Dette er en arkivert nettside. Den blir ikke oppdatert, men er tilgjengelig av hensyn til brukere som har behov for historikk. Klikk her for å gå til den nye nettsiden.

 
Grefsen Terrassehus
 Forside | Innhold | Kontakt
 
Søk Hovedmeny

Canal DigitalTV-kanaler kan forsvinne

18.09.2012

TV 2-kanalene Bliss, Nyhetskanalen og Filmkanalen kan forsvinne fra våre TV-skjermer 23. november. TV 2s hovedkanal vil fortsatt være tilgjengelig. Det kan bli utfallet hvis ikke konflikten som er oppstått mellom Canal Digital og TV 2 opphører.

Konflikten startet med at CD ikke aksepterte prisøkningen for å videreformidle TV 2s kanaler (som TV 2 forlangte etter at Kabeltvistnemnda hadde avgjort hva den mente var markedspris). Deretter splittet CD opp sin Grunnpakke (som bl.a. SGT abonnerer på) og la mange av de faste kanalene over i en valgfri pakke (se artikkel på hjemmesiden 15.09.2012), deriblant TV 2s nisjekanaler. Dette oppfattet TV 2 som et mottrekk fra CD i uenigheten som er oppstått om prisen for videreformidling. TV 2 svarte med å si opp avtalen med CD om videreformidling av kanalens nisjekanaler, med opphør 23. november.

Det er imidlertid trolig grunn til å tro at partene blir enige innen slutten av november. TV 2 er en gigant i det norske TV-markedet. Det vil være katastrofalt for CD hvis CD over lengre tid ikke kan tilby TV 2s kanaler til sine kunder. Og motsatt: Telenor-eide Canal Digital er den største distributøren av TV-kanaler i Norge. For TV 2 vil det være kommersielt katastrofalt hvis TV 2s sendinger, over et lengre tidsrom, ikke vil være tilgjengelig for CDs store kundenett.