Dette er en arkivert nettside. Den blir ikke oppdatert, men er tilgjengelig av hensyn til brukere som har behov for historikk. Klikk her for å gå til den nye nettsiden.

 
Grefsen Terrassehus
 Forside | Innhold | Kontakt
 
Søk Hovedmeny

AutomatsikringerVelg riktig strømkontakt

04.01.2011

Enkelte beboere opplever at sikringene går oftere etter at de gamle skrusikringene ble erstattet med automatsikringer. Det er som det skal være. De gamle skrusikringene «tålte» mer overbelastning før de sa takk for seg, men var til gjengjeld brannfarlige.

Det ordinære amperenivået i sikringstavlene er i utgangspunktet mer enn høyt nok til å unngå overbelastning i våre leiligheter. Hvis du likevel opplever at sikringene går med jevne mellomrom, kan det være en idé å påse at «riktig» strømkilde er plugget inn på «riktig» strømpunkt. Har du for eksempel en stor oljefyrt ovn, er det smart at den får strøm tilført fra det kraftigste kontaktpunktet.

Et stalltips er at strømkontakten som er plassert nærmest terrassedøren, eventuelt midt på terrassedøren, er den som tåler mest. Alle varmeovner bør derfor plugges i disse kontaktene, da dette er egne sikringskurser beregnet til varme.

Når en automatsikring går, får man enten en hvit eller en blå markør. Hvit indikerer overbelastning. Blå markør innebærer at det dreier seg om en jordfeil. Det siste betyr at det enten er en feil med det elektriske apparatet, eller det elektriske anlegget. Hvis du får blå markør gjentatte ganger bør du kontakte elektriker.

Har du ytterligere spørsmål, så ta gjerne kontakt med vaktmester.