Brann i juletreRåd ved brann i blokka

10.12.2015

Julefreden er i ferd med å senke seg over oss alle, og selv om det er en fin tid vi går inn i, er det samtidig verdt å minne om at jul og nyttår dessverre også er høytid for brann.

Noe av det viktigste å huske på dersom det oppstår en brann i blokka vår er å trosse instinktene om å skulle flykte ut gjennom en røykfylt korridor. Bli værende i leiligheten hvis rømningsveien ut er fylt med røyk, og lukk vinduer hvis røyk spres på utsiden. En klassisk feil folk gjør er å tenke at det ikke er så mye røyk, og at det kommer til å gå bra å løpe bort til trappa. Så kommer man bare et lite stykke bort i gangen før alt blir svart.

Betongkonstruksjonen i blokka er så solid med helstøpte skillevegger og gulv, at det skal veldig mye til før brann sprer seg. Blokka brenner ikke ned, og det skal veldig mye til før en brann sprer seg fra en leilighet til en annen. Det er røyken som utvikles ved brann som er det farligste. Trekk alltid vekk fra brannrøyken.

Dette rådet er det viktig at alle beboere er klar over, både gamle og unge. Gjør oss derfor den tjenesten at dere snakker om dette med både barn og øvrig familie.

Del artikkelen som Oslo brann- og redningsetat har skrevet, se link under:

http://www.dagbladet.no/2015/11/10/kultur/meninger/brann/41891250/