Dette er en arkivert nettside. Den blir ikke oppdatert, men er tilgjengelig av hensyn til brukere som har behov for historikk. Klikk her for å gå til den nye nettsiden.

 
Grefsen Terrassehus
 Forside | Innhold | Kontakt
 
Søk Hovedmeny

Logoer - kabel-tvUtfyllende informasjon om valg av tv- og internettleverandør til sameiet

10.10.2016

Vi i styret synes det er supert at mange av beboerne engasjerer seg i valget av ny leverandør av tv- og bredbåndstjenester som skal finne sted førstkommende onsdag 12. oktober. Basert på henvendelser fra beboere kan det imidlertid virke som at det råder enkelte misforståelser og uklarheter rundt de aktuelle tilbudene.

I den forbindelse har det de siste dagene blitt lagt ut tilleggsinformasjon i sameiets lukkede Facebook-gruppe. Av hensyn til beboere som ikke benytter Facebook, så publiseres en del av denne informasjonen også her på hjemmesiden.

Det viktigste for styret er at valget som skal foretas baserer seg på mest mulig fullstendig og korrekt informasjon. Vi kommer derfor til å legge ut noen utfyllende poster frem mot møtet. Disse kan du lese her.

Begge tilbudene vi har fått er meget gode tilbud som hver for seg vil ha styrker og svakheter når man setter dem opp mot hverandre. Vår oppgave er å anbefale det valget vi tror vil imøtekomme behovene for flest mulig av våre beboere i de neste 3 årene. Uansett utfall av avstemningen vil beboerne til syvende og sist ende opp med et meget bra produkt.

Håper vi sees på onsdag. Godt valg!

Nei, vi kommer ikke til å miste TV3, Viasat 4 og TV6

Flere beboere lurer på vi kommer til å miste de såkalte MTG-kanalene – dvs. TV3, Viasat 4 og TV6 – dersom vi inngår en avtale med RiksTV.

Svaret på dette er nei. Disse kanalene vil være inkludert.

Det stemmer at TV3 og de øvrige MTG-kanalene for øyeblikket ikke er en del av Rikspakken Fiber. Dette skyldes pågående forhandlinger mellom MTG og RiksTV. Forhandlinger for Rikspakken som distribueres via bakkenettet er allerede avsluttet og kanalene er på lufta der, og leverandøren har forsikret om at disse kanalene også vil være en del av fiber-pakken lenge før en eventuell avtale trer i kraft for sameiet en gang på vårparten i 2017.

Styrets kontakt i Homenet har gitt en skriftlig garanti for at disse kanalene vil være inkludert i tilbudet. Og for ordens skyld har vi også blitt lovet en tilsvarende skriftlig garanti RiksTV. Denne garantien sammen med komplett kanaloversikt vil bli publisert her i gruppa tidlig i neste uke.

EPSI Norway – Bredbåndselskapene 2015

EPSI-måling av kundetilfredshet hos aktuelle bredbåndsleverandører for 2015.

EPSI Norway – TV-distribusjon 2015

I denne EPSI-målingen måles kundetilfredsheten med tv-distributørene. Både RiksTV og Canal Digital Kabel er representert.

Om IP-telefoni

Det er i dag 7 seksjoner som benytter seg av Canal Digitals tjeneste ip-telefoni. Ved et eventuelt bytte til ny leverandør vil disse få tilbud om å flytte sitt abonnement til Homenets samarbeidspartner Ibidium. Homenet organiserer porteringen og man beholder sitt gamle telefonnummer. Månedsprisen på tjenesten er den samme; kr. 129,- – med noen mindre variasjoner i ringepriser etc.

For sammenlikning av ringepriser se også: https://kabel.canaldigital.no/bredband/Bredbandstelefoni/priser-norge/

Om «TV på hytta»

Det har kommet endel spørsmål knyttet til RiksTVs løsning «tv på hytta» og hvordan dette fungerer.

I tillegg til å sende tv-kanalene sine via fibernettet som er innlagt i sameiet, sender RiksTV tv-kanalene sine også via «lufta» i det digitale bakkenettet. Det betyr at man kan ta med seg dekoderen man har hjemme (evt. kjøpe en ekstra dekoder til kr. 990,-) og ta med seg denne på hytta, campingvogna, båten eller andre steder hvor man måtte ønske, forutsatt at stedet er dekket av det digitale bakkenettet. Tjenesten er inkludert i abonnementet og medfører altså ingen ekstra kostnad utover at man selv må kjøpe en rimelig antenne som man kobler til dekoderen.

Denne løsningen representerer også en ekstra sikkerhet for tv-leveranser dersom det oppstår feil på fibernettet. Da har man mulighet til å koble dekoderen til en innendørs bordantenne og fortsette å se tv via denne løsningen til en evt. feil er rettet opp.

Her kan du sjekke om hytta di er dekket av det digitale bakkenettet: http://www.ntv.no/dekningskart

I områder med kraftig signal vil det være tilstrekkelig med en innendørs bordantenne. I områder med svakere signal anbefales utendørs antenne.

Eksempler på innendørs antenner:
https://www.123elektronikk.no/innendoers-antenne/

Eksempler på utendørs antenner (for hytta el.l.):
https://www.123elektronikk.no/utendoers-antenne/

RiksTV-appen

Presentasjon av RiksTV-appen. Løsningen leveres også med tradisjonell fjernkontroll til dekoderen.

Canal Digitals app

Presentasjon av Canal Digitals app. Tjenesten fungerer foreløpig kun innenfor hjemmet. Tv utenfor hjemmet lanseres i november. Da vil appen også utvides med funksjoner som Start Forfra, Ukesarkiv, TV-Arkiv, Filmleie m.m.

Om hardware

Flere har lurt på hvilke konsekvenser de forskjellige alternativene vil ha når det gjelder hardware eller «bokser» – som må monteres opp i leilighetene.

Canal Digital:

Som beskrevet i tilbudene vil en videre avtale med CD medføre at vi beholder dagens eksisterende fibersentral. Alle seksjoner vil i tillegg få montert opp en ekstra boks i form av en trådløs router av merket Zyxel. Den nye boksen har omtrent samme mål og dimensjoner som den eksisterende hussentralen.

Homenet:

Dersom vi velger å bytte til Homenet vil dagens løsning bli erstattet av en ny fibersentral av merket Genexis Platinum, hvor fibersentral og trådløs router er slått sammen til én boks.

Se vedlagte bilder for utforming, mål og dimensjoner. Teknisk interesserte vil finne link til spesifikasjoner som vi har fått tilsendt fra leverandørene under de respektive bildene.

Hardware

Eksisterende hussentral: https://is.gd/3KwM5H

Zyxel router: https://is.gd/Mn2oKF

Hardware

Genexis Platinum: https://is.gd/oKyZos

Demonstrasjon av RiksTV på Sameiestua tirsdag 11. oktober kl. 18.00-21.00

[10.10.2016] Mange av beboerne er nysgjerrige og enkelte har vært usikre på hvordan RiksTVs tv-løsning fungerer. Styret har derfor utfordret RiksTV til å komme og holde en demonstrasjon for alle som er interessert. Denne utfordringen har leverandøren tatt, og bekrefter med dette at demo vil finne sted på Sameiestua i morgen, tirsdag kl. 18.00-21.00.

Her vil alle beboere få muligheten til både å se og egenhendig teste deres underholdningsportal med løsning for både PVR-dekoder og tv på nettbrett. Funksjonen «tv på hytta» vil også bli behørig demonstrert.

Vi oppfordrer alle beboere som har spørsmål eller på andre måter er nysgjerrige på løsningen om å ta turen innom for selv å gjøre seg opp en mening!

Se videopresentasjoner

Demonstrasjon av Canal Digital på Sameiestua tirsdag 11. oktober kl. 18.00-21.00

[10.10.2016] Som tidligere annonsert ønsker RiksTV å holde demonstrasjon av sin tv-løsning på Sameiestua i morgen mellom kl. 18.00 og 21.00.

Nå har også Canal Digital bekreftet at de kommer til å være til stede for å presentere sine løsninger i samme tidsrom.

Alle beboere vil få muligheten til både å se og egenhendig teste deres underholdningsportal T We Box, med løsning for både PVR-dekoder og tv på nettbrett.

Vi oppfordrer alle beboere som har spørsmål eller på andre måter er nysgjerrige på løsningene om å ta turen innom for selv å gjøre seg opp en mening!

Se videopresentasjon

Demonstrasjon av tv-løsninger – også i dag – i forkant av ekstraordinært årsmøte

[12.10.2016] Leverandørene ønsker å takke alle nysgjerrige som tok turen innom sameiestua for å teste deres tv-løsninger i går kveld. For alle som ikke hadde muligheten til å komme, vil det bli en ny mulighet i forkant av møtet i dag. RiksTV vil være til stede fra kl. 16.00 og Canal Digital har varslet at de kommer kl. 16.30.

Vel møtt!