ØstfasadenTenketank om østfasaden

27.06.2006

Tenketank er et veldig hipt begrep for tiden. Strengt tatt betyr det å komme med gode forslag til et bestemt formål.

Nå oppfordres sameierne om å komme med forslag til hva vi kan gjøre med østfasaden når denne skal pusses opp.

Bruk gjesteboka til å komme med forslag!

Les mer om oppussingen av østfasaden


Her er noen av de innspillene som har kommet så langt:

(Utdrag fra gjesteboka - oppdatert pr. 04.12.2006)

Kommentarer:
Til østfasaden :
Balkonger !!! Selv franske balkonger hadde gjort seg der, noe som også hadde gjort det lettere å komme seg ut hvis det skulle brenne i åttende etg (!) og verandaen ikke tilgjengelig...

Mottatt: 04.12.2006 17:50
Fra: Line

Kommentarer:
Tenke-tank oppussing:

Det kommer opp flere og flere gode forslag til oppussingsobjekter i terrassehuset vårt. Jeg støtter flere av forslagene, heis, nytt ingangsparti, forskjellig farve på veggene per etasje osv. Et forslag som ikke har kommet opp enda er utskifting av våre egne inngangsdører. De er ikke spesielt pene. Det er da mulig vi står ansvarlig for å skifte disse selv, men ikke om jeg bruker penger på en ny blå dør. Snakker vi utskifting med nye dører i 2006 standard da er jeg med.

Ellers synes jeg tenke-tank var et glimrende forslag fra styret og at beboerne har kommet med gjennomtenkte gode forslag som inkluderer begrunnelser.

Keep it up!

Mottatt: 17.08.2006 08:26
Fra: Beboer i tenkeboksen

Kommentarer:
TENKE-TANK OPPUSSING ØSTFASADEN:

Heisene og egentlig hele inngangspartiet i kjelleren senker prisnivået på leilighetene våre og er forferdelig stygge å se på. Dette taper alle på.

Hva med å få vekk de gamle jerndørene i kjelleren og sette inn noe med glass. Da blir det mye trivligere med en gang. Dette er gjort i myrer borettslag med meget vellykket resultat. Nå ser det faktisk ganske koselig ut det. Det er bare tull med jerndører. Hvis noen tenker på brann så er det da ingen som har jerndører for å hindre brann. Dette er helt unødvendig. Det ser ut som om vi bor i en bunkers. Det finnes brannsikre døder i glass og treverk. Heisene gir østblokk følelse. Bytt ut hele dritten og få inn noe nytt og stilig i rustfritt stål, digitalt display og glass som er dagens standard, og som ikke misnt får opp farten på heisene.

Når det gjelder selve flisene i garageinngangspartiet er disse også stygge. De minner om tøyenbadet eller noe?. Få inn noe parkett og gipsplatevegger med mtk belysning. Noe med litt stil som kan imponere gjestene våre litt. Alle som kommer på besøk til meg bemerker inngangspartiet og sier at det jo er en fin leilighet jeg har når man først kommer inn.

Det er egentlig litt synd, for det koster så lite å gjøre noe med dette!

Mottatt: 16.08.2006 23:01
Fra: Beboer i E

Kommentarer:
TENKE-TANK OPPUSSING ØSTFASADEN:

JA til mer bodplass i korridorene. Bytt ut deler av de store vindusflatene med vegger.

JA til mulighet for utskifting av vinduer på østfasaden for alle som ønsker det og vil betale for det.

NEI til balkonger på østfasaden. Dette vil ha liten nytteverdi i forhold til kostnadene, den tiden på døgnet det er sol på østsiden og den korte sommeren vi har her i landet.

NEI til karnappvinduer på østfasaden. Dette vil også ha liten nytteverdi i forhold til kostnadene, og etter hva vi har hørt er det ikke mange som savner karnappvinduer.

NYE INNSPILL:

Drenering av terreng mot vegg. Det er tydelige fuktskader i trapperom nederst. Det koster, men det koster enda mer å vente når skaden er blitt større.

Hva med å hive ut de gamle heisene/trappene og investere i nye? Rive hele ruklet og bygge opp nye flotte trappe/heisetårn. Da kan vi få heiser som er dimensjonert for dagens logistikk og som er pålitelige. For ikke å snakke om rømningstrapper med hvilerepos.

Forbedre adkomsten fra østfasaden; Overdekket inngangsparti, større repos foran inngangsdør, belysning langs vei og ny asfalt.

Ulik fargebruk/utsmykning på veggpartier i korridor ved utgang heis slik at barn som ikke kan lese og svaksynte har mulighet til å orientere seg. Dette vil også bryte opp de monotone korridorarealene og gi variasjon.

Skifte ut golvbelegg i korridor.

Mottatt: 12.08.2006 10:13
Fra: beboer i A

Kommentarer:
INNSPILL TIL TENKE-TANK:

1. JA til mer bodplass i korridorene. Bytt ut deler av de store vindusflatene med vegger, og sett opp like store boder for alle leilighetstyper. En separat og låsbar bod for hver leilighet. Fellesboder som må deles med naboer er ikke noen god løsning. Både fordi det kan bli problemer med fordeling av plassen og fordi ting kan bli borte.

2. JA til mulighet for utskifting av vinduer på østfasaden for alle som ønsker det og vil betale for det. Dette er vel ikke noe som nødvendigvis må gjøres samtidig med oppussingen av østfasaden, men monteringen blir kanskje enklere mens stillasene er oppe?

3. NEI til balkonger på østfasaden. Dette vil ha liten nytteverdi i forhold til kostnadene, den tiden på døgnet det er sol på østsiden og den korte sommeren vi har her i landet.

4. NEI til karnappvinduer på østfasaden. Dette vil også ha liten nytteverdi i forhold til kostnadene, og etter hva vi har hørt er det ikke mange som savner karnappvinduer.

Dessuten: Hverken balkonger eller karnappvinduer kommer neppe til å se pent ut fra utsiden. Hvis dette skal monteres må det også gjøres hos alle, dvs. at det er mange som kan bli tvunget til å betale for dette mot sitt eget ønske.

ØNSKER/FORSLAG SOM IKKE ER RELATERT TIL ØSTFASADEN:

5. JA til større postkasser som gjør det mulig å motta pakker som vi nå må hente på postkontoret. Av sikkerhetsmessige hensyn er det også behov for postkasser med bedre låsemekanisme. Dette er den oppgraderingen i SGT som haster mest, både fordi de postkassene vi har nå er for små og fordi mange av dem er preget av slitasje/hærverk.

6. JA til fast container til avfall som kan brukes når vi har behov for å kaste ting som ikke går ned i sjakta. Dvs. til bruk ved store søppelmengder, isopor o.l. etter oppussing, gamle/ødelagte møbler som ikke kan selges på loppemarked m.m. Da unngår vi kanskje også at folk setter fra seg denne typen avfall ved papircontainerne eller kaster feil avfall sammen med det papiret som skal til resirkulering. Dette vil være praktisk for alle, spesielt for dem som ikke har bil og ikke kommer seg til gjenbruksstasjonen på Brobekk uten videre. Sett gjerne containerne på et innelåst område i garasjeanlegget hvor bare beboere i SGT har adgang med nøkkel eller kode, slik at containerne ikke blir brukt av hele nabolaget.

7. JA til nye sikringsskap med automatsikringer. Mange har vel opplevd at man ikke har riktig type sikring liggende, og sikringene har jo en tendens til å gå når det passer dårligst og butikkene har stengt :-) Gjerne separate og nummererte skap pr. leilighet, slik at ikke elektrikeren som er på besøk hos naboen skrur av hovedbryteren for feil leilighet og du mister mye av det du ikke hadde lagret på pc-en eller deler av et viktig videoopptak...

8. JA til nye, mindre og penere blomsterkasser på terrassene, men forslaget om fasadeendring ble jo dessverre nedstemt ifjor, så vi får vel ikke skiftet ut nåværende "betongmonstre" før det blir behov for ny rehabilitering og det må settes opp nye stillaser? Dvs. om ca. 20 år :-(

Mottatt: 02.07.2006 10:14
Fra: Fornøyde beboere som synes det er flott at alle kan bidra med innspill

Kommentarer:
Mere boder er et "must". Tiden er forandret og lagringsplassen er for lite. Her kan man gjøre mye nytte av dette når vi først har stillaser oppe. Jeg synes at vi utvider de som er i gangen til større, men uten å miste all vindusplass. Hilsen Kari (";)

Mottatt: 30.06.2006 14:15
Fra: Kari

Kommentarer:
Støtter beboer i e-blokken og lykke liten - flere boder ønskes! Hva med å lage boder som vi evt. også kan betale litt for i det andre bomberommet vi har. Det har jo tidligere vært lagt ut forslag om å gjøre dette til bl.a. snekkerbod??

Mottatt: 29.06.2006 10:08
Fra: beboer i 1. etg d-blokken

Kommentarer:
Da disse blokkene ble bygget tidlig på 70-tallet skulle en familie åpenbart ikke omgi seg med mer enn hva som ble brukt i det daglige. Ikke engang et bittelite kott til sesongklær og -utstyr gjorde arkitekten plass til i leiligheten. Så dersom boligene våre skal gjøres mer tidsmessige og praktiske er oppbevaringsplass et must. Forslaget om mere bodplass i korridorene tiltredes!

Mottatt: 28.06.2006 13:54
Fra: beboer i e-blokka

Kommentarer:
Tenke-tank - en glimrende idé. Bodplass høres ut som et glimrende forslag. Man får aldri nok plass i en bod. Jeg stemmer for mer bodplass (";)

Mottatt: 28.06.2006 09:34
Fra: Lykke liten