Dette er en arkivert nettside. Den blir ikke oppdatert, men er tilgjengelig av hensyn til brukere som har behov for historikk. Klikk her for å gå til den nye nettsiden.

 
Grefsen Terrassehus
 Forside | Innhold | Kontakt
 
Søk Hovedmeny

Canal DigitalFor mange dekodere?

05.06.2009

Noen lurer på hva man skal gjøre med den digitale dekoderen som enkelte har kjøpt selv, nå når sameiet har inngått en kollektiv avtale for både digital-TV, internett og dekoder med opptaksmulighet (HD-PVR). Dette er det informert om flere ganger før (skriftlig informasjon til hver enkelt beboer før årsmøtet, eget info-møte 16. april og årsmøtet 23. april), men styret gjentar mer enn gjerne:

Alle leiligheter vil nå få en PVR-dekoder. Dette følger av at sameiemøtet - med stort flertall - vedtok å inngå en kollektiv avtale med Canal Digital. Beboere som allerede har kjøpt utstyr individuelt, vil derfor sitte med to eller flere dekodere. Canal Digital tar ikke disse i retur.

Alternativene for dem med to dekodere:

1) Du kan bruke den på TV nr 2, eller 3 - hvis du har det (og få digitale signaler også der, ikke bare analoge). Om noen tid vil også de analoge sendingene stanse. Da må man ha dekoder også på en eventuell TV nr 2 og 3. En mulighet er derfor at man lar dekoderen ligge i en skuff til den tid. Dekoderne endrer seg hvert andre-tredje år, men Canal Digital opplyser at gamle dekodere kan brukes, selv om nye er kommet til. Det er kun softwaren som endrer seg noe.

2) Du kan selge den på finn.no. Det er faktisk ikke en umulig oppgave. Individuelle husstander må betale hele 2990 kr for en PVR-dekoder. Det burde derfor ikke være altfor vanskelig å få avsetning for en pent brukt dekoder - hvis man legger seg på et fordelaktig prisleie. Som beboer i SGT har du trolig betalt 1990 kr for dekoderen, pga avtalen SGT har hatt med Canal Digital i flere år.

Retur av innkjøpt utstyr var tema under forhandlingene med Canal Digital. Det var dessverre ikke mulig å få gjennomslag for dette. Styret følte vi fikk gjennomslag for mye under forhandlingene - bl.a. er månedsprisen i den kollektive avtalen svært god for et sameie av vår størrelse.