Utklipp fra Nordre Aker BudstikkeOmtale i Nordre Aker Budstikke

06.09.2004

August-utgaven av Nordre Aker Budstikke inneholder bl.a. følgende artikkel om Grefsen Terrassehus:

Høy trivselsfaktor gir høyere priser

Hadde trivselsfaktoren blitt målt i penger, hadde Sameiet Grefsen Terrassehus vært blant Oslos dyreste, uttaler Nina Sundqvist. Folk trives i «bomaskinen» på Grefsen. Boligprisene stiger for tiden aller mest i Bydel Nordre Aker.

Av Tone Berild Kristiansen

GREFSEN: - God kommunikasjon mellom styret og sameierne er helt essensielt, sier styremedlem og webredaktør i Sameiet Grefsen Terrassehus, Nina Sundqvist.

- Det er en utfordring for oss i styret å legge forholdene til rette for å skape et godt miljø for alle de forskjellige menneskene i alle aldre, som bor innenfor blokka vår. 1.000 mennesker tett sammen skaper noen utfordringer, men vi tar hurtig tak i ting som oppstår og er gode på å formidle hvorfor vi i styret tar de beslutninger vi gjør. Sameiet har 360 boenheter i alle størrelser, i den ene enden av den lange blokka ligger sameiets egen barnehage, og i den andre enden ligger Nordhagan alders- og sykehjem.

- Her er det mulig å bo fra vugge til grav, sier Nina Sundqvist. - Så har vi da også lav omløphastighet på boligene, og prisene er på tur oppover her som ellers i bydelen. Eiendomsmeglerbransjens boligprisstatistikk viser at kvadratmeterprisen for leiligheter i Oslo har økt mest i bydel Nordre Aker, med hele 12 prosent siden i fjor. Gjennomsnittlig kvadratmeterpris for leiligheter i bydelen Nordre Aker er 27.000 kroner hittil i år!

«Best i test» to år på rad

I Sameiet Grefsen Terrassehus startet de egen hjemmeside for to år siden og har vunnet førstepremien for beste hjemmeside for boligselskap og boligsameier to år på rad.

- I vår webredaksjon er vi ikke 20-åringer med nyfønet hår, men gjennomsnittalderen er 51 år, kan Nina Sundqvist melde. - To tredjedeler av sameierne har tilgang til internett og e-post, men vi utgir også en papirinfo som kommer ut hvert kvartal i tillegg til at vi også har oppslagtavler som brukes flittig. Det går stadig mer fra å være en enveis- til toveiskommunikasjon.

Og her kan en lese om kåring av årets verandakasse, og påmelding til mini-gartner-kurs, hvor en kan lære om hvilke planter og vekster som trives i verandakassen, hva som har skjedd og skal skje i miljøgruppa, om tennisgruppa og sameiets to egne tennisbaner, om aerobic og party og mye, mye mer.

- Vi har fått flere henvendelser fra andre styrer som vil ha råd og tips om bruk av hjemmesider i styrearbeid, og det er bare moro, sier webredaktøren.

Sjekk ut: http://www.grefsenterrassehus.com

Her bor vi godt!

- Her har ungene alt de trenger i nærområdet, og det kjennes trygt og godt å bo her, sier sameier Tanja Thorsen, som har hatt to barn i barnehagen til sameiet. - Også har vi hatt hund i ett og et halvt år, og det fungerer veldig bra. Vi har med pose på lufteturene og har flotte turmuligheter i nærområdet. Hun flyttet noen hundre meter fra Kjelsås til Grefsen for noen år siden, og har ikke tenkt å flytte ut av bydelen noen gang.

Stian Petersen dukker opp med rulleski og en tysk kamerat på sykkel. De var med på utveksling på Grefsen videregående skole for fem år siden, og har holdt kontakten per e-mail. - Dette er første gang vi møtes siden utvekslingen, kan han fortelle. - Her er det landlig og flott, og jeg ser frem til at Kjelsåstrikken snart kommer på skinner igjen, så det blir enklere å komme til byen uten venting på overgangen. Hvis det bare blir lagt ny asfalt på veien opp til Maridalen også snart, så blir det riktig bra, sier han og staker av gårde i flott stil.

Gjengitt med tillatelse fra Nordre Aker Budstikke.