Dette er en arkivert nettside. Den blir ikke oppdatert, men er tilgjengelig av hensyn til brukere som har behov for historikk. Klikk her for å gå til den nye nettsiden.

 
Grefsen Terrassehus
 Forside | Innhold | Kontakt
 
Søk Hovedmeny

BreveksempelPostkasser og postadresser

Postkasseskilt

Seksjonene skal være godt merket med navn ved inngangspartiene og på postkassene. Iflg. sameiets vedtekter skal det være felles utforming av postkasseskilt. Skjema for bestilling av skilt får du på styrekontoret som ordner resten.

Bruk av leilighetsnummer/seksjonsnummer i postadresse

Etter anmodning fra Posten, så bør alle beboere oppfordre postforbindelsene sine til å merke all post med leilighetsnummer/seksjonsnummer i tillegg til gateadressen, da dette forenkler/effektiviserer arbeidet med postomdelingen og reduserer risikoen for feilsortering (se eksempel til høyre).

Postsortering og adressering

Postsorteringen foregår i stor grad maskinelt ved hjelp av optiske lesere. Et «elektronisk øye» sorterer posten i riktig rekkefølge, og de fleste brev og kort er urørt av menneskehender før postbudet legger dem i postkassene våre. Det er derfor viktig at alle sendinger er korrekt og fullstendig adressert. Ved bruk av håndskrift, så må navn og adresse være skrevet med tydelig og lesbar skrift – gjerne med blokkbokstaver. Les om adressering til postmottakere i Norge

Feilsortert post

Styret oppfordrer alle til å vise sunt nabovett hvis du mottar post som er adressert til naboer eller andre. Legg umiddelbart posten i riktig postkasse. Er det vanskelig å finne mottakeren, så legg brevet i en av Postens røde postkasser – f.eks. den som er plassert innendørs i 1. etasje ved inngangen til oppgang D/E.

Uadressert reklame

Ønsker du å reservere deg mot uadressert reklame levert av Posten, må du merke postkassen med «Nei takk til reklame». Etter at dette er gjort, vil du ikke motta uadressert reklame levert av Posten. Vær imidlertid oppmerksom på at det er flere enn Posten som legger reklame i postkassene, f.eks. lokale foreninger o.l. Posten kan derfor ikke garantere at alle vil respektere din reservasjon. Les om reservasjon mot uadressert reklame levert av Posten

Postkasse for utgående post

Postkasse for utgående post finnes innendørs i 1. etasje ved inngangen til oppgang D/E.

Relatert informasjon