Dette er en arkivert nettside. Den blir ikke oppdatert, men er tilgjengelig av hensyn til brukere som har behov for historikk. Klikk her for å gå til den nye nettsiden.

 
Grefsen Terrassehus
 Forside | Innhold | Kontakt
 
Søk Hovedmeny

DobbelsporDobbelspor - nær deg

13.02.2009

Mange av oss har i årevis tatt bil eller buss til Solemskogen eller Trollvann - eller enda lengre - for å få en lett og fin start på skituren. Det har vært for tungvint å ta skiene fatt fra øverst i Akebakkeskog-veien, både fordi det ikke har vært preparert løype der, og fordi terrenget har vært for ulendt. Nå har dette endret seg: Friluftsetaten i Oslo kommune har siden januar sørget for praktfulle skiløyper - ja, så gar dobbelspor - helt fra bommen i enden av Akebakkeskogen.

- Vi har hogd ned trær, kjørt på stein og laget en bred og fin trasé som nå går fra Akebakkeskogen over Grefsenkleiva og til Almedalen. Flere beboere i området her lenge etterlyst dette, og nå har vi endelig fått gjort det, forteller skog- og friluftssjef i Oslo kommune, Trond Enkerud til grefsenterrassehus.no.

- Traseen er nå så bred at man kan sykle og løpe her på sommerstid, mens vi kan ha dobbelspor til skigåing om vinteren, sier Enkerud.

Klikk her for å se når løypetraseen Akebakkeskogen-Grefsenkleiva ble preparert sist.