Dette er en arkivert nettside. Den blir ikke oppdatert, men er tilgjengelig av hensyn til brukere som har behov for historikk. Klikk her for å gå til den nye nettsiden.

 
Grefsen Terrassehus
 Forside | Innhold | Kontakt
 
Søk Hovedmeny

T-baneringenT-baneringen

08.08.2003

Den 17. august åpnes de nye T-banestasjonene på Storo og i Nydalen for trafikk. Den offisielle åpningen finner sted på Nydalen stasjon 20. august og markerer fullføringen av første etappe av T-baneringen. Den nye stasjonen på Storo ligger ved Storo-krysset, og T-banen går under Sandakerveien. Stasjonsbygningene ligger på begge sider av veien med nedganger til sporet, slik at passasjerene skal slippe å krysse den trafikkerte veien. Reisetiden til og fra sentrum vil være på ca. 9-10 minutter.

Dette er T-baneringen:

Høsten 2006 er hele T-baneringen ferdig bygget

Da tas den nye stasjonen på Sinsen i bruk, og dermed kan du nå frem til alle de 13 ringstasjonene med en og samme linje i begge retninger. På Ringen vil det hele tiden være seks tog i drift, tre i hver retning. Da blir det bare 7,5 minutter mellom hvert tog. Siden Ringen faktisk går i ring, kan du reise hvilken vei du vil når du skal til andre stasjoner på Ringen. De nye stasjonene på Nydalen, Storo og Sinsen har dessuten midtplattform. Da er det bare å ta første tog fra plattformen når du skal til sentrum enten vestover eller østover. Første tog blir alltid det beste. Det vil gå tog til og fra sentrum hvert tredje eller fjerde minutt.

T-baneringen vil ha følgende rute når den ferdigstilles i 2006:

Jernbanetorget - Grønland - Tøyen - Carl Berners Plass - Sinsen - Storo - Nydalen - Ullevål Stadion - Forskningsparken - Blindern - Majorstua - Homansbyen - Nationaltheatret - Stortinget.

T-banekart

Kilder og relaterte linker: