Dette er en arkivert nettside. Den blir ikke oppdatert, men er tilgjengelig av hensyn til brukere som har behov for historikk. Klikk her for å gå til den nye nettsiden.

 
Grefsen Terrassehus
 Forside | Innhold | Kontakt
 
Søk Hovedmeny

GiroOBOS tilbyr kun Avtalegiro

04.02.2010

Flere har etterlyst muligheten for å betale fellesutgiftene med eFaktura eller Avtalegiro. Pr i dag tilbyr ikke OBOS eFaktura, bare Avtalegiro. Den som ønsker å benytte seg av Avtalegiro må ordne det via sin egen bank.

OBOS opplyser at de vil tilby eFaktura i «nær fremtid», men uten å kunne angi noe nærmere tidspunkt. OBOS antar at man i løpet av 2010 vil ha tjenesten på plass.

Slik oppretter du Avtalegiro:

For den som bruker nettbank, skjer det normalt på følgende måte: Etter å ha betalt en regning (som du ønsker å betale med Avtalegiro) til en mottaker som tilbyr Avtalegiro, vil du få et forslag om å opprette en Avtalegiro. Forslaget vil komme etter at du har trykket «OK» eller «Betal» på regningen, eller ved at du går inn på kontoen regningen er registrert på.

Man kan også gå til en bankfilial, og få gjort dette manuelt.

Avtalegiro er en betalingstjeneste fra bankene i Norge, der banken sørger for at faste regninger blir automatisk betalt på forfallsdato. Du blir varslet i forkant av en betaling, via nettbank eller kontoutskrift, og kan - hvis du vil - stanse den eller endre beløpet som skal overføres.