SpørsmålstegnMøte i Frivillighetstjenesten tirsdag

09.10.2010

Frivillige og andre interesserte inviteres til møte i Sameiestua tirsdag 12. oktober kl. 1900. På agendaen står en liten oppsummering av tjenesten etter at den har vært i drift siden februar i år. Ledelsen i Frivillighetstjenesten ønsker dessuten tilbakemeldinger fra de frivillige, både når det gjelder positive og negative erfaringer.

-Vi vil gjerne inspirere alle til å komme med ideer og forslag til forbedringer. Videre er det viktig at folk bryter barrierer og tør å spørre oss om hjelp. Jo flere som benytter oss, jo flere føler seg komfortable med å henvende seg til oss, sier en av initiativtagerne, Marit Olsøn-Lunde.

Hun forteller at Frivillighetstjenesten ikke lå på latsiden i sommer.
-Flere av sameiets beboere har vært i beit og plutselig tenkt: «Vi har jo Frivillighetstjenesten». Alle har fått hjelp og skryter i høye ordelag av den flotte assistansen de har fått, sier hun.

Olsøn-Lunde sier noen også har etablert kontakt som besøksvenn her i SGT - med regelmessige besøk.
-Her er det viktig for oss i Kontaktgruppen å finne personer som finner tonen og trives sammen. Dette kommer vi til å snakke mer om på møtet, sier hun.
-Frivillighetstjenesten har også gjennomført et mobiltelefonkurs hvor jentene som tok initiativet viste stor dyktighet. Ja, vi hadde også en liten, ivrig herre på 10 år med oss. Fremmøtet var ikke så overveldende, men vi har funnet ut at vi må innarbeide oss. Så vi arrangerer et nytt mobilkurs i Sameiestua torsdag 28. oktober kl. 1800 og satser på godt fremmøte.
-I sommer var folk ofte bortreist og det måtte noen telefoner til for å finne en frivillig. Det artige var at det strømmet inn med SMS-er og telefoner fra hele Europa med svar fra frivillige som fortalte hvor de var på ferie, men bedyret at de var rede til å hjelpe neste gang.