Dette er en arkivert nettside. Den blir ikke oppdatert, men er tilgjengelig av hensyn til brukere som har behov for historikk. Klikk her for å gå til den nye nettsiden.

 
Grefsen Terrassehus
 Forside | Innhold | Kontakt
 
Søk Hovedmeny

Les innlegg fra 2002 - 2003 - 2004 - 2005 - 2006 - 2007 - 2008 - 2009 - 2010 - 2011 - 2012 - 2013 - 2014

Terrassetanker

Innlegg fra 2015 og 2016


Kommentarer:
Takker Styret for en god og gjennomarbeidet prosess rundt valg av fremtidig leverandør av TV-signaler og bredbånd. Uansett hva vi skulle falle ned på av leverandører får vi et godt tilbud, selv om det etter min oppfatning er Canal Digital som er det beste valget.

De hastighetene som nå vil inngå (30/30) i grunnpakken (dersom CD velges) holder i massevis til de aller fleste brukere, mtp. nett-surfing, e-post, streaming av filmer, TV og musikk. Dette vil vi nå få til en redusert pris i forhold til dagens løsning. Høyere hastigheter vil være tilgjengelig for de som ønsker det ved å betale en hundrelapp eller to for tjenestene. At noen ikke ønsker CD eller har tillit til at CD vil være konkurransedyktige får stå for deres regning. Sikkert mange som kunne tenkt seg Alt-i-Box eller Get av ymse årsaker også da man for eksempel kunne ta med seg programkortet til dekoder på hytta, båten osv. Erfaring fra tilsvarende markedssituasjoner er at markedslederne blir nødt til å tilpasse seg for å opprettholde sin posisjon. Det som er klart er at dersom HomeNet velges må det monteres en ny husterminal og dette kan ha konsekvenser for hver enkelt mtp. oppussing rundt der hvor gammel terminal stod og hvor ny kommer. I tillegg må de som ønsker digital TV på flere rom anskaffe ekstra dekoder eller annet kommunikasjonsutstyr, noe som blir unødvendig dersom vi velger å gå videre med Canal Digital. At CD pt. ikke tilbyr like høye hastigheter har i dag ingen praktisk betydning for de aller fleste. Kun de som bedriver ekstreme ressurskrevende spill og tunge grafiske løsninger vil ha behov for ekstrem båndbredde. Å velge CD vil absolutt være like fremtidsrettet som HomeNet både med tanke på TV-signaler, tjenester og bredbånd. Støtt styrets forslag i å gå videre med CD inntil videre.

Fra: Reidar Skjøthaug
Publisert: 26.04.2016

Kommentarer:
HUNDER SKAL HOLDES I BÅND I KORRIDORENE!
Forleden støtte jeg på en av naboene i 4. et, blokk D, med en hund som sprang fritt. Hun syntes vel ikke det var nødvendig å holde hunden i bånd - og hunden kvitterte med å bæsje skikkelig på våre nye, fine gulv. Ganske ekkelt å få dette rett utenfor inngangsdøren, på gulv som ikke kan vaskes. Selvsagt beklaget eieren dette.
Men hvor dumme er mange hundeeiere? Ingen hunder er trygge, kanskje lukter de andre hunder, som har vært der før. (Hunden var ikke syk) Husordensreglene er dessuten helt tydelige - hunder skal holdes i bånd inne!

Sunniva Jakhelln
miljøkontakt

Fra: SJ
Publisert: 18.04.2016

Kommentarer:
Er TERRASSETANKER fremdeles operativ? ER den nedlagt?

Fra: Kjell Huslid
Publisert: 17.04.2016

Kommentarer:
Kjære naboer. På lørdag er det Halloween og mange barn gleder seg stort til denne dagen. Selv om vi som er litt eldre ikke har noe særlig sans for denne tradisjonen har den nok kommet for å bli.

Jeg vil derfor oppfordre alle til å møte barna med et vennlig sinn. Vil du ikke ha besøk av glade barn som har kledd seg ut er det bare å la være å åpne døra. Det er ikke nødvendig å kjefte på dem for de vet ikke at dette er en ny tradisjon men tror alle synes det er like gøy!

Ønsker alle en strålende dag!

Fra: Kikki
Publisert: 28.10.2015

Kommentarer:
Problemer med manglende levering av post?
Jeg har igjen opplevd ikke å få levert en postforsendelse. Denne gang er det et brev sendt fra min bank her i Oslo for litt over en uke siden. Tidligere har jeg opplevd at brev som er sendt fra en offentlig myndighet (for mitt vedkommende fra Dk) ikke har kommet frem.
Vi har før hatt utro tjenere i Posten. Jeg vil derfor gjerne høre om det er flere i sameiet som har samme problemer.

Fra: Mona l. 286
Publisert: 22.10.2015

Kommentarer:
Er det noen som vet hvordan reglene er når det gjelder utkjøringen fra Grefsenkollveien 14? Gjelder vanlig høyreregel?

Fra: Anne C
Publisert: 21.10.2015

Kommentarer:
Tar seg til rette!!

Har Styret godkjent at EL-biler står parkert på vaskeplassen og stjeler strøm fra felleskapet eller har vedkommende bare tatt seg til rette?

Skal vi som sameiere akseptere at enkelt tar seg til rett og forsyner seg fra fellesskapet uten videre. Jeg erkjenner at det sikkert er lite strøm som medgår for hver lading. Men hvorfor skal ikke alle andre sameiere med EL-bil, Hybrid eller fossilt også få dekket sitt energibehov på felleskapets regning?

I tillegg er det heller ikke tillat å benytte vaskeplassen som parkeringsplass iflg. våre parkeringsregler.

EL-Bil eierne har så mange fordeler for øvrig med 0-avgift, bruk av kollektivfelt, gratis parkering på offentlige parkeringsplasser ++ så etter min mening er det smålig å oppføre seg på denne måten.

Bilen er for øvrig registrert på et Firma og ikke en sameier - bor vedkommende her?

Er det riktig at de også skal ta seg til rette på privat grunn uten å gjøre opp for seg og uten at det formelle er på plass? Jeg mener nei og ber Styret sørge for at denne praksisen opphører umiddelbart. SGT er i ferd med å oppgradere den enkeltes parkeringsplass til mulighet for strømuttak. Årsmøtevedtaket sier ingen ting om gratis strøm til EL-Bil eiere. Alle bør solidarisk vente på at denne muligheten er på plass.

En uttalelse fra Styret er på sin plass.

Fra: Reidar 206
Publisert: 17.09.2015

Kommentarer:
Knallfine korridorer! Herlig å subbe barbeint rundt på teppeflisene :) Mon tro om ikke ringeklokkene er rett rundt hjørnet også?

Fra: Lars Magnus Christensen
Publisert: 21.08.2015

Kommentarer:
Tusen takk – fantastisk stilig oppussing!
Helhetsinntrykket nå som korridor-oppussingen nærmer seg slutten er designmessig stilig, innbydende og moderne. Dessverre bryter fototapetet i 8 etg D-blokka fullstendig med de grå, avdempede fargetonene som er valgt ellers. Ikke noe galt med bilde, bortsett fra at det er i sterke farger. Er det mulig å rette opp det å få et godt, gammaldags svart/hvitt foto slik at vi også her får en vakker fargebalanse tilpasset de øvrige omgivelsene?

Fra: Nina
Publisert: 09.07.2015

Kommentarer:
Oppussingen, farger mm.

FÅ TILBAKE "SIGNATURFARGENE" TIL DE FIRE OPPGANGENE
Undertegnede er helt enig med S.J. som ønsker fargene som var "signaturen" til de fire oppgangene tilbake i første etasje der de opprinnelig var, eventuelt rundt heisdørene. Jeg er helt enig i at disse fire fargene burde komme rundt heisdørene i 2-4-8. etasje i tillegg til der de var i 1. etasje.

VEGGFARGE OG FARGE PÅ FUGEMASSE
Opprinnelig plan for garasjeplan, 1. og 2. etasje sine inngangspartier var at man skulle ha et mørkt gulv og lyse vegger, og at det hele skulle gi et så rolig inntrykk som mulig. Inkludert i det var at fugemassen der det var fliser skulle ha omtrent samme farge som flisene, slik at det ser ut som en ensfarget flate. Det var også meningen at fugene på vegg og gulv på garasjeplan skulle følge hverandre, noe som er meget elegant, det er blant annet brukt i operaen. Et tidligere styre fikk ikke fulgt opp gjennomføringen, slik at flisene ikke ble lagt etter skriftlig oppsatt plan, og med andre farger. I garasjeplan virker fugene på veggene nesten mørkere enn fugene på gulvet.
De nye gulvflisene i 1. etasje har så lys fugemasse at fargen faktisk er lysere enn nåværende vegg. Dette gir et "rute"-inntrykk.

Veggfargen i inngangspartiet i 1. etasje er erstattet med en farge som er betydelig mørkere enn fargen tidligere styrer etter omhyggelig arbeid var kommet frem til. Det er forståelig at man ønsker å få veggfargene i inngangspartiet til å stå til korridorene. Dette kan fortsatt oppnås ved å bruke samme farge, men i lysere tone. Dette ville binde fargen på veggene i inngangspartiet sammen med fargene i korridorene, uten at det hele blir for mørk. Samtidig ville en slik lysere farge stå mer naturlig til de opprinnelige "signaturfargene" der de var i samme etasje.

OM FOTOTAPETET:
Her gikk man raskt frem, og tenkte seg ikke om. Fototapet er noe man bruker på lukkede steder for å gi noe å se på der det er lite å se på – typisk er det fototapet i de fleste fengsler, sikringsanstalter og en del asylmottak. Fototapene i Terrassehuset er plassert ved siden av kjempemessige vinduer med den nydeligste utsikt! Det passer dårlig. Man burde heller fremhevet den utrolig vakre utsikten vi har fra alle repos-vinduene. Det oppnår man enklest ved å male også veggtapet-veggene med samme farge som motstående vegg.

Det er smak og behag om de er pene. Undertegnede synes selv det jeg går forbi daglig som rett og slett ubehagelig (badende gutter fra 1950 - 1960-tallet?)
Styret omgjorde og overmalte jo veggene i inngangspartiene i 1. etasje etter at de var nylig restaurerte når de ønsket en annen farge, så da burde det være mulig å male over foto-tapetene.

GULVENE I HEISENE
Her var det helt nødvendig å få gjort noe, og undertegnede hadde tenkt å sende inn forslag om å legge samme fliser i heisene som det er på gulvene i garasjeplan, 1. og 2. etasje. Det ville gi et enhetlig inntrykk. Nå har vi fått det som stadig har vært problemet med oppussingsprosjektene – små biter som ikke passer sammen. Belegget er i tykk rågummi, og derfor et "naturprodukt". Altså akkurat det samme som bildekk. Det gir dårlig inntrykk å ha 8 små biter rågummi på heisgulvene når man kunne hatt make belegg på dem som man har på gulvene i 3 av etasjene.

Som sagt: Det er mye som er bra ved nåværende rehabilitering. Nåværende styre har utvist en utrolig handlekraft og beslutningsevne. Det ville være fint om man også kan reversere de små områdene som ikke ble helt vellykkede.

Fra: A-blokkabeboer
Publisert: 07.07.2015

Kommentarer:
Hei Monica - og alle andre det måtte gjelde: Grilling og røyking på terrassene kan være veldig plagsomt for naboer. Sikkert mange røykere og grillere som ikke tenker over det. Vi som har soverom på terrassesiden får grill-os og røyk rett inn på soverommet. Oppfordrer alle til å vise hensyn! Særlig etter kl. 23. Går det an å få til at dette nevnes i husordensreglene, tro?

Fra: Toini N. Thommessen
Publisert: 20.06.2015

Kommentarer:
Hei! Jeg bare lurer på en sak, er det noen regler på røyking ute på terassene? Vi plages veldig av mye røyklukt nesten dagen lang så vi må lukke verandadøren. Skal dette virkelig være nødvendig? Mulig vi har uflaks og har naboer både over og under som røyker, men hva med litt hensyn?

Fra: Monica Ulvund
Publisert: 14.06.2015

Kommentarer:
FARGER I INNGANGSPARTIENE

Hva skjer i vestibylene i 1. etasje?
Jeg har med glede fulgt oppussingen av korridorene - synes både teppebelegget, vegg- og dørfargene og ikke minst belysningen er blitt fint.

Men hva skjer i vestibylene i 1. etasje? Fargene på søyler, skråvegger og vegger, bestemt av tidligere styre, er fjernet, og erstattet med grått. Ganske trist...

Fornyelse av inngangspartiene har en lang forhistorie, som vedlagte orientering viser. For åtte år siden laget to arkitektfirmaer en mulighetsstudie vedr. fornyelse av inngangspartiene. Arkitektfirma Hille-Melbye ble engasjert til å utarbeide en Helhetlig plan for fornyelse inngangspartiene. Den viste bl.a. bruk og plassering av farger (de 4 primærfargene), som styret fulgte opp i en detaljert plan.

Jeg har forståelse for at nye styrer ønsker å sette sitt fotavtrykk. Men man bør samtidig ha respekt for tidligere styrers arbeid, og bruk av sameiets ressurser. Styrer gjennom de siste 8-10 årene har vært involvert i arbeidet med inngangspartiene, gjennom en kontinuerlig prosess.

Personlig synes jeg det har vært flott å gå gjennom korridoren i 1. etasje, fra A til E, se fargene, og vite hvor man er i anlegget! Jeg vet også at flere ønsker fargene tilbake. For besøkende er det veldig greit å kunne oppgi fargekoden på inngangene, og fint at denne også bringes inn i bygget (et prinsipp i tråd med Hille-Melbyes forslag). De enkelte fargenyanser kan selvfølgelig drøftes/justeres.

Farger i reposer i 4. og 8. etasje?
Tidligere styrer drøftet også om de fire oppgangfargene kunne brukes på reposene i 4. og 8. etasje. De lange grå-hvite korridorene er blitt flotte, men kan gjerne brytes opp med oppgangfargen, f.eks. vegg ved heisdørene. Så vet man hvor man er på sin korridorvandring...

Jeg regner med at styret er kjent med Hille-Melbye-rapporten for inngangspartiene, som er på styrekontoret. Jeg legger ved Skiltplan av 2011, dersom den ikke er kjent.

Hilsen Sunniva Jakhelln, l. 136
mob. 900 35 675

Vedlegg:
- FARGER I INNGANGSPARTIENE av 26.05.15/"FORNYELSE AV INNGANGSPARTIENE"
- SKILTPLAN av 08.06.11, rev. 27.09.11

Fra: SJ
Publisert: 30.05.2015

Kommentarer:
Vi får stadig vekk feil post i vår postkasse, er det noen andre som også opplever dette?

Fra: Tanja
Publisert: 22.05.2015

Kommentarer:
Er det mulig å få lagt ut årsberetningen på nettet?

Om ikke her så på de lukkede Facebook sidene. Praktisk da det kan bygges opp et arkiv med historiske årsberetninger, slik at det blir enklere for sameierne å gjøre oppslag dersom det er noe vi lurer på.

Fra: Reidar C206
Publisert: 21.04.2015

Kommentarer:
Enig med Nina vedrørende vinduene mot østfasaden.
Samtidig er jeg en av de "skyldige". Mine vinduer skal skiftes ut, men av private årsaker har jeg ikke anledning til å starte dette før medio juni 2015 - uten å finne det riktig å gå inn på årsaksforholdene her. Styret er orientert om situasjonen for mitt vedkommende.
Mitt forslag er at styret ber om en fremdriftsplan for dem som ikke allerede har ordnet med fargeendringen, og om fremdriftsplanen ikke er tilfredsstillende får man malingen utført for eiers regning.
Et tidligere styre organiserte maling av vinduene mot vestfasaden, hvor de som ikke kunne gjøre dette selv kunne melde seg på og få det utført mot et passelig vederlag. Undertegnede var en av dem som benyttet seg av dette tilbudet vedrørende vinduene på vestfasaden.
Kanskje man skulle gjøre noe tilsvarende for østfasaden? Dvs. at om det ikke foreligger en klar fremdriftsplan, blir vinduene malt for eiers regning innen en viss dato? Og at man i tillegg frivillig kunne melde seg på dette tilbudet?

Smak og behag er forskjellig, men jeg synes at korridorene er blitt utrolig pene! Det er en glede å se dem! Jeg er sikker på at dette hever verdien på alle sine leiligheter!
Det samme kan dessverre ikke sies om inngangspartiene i garasjeplanet og 1. etasje.

Fra: A-blokka
Publisert: 16.04.2015

Kommentarer:
Vi bor i et fantastisk flott sameie , jeg har bodd her i 15 år nå og har ikke noe å klage på . Det har blitt gjort så mye her i den tiden vi har bodd her . Nå pusses det opp i ganger , vinduer har blitt byttet i ganger osv i tillegg så må vi ha verdens beste vaktmester som holder alt i orden hele tiden . Han har alt kostet og feiet bort vinterens grus , tror ikke mange andre kan skryte av det . Gangene våre blir nå så flotte og valg av farger er så riktig , det viser at ja vi er litt gamle men vi er i tiden helt klart . Nå kommer det et lite MEN blokkene er nå så flotte men på baksiden av blokka er ikke like flott . Jeg tror nå at alle vinduer som skal byttes i år er byttet men vi har forsatt mange med gammel farge ?? Det gjelder vel de samme reglene for de som for oss som har malt innen 15092014 . Dette er sikkert ikke lett å få til i et så stort sameie men fra september til nå har det gått lang tid . Kunne ikke ha bodd på et bedre sted og når vi ser hvordan alt blir fikset og ordnet så er det vel rett og rimelig at vi sameiere gjør det samme ?

Fra: Nina G
Publisert: 19.03.2015

Kommentarer:
Er det sant at Alex Rosen hadde hest i korridoren?
Hvorfor har vi tennisbane og barnehage og hvem stod bak?
Ble avtalen mellom PLO - Israel en realitet pga en sameier?
Hvordan var det å ta heisen rett ned i baren og ta en drink?
Hvor mange timer har Kristian Kjelling stått på ballplassen?

Sameiet vårt er over 40 år og "urinnvånerne" begynner å bli færre skal vi få svar og bilder fra dem som faktisk vet mye om hva sameiet vårt har av mange ulike morsomme historier og anekdoter. Jeg kunne tenke meg å samle inn dette og lage en liten historiebok i et 2015 innhold og design, men ikke alene!! Har du lyst å bli med?? Ring meg på 917 85 620.

Fra: Nina
Publisert: 26.02.2015

Kommentarer:
Jeg har aldri klaget på barna som ustanselig leker og bråker i gangene, jeg er av den oppfatning av at når man bor i blokk er litt bråk fra naboer noe man må regne med. Men i dag ble jeg ganske oppgitt da det ringer på døren min og jeg går ut og finner ut at den ene av mine to sko som sto utenfor døren pga søla, er borte. Vedkommende som ringte på var borte... Uten å være for skråsikker vil jeg anta at dette er barnestreker, men ikke en spesielt morsom en. Slikt gjør at man blir litt mindre tålmodig på at barna har tilholdssted i gangene, det hadde vært fint om noen foreldre kunne ha dem under oppsikt som noen har nevnt i tidligere innlegg.

Fra: Oppgitt i 8. etasje
Publisert: 06.01.2015

Les innlegg fra 2002 - 2003 - 2004 - 2005 - 2006 - 2007 - 2008 - 2009 - 2010 - 2011 - 2012 - 2013 - 2014