Brukt juletre i barnehagenBarnehagen vil ikke være søppelfylling

13.03.2009

Ansatte i barnehagen er mer enn oppgitt over at enkelte beboere i A-blokka synes å bruke barnehagens lekeområde som søppelplass. I flere år har personalet funnet sigarettsneiper, flaskekorker, bokser og til og med matrester på lekeplassen.

- Sigarettsneiper er farlig for barna - de kan putte dem i munnen - så hver dag må vi bruke tid til å gå over lekeplassen før vi slipper barna ut, sier leder i barnehagen Helle Marstrander Fladen til grefsenterrassehus.no.

For noen få dager siden trodde ikke personalet sine egne øyne, da de fant et slitent juletre liggende på lekeplassen (se bildet). Treet var åpenbart kastet ut fra en av terrassene i A-blokka.

- Vi har også opplevd at noen har måkt snø fra terrassen sin og ned på glasstaket over barnehagens veranda. Dette er skummelt fordi taket kan sprekke eller knuse. Barna sover i vogner under dette taket og det er adgangsvei til lekeplassen for de minste, sier Fladen.

Hun håper det vil hjelpe på problemet at dette omtales på sameiets hjemmeside, og at det kan bli slutt på å bruke uteplassen som søppelfylling.

Styret vil på det sterkeste be om at slik adferd stanses straks. Styret oppfordrer beboere om å ta kontakt hvis man observerer slik adferd, og noterer seg fra hvilke terrasser det måtte skje fra.