Kjell HuslidKjell gir seg

01.05.2010

Etter 18 år i styret syntes han det var nok, selv om vi andre i styret var dypt uenige i det. På sameiemøtet sist onsdag trakk Kjell Huslid seg fra styret for å overlate plassen til yngre krefter - som han formulerte det overfor valgkomiteen.

Kjell fyller snart 80 år, og har altså vært i styret siden 1992. Men han trekker seg ikke fordi han er lei.

- Jeg er slett ikke lei, men når man fyller 80 så har man statistikken mot seg, for å si det sånn. Jeg synes det er greit å overlevere kunnskaper til andre mens man fortsatt er oppegående.

Kjell ønsker likevel ikke å gi seg helt.

- Jeg ønsker å fortsette med en del av prosjektene som jeg allerede er i gang med, hvis det er greit for det nye styret, sier Kjell, og tenker bl.a. på oppgradering av sikringsskapene og nye vinduer i seksjonene.

Og privat har Kjell mer enn nok å gjøre. Han er kasserer i Oslo Forsvarsforening, der han også fungerer som sekretær for tiden. Han sitter i representantskapet i Oslo Militære Samfund (OMS). De siste årene har han jobbet med å arkivere alle OMS' dokumenter og papirer fra 1868 og frem til dags dato. Arbeidet er i avslutningsfasen og skal snart overleveres Riksarkivet.

Kjell bruker også en del av sin tid på å dokumentere lokal og privat krigshistorie.

- Min far var løytnant i Kongens Garde da krigen brøt ut. Han skrev ned og dokumenterte mye av det han opplevde 9. april 1940 og senere. Jeg holder nå på å redigere dette, i første omgang for slekt og venner. Men kanskje kan det bli noe mer ut av det. Du vet, vi som opplevde krigen blir aldri helt ferdig med den.

Kjell fyller 80 år i juni. Dagen feires på cruise.

Og for den som ikke vet det: Kjell og hans kone Marianne har bodd i sameiet siden det sto ferdig i 1972. Kjells Aveny, som paradegaten i parkanlegget vårt heter, er kalt opp etter - ja, nettopp Kjell.