Dette er en arkivert nettside. Den blir ikke oppdatert, men er tilgjengelig av hensyn til brukere som har behov for historikk. Klikk her for å gå til den nye nettsiden.

 
Grefsen Terrassehus
 Forside | Innhold | Kontakt
 
Søk Hovedmeny

Besøk på terrassen

05.10.2007

En av de mange fordelene med å bo i Grefsen Terrassehus er at vi har naturen rett utenfor døra. Flere ganger har vi hatt besøk av elg i nabolaget, og mange får jevnlig besøk av ulike fuglearter på terrassen. For noen dager siden dukket det imidlertid opp en mer sjelden gjest på terrassen hos Hallvard Lunde.

Dette er en såkalt vortebiter; et gresshoppelignende insekt som blir 31-37 mm langt og som er ganske vanlig i Sør-Norge. Hvor vanlig det er at denne typen insekter dukker opp i oktober vet vi ikke, men kanskje er det nettopp årstiden og lavere temperaturer som har ført til at denne karen valgte å avlegge oss et besøk?

Har du hatt besøk av lignende insekter på terrassen eller har du observert sjeldne dyr på baktomta? Skriv i så fall noen ord i gjesteboka, og send gjerne eventuelle bilder til webredaksjonen. Vi oppfordrer uansett alle til å ha et fotoapparat eller et videokamera klart til bruk. Neste gang dukker det kanskje opp en sjelden gjest på din terrasse eller en dag du går tur i nabolaget?

Vortebiter (Foto: Hallvard Lunde) Vortebiter (Foto: Hallvard Lunde) Vortebiter (Foto: Hallvard Lunde)