Dette er en arkivert nettside. Den blir ikke oppdatert, men er tilgjengelig av hensyn til brukere som har behov for historikk. Klikk her for å gå til den nye nettsiden.

 
Grefsen Terrassehus
 Forside | Innhold | Kontakt
 
Søk Hovedmeny

GiroIngen økning av ordinære felleskostnader

14.06.2010

Fra 1. juli er det som vanlig nye «husleiegiroer». Ingen av de ordinære postene øker, men styret har vedtatt en økning på á konto-beløpet for strøm. Det øker med 25 prosent fra 1. juli. Det er basert på forventet utvikling av strømprisen, samt det forhold at forbruket av strøm økte vesentlig det siste året. Noe av økningen skal altså dekke merforbruket av strøm under den verste sprengkuldeperioden i vinter.

Utgiftene til TV/internett (228 kr pr leilighet), vedlikehold (varierer etter størrelse på leilighet) og ordinære fellesutgifter (varierer avhengig av størrelse) ligger stille. Det innebærer at en 5-roms leilighet vil få økte felleskostnader på 273 kroner, fra 4330 til 4603 kroner. Den minste ettroms leiligheten vil måtte punge ut med 88 kroner i måneden, fra 1442 til 1530 kroner.

Som kjent er innbetalingene til strøm en forhåndsinnbetaling, slik at hver enkelt sameier vil få tilbake - eventuelt betale inn mer - penger, avhengig av ens eget reelle strømforbruk.

Etter dette vil fortsatt den reelle felleskostnaden - med fratrekk for strøm - pr måned for de største leilighetene (5-roms) være 3240 kroner. En ett-roms vil ha reelle felleskostnader (minus strøm) pr måned på 1039 kroner.