Dette er en arkivert nettside. Den blir ikke oppdatert, men er tilgjengelig av hensyn til brukere som har behov for historikk. Klikk her for å gå til den nye nettsiden.

 
Grefsen Terrassehus
 Forside | Innhold | Kontakt
 
Søk Hovedmeny

Grunnpakken fra Canal DigitalDigital-TV

12.04.2008

Overgang til digitalt bakkenett

Det nye digitale bakkenettet er åpnet mange steder i landet, og det er for tiden stor fokus på digitale TV-kanaler og digitale dekodere. I media kan vi lese at mange vil få svarte TV-skjermer dersom de ikke går til anskaffelse av en dekoder før det analoge bakkenettet slukkes. For å unngå misforståelser rundt dette, vil vi informere om følgende:

Alle som mottar TV-signaler via kabel-TV, blir ikke berørt av utbyggingen av det digitale bakkenettet

Så lenge kabel-TV blir sendt både digitalt og analogt, kan du som kunde velge om du vil ha en dekoder for å få tilgang til digitale TV-kanaler. Hvis du bare vil ha tilgang til analoge TV-sendinger, trenger du ikke dekoder.

Grefsen Terrassehus har avtale med Canal Digital Kabel TV om distribusjon av TV-signaler, og kostnadene dekkes via fellesutgiftene. Avtalen gir alle beboere tilgang til Grunnpakken som inneholder de mest populære TV-kanalene.

Du trenger ikke dekoder for å se kanalene i Grunnpakken, men en dekoder gir tilgang til flere kanaler

Du trenger med andre ord ikke frykte «snø» på TV-skjermen. Canal Digital fortsetter med å sende TV-signaler som før - uavhengig av innføringen av det digitale bakkenettet. Du vil derfor kunne se på TV akkurat som du gjør i dag.

Valg av TV- og internettleverandør

Styret har evaluert TV- og internettilbudet i sameiet og innhentet tilbud fra ulike leverandører. En oversikt over de tilbudene som er innhentet samt styrets vurderinger og forslag til vedtak, finner du i årsberetningen (distribuert fredag 11.04.2008). Valg av TV- og internettleverandør kommer for øvrig opp på sameiermøtet 24.04.2008. Her er en kort orientering.

Dagens løsning koster ca. 131 kroner per måned per sameier. Vi mottar analoge TV-signaler. De analoge sendingene i kabelnettet vil ikke bli stengt ned før i 2010/2011. Vi trenger med andre ord ikke foreta oss noe før om 2 til 3 år, dersom vi velger å beholde dagens løsning. Det foreligger imidlertid økonomiske og praktiske fordeler ved å legge til rette for digital løsning og HD-TV allerede nå. Styret er av den oppfatning at vi bør tilby våre sameiere moderne løsninger når det gjelder TV og internett. Styret har også mottatt noen henvendelser fra sameierne om at dette er ønsket.

Fordelene med digital-TV

Beholder vi dagens løsning, vil alle som ønsker digital-TV måtte kjøpe dette via Canal Digital og med individuelle avtaler. Slike avtaler vil medføre engangskostnad fra ca. 1.300 kroner og opp til 2.500 kroner. I tillegg kommer årlig kortavgift og månedsavgift på kanalpakken man velger. Disse kostnadene kommer i tillegg til månedsavgiften vi alle betaler gjennom felleskostnadene.

Velger vi en kollektiv avtale nå, vil alle få en digital dekoder som gir digitale TV-bilder med mulighet for HD-TV. I tillegg har de ulike leverandørene forskjellige tilleggstjenester som internett (bredbånd), telefoni, HD-TV, filmleie og så videre.

Svar på ofte stilte spørsmål

Må jeg kjøpe nytt TV-apparat?

Nei, det er ikke nødvendig å kjøpe nytt TV-apparat.

Må jeg som beboer i Grefsen Terrassehus foreta meg noe i forbindelse med innføringen av det digitale bakkenettet?

Nei, som beboer i Grefsen Terrassehus og kabel-TV-kunde hos Canal Digital kan du ta det helt med ro. Du vil motta TV-signaler som før og blir ikke berørt av innføringen av det digitale bakkenettet. Du har det du trenger, og du behøver ikke å bekymre deg over at de analoge signalene i bakkenettet forsvinner.

Hvem må gå til anskaffelse av dekoder for å unngå svarte TV-skjermer?

Det er bare de som i dag ser TV via antenne som må foreta seg noe før det analoge bakkenettet slukkes. Du er kabel-TV-kunde og vil ikke miste TV-signalene i Grefsen Terrassehus. Har du TV på hytta, i båten eller i campingvogna, trenger du imidlertid sannsynligvis dekoder der. Les mer

Slukker Canal Digital analoge signaler når det analoge bakkenettet slukkes?

Nei, Canal Digital vil fortsatt sende analoge TV-signaler i kabelnettet i noen år fremover (til 2010/2011).

Hva trenger jeg for å få kanaler med HD-kvalitet?

Relaterte linker

Link Klar for digital-TV?
Link Kabel-TV i Grefsen Terrassehus
Link Canal Digital: Digitalt bakkenett - hva skjer?
Link Canal Digital: Oversikt over godkjente dekodere
Link Canal Digital: Oppgradering av eksisterende abonnement
Link Medietilsynet: Offentlig informasjon om overgangen til digital-TV i Norge
Link Forbrukerrådet: Korte fakta om digital-TV og bakkenettet
Link Forbrukerrådet: 10 kjappe om digital-TV
Link Aftenposten: Svarte TV-skjermer