Dette er en arkivert nettside. Den blir ikke oppdatert, men er tilgjengelig av hensyn til brukere som har behov for historikk. Klikk her for å gå til den nye nettsiden.

 
Grefsen Terrassehus
 Forside | Innhold | Kontakt
 
Søk Hovedmeny

InnedugnadRekordoppslutning om vask og vin

10.10.2008

Hele 71 beboere deltok i høstens innedugnad onsdag 8. oktober og sørget for en eim av furunål, grønnsåpe og salmiakk over hele sameiet. Oppmøtet var ny rekord, og førte til at det aller meste av innendørsarealet i blokka (vegger, dører og lister - ikke vinduer og tak) fikk et ublidt møte med klut og kost. Også inngangspartiene fra garasjen og på baksiden av huset fikk gjennomgå.

- Det har aldri vært så stor oppslutning om innedugnaden. Helt fantastisk, sier primus motor for innedugnaden, Arve Christensen i Miljøgruppa.

Han sier likevel at enkelte deler av blokken er såpass nedslitt at en vaskesjau likevel ikke gjør store forskjellen.

- Inngangspartiene på baksiden er ganske nedslitt. Her blir det ikke rent uansett hvor godt vi vasker. «Svingdørene» ved utgangspartiene på forsiden av blokka er også ganske slitne og lakk-løse, og ikke lette å få til å skinne, sier Christensen.

Han sier at Miljøgruppa planlegger å få til en dugnad senere for maling av vegger der det trengs, ikke minst bak panelovnene i gangen.

Etter et par timers omgang med klut og kost, var det samling i Sameiestua til vin og vann, etter invitasjon fra sameiets egen vingruppe. Etter velkomst og innledning av alltid entusiastiske Marit Olsøn-Lunde ble dugnadsgjengen med kyndig hånd geiledet av Vingruppas egen vinekspert, Terje Andersen, mellom alt fra australsk musserende til dyprød shiraz. Alt så ut til å falle i smak hos muskelslitne vaskere - kanskje til Andersens smule resignasjon.

Kveldens høydepunkt var utlodningen av en eksklusiv musserende. Leder av tennisutvalget, Martin Lund-Iversen, ble den heldige vinner av en Spécial Cuvée fra vinhuset Bollinger. Resten av forsamlingen måtte «nøye seg» med smaksprøver av en Lyrup Crossing Shiraz 2007 (Australia), en Alamos Albec 2006/2007 (Argentina) og en utsøkt musserende Jacob's Creek Chardonnay Pinot Noir (Australia).