TVKlar for digital TV?

13.09.2007

Er du fornøyd eller misfornøyd med TV- og internettilbudet i Sameiet? Styret har startet en prosess med å evaluere dagens tilbud.

Canal Digital har vært tilbyder av TV- og, for noen, internett i mange år i Sameiet Grefsen Terrassehus. Styret har nå satt i gang en prosess med å evaluere dagens leverandør. Samtidig ber vi i første omgang Canal Digital og Get om å levere et tilbud på TV og internett. Styret har fått en orientering fra både Canal Digital og Get om hva de kan levere.

Tilbudet fra Canal Digital innebærer at samtlige sameiere får en dekoder som leverer digital TV med mulighet for såkalt HD-TV (High Definition TV) - som er TV-signaler som er fem ganger bedre enn de vi mottar i dag. Canal Digital kan også levere en enklere pakke som også gir digital-TV, men da uten mulighet for HD TV.

Get tilbyr også flere løsninger. En variant er en dekoder med en såkalt PVR (Personlig Video Recorder). Dette er en dekoder med en innebygd harddisk som gjør at man kan ta opp programmer som på en videospiller eller pause TV-sendingen slik Thomas Giertsen gjør det i reklamefilmen til Get.

Dagens TV-signal i Sameiet er analogt. Dette TV-signalet vil vi kunne fortsette å motta frem til ca. 2010. Da må vi trolig uansett over på en digital TV-løsning.

Styret vil bruke de neste ukene på å evaluere løsningene som er fremlagt samt å sjekke ut noen andre muligheter. Har du synspunkter, ros, klager eller andre innspill knyttet til valg av TV- og eventuelt internettleverandør? Send en e-post til styrekontoret.