Dette er en arkivert nettside. Den blir ikke oppdatert, men er tilgjengelig av hensyn til brukere som har behov for historikk. Klikk her for å gå til den nye nettsiden.

 
Grefsen Terrassehus
 Forside | Innhold | Kontakt
 
Søk Hovedmeny

RøykvarslerSjekk røykvarsleren

01.12.2012

1. desember bør brukes til mer enn å åpne første luke i julekalenderen. Denne dagen er også «røykvarslerens dag» – dagen for å bytte batteri i røykvarsleren. Styret oppfordrer samtidig alle sameiere til å sjekke om røykvarsleren fungerer som den skal.

Desember er årets mest brannfarlige måned. Det er 50 prosent flere branner denne måneden enn i en gjennomsnittlig måned ellers i året. I desember trekker folk innendørs, skrur på varme og belysning, tenner levende lys og fyrer i peisen, men likevel går mange norske hjem inn i denne måneden uten tilstrekkelig varsling i tilfelle brann. Nesten alle boliger i Norge har minst én røykvarsler, men mange fungerer ikke.

Over halvparten av alle boligbranner har sammenheng med menneskelig adferd og kan derfor unngås med større aktsomhet.

- Er røykvarsleren ti år eller mer, bør den skiftes ut. Dette fordi de aller fleste røykvarslerne i Norge er ioniske, og i denne type varslere finnes det en radioaktiv kilde som blir svekket med årene, sier Odd Rød, fagdirektør brann i Gjensidige Forsikring til Aftenposten.

Les mer om brannsikring