at plassen benyttes til det den er beregnet for - nemlig parkering

For endel år siden hadde vi de samme problemene og Styret innførte parkeringskontroll med innsats både fra styremedlemmer og etterhvert eksternt parkeringsselskap. Dette hjalp på situasjonen, men kostet enkelte dyrt.

La oss denne gang heller anmode alle som ikke benytter sin parkeringsplass/garasje til parkering om straks å endre adferd og at de med to biler leier seg en ekstra plass, slik at vi slipper å innføre rigide kontroller og parkeringsgebyr igjen. Hjelper ikke dette støtter undertegnede at vi på nytt engasjerer et parkeringsselskap for hyppigere kontroll, bøtlegging og inntauing.

Snart er det vinter og behov for snørydding og da vil en full gjesteparkering og langtidsparkerte biler medføre problemer for vår vaktmester og beredsskapsgruppe.

La oss sammen ta tak og bruk egen plass/leid plass slik at vi unngår et rigid parkeringsregime igjen.

Mottatt: 24.09.2008 15:06
Fra: Beboer i C med 2 biler

Kommentarer:
En liten kommentar til siste innlegg. Jeg synes du tolker styrets innlegg veldig negativt. Styret oppfordrer nettopp eksplisitt sameiere med to biler til å leie en ledig parkeringsplasse/garasje. Det er jo ofte oppslag om at slike er til leie i sameiet.

Mottatt: 24.09.2008 09:12
Fra: Mona B-blokka

Kommentarer:
Blir trist når jeg leser dette med parkering. At det finnes så mange intolerante mennesker i sameiet er beklagelig, men at styret velger å danse etter deres pipe er bare tragisk.
I dagens samfunn er det mange som har behov for 2 biler. Jobb, henting i barnehage og på skole. For noen er 2 biler nødvendig, og å skrive at "sameiet ikke er dimensjonert for dette" og nærmest oppfordre de med 2 biler til å flytte er intet mindre enn useriøst og latterlig.
I de årene jeg har bodd her har jeg enda til gode å ikke finne parkering ute dersom jeg har hatt behov for det. Rett nok ikke alltid utenfor blokken jeg bor, men jeg har aldri hatt noen problemer med å gå noen meter. Og det er her jeg tror problemet ligger. "Klagerne" finner ikke plass rett utenfor stuevinduet sitt, og gidder ikke gå noen meter. Så da er det bare å klage.
Skjerp dere. Det er ingen som har vondt av å gå fra D-blokka til A-blokka eller omvendt.

Mottatt: 23.09.2008 21:30
Fra: C-blokka

Kommentarer:
Viser til inlegg ang. gjesteparkeringsplassene og de store SUV som regjerer i Sameiet. Sist jeg leste vedtektene for sameiet sto det vel ingen ting om hvilken STØRRELSE man kunne ha på sin egen BIL når man bor i dette sameiet...greit nok at man ikke unødig skal benytte seg av gjesteparkering til hengere, div ubrukte biler, men biler som daglig er i bruk, og som parkerer hensiksmessig i forhold til andre, bør vel få kunne gjøre det.
Utfordrer samtidig Sameiet til å finne gode parkeringsløsninger for de som har en litt større bil enn de andre.

Mottatt: 20.09.2008 16:52
Fra: Tanj og Morten

Kommentarer:
Sett opp Videoovervåkning i garasje anlegget! Dette hindrer iallefall tyveri fra folk som tror dem kan bli gjenkjent.

Mottatt: 06.09.2008 12:36
Fra: Beboer E

Kommentarer:
Tyveri i garage.
Jeg har hatt i innbrudd/tyveri i min garage under blokk 12D natten mellom 4 og 5 september.
Det er stjålet sykler, motocross sykkel bilhjul ol.
Innbruddet skjedde mellom 4 sept kl 2000 og 5 sept kl 0800.
Har det vært andre tyveri, eller har noen observert aktivitet i garagen i dette tidsrommet hadde det vært fint å få beskjed om.
Kun nye sykler og mc ble stjålet, så dette er utført av folk som kjenner sameiet og vet hva som er i de enkelte garager.

Mottatt: 05.09.2008 11:54
Fra: Lasse Aune

Kommentarer:
Hyling i vannrør i C-blokka

I hele sommer har det vært "hyling" i vannrør hos en eller flere seksjoner i C-blokka. Hylingen er svært sjenerende for andre beboere, særlig på kveld og nattestid.

Da det er vanskelig å lokalisere hvilke(n) seksjon dette kommer fra må vi henstille om at de som forårsaker dette umiddelbart skifter armartur/pakning på den(de) kranene som "hyler". De vet selv hvem de er og i respekt for sine naboer forventes det at de bringer forholdet i orden.

Oppfordrer også Styret til å legge beskjed i postkassene til alle i C-blokka hvor forholdet påtales.

Mottatt: 29.08.2008 10:08
Fra: Reidar, seksjon C206

Kommentarer:
Mange måker trekker regelmessig mellom fjorden og Maridalsvannet morgen og kveld i den isfrie delen av året. Hvis noen i sameiet legger ut fuglemat på terrassen eller utenfor blokkene, så er nok det forklaringen på at de tar turen innom oss.

De som gjør det mener det sikkert godt, men har vel ikke fått med seg at mange av måkene i Oslo-området også har søppelfyllingen på Grønmo som matkilde og at måkenes ekskrementer kan være bærere av sykdommer som salmonella. Mating av fugler i nærheten av boliger og spesielt i nærheten av barns lekeplasser kan derfor være helsefarlig og må unngås. Fuglemat på bakkenivå kan dessuten tiltrekke seg rotter og mus, og tilgrising av bygninger og fellesområder er også et kjent problem.

Mange borettslag og sameier har forbud mot mating av fugler, og det burde vi kanskje også ha hatt her?

Gi gjerne mat til fuglene, men ikke i boligområder!

Fornuftig mating av fugler
http://www.friluftsetaten.oslo.kommune.no/dyr_blomster/tiltak/fugler/fornuftig_mating/

Tenk deg om før du mater fuglene
http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/ostlandssendingen/1.6144065

Salmonellasmitte fra småfugl
http://www.fhi.no/artikler/?id=63191

Mottatt: 27.08.2008 20:01
Fra: Anonym

Kommentarer:
Måker ja, det høres jo ut som vi bor nede på brygga... :)

Mottatt: 27.08.2008 09:06
Fra: Synnøve Elisabeth

Kommentarer:
Måker, kråker og skjærer. Jeg har observert på avstand flere som legger ut mat. Og da snakker vi ikke om brødsmuler. Så det lokker jo til seg det meste av fugler vil jeg tro. Kanskje en ide og minne folk om at det ikke er så lurt?

Mottatt: 27.08.2008 07:51
Fra: A-blokken

Kommentarer:
Er det noen som har en forklaring på hvorfor det plutselig er så mange måker utenfor blokkene våre? Har ikke opplevd dette så lenge jeg har bodd her, ikke synes jeg det er hyggelig heller.

Mottatt: 26.08.2008 18:51
Fra: Anonym

Kommentarer:
Ringeklokken vår sluttet plutselig å virke. Noen som har noen tips - om den enkelt kan repareres, ellers blir det vel en ny? Det er av den opprinnelige typen som ble levert med leiligheten.

Mottatt: 25.08.2008 09:24
Fra: Ring min klokke

Kommentarer:
Ser ingen grunn til å gjøre noen endringer med gjesteboken. Den fungerer helt utmerket og bør få være som den er. Vi har en fabelaktig nettside og åpenheten er en viktig suksessfaktor. Synes det konstrueres en del forenklede problemstillinger her som ikke kan dokumenteres. Jeg håper dette ikke fører til feilvurderinger.

Er det for eksempel nødvendigvis negativt at hærverk på biler i garasjen blir omtalt i en lokalavis? Tvert imot så kan dette være veldig bra i slike saker. Politiet kan bekrefte at det er nettopp mediaoppmerksomhet som gir viktige tips og ofte bidrar til oppklaring av mange saker. Kriminelle som ser sine egne gjerninger omtalt i avisen blir heller ikke veldig fristet til å oppsøke samme område igjen senere fordi sjansen for å bli oppdaget og straffet da er større. Hærverk og innbrudd skjer desverre over hele byen og mye oftere enn her, så jeg mener det blir feil å kalle en liten notis i Aftenposten for "negativ offentlig omtale". Vi bør heller se på dette som verdifull hjelp og som kriminalitetsforebyggende tiltak. Ved at andre i bydelen som også har vært utsatt for lignende hærverk kan lese om det i avisen, øker sjansen for at den lokale rampen blir tatt. Sannsynligvis kan også omtale i lokalavisen ha en viss avskrekkende effekt overfor dem det gjelder. Folk flest er klar over at hærverk kan skje hvor som helst og at risikoen er mye høyere andre steder, for eksempel i alle boligområder hvor man er henvist til gateparkering (og det gjelder store deler av Oslo)

Jeg har også vanskelig for å se at folk kan vegre seg for å bo her på grunn av det som står i gjesteboken. Tvert imot så vil jeg hevde at åpenheten også her er en styrke. Folk som vurderer å flytte hit vil raskt se at det stort sett er småting og bagateller som er tema for "klagingen" og at det derfor ikke kan være mange store problemer og konflikter i dette sameiet. De vil også se at vi har en åpen og aktiv debatt med mange engasjerte beboere som alle ønsker å bidra til et godt bomiljø. At ikke alle er enige om alt til enhver tid og at folk reagerer på forskjellige ting er helt naturlig.

Hadde jeg vært på boligmarkedet og vurdert å flytte til Grefsen Terrassehus så ville jeg blitt svært beroliget etter å ha sjekket den flotte nettsiden og lest i gjesteboken. Et lukket diskusjonsforum som bare er åpent for beboere ville virkelig ha gjort meg mistenksom og fått meg til å tenke at her er det noen som har et eller annet de ønsker å skjule.......

Mottatt: 13.08.2008 20:50
Fra: Anonym

Kommentarer:
Gjestebok - eller internt diskusjonsforum ?

Jeg viser til ovennevnte innlegg fra styret og har følgende svar:

Her må det være to alternativer det er snakk om:
1. Skal det være åpent - eller
2. Skal det være lukket ?

Alt. 1.
Velges dette alternativ så er det enkelt for sameierne å logge seg på - men det er det også for utenforstående forstår jeg, og når det er enkelt for utenforstående så må SGT ta konsekvensen av at SGT kan få en negativ omtale "utenfor huset". Det har skjedd. iflg. innlegget. Interessert i å få spredd negativ omtale av SGT er vel ingen av oss. Det må vi unngå.
(- men hvis alt. 1 velges så passer det med navnet GJESTEBOK)

Alt. 2.
Velges dette alternativet så forstår jeg at det kan by på visse vanskeligheter å logge seg på. Nå blir vel dette ikke mer enn en "startvanskelighet" - og så kan man jo slippe seg mer løs med egne innlegg, all den tid man vet at det forblir i huset og ikke publiseres for all verden gjennom pressen. Da får heller utenforstående finne seg i å måtte kontakte styret direkte hvis de har noe å beklage seg over. Altså tryggere for SGT.
(- men hvis alt. 2 velges så passer det ikke med navnet GJESTEBOK - det er jo ikke vanlig at vi er gjest i eget hus)

Min konklusjon: Man bør gå for alt 2 – lukket system, og så kan man jo for eks. kalle Gjesteboken for BEBOERINNLEGG ?
PS. Så må redaksjonen fortsette med kontroll av innlegg som skal på trykk - som de gjør i dag. Det er bra !

Mottatt: 12.08.2008 19:00
Fra: Hilsen Thor

Kommentarer:
Katten Amanda forsvant ut fra leilighet i A blokka via terrassen i 5. etasje en gang mandag kveld den 11. august. Amanda er en rødbrun somali-katt som ikke er vant til å være ute på egen hånd. Hun har tatovert id-nr 74191 i det ene øret. Har noen sett henne?

Mottatt: 12.08.2008 00:48
Fra: Hilsen Nina, tlf. 40 21 99 80

Kommentarer:
Synes det er altfor mye syting og klaging i gjesteboken (enig, navnet bør endres. vi er jo ikke gjester vi som diskuterer, men beboere). En kikk bakover viser at folk klager over at folk røyker på sin egen terrasse (!!!), klager over rødt julelys på naboterrassen, og noen klager over barn som leker... Jeg har tenkt at denne klagingen er svært dårlig reklame for sameiet, og at kanskje folk vegrer seg for å bo her på helt feil grunnlag. Kanskje virker det negativt inn på boligprisene også? Jeg ber derfor for at vi lukker diskusjonen til oss som bor her. Den angår jo ingen andre heller.

Mottatt: 11.08.2008 20:45
Fra: hilsen siri

Kommentarer:
Vi har en meget god hjemmeside, og når over 263000 har besøkt siden den ble startet, vitner det om at det er en trofast gjeng som sveiper innom siden for å oppdatere seg om det som rører seg i vårt usedvanlige veldrevne sameie. All ære til web-redaksjonen!

Enig med Erik - hva denne "gjestebok"-funksjonen heter er ikke viktig, men det er brukerterskelen! Derfor bør vi opprettholde dagens åpenhet. Det er flott dersom lokalmedia titter innom hjemmesiden. De 5 årene SGT har hatt hjemmesiden har det bare resultert i en negativ omtale. Vi kan derfor ikke la det bli et førende argument.

Forstår at mange ikke ønsker å fremstå med fullt navn, men skulle ønske at alle som skrev innlegg kunne stå frem med hvertfall et fornavn, leilighetsnr eller blokk.

Mottatt: 04.08.2008 17:04
Fra: Nina i D-blokka

Kommentarer:
Synes absolutt navnet må endres fra Gjesteboken til debattforum eller lignende. Men jeg mener ikke at diskusjonsforumet bør lukkes. Det er et gode med åpenhet. Men synes samtidig web-redaksjonen har et viktig poeng når den antyder at utenforstående kan få inntrykk av at det er en "jammerdal" å bo i Grefsenkollveien 12, hvis man blar litt i Gjesteboken. Og det er det jo ikke! Sikkert riktig at det er mye fredeligere og tryggere å bo her, enn i resten av bydelen. I stedet for å lukke debatten, bør vi kanskje heller la være å legge "småtingene" på nettet? En nabo som ikke følger alle regler i sameiet kan kanskje kontaktes direkte, eventuelt kan styret ta saken?

Mottatt: 03.08.2008 12:44
Fra: Vennlig hilsen Erik som stortrives i Grefsenkollveien 12

Kommentarer:
Helt enig med siste innlegg fra 29.7. Det er et fint sted å få til en diskusjon, informasjon e.l. Sjekker siden stadig.

En annen ting om dagen er at det er noen unge gutter som driver og skyter med luftgevær på forbipasserende i A blokken. De fikk tilsnakk av flere, men vi synes dette er under enhver kritikk. Vet ikke eksakt hvilken leilighet det var, men hvor er foreldrene her?

Hilsen en som stortrives i vårt fine miljø og vakre omgivelser som nyter terrassen i sommer.

Mottatt: 30.07.2008 09:15
Fra: anonym

Kommentarer:
Synes diskusjonen på Gjesteboken fungerer god, men navnet bør endres. Det er jo ikke en gjestebok, men et debattforum for oss som bor her. Synes derfor ikke det er nødvendig med et lukket forum, selv om jeg har hørt at enkelte andre store borettslag har det slik. Pålogging med pasord vil gjøre det litt tungvint for enkelte. Ikke så nøye at folk er anonyme. Gjør det litt lettere å mene noe. Går jo ut fra at web-redaksjonen likevel vet hvem som til enhver tid skriver innleggene, og luker ut idiot-innleggene.

Mottatt: 29.07.2008 01:23
Fra: hilsen beboer

Kommentarer:
Har du snakket med Grefsen Postkontor om dette ? De kan sikkert oppbevare posten din slik at du kan hente den der til postkassen blir reparert. Da går den ihvertfall ikke i retur til avsender. Når det gjelder reparasjon av postkassen så har du vel meldt fra til Styrekontoret om dette ? Hva er forklaringen på at det har tatt så lang tid ?

Mottatt: 25.07.2008 20:29
Fra: Anonym

Kommentarer:
Jeg har bodd her i oppgang A siden Oktober...min postkasse er fremdeles ikke reparert. Jeg må ha posten min i postboks et helt annet sted, og det medfører kjempemye trøbbel for meg. For mye av posten blir sendt til Grefsenkollveien (der jeg da ikke har noen hel postkasse, den er brutt opp!) og resultatet er at mine regninger og annen viktig post blir sendt i retur til avsender. Dette resulterer i bland annet stengt mobil (for regningen blir jo ikke betalt)..avisen stopper (for regningen blir ikke betalt..osv). Mitt spørsmål er:Blir denne postkassa noen gang reparert?

Mottatt: 24.07.2008 23:16
Fra: Ruth Esther Wiik

Kommentarer:
Det har vært innbrudd i sykkelboden, inngang B-C, natt til onsdag 16.juli. Døra til boden har delvis blitt ødelagt. En avklipt lås var det eneste som lå igjen etter min sykkel. Er det mulig å forsterke dørene til sykkelbodene på en eller annen måte?

Mottatt: 16.07.2008 10:49
Fra: Anonym

Kommentarer:
Jeg har erfart det samme et par ganger, bl.a. mottok jeg ikke et brev med en kodebrikke tilsendt fra min bank. Jeg opplevde dessuten en gang her i vinter/vår at postkassene var åpne i A- og B-blokkene, samt at posten var hensatt på gulvet uten at postbudet var til stede. Jeg gjorde Postverket skriftlig oppmerksom på at dette var uakseptabelt.

Mottatt: 15.07.2008 08:00
Fra: Mona

Kommentarer:
Jeg har opplevd at brev/regninger ikke kommer frem til meg i sameiet. Er det andre med samme erfaringer?

Mottatt: 14.07.2008 12:51
Fra: Anonym

Kommentarer:
Fugler: I helgen var vi flere personer som fant mange døde fugler bak blokkene ved b og c. Dette var eiendommelig siden det var såpass mange og alle lå på gresset. Er det noen som har lagt ut gift? Det er jo mange hunder som bruker området, men det var ikke merker i fuglene som om de var drept av hund. I løpet av natten til søndag var de borte. Enten har dyr tatt de eller noen har fjernet de.

Mottatt: 23.06.2008 12:04
Fra: A-blokken

Kommentarer:
Kjempefint at Togstad fikk tildelt Ildsjelsprisen! Det var virkelig velfortjent. Uten hans utrettelige innsats i høyspentsaken er det tvilsomt om mastene hadde vært borte nå.

Mottatt: 06.06.2008 13:42
Fra: Takknemlig beboer

Kommentarer:
Vil bare få takke styret i Grefsen Terrassehus, Torbjørn Togstad, fellesarbeidsgruppen og Ola Elvestuen for at høyspentsaken til slutt ble løst på en god måte. Vi er veldig takknemlige for alt det arbeidet dere har nedlagt i denne saken og for at dere ikke ga opp.

Mottatt: 30.05.2008 11:17
Fra: Takknemlig beboer i SGT

Kommentarer:
Søndagsmorgen. En stille morgenstund med nytraktet kaffe på terrassen. Jeg blar raskt gjennom Aftenpostens boligbilag og konstaterer med tilfredshet - nok en gang - at det ikke er noen andre steder jeg heller vil bo enn akkurat her!

Mottatt: 25.05.2008 10:00
Fra: Fornøyd

Kommentarer:
OBOS har satt ny somlerekord i forbindelse med strømavregningen! Forrige år avleste de 23.des og avregnet den 2.mai = 4 mdr og 10 dg. Ved siste årskifte avleste man 20.des og avregnet 20.mai = 5mdr! Gadd vite om avregningen av våre månedlige fellesutgifter foregår på samme måte? Er det rentene de er ute etter,eller forteller det om effektiviteten der i huset?

Mottatt: 21.05.2008 11:08
Fra: Petter

Kommentarer:
Jeg ser at porten mot nord til stadighet står åpen for fri ferdsel inn og ut av garasjeanlegget. Den står nå fortsatt åpen selv om det er sent på kveld (klokken 21.45). Jeg vil bare minne om at Grefsenkollveien 12 A-E ikke har regulert utkjøring mot Kikkutveien/Kurveien, og ber om at ansvarlig person (i styret?) tar tak i dette så snart som mulig. Vi som bor i Kurveien ønsker ikke å få trafikken deres! Og ettersom dere tydeligvis har problemer med innbrudd og hærverk på biler mm. i garasjeanlegget burde det også være i deres egen interesse å overholde kravet om stengt port.

Mottatt: 07.05.2008 21:42
Fra: Irritert beboer i Kurveien

Kommentarer:
Har ikke noen tro på at videoovervåkning vil føre til mindre hærverk. Sammenlignet med andre deler av byen har vi lite hærverk på Grefsen/Kjelsås, men vet at det er veldig surt når man blir utsatt for det selv. Enig i at det sannsynligvis er lokal ramp som herper barnesykler og ramponerer biler i garasjeanlegget, men da blir videoovervåkning enda mer meningsløst. De er jo lokalkjent og vil kjapt finne ut hvordan de kan unngå kameraene. De kommer ikke til å smile til kamera og ha navnet sitt på hettegensern...... For folk som har glede av å ødelegge for andre så er risikoen for å bli oppdaget en del av det som trigger dette infantile behovet. Kameraovervåkning vil bare gi dem en følelse av at de andre i gjengen oppfatter dem som enda "tøffere". De skjønner ikke at de andre gutta (og særlig jentene) ser på dem som idioter når de rapper deler fra en barnesykkel eller riper opp lakken på en bil. Tro meg, jeg hadde klassekamerater som holdt på med tagging og noen av dem var ganske forskrudde.... Støtter derfor Styrets konklusjon i årsberetningen om at det er uaktuelt med slike sikringstiltak i Grefsen terrassehus. Monter bilalarm og rattlås og be ungene sette sykkelen i boden så er mye av problemet løst.

Mottatt: 06.05.2008 20:54
Fra: c-blokk

Kommentarer:
Begge leilighetene er solgt. Den ene ble solgt via Krogsveen og den andre via Eie eiendomsmegling.

Mottatt: 05.05.2008 22:33
Fra: Anonym

Kommentarer:
Er det noen som vet om de to 3-romsleilighetene som var til salgs er solgt, og eventuelt hva de gikk for?

Mottatt: 05.05.2008 11:51
Fra: A-blokka

Kommentarer:
Jeg forstår enkeltes skepsis til videoovervåkning. Dog er det et par punkter som, i et lokalt borettslag, ikke stemmer med den generelle erfaringen fra slike installasjoner. Dette er kun min mening.

Uten å ha rapporter eller undersøkelser å vise til, vil jeg TRO at mye av hærverket begås av lokal ramp, og at videoovervåkning ville kunne ha en viss effekt ved at rampen i nabolaget ikke vil bli gjenkjent på "teip". Det er neppe tilreisende fra Romania som kommer til SGT og riper opp biler, snarere lokal ramp på vei til/fra fest. Selvsagt vil ikke en slik installasjon oppklare en sak hvor f.eks. en narkoman fra Gamlebyen tar med seg en sykkel fra stativet utenfor.

Mottatt: 01.05.2008 15:15
Fra: Magnus

Kommentarer:
Kommer an på hvilken kriminalitet vi snakker om.
Mye tyder på av kameraovervåkning hjelper mot vinningskriminalitet, spesielt i mindre lukkede områder.
Link: http://www.forskning.no/artikler/2005/mai/1114934492.51

Sitat: "Funnene antyder at det kan være en sammenheng mellom størrelsen på det overvåkede området og effekt av kameraovervåking. Overvåking kan kanskje redusere kriminaliteten noe i små innelukkede områder. De antyder også en sammenheng mellom kameratetthet og effekt, samt at overvåkingen virker bedre på vinningskriminalitet, men funnene er ifølge forskerne ikke entydige."

Mottatt: 01.05.2008 14:39
Fra: Rolf

Kommentarer:
Forslagene om videoovervåking er selvsagt godt ment. Mange støtter videoovervåking fordi det tilsynelatende kan bidra til en sikrere hverdag, og mange tror at dette løser problemene med hærverk, innbrudd osv. Men tryggheten er dessverre falsk. Det er viktig å være klar over at det ikke er spesielt godt dokumentert at videoovervåking har ønsket effekt. Iflg. Datatilsynet finnes det faktisk ikke noen undersøkelser som viser at videoovervåking reduserer kriminalitet eller bråk.

Forskning fra Storbritannia, som er det landet som bruker mest videoovervåking, viser at resultatene ikke er spesielt gode. "Kriminaliteten der har ikke blitt redusert som følge av kameraovervåking. De politidistriktene som har investert i dette, får heller ikke høyere oppklaringsprosent", sier Ove Skåra i Datatilsynet.

Etter at NSB installerte videoovervåking på togene har de visstnok kun levert 3 anmeldelser i løpet av en 2-årsperiode...

"Man tror at teknologien skal løse mange problemer og skape et tryggere samfunn, men det viser seg som oftest at det er ikke så enkelt", sier førsteamanuensis Katja Franko Aas ved Institutt for kriminologi og rettssosiologi ved Universitetet i Oslo.

Et annet poeng er enkeltindividets rettssikkerhet. Mange sier at hvis du er uskyldig, så har du ingenting å frykte, men det stemmer dessverre ikke alltid. I 2006 etterlyste f.eks. politiet en voldtektsmistenkt med et overvåkingsbilde fra en buss i Oslo. Dette viste seg senere å være en uskyldig person som ble hengt ut som voldtektsmann i en helsides artikkel i Aftenposten...

Overvågning af byer har ingen effekt
http://jp.dk/indland/krimi/article1229484.ece

Overvåkning og frihet
http://www.dagbladet.no/kultur/2008/03/30/530976.html

Mottatt: 01.05.2008 08:48
Fra: Skeptisk

Kommentarer:
Kommentar til D-blokka: Ja, det er trist at vi ikke kan la sykler og biler stå ute her i sameiet uten at det blir gjort hærverk. Støtter at vi har behov for vektertjeneste og videoovervåkning.

Mottatt: 29.04.2008 21:45
Fra: Også beboer i D-blokka

Kommentarer:
Ærlig talt, når man parkerer sykler utenfor inngangspartiene er de jo fritt vilt for Gud og hvermann som måtte gå forbi i løpet av natten ! Da ber man vel strengt tatt om at syklene skal bli ramponert, og man kunne jo like godt parkert sykkelen i sykkelstativet utenfor Storo-senteret. Vi har sykkelboder - bruk disse så er problemet løst.

Mottatt: 28.04.2008 13:54
Fra: Anonym

Kommentarer:
...og noen finner det svært givende å ramponere deler fra barnesykler som står parkert foran inngangspartiet D - E. Sykkel ble ramponert for deler i løpet av denne helgen. Har en liten gutt som ble meget trist søndag for å se sykkelen sin så ødelagt. Det er både trist og leit at vi skal ha det slik i Sameiet. Så til den som har fått ekstra sykkeldeler - håper du setter pris på delene og får stor glede av de.

Mottatt: 27.04.2008 22:09
Fra: D-blokka

Kommentarer:
Noen finner det svært givende å ramponere biler i garasjeanlegget. I tidsrommet mellom torsdag ettermiddag og lørdag har de hatt glede av å ripe opp hele bilen min. Symbolet som nok skal forestille et hakekors på døren er sikkert det som har gitt mest glede for disse syke menneskene. Saken er anmeldt. Trist at vi må ha det sånn i sameiet vårt. Vi har behov for vektertjeneste og videoovervåkning.

Mottatt: 27.04.2008 11:16
Fra: E-boer

Kommentarer:
Er det ikke mulig at den som begynner å borre/pusse lørdag morgen ca 08.30, klarer og forstå at noen synes det er greit å få sove/slappe litt av når det er helg? Eller kanskje vedkommende ikke jobber selv slik at han/hun ikke er inne på tanken at noen trenger helgen for og hente seg inn?

Mottatt: 26.04.2008 14:37
Fra: Anonym

Kommentarer:
Vær så snill. Ikke Get!!! Det kan godt hende vi sparer noen kroner, men kundeservicen kommer til å koste dager og uker av våre liv - Det er et forferdelig selskap å forholde seg til.

Mottatt: 24.04.2008 15:23
Fra: Anonym

Kommentarer:
Sett opp videoovervåkning. Dette er en engangsinvestering. Videoovervåkning hindrer tyveri/skade.

Mottatt: 21.04.2008 19:42
Fra: Rolf

Kommentarer:
Hei A-boer. Beklager å høre om tyveriet/innbruddet. Vi har selv hatt innbrudd 3 ganger i boder. Jeg har selv skremt en eller annen etter porten har vært låst for noen måneder siden. Men fikk ikke med meg hvor vedkommende ble av, sannsynligvis gått inn i blokkene. Så det er som jeg har prøvd å si før. Det er bedre med en fysisk vaktkontroll som kommer på runder i områdene på ukjente tider. Da er det mere usikkert for kjeltringer i å vite hvor de er. Alarmer som uler og tuter skjer ofte uten at noen reagerer.

Mottatt: 21.04.2008 12:49
Fra: anonym

Kommentarer:
Ved midnatt lørdag kveld 19. april var det innbrudd i bilen vår i fellesgarasjen. Det ser ikke ut til å ha skremt tyven at bilen hadde alarm. Ledningen til alarmen ble fort klippet over og bilen ble forsøkt stjålet - uten hell. Dette ble observert av beboer som ringte politi. Tyven kom seg ut av garasjen i en annen bil. Er det flere som har hatt innbrudd i bilen eller bil frastjålet i helgen?

Mottatt: 20.04.2008 22:29
Fra: A-boer

Kommentarer:
Vil bare få si meg enig med alle som advarer mot Get. Dette er jo et firma som i en årrekke har vist at de har store problemer med å yte god kundeservice. Senest forrige uke kunne vi lese i avisen at et borettslag på Romsås har klaget inn Get til Samferdselsdepartementet fordi flere beboere har vært uten trygghetsalarm og telefon i flere uker. Styrelederen kaller omleggingen for "et sammenhengende mareritt" og i klagebrevet uttrykker han sterk misnøye med Gets tjenester. Han skriver at selskapet ikke tar folks liv og helse på alvor, og han ber om at selskapet fratas retten til å installere offentlige telefontjenester...

http://forbruker.no/pengenedine/article2348309.ece
http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/ostlandssendingen/1.5255980

Mottatt: 16.04.2008 23:15
Fra: B-boer

Kommentarer:
Hvis jeg ikke husker feil er det mulig å få HD PVR fra Canal Digital for den enkelte mot et mnd gebyr på 40kr. Mulig jeg husker feil, har ikke infoen tilgjengelig nå :-)

Mottatt: 16.04.2008 17:00
Fra: Anonym

Kommentarer:
La oss for all del unngå å inngå avtale med GET (tidligere UPC) Selskapet er kjent for svært slett service og diktere sine kunder løsninger. Sjekke historien til UPC/GET hos Forbrukerrådet/TV2 hjelper deg osv. Resultatet her tilsier at vi bør holde oss langt unna.

I tillegg til det praktiske for alle som i dag har Internett tilgang via dagen TV-kabel (slipper å bytte tilbyder, e-post adresser osv.) og det at Canal Digital vil kunne tilby samme tjeneste på HD PVR i løpet av sommeren tilsier at vi bør støtte Styrets forslag om å inngå ny avtale med Canal Digital

Lite tull med TV signal leveransen og stabilt Internett er min oppfatning av Canal Digital de siste årene.

Ja, til å fortsette samarbeidet med Canal Digital

Mottatt: 16.04.2008 16:33
Fra: Reidar Skjøthaug, seksjon C206

Kommentarer:
Jeg mener også at vi ikke bør bytte til GET, men vi kan jo presse Canal digital litt og få et skikkelig tilbud, slik at de som vil ha PVR dekoder kan få dette i stedet for en vanlig dekoder i allefall da. Evt at de som vil ha PVR betaler noe ekstra og at de som ikke vil ha det kan hente vanlig dekoder gratis?
Da får alle det som de vil. Men da må vi ikke bli lurt på de gamle analoge PVR dekoderne uten HDMI tilkobling (Viktig). Canal digital har ikke PVR for Cabel ennå. Men det kommer til sommern

Mottatt: 16.04.2008 12:42
Fra: anonym

Kommentarer:
Jeg betaler gjerne et par kroner ekstra for å unngå Get uansett om det er med HD PVR eller ikke. Dessuten er det ikke alle som har behov for slik funksjonalitet.

Jeg har ved to tidligere anledninger vært Get kunde og kan si at de lover mer enn de klarer å holde og at kvaliteten på tjenesten de leverer (TV / Internett) ikke kan måle seg med Canal Digital.

Mottatt: 16.04.2008 08:26
Fra: Anonym

Kommentarer:
Det ser ut til at styret anbefaler Canal Digital også på digital tv pga at vi da slipper å bytte internettleverandør, men jeg tror ikke de har undersøkt godt nok. Jeg gjør oppmerksom på at mange ønsker seg en dekoder (HD-PVR) som både kan vise HD sendinger og lagre sendinger (dvs pause og ta opp programmer) Det er dette som er det nye og som alle ønsker seg fremover. HD dekoder uten opptaksmulighet er liksom litt gammeldags nå. Canal digital leverer ikke HD PVR for cabel Tv pr. i dag, men det gjør GET. Det er derfor litt feilinfo fra styret om at tilbudene er likeverdige. Det er funksjonene på dekodern som er interessant å sammenligne i tillegg til pris. Get er rimeligere på dekoder og leverer også HD PVR dekoder allerede i dag.
Canal digital kommer med HD PVR dekoder i juni/Juli 08. Det er denne digitaldekodern vi må få et kollektivt tilbud på. Det er denne som er literessant og som gjør at vi kan ta opp og pause sendinger og vise HD sendinger som kommer fremover. Å kjøpe inn gamle dekodere uten PVR funksjon nå er å bli lurt. Hvis SGT med 400 leiligheter sier at vi skal ha den nye PVR dekodern for Cabel som kommer til sommeren for å velge Canal Digital for samme pris, burde dette la seg gjøre for Canal digital. Tenk hvilke inntekter de får fra oss. Her må vi klare å få et tilbud og sette Canal digital opp mot Get. De som allerede har dekoder har bare en gammel modell. Vi bør få de nye PVR dekoderne som kommer i juni/juli til samme pris for å bli trofaste med Canal Digital, eller bytte til Get som har HD PVR allerede til rimeligere pris.

Mottatt: 15.04.2008 22:04
Fra: R

Kommentarer:
"Velger vi en kollektiv avtale nå, vil alle få en digital dekoder som gir digitale TV-bilder med mulighet for HD-TV. I tillegg har de ulike leverandørene forskjellige tilleggstjenester som internett (bredbånd), telefoni, HD-TV, filmleie og så videre."

Hva med dem som allerede har en ny dekoder, eller dem som har tenkt til å kjøpe en ny dekoder.
Hvorfor kjøpe en dekoder til 2500 kr nå hvis dere gjør det på min regning om 6 mnd ?

Mottatt: 13.04.2008 11:30
Fra: Jens

Kommentarer:
Ang sykkeltyveri utenfor oppg. A
Til deg som stjal min sykkel "Diamant" : Du er observert m sykkelen. Vet ikke hvor du bor, men ser jeg deg igjen, kan vi ta en prat om saken.

Mottatt: 10.04.2008 20:31
Fra: Kristian

Kommentarer:
Når blir badstua tilgjengelig igjen?

Mottatt: 06.04.2008 12:03
Fra: Anonym

Kommentarer:
Til dere med problemer med "hundebråk" og en uforstandig hundeeier

Dersom dere ønsker at Styret skal gjøre noe i sakens anledning må dette skriftlig meldes til Styret, slik at de vet at anmeldelsen kommer fra rett person, da hvem som helst kan legge inn meldinger i gjesteboken.

Da det tyder på at dere vet hvem denne personen er kan dere skriftlig melde dette til Styret som da er pliktig til å ta affære både mot beboer og eier av seksjonen.

Dette til orientering.

Mottatt: 04.04.2008 17:40
Fra: Beboer i C-Blokka

Kommentarer:
Til dere som har problemer med bråk.

Bor ikke denne personen i blokka? Dersom hunden angriper og/eller ikke er i bånd er det eneste som muligens kan hjelpe en politianmeldelse av personen. Dersom politiet får inn mange nok anmeldelser så er de nødt til å ta affære.

Mottatt: 04.04.2008 15:12
Fra: Anonym

Kommentarer:
Støtte til de som har problemer med "bråk" i B/C blokken. Vi har selv vært utsatt for vedkommende flere ganger. Han slapp sin hund som gikk til angrep på en hund vi passet som var i bånd, noe som ikke er første gang. Min mann konfronterte vedkommende, men ingenting hjalp. Vi har også vurdert å ta tak i dette på en annen måte, men føler oss maktesløse. Personlig går jeg minst mulig bak blokkene på kveldstid da jeg føler meg utrygg. Slik skal det ikke være. Vi kan ikke la oss terrorisere av en enkelt person som ikke er eier av en seksjon hos oss.

Mottatt: 04.04.2008 11:10
Fra: Anonym

Kommentarer:
Til styret i Grefsen Terrassehus.
Siden jeg synes at bygging av 3 12-etasjers blokker på tomten vår bak E-blokken mot Grefsenkollveien vil bli svært uheldig for oss og området her, ønsker jeg å komme med andre forslag om utnyttelsen av tomten. I henhold til at tomten bør reguleres for at ikke kommunen skal ekspropriere den.

Om det er mulig kunne kommunen/private firma kjøpe tomten av oss ved eksplisitte forutsetninger. Det ville være nyttig og fint for hele området (som allerede er blitt fortettet) dersom det kunne bygges et stort treningssenter også til glede for store og små, som er en mangel i Grefsen/Kjelsås-bydelen.

Evt. fortjeneste ved fornyelse av utleie til treningssentre/også veto-rett for videre utbyggelse utover et anlagt treningssenter etc.

Vennlig hilsen,
Bjørn K. F.

Mottatt: 01.04.2008 15:47
Fra: Bjørn K. Furukawa (seksjon 214)

Kommentarer:
Du som slipper hunden din løs, og bruker inngangspartiet B-C bak blokka som oppholdskrok seint på natta.
Synes du at det er ok at du ødelegger nattesøvnen til folk? Seinest 4:30 i natt skjedde det igjen, ble vekket av deg og dine høyrøstede venner. Jeg liker å ha soveromsvinduet åpent om natta, det går fint, den eneste som av og til ødelegger nattesøvnen er deg m følge. Forrige gang ble jeg faktisk vekket, selv om vinduet var igjen(!), av at du og venninna di sitter og skriker til hverandre seint på natta, noen meter utenfor soveromsvinduene til folk!
Jeg skjønner at du verken vil, eller er i stand til å ta signaler. Jeg har selv hørt naboen min blitt overhøvlet midt på natta av deg, fordi han var frekk nok til å be deg ta hensyn(!!!), utrolig men sant.
Neste gang du vekker oss igjen, kommer jeg til å melde deg inn til styret, jeg finner meg rett og slett ikke i din hensynsløse adferd lenger!

Mottatt: 29.03.2008 11:03
Fra: Anonym

Kommentarer:
5-roms leiligheten i 12 B ble solgt via Privatmegleren, så de oppgir sannsynligvis salgssummen ved forespørsel. Styrekontoret eller forretningsfører har kanskje oversikt over salgssummer for nylig solgte leiligheter i sameiet?

Mottatt: 28.03.2008 22:38
Fra: Anonym

Kommentarer:
Noen som vet hva salgsummen ble på 5-roms leil som ble solgt i slutten av februar i år?

Mottatt: 28.03.2008 15:02
Fra: Anonym

Kommentarer:
Jeg savner informasjon om hvilke alternativer styret har arbeidet fram i forhold til digital TV. Det er ikke lenge igjen nå, men ser at andre henvendelser under har blitt ignorert. Hva skal vi gjøre?

Mottatt: 27.03.2008 10:21
Fra: Anonym

Kommentarer:
Har nettopp mistet noen tvkanaler fra standardpakken som jeg gjerne skulle hatt og som nå krever dekoder. I artikkel på våre nettsider med tittel "Klar for digital TV?" datert 13.09.2007 ble det nevnt at styret arbeider med ulike alternativer for digital TV med tilhørende dekodere. Hvordan går det med dette arbeidet?

Mottatt: 26.03.2008 19:00
Fra: Seksjon 190

Kommentarer:
dere som stjeler fra, og ramponerer biler i garasjeanlegget (denne gangen i E-blokka) Syntes dere ikke selv at dette er temmelig dårlig gjort? Det er jo så dyrt å holde bil, mye jobb er det også. Jeg er oppmerksom på at du kan husere ganske uforstyrret, men husk at hvis/når du blir tatt kommer det garantert til å få konsekvenser for DEG... Jaja, ikke skjønner jeg hva du skulle med de gamle Mercedes-delene, men du syntes vel bare det er moro å ødelegge for andre... Du får ha en elendig påske!

Mottatt: 22.03.2008 23:28
Fra: Bileier

Kommentarer:
I et så stort sameie som Grefsen terrassehus burde det være mulig å få gratis digitaldekodere evt PVR bokser rimelig og en god pris på HD kanaler. Konkurransen er stor mellom Canal digital og Get evt. andre leverandører. De ville vel slåss om oss som kunde. Her bør styret forsøke å få til en god avtale som kan tilbys sameierne på pvr bokser og utvidet HD tilbud, slik at vi ikke hver for oss inngår ulike kjøp av digitaldekodere.

Mottatt: 19.03.2008 09:12
Fra: Anonym

Kommentarer:
Vi som skal bruke litt av påsken til våropprydding lurer litt på:

1. Om/når det blir ryddesalg i sameiet?

2. Kan ting vi ikke får solgt på ryddesalget eller på FINN/QXL samles opp i bomberommet, slik at loppemarkedene på Grefsen/Kjelsås kan hente sameiets lopper der? Det vil jo være enklere og mer effektivt enn om alle her i huset som har lopper må organisere henting/levering hver for seg.

3. Når kommer det containere for kasting av ting som ikke er brukbare/salgbare? I år blir det vel flere containere for miljøvennlig kildesortering?

Håper styret kan informere litt om dette. God påske!

Mottatt: 17.03.2008 20:15
Fra: Anonym

Kommentarer:
Til dere som HOPPER, SLÅR OG DUNKER TING I GULVENE DERES BÅDE SØN/HELLIGDAGER OG HVERDAGER, BÅDE DAG OG KVELDSTID; Husk at det faktisk er leiligheter UNDER dere hvor det BOR MENNESKER. NÅ MÅ DERE BRUKE HODET LITT, OG SKJERPE DERE!

Mottatt: 16.03.2008 18:37
Fra: Anonym

Kommentarer:
Er det noen som vet hva det brune vannet skyldes? Er det i forbindelse med byggearbeidene i nr 14? Burde vi ikke fått info om dette. Vi drakk brunt vann til middag i går og barnet mitt på 1 og et halvt år (som har litt skjørere tarmsystem) hadde vondt i magen hele natta. Hadde vi fått info kunne vi kjøpt Imsdal. Håper vaktmesteren eller styret sørger for info om når vannet er trygt å drikke igjen. Jeg handler Imsdal på veien hjem i allefall.

Mottatt: 11.03.2008 09:15
Fra: Anonym

Kommentarer:
har nå vært i kontakt med vaktmester.han mener vannet vil bli bedre utover dagen .mvh beboer i d/e blokka.kl.o655.

Mottatt: 11.03.2008 06:57
Fra: Anonym

Kommentarer:
kom hjem i går kveld kl1830. og skulle dusje .da kom det bare brunt grumsete vann ut .ringte umiddelbart en i styret og gav beskjed.nå er kl. ca halv 7 på morgenen og vannet er fortsatt grumsete.det er ikke drikkbart.måtte bare si i fra om det.håper vi får svar på dette i løpet av formiddagen i dag.hilsen en beboer i d/e blokka

Mottatt: 11.03.2008 06:34
Fra: Anonym

Kommentarer:
Jeg har nylig fått til gjennomsyn forslaget til regulering av den såkalte "baktomta" deres, og må si at jeg ble både overrasket og ikke så lite irritert! Det er helt greit for meg at det ryddes opp i krattskogen (som jo ikke brukes til annet enn hundetoalett allikevel) og jeg tåler godt noen nye naboer. Men at dere foreslår å dytte all trafikk over på oss som bor i Kurveien er rimelig frekt! Den trafikkbelastningen, støvet og støyen dere selv synes er for stor mener dere at vi godt kan tåle? Og vi skal miste muligheten til gateparkering mens dere bare skal innkassere gevinsten? Det er dere som tjener penger på en eventuell utbygging, og da får dere i all anstendighets navn også ta ulempene som følger med.

Mottatt: 06.03.2008 19:09
Fra: Beboer i Kurveien

Kommentarer:
Vil bare takke de som sørget for å helle tacosaus gjennom soveromsvinduet for et par dager siden.
Oppdaget det først i dag tidlig og det resulterte i skrubbing av tapet/lister, og det blir en gardinvask i kveld - lite hyggelig!!!!!

Mottatt: 29.02.2008 11:25
Fra: Bakkeplan beboer på baksiden

Kommentarer:
TOMTEN BAK BLOKK E (2)

På Sameiermøtet høsten 2004 ble det etter grundig saksbehandling vedtatt å ikke regulere tomten bak blokk E for boligformål.
Vel 2 år senere - i januar 2007 - innkalte Styret, uventet og med kort frist, til Sameiermøte med fornyet forslag om regulering for boligformål.
Med innhentede fullmaktsstemmer fikk Styret flertall for sitt forslag.
Fire seksjonseiere leverte skriftlig protest mot vedtaket ut fra Sameielovens bestemmelser § 32 om Mindretallsvern (en enkelt stemme er nok for en slik protest).
Siden det hadde vært utilstrekkelig dokumentasjon til møtet i januar 2007, og saken på forhånd var avgjort med fullmaktsstemmer, foreslo vi fornyet behandling på Sameiermøtet i april 2007.
Ved ultimatum fra Styret om å gå av med øyeblikkelig virkning, måtte forslaget trekkes.
Forut for dette møtet hadde 40 sameiere ved underskrift gitt uttrykk for sitt syn. Nesten samtlige Seksjonseiere i blokk E og flere i blokk D, som selv bebor sine leiligheter, var imot regulering for boligformål.
Underskriftene ble formidlet til Styret, som nå måtte tenke gjennom hvordan det ville bruke den fullmakten som ble innhentet i januar.
Styret sier i brev datert 2. februar at den fullmakten det fikk i januar:
"...er vår hensikt å forvalte på en slik måte at den gir en løsning som alle kan være tjent med".

Et spørsmål gjenstår da å stille:
Har Styret ved sin fremgangsmåte virkelig ivaretatt alle sameieres interesser?

Mottatt: 28.02.2008 14:33
Fra: Solveig og Birger

Kommentarer:
TOMTEN BAK BLOKK E

I Sameiets gjestebok kommer spontaninnlegg fra oppgitte og desorienterte sameiere etter at siste utspill i reguleringssaken (planskisse på 25 sider) er gjort kjent.
Etter høringsfristen 10. mars sendes reguleringssøknaden til Plan- og Bygningsetaten. De kommunale myndigheter får da vite at Sameiet Grefsen Terrassehus ikke lenger ønsker å ha området bak blokk E som del av Sameiets grønne lunge.

Det presiseres i Planskissens side 3:
"Det foreligger et Sameievedtak om regulering av tomten til boligformål".

Noe uklart er det hva som menes med setningen på side 6 i samme skisse:
"Forslagsstilleren kjenner ikke til interessemotsetninger knyttet til dagens bruk av området",

og på side 17:
"Forslagsstiller kjenner ikke til eksisterende eller fremtidige interessemotsetninger".

For nyinnflyttede sameiere og sameiere uten datautstyr er det behov for orientering. Den korte meldingen på Styrets oppslagstavle er ikke nok.

Mottatt: 27.02.2008 16:09
Fra: Solveig Andersen og Birger Risan Brodal

Kommentarer:
For fargekode til ytterdører, se hjemmesiden under innhold - standarder - farger: http://grefsenterrassehus.no/standarder.shtml

Mottatt: 27.02.2008 13:56
Fra: Anonym

Kommentarer:
Hva er fargekoden på dørene inn til leilighetene?

Mottatt: 24.02.2008 13:40
Fra: lene

Kommentarer:
"Hvorfor legges det så mye arbeid ned i en plan som jo bare skulle være for å få kommunen til å tro at vi skulle selge tomten til boliger og øke verdien?"

Og hva er det sameiet nettopp gjør?

Mottatt: 22.02.2008 11:07
Fra: Ole Kviteseiden

Kommentarer:
Hei! Dette kom overraskende - har nettopp flytta inn i sameiet og har fått forståelse av at tomta bak E-blokka tilhører Grefsen Terassehus og at det ikke foreligger planer om utbygging her. Jeg regner med at vi ikke skal uttale oss i denne høringsrunden (?). Men jeg er svært interessert i å holdes oppdatert på tidsplan for sameiets avgjørelser i denne sammenhengen.

Mottatt: 22.02.2008 01:27
Fra: Tina Bogetvedt, D-blokka

Kommentarer:
Leste gjennom reguleringsplanen. Hvorfor legges det så mye arbeid ned i en plan som jo bare skulle være for å få kommunen til å tro at vi skulle selge tomten til boliger og øke verdien? Legger en sammen 1 + 1 så kan en jo lese videre fremdrift - tomten regulert til boliger, mangel på tomter, eksproposisjon, salg, vi tener noen få kroner ekstra, byggeperiode, nye naboer (joa kan være greit det da), mere press på veier, skole, litt mere støy for blokk E, men vi bor jo i en by da. Venter spent på neste trek - for meningen er vel at tomten bak blokka skal bli sjakk-matt.

Mottatt: 21.02.2008 13:48
Fra: Blokk-E

Kommentarer:
håller helt med inlegget under. va skal ett par tusenlapper tjene til når de skal bygges der. tror fler bestemmer sig för att flytta da.

Mottatt: 19.02.2008 22:05
Fra: Anonym

Kommentarer:
Huff og huff. Blir det bygging bak E-blokka pga inntjening av noen få tusen pr boenhet, flytter jeg fortere en svint fra sameiet.

På forhånd, ha det bra :-)

Mottatt: 18.02.2008 17:21
Fra: Anonym

Kommentarer:
Katter! Vi elsker dyr generelt. men vedkommende som har denne "tabitha" grå/sort mønstrede katten i enten A eller B blokken lurer vi litt på. Vet ikke hvor mange ganger vi ser katten sitte på baksiden av A blokken og vente i timesvis. Senest i natt kl. 02.00 satt lille pus der da jeg kom hjem fra byen. Siden jeg ikke aner hvor den bor kan jeg ikke slippe den for katten vil jo ikke komme seg videre. Når det gjelder kattehold i blokker er dette ofte håpløst. Fordi man er nødt til å følge katten ut og inn, hvis man ikke har en innekatt. Vi har jo også jevnlig besøk på terrassen av ukjente katter. Kanskje de prøver å komme seg hjem via terrassene. Ikke vet jeg. Men når man har tatt et ansvar for en katt som har egne meninger om når og hva de vil bør man følge opp og påse at lille pus får komme seg inn. Det er ikke få ganger vi lukker vinduet da lille pus går og kaller på oppmerksomhet for å få komme inn! Det er vondt å se og høre på. Noen vil sikkert synes at jeg er pysete og at katten klarer seg ut. Ikke alltid hvis den er vant til å være inne store deler av tiden. Katter fryser også som oss mennesker og trenger mat og et lunt sted å ligge. Så kjære katteeier prøv å få inn lille pus slik at den har det varmt og godt den også.

Mottatt: 16.02.2008 13:21
Fra: anonym i A blokken

Kommentarer:
Ang. avtrekksvifter, får man kjøpt filter til de gamle futurum viftene fortsatt? I tilfelle hvor?

Mottatt: 12.02.2008 17:47
Fra: Anonym

Kommentarer:
Ad avtrekksvifte kjøkkenet.
Jeg har prøvd en vifte som heter Villvendt. (ol.) som jeg fikk på Kjelsås elektriske. Men den anbefales absolutt ikke. Fordi lukkemekanismen (rør opp til avsuget) faller ned. Har limt den fast 3 ganger, også av butikken, men heller ikke det hjalp. Vifta står kontinuerlig åpen. Jeg stenger den med et matpapir! Har også prøvd vifter med motor (uten å bruke motoren selvsagt!) Men disse blir aldri helt tette og man får et konstant drag og ul. Så jeg slutter meg til spørsmålet: noen med bedre erfaring med avtrekksvifte?

Mottatt: 12.02.2008 09:46
Fra: Jorun Pareli Berg

Kommentarer:
Ref. forrige innlegg: Vår eminente vaktmester pleier å ha god kontroll på hvor en bør henvende seg for reparasjoner og utskifting av saker og ting i leiligheten.

Mottatt: 11.02.2008 09:16
Fra: Anonym

Kommentarer:
Avtrekksvifta på kjøkkenet er i ferd med å ta kvelden. Dvs den tidsinnstilte bryteren virker nesten ikke lengre, og slår seg stadig av etter 20-30 sekunder, slik at det blir mye matos i leiligheten. Noen tips om hvem som kan levere og installere en ny avtrekksvifte? Takker!

Mottatt: 10.02.2008 20:02
Fra: Anonym

Kommentarer:
Som kollektivreisende ble jeg ganske forskrekket onsdag morgen. Ved utkjørslen til G12 hørte lyden av noe som skled i Grefsenkollveien. Med stor forskrekkelse oppdaget jeg en gul lastebil komme skliende i stor fart på tvers. Den sneiet bort i en buss på andre siden før den klarte å stoppe. Det er ikke vanskelig å tenke seg hva som kunne skjedd om lastebilen hadde kommet litt senere når bussen på andre siden - full av passasjerer. En tankevekker uansett mhp at de kjørende må tilpasse
farten etter forholdene, men også at bussholdeplassen er en felle om noe slikt skulle oppstå igjen.

Mottatt: 08.02.2008 12:24
Fra: Skremt kollektiv reisende

Kommentarer:
Hvordan går man frem for å bytte vinduer mot østfasaden. Er det noe felles tilbud på vinduer i forbindelse med oppussing av østfasaden. Er det en spesiell type vinduer man må bestille med spesiell fargekode slik at det blir likt til slutt?

Mottatt: 08.02.2008 08:54
Fra: Rune

Kommentarer:
Etter å ha bodd i sameiet i noen år vil jeg meddele hvor fornøyd jeg er med å bo her. Det er lett å glemme dette i en travel hverdag. Mange misunner oss vårt veldrevne sameie og det er ikke tilfeldig at vårt sameie og hjemmesiden har fått så mye positiv medieomtale, eks. http://www.obos.no/?did=185211. Den flotte beliggenheten med perfekt solgang, egen parkeringsplass, avisen utenfor døren og en vaktmester som alltid er behjelpelig, gjør Grefsen Terrassehus til et attraktivt sted å bo. Kanskje er det noen andre som også har noe positivt å fortelle :-)

Mottatt: 02.02.2008 12:20
Fra: Fornøyd beboer

Kommentarer:
Effektiv administrasjon? I fjor avleste OBOS strømmålerne i romjula, kunngjorde resultatet i mars og tilbakebetalte i mai. Hvis dette er karakteristisk for effektiviteten i deres administrasjon, bør vi skifte partner. Styret bør be om opplysning om når vi får oppgjør i år.

Mottatt: 30.01.2008 13:06
Fra: Halvard

Kommentarer:
Noen som vet om sameiet har planlagt bytte av avløpsrør ? Må vel gjøres en gang i fremtiden. Greitt å være sikker hvis en tenker på å pusse opp bad.

Mottatt: 30.01.2008 03:19
Fra: Noens Omvet

Kommentarer:
Vil bare takke de som sørget for rask og effektiv fjerning av taggingen i heisen på søndag. Og til dere som tagger: Get a life !!

Mottatt: 29.01.2008 15:38
Fra: Anonym

Kommentarer:
Var det ikke sånn at de store strømmastene skulle ned i okt, november 2007 og at det var derfor vi betalte regningene våre for leeenge siden? Ingenting hender, men de som skal bygge ved siden av får altså begynne å grave over veien her. Masten står, like ranke og store. Da får vi vel pengene igjen da?

Mottatt: 26.01.2008 18:18
Fra: Anonym

Kommentarer:
Iflg. beregninger fra Omega Elkraft blir areal berørt av magnetfeltet redusert med mer enn 50 % ved legging av kabel i bakken.
Se http://www.nve.no/admin/FileArchive/309/200603146_1k.pdf

Mottatt: 24.01.2008 21:55
Fra: Anonym

Kommentarer:
Noen som vet om det er store forskjeller vedr stråling fra kraftledningen slik den er i dag, mot når den blir gravd ned?

Mottatt: 22.01.2008 21:22
Fra: Anonym

Kommentarer:
Hva er skjedd med gjesteboken/web siden? Riktignok har jeg ikke bodd her lengre enn ca 3 år, men jeg har aldri registrert så liten aktivitet på web siden, og ikke minst i gjesteboken som nå. Er det blitt ny ansvarlig for disse tingene, og mindre åpenhet/høyere terskel for innlegg??? Vanskelig å tro at beboerne har så brått gått i fra å være svært så engasjerte til nesten tyst på så kort tid...
Har kriterier/retningslinjer/praksis blitt endret? Kan ikke huske å ha sett uke etter uke uten innlegg/meninger tidligere...

Mottatt: 17.01.2008 20:20
Fra: c

Kommentarer:
Ja, innbrudd og tyveri er veldig lite hyggelig.... Det har vi også blitt utsatt for mange ganger, men heldigvis ikke her i terrassehuset. Er likevel ikke enig i at det bør installeres videoovervåkning i sameiet. Etter hva vi har hørt har det dessverre liten forebyggende og avskrekkende effekt, men sikkerhetsselskapene er flinke til å selge det inn som "løsning" på denne typen problemer. Mange av vinningsforbryterne er dessuten narkomane og rusa og bryr seg lite om det er montert kameraer i området. Av styrets nylig gjennomførte kartlegging av mulige tiltak fremgår det jo forøvrig at "overvåkningsbilder i praksis ikke leder til noen pågripelse eller dom".

Har dessverre heller ikke noen tro på at vektertilsyn vil ha ønsket effekt. Tror dette kan gi en følelse av falsk trygghet og tror det vil ha liten forebyggende og avskrekkende effekt at en vekter svinger innom sameiet noen få ganger i løpet av døgnet.

Det vi har god erfaring med er:

- Bilalarm
- Startsperre
- Låsbare felgbolter
- Ikke synlig bilstereo, evt. avtagbart frontpanel e.l.
- Ikke la verdigjenstander (inkl. GPS) ligge synlig i bilen
- Boligalarm
- Godkjente låser på alle ytterdører
- Ikke la barnevogner og sykler stå ulåst i korridorene
- Ikke oppbevar verdifulle og tyveriutsatte gjenstander i boder og garasjer

Noen andre som har flere gode råd og tips? Har noen erfaring med montering av alarm på garasjedørene?

Mottatt: 04.01.2008 21:54
Fra: Anonym

Kommentarer:
Innbrudd i garasjen!
Lite hyggelig å komme ned til garasjen på formiddagen den 31.12. for å oppdage at bl.a. mine grå og svarte "Head" carving ski (160cm lange) og mitt nesten nye, og svært lite brukte orange/brune Burton snowboard (154 cm) var forsvunnet! Like så en en-hjulssykkel!
Og ja, jeg er enig i at det bør installeres videoovervåking i sameiet, så slipper vi kanskje dette. Det er jo ikke første gang det er innbrudd i garasjene.

Mottatt: 03.01.2008 22:15
Fra: Marianne

Skriv innlegg - Les innlegg fra 2002 - 2003 - 2004 - 2005 - 2006 - 2007 - 2008 - 2009 - 2010 - 2011 - 2012 - 2013 - 2014 - 2015