Dørene skal minimum stå åpne i 3 sekunder, maksimum 7 sekunder. Hver gang fotocellen blir brutt, går det nye 7 sekunder. Dersom du står inne i heisen og noen andre trykker fra de øvrige etasjene, lukker døren seg etter 3 sekunder.
Heisen er programmert til å gå kollektivt ned, dvs. den stopper i alle etasjer enten man har trykket innenfra eller utenfra. Oppover vil heisen stoppe i den rekkefølge hvor det er trykket innenfra.
Heisene er nå programmert slik at den store heisen har fortrinnsrett.
Den gule alarmknappen må holdes nede i 5 sekunder. Deretter vil det lyse en grønn knapp under høyttaleren som er markert ETL, og du vil høre at det foregår en oppringing til alarmsentralen som er manuelt betjent. Alle heisene er skiltet med heisnummer og informasjon om riktig prosedyre.
Det er å blokkere heisdørene med f.eks. foten - uten å blokkere selve fotocellen eller benytte den spesifikke døråpnerknappen. Ved behov for å holde døren åpen i lengre tid, anbefales det å bruke tape over fotocellen.
Minimum 6 ganger pr. år vil alle heisene bli smurt og vedlikeholdt.
Heisene er bekledd med herdet glass som skal tåle støt uten at det går i stykker.
Det må foreldrene vurdere. Heiser er ikke noe leketøy. Barna bør lese skiltet med alarmprosedyrer i tilfelle det behovet skulle oppstå. Alarmknappen er plassert i en høyde av 105 cm med tanke på rullestolbrukere.
Kilde: «Styret informerer» nr 4, 1998-1999