Helle og noen av barna på barnehagens 25-årsdag
Brian Groth, datteren Linn og barnebarnet Christian

Artig å være tilbake!

18.06.2002

Sameiets egen barnehage feiret sin 25-årsdag med å invitere til åpen barnehage. Men på formiddagen fikk barna først en morsom ablegøyetime med Klovnen Knut, og deretter vanket det pølser og is som seg hør og bør på en bursdag.

Bydelsdirektør Maria Brattebakke og oppvekstsjefen Knut Hammervold var innom og overleverte både roser og rosende ord. Allikevel var møtet mellom «gamle foreldre og barn» det som virkelig fikk minnene tilbake.

- Barnehagen var en av grunnene til at vi flyttet hit i 1977, forteller Brian Groth entusiastisk. Det er så bekvemt å kunne tusle i tøfler rett i barnehagen uten å tenke på å kle på vinterklær! Det er gull verdt! Før vi flyttet hit måtte jeg vinterstid trekke barna på akebrett uansett vær og føreforhold.

Vi voksne fikk også en god kontakt som varte i mange år, fordi «terrassebarna» fortsatte å gå i samme klasse på Kjelsås skole. Min familie har bare positive erfaringer med barnehagen. Skulle jeg si noe som kan være en ulempe når vi bor så nærme, må det være nysgjerrigheten etter å titte over terrassekassene og se på når barna leker ute. Som foreldre lurer vi jo alltid på om barnet mitt klarer seg på egenhånd i den store barnehageverden!

- Jeg husker ikke veldig mye fra barnehagen, sier Linn Groth med sønnen Christian på fanget. - Madrassrommet husker jeg som kjempedigert. Men da jeg fikk se det igjen nå, var ikke størrelsen slik jeg opplevde det for 25 år siden. Vi gikk jo også laaange turer til Småland, og det var topp å leke i den «store» skogen der, avslutter Linn.