Dørfarge

Ny farge på inngangsdører og nummerering av dører

13.02.2015

Styret tok oppfordringen fra ekstraordinært sameiermøte om å forhandle inn maling av inngangsdører i korridorbudsjettet. Sameierne ønsket en fargekode som muliggjør bestilling av ferdigmalte dører direkte fra leverandør. Hvit ble foreslått, men dette har blitt frarådet av både entreprenør og innleid fargekonsulent, da hvit kommer i mange nyanser og at dette gjør det vanskelig å få en enhetlig farge når folk skifter dører over tid.

I samråd med fargekonsulent har det blitt vurdert flere nyanser av bl.a. blått, grønt og rust-orange. Styrets vurdering er at dette er farger som vil falle i smak hos noen og skape misnøye hos andre. Vi har i så måte konkludert at det vil være bredere konsensus rundt farger som er nøytrale og mere tidløse.

Vi har derfor etter grundige overveielser og etter råd fra fargekonsulenten valgt en gråtone. Vi testet en lys gråtone, noe som opplevdes som blast. Vi har også prøvd en gråtone med rødt pigment. Dette opplevdes som en anelse brunt. Vi falt derfor ned på en varm gråtone som har en noe mørkere nyanse enn veggen, for å skape kontrast. Fargekode S5502-Y. Dører skal kunne bestilles direkte fra leverandør i denne fargen.

Dersom noen skulle ha sterke meninger for eller imot dette valget ber vi om at dette meldes skriftlig til styrekontoret innen 1 uke – fredag 20. februar. De som ikke melder må vi anta at samtykker i styrets og fargekonsulentens anbefaling.

NB! I forbindelse med maling av dører er det nødvendig å fjerne dagens påklistrede leilighetsnummere. De beboere som er avhengige av nummer pga. hjemmehjelp eller annet besøk, oppfordres til å teipe opp en midlertidig lapp på eller ved siden av sin dør mens malingsarbeidene pågår.