PCSpar penger på internett

25.10.2009

Mange i sameiet bruker mindre penger på internett etter at sameiet 1. juli i år signerte den nye kollektivavtalen med Canal Digital. Flere som tidligere betalte ekstraregninger for tilgang til internett, har nå kuttet ut dette, fordi man har funnet ut at man greier seg med kollektivavtalens internettilbud med hastigheter på 900/900 kbps.

Hvis du nøyer deg med en slik hastighet - som er mer enn nok hvis du stort sett bruker internett til nettbank, nettsurfing og lesing av e-post - har du internett betalt via fellesutgiftene.

Fellesutgiftene økte 1. juli med 90 kr som følge av avtalen med Canal Digital. Dette inkluderer - ved siden av internett - også digital dekoder for TV med HDPVR (opptaksmaskin).

Hvis du derimot laster ned filmer og er en svært aktiv bruker av internett, vil hastigheten som ligger innbakt i fellesutgiftene neppe være nok. Men også for dere innebærer den nye avtalen fordeler. De aller fleste i sameiet som hadde internett før 1. juli, hadde individuelle abonnementer med Canal Digital med hastigheter på inntil 3000 kbps (nylig oppgradert til 5000) til 267 kr pr mnd. Fra og med 1. juli har disse beboerne - som følge av kollektivavtalen - fått hastigheten oppjustert til inntil 10.000/3600 kbps, uten tillegg i prisen.