Dette er en arkivert nettside. Den blir ikke oppdatert, men er tilgjengelig av hensyn til brukere som har behov for historikk. Klikk her for å gå til den nye nettsiden.

 
Grefsen Terrassehus
 Forside | Innhold | Kontakt
 
Søk Hovedmeny

Kasting av julepapir, pakkebånd, pappesker m.m.

23.12.2008

Oppdaterte retningslinjer for kasting av julepapir m.m.:

Julepakker

Julepapir kan nå kastes i returpapirbeholderne

Fra i år kan du legge alt av papir, papp og drikkekartong, inkludert ukeblader, glanset papir, julepapir og tørkepapir i returpapirbeholderen her i Oslo. Grunnen til at du nå kan legge gavepapiret i returpapirbeholderen er at teknologien har tatt et skritt videre og gjort det mulig å ta imot de fleste typer papirkvaliteter. Denne ordningen gjelder så langt bare for Oslo kommune.

Pakkebånd og papir som er tilsølt skal kastes i søppelsjaktene

Pakkebånd og papir som er tilsølt (matpapir, tørkepapir og lignende) skal fortsatt ikke legges i returpapirbeholderen. Dette regnes som vanlig husholdningsavfall og skal kastes i søppelsjaktene på vanlig måte, dvs. innpakket i plastposer som er godt knyttet igjen. Dessverre inneholder returpapirbeholderne av og til andre ting enn rent papir, og dette fordyrer bortkjøringen med flere tusen kroner hver gang.

PappeskePappesker og pappemballasje skal kastes i returpapirbeholderne

Mange vil nok få julegaver som er pakket inn i store pappesker. Å kaste store pappesker og store mengder papp-/papiremballasje i søppelsjaktene kan imidlertid føre til tette søppelsjakter. Denne typen avfall derfor kastes i returpapirbeholderne.

Link Renovasjonsetaten: Gavepapiret leveres med papiret i Oslo
Link Nordre Aker Budstikke: Nå skal gavepapiret leveres med papiret
Link Les mer om avfallshåndtering i Grefsen Terrassehus